Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Prána - Légzéstechnika
  2015-02-19 11:27:27, csütörtök
 
  A jógában a légzés fázisait az öt pránához rendelik.

A belégzés, amely aktiválja a szervezetet, sejtszinten megújítja a szerveket, frissíti az agyat, az idegrendszert, újjáéleszti az elmét a hatékonyabb mentális tevékenység számára, kozmikus információ-egységeket, gondolatokat, érzéseket, energiát juttat a csatornák segítségével a megfelelő fénytestekhez.

A szamána a belégzés utáni szünet, a visszatartás, az összehúzás, amely kiegyensúlyozza a testet és az elmét, hat a keringési, az izom-, a váz- és az emésztőrendszerre, visszavezet belső forrásunkhoz, eredetünkhöz, békésség, harmónia, csend, tisztaság, világosság, időnkívüliség érzetét kelti.

A vjána a kiterjesztés, ami szétáramoltatja az energiát az egész testben.

Az apána a kilégzés, amely eltávolítja a mérgeket, salakanyagokat (negatív érzéseket, gondolatokat, energiákat), nyugtatja az idegeket és az agyat, telíti, megszenteli a teret a belehelyezett gondolatnak, érzésnek megfelelően, és a mester akarat-csíráit ülteti a magasabb világokba.

Az udána a kilégzést követő szünet, amely a beszédhez szükséges energiát hordozza, és a magasabb világba ültetett gondolat-, érzés- és cselekvés-magot csíráztatja.A légzésterápia arra szolgál, hogy eltávolítsa az energiablokkokat a nadikból és a srotákból, harmonizálja az al-doshákat, és kiegyensúlyozza az életerő testrészekhez való áramlását.


Forrás . Link



Energia légzés : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Gyógyító Légzés gyakorlat
  2015-02-06 07:27:45, péntek
 
  Az alábbi gyakorlatot Kecskés László okl. bioenergetikus, radiesztéta tette közzé:

Gyógyító Légzés gyakorlat, mely a sejtekre hat

NAPONTA LEGALÁBB 60-SZOR GYAKOROLNI!

A feladatot úgy kell elvégezni, mintha víz alá bújnánk.
Vegyünk egy nagy lélegzetet és tartsuk bent 20 mp-ig (vagy addig, amíg erőlködés nélkül tudjuk), majd engedjük ki a levegőt és vele együtt a feszültségeinket is. Nem baj, ha eleinte nem megy a 20 mp. Folyamatosan kell a hörgőket és a légző izmokat megnyújtani, tornáztatni. Ne erőlködjünk, csak lazán végezzük.

20 másodperces légzésszünet a tüdőbetegségekkel kapcsolatos gyógyulási reakciókat indítja be. Pl. krónikus tüdőgyulladás, krónikus hörgőgyulladás, tüdő-zsugorodás. Ezek a betegségek gyógyíthatók a legkönnyebben.

Mindig ezzel a 20 másodperccel kezdünk, és figyeljünk oda, hogy erőlködés nélkül lélegezzünk. Ha jól végzezzük a gyakorlatot, kb 2-4 héten belül egy influenza-szerű tünet jelentkezik: fájnak az izmok, a nyálkahártya beduzzad. 1-3nap és elmúlik. Nem kell megijedni, folytatni kell tovább. Ekkor emelhetjük az időt.

30 másodperces légzésszünet az emésztőrendszer, orr-fül-gége betegségek, gyomorfekély, krónikus bélgyulladás, aranyér, orr-arcüreggyulladás, mandulagyulladás betegségeket szünteti meg.

A betegségek zöme:
40 másodperces légzésszünetnél kezdenek elmúlni a vese, máj, izületi, húgyúti panaszok, hormonális és immunzavarok, allergiák és daganatok.

50 másodperces légzésszünetnél az anyagcsere már oly mértékben felgyorsul, hogy a szövetek elkezdik a regenerálódást. A bőr puhább és simább lesz. Eltűnnek a ráncok. Fiziológiai megfiatalodás megy végbe a szervezetben. Regenerálódik az immunrendszer, megsemmisül minden parazita, több baktérium, gomba és vírus.

60 másodperces légzésszünetnél a következő idegrendszeri károsodások múlnak el:epilepszia, szklerózis multiplex, agy- és koponyatraumák.

A siker nem marad el!!!

A légzés hatása az izmokra

A légzőgyakorlatok fokozott szerepet játszanak az izomgörcsök oldásánál, ill. izomgyengeség javításánál. A légzés változtatása befolyásolja az izomtónust. Ennek alapján izomgörcsöt tudatosan, elnyújtott kilégzéssel lehet oldani, míg görnyedtségen, hanyag tartáson, esetleg deformitáson tudatosított belégzéssel javíthatunk. A belégzés összehúzza, megrövidíti az izmokat, és ezzel elősegíti a helyes tartást, ami azért fontos, mert a tartáshiba később mozgásszervi panaszokhoz, tüdő-, szív- és emésztési problémákhoz vezethet.







Az egészségjavító légzés : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Meditációnál fontos a megfelelő légzés
  2015-02-03 07:24:24, kedd
 
  A meditációnál nagyon fontos a megfelelő légzés. Próbálj meg olyan lassan és csendesen belélegezni, amennyire csak lehet, hogy ha valaki egy cérnaszálat tenne az orrod elé, az meg sem mozdulna. Mikor kilélegzel, próbáld még lassabban kifújni a levegőt, mint ahogy belélegeztél. Ha lehetséges, tarts egy rövid szünetet a kilégzés és a következő belégzés között. De ha nehezedre esik, akkor ne tedd. Soha ne tégy olyat, ami árthat légzőszervednek.

Az első tulajdonság, amire a légzőgyakorlatok végzésekor gondolnod kell, a tisztaság. Ha belégzéskor érezni tudod, hogy a lélegzet közvetlenül Istentől, magától a Tisztaságtól jön, akkor lélegzetedet könnyen megtisztíthatod.

Azután minden belégzésnél próbáld azt érezni, hogy végtelen békét viszel a testedbe. Kilégzésnél pedig próbáld érezni, hogy kiveted magadból azt a nyugtalanságot, ami benned van, és amit magad körül látsz. Ha ezt elvégezted néhányszor, érezd azt, hogy erőt lélegzel be az univerzumból, kilégzéskor pedig érezd, hogy minden félelmed elhagyja a testedet. Azután, ha ezt is elvégezted néhányszor, próbáld azt érezni, hogy örömöt, végtelen örömöt lélegzel be, és gondokat, szenvedést és szomorúságot lélegzel ki.

Mást is megpróbálhatsz. Érezd, hogy nem levegőt, hanem kozmikus energiát lélegzel be. Érezd, hogy minden egyes lélegzetvétellel mérhetetlen kozmikus energia hatol beléd, és lényednek nincs egyetlen olyan pontja sem, amit ne járna át a kozmikus energia áradata. Áramlik benned, mint egy folyó, átmossa és megtisztítja egész lényedet. Kilégzéskor érezd, hogy a benned lévő összes szennyet - minden istentelen gondolatot, minden sötét ötletet és tisztátalan tettet - kilélegzel. Érezd, hogy kilélegzel mindent, amit magadban istentelennek nevezel, mindent, amit nem akarsz sajátodnak tartani.

Ez nem a hagyományos pránájáma jóga, ami összetett és rendszerezett, hanem a leghatékonyabb spirituális légzési módszer. Ha rendszeresen használod ezt a módszert, hamarosan látni fogod az eredményét. Kezdetben a képzeletedet kell használnod, de egy idő után látni és érezni fogod, hogy ez nem képzelet, hanem valóság. Tudatosan belélegzed a körülötted mindenütt ott áramló energiát, megtisztítod magadat, és kiürítesz magadból mindent, ami istentelen. Ha mindennap tudsz öt percet így lélegezni, nagyon gyorsan fejlődsz majd. De tudatosan kell végezned, nem gépiesen.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Energialégzés gyakorlatok
  2015-01-29 11:38:13, csütörtök
 
  Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Az energialégzés csodája - légzéskontroll
  2014-12-07 12:30:15, vasárnap
 
  A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegü; ürkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az ürben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához.

A legnagyobb energia mennyiséget az ember a légzésen keresztül kapja, ezért minden, ami zavarja a légzést, befolyásolja az energia mennyiségét. Az ember könnyen, gyorsan és biztonságosan tudja emelni energiaszintjét és ezzel megszabadulni a fizikai gondoktól a légzés segítségével. Amikor az ember érzi az erőt, nagyobb lesz az önbizalma és nyugalmat érez.

Ez azt jelenti, hogy légzéssel sikerült energiával feltölteni a test minden sejtjét.. Amikor a légzés funkciója romlik belső konfliktus vagy stressz miatt, energia hiány alakul ki és a test alacsony energia szinten müködik. Ezt a folyamatot nevezzük betegségnek.

A legújabb tudományos kutatás megmutatta, hogy a vérrel érkező oxigént a sejtek akkor tudják feldolgozni , amikor magas a széndioxid tartalom. Ha a oxigén és a széndioxid arány 1/3 a szervezet sejtjeiben, akkor az oxigén teljesen feldolgozódik. Ez azt jelenti, hogy a sejtekben háromszor annyi széndioxidnak kell lenni, mint oxigénnek. Amikor a sejtek széndioxid tartalma leesik, a sejtek nem tudják feldolgozni a vérrel jövő oxigént, oxigénéhség alakul ki és a szervezetben energia hiány lép fel.

A légzés rövid apró belégzéssel, hosszú passzív kilégzéssel segít fenntartani a vérben és a sejtekben a magas széndioxid szintet, így teljesen fel tudja dolgozni a vérrel jövő oxigént, és így a szervezetet 100%-ban tudja ellátni energiával.

Az ember egy különleges légzésteszt segítségével mérheti meg saját energia szintjét. Vissza kell tartani a légzést a kilégzés után. Ez a test úgynevezett légzésszünete vagy a kontroll pauza. Közepes be- és kilégzést kell végezni orron keresztül, és kilégzés után visszatartani a levegőt, amíg feszültség nélkül sikerül. Amikor az ember akarattal próbálja kitartani a légzésszünetet, az hiba.

Ha a légzés szünet kilégzés után:
10 sec. - ez alacsony energiaszint,
20-30 sec. - ez közepes energia szint, ami a legtöbb embernek van,
30-40 sec. - ez normális energia szint,
40-60 sec. - nagyon jó energia szint,
60 sec. felett - kiváló energia szint.
20 sec. felett javítja a tüdő funkcióját,
30 sec. felett rendbe jön a gyomor- és bélrendszer,
40 sec. felett regenerálja az immunrendszert és a szív- és érrendszert, javítja a szervezet belső funkcióját, felgyorsítja és rendbe hozza az anyagcserét,
60 sec. felett rendbe hozza az idegrendszert. Nagyobb lesz a figyelem és a koncentráció képessége, elmúlik a fizikai és pszichikai fáradtság érzése. A megjelent többlet energiával az ember meg tudja valósítani céljait és az önkifejezést az életben.
légzés gyakoriságának és mélységének fokozása.
A két irányzat kiegészíti egymást: az egyik elősegíti az energia felhalmozódását, a másik A tudatos légzéstechnikában két irányzat létezik: a légzés intenzitásának korlátozása, ill. a csökkenti a felesleges energiaveszteséget.
Az ellentétek nem kizárják, hanem kiegészítik egymást.

Vegyünk egy egyszerû példát: egy medencében két cső van, az egyiken keresztül befolyik, a másikon keresztül pedig kifolyik a víz, akkor az analógia és az összehasonlítás példáját láthatjuk. A széndioxidot gondolatban helyettesíthetjük a vízzel, amely be- és kifolyik a medencéből. A víz az energia jelképe, a medence pedig a szervezet, a test. Így a széndioxid felhalmozódását előidéző technikák segítségével elég sok energiával lehet feltölteni a szervezetet, ill. a csövön keresztül elég sok víz kerül be a medencébe. De ha erős belső vagy külső stresszhatás éri a szervezetet, akkor az destabilizálja a légzést, ami végeredményben az összes, széndioxid felhalmozódására fordított erőfeszítést semlegesíti, illetve a másik csövön több víz folyik ki, mint be. Ahhoz, hogy a medence megteljen a vízzel, csökkenteni kell a kifolyó vízmennyiséget. A szervezet esetében a széndioxid veszteség csökkenését kell elérni a termeléssel szemben. Csak ebben az esetben lehet ellátni a szervezetet a normális életvitelhez szükséges energiamennyiséggel.

Ha az ember önállóan foglalkozik minden nap , folyamatosan ezzel a különleges légzés technikával, kezdi gyûjteni az energiát, és lehetősége lesz betegség és fizikai fáradtság nélkül élni. Ezért, hogy ez a folyamat elinduljon, naponta 30-60 percet kell a légzéssel foglalkozni. Lehet egyszerre csak 5-10 percet foglalkozni a légzéssel, és így összegyûjteni a napi 60 percet, amire szükség van. Meg kell jegyezni, hogy ez a légzéstechnika, ami segít gyûjteni az energiát olyan egyszerû, hogy tévénézés közben, séta vagy kirándulás közben, vagy közlekedési eszközön is nyugodtan végezhető.

A gyógyításra alkalmazható légzéstechnikákkal kapcsolatos tapasztalataim 1985-re nyúlnak vissza. Ekkor a betegségek tekintélyes tárházával rendelkeztem: krónikus bélgyulladásban, izületi gyulladásokban, többféle allergiában, állandó fejfájásban, magas vérnyomásban szenvedtem, időnként szorító fájdalmat éreztem a szívem környékén. Naponta többször vettem be különböző tablettákat, és így egy időre megszabadultam fej- és izületi fájdalmaimtól, javult az emésztésem. Ennek ellenére szürkének, sivárnak éreztem a körülöttem lévő világot, nem tudtam örülni annak, hogy tudok lélegezni, enni, inni, élni. Eddigre már megértettem, hogy zsákutcába kerültem azzal, hogy csupán gyógyszerek segítségével próbáltam megjavítani az egészségemet.

Az az igazság, hogy ez volt az egyetlen gyógymód, melyet az orvosi egyetemen oktattak nekünk. Elkezdtem más irányban kutatni: érdeklődtem orvos kollégáimnál a nemgyógyszeres gyógymódokról és egyéb kezelési lehetőségekről. Végül - nagy szerencsémre - a továbbképző szemináriumon az egyik orvos elmesélte, hogyan gyógyította ki magát gyomorfekélyéből és magas vérnyomásából speciális légzéstechnikák segítségével. Elmagyarázta és meg is mutatta, hogyan kell a légzőgyakorlatokat végezni.

Én azonnal elkezdtem foglalkozni ezekkel a légzési technikákkal. A szeminárium két hétig tartott, már ennyi idő alatt is sikerült jelentős haladást elérnem. 12 másodperces légzésszünettel kezdtem és a szeminárium végére már 30 másodpercnél tartottam. Még a szeminárium alatt, a 20 másodperces légzésszünet elérésekor lépett fel az egyik gyógyulási reakció, amely megfázáshoz hasonlított: felszökött a lázam, általános gyengeség, izzadás, izomfájás jelentkezett. A reakció egy napig tartott, aztán minden tünet elmúlt, és meglepődve vettem észre, hogy már néhány napja nem gyötörnek fejfájások. Ez nagy örömmel töltött el és én továbbra is intenzíven, napi 2-3 órán át végeztem a légzőgyakorlatokat. A légzésszünet naponta átlagosan 1 másodperccel növekedett.

A szeminárium befejezése után visszatértem a munkámhoz, ezért nehezebben találtam szabadidőt a gyakorlásra. Akkor is minden szabad percet igyekeztem kihasználni: gyakoroltam ebédidőben, utazáskor, séta közben és természetesen minden szabadidőmben. Amikor a légzésszünetem 30 másodpercre növekedett, ettől a naptól kezdve normalizálódott az emésztőrendszerem mûködése és megszabadultam a krónikus bélgyulladástól.

Ehettem ismét bármit, minden káros következmény nélkül. Ez fontos eredmény volt számomra, mert ezután visszatért az életkedvem. De még mindig szenvedtem az izületi gyulladástól és az allergiától. Közben pedig olyan érzés lett rajtam úrrá, hogy valamiféle erő vezet engem ezen az úton. A folyamat természetes velejárójaként jelent meg bennem a céltudatosság és az akaraterő, valamint a türelem és a következetesség, egyáltalán nem éreztem, hogy erőltetnem kellene magam vagy a légzésem, minden szinte magától ment.

Elmúlt az összes engem gyötrő betegség, beleértve az allergiát is, rájöttem, hogy már nincs miért aggódnom. Három hónap múlva azonban, döbbenten fedeztem fel magamon újra az összes régi betegséget. A légzésszünetem 15 másodpercre esett vissza. Akkor ismét elkezdtem a légzőgyakorlatokat és egy hónap múlva elértem a 60 másodperces légzésszünetet. Megint megszûntek a panaszaim. Ez tanulságos lecke volt számomra.

Kezdetben a gyakorlatokból és a rendszeres foglalkozásokból nyert energiától függ a jó közérzet. Az idő múlásával fokozatosan regenerálódik a szervek és a szövetek egészséges anatómiai szerkezete, és a gyógyulási folyamat csak ekkor válik stabillá és visszafordíthatatlanná. Ehhez a folyamathoz már hónapok, sőt évek szükségesek. Ezután néhány éven keresztül egy kollégámmal együtt csoportfoglalkozásokat vezettem a betegeimnek, elsajátíttatva velük a különféle légzéstechnikákat. Összesen kb. 10 000 ember tanulta meg a különböző légzésszabályozó technikákat, és velük való foglalkozások során rengeteg tapasztalatot szereztünk. Ezeket szeretném most megosztani minden érdeklődővel.

A légzés energiája

Az ember kétféleképpen használja légzését: ösztönösen és tudatosan. Ha megfigyeljük az ösztönös, spontán légzés folyamatát, akkor néhány törvényszerûséget tapasztalhatunk. Ha az ember nyugodt és biztonságban érzi magát, akkor légzése egyenletes, felületes. Ha stresszhelyzetben vizsgáljuk a légzést, amikor az ember nyugtalan, vagy valamilyen oknál fogva izgatott, akkor a légzés típusa gyökeresen megváltozik. Ilyenkor az ember szaporábban és mélyebben vesz levegőt, kilégzése rövidül és feszültebbé válik.

A levegővétel gyakorisága elérheti a 24 - 30 levegővétel / percet. Ilyenkor a kilégzés hossza megegyezik a belégzésével, ennél kritikusabb helyzetben a belégzés hosszabb lesz, mint a kilégzés. Normális helyzetben a belégzés erős, a kilégzés viszont ellazult. Kóros levegővételnél a belégzés ellazult, a kilégzés feszült. Ha a stresszhelyzet túl sokáig tart, vagy sokkos állapotról van szó, akkor a légzésirányító központ rögzíti a stressz-légzési modellt, ami a szervezet energiatartalékainak kimerüléséhez vezet. Mi is történik tulajdonképpen a stressz-légzésnél? Miért olyan nagy az energiaveszteség?

A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban. A kimagasló sporteredmények iránti igény, valamint az egészségügyi jellegû ûrkutatások, amelyek lehetővé tették, hogy az ember hosszú ideig, egészségkárosodás nélkül tartózkodjon az ûrben, hozzájárultak a légzésen alapuló új technológia elméleti alapjainak kidolgozásához. Ezek lehetővé teszik a szervezet védőmechanizmusainak és ellenállásának többszörös erősítését. A levegő 21% oxigénból (O2) és 0,03% széndioxidból (CO2) áll.

Az egészséges szervezet sejtjei 2% oxigént és 6,5% széndioxidot tartalmaznak. A vérsejtekben az oxigénhányad állandó, így nem függ a levegővétel mélységétől és gyakoriságától. A mély légzés funkciója általában a széndioxidnak a szervezetből való eltávolítására szolgál. Ha az emberi szövet sejtjei 6,5% széndioxidot tartalmaznak, akkor ezek a sejtek képesek felvenni az összes oxigént, ami a vérsejtekkel kerül be: úgymond, 100%-osan felhasználják ezt a lehetőséget. Ezért az ilyen egészséges sejtekből álló szervezet annyi energiával rendelkezik, amennyi szükséges az összes szerv és szervrendszer egészséges mûködéséhez. A sejtek maguk termelik a széndioxidot, és a felesleg távozik a kilégzéssel. Kedvezőtlen körülménynek számít, ha nagyobb mennyiségû széndioxid vész el, mint amennyit a szöveti sejtek megtermelnek.A széndioxid esésével egyidejûleg csökken a sejtek vérrel érkező oxigén befogadására való képessége.

Ez blokkolja az oxigénnek a vérből a szövetekbe való átmenetét, és a sejtekben bekövetkezik az oxigénhiány. Ekkor a szervezet energiahiánytól szenved. Különböző védőmechanizmusok lépnek mûködésbe: felgyorsul a vérkeringés, több vérsejt termelődik stb. Ha a széndioxid szintje a sejtekben 3% alá esik, akkor az ebből adódó energia mennyisége kevésnek bizonyul a szervezet életben maradásához, és bekövetkezik a halál. A 6,5% és 3% közötti széndioxidértéknél a szervezet még tud alkalmazkodni, és életben tud maradni a védőreakciók és különböző kompenzáló mechanizmusok ill. rendszerek segítségével.

A szervezetnek ez a leglényegesebb képessége: reagálni tud a szövetsejtekben történő széndioxidszint változására. Így például, ha a tartós stressz-légzés következtében a széndioxidszint 5%-ra esik, akkor a sejtek a vérrel érkező oxigénnek csak 75%-át képesek felvenni.

A hiányzó energia kompenzálásához a sejtek csökkenő oxigénbefogadása miatt a szervezet lelassítja a vérkeringést a vérnyomás csökkentésével és az erek tágításával. Ebben az esetben kevesebb széndioxid mosódik ki a vérrel. A következő stádiumban, amikor ez már nem segít, a vérkeringés felgyorsul a vérnyomás növelése ill. az erek összeszûkítése által. Ily módon egy időegység alatt több vérsejt jut el a szövetsejtekhez. Ha ezen reakciók kevésnek bizonyulnak, vagy tovább folytatódik a sejtekben lévő széndioxid csökkenése, akkor bekapcsolódnak az egész szervezet (mint egység) védőmechanizmusai. Ehhez energiát kell megtakarítani, s ezt az életben maradáshoz nélkülözhetetlen központokba kell juttatni. A többi rendszer takarékos energiafogyasztásra áll át.

Ez a különböző szervek funkcióinak mérséklésével, és az aktív szövetsejtek számának csökkentésével érhető el. Az ember saját magán tapasztalja ezeknek a védőreakcióknak a megnyilvánulásait a heveny betegségek formájában, melyek lassan krónikussá válnak. Ha a szövetsejtekben lévő széndioxid gyors esése és az energiahiány kialakulása következtében a szervezet nem tud időben átállni energiatakarékos mûködésre a betegség miatt, akkor a szervezet létezése megszûnik. Erre az orvostudomány a hirtelen halál szakkifejezést használja.

Például, amikor egy rendezett háttérrel rendelkező embernek minden látható ok nélkül megáll a szíve. Ilyen esetek különösen gyakran fordulnak elő a napaktivitás fokozódása ill. mágneses viharok idején. Ha az embernek több szerencséje van és a betegség által tud alkalmazkodni az energiaveszteséghez, akkor hosszú évekig tartó, lassú haldoklás megy végbe.
Összegzés:

A légzés által az ember oxigént kap, mely a sejtekben zajló folyamatoknál energiaforrásként szerepel.
A rövid, feszült - különösen szájon keresztül történő - kilégzésnél a széndioxid vesztesége meghaladja a sejtekben termelt széndioxid szintet.
Minél több széndioxid van a szövetsejtekben, annál jobban használódik fel az oxigén.
/Dr. Komin Vladimir/

https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/lgzs-hatalma/az-energialgzs-csod ja---lgzskontroll




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Ha azt akarod hogy vonzó legyél
  2014-12-07 12:10:06, vasárnap
 
  Ha azt akarod hogy vonzó legyél , hogy több barátod legyen , sikeres partner kapcsolatot élj át , és stabil legyen idegrendszered , hogy végre kidobj minden szedáló és nyugtató gyógyszert , és elemed feltöltve legyen a küzdelmes hétköznapokhoz , végezz hasi légzést ! -répaati-

Hasi légzés

Alapvető, és a chi kung gyakorlatok szabályos végzésének feltétele a szabályos hasi légzés elsajátítása és rutinszerűvé tétele. El kell érni, hogy a mindennapokban e légzésformával lélegezzünk ki és be.

A gyakorlat: A légzésforma gyakorlására fekvő, ülő és állóhelyzetben egyaránt lehetőség van és mindhárom helyzetben szükséges is a gyakorlás, hiszen célunk az, hogy minden helyzetbe e szabályos légzésformát alkalmazzuk. Első lépésben a fekvő helyzetű gyakorlás a legcélszerűbb, mivel így a legkönnyebb a gyakorlat és így érezhető meg leginkább a légzéssel járó fizikai változás. Kényelmes háton fekvő helyzetben enyhén terpesztett lábbal, ellazult izmokkal fekszünk, kezeinket az alhasunkra, a köldök alá helyezve. Belégzésnél enyhén - nem megfeszítve és túlerőltetve - feldomborítjuk a hasunkat, majd a kilégzés folyamán laposítjuk, enyhén a gerinc felé húzva a köldököt. Mind a be- és kilégzésnél figyelni kell arra, hogy az izmaink lazák, illetve csak enyhén feszítettek, un. tónusosak legyenek. A gyakorlás során - a ki- és belégzésre koncentrálva - egyre mélyebbek, egyre lassúbbak és egyre hosszabbak lesznek a légvételek.

Ülő helyzetben egy szék szélén ülve, egyenes háttal, kiegyenesített gerinccel ülünk, lehetőség szerint nem támaszkodva a szék háttámlájához. Csípőnket enyhén magunk alá húzzuk, amíg az ágyéki gerincszakasz ki nem egyenesedik. Gerincünket kihúzzuk és egyenesen tartjuk, állunk enyhe leszegésével kiegyenesítjük a nyaki gerincszakaszt. Kezünket most is a köldök alatt, az alhasunkon tartjuk. Ugyan úgy a lélegzetvételekre koncentrálva hagyjuk egyre mélyülni, lassulni és hosszabbodni lélegzésünket, kezünkkel ellenőrizve a hasfal mozgását.

Álló gyakorlásnál enyhén rogyasztott térddel, vállszélességű állásban állunk, csípőnket enyhén magunk alá húzzuk, amíg az ágyéki gerincszakasz ki nem egyenesedik. Gerincünket kihúzzuk és egyenesen tartjuk, állunk enyhe leszegésével kiegyenesítjük a nyaki gerincszakaszt. kezünket itt is a köldök alatt az alhason tartjuk Ugyan úgy a lélegzetvételekre koncentrálva hagyjuk egyre mélyülni, lassulni és hosszabbodni lélegzésünket, kezünkkel ellenőrizve a hasfal mozgását.

Hosszabb gyakorlás után - ha már a kezünk érintése nélkül is érezzük és tudatosítani tudjuk a hasfal mozgását, elvehetjük a kezünket a köldökünk alól. A cél, hogy külön koncentráció és odafigyelés nélkül, automatikussá tegyük a mindennapok során ezt a légzésformát.

Hatás: A mély, egyenletes hasi légzés számtalan pozitív hatással rendelkezik. Növeli a tüdőkapacitást, javítja a vér oxigénfelvételét, lassítja és szabályozza a keringést, nyugtatja a szívet, segítve annak munkáját. A keringés javításán keresztül minden szerv vér- és energiaellátására pozitív hatással van. A hasfal fizikai mozgásával masszírozza a belső szerveket. Lelki és pszichikai szinten megnyugtat, csökkenti a félelmeket és aggodalmakat, oldja a negatív stresszt, javítja a kommunikációt, növeli az önbizalmat és ezzel pozitív hatással van az emberi kapcsolatokra is.

http://gyogyitoharcos.hu/?modul=oldal&tartalom=1035938




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Légy tudatában a légzésednek
  2014-10-23 04:39:48, csütörtök
 
  Légy tudatában a légzésednek olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz, valahányszor csak eszedbe jut! Tedd ezt egy éven át, és az nagyobb mértékben alakít majd át, mintha ezt az összes tanfolyamot elvégeznéd. Ráadásul ez ingyenes."
Légy légzésed tudatában! Figyeld meg a lélegzés érzését! Érezd, ahogy a levegő be- és kiáramlik! Figyeld meg, hogyan tágul kissé, majd húzódik össze mellkasod és hasad a be- és a kilégzés közben! Egyetlen tudatos lélegzés elegendő ahhoz, hogy némi teret teremtsen ott, ahol korábban csak szakadatlanul követte egyik gondolat a másikat. Ha napközben többször tudatosítod egy-egy lélegzetedet (kettőt-hármat még jobb:), az kitűnő módszer ahhoz, hogy az életedbe teret vigyél.
Ha tudatában vagy a légzésednek, az a jelen pillanatba kényszerít, ami minden belső átalakulás kulcsa. Valahányszor tudatosítod lélegzésedet, tökéletesen jelen vagy. Azt is észreveheted, hogy képtelenség egyszerre gondolkozni és lélegzésed tudatában lenni. A tudatos légzés leállítja elmédet. Ám szó sincs arról, hogy transzba kerülnél, vagy hogy félig már aludnál! Teljesen éber vagy. Nem zuhansz a gondolkodás alá, hanem a fölé emelkedsz. És ha közelebbről szemügyre veszed, azt találod, hogy ez a két dolog - teljesen a jelen pillanatba lépni, illetve tudatvesztés nélkül abbahagyni a gondolkodást - valójában egy és ugyanaz: a tértudatosság megjelenése.
-oOo-

Ha valamilyen kényszeres viselkedésminta jellemez, pl. dohányzás, túlzott evés, ivás, tévénézés, internetezés, vagy bármi egyéb, akkor a következőt teheted. Amikor észreveszed magadban a kényszeres igény megjelenését, megállsz, és három tudatos légvételt teszel. Ez tudatosságot generál. Ezt követően légy néhány percig - benned lévő energiamezőként - magának a kényszeres, heves vágynak a tudatában! Tudatosan érezd az igényt, hogy fizikailag vagy mentálisan magadhoz akarsz venni valamit, illetve a vágyat, hogy valamilyen kényszeres viselkedést produkálj! Azt követően ismét vegyél néhány tudatos lélegzetet! Ekkor azt érezheted, hogy a kényszeres vágy egy időre eltűnt. Vagy azt tapasztalod, hogy az még mindig föléd tornyosul, és nem tudsz mást tenni, mint ismét engedelmeskedsz neki. Ne csinálj belőle problémát! Tedd az adott szenvedélyedet a leírt módon tudatossággyakorlatod részévé! A tudatosság növekedésével az addiktív viselkedésminták gyengülni fognak, majd végül szertefoszlanak. Arra azonban ügyelj, hogy minden olyan gondolatot nyakon csípj, amelyik igazolni igyekszik az addiktív viselkedést - sokszor ravasz érvekkel -, amint az elmédben az felbukkan! Kérdezd meg ilyenkor magadtól: most ki beszél? És rá fogsz jönni, hogy a szenvedély beszél. Amíg ezt tudod, amíg elméd megfigyelőjeként jelen vagy, addig kisebb az esélye annak, hogy trükkösen rávegyen: azt tedd, amit ő akar.
-oOo-

Egy másik egyszerű, ám igen hatékony módszer az életedben történő térteremtéshez szorosan kapcsolódik a lélegzéshez. Azt tapasztalod majd, hogy érezve a levegő finom be- és kiáramlását, valamint mellkasod és hasad emelkedését és süllyedését, a belső tested is tudatosul benned. Ezt követően átviheted figyelmedet a lélegzésről erre az egész testedben szétterjedten meglévő elevenségérzésre.
-oOo-

A fenti gyakorlatok Eckhat Tolle műveiből lettek idézve.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
A légzés fázisai
  2014-10-22 07:08:53, szerda
 
 
A jógában a légzés fázisait is az öt pránához rendelik.

A prána a belégzés, amely aktiválja a szervezetet, sejtszinten megújítja a szerveket, frissíti az agyat, az idegrendszert, újjáéleszti az elmét a hatékonyabb mentális tevékenység számára, kozmikus információ-egységeket, gondolatokat, érzéseket, energiát juttat a csatornák segítségével a megfelelő fénytestekhez.

A szamána a belégzés utáni szünet, a visszatartás, az összehúzás, amely kiegyensúlyozza a testet és az elmét, hat a keringési, az izom-, a váz- és az emésztőrendszerre, visszavezet belső forrásunkhoz, eredetünkhöz, békésség, harmónia, csend, tisztaság, világosság, időnkívüliség érzetét kelti.

A vjána a kiterjesztés, ami szétáramoltatja az energiát az egész testben.

Az apána a kilégzés, amely eltávolítja a mérgeket, salakanyagokat (negatív érzéseket, gondolatokat, energiákat), nyugtatja az idegeket és az agyat, telíti, megszenteli a teret a belehelyezett gondolatnak, érzésnek megfelelően, és a mester akarat-csíráit ülteti a magasabb világokba.

Az udána a kilégzést követő szünet, amely a beszédhez szükséges energiát hordozza, és a magasabb világba ültetett gondolat-, érzés- és cselekvés-magot csíráztatja.


Forrás : Link




"Mivel mindenki rendelkezik lélegzési rendszerrel, mindjárt kezdetben leszögezhetjük, hogy Isten szeretetét, világosságát és erejét a belégzéssel minden ember magához veszi, még ha ennek esetleg nincs is tudatában.

Az olvasó talán szintén ismeri a misztikusok köreiben köztudott tényt, hogy a tüdőt megtöltő oxigénnel az emberi rendszerbe szellemi és éteri erők is behatolnak. Ezenkívül - bármilyen különösnek is tűnik - kilélegzésével az ember továbbadhatja Isten erejét, világosságát és szeretetét. Ha ugyan­is a belélegzett Isten-erőket vérereiben képes lenne a helyes tevékenységre késztetni, akkor belőle szeretetteljes gondolkodás, tiszta akarat és igazságos cselekvés eredne.

Be- és kilégzési rendszere révén tehát mindenki egyformán közel van Istenhez. A különbségek a kilégzésben rejlenek, mivel belső fejlődési fokától függően mindenki a saját módján hordja ki Istent. Istent mindenki a saját, többé-kevésbé megtisztult vérrendszere minőségének megfelelően lélegzi ki."
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
A böjt tudománya
  2014-08-20 12:50:40, szerda
 
  Link

Link



JÁNOS BÉKE (ÉLET) EVANGÉLIUMA

BÖLCSESSÉGEK ÉS TANÍTÁSOK : Rock Gyula szerint.

A LÉLEK TÍZ-PARANCSA.

1. Rangosodás helyett inkább nemesedéseden fáradozz.
2. Gazdagodás helyett igénytelenedülé-seden dolgozz.
3. Okosság helyett inkább vidámságot szerezz.
4. Becsületesség helyett lelkiismeretességre igyekezz.
5. Tudás helyett hited növeld.
6. Illem helyett a jóságot gyakorold.
7. Tisztelet helyett a szeretetet munkáld.
8. Testi szépséged helyett lelki szépséged ápold.
9. Érdekeid helyett az Igazságot szolgáld.
10. A világ helyett az Istent keresd.

A TEST TÍZ PARANCSA. Jézus tanításaiból kiviláglik, hogy az egészséges, illetve természetes életnek bizonyos alap tételei kell, hogy legyenek.Vannak is. Ezek a következők:

1. Az ételnek elsősorban ne az ízét, hanem a táp értékét nézd.
2. Az ital nedveid tisztítását, ne romlását okozza!
3. A légzésed arányban álljon a felvett táplálék mennyiségével.
4. A SZÉKELÉST ELŐBBREVALÓNAK TARTSD. MINT AZ ÉTKEZÉST!
5. A mozgás életadó, a tétlenkedés halált hozóvá lesz.
6. A pihenés a fáradtnak szükséges, a kipihentnek veszélyes
7. A kiizzadás épp oly fontos, mint a kiszékelés.
8. A kiéhezés az egyedüli jele annak, hogy újra táplálkozhatsz.
9. A rágás természetes gyógyszer az elsavasodás ellen
10. A fürdés a bőr teljesítő és védőerejének az edzőszere.

Legyen gondod testedre, lelkedre, de nem a test, hanem a lélek, a szellemi fejlődésed érdekében!
-És több gondod legyen a lelkedre, mint a testedre, mert nem a lélek van a testért, hanem a test van a lélekért.

Rock Gyula szerint a modern aszkétika alapelveit kell a ma élő embernek betartani, hogy megbillent testi-lelki egyensúlyát, vagyis a ma élő ember önmagával szembeni elégedetlenségét, meghasonlását le lehessen küzdeni. Ezen elvek betartásával harmonikus, boldog életet élhet a ma embere a mai életviszonyok mellett is:

"1. A TERMÉSZET úgy van berendezve, mind köröttünk, mind bennünk, hogyha vele összhangban élünk, akkor a természet az emberi test tökéletesítésének feladatát végzi,minden beavatkozás nélkül (gyógyszerek, kivonatok, kúrák stb). Ezért kell a TERMÉSZETES ÉLETMÓD, ezért, hogy a test a lehető legtökéletesebb legyen,mint műszer... Mert amilyen fejlettségű lesz a test, mint műszer, olyan finoman fogja fel a kozmikus jelzéseket, rezonál a ráhatásokra. A-természettel való összhang elengedhetetlen előfeltétele a felsőbbrendű lelki életnek, amelyet csakis a modern aszketizmussal érhetünk el. "MENS SANA IN CORPORE SANO", vagyis ép testben ép léleklatin bölcsessége eleve feltételezi az ép testet.- 42 -

JÁNOS BÉKE (ÉLET) EVANGÉLIUMA

2. Az emberi test úgy van berendezve, hogy az, ha a természeti törvények szerint élünk vele, az emberi szellemet a legtökéletesebben érző és gondolkodóképességűvé fejleszti.Mert a test egyetlen célja a lélek állati mivoltának a szellem isteni mivoltára valóátnemesítése. nem pedig a testi élet kiélése! Ha azonban természetellenesen élünk,akkor mind testünk, mind lelkünk nem fejlődni, hanem romlani fog.
Ezáltal szellemi fejlődésünk megakad, hanyatlik, aminek a vége a bűn.

Láthatjuk, hogy a magasabb rendű szellemi élet fejlesztésének csak egyetlen lehetséges módszere van: A test tökéletesítése, megtisztítása és tisztán tartása. "Mert a test a lélektemploma, a lélek pedig Isten temploma."

A felsőbbrendű, tiszta élet két módszerrel érhető el. Az egyik a természetes táplálkozás, A NYERS KOSZT, a másik a rendszeres és időnkénti böjtölés.

Nyers koszt és a böjt. Minden hetedik napi étkezési szünet, minden évszakváltásnál két-három napos tisztító böjt és a tavaszi napfordulónál (Húsvét) a nagyböjt, mely egy hétig tart.

A böjtöket azonban nem szabad összevissza, tudatlanul végezni. Figyeljétek Jézus idevonatkozó tanítását (János Kozm. E. VI. VII. rész), és a TERMÉSZETES ÉLETMÓD sorozat1. kötetében (sárga) a BREUSS-kúra teljes leírását. Esztelenség és önmagunk elleni bűn,ha a böjtöt és a böjttörést tudatlanul, felkészületlenül végezzük. A hibásan lefolytatott böjt bajok, súlyos betegségek forrásává válhat. Az un. éhségsztrájkok maradandó testi és lelki károsodásokat okoznak, az önmérgezés összes következményei el.

A BÖJTÖLES LEGFONTOSABB SZABÁLYA: CSAK AKKOR ALKALMAZOM, HA EZÁLTAL NEM KÍNOZOM. HANEM NEMESÍTEM MAGAMAT !!!

Isten nem poklokat akar ránk helyezni, hanem a mennyországba akar elvezetni! Istennem bosszúálló, hanem szerető Atya. Isten maga a JÓSÁG. A büntetést, mely betegségek formájában jelentkeznek, nem Isten küldte ránk, mi magunk okoztuk magunknak az Isteni és a Természeti Törvények megsértése által. A böjt a természet rendjének gyorsított helyreállítása, mert minden elvesztegetett idő a földön kétszeres veszteség. Egyrészt,mert a hibát-hibára halmozva eltűnik, másrészt a helyes cselekedetek, a nemesedéslehetőségétől is megfoszt azáltal, hogy megrövidül életünk.Kifelé tehát teljes összhangban kell élnünk a természettel, de legalább azzal, ami mai korunkban még megmaradt belőle, hogy a test tökéletesedjen. Ennek feltétele a nyers koszt, a légzés és a mozgás összhangja. Befelé pedig a testi összhangmegteremtése után kiépíteni a testi, szellemi belső kapcsolatot, ami által boldogabb életfolyamatok váltódnak ki bennünk és körülöttünk.Az alsóbbrendű örömök, minél inkább kielégítjük azokat, egyre nagyobb átokká válnak.Ide tartozik az étkezés, a túlhajszolt testi élet (nemi élet), az iszákosság, a kábítás(alkohol, nikotin, koffein, és egyéb alkaloidák fogyasztása). Ezek azok az "örömök",melyek a testi-lelki egyensúly megbontása által a bűnt is megszülik, akár önmagunk, akár mások ellen. Mert az ilyenféle élvezetekbe elmerült ember nem tud "lemondani". Ez a fajta a leggyilkosabb "tápláléktól" a hústól való elszakadást is "lemondásnak" érzi és kárpótolni igyekszik magát más, nem kevésbé romboló "táplálékokkal (pl. a húst szójával, csokoládéval, sajttal stb.).Pál apostol leveleiben olvashatjuk, hogy a törvénytelenség bűn. Minden törvénysértés visszahat ránk, mindenki önmagát teszi azzá, ami. A testi halál, a haldoklás akkor kezdődik, amikor az első kis betegségtünetek jelentkeznek, vagyis a haldoklás nemegyéb, mint az évtizedeken keresztül tartó apró, kis romlások egyre növekvő folyamata,illetve eredménye, vagyis az öregedés. A betegség, a kárhozat, a lelki elkárhozás nemegyéb fogalom, mint az éveken, évtizedeken át tartó élvezetek gyümölcse. Te magad teszed magadat állattá: érzékivé, önzővé, hiúvá, sértődékennyé, ami nem más,mint lecsúszás az alsóbbrendű élet felé. Ha ma nem tudsz ezen a lejtőn megállni, később- 43 -

JÁNOS BÉKE (ÉLET) EVANGÉLIUMA még nehezebb lesz. Ha ma nem kiáltasz Istenhez segítségért, mikor még közelebb van hozzád, később már hiába kiáltasz...Epiktétosz tanítja (Breviárium 51.):

"Mennyi ideig halogatod még azt, hogy a legigazibb javakra méltónak tekintsd magad, és semmilyen tekintetben sem lépd át az észútmutatásait?'"Nem gyerek vagy már, hanem felnőtt. Ha még most is gondatlan és könnyelmű vagy, és egyre-másra halogatod, újabb és újabb határnapokat tűzöl ki arra, hogy attól kezdve már törődni fogsz magaddal, akkor észre fogod venni, hogy sohasem haladsz előre, ha nem életedben és halálodban mindig közönséges (káosz) ember maradsz.""Tartsd végre méltónak magadat arra, hogy úgy élj, mint érett ember, aki bölcsességre törekszik! Mindaz, ami a legfőbb jó, áthághatatlan törvény legyen számodra; ha
VALAMI KÜZDELMES KERÜL ELÉDBE, JUSSON ESZEDBE, HOGY ITT A KÜZDELEM IDEJE ÉS NEM LEHET AZT TÖBBÉ ELHALASZTANI. EGY NAP ALATT, EGYETLEN TETTEL ELVESZTED, VAGY MEGMENTED ELŐREHALADÁSODAT!"

.Létünk oka még ismeretlen, de van célja : az előrehaladás, a fejlődés. A fejlődés tesz boldoggá. Boldoggá kell tenni magunkat és másokat, mert nemcsak kívánjuk, hanem az ember természetéből is adódik ennek a szükséglete. A boldogság életadó, életerősítő,életfenntartó erőforrás, az öröm ösztönös szomja a léleknek.

A BOLDOGSÁG AZONBAN PUSZTÁN TESTI MÓDSZEREKKEL, ALSÓBB RENDŰ ÉLETTEL NEM ÉRHETŐ EL. EZ NEM ÖRÖMÖT, HANEM CSÖMÖRT EREDMÉNYEZ.

A krisztusi békesség, a lelki öröm, csak belülről jöhet, mert akkor nem zavarhatja azt meg sem az önzés, sem az irigység, sem a versengés, sem a nagyravágyás, sem bármi más bűnös gerjedelem. Krisztus békéjének első kelléke a MEGELÉGEDETTSÉG és az IGÉNYTELENSÉG. Akit a felsőbbrendű élet keresésében a fentiek már nem zavarnak, az rálépett arra a keskeny ösvényre, amely Krisztuson keresztül az Istenhez vezet.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
A böjt céljai
  2013-10-28 06:41:49, hétfő
 
  A böjt céljai: kinyílás a szellemi univerzum irányába, a gondolkodás elősegítése
A hosszabb ideig (legalább 7-10 nap) böjtölő eljut a testi megtisztulás olyan fokára, ahol meditációs készség, érzékenység a spirituális világ iránt nagymértékben megnő

Még jobb, ha imádkozásunkat összekapcsoljuk böjttel, ugyanis Isten természetfeletti módon segít
Fontos megértenünk, hogy a böjtölés nem Istent változtatja meg, hanem bennünket. A Szent Szellem, aki maga is Isten, egyszersmind mindenható és változhatatlan. A böjtölés ledönti az ember testi természetéből származó akadályokat, melyek útjában állnak a Szent Szellem mindenható munkájának. Miután ezeket a testi akadályokat elmozdítottuk, a Szent Szellem akadálytalanul, a maga teljességében munkálkodhat imáinkon keresztül. Az Ef 3:20-ban Pál megpróbálja kifejezni az imádkozásban rejlő kimeríthetetlen lehetőségeket: "Annak pedig, aki véghetetlen bőséggel mindent megcselekedhet a bennünk munkálkodó erő szerint, feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk..." Az az erő, amely imáinkban és imáink által munkálkodik, a Szent Szellem ereje. Ahogy böjtöléssel elhárítjuk a testi akadályokat, a Szent Szellem szabad utat kap, hogy teljes mindenhatósággal "véghetetlen bőséggel mindent megcselekedjen"




Ésaiás 58,6

Hát nem ez-é a bőjt, a mit én kedvelek : hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit, az igának köteleit megoldjad, és szabadon bocsásd az elnyomottakat, és hogy minden igát széttépjetek?
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 92
  • e Hét: 1114
  • e Hónap: 6642
  • e Év: 54554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.