Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
Néhány tipp a cékla változatos felhasználáshoz:
  2017-10-31 12:21:07, kedd
 
 

Bár évezredek óta köztudott a cékla gyógyító és tisztító hatása, manapság egyre kevesebbet fogyasztjuk, akkor is leginkább kiegészítőként vagy díszítésre alkalmazzuk. A cékla legegészségesebb nyersen, de lehet főzni, párolni, grillezni, sütni is.

Nyers céklát reszeljük le, és szórjuk rá pl. zöldsalátára, krumpli salátára, babsalátára. Remekül társul reszelt káposztával, szeletelt zellerszárral - keverjük el, majd öntsük le bazsalikomos salátaöntettel. Isteni finom.

A cékla klasszikus párja a torma - akár reszelt friss tormával párosítva, akár túróval, sajtkrémmel és tormakrémmel elkeverve.
A cékla ízét gazdagíthatjuk gránátalmával, fekete ribizlivel, almával, naranccsal és málnával is.

Akinek nem ízlik a nyers cékla, próbálja meg a frissen préselt levét - pucoljuk meg, gyümölcscentrifugával préseljük le, kombináljuk sárgarépa, uborka vagy alma préselt levével.

Remek méregtelenítő ital. A cékla ideális zöldség méregtelenítésre, de erre a célra csakis bioterméket fogyasszunk.

A céklát egészben, héjával együtt főzzük puhára, de előtte alaposan tisztítsuk meg, főleg ha nem bio. Ha a főzővízbe teszünk egy-két csipet cukrot, mélyül a cékla színe, míg ecet vagy citromlé hozzáadása felélénkíti a színét. Főzés után pucoljuk meg, szeleteljük fel és tálaljuk ecetes öntettel. Csakis főzés után sózzuk meg. A főtt cékla ideális babaétel mellé és le is lehet fagyasztani.

A cékla nagyon finom sütve is - pucoljuk meg, vágjuk negyedekre, öntsük le olívaolajjal és vörösborral (vagy ecettel) majd sütőben alufólia alatt süssük puhára. Remek köret húsos, halas ételek mellé.

A cékla levelét ne dobjuk el, főleg ha friss, hanem kombináljuk spenót, rukkola levéllel - érdekes és egészséges zöldsalátát kapunk. Vagy öntsük le a leveleket forralt vízzel, hagyjuk 15 percig lehűlni, majd igyuk meg. Nagyon jó másnaposság ellen (sebeket, pattanásokat is ápolhatunk a teával).

Hamarosan változatos recepteket is hozok!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Az egészséges sütőtök
  2017-10-31 12:14:58, kedd
 
 
Tápértéke nagyobb, mint a spárgatöké, szénhidráttartalma, karotin - és C vitamin tartalma is felülmúlja a többi tökfajtát.

Energiatartalma 80 kcal/100 gramm,16,5 g szénhidrát van 100 grammjában. Fehérje-, rost és zsírtartalma elenyésző, annál gazdagabb - A, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban.

Ásványi anyagok bő forrása is, például magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma miatt.

Gyógyhatása:

Magas cukortartalma mellett többféle vitamint, fehérjét és emészthető rostot tartalmaz. Szénhidrát tartalma körülbelül a burgonyáéval megegyező. A sütőtökben lévő karotinoidok és C-vitamin, a tökmagban lévő E-vitamin, mint antioxidánsok, védelmet nyújtanak a szervezet számára.

Hatékonyan alkalmazhatjuk a sütőtök levét a megfázásos betegségekre, gyulladással járó elváltozások gyógyítására. Elsősorban a nyálkahártyák gyulladásaira van gyógyító hatása.

A nagy káliumtartalma miatt vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása van, segít a sav-bázis egyensúly fenntartásában.

Már régen a népi gyógyászatban máj-, vesebetegségek, szívműködési zavar esetén alkalmazták, fogyasztásával csökkenthetjük az érelmeszesedést, kiváló hashajtó és béltisztító, égési sérülések gyógyítására borogatásként használták, de a magja állítólag még a köszvényt is csökkenti.

Az antioxidánsok és karotinoidok megkötik a szabad gyököket, erősítik az immunrendszert, így hozzájárulnak a keringési- és a daganatos megbetegedések megelőzéséhez, a rákos sejtek fejlődésének gátlásához, az immunrendszer erősítéséhez. Az E-vitamin segít megelőzni az érelmeszesedést.

A-vitamin tartalma miatt, ajánlott a fogyasztása a pattanásos bőrre.

Tök lé fogyasztásával csökkenthetőek az asztmás rohamok valamint az allergikus tüsszögés és köhögés. Sütőtök fogyasztásával csökkenthetjük az érelmeszesedés és a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
A cékla gyógyhatásai
  2017-10-31 12:06:46, kedd
 
  A cékla évszázadokon keresztül az egyik legfontosabb gyógynövény volt. Elsősorban a gyökeréért termesztik, de a növény többi része is hasznosítható - pl. a levél nagyon finom salátában vagy gyógyteaként. A cékla a répafélék családjába tartozó gumós növény, régen céklarépa volt a neve.

Tápértékek és Gyógyhatások

Többek között alkalmazták lázcsillapításra, fájdalomcsillapításra, emésztési problémákra.

Vértisztítóként és vérképzőként él a köztudatban, bár nem tartalmaz több vasat, mint növénytársai, de szervezetünk a céklából tudja legjobban hasznosítani a nyomelemeket.

A cékla tápértéke számottevő - éppen ezért a szuperételek egyike. Nem csupán antioxidáns hatása (A,B, C vitaminok) jelentős, de számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz - pl. szilícium, kálium, kalcium, foszfor, vas, kén, cink, mangán, réz, jód. Gazdag folsav tartalma miatt kismamáknak is nagyon ajánlott.

Legújabb kísérletek bebizonyították, hogy rendszeres cékla lé (fél liter naponta) fogyasztása jelentősen csökkenti a magas vérnyomást.

A cékla préselt leve kiváló májtisztító, így különösen ajánlott méregtelenítésre (éppen ezért másnaposság ellen is hatásos).

Továbbá a cékla lé hatékony lehet influenza és nátha ellen, savas gyomorra, székrekedésre, aranyérre és egyéb bélbetegségekre.
A nyers cékla vérképző, gátolja a rákos sejtek szaporodását, fokozza a sejtek oxigénellátását és hatásos védelmet nyújt bél és gyomorrák ellen.

Bőrbetegségeken is segít, pattanások, korpásodás ellen is javasolt - késlelteti bőrünk öregedését.

A cékla enyhíti a menstruációs zavarokat és a változókor tüneteit.

Cukortartalma magas, mégis alacsony a kalóriája - ezért fogyókúrára és édesítésre is alkalmas, továbbá remek energia-forrás. Glikémiás indexe közepes. A görögök afrodiziákumként is itták a cékla levét - az orvostudomány azóta elfogadta, hogy a céklában előforduló bór (boron) ásványi anyag serkenti a sex hormonok működését.

A cékla hangulatjavító, jó közérzetet biztosít, így depresszió, letargia leküzdésében is hatásos lehet.

Holnap hozok néhány tippet a változatos felhasználásához!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Nem csak gyerekeknek.
  2017-10-31 12:03:51, kedd
 
  Gyermekeink közösségbe kerülésének idején előtérbe kerülnek a légúti megfázások, a nátha, a torokgyulladás és a köhögés. Ezeket meg lehet előzni, illetve előfordulásukat jelentősen ritkítani, ha ismerünk jól bevált, természetes immunerősítőket, melyek vírus és baktériumölő hatásúak.

A Propolisz tartalmú készítmények, tabletta, oldat, vagy propoliszos méz formájában kaphatóak. A propoliszt a méhek állítják elő, ezzel az anyaggal vonják be a kaptárt, mivel kitűnő fertőtlenítő hatása van. Hatása az emberi szervezetben vetekszik az antibiotikuméval. Erős baktérium-, vírus- és gombaölő, ill. gyulladáscsökkentő hatású. Megelőzésre kiváló, de a már kialakult betegség esetén is javasolt a szedése.

A Méz kitűnő szénhidrátforrás, a cukor szerepét teljes mértékben átveheti a táplálkozásban. Széles spektrumú gyógyító hatással rendelkezik, gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, fontos enzimeket és szerves savakat tartalmaz.

A Grapefruitmag csepp jó hatású megelőzésre és a már kialakult betegség esetén is.

A C-vitaminról semmiképp sem feledkezzünk meg, hiszen régóta hű társunk, szervezetünk védekező képességének fenntartásában. A kínálati arzenálban törekedjünk a természetes formában előállított (lehetőleg csipkebogyó tartalmú), édesítőszer mentes termékek vásárlására.

A természetes immunerősítő szerek mellet nem árt, ha ismerünk homeopátiás szereket is.

Ezek akkor a leghatásosabbak, ha a gyerek homeopátiás alkati szerét ősztől- tavaszig ritkán, de rendszeres időközönként adjuk.

Az Echinacea golyócska, mely a bíbor kasvirágból készül, elismert immunerősítő hatású szer. A gyógynövényt - mely Észak Amerika őshonos gyógynövénye - elsőként az indiánok alkalmazták, mert rájöttek, hogy sok betegség gyógyításában játszik fontos szerepet. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti fertőzések ellen is adható kiegészítő és megelőző kezelésként. Alacsony, (5 CH) hígításban megőrzi a növény fitoterápiás, immunerősítő, gyulladás gátló, hatékonyságát is.

Egy hétig naponta javasolt a szedése, (napi 1-2x5 golyó), majd egy hét szünet, s így felváltva szedhető végig a hűvös-hideg évszakokban.

Nemcsak homeopátiás golyók, de cseppek, tabletták, kapszulák formájában is megtaláljuk.

Ajánlható a Thymuline is, mely egyik legfontosabb védekezésben résztvevő szervünk, a csecsemőmirigy stimulálásával a sejtes immunfolyamatokat serkenti. Szintén kiválóan hatékony mind megelőzés céljából, mind a betegségek gyorsabb gyógyulásához.

Az Anas barbariae - kacsa szívéből, májából készült szer - tartalmú Oscillococinum, az influenza-, és influenzaszerű betegségek megelőzésében kiváló. Lázas, száraz köhögéssel járó betegségeknél és heveny fülgyulladás kezdetén is bizonyítottan jó hatású.

Hasonló módon használható a vírusok elleni immunvédekezést serkentő Vincetoxicum D4 is.
Hatékonyabb, ha kombináltan szedjük az említett szereket az erős és egészséges immunrendszer érdekében.

Homeopátiás szerek javasolt szedése:

Az Oscillococcinum-ot és a Thymuline-t különböző napokon vegyük be!

Oscillococcinum - heti 1 tubus, októbertől márciusig.

Thymuline - heti 1 tubus, 5 héten keresztül a téli időszak elején, hogy az immunrendszer megerősödjön. Novembertől az influenzás időszakban, megelőzésre heti 1 tubus.

Echinacea- egy hét szedés, egy hét szünet - naponta 2x5 golyó az 5 CH potenciából.

Figyeljünk oda táplálkozásunkra, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt is! Hideg időben se zárkózzunk mindig a négy fal közé. A friss levegő és a testmozgás segít szervezetünk ellenálló képességének fokozásában, és a rendszeres szaunázás is jó hatással van az immunvédekezésre.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Házi szerek hurutos köhögésre:
  2017-10-31 11:59:09, kedd
 
  Házi szerek hurutos köhögésre:

Vadkakukkfű: 1-2 teáskanál vadkakukkfüvet egy csésze vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta háromszor egy csészével igyunk a teából.

Mocsári hízóka: 2 teáskanál mocsári hízókát 1 csésze vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Egész napra elosztva igyunk meg összesen 3-4 csésze teát.

Sör: A sört éjszakára ajánlják házi szerként a népi gyógyászok köhögés és megfázás ellen. Esténként alkalmazzuk. Főzzünk föl 1/2 liter barna sört, adjunk hozzá 4 evőkanál mézet vagy gyümölcscukrot, és - még melegen - gyorsan igyuk meg.

Köhögési ingert csökkentő házi szerek:

Kakukkfű-zsálya teakeverék: egy marék kakukkfű, ugyanennyi eukaliptuszlevél, 1/2 marék zsálya, 1/2 marék bodzavirág kell hozzá. Ezek evőkanálnyi keverékét egy csésze vízzel leforrázunk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta igyunk meg belőle 6 csészényi teát. Érdemes az egész napi mennyiséget előre elkészíteni és termoszban tárolni.

Ibolya-borostyán tinktúra: Egy marék ibolyagyökeret és 2 marék borostyánlevelet apróra vágunk, és egy 7 deciliteres üvegbe tesszük. Jó minőségű, tömény pálinkával (gabonapálinkával vagy vodkával) felöntjük. 4 hétig állni hagyjuk, naponta felrázzuk. Végül leszűrjük, és a tinktúrát sötét, cseppentős üvegbe töltjük. Naponta 3x10 cseppet fogyasszunk a tinktúrából 1 kanál barna cukorra, gyümölcscukorra vagy kenyérkockára csepegtetve.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Mikor igyunk vizet?
  2017-10-28 16:46:23, szombat
 
  - Reggel - mindenekelőtt 2 pohárral. (A méregtelenítést, székletet segítendő.)
o Az elsőt egyszerre igyuk ki.
o A másodikat kortyonként.

- Minden étkezés előtt fél órával. (Hogy az emésztőnedvek előállításához a szervezet
rendelkezésére álljon a megfelelő folyadék mennyiség, ne a vérből kelljen kivonnia. Ne
sűrűsödjön be a vér.)

- Nem evés közben, vagy nem közvetlen evés után. (Hogy ne híguljon fel az emésztőnedv.)
- Egyébként napközben többször, nem megvárva a szomjúságérzetet!

- Ha nassolni kívánnak, mielőtt nass után kutatnának, igyanak egy pohár vizet. Dupla
haszon: egyben elmúlik az ingerünk az egészségtelen, hizlaló nasstól is.

- Legyen a táskában mindig egy kisebb után tölthető vizes palack. Ezt minden ,,üresjáratnál"
húzzuk meg: amikor buszra, villamosra, metróra várunk, sorban álláskor a boltban,hivatalban.

- Lefekvés előtt 1 pohárral.

Milyen vizet igyunk?
Nem minden víz képes a sejt örökkévalóságát biztosítani. A tiszta, biológiailag aktív folyadékok és a közönséges, szennyezett víz között számottevő különbség, egyben az élet titkának lényege az eltérő molekulastruktúrában rejlik. Ha annak térbeli elrendezése diszharmonikussá válik, akár betegséget is okozhat.

A víz belső struktúrája a természet nagy titkai közé tartozik, amelynek megfejtésén régóta
fáradoznak a kutatók. Ezek olyan tulajdonságok, amelyek a vizet univerzális oldószerré,
információk megőrzőjévé és vivőanyaggá teszik.

Ezért csak javasolni tudom, hogy ,,tisztított, élő vizet" igyunk.

Mennyit igyunk?
- Ha túl sokat, akkor a sejtek telítődnek vízzel és ,,vízmérgezés" léphet fel.
- Ha túl keveset, akkor a sejten kívüli folyadék mennyiségének kóros csökkenése,
kiszáradáshoz vezethet.
Az a tapasztalat, hogy akkor ideális az életmódunk, táplálkozásmódunk, vízfogyasztásunk, ha a vizeletünk tiszta, átlátszó; nem szúrós szagú, nem habos, nem opálos, nem zavaros.

/Ajánlott irodalom: Dr. F. Batmanghelidj: A TESTED VÍZÉRT KIÁLT!

,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.drfulakupunktura.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Nagyanyáink receptje makacs köhögés,
  2016-09-05 15:29:21, hétfő
 
  asztma és tüdőbetegségek ellen

A különböző betegségek, mint például asztma, allergia, tüdőproblémák, bronchitis, hörghurut, erős köhögés, egy közös dolgot rejtenek magukban: mindeniknél legtöbb esetben a tüdővel is probléma van.

Az alábbi recept azért fantasztikus, mert bármilyen légúti problémával is küzdjünk, megoldást jelent, hiszen a fő kiindulópontot a tüdőt gyógyítja és regenerálja. A régi öregek rendszeresen alkalmazták ezt a keveréket, főleg a téli időszakokban, hiszen erősítette a tüdőt, és sok betegségtől megóvta őket a megfázásokkal, vírusokkal teli szezonban.

Hozzávalók: 1/2 kg hagyma, 2 csésze juharszirup vagy 1/2 kg barna cukor, 2 közepes méretű citrom, 1, 5 l víz, 7 evőkanál méz.

Elkészítés: A juharszirupot helyezzük egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon hevítsük fel. Ha helyette barna cukrot használunk, akkor azt tegyük a serpenyőbe, és folytonos kavargatás mellett addig forraljuk kis lángon, amíg szirup lesz belőle.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, majd főzzük pár percig, és töltsük hozzá a megadott vízmennyiséget. Addig forraljuk közepes lángon, míg a víz egyharmadára csökken. Hagyjuk egy keveset hűlni, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, és, amikor már szinte hideg, keverjük bele a mézet.
Tegyük félre, és hagyjuk állni másnapig, ezután egy sűrű szűrőn préseljük át, és a levet tegyük jól záródó üvegbe.
Minden étkezése előtt és után együnk belőle egy-egy nagy evőkanállal, míg érezzük, hogy a tüdő jobban lesz, és a probléma javul. A gyerek adagja egy teáskanál keverék minden étkezés előtt.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Öregségi és pigmentfoltok eltüntetése arcról és kézről
  2016-03-13 14:13:46, vasárnap
 
  Szinte mindenkinek megjelennek a barna foltok a kor előrehaladtával. Hormonális változások miatt fiatalokon is előfordulhat, főleg terhesség után.

A petrezselyem levél mindig híres volt a fehérítő és regeneráló tulajdonságairól a kozmetikában. Eltávolítja bőrpírt, irritációt és duzzanatokat, fehérít. Védelmet nyújt a ráncok ellen. Az érzékeny szemkörnyék ápolására is kiváló, és segít kiküszöbölni a pattanások és mitesszerek megjelenését.

Hozzávalók:
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál almaecet
Használati utasítás:
200 ml forrásban lévő vízzel felöntjük 2 evőkanál apróra vágott friss (vagy szárított) petrezselyemmel és főzzük alacsony hőmérsékleten körülbelül 15 percig.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Leszűrés után adjunk hozzá 1 teáskanál almaecetet.
Ezzel kend az arcod este és reggel!
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Szabadulj meg a hát-, nyak-, és ízületi fájdalmaktól ezzel a
  2016-01-27 08:54:12, szerda
 
  Szabadulj meg a hát-, nyak-, és ízületi fájdalmaktól ezzel a nagyszerű rizskúrával!


A méreganyagok sokszor, észre sem vesszük,de nagyon elszaporodnak szervezetünkben. Jó, hogyha idejében végzünk egy alapos takarítást, különben számos betegség alakulhat ki. A rizs ebben segítségünkre lehet.



Számoljunk ki annyi teáskanál rizst, ahány évesek vagyunk. Így például, ha 35 évesek vagyunk, akkor 35 kanállal mérjünk ki egy nagyobb, tisztára mosott befőttes üvegbe. Töltsük fel forró vízzel, majd zárjuk le, és tegyük a hűtőbe állni egy éjszakán át.

Reggel töltsük le róla a vizet, majd főzzünk egy evőkanál rizst só nélkül 3-4 percig, és együk meg éhgyomorra. A maradék rizst ismét töltsük fel forró vízzel, és ugyanezt a műveletet végezzük el másnap reggel is. A tisztítás folyamata addig tart, amíg elfogy az összes rizs. Vagyis annyi napig, ahány évesek vagyunk. Fontos betartani, hogy a rizs elfogyasztása után következő három órában sem enni, sem inni nem szabad.

A tisztítókúra során a bélrendszerből, az erekből és az ízületekből kiürül a fölösleges méreg- és salakanyag. Sokkal egészségesebbnek és könnyebbnek fogjuk érezni magunk, ugyanis a méreganyagokkal együtt a plusz kilók is távoznak. Fokozatosan búcsút mondhatunk a nyaki, hát- és gerincfájdalmaknak is.

A tisztulás ideje alatta a vizelet kissé elszíneződhet, de aggodalomra semmi ok, csupán a méreganyagok távoznak. Fontos az is, hogy a megfelelő folyadékmennyiséget megigyuk a nap során, vizet vagy zöld teát fogyasszunk minél többet.


twice
 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
Méz és szódabikarbóna segítségével komoly betegségektől is m
  2016-01-27 08:50:42, szerda
 
  Méz és szódabikarbóna segítségével komoly betegségektől is megszabadulhatsz



Mindannyian tudjuk, hogy a rákos sejtek cukorral táplálkoznak, ezért kissé bizarrnak tűnhet, hogy az alábbi keverék egyik fő alapanyaga a méz vagy juharszirup. Azonban, a jó hír az, hogy a szódabikarbóna semlegesíti a cukor káros hatását.


Ebben a kombinációban a cukor egyáltalán nem káros, mivel a szódabikarbóna rendelkezik azzal a csodálatos tulajdonsággal, hogy semlegesíti a cukrot. Vagyis csak a pozitív tulajdonságai maradnak meg a cukornak, így már nem biztosítja tovább a táptalajt a rákos sejtek fejlődéséhez.

A méz hatékonyan veszi fel a harcot a rákos sejtekkel, a benne található cukor segítségével pedig a szódabikarbóna sokkal hatékonyabban be tud hatolni a sejtekig. Készítsük el az alábbi keveréket, és alkalmazzuk egészségünk érdekében.

Hozzávalók: szódabikarbóna, méz.

Alkalmazás: keverjünk el egy rész szódabikarbónát, három rész mézzel. Pl. egy teáskanál szódabikarbónához három teáskanál méz szükséges. De ezt az adagot akár növelhetjük is, attól függően, hogy egyszerre mekkora mennyiséget akarunk elkészíteni. Addig keverjük, míg krémes pasztát kapunk, majd melegítsük egy percig.

A kúra egy hónapig tart, minden nap három teáskanálnyit fogyasszunk a mézes keverékből. Ez idő alatt ne fogyasszunk fehér lisztet, cukrot és húst.

twice



 
 
0 komment , kategória:  Nagymama gyógyító receptje  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 100 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 722
  • e Hónap: 12109
  • e Év: 49857
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.