Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
sült sütőtökhasábok
  2016-10-29 19:06:37, szombat
 
  Cseréld le a krumplit! A legjobb őszi köret: sült sütőtökhasábok

Hozzávalók
1 kisebb sütőtök
1 ek olívaolaj
1/4 tk só
1/4 tk fokhagymapor
1/4 tk szárított bazsalikom
1/4 tk fekete bors
1/8 tk cayenne por
Elkészítés
A sütőtököt hámozzuk meg, vágjuk ketté, szedjük ki a magját, a húsát pedig vágjuk hasábokra. A fűszereket keverjük össze, majd forgassuk bele a sütőtököt. A sütőpapírral bélelt tepsibe locsoljunk egy kis olívaolajat, ezen rendezzük el a hasábokat úgy, hogy ne fedjék egymást. 230 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd forgassuk át a sütőtököt és újabb 20 perc alatt süssük ropogósra.
femkafe,hu
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Kétszer sült burgonya, ilyen különleges köretet még
  2015-12-11 20:38:31, péntek
 
  Ha különleges köretre, vagy csak egy kiadós fogásra vágysz, készítsd el ezt a csodás burgonyás ételt.

Hozzávalók:
6 héjában főtt (vagy sütőben párolva sütött) burgonya
1,5 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 csésze szobahőmérsékletű vaj
2 csésze reszelt Cheddar sajt (más, olcsóbb sajttal is jó)
1 csésze langyos tej
1/2 pohár tejföl
5 szál zöldhagyma, apróra vágva
apróra vágott sült szalonna

Az elkészítése pofonegyszerű: mindent összekeversz, egy edénybe teszed, megszórod reszelt sajttal és szalonnával és mehet is a sütőbe.
forrás:kiskegye
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Tejben sült burgonya recept
  2015-04-26 11:58:39, vasárnap
 
  Hozzávalók:
1,5 kg burgonya

ételízesítő
őrölt fehér bors
20 dkg bacon
20 dkg reszelt sajt
5 dl tej

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk.

Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát,megszórjuk a maradék baconnel, a reszelt sajt felével, kevés sóval és ételízesítővel. Rátesszük a maradék burgonyát, kicsit fűszerezzük és sózzuk, majd ráöntjük a tejet, rászórjuk a sajt másik felét.

A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 40-45 percet sütjük. Levesszük a fóliát, majd addig sütjük míg a teteje szépen megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Józsi konyhája
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Egyszerű sajtkrokett recept
  2014-09-17 12:42:17, szerda
 
  Hozzávalók:
30 dkg trappista sajt
1 közepes tojás
1 púpos ek liszt
Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást.

Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.

Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacskákra sodrunk.

Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba.

Közepes lángon szép világos barnára sütjük.

A sütés elején szeretnek összekapaszkodni, ezért jobb, ha egyszerre csak 4-5 darabot sütünk és párszor megmozgatjuk őket.

Majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

Azonnal, bármilyen mártogatóssal, akár sült krumplival vagy krumplipürével, friss salátával vagy párolt rizzsel kínáljuk.


http://receptneked.hu/
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Krumplipüré baconben
  2014-06-23 15:26:34, hétfő
 
 

75 dkg burgonya
2 db tojássárgája
1 ek mustár
1 ek majonéz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
100 g bacon
1 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1 csapott ek finomliszt

A krumplit megtisztítjuk, majd kockára vágjuk, annyi sós vízbe tesszük fel főni, amennyi épp ellepi. Jó puhára főzzük.
A megfőtt krumplit leszűrjük, áttörjük, majd hozzáadjuk a mustárt, majonézt, sót, borsot és a két tojássárgáját.
Liszttel meghintjük a tetejét a masszának. Az olajat felhevítjük, majd nedves kézzel gombócokat formálunk, amit egy baconszelettel áttekerünk.
Ropogósra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Grill zöldségek pestóval:
  2014-06-07 16:42:05, szombat
 
  Hozzávalók:
1-1 piros, zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
1 nagyobb padlizsán
2 cukkini
25 dkg laskagomba
olívaolaj
A pestóhoz:
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívolaj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A pestóhoz a fenyőmagokat serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, leveleit lecsipkedjük. A fokhagymát megpucoljuk. A magot, a bazsalikomot, a fokhagymát és az olívaolajat pürésítjük. A végén a parmezánt belekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a cukkinit nem túl vastag szeletekre vágjuk. A laskagombát is megmossuk, és konyhai papírtörlőre téve leitatjuk róla a vizet.

A zöldségeket meglocsoljuk az olívaolajjal, majd a grillrácson többször megfordítva valamennyit megsütjük, sóval és borssal ízesítjük.

A pestóval és friss bagettel tálaljuk,, halak köretének is remek.K-J
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Rántott hagymakarikák fűszeres bundában
  2014-04-16 12:54:36, szerda
 
  Hozzávalók:
 4 nagy fej vöröshagyma
 1 mokkáskanál grill fűszerkeverék
 só
 ételízesítő
 1 mokkáskanál fehér bors
 25 dkg finomliszt
 2 dl tej
 1 db tojás
 30 dkg zsemlemorzsa
 A sütéshez:
 olaj
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, fél centis szeletekre vágjuk és karikákra szedjük. Sóval vagy ételízesítővel megszórjuk. Hagyjuk 10-15 percet állni.

Masszát keverünk 5 evőkanál lisztből, 1 tojásból a fűszerekkel /grill fűszerkeverék, őrölt fehérbors, ételízesítő/ annyi tejjel, hogy közepes sűrűségű palacsintatésztát kapjunk.

A hagymakarikákat bepanírozzuk úgy, hogy a karikákat lisztbe, a masszába, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Önálló ételként körettel vagy salátával is nagyon finom, de sült vagy rántott húsokhoz is kiváló. Én petrezselymes burgonyát és friss vegyes salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Sült fokhagymás mártogatós
  2014-01-07 00:53:23, kedd
 
  Jó régen készült ez a sült fokhagymás mártogatós. A sült fokhagyma íze fantasztikus, viszont sütés közben a lakás szellőztetése melegen ajánlott.

Hozzávalók:
6-8 darab fokhagyma (200 g)
270 g zsíros tejföl
150 g joghurt
50 ml olívaolaj
néhány csepp friss citromlé
1/2 tk. só
frissen őrölt bors

A fokhagymákat kettévágom, tepsibe teszem és előmelegített 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütöm (vigyázok, hogy ne égjen meg). Hagyom kissé kihűlni majd egyesével kikaparom a puha sült fokhagymát. Ha teljesen kihűl a fokhagyma akkor összekeverem a tejföllel, joghurttal, olívaolajjal, citromlével és a fűszerekkel. Húsok, saláták mellé, vagy akár szendvicsbe, tökéletes.
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Brokkoli felfújt recept
  2014-01-04 16:37:33, szombat
 
  A brokkolit igen változatosan el lehet készíteni. De én nem csak ezért szeretem. Tudtátok, hogy rengeteg C-vitamin, folsav, és béta-karotin van benne? Ezeknek köszönhetően kismamák, kisgyerekek számára előnyös a fogyasztása, és a rákmegelőzésben is fontos szerepet játszik.

Hozzávalók:
30-40 dkg párolt brokkoli, 2 ek liszt, 2 dl tej, 1 el vaj, só, őrölt szerecsendió, 5 dkg reszelt gauda sajt, 2 tojás (muffin sütőforma, papír kapszlik)

A brokkolit párolóedényben megpároljuk.
Közben a többi alapanyagból sűrű besamelt készítünk.
A vajat megpirítjuk a liszttel, majd kézi habverővel csomómentesen beledolgozzuk a tejet.
Sűrű mártást főzünk belőle, majd ízesítjük.
Belekeverjük a reszelt sajtot is.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat belekeverjük a langyosra hűlt besamelbe, a fehéreket habbá verjük, majd ezt is hozzákeverjük a besamelhez.
A muffin formát kibéleljük papír kapszlikkal, beletöltjük a masszát, és közepes hőfokon arany barnára sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
Mangós sült alma, szárnyas húsokhoz
  2014-01-04 16:35:13, szombat
 
  Hozzávalók:
4 nagyobb savanykás alma, 2 dl tejföl vagy natúr joghurt, 10 dkg Pannónia sajt, fél mangó húsa,
1 csokor petrezselyem, bazsalikom, szegfűszeg, 1 dl fehérbor

Az almákat "lefejezem" és a közepükbe lyukakat vájok.
A sajtot lereszelem, hozzáadom az apró darabokra vágott mangót, a zöldfűszereket, végül a tejföllel krémesre keverem a hozzávalókat.
Sóval, borssal ízesíthetjük a masszát.
Megtöltöm az almákat, a szegfűszeggel körbedöfködöm, és végül egy tűzálló tálba helyezem őket.
A bort az almák alá öntöm.
Előmelegített sütőben kb. 10 percig fedő (fólia) alatt párolom az almákat, majd fedő nélkül
további 10 percig sütöm őket.
 
 
0 komment , kategória:  köretek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 148 db bejegyzés
Összes: 6640 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 570
  • e Hét: 570
  • e Hónap: 33113
  • e Év: 119917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.