Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Bababarát banán golyók.
  2014-01-11 14:17:41, szombat
 
 

Hozzávalók:
2 banán, 15 dkg zabpehely, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola, dinnye, szilva, sütő csoki).
Hempergetéshez: kókusz, jó minőségű kakaó.

A zabpelyhet kávédarálóban összecsapatjuk. Nem kell liszt finomságúra, de mindenképpen apró darabos legyen. Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk. A banánokat villával összetörjük. A fentieket összekeverjük, és hagyjuk egy kicsit állni. Nedves tenyérben meggömbölygetjük a kávéskanál méretű adagokat, majd kókuszba vagy kakaóba burkoljuk, és dobozoljuk. Célszerű hűtőszekrényben tárolni, és onnan porciózni.
Ajánlat: A golyó méretét tekintve, mindenképpen akkora legyen, hogy egy falatban be tudja kapni a gyerek.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Bébiétel receptek 12 hónapos kortól
  2014-01-02 14:35:12, csütörtök
 
  1-Cukkínis lecsó recept

Hozzávalók: cukkíni, paradicsom, vöröshagyma, só

A paradicsomról eltávolítjuk a héját. A cukkínit megpucoljuk, ha nagyobb méretű, akkor a magjait is eltávolítjuk. A hozzávalókat apró kockákra vágjuk, a hagymát üvegesre pirítjuk, majd a lecsóhoz hasonlóan megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk. A cukkínis lecsót puhára főtt rizzsel kínáljuk.

A maradékot cukkíni-hajóban tovább süthetjük saját magunk részére.

2-Rakott karfiol bébiétel recept

Hozzávalók:
egy karfiol, 15 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, rizs, darált hús, fokhagyma, piros paprika, só

A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megtisztítjuk, majd puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk.
A rizst puhára pároljuk. A darált húst olajon fokhagymával megpároljuk, ízlés szerint paprikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal és rászedjük először a rizst, majd a húst, végül a karfiolt.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel. A sajtos masszával bevonjuk az ételt, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ezt az ételt más zöldségekkel is elkészíthetjük, például kelkáposztával, zsenge vajbabbal.

3-Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:
a marhahúslevesben megfőtt hús és zöldségek, tejföl, citrom, cukor, só, bors.
A gombóchoz pirított zsemlekockák, liszt, 1 tojás, tej

A megfőtt marhát ledaráljuk. A levesben megfőtt zöldségeket közben finomra turmixoljuk, majd vajon felforraljuk, sóval, borssal, egy kis cukorral és citrom levével ízesítjük. A gombóchoz tepsiben megpirítjuk a zsemlekockákat, majd a liszttel, a tojással és a tejjel nokedli állagú tésztát keverünk.
A tésztából kanállal galuskákat szaggatunk, és forró vízben gombócokat főzünk.

4-Cukkínis tócsni

Hozzávalók:
4-5 db közepes méretű burgonya, 1 közepes méretű cukkíni, 2 tojás, só, ízlés szerint, liszt, amennyit a massza felvesz (ált. 3 púpos evőkanál), tejföl

A cukkínit, és a burgonyákat meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük (ha szép a cukkíni héja, akkor azzal együtt. Ha nagyobb méretű a cukkíni, akkor a közepét a magokkal ki kell vágni. ) Hozzáadjuk a tojásokat és ízesítjük. A sótól levet engednek a zöldségek ezért, ezért lisztet adunk hozzá. Olajat forrósítunk, és evőkanállal kis adagokat a forró olajba teszünk, és arany barnára sütjük. Tejföllel, fokhagymás tejföllel kínáljuk.

5-Sajtos karfiol

Hozzávalók: egy karfiol, 15 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, só

A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megtisztítjuk, majd puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, rászedjük a karfiolt. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel. A sajtos masszával bevonjuk a karfiolt, előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.

6-Spenótos tészta

Hozzávalók:
friss, leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, tej, keményítő vagy finomliszt a sűrítéshez, orsó tészta, 15 dkg trappista sajt, olaj, só

A megtisztított spenótot bő, forró vízben előfőzzük. Közben a fokhagymát az olajon megpirítjuk. Rászedjük az olajra a spenótot, fakanállal összedaraboljuk, majd a saját levében további 10-15 percig pároljuk. Végül leszórjuk liszttel vagy keményítővel, majd tejjel felöntjük. Addig keverjük, amíg csomómentes és sűrű állagú nem lesz. Közben a tésztát puhára főzzük. A leszűrt tésztát összekeverjük a spenóttal, a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben további 15 percig sütjük.

7-Kelkáposzta főzelék recept kisbabáknak

Hozzávalók: zsenge kelkáposzta, burgonya, só, babérlevél, friss tárkony, ecet, a habaráshoz liszt vagy keményítő

A burgonyát és a kelkáposztát apró kockákra vágjuk, és a fűszerekkel puhára pároljuk alacsony hőfokon.
Végül behabarjuk, és kevés ecettel ízesítjük.
Ez a főzelék segít, hogy a baba a savanykás ízeket is könnyen megszokja.
Ha nincsen kelkáposztád, akkor csak a burgonyát készítsd el főzeléknek.

TIPP: Hasonló főzelék készíthető kínai kelből is. Ha abból készítjük, kevésbé fújja fel a kisgyereket a kész étel.
Ha hasfájós a baba, akkor a kelkáposztát két vízben főzd meg. Az első vizet öntsd le róla, és újabb vízben főzd készre.

8-Zöldborsó főzelék

Hozzávalók: zsenge zöldborsó (mirelit is jó), só, pirospaprika, tejföl, a habaráshoz liszt vagy keményítő

A borsót annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük. A végén paprikás habarással sűrítjük.
A kemény, kesernyés ízű borsót nem valószínű, hogy megeszi a baba, ezért vásárláskor feltétlenül ellenőrizd, hogy milyet vásárolsz. Például mirelitben válaszd a drágábbat, de zsengébbet.

TIPP: A főzeléket kukoricaliszttel, vagy hajdina liszttel is be lehet sűríteni.

9-Joghurtos tökfőzelék

Hozzávalók: egy kisebb tök, kis darab hagyma, kapor, joghurt, keményítő, olaj, só

A tököt megtisztítjuk és legyaluljuk. Kis olajon megdinsztelünk egy kis darab hagymát, majd rászedjük a tököt. Sózzuk, majd pároljuk a saját levében addig, amíg puha nem lesz. Kaporral ízesítjük. A végén keverjünk 2 dl joghurtba (vagy tejfölbe) egy evőkanál keményítőt, és habarjuk be a főzeléket.

10-Vörös lencse főzelék

Hozzávalók: egy pohár vörös lencse, vöröshagyma, joghurt, só

A lencsét áztassuk be egy-két órára, majd egy gerezd hagymával tegyük fel főni. A vörös lencse gyorsan megfő, ezért figyeljünk oda, hogy ne párologjon el alóla a víz. Sózzuk, és addig főzzük, amíg a lencseszemek teljesen szét nem főnek. A végén pürésítsük, és joghurttal dúsítsuk.

11-Burgonyapüré fokhagymás csirkehússal

Hozzávalók: 2-3 burgonya, kevés vaj, kevés tej, kicsontozott csirke, egy csipetnyi só, kevés fokhagyma

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és megfőzzük. Amikor már puhára főtt, áttörjük villával, majd kevés vajjal elkeverjük. A tejet felforraljuk, adagolva hozzá adjuk, és addig keverjük, amíg finom pépes állaga nem lesz.
A csirkehúst csipetnyi sóval megszórjuk,a fokhagymát megpucoljuk és széttörjük majd rászórjuk a csirke hús tetejére. Csak kevés fokhagymát szabad rárakni! Sütőben puhára sütjük.
Ha készen van apróra megvágjuk és hozzákeverjük a burgonyapüréhez.

12-Vajbab főzelék

Hozzávalók: zsenge vajbab, só, pirospaprika, tejföl, a habaráshoz liszt vagy keményítő

A babot nagyon apróra vágjuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük.
A végén paprikás habarással sűrítjük.
A fás-szálkás babot nem valószínű, hogy megeszi a baba, ezért vásárláskor feltétlenül ellenőrizd, hogy milyet vásárolsz.

13-Spenót recept babáknak

Hozzávalók: friss, leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, tej, keményítő, vagy rizsliszt a sűrítéshez, olaj (dió, mogyoró, olíva), só, tej

A megtisztított spenótot bő, forró vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk.
Közben a fokhagymát az olajon megpirítjuk.
Rászedjük az olajra a spenótot, fakanállal összedaraboljuk, majd a saját levében további 10-15 percig pároljuk alacsony hőfokon.
Végül leszórjuk liszttel vagy keményítővel, majd tejjel felöntjük.
Addig keverjük, amíg csomómentes, és sűrű állagú nem lesz.

14-Finomfőzelék

Hozzávalók: borsó, burgonya, sárgarépa, karalábé, a habaráshoz tejföl és keményítő
(vagy teljes kiőrlésű liszt), egy csipet só

A zöldségeket apró kockákra vágjuk és egy edényben, kevés sóval ízesítve, alacsony hőfokon puhára pároljuk.
TIPP: Pároló edényben készítve több vitamint tartanak magukban a zöldségek.
A megfőtt zöldségeket, keményítővel vagy teljes őrlésű liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Kínálhatunk hozzá fasírozottat, tükörtojást.

15-Halgombóc

Hozzávalók: hal, zabpehely, tojássárgája, petrezselyem, joghurt, só, bors

20 dkg halhúst (lehet bármilyen) kiszálkázunk, felaprítjuk, összekeverjük 2 evőkanál zabpehellyel,
1 tojássárgájával, 0,5 dl natúr joghurttal. Sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd kb. 1/2 órán keresztül pihentetjük, hogy a pehely megduzzadjon. Nedves kézzel kis gombócokat formázunk, majd forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a víz gyöngyözve forrjon. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük, ás főzelékkel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Bébiétel receptek 10 hónapos kortól
  2013-12-30 23:40:04, hétfő
 
 

Kedves olvasóm!

Tudnod kell ,hogy ezeket a recepteket fiatal anyukák a saját tapasztalatok alapján,gyermekeiknek főzték és bevált ,kipróbált receptek .Rettenetesen ügyesek! Egymás között megosztva, (hozzátéve esetleg elvéve az összetevőkből) terjed.Mindenki a gyermekén kísérletezik és tapasztalja meg, hogy mit ehet.Mint nagymama csak besegítettem .
Nincs két egyforma gyermek,sem egyforma emésztés!

1-Babaétel rizses hús

Hozzávalók:
3 ek főtt rizs, 2 szál sárgarépa, 1 kis darab fehérrépa, 1 közepesnél kisebb vöröshagyma, tyúktojásnyi pulykamell, 1 ek tönkölydara, 1 tk olaj, csipetnyi só, 1/2 pohár kefir,
ha kell még desztillált víz

A rizst 2-3-szoros mennyiségű vízben puhára főzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, s az olajon kevés vízzel megfuttatjuk, majd a darabolt hússal puhára pároljuk. Sózzuk, összekeverjük a kefirrel, s a darával, és készre főzzük. Ha kell még folyadék, vizet adunk hozzá. összekeverjük
a főtt rizzsel és tálaljuk. Ha szükséges még turmixoljuk össze, hisz gyermekeink foga nem azonos ütemben nő ki.

2-Csirkés spenót banánnal

Hozzávalók:
1-2 kisebb burgonya, 10-15 dkg spenótlevél vagy fagyasztott spenót, ¼ banán

Ha sikerül friss spenótot beszerezni, akkor azt megmossuk, száraitól megszabadítjuk, ha fagyasztottal dolgozunk, akkor azt felengedjük. A burgonyát felkockázzuk és a spenóttal együtt feltesszük főzni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Takaréklángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, aztán össze turmixoljuk a krumpli-spenót elegyet a banánnal együtt.
Csirke-, pulykahús püré vagy tojássárgája illik hozzá, a kicsi életkorától függően.

3-Céklás almás saláta recept

1 kisebb céklát és egy nagyobb almát meghámozunk, majd lereszelünk, mokkáskanál olajjal és natúr joghurttal összekeverjük.

Elvileg 8 hónapos kortól lehet adni a babáknak, de mivel a hozzávalók csak reszelve vannak,
olyan babáknak ajánlom, akiknek több foguk van, és már esznek darabosabb ételeket.

Rita tippje: A céklát meg lehet párolni előtte, és akkor könnyebben meg tudják a babák rágni.

4-Padlizsánpogácsa recept

1 közepes padlizsánt meghámozunk, kockákra vágjuk, besózzuk és 20 percet állni hagyjuk.
Ezután leöblítjük, és enyhén sós, zöldségporral (bio) ízesített vízben 10 percet főzzük.
Leszűrjük és pépesítjük. Belekeverünk 1 tojás sárgáját, 1 ek. reszelt füstölt sajtot
(a füstölt sajttal valóban finomabb, de 1 éves kor előtt nem adok a babának füstölt sajtot) vágott zöldpetrezselymet, vagy bazsalikomot, kevés pirospaprikát és annyi zsemlemorzsát,
(saját készítésű joghurtba áztatott kenyérrel szoktam helyettesíteni) hogy formázható masszát kapjunk. A masszából evőkanálnyi mennyiséget lisztbe forgatunk és forró olajban minkét oldalán pirosra sütjük.

5-Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:
70 g sárgaborsó, 70 g burgonya, 1 mokkáskanál olaj, citromlé
Ételtípus: főzelék

A sárgaborsót már előző nap beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a borsó már puha. Kis lángon tovább pároljuk 15-20 percig. Leszűrjük, pépesítjük, hozzáadjuk a megfelelő mennyiségű főzőlevet és az olajat, majd újramelegítjük. 5-6 csepp citromlével ízesítjük, feltéttel tálaljuk.

6-Banános spenót

Hozzávalók:
100 g tisztított spenótlevél, 50 g burgonya, 15 g banán, 1 mokkáskanál olaj
Ételtípus: főzelék

A spenótot levelenként megmossuk, szárait letépjük. 4-5 percig forró vízben főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük (csak így marad szép zöld). A banánnal együtt pépesítjük. A burgonyából pürét készítünk a szokott módon, majd hozzákeverjük a spenótpürét. Bármilyen feltét illik hozzá.

7-Sült padlizsán csirkehússal

Hozzávalók: 1 padlizsán, burgonya, csirkehús, fokhagyma, olaj, só
Ételtípus: menü

A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, kicsit megöntözzük olajjal, és előmelegített sütőben puhára sütjük. Közben a burgonyát a hússal és a fokhagymával megfőzzük. A végén a főzőlével pépesítjük. Hús nélkül is nagyon finom, vacsorára ideális.

8-Baba fasírt

Hozzávalók: pulykahús, joghurt, kenyér, hagyma, petrezselyem, só, bors
Ételtípus: főétel

Fél fej hagymát összeaprítunk, kevés olajon megpárolunk.
10 dkg kenyeret (lehet bármilyen, de egészségesebb a teljes kiőrlésű),
kb. 15 percre 1 dl natúr joghurtba áztatunk. 20 dkg pulykahúst, a kenyeret, a hagymát összeaprítjuk, az egész masszát sóval, borssal ízesítjük, friss petrezselymet is szórhatunk hozzá. Pici golyókat formázunk, olajban pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Parajfőzelék csirkemájjal és Almás csirkemáj aszalt szilváva
  2013-12-30 23:36:04, hétfő
 
  Hozzávalók:
spenót (mirelit vagy leveles), burgonya, olaj, fokhagyma, csirkemáj, (só)


A burgonyát (sóban-vízben) megfőzzük. Közben kiengedjük a spenótot, ha mirelit; vagy megfőzzük, ha leveles. Fontos, - akár mirelit, akár friss - hogy a levét kinyomkodjuk felhasználás előtt. Egy kis serpenyőben az apróra zúzott fokhagymát és a kis darabokra vágott májat pirítjuk, majd rászedjük a spenótot és együtt (esetleg egy kis vízzel) tovább pároljuk. A végén a májas parajt a burgonyával pürésítjük.

TIPP: Amikor először adunk kisbabának májat, csak keveset használjunk fel. A máj jellegzetes kesernyés íze ugyan is elriaszthatja a babát, ha túl töményen kapja. És figyeljünk oda arra is, hogy a májat kellő képen kisüssük, és ne maradjon véres.


2-Almás csirkemáj aszalt szilvával

Hozzávalók:
alma, aszalt szilva, burgonya, olaj, csirkemáj, (só)


A burgonyát puhára főzzük, sózzuk ízlés szerint. Az almát a szilvával és a májjal egy másik edényben szintén megfőzzük. A végén, a gyümölcsös főzőlével és egy kis olajjal pürésítjük. Friss ringlóval helyettesíthetjük, vagy keverhetjük az aszalt szilvát.

Kismama menü:
A mamának azonos alapanyagokból a következő egyszerű, de nagyszerű finomságot ajánlom: Csirkemájat megsózunk, és mustárral pácolunk, majd egy teflon tepsibe terítünk. Megszórjuk jól aszalt szilvával és annyi szeletelt almával, amennyi jól beborítja, majd kis olíva olajt is öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kis fokozaton puhára pároljuk. A mustártól és a gyümölcsöktől a máj nem szárad ki, sőt egy nagyon pikáns ízt kap.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Karfiol felnőttesen baba recept
  2013-12-30 23:35:11, hétfő
 
  Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 2 szál sárgarépa, fél lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 paradicsom, olaj (pl. kókuszolaj, dió, olíva), egy kis darab csirke- vagy pulykahús, tartósítószer mentes ételízesítő, vagy só ízlés szerint

A rózsákra szedett karfiolt, a sárgarépát és a hagymákat az olajon kezdjük párolni.
Ezután felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a paradicsomot és a húst és ízlés szerint ízesítjük.
Amikor elkészült a leves, minden alapanyagból szedünk a turmixba, hozzáadjuk a húst, és egy kis leveslével pürésítjük.

Kismama menü:
A megmaradt levest szintén turmixoljuk, majd tojássárgájával kevert tejszínnel kikeverjük. Sajtos pirítóssal kitűnő ebéd lehet a mamának.

8 hónapos kortól natúr joghurttal, vagy sajttal dúsíthatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Tepsis zöldségek receptje
  2013-12-30 23:34:11, hétfő
 
  Nálunk mindig sok zöldség és gyümölcs van otthon, főleg mióta Botond is falatozik. Ráadásul édesanyám is gyakran lep meg minket egy jó nagy kosár finomsággal. Ilyenkor könnyen előfordul, hogy sok zöldség gyűlik össze, és ezeket a rövid tárolhatósági idejük miatt gyorsan el kell fogyasztani. Ilyen esetben szoktam készíteni az ,,ilyen sem volt, ilyen sem lesz tepsis finomságokat". Gyakorlatilag bármilyen zöldség kombinációjából készülhet, itt most egy variációt ismertetek.

Hozzávalók: 1 közepes brokkoli, 1 cukkíni, 1 padlizsán, 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 közepes burgonya, 2 paradicsom
Ételtípus: menü

A zöldségeket megpucolom, folyóvíz alatt megtisztítom. A brokkolit rózsáira szedem, a többi alapanyagot kockázom, illetve karikára vágom. Mindent beleteszek egy mély tepsibe, felöntöm 2 dl alaplével, egy kis olívaolajjal. Az egészet befedem alufóliával, és előmelegített sütőben, kb. 150-170 fokon puhára párolom. Amikor elkészült, minden alapanyagból veszek egy tálkába, és a babának pürésítek belőle egy adagot.

Kismama menü:
A maradékot natúr joghurttal, reszelt sajttal a mama ebédre vagy vacsorára elfogyaszthatja.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Padlizsános cukkíni recept
  2013-12-30 23:32:47, hétfő
 
  Hozzávalók: padlizsán, cukkíni, burgonya, fokhagyma, só, olívaolaj, petrezselyem (1 db, natúr Philadelphia krémsajt, még több fokhagyma, bors)
Ételtípus: főzelék

A burgonyát egy kis fokhagymával és sóval megfőzzük. Közben a padlizsánt és a cukkínit (amennyi a babának és a mamának elég) hosszában elvágjuk, megmossuk, olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor megpuhultak a zöldségek, 1/3-1/3 arányban petrezselyemmel együtt turmixoljuk a zöldségeket. Ha kell, a burgonya főzőlevével hígítsuk az állagát.

Kismama menü:
A mamának a maradék zöldségeket a krémsajttal, petrezselyemmel, friss, zúzott fokhagymával és borssal összekeverjük. Pirítóssal nagyon finom falat.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Sajtos spárgafőzelék pulykahússal
  2013-12-30 23:31:59, hétfő
 
  Hozzávalók: zöld spárga, burgonya, pulykahús, fokhagyma, gouda sajt, olaj, (só)
Ételtípus: menü

Az apróra zúzott fokhagymát megpirítjuk a kb. 3 cm-re darabolt spárgákkal. Majd rászedjük a feldarabolt burgonyát, a húst és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk. A végén a főzőlével pürésítjük, hozzáreszeljük a sajtot.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Sült sárgarépapüré bébiétel receptek
  2013-12-30 23:31:07, hétfő
 
  Hozzávalók: (sok) sárgarépa, olívaolaj, juharszirup, natúr joghurt
Ételtípus: főzelék/püré

A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, tepsibe simítjuk úgy, hogy különváljanak. A répaágyat meglocsoljuk olajjal, juharsziruppal, majd előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. A sütésnél figyeljünk arra, hogy ne égjen le, de azért karamelles legyen a répa. A végén natúr joghurttal, ha kell, kevés vízzel pürét készítünk belőle.
Köretként, bazsalikomos burgonyapürét, pulykahússal kínálhatunk.
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
Joghurtos hawaii pulyka recept
  2013-12-30 23:30:06, hétfő
 
  Hozzávalók: 1 szelet friss ananász, 1 alma, burgonya, pulykahús, natúr joghurt, só

A ,,sóban-vízben" burgonyát a hússal együtt puhára főzzük. Egy másik edényben szintén puhára pároljuk a kockákra szelt gyümölcsöket. Amikor minden megfőtt, az alapanyagokat a gyümölcsök levével pürésítjük, majd sűrű szitán átszűrjük, hogy az ananászban esetlegesen bennmaradt szálakat kiszedjük. A végén natúr joghurttal dúsítjuk. Nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  Baba receptek 5-7-8-10-12 kort  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 6632 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 30861
  • e Év: 117665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.