Regisztráció  Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/220 oldal   Bejegyzések száma: 2191 
A hármas szabály
  2018-04-20 18:34:19, péntek
 
 Minden ember egyedi, külön gondolkodásmóddal, érzelmi kódrendszerrel rendelkezik. Azonban mivel közösségekben, társadalmakban élünk, alkalmazkodnunk kell egyes szabályokhoz.

A élet hármas szabályokra épül, amely mindenki életében lényeges kellene legyen!

Most olyan hármas szabályokról lesz szó, amelyek köré épül minden. Azok, akik ezen szabályok szerint élnek, ismerik a boldogság, az elégedettség, és a teljesség titkát.

Lássuk most a hármas szabályokat!

3 dolog, amit nem lehet visszafordítani: szavak, lehetőségek, idő.

3 dolog, amit érintetlenül kell megőrizned: a csendet, a méltóságodat és a reményt.

3 dolog, ami a legértékesebb a világon: a szeretet, a bizalom, a hit.

3 dolog, amely mindig bizonytalan az életben: a siker, a vagyon, a hatalom.

3 dolog, ami egy ember jelleméről elárul mindent: a küzdeni akarás, az őszinteség, a megvalósítása.

3 dolog, ami romba dönthet egy embert: az alkohol, a beképzeltség, a gőg.

3 dolog, amit nehéz kimondani: szeretlek, bocsáss meg, segíts.

Ezek a hármas szabályok segítenek abban, hogy eligazodjunk a nagybetűs életben, és méltó életet éljünk. Ha neked is tetszett, és úgy gondolod helye van mások életében oszd meg barátaiddal is.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Ha túl sok fájdalom és öröm ér....
  2018-04-20 18:28:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Kellemes délutánt
  2018-04-15 13:56:58, vasárnap
 
  ------------
Kedves Barátom!
Kellemes délutánt kívánok. Puszi

Szabő Lőrinc: Tavasz

,,Mi az?" - kérdezte Vén Rigó.
,,Tavasz" - felelt a Nap.
,,Megjött?" - kérdezte Vén Rigó.
,,Meg ám!" - felelt a Nap.

,,Szeretsz?" - kérdezte Vén Rigó.
,,Szeretlek!" - szólt a Nap.
,,Akkor hát szép lesz a világ?"
,,Még szebb és boldogabb.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Erősnek kell lenned.....
  2018-04-13 18:21:43, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az angyalok üzenete 2018. áprilisára
  2018-04-13 15:43:41, péntek
 
  Az angyalok üzenete 2018 áprilisára!
Posted on 2018/04/04 by Neptunusz in Lélektár

Ebben a hónapban minden ember érezni fogja az életében a változást hozó energiákat. Megújul a lélek, a belső hang, és mindenki elindulhat azon az úton, amely az övé, amelyre igazán vágyik.

Az angyalok üzenete 2018 áprilisára!

Idén áprilisban a gyerekkor bizonyos emlékképei is bevillanhatnak, ami arra ösztönöz mindenkit, hogy egy kicsit foglalkozzon a lelkében lakó gyermekkel, megvigasztalja ha szomorú, és ismét a feltétel nélküli szeretetéről biztosítsa őt. Emellett arra is törekedni kell, hogy a múlt sérelmeitől megszabaduljunk, a régi, szennyes emlékeket idén áprilisban le kell tenni, és a jelen tisztaságára kell összpontosítani. Ebben lesz a segítségünkre Mihály arkangyal, aki arra figyelmeztet, hogy vigyázzunk a szavainkra, jól gondoljuk meg a következő hetekben, hogy miről és mit beszélünk, és azt kinek mondjuk el.

A másik fontos dolog idén áprilisban, az a szülő-gyerek viszony javítása. Figyeljünk oda a magunk és szüleink egészségi állapotára, és legyünk közelebb egymáshoz.

Az angyalok még egy fontos üzenetre hívják fel a figyelmünket, mégpedig arra, hogy tartózkodjunk az elhamarkodott ítélkezésektől, és előbb ismerjük meg magunkat, és a másik embert, mielőtt kialakítanánk a véleményünket.

A hónap első része
Egészen április 11-ig mindenki élete a rendes kerékvágásban fog haladni, olyan érzés lesz ez, mintha egy menetrendszerinti autóbuszra szállnánk fel, amely minden fontos településen megáll, ahol mi akkor és ott szállunk le, ahol csak akarunk. Miközben utazunk, képzeljük el, hogy az utastársak mindegyike kedves, megértő, és szeretettel teli, így az út során teljesen adott az, hogy jól fogjuk érezni magunkat.

Amire még figyelned kell ebben a periódusban, az a benned lévő gyerek és a közted lévő viszony, törekedj arra, hogy jobban megismerd önmagad, és visszatalálj a gyökereidhez. Ezen kívül, ha szükségét érzed, akkor változtass életmódot.

A hónap középső része
Április 12. és 22. között szükségünk lesz olyan emberekre, akik tudnak segíteni nekünk, és ha hívjuk őket, akkor jönnek, és ott lesznek mellettünk. Érezzük a támogatásukat, visszajelzéseket kapunk tőlük, és azt érezzük, hogy ezáltal lelki táplálékra lelünk. Az angyalok azt üzenik, hogy legyünk kedvesebbek, és ne felejtsük el, hogy minden problémára megoldást kínál a szeretet.

A hónap utolsó
Április 23-tól a hónap végéig azt fogjuk érezni, amint a múlt kapui fokozatosan bezáródnak, ezzel véget ér életünk egy bizonyos, nem túl kellemes szakasza, és ezzel kezdetét veszi egy új életút. Az angyalok és az Univerzum arra bátorít, hogy legyünk nyitottak az új dolgok iránt, tartózkodjunk több időt a természetben, meditáljunk és élvezzük a számtalan az áprilisi hónap apró, örömteli ajándékait.

Forrás: Delia Muresan/Fordította: Filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Az ez évi időjárás - Dávid naptár
  2018-04-13 15:16:40, péntek
 
  lyen lesz a 2018-as nyár egy nyíregyházi mérnök szerint, aki 40 éve foglalkozik hosszú távú előrejelzések készítésével!

I
A nyíregyházi vízépítő mérnök, Dávid Mihály legfőbb hobbija a hosszú távra készülő időjárás-előrejelzés, amit teljes szakmai odaadással és profizmussal készít, immár több mint négy évtizede.

Dávid Mihály napra lebontott prognózisokat készít, ezért a meteorológiai naptárját már Dávid-naptárnak nevezik, amely sokak szerint megbízhatóbb előrejelzést nyújt, mint a hivatalos időjárási modellek, és emellett régiónkénti lebontásban is megmutatja, hogy milyen lesz az éves időjárás. A nyíregyházi mérnök módszerének titka abban rejlik, hogy a légköri tényezők mellett még az égitestek tömegvonzó hatását is figyelembe veszi, és ennek alapján készíti elő a számításokat, előrejelzéseket.

Dávid Mihály előrejelzései szerint májusban lehet még hajnali fagyokra számítani, ami a gyümölcstermelőknek, kertészkedőknek jelenthet problémát, hiszen a fagy kárt tehet a termésben.

Ami a csapadékmennyiséget illeti, a Dávid naptár szerint nem lesz nagyobb vízhozam-mennyiség idén sem, mint 2017-ben.

A legtöbb eső májusban és június közepén fog hullni.

A hobbi meteorológus szerint az idei nyár nem lesz túl meleg, a kirándulásokra a legalkalmasabb idő július második felében, illetve augusztus 10-25. között lesz.

A legforróbb napok július 15-e, és augusztus 20-a körül várhatók. Egészen szeptember végéig kellemes, nyárias időjárás várható, a hőmérsékleti értékek 24-25 Celsius fokok között várhatók. Ezt követően erőteljesebb lehűlésre lehet számítani, de október végén, november elején ismét beköszönt a jó idő, és a nappali hőértékek emelkedni fognak.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Fahamu a kertben - Bálint gazda cikkéből
  2018-04-13 14:48:56, péntek
 
  Komoly kérdés, amely a komposztálás és talajjavítás kapcsán gyakran felmerül.

Fel lehet, fel szabad-e használni a hamut a kertben? Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a kertben elszórt hamu segít vagy árt a növényeknek, valamint, hogy a fa, illetve szén eltüzelése után keletkezett hamu általában hogyan hat a kert talajára. Az alábbiakból kiderül a válasz, és még több is.

Hasznosíthatom a hamut a kertemben?
A rövid válasz a kérdésre, miszerint fel szabad-e használni a fahamut a kert trágyázására: igen! Mindazonáltal körültekintően kell eljárnunk a tekintetben, hogyan és hol használjuk fel a kertben a fahamut. A hamu komposztálása például remek megoldás.

A fahamu mint kerti trágya
Az eltüzelt fából keletkezett hamu kiváló mész- és káliumforrást jelent a kert számára. Sőt még ennél is többet: a hamu kertben való felhasználásával sok olyan nyomelemet is kijuttatunk, amelyekre a növényeknek az egészséges fejlődéshez, gyarapodáshoz szükségük van.

A trágyázásra szánt fahamut a legjobb vékony rétegben elszórnunk a kertben, vagy ami még célszerűbb: először hordjuk a komposzthalomra, hogy ott komposztálódjon a többi komposztalapanyaggal együtt. Ez azért előnyös, mert a fahamuból nedvesség hatására lúg és különböző sók oldódnak ki. Kis mennyiségben a lúg és a só nem okoz problémát, nagyobb mennyiségben viszont megperzselhetik a növényeket. Ha a kályhában, kandallóban történő tüzelés során keletkezett hamut először komposztáljuk, ezzel lehetővé tesszük a lúg és a sók kioldódását.

Vegyük figyelembe továbbá, hogy nem minden fahamu hat ugyanúgy mint kerti trágya. Ha a kályhából a komposztra hordott hamu elsősorban keményfából keletkezett, például tölgyből vagy juharból, a hamu sokkal nagyobb arányban fog a kert számára értékes tápanyagokat és ásványi anyagokat tartalmazni. Ha viszont a komposzthalomra hordott hamu többnyire puhafák, például fenyőfélék eltüzelése során keletkezett, kevesebb tápanyagot és ásványi anyagot fog tartalmazni.

fahamu kertben 02

A fahamu egyéb célú felhasználása a kertben
A fahamu a kártevők elleni védekezés során is igen hasznos lehet. A fahamuban lévő sók elpusztítják az olyan bosszantó kártevőket, mint a házas és meztelencsigák, illetve egyéb gerinctelen puhatestűeket. A fahamut úgy tudjuk egyszerűen felhasználni a kártevők elleni harchoz, hogy a puhatestűek által ostromlott növények töve köré elhintjük. Ha a hamut nedvesség éri, szórjunk ki újabb adagot, ugyanis a víz idővel kimossa belőle a kártevő-mentesítés során oly hatékony sókat.

A fahamu tovább haszna a kertben, hogy módosíthatjuk vele a talaj pH-értékét. A fahamu növeli a talaj pH-értékét, csökkentve annak savasságát. Éppen ezért viszont arra is ügyelnünk kell, hogy ne használjuk trágyázásra a kifejezetten savas közeget kedvelő növényeink közvetlen közelében. Ilyenek például az azálea, a gardénia vagy az áfonya.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szent-kút Petőfiszálláson
  2018-04-13 14:30:10, péntek
 
 A petőfiszállási szentkúthoz Mária-jelenés és csodás gyógyulások kapcsolódnak.

A legenda szerint egy béna a gyógyulása után mankóját a földbe szúrta, ahol egy fa nőtt ki.

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Húsz okos gondolat
  2018-04-13 14:18:17, péntek
 
 Dr. Stephen Hawking nagy tiszteletnek örvendő ismert és elismert tudós volt. A professzort ALS-sel (amiotrófiás laterális szklerózissal) diagnosztizálták 21 éves korában, ami a mozgató idegsejtek betegségének egyik formája.
Ettől függetlenül képes volt rá, hogy az elmúlt évszázadok legmeghatározóbb úttörő tudományos elméleteit megalkossa.
A világhíres fizikus 2018. március 14-én hunyt el. A családja elmondása szerint békésen távozott cambridge-i otthonában.

Célja nem volt kevesebb, mint megérteni az Univerzum működését és életét a Mindenség Elmélete leleplezésének szentelte.

Lehetséges, hogy testében korlátozott volt, de ambícióiban soha. Generációk óta ő volt és lesz a bátorság és inspiráció egyik legnagyobb alakja.

Szeretnénk megosztani veletek néhány bölcs gondolatát, amely segít majd átlendülni a legnehezebb időszakokon is.

1. ?Az elvárásaimat 21 éves koromban a nullára csökkentettem. Minden, ami azóta történt, bónusz volt.?
2. ?Az intelligencia a változásokhoz való alkalmazkodásra való képesség.?
3. ?Bár nem tudok mozogni, és csak számítógépen keresztül tudok kommunikálni, az elmémben szabad vagyok.?
4. ?Mi csupán egy nagyon fejlett majomfaj vagyunk egy apró és nagyon is átlagos bolygón. De az, hogy megérthetjük az Univerzumot tesz minket igazán különlegessé.?
5. ?Az élet nagyon tragikus lenne, ha nem lenne benne móka?.
6. ?Nem számít, milyen nehéz az élet, mindig tehetsz valamit, amiben sikereket érhetsz el.?
7. ?A fogyatékkal élő embertársaim számára az a tanácsom, hogy olyan dolgokra összpontosítsanak, amelyekben nem akadályozza őket a fogyatékosságuk. Ne legyenek egyszerre fizikailag és lelkileg is fogyatékosak.?
8. ?Az Univerzum egyik alapvető szabálya, hogy semmi sem tökéletes. A tökéletesség egyszerűen nem létezik ? A tökéletlenség hiányában sem te, sem én nem léteznénk. ?
9. ?A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója?.
10. ?Nem szabad dühösnek lenned, ha elakadsz. Én azt teszem, hogy ilyenkor tovább gondolkozom a kérdésről, de valahogyan más módon. Néha évek is elteltek, mire rájöttem a megfelelő útra. Ez az információvesztés, valamint a fekete lyukak esetében 29 év volt.?
11. ?Észrevettem, hogy még azok is, akik azt állítják, hogy minden előre meghatározott és nem tehetünk semmit annak érdekében, hogy ezt megváltoztassuk, szétnéznek, mielőtt lelépnek az úttestre.?
12. ?A csendes embereknek van a leghangosabb elméjük.?
13. ?Ha legközelebb valaki azt mondja neked, hogy tévedtél, mondd el neki, hogy ez egy jó dolog, mert a tökéletlenségek hiányában se te, se én nem léteznénk.?
14. ?Én csupán egy gyermek vagyok, aki soha nem nőtt fel. Még mindig felteszem a ?hogyan? és ?miért? kérdéseket és esetenként választ is találok rájuk.?
15. ?Meg kell próbálnod értelmezni mindazt, amit látsz és feltenned magadnak a kérdést, hogy mi hozza létre az Univerzumot. Kíváncsinak kell maradnod, bármennyire is tűnik nehéznek az élet. Mindig van valami, amivel foglalkozva sikereket érhetsz el. Csak az számít, hogy soha ne add fel.?
16. ?Egy, soha ne feledd, a csillagok felé nézz, ne a lábad alá. Kettő, soha ne hagyd abba a tevékenykedést. A munka értelmet és célt ad az életednek, nélküle minden üressé válik. Három, ha szerencsés vagy, hogy megtaláld az igaz szerelmet, soha ne engedd el.?
17. ?Az elmém aktívan tartása létfontosságú volt a túlélésemhez, ahogyan a humorérzékem is.?
18. ?Az okos emberekre igaz, hogy a legtöbben őrülteknek tűnnek a buták számára.?
19. ?Vannak, akik azt állítják, hogy az olyan dolgok, mint a szerelem, az öröm és a szépség, a tudománytól független kategóriába tartoznak és nem fogalmazhatóak meg, de úgy gondolom, hogy az evolúció elméletével lehetséges.?
20. ?Felesleges időpazarlás lenne a fogyatékosságom miatt dühöngenem, inkább folytatom az életem és szerintem egyáltalán nem csinálom rosszul. Az emberek nem foglalkoznak olyanokkal, akik állandóan dühöngenek és panaszkodnak.?

tudasfaja.com


 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Köszönet azoknak, akik útálnak.....
  2018-04-09 14:34:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/220 oldal   Bejegyzések száma: 2191 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 2271 db bejegyzés
Összes: 57316 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 720
  • e Hét: 720
  • e Hónap: 67134
  • e Év: 350133
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.