Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér
  2018-04-24 22:49:57, kedd
 
 
Ceruzababos, hagymás zöldségkenyér



Hozzávalók:
200 g ceruzabab,
2 hagyma,
2 evőkanál olaj,
200 g reszelt sajt,
3 tojás,
1 evőkanál liszt,
petrezselyemzöld,
oregánó,
só,
bors,
1 kiskanál vaj.
A hagymát apróra vágtam és a 2 evőkanál olajon puhára pároltam, majd hagytam kihűlni. Lereszeltem a sajtot a reszelő nagy lyukú oldalán, hozzáadtam 2 felvert tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az oregánót, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a ledinsztelt hagymát és a ceruzababot és jól összekevertem. Én konzerv ceruzababot használtam, így nem kellett megfőzni. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt kalácsformába öntöttem, ráöntöttem az 1 felvert tojást és mérsékelt tűzön megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, csak utána szeleteltem.

El lehet készíteni gombával és zöldborsóval is.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Böjti burgonya
  2018-04-23 16:22:43, hétfő
 
  Régen vár kipróbálásra ez a recept , fél csomag túró várt felhasználásra gyorsan elkészítettem:)


Hozzávalók: 3-4 db krumpli, 15 dkg tehéntúró, kisebb vöröshagyma, fűszerek: só, pirospaprika, őrölt bors, pár kanál tejföl kb. 1 dl.


Elkészítése: Héjában megfőztem a krumplit , megpucoltam majd karikára vágtam. A hagymát apróra vágtam és a túróhoz tettem sóztam borsoztam kevés pirospaprikát és 1 evőkanál tejföllel az egészet jól elkevertem. Kisebb jénait amiben sütöttem margarinnal kikentem és a krumpli felét ebbe pakoltam sóztam majd rátettem a túrókeveréket amit beborítottam a krumpli másik felével. Sóztam és 1-2 evőkanál tejföllel bekentem ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaltam!
Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Zöldborsós felfújt gombamártással – vegetariánus recep
  2017-04-07 21:44:30, péntek
 
  10 dkg zöldborsó

1 sárgarépa

1 karalábé

1 közepes karfiol

2 ek. olívaolaj



petrezselyemzöld

a gombamártáshoz:

20 dkg gomba

2 újhagyma

1 dl tejszín

2 ek. olívaolaj

1 ek. liszt

citromlé (ízlés szerint elhagyható)

só, őrölt fehérbors

petrezselyemzöld

10 dkg reszelt sajt

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és puhára pároljuk. Ezután a liszttel megszórjuk, hozzákeverjük a tejszínt és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
Ha elkészült, sóval, citromlével, borssal, összevágott petrezselyemmel ízesítjük és félretesszük.

A borsót és a kis darabokra vágott többi zöldséget az olajon néhányszor átforgatjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és kevés vízzel puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük és olajjal kikent négyszögletes tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a gombamártást. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. Adhatjuk natúr húsok mellé, de friss kenyérrel önálló ételként is ízletes.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
saj­tos-fok­hagy­más cuk­ki­ni­ru­dacska
  2016-07-06 18:48:08, szerda
 
  3 bögre (2,5 dl-es) teljeskiőrlésű liszt
4 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál fokhagymapor
1 bögre reszelt cukkini
3/4 bögre reszelt cheddar sajt, ha nincs akkor valamilyen más erős aromájú sajt
1/4 bögre apróra vágott zöldhagyma
1 teáskanál friss, aprított kapor (elhagyható)
2 nagy (L-es) tojás
1 bögre tej
4 teáskanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd 200 fokra.

Egy nagyobb tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sót, sütőport, a szódabikarbónát és a fokhagymaport. Ezután kerülnek bele a "zöldek", a cukkini, az újhagyma, a kapor és legvégén a sajt.

Egy másik, kisebb edénybe az olvasztott vajat, a tojásokat keverd jól össze, majd mehet bele a tej.
Ezt a folyékony masszát tedd a száraz összetevőkhöz és csinálj belőle egységes agyagot.
Ha nagy tepsiben sütöd, akkor 50 percig, ha kisebb formákban pl: muffin, vagy kis kenyér formákban akkor 30 percig kell, hogy a sütőben legyen.

Ha elkészült, 10 percet várj melegen tálald, úgy a legfinomabb, de másnap is ízleni fog mindenkinek.
ripost.hu
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Rántott zöldbab juhtúrós mártogatóssal
  2016-03-23 16:37:28, szerda
 
  Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 15 dkg vékonyra szeletelt kolozsvári szalonna, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl olaj, só;
a mártogatóshoz: 10 dkg juhtúró, 2 dl joghurt, 1 csokor zöld kapor

Elkészítése: a babot megmossuk, enyhén sós vízben 8 perc alatt roppanósra főzzük majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. 3-3 szál babot szalonnába tekerünk, meghempergetjük a lisztben, belemártjuk a felvert tojásban és forró olajban kisütjük.
A mártogatóshoz a juhtúrót kikavarjuk a joghurttal és az apróra vágott zöld kaporral majd 2-3 óráig állni hagyjuk.
A rántott babokat közepüknél kettévágjuk és a mártogatóssal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Nudli
  2016-02-05 12:09:01, péntek
 
  NUDLI, AHOGY NAGYMAMA FŐZTE

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
(a burgonya minőségétől függően)
3 dkg zsír
2 tojás

1 dl olaj
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaníliás cukor

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben héjastól puhára főzzük, meghámozzuk, áttörjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást és sőt. A liszt mennyisége attól is függ, hogy a krumpli mennyire lisztes, illetve vizes. Alaposan összegyúrjuk, majd kis cipókat formázunk a tésztából, melyek mindegyikét ujjnyi vastagságú hurkává sodorjuk, a csíkokból 1 cm-es darabokat szabdalunk. Lisztezett kézzel megsodorjuk, sós lobogó vízbe dobjuk. Ha a nudlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal az olajban megpirított zsemlemorzsába szedjük, összerázogatjuk, és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Baconben sütött sajttal rétegezett burgonya
  2015-08-24 15:48:02, hétfő
 
  Zseniális! Baconben sütött sajttal rétegezett burgonya serpenyőben sütve - lépésről lépésre

Ezt mindenképpen ki kell próbálnod. Csak három fő összetevő, valamint só és bors kell ehhez az igen laktató, finom fogáshoz.

Hozzávalók:
2 dundi csomag Bacon szalonna
4 nagyobb burgonya
kb. 30 dkg sajt (Cheddar, Trappista , stb. - ízlés szerint)

Elkészítés:

Egy serpenyőt a videón látható módon sütőpapírral kibélelünk. A bacon csíkokat a serpenyő közepétől kifelé, egymást kicsit fedve körbe kirakjuk.

Az újburgonyát megmossuk és karikára vágjuk (ha öregebből készítjük, előtte meghámozzuk), majd befedjük vele a baconos alapot. Sózzuk, borsozzuk.

Sajtot reszelünk, majd egyenletesen megszórjuk vele a burgonyát. Erre megint burgonya sor kerül, egy kicsit beljebb kezdve a szélétől, majd ismét sajt, ismét burgonya, ahogy a videón is látszik. Minden egyes burgonya réteget megsózzuk, borsozzuk.

Ráhajtjuk a baconszeleteket, és egy kisebb fedőt teszünk a tetejére, hogy ne nyíljon szét illetve ne égjen meg.
A serpenyőt egy tepsibe tesszük és a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 2 óra 30 percig sütjük.


Tányérra borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt, majd egy másik tányér segítségével visszafordítjuk, és már tálalhatjuk is.
Kiskegyed oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Cukkinifasírt fokhagymásan – nálunk ez nagy kedvenc!
  2015-08-07 19:19:51, péntek
 
  A zöldségfasírtok közül ezt szeretjük a legjobban, nagyon ízletes!

Hozzávalók:

2 kisebb cukkini
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál zsemlemorzsa (amennyit felvesz)
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
Elkészítése:

A cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnik, még adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A felvagdosott petrezselyemzöldet is belekeverjük és vizes kézzel kisebb fasírtokat formálunk a masszából. Forró olajban kisütjük.
forrás:http://finomreceptek.com/
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Cukkini
  2015-06-04 20:09:11, csütörtök
 
  Fokhagymás,citromos,parmezános cukkini...
A cukkinit darabolod, citromos-fokhagymás olajjal lekened és megszórod a parmezánnal ....sütőbe teszed és megeszed :)))))
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Gombás sajtos lasagne, csábító falatok a sütőből
  2015-01-30 15:57:23, péntek
 
  Mennyei gombás lasagne, hamar elkészülés és nagyon ínycsiklandó.

Hozzávalók:

1 csomag lasagne tészta
5 dkg vaj
40 dkg erdei gomba
20 dkg bacon
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 dl főzőtejszín
8 dkg liszt
friss petrezselyemzöld
12 dkg reszelt parmezán
só, bors
olaj
Elkészítése:

A vajat felmelegítjük, a felszeletelt hagymát és bacont megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromhéjat és a kakukkfűt. Ezt követően a lisztet is hozzáadjuk és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és folyamatosan kavargatjuk, hogy ne égjen oda. Egy másik serpenyőben kevés olajban megpároljuk a gombát, majd hozzákeverjük a szószhoz. A lasagne lapok egy részét kiolajozott hőálló serpenyőbe tesszük és erre kerül a gombás szósz, addig rétegezzük az alapanyagokat, amíg el nem fogynak. A tetejére szórjuk a sajtot és a felvagdosott zöldpetrezselymet, 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Ketkes,com
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 88 db bejegyzés
e év: 290 db bejegyzés
Összes: 7256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 213
  • e Hét: 8577
  • e Hónap: 52950
  • e Év: 189137
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.