Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Zöldborsós felfújt gombamártással – vegetariánus recep
  2017-04-07 21:44:30, péntek
 
  10 dkg zöldborsó

1 sárgarépa

1 karalábé

1 közepes karfiol

2 ek. olívaolaj



petrezselyemzöld

a gombamártáshoz:

20 dkg gomba

2 újhagyma

1 dl tejszín

2 ek. olívaolaj

1 ek. liszt

citromlé (ízlés szerint elhagyható)

só, őrölt fehérbors

petrezselyemzöld

10 dkg reszelt sajt

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és puhára pároljuk. Ezután a liszttel megszórjuk, hozzákeverjük a tejszínt és kis lángon kb. 10 percig főzzük.
Ha elkészült, sóval, citromlével, borssal, összevágott petrezselyemmel ízesítjük és félretesszük.

A borsót és a kis darabokra vágott többi zöldséget az olajon néhányszor átforgatjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és kevés vízzel puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük és olajjal kikent négyszögletes tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a gombamártást. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. Adhatjuk natúr húsok mellé, de friss kenyérrel önálló ételként is ízletes.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
saj­tos-fok­hagy­más cuk­ki­ni­ru­dacska
  2016-07-06 18:48:08, szerda
 
  3 bögre (2,5 dl-es) teljeskiőrlésű liszt
4 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál fokhagymapor
1 bögre reszelt cukkini
3/4 bögre reszelt cheddar sajt, ha nincs akkor valamilyen más erős aromájú sajt
1/4 bögre apróra vágott zöldhagyma
1 teáskanál friss, aprított kapor (elhagyható)
2 nagy (L-es) tojás
1 bögre tej
4 teáskanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd 200 fokra.

Egy nagyobb tálba keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sót, sütőport, a szódabikarbónát és a fokhagymaport. Ezután kerülnek bele a "zöldek", a cukkini, az újhagyma, a kapor és legvégén a sajt.

Egy másik, kisebb edénybe az olvasztott vajat, a tojásokat keverd jól össze, majd mehet bele a tej.
Ezt a folyékony masszát tedd a száraz összetevőkhöz és csinálj belőle egységes agyagot.
Ha nagy tepsiben sütöd, akkor 50 percig, ha kisebb formákban pl: muffin, vagy kis kenyér formákban akkor 30 percig kell, hogy a sütőben legyen.

Ha elkészült, 10 percet várj melegen tálald, úgy a legfinomabb, de másnap is ízleni fog mindenkinek.
ripost.hu
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Rántott zöldbab juhtúrós mártogatóssal
  2016-03-23 16:37:28, szerda
 
  Hozzávalók: 30 dkg zöldbab, 15 dkg vékonyra szeletelt kolozsvári szalonna, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl olaj, só;
a mártogatóshoz: 10 dkg juhtúró, 2 dl joghurt, 1 csokor zöld kapor

Elkészítése: a babot megmossuk, enyhén sós vízben 8 perc alatt roppanósra főzzük majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. 3-3 szál babot szalonnába tekerünk, meghempergetjük a lisztben, belemártjuk a felvert tojásban és forró olajban kisütjük.
A mártogatóshoz a juhtúrót kikavarjuk a joghurttal és az apróra vágott zöld kaporral majd 2-3 óráig állni hagyjuk.
A rántott babokat közepüknél kettévágjuk és a mártogatóssal tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Nudli
  2016-02-05 12:09:01, péntek
 
  NUDLI, AHOGY NAGYMAMA FŐZTE

1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
(a burgonya minőségétől függően)
3 dkg zsír
2 tojás

1 dl olaj
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaníliás cukor

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben héjastól puhára főzzük, meghámozzuk, áttörjük. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást és sőt. A liszt mennyisége attól is függ, hogy a krumpli mennyire lisztes, illetve vizes. Alaposan összegyúrjuk, majd kis cipókat formázunk a tésztából, melyek mindegyikét ujjnyi vastagságú hurkává sodorjuk, a csíkokból 1 cm-es darabokat szabdalunk. Lisztezett kézzel megsodorjuk, sós lobogó vízbe dobjuk. Ha a nudlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal az olajban megpirított zsemlemorzsába szedjük, összerázogatjuk, és vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Baconben sütött sajttal rétegezett burgonya
  2015-08-24 15:48:02, hétfő
 
  Zseniális! Baconben sütött sajttal rétegezett burgonya serpenyőben sütve - lépésről lépésre

Ezt mindenképpen ki kell próbálnod. Csak három fő összetevő, valamint só és bors kell ehhez az igen laktató, finom fogáshoz.

Hozzávalók:
2 dundi csomag Bacon szalonna
4 nagyobb burgonya
kb. 30 dkg sajt (Cheddar, Trappista , stb. - ízlés szerint)

Elkészítés:

Egy serpenyőt a videón látható módon sütőpapírral kibélelünk. A bacon csíkokat a serpenyő közepétől kifelé, egymást kicsit fedve körbe kirakjuk.

Az újburgonyát megmossuk és karikára vágjuk (ha öregebből készítjük, előtte meghámozzuk), majd befedjük vele a baconos alapot. Sózzuk, borsozzuk.

Sajtot reszelünk, majd egyenletesen megszórjuk vele a burgonyát. Erre megint burgonya sor kerül, egy kicsit beljebb kezdve a szélétől, majd ismét sajt, ismét burgonya, ahogy a videón is látszik. Minden egyes burgonya réteget megsózzuk, borsozzuk.

Ráhajtjuk a baconszeleteket, és egy kisebb fedőt teszünk a tetejére, hogy ne nyíljon szét illetve ne égjen meg.
A serpenyőt egy tepsibe tesszük és a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 2 óra 30 percig sütjük.


Tányérra borítjuk, levesszük róla a sütőpapírt, majd egy másik tányér segítségével visszafordítjuk, és már tálalhatjuk is.
Kiskegyed oldalról
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Cukkinifasírt fokhagymásan – nálunk ez nagy kedvenc!
  2015-08-07 19:19:51, péntek
 
  A zöldségfasírtok közül ezt szeretjük a legjobban, nagyon ízletes!

Hozzávalók:

2 kisebb cukkini
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál zsemlemorzsa (amennyit felvesz)
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
Elkészítése:

A cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnik, még adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A felvagdosott petrezselyemzöldet is belekeverjük és vizes kézzel kisebb fasírtokat formálunk a masszából. Forró olajban kisütjük.
forrás:http://finomreceptek.com/
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Cukkini
  2015-06-04 20:09:11, csütörtök
 
  Fokhagymás,citromos,parmezános cukkini...
A cukkinit darabolod, citromos-fokhagymás olajjal lekened és megszórod a parmezánnal ....sütőbe teszed és megeszed :)))))
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Gombás sajtos lasagne, csábító falatok a sütőből
  2015-01-30 15:57:23, péntek
 
  Mennyei gombás lasagne, hamar elkészülés és nagyon ínycsiklandó.

Hozzávalók:

1 csomag lasagne tészta
5 dkg vaj
40 dkg erdei gomba
20 dkg bacon
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 dl főzőtejszín
8 dkg liszt
friss petrezselyemzöld
12 dkg reszelt parmezán
só, bors
olaj
Elkészítése:

A vajat felmelegítjük, a felszeletelt hagymát és bacont megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromhéjat és a kakukkfűt. Ezt követően a lisztet is hozzáadjuk és 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és folyamatosan kavargatjuk, hogy ne égjen oda. Egy másik serpenyőben kevés olajban megpároljuk a gombát, majd hozzákeverjük a szószhoz. A lasagne lapok egy részét kiolajozott hőálló serpenyőbe tesszük és erre kerül a gombás szósz, addig rétegezzük az alapanyagokat, amíg el nem fogynak. A tetejére szórjuk a sajtot és a felvagdosott zöldpetrezselymet, 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Ketkes,com
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Lencse falatkák
  2015-01-30 15:56:10, péntek
 
  Lencse falatkák - fincsi és akár a vegetáriánusok is elkészíthetik!

A hús nélküli finomságok legjobbja, ebből nem lehet eleget készíteni!

Hozzávalók:

40 dkg lencse
4 szelet kenyér
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 teáskanálnyi koriander
3 evőkanál paradicsomszósz
só, bors
olaj
Elkészítése:

A lencsét megmossuk és hideg vízbe áztatjuk legalább 3 órán át. A kenyérbelet apróra vágjuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a paradicsomszószt és a fűszereket majd jól összedolgozzuk, akár robotgéppel is összekeverhetjük. A lencsét lecsöpögtetjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük, majd pogácsákat formálunk belőle és forró olajban kisütjük.
Ketkes,com
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
Húsos zöldségfasírt, nem a megszokott recept! Mámorító finom
  2014-11-11 17:57:53, kedd
 
  A zöldségek ízletessé és egyedivé teszik ezt a finomságot, érdemes kipróbálni, nagyon fincsi!
Hozzávalók:
2 nagy burgonya
1 cukkini
40 dkg darált sertéshús
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
friss zöldpetrezselyem
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
Elkészítése:
A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Mikor összeállt, fasírtokat formálunk belőle és kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejét is átkenjük olajjal és 30 percen át sütjük 180 fokon. Időnként megforgatjuk, hogy átsüljenek.
Ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Böjtös ételek (húsmente)  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 6632 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 30861
  • e Év: 117665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.