Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Húsvéti reggeli
  2014-04-16 10:28:17, szerda
 
  Már csak pár nap és Húsvét!
Szerezzük be az alapanyagokat időben!

A recept hozzá:
 20 dkg sonka
 4 db paradicsom
 4 db tojás
 1 ek. mustár
 3 ek. ecetes torma
 só
 őrölt fehér bors
 5 dkg vaj
 2 dl tej
 2 ek. finom liszt
 Díszítéshez:
 saláta, újhagyma, retek stb...)

Előkészítés: A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, kettévágjuk és a sárgájukat kivesszük. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A vajból, lisztből,tejből besamelt főzünk. Hagyjuk kihűlni majd belekeverünk két evőkanál ecetes tormát és a tojások áttört sárgáját, ízesítjük sóval, borssal. A sonkát elkeverjük egy kanál tormával, a mustárral, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk. Elkészítés: A paradicsomokat megtöltjük a sonkakrémmel, a kettévágott tojásokat pedig a tormakrémmel. A paradicsomok tetejét visszatesszük. Salátalevéllel kibélelt tálra tesszük és a zöldségekkel megdíszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kautz József
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Vegyes tál
  2014-04-13 16:40:04, vasárnap
 
  Vegyes tál
Labdapecsenye - töltött paprika - töltött paradicsom

Labdapecsenye

Hozzávalók:
0,5 kg darált hús,
1 kis fej hagyma,
1 tojás,
kevés zsír,
2-3 cikk fokhagyma,
1 kisebb burgonya,
só, bors, kevés pirospaprika
1 nagyobb zsemle, vagy fehér kenyér
Zsemlemorzsa, vagy liszt,
és zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:
A zsemlét hideg tejben beáztatjuk, utána kicsavarjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpároljuk. Amikor levesszük a tűzről a még forró hagymába, az összezúzott fokhagymát és kissé hűlni hagyjuk. A húst egyszer ledaráljuk, aztán még egyszer áthajtjuk a zsemlével és a párolt hagymával együtt. Hozzáadjuk a tojást, az apróra reszelt nyers burgonyát, sót, borsot. Kevés pirospaprikát, vagy paprikakrémet is keverhetünk a húshoz. Amikor minden együtt van, a húst jó alaposan meggyúrjuk, és legalább egy fél órát pihenni hagyjuk. Serpenyőben ujjnyi zsírt forrósítunk, közben a húsból evőkanálnyi adagokat szaggatunk, ezeket vizes tenyereink között gömbölyűre formáljuk, aztán 2 ujjnyi vastag pogácsának ellapítjuk, majd lisztbe tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A forró, de nem füstölgő, zsírt telerakjuk a pogácsákkal és a serpenyőt lefedjük. A lángot mérsékeljük és a pogácsákat addig sütjük, amíg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük, amíg a másik oldaluk is megpirul.

A labdapecsenye nagyon praktikus étel, melegen, hidegen egyaránt jó, főzelékekre feltétnek, önállóan bármilyen burgonya vagy párolt zöldségkörettel adhatjuk asztalra.


Töltött paprika

Hozzávalók :
20 dkg krémsajt,
25 dkg juh, vagy tehéntúró,
10 dkg vaj,
1 kisebb fő hagyma,
különböző színű paprikák,
só, bors.

A hozzávalókat nagyon finomra kidolgozzuk, a paprikákat kockákra megvágjuk, hozzávegyítjük a túróhoz, szépen eldolgozzuk és beletöltjük a paprikákba.
Szeletekre vágva tálaljuk.


Töltött paradicsom

Hozzávalók :
2 főtt tojás ,
1 doboz májkrém,
20 dkg vaj,
1 kanál mustár, só, bors,

A tojásokat lereszeljük ,hozzátesszük a májkrémet, vajat, mustárt, borsot, sót és annyi tejfölt, hogy jó krémszerű pasztát kapjunk. Nyomózsák vagy tortadíszítő segítségével megtöltjük a paradicsomokat.

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Töltött paradicsom
  2014-04-13 16:07:22, vasárnap
 
  Hozzávalók:
8 db kisebb paradicsom
10 dkg rokfort sajt
Fél fej kisebb vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem zöld
5 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
Só, bors.

Elkészítés:
A paradicsomokat mossunk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejüket, ezek lesznek a kalapok. A felnyitott paradicsomokból karalábé vájóval kotorjuk ki a magvas belső részt.
A rokfort sajtot reszeljünk le, adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, a puha lágy vajat, 2 evőkanál tejfölt, egy csipet sót,
egy csipet őrölt borsot. Villával keverjük habosra a krémet, végül töltsük be a paradicsomok belsejébe.
A levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét.
Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet más sajttal is.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Töltött paprika hidegen
  2014-04-13 16:00:43, vasárnap
 
  Hozzávalók:
25 dkg tehén vagy juh túró,
20 dkg krémsajt,
10 dkg vaj,
1 kisebb hagyma,
só, bors, petrezselyem zöld

Ezeket mixer segítségével jól kikavarni egy virslit beleállítani a paprikába és körberakni töltelékkel.
Szépen szeletelni és tálra rendezni.
Tölteléknek:
virsli,
főtt tojás,
de lehet többféle színű paprikákat apróra összevágni és a túróba belekavarni.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Töltött tojás másként
  2014-04-08 09:01:24, kedd
 
  Hozzávalók:
8 tojás, 12 dkg májkrém, 1 csokor metélőhagyma, só, bors, űrölt fűszerpaprika;

a majonézhez:
1 tojás sárgája, 1 kávéskanál mustár, 2,5 dl olaj, 3 dl tejföl, só, bors; a tálaláshoz: 1 tojás, metélőhagyma

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és félbevágjuk. A sárgájukat kikeverjük a májkrémmel, sóval, borssal és kevés őrölt fűszerpaprikával fűszerezzük, majd belekeverjük az apróka vágott metélőhagymát. Ha esetleg túl kemény, kevés mártást adunk hozzá. Egy csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük és a fél tojásokat megtöltjük a krémmel. A mártáshoz a tojásból, mustárból és olajból majonézt keverünk, hozzáadjuk a tejfölt és sózzuk, borsozzuk. A mártást egy tál aljára szétterítjük és belehelyezzük a megtöltött tojásokat. Tálaláskor megszórjuk reszelt főtt tojással és metélőhagymával.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Sárgarépás csirkemellragú
  2014-04-08 08:32:59, kedd
 
  Hozzávalók:
50 dkg csirkemell, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 evőkanál olaj, só, bors;

a körethez:
1 fej brokkoli, 1 evőkanál ételízesítő, 2-3 evőkanál parmezán

Elkészítése:
A csirkemellet 3-4 cm-es kockákra daraboljuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és a csirkemellet megpirítjuk rajta. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz és együtt pirítjuk tovább. Közben a sárgarépát is megpucoljuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük és szintén hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és körülbelül félig felöntjük vízzel. Fedővel lefedjük és addig pároljuk, míg a hús megpuhul és sűrű szaftja lesz. Közben a brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Vizet forralunk, hozzáadjuk az ételízesítőt és a brokkolit roppanósra főzzük benne. Mikor megvan, leszűrjük és a csirkeragúval tálaljuk. Tetejére kevés reszelt parmezánt szórunk.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Zöldséges csirkemelltekercs vajas zöldbabbal
  2014-04-08 08:30:35, kedd
 
  Hozzávalók :
a csirkemelltekercshez:
2 csirkemell, 10 dkg zöldbab, 1 kaliforniai paprika, 5 dkg vaj, só, bors;

a vajas zöldbabhoz:
30 dkg zöldbab, 5 dkg vaj, só

a paradicsomszószhoz:
5 dl paradicsomlé, 2 dl húsleves, 1 kis hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 kiskanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 kiskanál cukor, babérlevél, oregáno, só, bors, paprika

Elkészítése:
a csirkemellet kettévágjuk úgy, hogy nagyobb szeletet kapjunk, kiterítjük és nagyon kicsit kiklopfoljuk. Sóval borssal fűszerezzük és pihenni hagyjuk. Addig a zöldbabot megmossuk és enyhén sós vízben 8 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk. A csirkemell egyik végére 3-3 szál zöldbabot és paprikát teszünk, szorosan feltekerjük majd vajon megpároljuk. A körethez az előzőleg megfőzött zöldbabot forró vajon megforgatjuk, majd a szeletelt csirkemell tekercsel és a paradicsom szósszal tálaljuk.
A paradicsomszószhoz a hagymákat nagyon apróra vágjuk és a zsíron, kevés vízzel üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, kissé megpirítjuk, majd félrehúzva beleszórjuk az fűszerpaprikát és a húslevessel csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a csipet szárított oregánót, a babérlevelet, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, míg besűrűsödik.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Nincs Cím
  2014-04-06 18:33:48, vasárnap
 
  HÚSVÉTI BRIÓS ÉS KALÁCS

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
8 dkg cukor
2,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
2,5 dl langyos tej
csipet só
1 egész tojás lekenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe tettem és összedagasztattam vele.
Egy tálba tettem a tésztát és lefedve egy éjszakára a hűtőben hagytam kelni.
Másnap reggel kivettem és szobahőmérsékleten 20 percig hagytam.

Lisztezett felületen 8 darabra vágtam, brióst kformáztam belőlük és lekentem, majd 20 percig kelni hagytam.
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra /alsó-felső láng/ és újra lekentem a briósokat.
Betoltam a sütőbe és kb. 15 - 20 perc alatt készresütöttem.
Ugyanígy készült a kalács, ugyanilyen tésztából, csak amikor formázni kellett, akkor 2 részre osztottam a tésztát,

A felét akkora rúdra formáztam, amekkora a kenyérsütő tepsiforma, a másik felét pedig 3-ba véve megfontam.

A kenyérsütőformát / 40 x15 / sütőpapírral béleltem, belefektettem a rúd alakú kalácstésztát, majd a tetejére helyeztem a fonatot.
/Nem baj, ha kisebb a tészta, mint a forma, mert kelni fog!/
Lekentem, és 20 percig kelesztettem.

Előmelegítettem a sütőt 200 fokra /alsó-felső láng/ és újra lekentem a kalácsot, megszórtam szórócukorral.
Betoltam a sütőbe és kb. 30-40 perc alatt készresütöttem.
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Túrós koszorú a húsvéti finomság
  2014-04-06 18:30:37, vasárnap
 
  Hozzávalók:
0,5 kg túró
4 dcl tejföl
20 gr zselatin
1 uborka
hagyma, só


A túrót a tejföl felével elkeverjük. Hozzáadjuk a sót és az apróra vágott uborkát, hagymát.
A másik tejfölt megmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A két túrós masszát összekeverjük. Egy műanyag koszorúformát hideg vízzel kiöblítünk, beleöntjük a masszát. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük, majd óvatosan kifordítjuk egy tálcára.

Friss péksütivel, kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés:
a túró krémes legyen, ne darabos! Ízesítésre használhatunk másfajta zöldségeket is, nagyon jól mutathat benne a piros, sárga és zöld kaliforniai paprika is.
A fűszereket is nyugodtan igazítsuk az ízlésünköz, nekem már egy csomó tervem van ezügyben. :)
Ha nincs ilyen formánk, rakhatjuk őzgerincformába is. Sőt, szerintem nagyon klasszul nézne ki kis muffinformákban dermesztve is. :)
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Húsvéti töltött paprika
  2014-04-06 18:22:39, vasárnap
 
  Nagyon gyorsan elkészíthető , nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre gondolkozzunk, mert kell neki pár óra / vagy még jobb egy éjszaka / a hűtőben, hogy szépen lehessen szeletelni.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően

A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 377 db bejegyzés
Összes: 6869 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1195
  • e Hét: 4138
  • e Hónap: 23458
  • e Év: 359834
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.