Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Krisztus az Életünk
  2014-09-28 16:59:23, vasárnap
 
 

Link


Minden szolgálat célja, hogy segítse azt, hogy formálódjon Életünk, és kiábrázolódjon bennünk Krisztus.


"Fiaim, újra a szülés fájdalmait szenvedem értetek, amíg Krisztus ki nem alakul bennetek." (Gal. 4:19)

Isten gyermekei vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Az élet nem elmélet
  2014-07-06 09:54:52, vasárnap
 
  ,,Ha te szereted a földet, ember, s Istenre gondolsz, amikor kapálsz, a palánta téged felismer - szeretettel gondol reád, mert őbenne is él az Isten. Nyújts táplálékot a fejlődő kis lénynek, növény-állatvilági egyednek, s az gyönyörűségedre fejlődni fog - nyújts táplálékot a vadállatnak, mely éhezik s az hozzád simulni fog. Nyújts táplálékot nagy hóban a madaraknak s a világ minden részéből hozzád ellátogatnak, fára telepszenek le s neked csicseregve hálálkodnak. Nyújts táplálékot a vagyontalan szegénynek, ez el fog ismerni téged Isteni tekintélynek.

Az élet nem elmélet, az élet valóság, amely kötelességgel jár mindennel és mindenkivel szemben."


1853. július 5-én született Csontváry Kosztka Tivadar


Kép: Az olajfák hegye JeruzsálembenLink
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Az a férfi, aki nem tud sírni, egy fenevad
  2014-04-08 12:26:07, kedd
 
  Nekünk férfiaknak a visszájáról kell a munkát elvégezni. El kell indulnunk Jézus könnyekhez visszavezető rögös útján. Az a férfi, aki nem tud sírni, egy fenevad. A férfiak feladata az, hogy alázatot tanuljanak, hogy lehatoljanak a "valóság könnyeihez."

Egyszer karácsony táján sok időt töltöttem az idősek otthonában, mert apám ott volt. Egy nővel beszélgettem, akinek négy fia volt. Azt mesélte, hogy el szokta vinni a fiait otthonokba. Úgy találtam, ez szép formája a vallásos nevelésnek.

Azt mondta: "Fel kell ismerniük, hogy van mit tanulni az élet túlsó végétől. Nem maradunk örökké fiatalok, néhány év, és mindannyian odaérünk." A fiatal fiúknak meg kell tanulniuk, hogy nem minden a siker, az igyekezet és a felemelkedés.

Forrás: Richard Rohr Minden egybetartozik


Link

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Hamvazószerdán is mosolyogj
  2014-03-05 23:32:05, szerda
 
 


Link

HAMVAZÓSZERDA
"Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az Evangéliumban!"

A bűnt Isten nem engedi meg, de a bűnöst szereti és üdvözíteni akarja.
Isten egyetemes üdvözítő akarata az Egyház egyik legszebb dogmája.

Egy baj van vele. Nem lehet vele ijesztgetni a híveket.
Ha valaki belegondol abba, hogy őt Isten üdvözíteni akarja, akármi áron - mondjuk úgy, hogy meghal érte a kereszten -, hát minden könny elapad, felszárad.
Igen!

Mosolyogj drága keresztény testvérem!

Ne félj!

Meg vagy váltva.

Üdvözülni fogsz, ha beengeded életedbe Jézust.Forrás: Dióssy Iván
 
 
1 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Őrizzük szívünket
  2014-02-17 09:37:53, hétfő
 
 


Link


Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, akkor őrzi meg szívünket és értelmünket, amikor az Úr nyugalma fölemel minket minden testi érzék fölé nagyobb dolgokhoz, és amikor szívünk már nem tűnődik a teremtésen, és eszünket egyedül Isten köti le, és semmi másnak nem ad helyet. Akkor a szívet igazán őrzi az Istennek szóló virrasztás, és ő a csöndben felfakad benne, mint Siloé vizei, és aki megvetette azokat, az megbűnhődik érte.

A bölcs csupán annyit mond, hogy virrasztva őrizzük szívünket, ne engedjünk be oda semmilyen gondolatot, hiszen ahogy mondtam, azok meggátolják, hogy az igazi élet, ami maga Isten, felfakadjon forrásában, az emberi szívben. Hogy az élet, mint bőven áradó forrás előtörhessen szívünkből, ahhoz csak annyi kell, hogy vigyázzunk rá és tisztítsuk meg minden tehertől és teremtett dologtól, hogy Teremtője előléphessen onnan a kegyelmi élet által, és azzal készítünk neki helyet, hogy nem akadályozzuk előlépését.

Értsük meg hát jól a bölcs szavait, aki háromszor is kér minket, hogy őrizzük szívünket, vigyázzunk rá cselekvésben (vagyis ne tegyünk semmit, ami ezzel ellentétes), szóban (mert ha szív csendben akar maradni, először is tartania kell a száját) és végül gondolatban.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Az élet értelme
  2013-11-18 01:05:08, hétfő
 
 Nagyobb méretért klikk ide: Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Valahol ki van jelölve helyed…
  2013-09-28 14:41:53, szombat
 
 

Link

Azért van síró, hogy vigasztald,
az éhező, hogy teríts neki asztalt.
Azért van seb, hogy bekösse kezed,
vak, elhagyott azért van, hogy vezesd.
Azért van annyi árva, üldözött,
hogy oltalmat nyerjen karjaid között.
Azért roskadnak mások lábai,
hogy terhüket te segíts hordani.

Az irgalmat kínok fakasztják.
Mélység felett van csak magasság.
Hogyha más gyötrődik, szenved - azért van, hogy te befogadd szívedbe boldogan.
Megmutattad néha legalább,
hogy lelked által enyhült, szépült a világ?
Vagy tán kezedtől támadt foltra folt
ott is, ahol eddig minden tiszta volt?

Bódás János
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Mindenkivel csak jót tehessek
  2013-08-12 23:40:41, hétfő
 
 

Link

Tudom, máról holnapra nem válthatom meg a világot. Mégis hiszem, akárhol vagyok: kint a mezőn, kórházi ágyon, munkahelyen, faluban, városban, messze távol a hazától, tőlem is függ, hogy a világ ma valamivel, ha csak egy kevéssel is, de jobb legyen, s az emberek több örömet találjanak az életben.
Ezen a napon egy kis biztatást, jókedvet, bátorítás akarok belopni rokonaim, ismerőseim az itt soraimat olvasók szívébe, hogy legalább a hét első napját kezdjék valamivel derűsebb hangulatban, s próbáljanak meg egy darabig erőt meríteni abból a néhány keresetlen, baráti jó szóból, melyet Jézus ajándékoz nekik az én szavaimmal.
Tudom, hogy ez a "kis világ"mindannyiunkra vár és küldetésünknek szeretnénk megfelelni aki ahol él és van. Már az első ember, akit útközben megpillantok, akivel szót váltok, sejtsen meg valamit ennek a küldetésnek a szellemében. Érezze, tudja meg mindenki, akit ma elém küldesz (akár itt beszélek is vele) - legyen akár ellenség vagy jó barát -, hogy csak a javát akarom és őszintén megbízhat bennem.
Kérlek, adj erőt, hogy a mai napom utolsó percéig mindenkivel csak jót tehessek. Hogy - ha csak egy nagyon kicsit is - elviselhetőbbé, jobbá váljék a világ s körülöttem boldogabbá az emberek...

HA VALAKI A JÓSÁGNAK ÉS SZERETETNEK CSAK EGY MORZSÁJÁT,
AZ IGAZSÁGNAK ÉS FÉNYNEK CSAK EGY SUGARÁT HOZTA A VILÁGRA,
MÁR NEM ÉLT HIÁBA:
ÉLETÉNEK MEGVOLT AZ ÉRTELME.

Farkasok közé küldöd Urunk bárányaidat, mi mégis megyünk. Legyenek számunkra az elkövetkező napok a megvilágosodás és erőgyűjtés napjai. Kezdődjék el velünk egy szebb világ, legyünk csírái egy boldogabb társadalomnak, emberhez méltóbb életnek.
Ehhez küldje ma el nekünk áldását, bátorító és megvilágosító kegyelmét a Szentlélek Úristen. Ámen.

Somogyi Margitka szívből jövő imája
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Felfedező úton
  2013-07-05 08:16:44, péntek
 
  "Törekedjetek a szeretetre, de igyekezettek a lelki adományokat is elnyerni, különösen azt, hogy prófétálhassatok. Aki ugyanis az elragadtatás nyelvén szól, nem emberekhez beszél, hanem az Istenhez. Senki sem érti, hiszen a Lélektől indíttatva titokzatos dolgokat mond. Aki viszont próféltál, az emberek épülésére, buzdítására és vígasztalására beszél..." Korintusiaknak 14.

A élet mindannyiunk számára egy felfedező út az ismeretlenség homályában. Egy utazás, egy izgalmas, időnként fáradtságos, leküzdhetetlen akadályokkal felvértezett más, és más útszakasz. A szeretet azonban ott is átsegít, ahol elfogyott az út, s még mindig kegyetlenül hangos a táj a fegyverek hangjától, a fájdalom vámszedőinek gonoszságaitól. Mindig vallottam, és most is vallom rendületlenül, ha csak egy kicsit belátóbbak, mértékletesebbek, önzetlenebbek, alázatosabbak lennénk nem gördülne le annyi fájó könny az arcokon, legfeljebb csak akkor, ha örömkönnyeket sír szemünk. Szeressük egymást. Ne csak teátrális fellépéssel, mint oly gyakran látjuk, halljuk, hangzatos szép szavakkal, de a csend pillanataival, a csend pillantásával is. Képes-e a csend átölelni szeretetével? Igen, képes. Ekkor a hangzatos szavak, szólamok elzarándokolnak a lelkek szentélyéhez tanulni. Tanulni emberséget. Tanulni alázatot. Feleleveníteni a csillagragyogás öröktől való misztériumát, a hangtalan csend semmihez sem hasonlítható békéjét. Örök igazságokat szólaltatnak meg e békés, szeretetben fogant gondolatok mezsgyéjén. Örök igazságokét, hiszen az Örök Igazság maga Jézus Krisztus.


Kívánok Mindnyájunknak Istentől üdvösséget, bort, búzát, békességet. Szeretetet, szelídséget, önzést ajtón kitessékelő önzetlenséget. Ölelő karjainkban gyönge karoknak erős támaszt. Szomorúság idején vigaszt. Riadt, félő, magányos lelkeknek nemes lelkeket, kik az út porából felsegítenek. Apró csodákat, utak mellett megbúvó szeretet-morzsákat. Krisztus szelídségét, irgalmasságát kérve minden embertársamnak, földünk minden lakójának. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
Megőrizni Isten szavát
  2013-06-09 10:46:09, vasárnap
 
  Megőrizni Isten Szavát

Ahogy Mária, mi is tanuljuk meg elfogadni és megőrizni Isten Szavát, amelyet ezen a napon tartunk. Mária az életet Isten Szava szerint értelmezte, ami annyit jelent, hogy megőrizte azt - mondta Ferenc pápa a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ünnepére tartott szentmisében.

Csodálkozás és megőrzés.


Ferenc pápa a napi Evangéliumnak ebből a két kifejezéséből indult ki homíliájában. Az Evangélium elmondja, hogy a tanítók a jeruzsálemi templomban elcsodálkoztak a 12 éves Jézus okosságán és feleletein, amikor hallgatták Őt, illetve utal arra is, hogy amikor szülei rátalálnak Jézusra és válaszol kérdésükre, ,,szavait anyja mind megőrizte szívében". A csodálkozás nagyobb az örömnél, az a pillanat, amikor Isten Szava megfogan szívünkben - állapította meg a Szentatya. Ugyanakkor nem lehet állandóan a csodálkozás állapotában élni, el kell vinni azt az életbe a megőrzés által. Éppen ezt teszi Mária, akiről azt mondja az Evangélium, hogy ,,meglepődött" és megőrizte szívében Isten Szavát.

Mit is jelent megőrizni Isten Szavát? - tette fel a kérdést a Szentatya. Azt talán, hogy megkapom Isten Szavát, beteszem egy üvegbe és ott őrzöm? Nem. Isten Szavát megőrizni annyit jelent, hogy megnyílik szívünk erre a Szóra, ahogy a Föld megnyílik és befogadja a magvakat.

Isten Szava egy mag, amelyet el kell vetni. Jézus pedig elmondta nekünk, mi történik a maggal. Néhány az út mellé esik, jönnek a madarak és megeszik. Ez a nem megőrzött Isten Szava, amelyet egyes szívek nem tudnak befogadni. Más magvak köves földbe esnek és elhalnak. Jézus erről azt mondja, hogy ezek a személyek nem tudják megőrizni Isten Szavát, mert nem kitartóak. Amikor elérkezik a gyötrődés, elfeledkeznek róla. Isten Szava - mondja még Jézus - előfordul, hogy nem előkészített, nem őrzött földbe esik, ahol tövisek vannak.

Mit is jelentenek a tövisek? Jézus a gazdagsághoz, a vétkekhez való ragaszkodásról beszél ezzel kapcsolatban. Tehát Isten Szavának megőrzése annyit jelent, hogy mindig elgondolkodunk azon, mit is mond számunkra és összevetjük azzal, ami az életben történik. Mária ezt tette: elgondolkodott és összevetette Isten Szavát a történtekkel. Ez nagy spirituális munka - hangsúlyozta Ferenc pápa.

Utalt Boldog II. János Pálra, aki azt mondta, hogy Máriának különös fáradságot jelentett ez a munka, ezért bágyadt volt a szíve, ami nem fáradtság, hanem munka volt számára. Isten Szavát ilyen munkával tudjuk megőrizni: keressük, hogy mit is jelent az ebben a pillanatban.

Mit akar mondani nekem az Úr ebben a percben?

Ez a helyzet hogyan értelmezhető összevetve Isten Szavával? Isten Szavának értelmezése jelenti megőrzését. De fontos az emlékezés is - hívta fel a figyelmet a pápa. Az emlékezet Isten Szavának megőrzése. Segít megőrizni azt, emlékeztet mindarra, amit az Úr tett életemben. Emlékeztet bennünket népe és saját szívünk üdvözítésének csodáira. Az emlékezet őrzi Isten Szavát.

Hogyan őrizzük Isten Szavát, ezt a csodálatot, hogy a madarak ne egyék meg és a vétkek ne fojtsák meg. Jót tesz, ha az életben történő dolgok esetén feltesszük a kérdést: mit mond nekem az Úr Szava ebben a pillanatban? Ez ugyanis Isten Szavának megőrzése, mert Isten Szava az az üzenet, amelyet az Úr ad nekünk minden pillanatban. Őrizzük azt meg emlékezetünkben, reményünkkel. Kérjük az Úrtól a kegyelmet, hogy megkapjuk és megőrizzük Isten Szavát, továbbá azt a kegyelmet, hogy megőrzésének szempontjából legyen bágyadt a szívünk.

Ferenc pápa


Forrás: Vatikáni Rádió LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Élet  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 202
  • e Hét: 530
  • e Hónap: 2061
  • e Év: 2061
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.