Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Hókiflit
  2023-09-03 16:46:10, vasárnap
 
 



Délutánra egy kis hókiflit sütöttem !

50 dkg finomliszt,
20 dkg zsír, csipet só,
2 kk.cukor, 2.5 dkg élesztő,
kb 2.5 dl tejföl.
Száraz anyagokat összekevertem.
Elmorzsoltam a zsírral, összegyúrtam az élesztős tejföllel.
Fél órát pihentettem. Közben elkészítettem a tölteléket.
2 tojásfehérjét habbávertem, majd hozzáadtam 20 dkg daráltdiót, 10 dkg cukrot.
Kinyújtottam a tésztát, szaggatóval köröket szúrtam ki. Megtöltöttem dióval, feltekertem, kiflire formáztam.
Előmelegített sütőben világosra sütöttem. Porcukorba forgattam.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Kókuszos csiga
  2023-09-03 15:45:03, vasárnap
 
 



Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
2 dkg élesztő
1 dl tej
pici só
25 dkg kókuszreszelék
30 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal , a tojás sárgájával, sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk.

Amíg kel a tészta, addig gőz felett felverjük a tojás fehérjéket a cukorral és belekeverjük a kókuszreszeléket.

4 részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a kókuszos töltelékkel. Szorosan felcsavarjuk és kb 2 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, egymástól távolabb és kb 20 percig pihentetjük.

Hideg sütőbe toljuk a tepsit, beállítjuk 180 fokra és kb 30 perc alatt készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Töltött párnák
  2023-08-16 17:09:01, szerda
 
  A család valami édességre vágyik, de nem tudod, mit készíts? Én a legutóbb ezt készítettem és nagy sikere lett!





Hozzávalók a tésztához:
100 g puha vaj,
1 tojás,
100 g porcukor,
2 kanál tejföl,
egy csipet só,
10 g sütőpor,
300 g liszt.
Hozzávalók a töltelékhez:
300 g tehéntúró,
3 kanál cukor,
1 kanál tejföl,
1 tojás fehérje.
A sütemény lekenéséhez verjünk fel egy tojás sárgáját, egy kanál tejjel. Amikor a sütemény megsült szórjuk meg porcukorral.

Elkészítés

Készítsük el a tésztát:
tegyük egy mélyebb tálba a puha vajat, a porcukrot, a tejfölt és a csipet sót, majd keverjük össze habverővel ezeket a hozzávalókat. Miután jól összekevertük adjuk hozzá lassanként az átszitált lisztet és a sütőport. Tegyünk félre egy kevés lisztet a tészta kinyújtásához. Dolgozzuk ki a tésztát, puha, homogén és nem ragadós állagú kell legyen. A kidolgozott tésztát tegyük zacskóba, majd pihentessük a hűtőben 30 percet.

Készítsük el a tölteléket:
tegyük a tehéntúrót egy tálba majd adjuk hozzá a cukrot, a tejfölt és a tojás fehérjét, egy villával keverjük jól össze.

Készítsük el a töltött párnákat:
tegyük a tésztát lisztezett felületre, szórjuk meg egy kevés liszttel, majd nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra. Szaggassunk kerek formákat a tésztából, majd mindegyiknek tegyünk a közepére egy kanál tölteléket és hajtsuk kettőbe. A megtöltött, nyílt túrós párnákat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe majd kenjük le őket a tojássárgájás, tejes keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percet. Amikor a sütemény megsült, szórjuk meg porcukorral addig amíg forró. Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Sajtos
  2023-07-22 19:03:05, szombat
 
  A tészta:
80 dkg liszt
5 dl tej
1 dl olaj
Kicsi cukor
5 dkg élesztő
én ebbe tettem még sót, eredetileg nem írta a recept (görög tengeri sóból - ez nem
annyira sós - 7 kk) Ezt jól összegyúrni. Én hagytam kelni, mert éppen nem volt több
időm, de az eredeti recept ezt nem írta. Krém:
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
20 dkg reszelt sajt
2 kk só
A tésztát 4 cipóba szétszedtem, egyenként kinyújtottam és megkentem a krém
negyedével. Mi szeretjük a magokat, így ezt a krémet megsz{rtam sózott
napraforgómaggal Mint a bejglit szorosan feltekergettem és a rudakat kb ujjnyi
vastag szeletekre vágtam. Sütőpapírra téve kentem tojással és szórtam reszelt
sajttal.
Nem kell zsírozni a papírt, mert kisül belőle a margarin és nem tapad le. 180 oC-on
kb 20-25 percet kell sütni, de a színe jelzi, hogy kész. A tészta előre is
összegyúrható, feltekerhető.

SAJTOS LEVELES SÜTEMÉNY - AVAGY SAJTOS RÚD
A legfinomabb sajtos rúd, amit eddig sütöttem és ettem! Omlós, ropogós, leveles és
nagyon finom sajtos!
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj (vagy margarin)
1 evőkanál zsír
1 csapott evőkanál só
5 dkg friss élesztő
1 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor
2 tojássárgája
kb. 1 dl tejföl

20 dkg trappista sajt a szóráshoz

+ a tetejére tojásfehérje
szezámmag, lenmag, köménymag
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk
(kb. 10 perc).
A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a
tojássárgákat (a fehérjét betesszük a hűtőbe, jó lesz a tetejét kenni majd).
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Végül a tejfölt adjuk hozzá fokozatosan, nem
biztos, hogy kell bele 1 dl - annyit adjunk hozzá, hogy egy jó lágy, de ne ragacsos
tésztát kapjunk. Letakarva fél órát pihentetjük.
Fél óra elteltével a tésztát kinyújtjuk kb. 5-6 mm vastagra, rászórjuk a reszelt
sajt 2/3 részét és feltekerjük, mint a bejglit, majd a hosszú rúd két végét is
egymásra hajtjuk (vagyis összehajtjuk a rudat).
Ezután kétfelé vágjuk a tésztát, mert úgy könnyebb vele dolgozni, és mindkettőt
kinyújtjuk kb. 5 mm vastagra, megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével,
megszórjuk a maradék reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal (ki mivel szereti).
Enyhén rányomkodjuk, hogy ne peregjen le róla, és derelyevágóval vagy pizzavágóval
rudakra vágjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a rudakat és előmelegített 180 fokos légkeveréses
sütőben kb. 13-15 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől
függően eltérhet!)
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Ropogós-csokis őzgerinc
  2023-03-02 09:44:12, csütörtök
 
 

Itt találtam ezt a nagyon finom, ropogós desszertet. Tömény, mégis olyan jóízű, tudjátok, az az eteti magát fajta. Van benne mézes gabonapehely, pirított szezámmag, darabolt dió, csoki és méz, csupa-csupa finomság. Dupla adagból készült, és az egyszerűség kedvéért nem formáztam, csak egy folpackkal bélelt őzgerincformába öntöttem. Szépen szeletelhető, a magvaktól ropogós, nekünk nagyon bejött. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók egy kb. 10 cm széles, 32 cm hosszú őzgerincformához:

20 dkg szezámmag
2 evőkanál víz
5 evőkanál kristálycukor
25 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé (55 %-os)
5 evőkanál méz
20 dkg dió
10 dkg mézes puffasztott búzapehely

A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, szárazon megpirítottam egy teflon serpenyőben.
A kristálycukorból és a vízből sűrű karamellt főztem.
Hozzáadtam a vajat, csokit, mézet, és alacsony lángon, folytonos keverés mellett egyneművé főztem.
A tűzről lehúzva hozzáadtam a pirított szezámmagot, a durvára darabolt diót és a búzapelyhet, elkevertem.
Az őzgerincformát folpak-kal kibéleltem, beleöntöttem a meleg masszát, majd miután kihűlt, a lelógó folpak-kal betakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem.
Másnap vékony szeletekre vágva tálaltam.
György Dávid Józsefné 2015


 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Rumos félholdak cukros öntettel
  2023-01-31 20:14:55, kedd
 
 


Kiváló karácsonyi sütemény. Puha, édes, finom, a rumos félholdak cukrot öntettel már régóta a kedvenc karácsonyi süteményeink egyike. A recept nagyon egyszerű, bárki el tudja készíteni, és nem lehet belőle eleget készíteni. Igazi karácsonyi finomság.

Alapanyagok
Szükségünk lesz:
250 g
vaj
180 g
porcukor
6 db
tojás
140 g
darált dió
140 g
étcsokoládé
160 g
búzafinomliszt
Öntethez:
250 g
porcukor
8 ev. kanál
rum

Továbbá szükségünk lesz:
zsiradék kikenéshez
liszt a beszóráshoz

Recept elkészítése

Egy tepsit előkészítünk, zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk. A sütőt bekapcsoljuk, és 190 fokra állítjuk.

A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra verjük, hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A felét folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a lisztes masszához, majd ezután a másik felét már csak óvatosan beleforgatjuk.

A kész tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és 25-30 perc alatt az előmelegített sütőben készre sütjük.

Egy tálba beleszórjuk a porcukrot, hozzáöntjük a rumot és lágy állagúvá keverjük. A rumos öntetet a frissen sült sütemény tetejére kenjük, és megvárjuk, míg kihűl. Azután egy 4.5 cm átmérőjó szaggatóval a tésztából korongokat szaggatunk, és minden egyes korongot a szaggatóval ,,félbe szaggatunk", így kapjuk a félholdakat. A maradék tésztát további sütemények díszítésére használhatjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
tallérok
  2023-01-31 15:47:35, kedd
 
 




Egy kis stressz oldás...
Imádom sütni
Ez még békebeli...
1 kg liszt,
1 sütőpor,
2 ek só,
köménymag,
25 dkg margarin,
10 dkg zsír
30 dkg tejföl ebbe 2 tojás kikeverek,
20dkg sajt



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Meggyes-mákos kekszgolyó
  2023-01-17 19:49:39, kedd
 
  Könnyen és gyorsan egy kis édesség

HOZZÁVALÓK 10-12 DARABHOZ:
30 dkg darált keksz,
5 dkg porcukor,
10 dkg puha vaj/margarin,
10 dkg darált mák,
fél citrom reszelt héja és leve,
kb. 2 dl tej

A töltelékhez:
10 dkg magozott meggy (befőtt),
2 evőkanál meggylekvár

A díszítéshez:
5 dkg darált mák

1. A tésztához a darált kekszet, a porcukrot, a puha vajat/margarint, a mákot, a citrom héját és levét jól összedolgozzuk. A tejjel addig puhítjuk, amíg jól formázható masszát kapunk. Diónyi golyókat készítünk belőle.

2. A lecsepegtetett meggyet és a lekvárt jól összekeverjük. A kekszes golyókat meglapítjuk, egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, majd golyókat formálunk belőle. Darált mákba forgatjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós



 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Mézes puszedli
  2022-11-07 19:27:47, hétfő
 
  PUHA
55 dkg liszt
15 dkg méz
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 teás k, sütöpor
1 mokk, k, szódabikarbóna
1 mokk, ör, fahéj
1 mokk, ör, szegfüszeg
3 db tojás
1 ek tejföl
A mézet felmelegítjük langyosra, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a puha vajat, és a tejfölt, habverövel símára keverjük,
A liszthez hozzáadjuk a fahéjat, szegfüszeget, szódabikarbónát és a sütöport, keverjük össze és szitáljuk a mézes keverékre, dolgozzuk össze és tegyük egy éjszakára hütöbe, majd sodorjuk belöle hosszú hengereket és diónyi darabokra vágjuk, gömböjüre formázzuk, sütöpapíros tepsibe rakjuk ne közel egymáshoz, sütés 190 fok kb 10 perc
Máz:
2 db tojásfehérje, 24 dkg porcukor,
A tojásfehérjét keményre verjük fel, adjuk hozzá kicsinyenként a porcukrot, majd legalább 5-6 percig még keverjük, majd kenjük a tésztára, rövid idö után rászárad!
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Gesztenyekocka sütés nélkül!
  2022-03-21 11:22:26, hétfő
 
 
50 dkg gesztenye massza,
25 dkg darált keksz,
5 dkg margarin,
2 rumaroma
1 csomag babapiskóta
kis tej,ha kell.
A fenti anyagokat összegyúrod. Közepes méretű tepsibe folpackot teszel úgy, hogy a két végén kilógjon annyira, hogy ki tudd emelni majd a sütit! Bele nyomkodod a masszát.
2 csomag vaníliás pudingot és 5 dl tejet megfőzöd és lehűtöd.
Amíg hűl, kikeversz 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral. Ha kihűlt, összekevered a kettőt.
A krém felét a gesztenyére kened.
Az 1 rumaromát kb. 1-2 dl tejjel összekevered, az 1 csomag babapiskótát egyesével beledobod, megfordítod, és kirakod vele a krém tetejét. Rákened a krém másik felét. Tetejére 2 dl tejszínből készített tejszínhabot simítod. Csoki forgáccsal megszórod.
Nagy-lyukú reszelőn csinálhatod. Pár órára a hűtőbe teszed.




 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 1139
  • e Hónap: 12526
  • e Év: 50274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.