Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szilveszteri malackák, túrós-krumplis pogácsa tésztából.
  2016-12-30 16:57:07, péntek
 
  Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír (v. 25 dkg vaj)
25 dkg túró
1-2 tk só
1 db tojás a lekenéshez
tökmag, vagy egész fekete bors a szemeknek

A krumplit megpucolni és apró kockákra vágni. Ezután felönteni annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzni. Végül leszűrni és teljesen kihűteni.

Egy tálba beletenni a lisztet, és hozzákeverni a sót, majd a zsírral (v. vajjal) elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletenni a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomni a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd legalább egy órára a hűtőbe tenni pihentetni.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtani, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztát.

A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát kell kiszaggatni, majd éles késsel négy egyforma részre vágni. Ezek lesznek majd a fülek.

A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tenni, majd felvert egész tojással lekenni.
Ezután ráhelyezni a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal két orrlyukat szúrni rá.
Utoljára rátenni a két fület, és ujjal rányomni.
Végül az egészet lekenni a felvert egész tojással, majd tökmagból, vagy egész fekete borsból szemeket ragasztani rá.

Előmelegített sütőbe helyezni és közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen kihűteni. Pár napig, finom puha marad a tésztája.
Gizi-receptje
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Kókuszos,kakaós linzerkarikák recept
  2016-11-29 10:06:20, kedd
 
  Kókuszos,kakaós linzerkarikák recept

A kakaós linzerhez:
30 dkg finom liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
csipet só
2 ek kakaópor
2 ek tejföl
A kókuszos linzerhez:
Ugyan az mint a kakaós csak kakaópor helyett 10 dkg kókuszreszelék
A csokis krémhez:
10 dkg margarin
2 ek kakaópor
2 ek porcukor
1/2 ü csokis meggy aroma
Tölteléknek:
baracklekvár
Díszítéshez:
olvasztott étcsokoládé
Elkészítése:
Külön-külön begyúrjuk a kakaós és a kókuszos linzer tésztát. Vékonyra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A kiszúrt linzer korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és kisütjük. A csokis krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral,kakaóporral és az aromával. A kisült korongokat felváltva /egy kakaós-egy kókuszos /csoki krémmel vagy lekvárral összeragasztjuk. Olvasztott étcsokival díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

Kautz József receptje
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Vaníliás kifli
  2016-09-07 16:20:05, szerda
 
  Szoktok sütni karácsonyra Vaníliás kiflit???

20 dkg margarin
10 dkg porcukor + a szóráshoz
1 tasak vaníliás cukor
1tojás
5 dkg darált mandula
25 dkg liszt

Előkészítés:a margarint szobahőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és tovább habosítjuk. A porcukor másik felét összekeverjük a darált mandulával, a liszttel együtt a masszához adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. Három cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, alufóliába csomagoljuk, kb 1 órán át a hütőben pihentetjük.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A tésztarudat kisujjnyi vastag darabokra vágjuk, megsosorjuk, kifliket formázunk belőle, és tepsire rakjuk.

A sütőben kb 12-15 perc alatt aranysárágra sütjük. A tepsiben még melegen jól megszórjuk porcukorral.
Sütés_Főzés
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
A Szeretet összeköt mindent és mindenkit
  2016-06-24 15:31:12, péntek
 
  Valójában csak egyetlen erő mozgatja a világot, és ez a Szeretet. A Szeretet köt össze mindent és mindenkit. A félelem semmi más, csupán a Szeretet hiánya és ebből következik minden negatívnak ítélt dolog: a gyűlölet, a bosszú, a betegség, a szegénység, az ellenségeskedés.

A félelemnek nincs forrása, nem kapcsolódik semmihez; csak egy árnyék, amivel eltakarjuk a örök Fényt, a Szeretetet.
Egy szobába érve nem keresed a 'sötétségkapcsolót', mert a sötétségnek nincs bölcsője. Csak a Szeretet létezik, vagy annak hiánya.
Amikor az emberek a gonoszra, vagy negatív erőkre hivatkoznak azok egyike sem létező dolog; mindössze illúziók, a Szeretet és a Fény hiánya.

Megfigyelted már magadon?
Amikor igazán elkezdesz Szeretni valakit, fokozatosan eltűnik a félelem - amikor kinyitod a szíved a Szeretet áramlik rajta keresztül.Amikor viszont valamilyen hiányállapotra irányítod a figyelmed, azon nyomban a félelem kezd erősödni benned.

A félelem és a Szeretet két teljesen eltérő rezgésszintű állapot, egyszerre nem lehetnek jelen. Vagy félsz, vagy Szeretsz! ... és itt súgunk egy kicsit: tudd, hogy valójában Szeretetből állsz Te is, a Szeretet a természetes állapotod.

Minden ami ennél kevesebb érzés, az jelzés arra, hogy abban a pillanatban nem éled Isteni Énedet.

Abraham-Hicks
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Szamosújvári mézes pogácsa (Chátlámá)
  2016-03-23 16:20:47, szerda
 
  Hozzávalók: 20 dkg méz, 20 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 2 db tojás, 5 g fahéj, 2 g sáfrány, 1 dkg szódabikarbóna, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mandula, 3 dkg vaj

Elkészítése: A mézet egy zománcozott lábosba mérjük és hozzákeverünk ugyanannyi mennyiségű porcukrot. Gyakori keverés mellett, gyenge tűzre állítva felforraljuk. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd ráöntjük a felforrt mézet. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, őrölt fahéjjal és sáfránnyal ízesítjük, majd hozzáadva a szódabikarbónát is, összegyúrjuk, és a tésztát alaposan kidolgozzuk. Lisztezett deszkára téve kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Váltakozva mindegyik pogácsa közepébe egy-egy mogyoró, illetve tisztított mandulaszemet nyomunk. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, letakarva még kb. 30-35 percet pihentetjük és sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.

A recept örmény eredetű, a vásárok legnevezetesebb csemegéje volt . Száraz, hűvös helyen nagyon jól tárolható, sokáig eláll.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Gesztenyecsók
  2015-12-05 17:43:26, szombat
 
  H.: 30 dkg cukrozott gesztenyepüré, 30 dkg étcsokoládé, 3 dl tejszín, 15 dkg margarin, rumaroma ízlés szerint, kakaópor a bevonáshoz

A felengedett gesztenyét villával áttörjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük. A tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a csokoládédarabokat, addig kevergetjük, amíg a csokoládé felolvad. Belekeverjük a margarint, a gesztenyepürét és a rumaromát. Két kávéskanál segítségével kis kupacokat veszünk ki, és gyorsan golyókat formálunk belőlük. Grillrácson kihűtjük, majd mindegyiket kakaóporba forgatjuk.
forrás:baratno.com
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Gesztenyés kiflik
  2015-12-05 17:42:19, szombat
 
  H.: 70 dkg liszt, 30 dkg margarin, 3 dkg élesztő, só, 5 ek porcukor, 2 dl tejföl, 50 dkg cukrozott gesztenyepüré, 3 dl tejszín, 3 tojás

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az előzőleg kevés tejben megfutatott élesztőt, sót, porcukrot és a tejfölt. Összegyúrjuk, majd egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap nagyon vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A gesztenyepürét elkeverjük a tejszínnel, majd ezzel bőven megtöltjük a tésztát és kifliket formázunk belőle. A felvert tojással megkenjük a kiflik tetejét és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
forrás:baratno.com
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Dán vajas kekszek
  2015-11-06 11:06:31, péntek
 
  Ajánlom figyelmetekbe ezt a fantasztikus finom és gyorsan elkészíthető kekszet, fél óra alatt pik-pak már ki is sült,,,
Hozzávalók:
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
csipet só
1 egész tojás
30 dkg liszt
1 evőkanál vanília aroma
A lágy vajat / margarint habosra keverjük a sóval, vaníliával majd a tojást is hozzáadjuk. A lisztbe elkeverjük a porcukrot és hozzákeverjük a masszához. Habzsákba töltjük és karikat formázzuk sütőpapírral bélelt tepsire. 200 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
TraRita receptje alapján készítettem.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Diós-vaníliás kifli
  2015-04-29 16:52:48, szerda
 
  Diós-vaníliás kifli
Hozzávalók:
28 dkg liszt
21 dkg Rama
7 dkg porcukor
10 dkg darált dió
két kanál rum
1 vaníliás cukor
A beforgatáshoz:
vaníliás porcukor
Elkészítése:
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Kis rudakat sodrunk belőle,kiflikké formáljuk és előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
Gesztenyekifli
  2015-04-29 16:49:21, szerda
 
  Veronika konyhájából kaptuk e gyönyörű,nagyon finom apró süteményt.
Köszönöm szépen Veronika.
Gesztenyekifli
25 dkg liszt, 10 dkg cukor, fel csomag sütőpor, 20 dkg margarin, 1 tojás, 15 dkg gesztenyemassza, 1 cs. vaníliás cukor.

Ezeket összegyúrod, vékony rudacskákat formázol. A világosra sütött kifliket vaníliás cukros porcukorban megforgatod.
 
 
0 komment , kategória:  Apró tea sütik  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 6632 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 30861
  • e Év: 117665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.