Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
A pozitív lét első dimenziója: a pozitív gondolkodás
  2016-10-19 13:57:29, szerda
 
  A pozitivitást, mint életigenlést létállapotként értelmezhetjük. Mert ha megértjük mekkora hatalma van a pozitív gondolatoknak, egész életünk a pozitív LÉT irányába fordul.

A pozitív lét dimenziói:
1. pozitív gondolkodás
2. pozitív érzés
3. pozitív akarat
4. pozitív beszéd
5. pozitív cselekvés
6. pozitív tudat
7. pozitív élet

1. Pozitív gondolkodás
Legyen tudatában: Minden úgy jó, ahogy van. Ez a mondat a pozitív gondolkodás igazi fokmérője. Ellenben minden ,,ha" és ,,de" a pozitív gondolkodás beszennyezése.
Semmiképp sem arról van szó, hogy mindent ,,szépnek gondoljunk", hogy a problémákat szőnyeg alá seperjük, hanem arról, hogy a látszat mögött felismerjük a valóságot. A látszat lehet nemszeretem, csúnya, agresszív és gonosz. A pozitív gondolkodás azonban nem foglalkozik vele. Mélyebbre hatol, és a mégoly torz mögött is felismeri a ,,jót" - hiszen minden csak az én szolgálatomra és segítségemre van. Pozitívan gondolkodni annyit jelent, mint figyelmesen és állhatatosan járni végig az élet útját. Higgadtan, bizalommal és humorral telve tenni azt, amit kell. Hálával ismerni föl a látszat mögött a valóságot, és biztonsággal élni a lét nyújtotta bőségben.

A ,, jót " persze nem szabad ,,erkölcsi kategória gyanánt" félreértelmezni: Mihelyt mindenben felismertem a ,,jót" (úgy értve: hasznosat, értelmeset, kihívást jelentőt, ösztönzőt, röviden: pozitívat), megismertem a látszat mögötti lényegét.

A pozitív gondolkodás tehát valójában a látszatot áttörő, mélyreható gondolkodás. Felold bennünket a kényszer alól, hogy mindent meg kelljen ítélnünk, hogy negatív módon el kelljen ítélnünk.

A pozitív gondolkodásnak mindig van valami köze a szeretethez. Hiszen minden szeretet, az élet szerelmi vallomása, amely nekünk, embereknek szól. És a pozitív gondolkodás mindenben felfedi a szeretetet. Ez pedig már az érzelmeink felé vivő átmenet.

Kurt Tepperwein
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Soha sem túl késő
  2016-10-17 14:19:20, hétfő
 
  Gondoltad már azt, hogy " Számomra túl késő "? Pontosan ezt gondolta két nővér a Bibliában, Mária és Márta. A bátyjuk, Lázár, nagyon beteg volt.


Üzentek jóbarátjuknak, Jézusnak, hogy jöjjön a városukba és imádkozzon érte. Eltelt egy nap, és Jézus sehol. ,,Mondtátok Neki, hogy rólunk van szó? " - kérdezték a hírnököket. ,,Persze, hogy mondtuk. Mindent elmagyaráztunk Neki." Nem értették, Jézus miért nem jött azonnal. Lázár végül meghalt. Jézus négy nap múlva érkezett meg. Mária így szólt: ,,Jézus, ha előbb jöttél volna, akkor a bátyánk még most is élne.

Érezted már azt, hogy Isten túl későn érkezett? Ha csak egy kicsivel is előbb jött volna, akkor egészen máshogy alakultak volna a dolgok. Így érzett a két nővér. Azonban, Jézus szólt Lázárnak, és az életre kelt.

Mária és Márta azt akarták, hogy Jézus meggyógyítsa a testvérüket. Viszont, Jézus nem a gyógyításban, hanem a feltámadásban gondolkodott.

A gyógyulás jó lett volna, de Jézus valami jobbat tervezett. Ne felejtsd el, hogy Istennél mindig van egy másik opció. Bármilyen rosszul is néz ki a helyzet, Vele soha sem túl késő!

Mennyei Atyám, bízom a Te időzítésedben. Tudom, hogy a Te kezedben vannak a napjaim. Kérlek, lehelj életet a körülményeimbe. Jézus nevében. Ámen.

oel Osteen Magyar fordítás: ahitatok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Olykor meg kell halnunk, hogy élhessünk!
  2016-10-11 11:54:37, kedd
 
  Az élet tulajdonképpen nem más, mint egy folyamatos változás. Mi magunk is változunk (legalábbis e földi létben). Néha lassú ez a folyamat, néha ugrásszerű. Van, hogy könnyebben megy, és vannak időszakok, amikor nagyon- nagyon nehéznek tűnik.

A változást néha fájdalmasnak éljük meg. Fáj ott hagyni a régit, még akkor is, ha tudjuk, hogy egy jobb élet vár ránk. Félünk a változástól. Félünk a Boldogságtól is. Sokszor kézzel-lábbal tiltakozunk az ellen, hogy végre a dolgok jó irányt vegyenek az életünkben. Annyira megszoktuk a régit, annyira hozzánk nőtt, hogy nehéz elengednünk."

Olykor meg kel halnunk, hogy élhessünk! A változás néha valóban olyan, mintha meghalnánk, legalábbis egy részünk, életünk egy része. Már soha semmi nem lesz ugyanolyan. Az az Énünk már soha többet nem tér vissza. Meghalt. Azt az életet már soha többet nem élhetjük. Minden összedőlt. Meg kell gyászolnunk önmagunkat, az életünket. El kell siratnunk, amik már nem lehetünk többet. Kicsit bele kell halnunk. Ki kell sírnunk, vagy épp ki kell dühöngnünk magukból az érzéseket. Fontos, hogy ezt megtegyük, hiszen ez segít tovább lépnünk.

Ilyenkor olyanok vagyunk, mint a mesében a Főnix madár, aki elég, és a hamvaiból aztán újjáéled. Mi is, ha meggyászoltuk önmagunkat, az életünket, akkor tudunk csak újra megszületni. Saját romjainkból egy Új Önmagunk kel életre szép lassan. Mikor már minden elpusztult, a régi világunk, a régi önmagunk, akkor tudunk helyet adni az Újnak minden téren.

Ha nehéznek érzed a változást, hívd segítségül a Főnix madár energiáit! Tegyél ki egy képet róla egy számodra jól látható helyen. Akár elvégezhetsz egy meditációt is, amiben találkozol saját Lélek madaraddal, saját Főnixeddel. Segít tudatosítani, hogy a változás végén egy Jó Dolog, a Boldogság vár Téged.

A Főnix madár az újjászületés szimbóluma. A bennünk lévő belső erőké, a bennünk lobogó tűzé, amely feléget bennünk, és körülöttünk mindent a változás során. E belső átalakulás útján tudjuk elengedni a Régit, és ezután tudjuk önmagunkból létrehozni az Újat.

Tanuljunk hát a Főnix madártól, engedjünk utat a halálnak, hogy aztán élhessünk tovább!

Szeretettel: Szilvi - szivarvanyangyal.cafeblog.hu
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Hagyd becsukódni az ajtót
  2016-10-08 13:21:33, szombat
 
  "Egy alkalommal, amikor egy kormányépületen mentem keresztül, dupla fotocellás ajtókon kellett átmennem, amik néhány méterre helyezkedtek el egymástól. Amikor átmentem az elsőn, meg kellett várnom, míg az teljesen becsukódott, hogy a másik kinyíljon.

Amíg az első ajtó közelében maradtam, a másik nem nyílt ki. Ugyanez az elv érvényes az életben is. Ha a sebeidet nyalogatod, és magadat sajnálod, az sehová sem vezet. Hagynod kell, hogy az ajtó becsukódjon. Engedd el a csalódást. Engedd el a bukásokat. Nem tudod megváltoztatni a múltat, de meg tudod változtatnia jövőt. Menj tovább, és meg fogod látni az új dolgokat, amiket Isten készített el számodra.

Az Ige azt mondja, hogy Isten hamu helyett az öröm olaját adja (Ézsaiás 61:3). A kulcs abban rejlik, hogy el kell engednünk a hamut ahhoz, hogy az öröm olaját élvezhessük. A hamu az összetört álmainkat, a bukásainkat, a csalódásainkat és a fájdalmainkat jelenti. Mindnyájunknak kijutott a maga része a hamuból. Ha a múlthoz ragaszkodunk, nem lehet miénk az öröm olaja. Hit kell ahhoz, hogy kimondjuk: ,,Istenem, megbocsátok annak, aki megbántott." Vagy ,,Elveszítettem a legfontosabb ügyfelemet, de nem hagyom, hogy ez lenyomjon."

Most azt mondhatod: ,,Joel, annyira megbántottak, hogy képtelen vagyok megbocsátani." Én erre azt mondom, ha nem engeded el a régit, nem kaphatod meg az újat, és ezzel nagy árat fizetnél. Vagy valaki más így szólhat: ,,Imádkoztunk édesanyánkért, és anyukáddal ellentétben, ő nem gyógyult meg. Nem értjük az egészet."

Nem állítom, hogy mindent értek. Egyszerűen arra kérlek, hogy engedd el a hamut</strong>. Engedd el a csalódást, mások hibáztatását. Fogd a hamut - az összetört álmaidat, fájdalmaidat, bukásaidat, kérdéseidet - és tedd le Isten kezébe, és mondd el Neki: ,, Istenem, ez nem volt fair. Megbántottak. A terveim kudarcot vallottak. De nem vagyok hajlandó a visszapillantó tükörbe nézni. Megígérted, hogy az öröm olaját adod a hamu helyett. Így most elengedem a keserűséget. Megbocsátok annak, aki megbántott. Elengedem a csalódást. Hagyom, hogy a régi ajtók becsukódjanak, hogy átléphessek az új ajtón, amit Te nyitsz meg számomra."


Nézd, kitártam előtted egy ajtót, amelyet senki sem zárhat be." (Jelenések 3:8, EF)

Joel Osteen Magyar fordítás: ahitatok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Ez a fantasztikus dolog történik, mikor egy férfi átölel egy
  2016-08-08 09:30:43, hétfő
 
  Ez a fantasztikus dolog történik, mikor egy férfi átölel egy nőt!

Egyszerűen libabőrös lettem, ez csodálatos. David Tumarinson írását olvashatjátok.

&#8220;Mikor egy férfi halkan egy nő háta mögé lopózik, és átöleli, akkor egy kör bezárul. A férfi és nő köre teljessé válik. Ez a kör pedig az érzékiség, a melegség és védelem köre, ahol a középpontban a nő áll. Ezzel a férfi, ha tudattalanul is, azt fejezi ki, hogy az ő világában az a bizonyos nő van a középpontban, akit átölel.

Mikor egy férfi átölel egy nőt, nem kellenek szavak ahhoz, hogy a nő szeretve, biztonságban érezze magát. Ilyenkor a nő szárnyal, mert ez a kör, amit a férfi erős karjai biztosítanak számára, nyugodtságot és kényelmet árasztanak. És ezekben a karokban a nő elolvad. És ebben a körben minden a nő arcára van írva. A szerelem, a vonzódás, az intimitás a férfi iránt. Mert ez a kör csak a kettejüké, a legszemélyesebb, ami férfi és nő között létrejöhet.

A férfi ölelésével megóvja a nőt a külvilág ridegségétől, olykor kegyetlenségeitől. A karjaiban a nő biztonságban, kényelemben, melegségben van. Egy nő mindig ezt az ölelést keresi, amelyet a férfi biztosít számára."

Kedves férfiak! Öleljétek át kedvest, barátnőt, feleséget. Az ő helyük a ti világotok közepében van. Értékeljétek a nőket, szeressétek őket, mert nekik erre nagy szükségük van, ahogyan nektek is."
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Egy álom üzenete.
  2016-07-14 14:46:24, csütörtök
 
  Álmomban látogatóban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje. Az Úr elmosolyodott és így válaszolt: Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kíváncsi?

Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?

Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni , siettetik a felnőtté válást, majd visszavágyódnak a gyermekkorba.
Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák , hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket.
Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt , hogy megfeledkeznek a jelenről, így aztán nemhogy a jövőt, de a jelent sem élik meg.
Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.

Atyaként mit szeretnél, ha gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?

Tanulják meg, hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet.
Hagyni kell, hogy szerethessenek.
Nem az a legértékesebb, hogy mit szeretnénk az életben, hanem az, hogy kik állnak mellettünk.
Tanulják meg, hogy nem célszerű másokhoz mérni magukat, saját magukhoz képest legyünk elbírálhatóak.
Fogadják el , hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége.

Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon, akiket szeretünk, ám sok-sok év kell ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak.
A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell megtanulni.
El kell fogadni, hogy vannak olyanok, akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni érzelmeiket.

Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem.
Két ember nézheti ugyanazt a dolgot és mégis két másféle dolgot látnak.
Meg kell tanulni, hogy az, az igazi barát , aki mindent tud rólunk és mégis szeret.
Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell bocsátanunk magunknak is.

Búcsúzásnál megköszöntem szavait, ő pedig így válaszolt:

Az emberek elfelejtik mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak, hogy milyen érzéseket ébresztettél bennük!
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Egy gyermek intelmei szüleihez
  2016-07-05 09:39:44, kedd
 
  "Ne kényeztess el! Tudom, hogy nincs mindenre szükségem, amit kérek, csupán kipróbálom, hogy mit csikarhatok ki tőled.

Légy velem határozott, ez azért fontos nekem, mert ezáltal érzem magam biztonságban!

Ne engedd, hogy rossz szokásokat vegyek föl, te vagy az egyetlen, aki ezekre még idejekorán figyelmeztethetsz!

Ne viselkedj velem úgy, mintha fiatalabb lennék, mint amilyen valójában vagyok! Ezzel csak azt éred el, hogy ostoba módon, "nagy"-ként próbálok viselkedni.

Ne javíts ki mások előtt! Sokkal többet érsz el, ha kettesben csendesen megmagyarázod, hogy miben hibáztam.

Ne tégy úgy, mintha hibáim bűnök lennének! A kettő összetévesztése megzavarja bennem az értékek megtanulását.

Ne védj meg cselekedeteim következményeitől! Néha szükségem van arra, hogy fájdalmak árán magam tapasztaljam a következményeket.

Ne vedd rossznéven, ha azt mondom "nem szeretlek"! Legtöbbször nem te vagy az akit nem szereztek, hanem azt a hatalmat, amit megakadályozol, hogy kedvem szerint cselekedjek.

Ne törődj sokat apró egészségi panaszaimmal! Néha csak azt szeretném elérni, hogy figyeljenek rám.

Ne korholj állandóan! Ha folyton zsörtölődsz, csak úgy tudok védekezni, hogy süketnek tettetem magam.

Ne felejtsd el, hogy nem tudom mindig pontosan kifejezni magam! Ezért tűnik néha úgy, mintha nem lennék becsületes.

Ne rázz le, ha kérdésekkel fordulok hozzád! Ha nem válaszolsz, egy idő után azt veszed észre, hogy abbahagyom a kérdezést és máshol keresek választ kérdéseimre. Légy mindig következetes!!! Ha nem vagy az, zavartnak érzem magam és nem tudok többé bízni benned.

Ne mondd nekem, hogy félelmeim butaságok! Nagyon is valósak ezek a félelmek, és csak úgy tudsz segíteni nekem, ha megpróbálsz megérteni.

Sose tégy úgy, mintha tökéletes és tévedhetetlen lennél! Túlságosan nagy lesz a csalódásom, ha rájövök, hogy egyik sem vagy.

Ne gondold, hogy elveszítheted a tekintélyedet, ha bocsánatot kérsz tőlem! Becsületes bocsánatkérés meleg érzéseket ébreszt bennem irántad.

Ne felejtsd el, hogy szeretek kísérletezni! Kérlek, nyugodj bele a próbálkozásaimba, nem tudok meglenni ezek nélkül.

Ne felejtsd el, hogy milyen gyorsan növök! Biztos nehéz neked velem lépést tartani, de kérlek, legalább próbáld meg.

Ne felejtsd el, hogy tudok létezni szeretet és megértés nélkül! Talán nem is kell ezt neked hangoztatnom, vagy mégis?

Kérlek tartsd magad jó kondícióban és légy egészséges, mert szükségem van rád!

(ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Amikor az élet taszít egyet rajtad – Valójában új leh
  2016-06-21 19:12:48, kedd
 
  "Van egy jó barátom, Phil Cooke, aki egy tehetséges mozi- és TV-producer. Sokat segített nekünk a lelkészségen. Nem csak nekünk dolgozott, hanem a világ több mint 40 országának is készített média programokat. Phil nagyon pozitív személyiség. Tele ötletekkel, kreativitással. Azt gondolnád, hogy születésétől fogva a csúcson van, de legújabb könyvében elmeséli, hogyan kapott egy váratlan lökést a sorstól, mely által elérte az isteni küldetését.


Ezt írja:
Sok évig foglalkoztam média szervezéssel a Középnyugaton, amikor a főnököm úgy döntött, ideje továbbállnom. Még a felmondó levelemet is előre megírta. Nem a munkám minősége vagy a projektjeim eredménye miatt, hanem valamiért úgy döntött, nem voltam elég lojális és adott nekem 4 órát, hogy kiürítsem az irodát.

Már gondoltam arra, hogy egyszer elmegyek és már meg is rendeltem a repülőjegyet Los Angelesbe, hogy szétnézzek, milyen lehetőségek vannak a nyugati parton, de a felmondás mindig váratlanul jön. Gyors, tiszta és hatásos volt. "El vagy bocsátva. Szeretném, ha még ma kilépnél és ha meg akarod kapni a végkielégítést, akkor írd alá a felmondó levelet, amit már megírtunk neked!

Sosem felejtem el, hogy mondtam el Kathleennek. 12 éve voltunk házasok és bár mindig arról álmodoztunk, hogy Los Angelesbe megyünk és a média- és szórakoztatóiparban dolgozunk, mégis csodálatos, hogy veszel egy házat, születik pár gyereked, összebarátkozol másokkal és álmaidat hamarosan felváltja a mindennapok realitása. Minél idősebb leszel, annál nehezebben változtatsz.

Polcra tettük álmainkat a csekkek és törlesztések fizetésének kábulatában. De most ennek az életnek vége szakadt és a lassú, fokozatos Los Angelesbe költözés helyett, amit elképzeltünk most egy hatalmas taszítást kaptunk, ami döntésre kényszerített.
Észre vetted már, hogyan elégszünk meg a második legjobbal?

Csodálatos, hogyan tud úgy hangzani, mintha a legjobb lenne, pedig legbelső lényünk kiabál, hogy kövesd a szívedet és fedezd fel valódi lehetőségeidet.

Ez egy jó állás...
Jó lehetőségeink vannak...
A gyerekek jó iskolába járnak...
A templom nagyon segítőkész...
A vállalat terjeszkedik...
Most nem kockáztathatok a családommal...
Itt van az összes barátunk...
Közel lakunk a családhoz...
Azt mondanák, bolond vagyok, ha most összecsomagolok és továbbállok...
Sokat fizettünk a végkielégítés számlánkra

Millió oka és módja van annak, hogy kimagyarázzuk, miért nem változtatunk, és mi mindegyiket ismertük.
Idővel álmaimat felváltotta a biztonság és a jövőmet elcseréltem arra, amit "helyesnek" tartottam.
Szerencsére azonban kaptam egy komoly lökést - kirúgtak az utcára. Visszatekintve ez volt a legjobb, ami történhetett velem...

Talán magadra ismersz Phil történetében? Talán te is kaptál egy váratlan taszítást a sorstól. Lehet, hogy egy kapcsolat szakadt meg hirtelen, vagy azt mondták a munkahelyeden</strong>, nincs már rád szükségük. Esetleg hozzám hasonlóan, amikor apám elment az Úrhoz, elveszítettél egy szeretett embert.

Az élet ezen "lökései" meghatározó pillanatok, melyek visszatarthatnak bennünket, de előre is repíthetnek isteni végzetünk felé, melyet az Úr készített elő nekünk

Ezért mondja Jakab "mindig számíts a boldogságra", amikor nehézségekkel találkozol, mert azokban a pillanatokban, amikor kitaszítanak kényelmi zónánkból,természetfeletti előnnyel indulunk el a nagyszerűség útján.Istennel oldaladon az, ami visszaesésnek tűnik, valójában csak felkészülés a visszatérésre!

Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle megpróbáltatásokkal találkoztok, tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. Hagyd, hogy a kitartás befejezze munkáját, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül.
(Jakab 1:2-4)

Joel Osteen üzenete 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Egy kislány könnyfakasztó szerelmi vallomása
  2016-06-17 18:17:35, péntek
 
  Ez a bölcs kislány csodálatos módon fogalmazza meg mit jelent számára a szerelem. Még azt is tudja, mit kell tenni, ahhoz, hogy ez az érzelem örökre megmaradjon.

Reméljük, ha felnő sem felejti el ezt a gyermekien egyszerű és őszinte igazságot:
Egy kapcsolat két emberen múlik. Mindig. Nem azzal kell törődni mit ad a másik, hanem, hogy mi magunk mennyi törődést, figyelmet, szeretetet adunk.
És semmi nem számít. Csak az, hogy ott legyenek egymásnak. Együtt. A szívükkel.
Sok a hiba, ha kevés a szeretet.
Viszont, amíg szeretet van egymás iránt a szívünkben, addig nem lehetnek olyan hibák, amik szétválaszthatnának minket. Itt is az a kérdés hová fókuszálunk: megéljük a szívünk egységét, vagy engedjük, hogy az észérvek szétválasszanak?
Tökéletes társ nincs, addig, amíg mi magunk sem vagyunk tökéletesek.
Szerető társak léteznek, akik szeretetükkel túlragyogják és elfedik a ,,hibákat"
Egymás mellett fejlődhetünk azzá, akikké válni szeretnénk.
Egy kapcsolat is utazás.
Saját magunk legmélyebb tájai felé. Az út lényege itt is a tapasztalás: tudsz-e emlékezni az egységre, a szeretetre?
Sándor Judit - Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
Változtasd meg a szavaidat – és megváltozik az életed
  2016-06-14 13:19:40, kedd
 
  Be kell vásárolnom hétvégére.
Mennem kell a gyerekekért az óvodába.
Remélem sikerülni fog és elérem a célomat.
De jó lenne, ha felépülnél?
Le kéne szoknom a dohányzásról.
Több időt kellene töltenem a barátaimmal és a szeretteimmel.
Nem jó ez így, változtatni kéne rajta.
Mi a közös a fenti mondatokban? Olvasd el őket még egyszer. Milyen érzést keltenek benned?
Talán így egy csokorban feltűnőbb. Talán most, hogy felhívtam rá a figyelmedet, jobban észreveszed. Pedig valószínűleg mondod Te is őket nap mint nap anélkül, hogy belegondolnál, mennyit ártasz ezzel önmagadnak.

Ezek a mondatok a vesztesek sajátjai - sugárzik belőlük a passzivitás. Vagy az alárendeltség (,,meg kell csinálnom"), vagy a félelem és a bizonytalanság (,,remélem", ,,de jó lenne") érzése hatja át azt az embert, aki így beszél.

A kimondott szavaknak nem csak akkor van súlyuk, ha közvetlen következménnyel járnak.
Egy veszekedés során indulatosan a másikhoz vágott sértésnek egyből érzékeled a hatását. Egy oltár, egy ítélőtábla, vagy egy szakmai bizottság előtt letett hivatalos esküvel olyan kötelezettséget vállalsz magadra, mellyel a szavaid kimondásának pillanatában (jó esetben) tisztában vagy. De nem minden szónak van ilyen gyorsan érezhető hatása. Sőt, a legtöbb szónak - a mindennapjaink során gondolkodás nélkül, ösztönösen másoknak és önmagunknak mondott szavaknak - nincsen. Pont ezért olyan veszélyesek.

Gyerekkoromban (persze én mindig gyerek maradok, de most a kronológiai gyerekkoromról beszélek :)) gyakran jártunk ki a szüleimmel és a bátyámmal a telkünkre. Legalul, közvetlenül a kerítés mellett a telek egy egészen kis része csak az enyém volt. Az én kertem. Kicsit odébb pedig a bátyámé. A saját kis kertünkben csak mi voltunk a kertészek: mi feleltünk azért, mi lesz a kerttel. Egy rózsabokor és néhány virág - több nem is fért el a kicsi kertben. Mi kapáltunk, mi ültettünk, mi locsoltunk és mi gazoltunk. És ha nem tettük meg egyszer, talán semmi sem történt. Ha nem tettük meg kétszer, háromszor, vagy akár hosszabb ideig elhanyagoltuk a kis kertünket, akkor az szépen lassan pusztulásnak indult. A virágok hamar meghalnak, ha nem gondozod őket. A rózsa szívós, sokat bír... de nem mindent. Ilyenek vagyunk mi magunk is. És pontosan ez itt a lényeg.

Az agy olyan, mint egy kert: amit elültetsz, az fog nőni benne. Ha virágokat ültetsz - pozitív gondolatokkal, magabiztossággal, céltudatossággal táplálod az agyadat</strong> -, akkor egy szép virágoskertet alakítasz ki. Ha viszont elhanyagolod a virágokat és hagyod, hogy a gaz nőjön a kertedben - vagyis negatív gondolatokkal, bizonytalansággal és kétségbeeséssel töltöd meg az agyadat -, akkor szép lassan az egész kertedet ellepi a gyom. Ha van gyereked, bízz rá egy kiskertet. De ne csak rá, hanem önmagadra is. Hidd el, megéri.

Most olvasd el még egyszer azokat a mondatokat, amikkel kezdtem ezt a cikket. Az ott a gyom.
Mert amit mondasz önmagadnak, és ahogyan mondod, az egyrészt a gondolkodásmódod közvetlen eredménye, másrészt viszont - és a megoldás szempontjából ez az igazán fontos - a szavaiddal tudat alatt befolyásolod a gondolkodásmódodat is. Ha pedig mindezt tudatosan teszed, akkor képes vagy kezedbe venni a saját életed irányítását.

Muhammad Alit régen egy nagyképű, de nagyon tehetséges és sikeres bokszolónak tartottam. Egy embernek, aki megélte a mélységeket és az igazi magasságokat is élete során. Ali minden idők egyik legjobb ökölvívója, és ő is pontosan ezt állította önmagáról minden nyilatkozatában, minden egyes mérkőzése előtt. Ezért is tartottam önteltnek. Aztán amikor a saját életem került nagyon komoly válságba, elkezdtem jobban megismerni a győztes és vesztes gondolkodásmód közötti különbségeket, és rájöttem, hogy amit Ali csinált, az nem nekünk, a közönségnek szólt, hanem az ellenfelének, és leginkább önmagának. Visszavonulása után, már idősebb korában egy interjúban nagyon jól ki is fejezte, miről is van szó. Amikor a riporter megemlítette, hogy korszakának kétségkívül legjobb bokszolója volt, Ali így szólt: ,,Nem én voltam a legjobb. Én csak azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb.

Muhammad Ali nem a tehetségének vagy a szerencséjének köszönheti a sikereit. Rengeteg tehetséges ember éli le életét középszerűségben, vagy akár teljes kudarcban. Ali attól vált igazán naggyá, hogy elhitette magával, hogy képes rá, és kitartóan, rengeteg munka és áldozat árán folyamatosan küzdött azért, hogy valóban a legjobb legyen - még akkor is, amikor épp nem is ő volt az.

Figyelj a gondolataidra, mert azok szavakká válnak. Figyelj a szavaidra, mert azok tettekké válnak. Figyelj a tetteidre, mert azok szokásokká válnak. Figyelj a szokásaidra, mert azok a jellemeddé válnak. Figyelj a jellemedre, mert az lesz a sorsod.

Nem ,,meg kell csinálnod a munkát", hanem megcsinálod a munkát. Nem ,,több időt kéne töltened a szeretteiddel", hanem több időt fogsz tölteni velük. Nem ,,reméled, hogy eléred a célodat", hanem eléred és kész - bármilyen nehéznek is tűnik olykor.


Te irányítasz. És ha most még nem is vagy ott a cél közelében, akkor is hitesd el magaddal, hogy képes vagy rá. Ha máshogy nem lehet - mert akkora csapás ért -, akkor hazudj. Ahogy korábban írtam már róla:hazudj jól önmagadnak
Mert amit az agyadban elültetsz, az válik a valóságoddá.Változtasd meg a szavaidat - és megváltozik az életed.
Forrás:.http://hasznaldfel.hu/2015/03
 
 
0 komment , kategória:  Jótettek  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 47 db bejegyzés
Összes: 8290 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 805
  • e Hónap: 2893
  • e Év: 45474
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.