Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
14 olcsó saláta tejfölös öntettel
  2018-08-24 19:10:32, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Nagymama receptje: Könnyen elkészíthető tejfölös töltött kif
  2018-08-19 13:54:37, vasárnap
 
  Nagymamáink receptjei - Tejfölös kifli, egy valódi ínyencség, ami könnyen elkészíthető!

Nagymama receptje: Könnyen elkészíthető tejfölös töltött kifli

Dióval vagy dzsemmel töltött tejfölös kiflik. Rengeteg mutatósabbnál mutatósabb sütemény recept van, azonban legtöbbször semmi sem mérhető a gyerekkorunk ízeihez.

Hozzávalók:

250 gramm puha vaj (a vajat disznózsírral is helyettesíthetjük);
2,5 dl tejföl;
500 gramm liszt;
csipetnyi só;
dzsem, dió vagy mák;
porcukor;
Elkészítés:

Első lépésként összekeverjük a hozzávalókat majd kellően összegyúrjuk a tésztát. Ezután kinyújtjuk a tésztát egy négyzet alakba, majd összehajtjuk, mint egy szalvétát, és egy órára hűtőbe tesszük. Az óra lejárta után újra kinyújtjuk és összetűrjük, majd megint hűtőbe tesszük.

Egy óra után megint kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd kis háromszögeket vágunk belőle. Minden háromszöget megtöltünk dzsemmel vagy dióval, majd kifli alakba felcsavarjuk.



 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Kakaós piskóta vaníliapudinggal
  2018-08-15 19:09:41, szerda
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Krémes-szilvás pite
  2018-07-28 14:44:03, szombat
 
  Krémes-szilvás pite

Ezt a szilvás pitét (más gyümölcsből is elkészíthető) a tetején levő vaníliás krém teszi különlegessé. Egy ismerősömtől tanultam, kis változtatással készítettem el.

hozzávalók / 6 adag

Tészta
30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
3 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojássárgája
1 ek tejföl
1 csipet só

Krém
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
4 ek cukor
1 kg szilva
fahéj ízlés szerint
5 evőkanál búzadara


alapanyagok

búzadara fahéj finomliszt só sütőpor szilva tejföl tojásfehérje tojássárgája vaj cukor vaníliás

elkészítés

Tészta
A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.
Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém
A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.
A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.
170-180 C-ra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. (Sütőtől függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.)
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x35 cm
költség: 600 Ft
Link



 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Kakaós csiga
  2018-07-07 20:02:52, szombat
 
  Tepsis, foszlós kakaós csiga bögrésen, elronthatatlan és nem lehet betelni vele!

A kakaós csigát csak szeretni lehet. ma egy nagyon finom, bögrés változatot mutatunk. Érdemes kipróbálni, csodás íze van!

Hozzávalók:

A tésztához (16-18 darab, tenyérnyi) csigához:

6 bögre (75 dkg) fehér finomliszt
4 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
2 egész tojás
1 és negyed bögre (3 dl) 2,8%-os LANGYOS tej
egy kocka friss élesztő (5 dkg)
12 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
5-6 dkg vaj
cukrozatlan kakaópor (én hollandot használtam)
porcukorA tetejére:
negyed bögre tej
1 csomag vaníliás cukor (10-12 g) vagy egy teáskanál vaníliaaroma
Elkészítése

Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen hagyjuk a kétszeresére kelni! Lágy legyen a tészta, tehát adjatok hozzá még tejet, ha nem elég...

Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, amit vékonyra nyújtunk. Megkenjük a olvasztott vajjal, majd alaposan megszitáljuk porcukorral, majd kakaóporral, majd annyi porcukorral, hogy ki se látsszon alóla a középső réteg kakaó. Szitálni sem muszáj, ha picit összeáll itt-itt a kakaópor, legfeljebb valahol kellemesen meglepődünk, mikor egy különösen kakaós részbe harapunk. Ennél nagyobb baj soha ne érjen minket. De ne spóroljatok a cukorral sem, és a kakaóval sem!

Forrás: egyszerugyorsreceptek.com

 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Könnyű finom túrós süti
  2018-05-13 07:16:30, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
süti
  2018-05-06 12:36:25, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Kókuszhercegnő süti
  2018-04-22 16:41:29, vasárnap
 
  Kókuszhercegnő, a világ legfinomabb süteménye, amit 30 perc alatt elkészíthetsz!

Pillanatok alatt elkészíthető és egyszerűen fenséges!

Hozzávalók a tésztához:

250 g liszt,
150 g vaj,
1-2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,
100 g cukor,
1/2 tasak sütőpor.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:

6 tojás fehérje,
10 kanál cukor,
200 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a vanília krémhez:

6 tojássárgája,
200 g cukor,
3 evőkanál liszt,
1 tasak vaníliás pudingpor,
300 ml tej,
250 g vaj,
1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.

Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 - 175 fokos előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük.



Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.

A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd szeleteljük.



 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Meggyes-mákos piskóta csokival
  2018-04-20 14:24:11, péntek
 
  Meggyes-mákos piskóta csokival

Hozzávalók:

8 tojás,
40 dkg cukor,
50 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
200 ml tej,
8 dkg darált mák,
2 kávéskanál vaníliás cukor
2 üveg kimagolt meggy,
5 dkg csokoládé.

A sütőt előmelegítettem. A tojásokat külön választottam és a fehérjékből kemény habot vertem, majd félretettem.
A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és mixerrel habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot és apránként a lisztet is, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. Hozzáadtam a tejet és csomómentesre kavartam.
A keményre vert habot óvatosan beleforgattam a tojásos masszába, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Rászórtam a lecsepegtetett meggyet, majd az apróra vágott csokit és előmelegített sütőben megsütöttem.




 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Bögrés mákos
  2018-04-12 20:09:08, csütörtök
 
  Bögrés mákos

Tökéletek kedvcsináló a sütéshez gyerekeknek, hiszen akár egy 4 éves is össze tudja állítani.
Hozzávalók (18×28 cm-es tepsihez)
1 db 3 dl-es űrtartalmú bögre a méréshez
1 bögre Nagyi titka teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 bögre darált mák
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 kezeletlen citrom héja
1,5 dl savanykás ízű lekvár
1 evőkanál porcukor a díszítéshez

Összekeverjük a tojást, a tejet, a cukrot és a finomra reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a darált mákot. Simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, végül pedig óvatosan félbevágjuk, és betöltjük a lekvárral. Kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 51 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 877 db bejegyzés
Összes: 10568 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 297
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 5112
  • e Év: 396239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.