Regisztráció  Belépés
aranyag.blog.xfree.hu
A világ olyan körülötted, amilyenné magad alakítod. Klári mami
2010.11.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Könnyű finom túrós süti
  2018-05-13 07:16:30, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
süti
  2018-05-06 12:36:25, vasárnap
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Kókuszhercegnő süti
  2018-04-22 16:41:29, vasárnap
 
  Kókuszhercegnő, a világ legfinomabb süteménye, amit 30 perc alatt elkészíthetsz!

Pillanatok alatt elkészíthető és egyszerűen fenséges!

Hozzávalók a tésztához:

250 g liszt,
150 g vaj,
1-2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,
100 g cukor,
1/2 tasak sütőpor.
Hozzávalók a kókuszos krémhez:

6 tojás fehérje,
10 kanál cukor,
200 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a vanília krémhez:

6 tojássárgája,
200 g cukor,
3 evőkanál liszt,
1 tasak vaníliás pudingpor,
300 ml tej,
250 g vaj,
1 teáskanál vanília aroma
A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.

Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 - 175 fokos előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük.



Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.

A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük 2 órára, majd szeleteljük.



 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Meggyes-mákos piskóta csokival
  2018-04-20 14:24:11, péntek
 
  Meggyes-mákos piskóta csokival

Hozzávalók:

8 tojás,
40 dkg cukor,
50 dkg liszt,
1 tasak sütőpor,
200 ml tej,
8 dkg darált mák,
2 kávéskanál vaníliás cukor
2 üveg kimagolt meggy,
5 dkg csokoládé.

A sütőt előmelegítettem. A tojásokat külön választottam és a fehérjékből kemény habot vertem, majd félretettem.
A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és mixerrel habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot és apránként a lisztet is, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. Hozzáadtam a tejet és csomómentesre kavartam.
A keményre vert habot óvatosan beleforgattam a tojásos masszába, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Rászórtam a lecsepegtetett meggyet, majd az apróra vágott csokit és előmelegített sütőben megsütöttem.




 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Bögrés mákos
  2018-04-12 20:09:08, csütörtök
 
  Bögrés mákos

Tökéletek kedvcsináló a sütéshez gyerekeknek, hiszen akár egy 4 éves is össze tudja állítani.
Hozzávalók (18×28 cm-es tepsihez)
1 db 3 dl-es űrtartalmú bögre a méréshez
1 bögre Nagyi titka teljes kiőrlésű búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 bögre darált mák
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 tojás
1 kezeletlen citrom héja
1,5 dl savanykás ízű lekvár
1 evőkanál porcukor a díszítéshez

Összekeverjük a tojást, a tejet, a cukrot és a finomra reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a darált mákot. Simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, végül pedig óvatosan félbevágjuk, és betöltjük a lekvárral. Kockákra vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Kókusz kocka
  2018-03-30 20:36:32, péntek
 
  Kókuszkocka

Hozzávalók
Tésztához:

40 dkg liszt
12 g sütőpor
80 g margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 ek méz
2 dl tej

Csokimázhoz:

25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
3 ek kakaópor
1 dl tej
30 dkg kókuszreszelék

Lépések

Lépés 1
Kókuszkocka recept: a kókuszkocka elkészítése egyszerű. A lágy margarint összekeverjük a porcukorral, a tojással, a mézzel és a tejjel.

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 1. lépés

Lépés 2
Összekeverjük a lisztet a sütőporral és hozzáadjuk az előző masszához.

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 2. lépés

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 3. lépés

Lépés 3
Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük a masszát.

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 4. lépés

Lépés 4
Előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük.

Lépés 5
A mázhoz a margarint összefőzzük a cukorral, a kakaóporral és a tejjel.

Kókuszkocka recept, kókuszkocka elkészítése 5. lépés

Lépés 6
A tésztát felkockázzuk, beleforgatjuk a mázba, majd a kókuszreszelékbe.
 
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
17 tavaszváró sütik
  2018-03-23 20:53:20, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Zöldségköretek
  2018-01-25 20:24:13, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
Kiszaggatott diós kifli
  2018-01-16 13:15:27, kedd
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Sütés-főzés  
A beigli tészta titka
  2017-12-23 21:26:58, szombat
 
 
A bejgli titka a tészta és a töltelék 50-50 százalékos arányán áll vagy bukik - árulta el az MNO-nak Menyhárt Attila cukrászmester. - A cukrászdákban 50 dekás bejgliket sütünk, amiből 25 deka a töltelék és 27 deka a tészta. Azért több 2 dekával a tészta, mert bele kell számítani a sütési veszteséget (pontosan ennyi gőz és zsír fog kisülni a tésztából), így lesz meg a helyes arány - tette hozzá a Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem cukrászvezetője.

Félúton a kalács és a pozsonyi kifli között

A bejgli tésztája valahol félúton van a kalács és a pozsonyi kifli között. Sok helyen a bejglit a pozsonyi kifli tésztájából sütik. A karácsony elmaradhatatlan süteményéhez élesztőre is szükségünk lesz, de nem szabad felfuttatni, nehogy hatalmasra kelt kaláccsá dagadjon a bejglink. A tradicionális ínyencség hozzávalói még: jó minőségű liszt, sertészsír, vaj, tojássárgája, citromhéj, cukor, vaniliáscukor és tej. A töltelék lényege, hogy a vizet cukorral vagy mézzel, citromhéjjal, mazsolával darált cukrozott narancshéjjal forraljuk fel, majd ebbe szórjuk a diót vagy a mákot.

A bejgli eredetileg Szilézia vidékéről származik, a 14. század óta ismert Európában. Az elmaradhatatlan karácsonyi sütemény neve német eredetű, és eredeti, hajlított, patkó alakú formájából származik. A bejgli a német beugen, vagyis meghajlít szóból származik, osztrák közvetítéssel érkezett hazánkba és terjedt el a 19. század második felében. Diós vagy mákos patkó változatban is ismert. Kezdetben családi ünnepek süteménye volt, majd a reformkortól kezdve fokozatosan felváltotta a hagyományos karácsonyi kalácsot. ,,Posonyi finom mákos kaláts" néven szerepel Czifray István 1830-ban megjelent Magyar nemzeti szakácskönyvében.

,,Készüljön bár omlós, avagy egyszerű kelt tésztából, legyen a tölteléke dúsabb vagy soványabb, mindig büszkesége a ház úrnőjének, akkor is, ha nem ő maga készítette, hanem a cukrásztól hozatta" - írta Magyar Elek az 1932-ben megjelent Ínyesmester szakácskönyvében.

(Forrás: Wikipédia.hu)

Így nem reped meg

Vigyázzunk, ne tegyük túl meleg sütőbe a feltekert bejglit, mert az nagyon hamar megbarnul, és ne tegyük alacsony hőmérsékletűbe se, mert akkor viszont túlkelhet a tészta. A mákos vagy diós patkónk akkor nem reped szét, ha felül megszurkáljuk a kész süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját. A legfontosabb szabály: akkor sem szabad elkeseredni, ha minden kritériumot töviről hegyire betartva reped meg a tésztánk. ,,Az nem is igazi bejgli, ami nem reped meg. Cukrász létemre ritkán találkozom repedésmentes bejglivel" - árulta el Menyhárt Attila.

A márvány titka

A bejgli tetejét botmixerrel egyneműre kevert egész tojással és két sárgájával kell lekenni, majd meg kell várni, míg megszárad. Miután megszáradt egy tojás felvert fehérjéjével újra meg kell kenni, csak az után tehetjük a sütőbe, így lesz márványos - mondta el Menyhárt.

A bejglit aranybarnára, karamell színűre kell sütni, ez általában azt jelenti, hogy körülbelül 190-200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ne hagyjuk, hogy szőke maradjon, de ne is égessük meg.

Forrás: MNO
 
 
1 komment , kategória:  Sütés-főzés  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 631 db bejegyzés
Összes: 10344 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 422
  • e Hét: 5166
  • e Hónap: 25286
  • e Év: 255143
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.