Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Egy asszonynak volt két fia...
  2016-11-08 13:29:54, kedd
 
  Sok mese kezdődik így. "Egy asszonynak volt két fia". Amikor az asszony életet adott a két gyermeknek, még nem sejthette, hogy mennyire különböző sors jut majd nekik osztályrészül...

Még nem sejthette, hogy amikor ő öregen és elesetten egy kórházban tölt majd egy karácsonyt, és a két fia eljön őt meglátogatni, az egyik majd öltönyben és nyakkendőben, a jólfésültség nyilvánvaló jeleivel, pöffeszkedve és hangosan jótékonykodva tüsténkedik majd az ágya körül - elnagyolt mozdulatai közben legalább ötször megtaszítva a szomszédos beteg ágyát -, míg másik fia a tanyán megszokott öltözékben, poros nadrágban és csizmában, kalapját gyűrögetve áll majd, csillogó szemekkel nézve édesanyját kissé távolabbról, hogy engedje testvérét szerepelni.

Az asszony akkor még nem sejthette, hogy miközben ő majd minden sejtjével élvezi a műanyag tálkában behozott ünnepi vacsorát, az a fia, aki az ételt hozta neki, rá sem néz majd, csak türelmetlenül dünnyög valamit válaszul arra, ahogyan ő az ízeket dicséri, miközben másik fia már a látványtól is jóllakik, ahogyan mosolyogva nézi idős édesanyja örömét.Egy öregasszonynak volt két fia. Az egyiküknek 'jól felvitte az Isten a dolgát', ahogyan mondani szokás, a másik ismerte Istent, Aki megtanította őt a valódi szeretetre és a valódi puszikra. Egy asszonynak volt két felnőtt fia. Õ mindkettőnek azt mondta a búcsúzásnál, 'kisfiam'. De az a fia, aki ennivalót hozott neki, elfordította a fejét, ahogyan a búcsúzásnál megpuszilták egymást. A másik fia, akinek magának is alig volt valamije, a látogatás alatt csak ritkán jutott szóhoz. De hát sokszor megesik ez, a valódi Szeretet csendes. A valódi, cuppanós puszi hangját viszont mindenki hallotta a kórteremben.

(megtörtént eset alapján)

ahogyerzed.hu
 
 
0 komment , kategória:  Jó gyerek  
Miért van szükségük a gyermekeknek a mesére?
  2016-01-04 09:13:48, hétfő
 
  Ha bemész egy lakásba, már nem látsz könyvespolcot...még kevésbe olyan embereket, akik egy jó könyv mellett hajtanák álomra a fejüket.Sajnos ezzel párhuzamosan egyre kevesebb szülő olvas fel esti mesét a gyermekének, helyette tv-t kapcsol, youtube videót mutat a tabletről vagy az okostelefonról.

Miért lenne mégis nagyon fontos, hogy minden este könyvből olvassunk fel mesét a gyermekeinknek?


1.Példát mutatunk: ha azt látják, már pici korban, hogy a könyvnek értéke van, és a szüleik is előszeretettel veszik a kezükbe, akkor ők is természetesnek fogják tartani a könyvek szeretetét. A gyermek másolja a szüleit. Egy szülő sosem a szavaival, hanem a tetteivel tanít.

2.A léleknek szüksége van a fantázia birodalmában tett kalandozásra. A lelket az írott szó táplálja, mert általa saját lelkivilágukban barangolhatnak a gyerekek.

3.A jó mese mindig értéket közvetít, a világ alapvető erkölcsi értékei szerint íródik, amik aztán a kisgyermek lelki világát formálják, alakítjá

4.A mesék mindig teret hagynak a gyermek ítélő képességének. Nem manipulálnak, és nem akarják megmondani, hogy mit gondoljon a gyermek.

5.A mesék által erősíthetjük a gyermek önmagába vetett hitét. Megtaníthatjuk, hogy helyes tettekkel és döntésekkel, kitartással az álmok valóra válnak, és nincs lehetetlen!

A mese a legrövidebb út egy gyermek lelkéig. Lépjünk kapcsolatba vele minél többször!

Forrás: Sándor Judit-Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Jó gyerek  
A Lélek is élni szeretne!
  2015-11-02 09:29:14, hétfő
 
  A Lélek leszületik, hogy fejlődjön, tapasztaljon és a tapasztalások által egyre többé váljon. A Lélek útját járni, önmagunkat felismerni és megismerni nem csak egy lehetőség, hanem kötelezettség!

ötelezettség, hiszen ezért jöttünk, ezért születtünk meg. Itt az ideje, hogy felismerjük ezt végre és megtegyük azokat a lépéseket, melyek egyértelműen és egyre közelebb visznek saját Lelkünkhöz.A személyiség egy ruha, amibe fel van a Lélek öltöztetve erre az életre. Jelenleg sokan csak ezzel a ruhával foglalkoznak, ezt csinosítgatják, szépítgetik, akár cserélgetik. De elgondolkoztál-e már azon, hogy KI az, aki tulajdonképpen viseli a ruhát, és a ruha amit hordasz az a te fazonod, kényelmes, elégedett vagy vele?!Ahhoz, hogy a ruha megfelelő legyen, meg kell ismerned azt aki viselni akarja...Állj meg egy pillanatra a hétköznapok rohanásában, fordulj szembe a tükörrel és jó mélyen nézz a saját szemedbe! Mit látsz? Ki vagy te? Mi a valódi éned, mi a valódi feladatod ebben az életben?Amikor ez megtörténik, akkor kezdődik, kezdődhet el...egy új minőségű élet első lépése ez!

Forrás: http://talentumok-lelekebredes.com
 
 
0 komment , kategória:  Jó gyerek  
Ezekkel a mondatokkal töröd össze a gyermek lelkét!
  2015-09-02 15:28:50, szerda
 
  Ezekkel a mondatokkal töröd össze a gyermek lelkét! - Megmutatjuk mit mondj helyette!

Te melyik szülőtípus vagy? Aki megszidja, vagy aki jó szándékkal motiválja gyermekét?

Ha fogyni szeretnél, melyik hozzáállás lenne motiválóbb számodra?

Kövér vagy. Addig nem veszek neked új ruhát, amíg le nem fogysz.

Vagy:

Menjünk el egyet sétálni vacsora után.

Készítek neked egy salátát.

Szeretlek, úgy szeretlek, ahogy vagy.

Ha meg kellene tanulnod úszni, melyik hozzáállás lenne motiválóbb számodra?

Nem akarom hallgatni, ahogy itt sírsz. Nyomás be a vízbe és ússzál! Ne viselkedj úgy, mint egy kisbaba!

Vagy:

Itt leszek melletted.

Meg tudod csinálni. Ha nem ma, akkor majd holnap újra megpróbáljuk.

Szeretlek, úgy szeretlek, ahogy vagy.

Hogy ha jobban oda kellene figyelned a tisztálkodásra, melyik hozzáállás lenne motiválóbb számodra?

Mi ez a bűz? Csodálom, hogy vannak még barátaid.

Vagy:

Menjünk el a boltba, és vegyünk neked egy dezodort.

Olyan finom illata van a hajadnak, amikor frissen van mosva. Szerintem minden nap meg kéne mosnod.

Szeretlek, úgy szeretlek, ahogy vagy.

Ha az asztali viselkedés szabályait kellene megtanulnod, melyik hozzáállás lenne motiválóbb számodra?

Úgy eszel, mint egy malac. Látni se bírom, ahogy zabálsz. Undorító vagy.

Vagy:

Minden falat után megpróbálom lerakni a villámat, látod? Szeretném, ha megpróbálnál utánozni engem.

Köszönöm, hogy csukott szájjal rágod meg az ételt.

Szeretlek, úgy szeretlek, ahogy vagy.

Ha egy kicsit ügyetlen és rendetlen vagy, mi tudna jobban motiválni, hogy felelősségteljesebbé válj?

Semmit nem bírsz normálisan megcsinálni? Vagy elhagysz valamit vagy rendetlenséget csinálsz magad körül!

Vagy:

Mindenki hibázik néha. Így tanulunk.

Nem olyan nagy dolog ez - csak fogj egy rongyot és takarítsd fel magad után.

Szeretlek, úgy szeretlek, ahogy vagy

Egész életemben kövér voltam, féltem az úszástól, néha büdös voltam, nem tudtam helyesen viselkedni és rendetlen voltam. Azokban az időkben nagyon jól jött volna egy kis bátorítás. Így aztán, amikor azt láttam, hogy egy kisfiút kiparancsolnak a medencéből, mert félt úszni, a napszemüvegem mögött potyogtak érte a könnyeim. Láttam az apa szemében a csalódottságot, ahogy a didergő, térdeit szorosan átkaroló fiára nézett. Az a férfi nagyon szerette volna, ha a fia megtanul úszni. De talán azt gondolta, hogy ha leszidja őt és nem vesz tudomást a könnyeiről, akkor azt éri el, hogy legközelebb jobban próbálkozzon majd a fia?!

Bizony volt olyan idő az életemben, amikor én is így gondoltam...

egy kislányról és a furulyájáról,

egy kislányról és az állandó rendetlenségéről,

egy kislányról és az állandó lassúságáról,

egy kislányról és arról, hogy képtelen volt megtanulni biciklizni.

“Játszd el még egyszer azt a dallamot, de hát nem is próbálsz meg odafigyelni rá!"
“Már megint kilöttyintetted? Ugye nem mondod komolyan?"
“Hányszor kell még elmondanom, hogy siess már?"
“Minden más gyerek megtanult már biciklizni, most már épp itt lenne az ideje, hogy te is megtanulj."

Minden egyes kemény szóval, minden egyes rosszalló pillantással és csalódott fejrázással az a kislány egyre kisebb lett. Az önbizalma csökkent. A magába vetett hite csökkent. A ragyogása csökkent. Aztán egy nap egy legyőzött ember szavai szóltak belőle:

“Anya, én csak jó akarok lenni," sírt a kislány,aki valaha imádott a kedvenc furulyáján játszani. Most pedig lerakja a kedvenc hangszerét a földre és azon gondolkodik, egyáltalán kezébe vegye-e még valaha.

Idővel az állandó kritikám és a rosszalló arckifejezéseim elhitették vele, hogy nem elég jó.

Idővel összetörtem a gyönyörű lelkét — azt, ami kivételessé és ragyogóvá tette őt.

Motiváltam őt? Hát, nem igazán.

Van egy nagyon finom határ a segítőkész felnőtt iránymutatás és a tekintélyelvű megszégyenítés és lekicsinylés közt (ez utóbbit persze sokszor a jó szándék álarcába bújtatjuk). Ahogy újra és újra átléptem ezt a határvonalat, a gyerekem szembesült a rideg valósággal: Bármit is csinál, nem elég jó nekem, soha nem tud a kedvemre tenni.

Motiváltam őt? Hát, nem igazán.

Amikor rádöbbentem arra, hogy a gyerekem úgy nő föl mellettem, hogy a szeretetemet attól teszem függővé, mit tesz és nem azért szeretem, amilyen ő maga, szóval amikor ez a gondolat formát öntött bennem, valami örökre megváltozott. Többé már nem a szigorú munkafelügyelő voltam számára. Egy szerető és bátorító szülővé váltam...

Ahelyett, hogy minden egyes apró hibára megjegyzést tettem volna, a fontosabb dolgokra próbáltam meg koncentrálni, olyan dolgokra, amelyek valóban veszélyt jelenthetnek számára, vagy amelyeknek hosszú távú következményei lehetnek.

Ahelyett, hogy elvártam volna tőle, hogy mindenben ugyanolyan szinten teljesítsen, mint a vele egykorú gyerekek, elfogadtam, hogy ő is megtanulja majd, csakhogy a saját tempójában.

Felhagytam vele, hogy nagy ügyet csináljak minden egyes kis balesetből, sőt rájöttem, hogy sokkal ügyesebben fel tud takarítani maga után, ha nem járok rosszalló arckifejezéssel a sarkában.

Ha olyan rossz szokása volt, amit szerettem volna, ha megváltoztat, jó példával jártam elöl. Ha azt akartam, hogy egészségesebben éljen, én magam kezdtem el egészségesen élni, majd megkérdeztem, lenne-e kedve velem tartani. Segítő eszközöket adtam neki (órát, kipipálható teendők listáját), hogy rávezessem, hogyan tud hatékonyabb és felelősségteljesebb lenni az én közreműködésem nélkül is.

Az erőfeszítéseit értékeltem, nem pedig az eredményt, arra pedig nagyon figyeltem, hogy mindig legalább háromszor annyi pozitív dolgot mondjak, mint negatívat.

A szerető és bátorító szülőség szárnyai alatt az elmúlt években megtapasztalhattam, hogyan virágzik a gyerekem. Az önbizalma és az önbecsülése szárnyakat kapott. Most már mer kockázatot vállalni, és ha hibázik, tudja, hogy az nem a világ vége, hiszen újra és újra lehet próbálkozni. Tudja, hogy mindig is szeretni fogom attól függetlenül, hogy mit tesz, vagy nem tesz meg. Tudja, hogy bízhat bennem, akkor is, ha valamit nem jól csinál. Szereti önmagát, úgy ahogy van, még akkor is, ha bizonyos dolgokat másként csinál, mint a többiek.

Bárcsak korábban felhagytam volna a szigorú munkafelügyelő szerepével! De nem fogok rágódni a múlton. Csak a ma számít.

Remélem, hogy a saját fájdalmas tapasztalataimmal és az szülői hozzáállásomat megváltoztató felfedezésemmel segíteni tudok másoknak is, hogy úgy lássák a dolgokat, mint én:

A szégyen eltávolít, a bátorítás összeköt.

Az ítélkezés megbénít, a szenvedély felszabadít.

Az elkeseredettség leblokkol, a türelem győzedelmeskedik.

A kiabálás elnémít, a megbeszélés ajtókat tár ki.

A hibáztatás fájdalmat okoz, a megbocsátás gyógyít.

A lekicsinylés pusztít, a dicséret épít.

Az elutasítás elveszít, a feltétel nélküli szeretet győzedelmeskedik.

Ha gyerek lennél, aki megpróbál az életben a lehető legjobban boldogulni, mi lenne a legmotiválóbb hozzáállás a számodra?

Sosem fogod tudni rendesen megcsinálni.

Vagy:

Szeretlek, úgy szeretlek, ahogy vagy. ,,

Forrás: ITT és ITT
 
 
0 komment , kategória:  Jó gyerek  
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
  2015-09-02 15:22:08, szerda
 
  1.Kezdd el idejében gyermeked minden igényét teljesíteni! Így egyre inkább elhiszi, hogy a világ köteles őt kiszolgálni.

2.Ha trágár szavakat beszél, ne vedd észre! Valahogy le kell vezetnie indulatait.

3.Kíméld meg minden lelki neveléstől! Ezzel várj addig, amíg felnőtt nem lesz. Akkor aztán majd maga dönthet.

4.Kíméld meg az erőlködéstől! Majd felnőtt korában törjön össze, amikor már kivédhetetlen problémákkal találkozik szembe.

5.Kerüld a "rossz" szót vele szemben! Ez komplexusokat ébreszt benne. Ha majd aztán disznóságai miatt szembe kerül a környezetével, meg lesz arról győződve, hogy a társadalom üldözi őt.

6.Szépen rakj rendbe, boronálj el mindent a gyermeked után: szétszórt szobát, konfliktust a tanárokkal, rossz jegyet, beírást, hiszen neki nyugalomra, megértésre van szüksége ahhoz, hogy fölkészüljön az életre, vagy az általad elképzelt egyetemre! Így majd megszokja, hogy a felelősséget mindig valaki más cipeli.

7.Hadd olvasson el mindent, amit adnak neki, vagy ami a keze ügyébe kerül! Csak hadd gyönyörködjék lelke és szeme a ponyvában, pornóban. De ügyelj arra, hogy steril legyen az evőeszköz és ragyogó a kristálypohár! Hisz annyiféle fertőzés van manapság.

8.Veszekedj feleségeddel/férjeddel mennél többet a gyermeked előtt! Így nem éri váratlanul a család felbomlása. Sőt, rájön arra, hogy egy feleség csak 10-20 évig használható.

9.Adj annyi zsebpénzt a gyermekednek, amennyit kíván! Hadd szokjon hozzá, hogy boldog életet csak megfelelő mennyiségű pénzzel lehet élni.

10.Ha a tanáraival vagy az elöljáróival összetűzésbe kerül, mindenképp állj az ő oldalára! Azok ugyanis előítélettel vannak gyermekeddel szemben. Így legalább rájön, hogy nincs egységes norma, erkölcs, tekintély. Ezeket magunk szabjuk meg.

11.Taníts neki mást, mutass neki más példát, mint amit ott mutatnak, ahová magad küldted! Tökéletes erkölcsi skizofrén lesz belőle.

12.Próbáld meg minden kívánságát kielégíteni! Egy idő múlva már ezt maga intézi el, ha kell, bármi áron.

13.Ne vele töltsd az idődet, hanem keress mennél többet, hogy boldogabb életet élhessen, mint amit te éltél! Talál majd ő jobb társaságot a családodnál.

14.Tanítsd meg helyezkedni! Az életben erre nagy szüksége lesz.

15.Ha majd valóságos konfliktusba kerül, mentegesd magad: "Sohasem bírtam vele!"

16.Készülj föl a gondokkal teli életre, mert ez biztosan bekövetkezik!

(Larry Christenson nyomán)

Forrás: http://www.szepi.hu/irodalom/pedagogia/tped_001.html
 
 
0 komment , kategória:  Jó gyerek  
A hintázás megdöbbentő élettani hatásai
  2015-09-02 15:17:11, szerda
 
  Manapság rengeteg helyen találkozhatunk különböző hintákkal, gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy egy gyermek úgy nőjön fel, hogy ne kerüljön kapcsolatba ezzel a közkedvelt játékkal. Gyermekeink hintázhatnak parkokban, játszótereken, bölcsődében, óvodában, a kertben sőt még akár a lakásban is egy kis állványra, vagy egy ajtófélfára függesztett hintaülőkében.

Az mindenki számára világosan látszik, hogy a gyerekek nagyon élvezik a hintázást, ám a legtöbb szülő nem is gondolná, hogy ennek a mozgásformának sokkal több előnye is van annál, mint, hogy egy ideig egyedül elvannak a gyerekek, és a fárasztó játék után könnyebben elalszanak

Jótékony hatások minden gyermek számára

Ma már számos tudományos kutatás igazolja, hogy a hintázás - különösen a szabadban - rengeteg fizikai, szociális és kognitív készség fejlődésére van egyedülállóan pozitív befolyással. A szabadtéri játék általánosságban véve is számos jótékony hatása van. Ezek közül a legfontosabbak a fizikai erőnlét megalapozása és az alapvető szociális képességek elsajátítása a játszótereken. A hintázásnak azonban ezeken felül is különleges szerepe van a gyermekek fejlődésében.

Pszichológiai hatások

Már újszülött kortól észrevehető, hogy a hintáztatást és a ringatást minden baba nagyon kedveli. A ritmikus mozgás segíti őket a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében, aminek köszönhetően megnyugszanak. Ez a hatás később sem múlik el, ezért szeretnek a felnőttek is egy kényelmes hintaágyban, függőágyban, vagy függőszékben pihenni.

Egyensúlyzavarok kiküszöbölése

A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában. A gyermekek egészen az iskoláskorig ösztönösen igénylik a hintázó mozgást, és ezzel, ha nem is tudatosan, de tulajdonképpen ezeket a képességeiket fejlesztik.

A fejlődést a test állandó egyensúlykeresése eredményezi a hintázás közben, ami bizonyos izmok feszítéséből és ezzel egy időben más izmok lazításából áll. Ebben a folyamatban az egyre kisebb izomcsoportok összetett munkáját koordinálja folyamatosan a hintán ülő gyermek.

Helytállás az iskolában: írási, olvasási és figyelemzavarok megelőzése

A kutatások alátámasztják, hogy akik csecsemő-, kisgyermek és iskoláskorban sokat hintáznak, azok könnyebben tanulnak meg írni és olvasni. Jobban tartják a sor irányát és kevésbé jellemző náluk a betűk felcserélése (pl. b, d, és p betűké). Ennek oka, hogy a hintázás erősíti a két agyfélteke közötti kapcsolatokat és a gyermek koordinációja mellett a gondolkodási képességeit is fejleszti.

A hintázás stimulálja az agykérget is, ahol az agy koncentrációért felelős része található, ezért a figyelemzavarban szenvedő gyermekeknél különösen jó eredményt lehet elérni hintázással.

Pörgés ezerrel

Ahogy a hintázásban egyre bátrabbak lesznek, a gyermekek rövid időn belül elkezdik a hintákat ,,kreatív" módon használni, például a láncokat, vagy köteleket összetekerve pörögnek rajta hangosan kacagva. Ez sem véletlen, hiszen a forgó mozgás szintén hozzájárul a hintázásnál említett jótékony hatásokhoz, különösen, ami az egyensúlyérzék és térérzékelés fejlődését illeti. Ezért ne ijedjünk meg, ha gyermekünk elkezd forogni a hintával, persze a biztonságára azért nagyon oda kell figyelni. Hasznos lehet éppen ezért, beszerezni egy tányérhintát, vagy egy gumiabroncs hintát a hagyományos laphinta mellé, mert ezeken szabadon tudnak pörögni a csemeték.

Fél a gyermek a hintázástól?

Habár a legtöbb gyermek egyik kedvenc játéka a hinta, vannak, akiknél előfordul, hogy eleinte félnek a hintázástól. Ezt semmiképp sem szabad félvállról venni, hanem meg lehet próbálni például ölbe ültetve hintaágyban, vagy függőszékben megszerettetni a gyermekkel a hintázást. Ha nem sikerül, akkor érdemes felkeresni egy gyermekorvost, mert elképzelhető, hogy az egyensúly érzékeléssel van probléma. Epilepsziás gyermekeknél előfordulhat, hogy a hintázó mozgás rohamokat válthat ki, ilyenkor természetesen szintén orvossal kell konzultálni. Ettől eltekintve azonban nem kell félteni a gyerekeket a hintázástól, hanem inkább mielőbb alkalmat kell teremteni rá, hogy gyakorolhassák.

A hintázás korhatára

A hintázást felnőttkorban sem feltétlenül kell abbahagyni. Jó móka lehet gyermekekkel együtt játszani és edzésnek sem utolsó. Egy óra hintázással átlagosan 200 kalóriát lehet elégetni, ráadásul mentálisan és lelkileg is felfrissít, hiszen a szabadban töltött idő és a testmozgás során endorfin szabadul fel. Az endorfin - köznapi néven boldogsághormon - csökkenti a stresszt és ezáltal javítja az immunrendszert is. A hintázás egy könnyed mozgásforma, mégis akár már 20 perc alatt az egész testet átmozgatja. Tőlünk nyugatabbra éppen ezért egyre nagyobb divat a fitness célból való hintázás. A legtöbb közterületen található hinta gyermekek számára készül, ezért mielőtt felnőttként birtokba vennénk, mindenképp ellenőrizzük az adott hinta teherbírását.

Hintázás terápiás céllalA hintázás előbb említett jótékony hatásai természetes módon, mindenféle külön orvosi előírás követése nélkül is hatékonyan segítik a gyermekek egészséges fejlődését, alapvető képességeinek kialakulását. Ha a hintázást speciálisan fejlesztési céllal szeretnénk alkalmazni, akkor érdemes szakértői tanácsot kérni a fejlesztés pontos módjáról.

Forrás: http://www.hintazz.hu/informaciok/6-a-hintazas-megdobbento-elettani-hatasai
 
 
0 komment , kategória:  Jó gyerek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 47 db bejegyzés
Összes: 8290 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 120
  • e Hét: 1044
  • e Hónap: 3132
  • e Év: 45713
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.