Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Mit is jelent Áldozni?
  2014-10-31 00:43:22, péntek
 
 

Link

Jézus többször beszélt arról, hogy saját testét adja nekünk táplálékul. Velünk, bennünk, köztünk akar élni... Pl.:
,,Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön nem fog éhezni, és aki bennem hisz sohasem szomjazik meg." (Októberi Életige)

Jézus úgy látja önmagát, mint a kenyeret. Ez ugyanis földi életének legfőbb célja. Kenyérré lenni, hogy megegyék. Kenyérré lenni, hogy átadja nekünk életét, hogy önmagává alakítson minket.
,,Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok az ő vérét, nem lesz élet tibennetek" .
Az Eucharisztia a legnagyobb ajándék, melyet az emberiségnek akar adni: saját jelenlétét az Eucharisztia szentségében, mely betölti a test és a lélek szomjúságát, s a Jézussal való bensőséges egység által az öröm teljességében részesít minket.

Ha ezzel a kenyérrel táplálkozunk, nem vágyunk semmilyen más eledelre. Minden szeretet és igazság utáni vágyunkat kielégíti az, aki maga a Szeretet, aki maga az Igazság.
Fontos tudatosítanunk, hogy a szentáldozás, a kenyér Vele táplál már itt lent, de azért kaptuk, hogy mi viszont a bennünket körülvevő emberiség lelki és fizikai éhségét csillapítsuk.
Krisztus üzenetét nem annyira az Eucharisztia által ismeri meg a világ, hanem sokkal inkább a keresztények életéből, akik az oltáriszentségből és az igéből táplálkoznak, akik életükkel és szavaikkal adják hírül az evangéliumot, s ez által teremtik meg Krisztus jelenlétét az emberek között.

Pld-ák... Iskolában... hittanosok... észre lehet venni rajtuk?! Tanárok igen... és fordítva is: a tanulók is a tanárokon... Munkahelyeken, családban... Észrevenni, hogy Jézust ,,vételeztem"? Másként élek, viselkedem? Jobban szeretek...?

A keresztény közösség élete az Eucharisztiának köszönhetően válik Jézus életévé, vagyis olyan életté, amely képes Isten szeretetét és életét adni a többieknek.
Tehát a szentáldozás nem csak magunk számára van, hanem küldetés! - Jézust vinni, adni másoknak - a szeretetünk, a kölcsönös szeretetünk által.
,,Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön nem fog éhezni, és aki bennem hisz sohasem szomjazik meg."

A kenyér hasonlatával Jézus megtanít minket a testvér iránti szeretet igazabb, ,,keresztényibb" módjára.

Mit jelent ugyanis szeretni?

Szeretni annyit jelent, hogy ,,eggyé válunk" mindenkivel, eggyé válunk mindabban, amire a többiek vágynak, a legkisebb és a legjelentéktelenebb dolgokban, azokban is, melyek számunkra kevésbé fontosak, de a többieket érdeklik.

Jézus azáltal, hogy kenyérré lett számunkra, ragyogó példáját adta ennek a szeretetnek. Kenyérré válik, hogy behatoljon mindenkibe, hogy ehetővé váljék, hogy eggyé váljon mindenkivel, szolgáljon, szeressen mindenkit.

Egyszóval, váljunk eggyé mi is, egészen addig, hogy egy falat kenyér legyünk a másik számára.
Ez a szeretet: oly módon eggyé válni a többiekkel, hogy érezzék, szeretetünk táplálja, megvigasztalja, felemeli és megérti őket.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω KÜLDETÉS  
Kezdd el kiárasztani
  2014-08-31 01:38:59, vasárnap
 
 


De a Lélek gyümölcse szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény. Galata 5:22-23

Sok hívő szerint a Lélek gyümölcse nem sokkal több, mint egy egyszerű lista néhány kellemes tulajdonságról, amelyek a személyiségük fejlesztéséhez járulnak hozzá. Pedig ennél sokkal többet jelentenek: tiszta szellemi erőt!

A Biblia szerint a szeretet olyan erős, hogy soha nem vall kudarcot. A türelem hatalmas erő, amelyet nem lehet leállítani. Nem számít, milyenek a körülmények, soha nem adja fel. A mértékletesség olyan nagy erő, hogy uralni tudja a tested minden féktelen kívánságát.

A Szentlélek gyümölcsei nem gyengék, hanem erősek. Olyan erősek, hogy a pokol összes démona sem tudja megállítani. Olyan erősek, hogy ha engeded kiáradni a bensődből, akkor az életed minden problémája megoldódik. Ha a Szentlélek gyümölcsében jársz, szilárd tudsz maradni akkor is, amikor körülötted mindenki elbukik. Talpon tudsz maradni, amikor a kormány kudarcot vall, vagy az élet viharai közelednek.

Veszélyes időket élünk. Csak egy módon lehetsz győztes. Kezdd el kiárasztani a Szentlélek erőteljes gyümölcseit, amelyeket Isten a bensődbe helyezett. Hidd el, ha újjászülettél, ezek benned vannak! Tanuld meg alávetni magad a Lélek gyümölcsének, és akkor - a 2 Péter 1:1-10 igevers szerint - soha nem fogsz kudarcot vallani!

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω KÜLDETÉS  
hiteles emberek tudnak igazán életet közvetíteni
  2014-06-11 21:45:06, szerda
 
  "Azt látom hogy csak hiteles emberek tudnak igazán életet közvetíteni, a kifelé közvetített élet pedig nem lehetséges a befelé megtett út nélkül, ami saját "élőségünk" azaz ÉLŐVÉ és egyben IGAZIVÁ válásunk felé tart. Az evangelizáció igazi hatóereje a személyiségnek az a sugárzása, ami az önazonosságodból fakad amire rátalálsz a benned lakó Krisztusban. Ez egyben azt is jelenti hogy az vagyok igaziból ami Krisztusban azaz Istenben vagyok.... ha "tulipán" vagyok Krisztusban a Lélek mint tulipánt akar kibontani engem, miközben én talán bizonyos tévképzetek és kényszerek miatt almafa akarok lenni..., ez pedig csak elmélyíti a frusztrációmat és ambivalenciáimat. A befelé megtett út így nem más, mint az Isten Lelkével való egyre mélyebb összefonódásunk megvalósulása és ugyanakkor ennek felfedezése is, ami során a belső dialógus köztem és Isten között, megformál engem a bennem elrejtett mintázatokból kiindulva.
Vagyok valaki, ugyanakkor válok is valakivé, aki igazi önmagam és aki a bennem élő Krisztus.
"ÉLEK PEDIG TÖBBÉ NEM ÉN, HANEM ÉL BENNEM A KRISZTUS" /GAL 2,20/

Nagy Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω KÜLDETÉS  
Jézus mondja neked
  2014-01-28 23:02:59, kedd
 
  JÉZUS MONDJA NEKED:

Vannak dolgok,melyet nélküled nem tehetek meg.

A te kezedre van szükségem ahhoz, hogy bekötözzem a sebeidet. A te válladra, hogy hordozzam a túl nehéz terheket. A te füledre, hogy társaid kiáltásában meghalljam Atyám szólítását.
A te lábadra, hogy az egész világra elvigyem Evangéliumomat. A te karodra, hogy felemeljem a gyermekeket, és hozzám jöjjenek. A te ajkadra, hogy alleluját énekeljek és a boldogságot hirdessem. A te szemedre, hogy elcsodálkozz minden szépségen, és békét árasszak a nyugtalan szívekbe. A te arcodra, hogy az én Arcom élő képmásává tegyem. És főleg a szívedre, hogy úgy szeress, ahogyan egyébként sosem lennél képes szeretni. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω KÜLDETÉS  
A küldetésben benne van a személyes cselekvésed
  2013-07-28 12:18:30, vasárnap
 
  A misszionárius létet kell előbb megtapasztalni, aztán jöhet a cselekvés.
A küldetésben benne van a személyes cselekvésed, de a közösségé is. Amikor te cselekszel, az egyház cselekszik, a Te személyeddel, a te méltóságoddal. Misszionáriusnak lenni azt jelenti: élni az evangéliumot. (...)
Úgy kell evangelizálni, ahogy a kedvesedről, a szüleidről beszélsz.
Aki mindent odaadott érted.
Szeretnél róla beszélni, a belső tulajdonságairól. A személy szeretetét akarod átadni.

És ez Jézus Krisztus.Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω KÜLDETÉS  
Különleges Vagy
  2013-04-25 11:41:37, csütörtök
 
  "Csak az érdekel, hogy célhoz érjek, és elvégezzem a feladatot, amit az Úr Jézus bízott rám: hogy hirdessem az örömhírt Isten kegyelméről." (Apcsel 20:24, egyszerű fordítás)

Te vagy a világon az egyetlen, aki élni tudja az életedet. Senki nem tudja helyetted élni, és senki sem versenyez veled azért, hogy elvégezhesse a feladatot, amit Jézus neked szánt.

Végy egy mély levegőt, és pihenj meg ebben az igazságban: Isten a lelki ajándékok, szenvedélyek, képességek, személyiségjegyek és tapasztalatok olyan keverékével teremtett téged, amikből fakadóan csak te lehetsz önmagad. Más nem tud lemásolni téged, te pedig nem vagy képes rá, és nem is kell, hogy lemásolj másokat. Eredeti mestermű vagy egyenesen Isten kezéből.

Az egyediséged ugyanakkor azt is jelenti, hogy egyedül te tudod beteljesíteni azt a küldetést, amire Isten kijelölt.

Isten diplomás asszisztense, Pál így mondja: "Csak az érdekel, hogy célhoz érjek, és elvégezzem a feladatot, amit az Úr Jézus bízott rám: hogy hirdessem az örömhírt Isten kegyelméről." (Apcsel 20:24, egyszerű fordítás)

Az életünkből egyetlen drága percet sem szabad arra pazarolni, hogy olyasmikkel foglalkozzunk, amik nem fontosak, ha emiatt a fontos dolgok háttérbe szorulnak.

Soha nem késő elkezdeni hűségesen keresni azt a küldetést, amit Isten adott - azt, amit egyedül te tudsz betölteni.

Talán azt hiszed, nem vagy elég tehetséges ahhoz, hogy Isten használni tudjon. De az igazság az, hogy Isten pontosan azokkal a képességekkel teremtett meg téged, amik kellenek ahhoz, hogy megtedd, amit kér. Isten egyedülálló, csodálatos módon teremtett.

Beszéljünk róla!

Minden, amit Isten eddig tett érted, beleértve a megváltásodat a bűnös bukásaidból, közelebb visz a sikerhez és dicsőíti Istent. Gondolj vissza az életedre! Milyen specifikus módokon készített téged Isten arra, hogy betöltsd a célt, amit adott neked?

Mit változtatnál az életeden, ha valóban elhinnéd, hogy Isten egy személyre szabott küldetéssel teremtett, amit csak te tudsz elvégezni?

Link 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω KÜLDETÉS  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 2933
  • e Hónap: 10207
  • e Év: 276228
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.