Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Krumplis töltött fánk
  2015-12-16 14:47:42, szerda
 
  Hozzávalók:

A kovászhoz:

2,5 dkg élesztő

1/ 2 csésze liszt

1 csésze langyos víz

1 kk. cukor



A tésztához:

20-25 dkg krumpli

1+3/4 csésze liszt

2 ek. cukor

1 egész tojás+ 1 sárgája

1 citrom lereszelt héja

csipet só

3 ek. olaj

(+ 1/2 csésze liszt a dagasztáshoz)

olaj a sütéshez



A töltelékhez:

barack vagy szilvalekvár



Forgatni:

1/4 csésze porcukor

1/4 kk. őrölt fahéj



Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, majd egy tálban félretesszük, hogy kihűljön. Közben felfuttatjuk az élesztőt. 1 pohár langyos vízbe beleöntünk 1/2 pohár lisztet, egy kávéskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük, majd jó 10 percre félretesszük, amíg felfut.

Egy keverőtálba mérjük az 1 és ¾ negyed csésze lisztet és a kihűlt burgonyával kissé összedolgozzuk. A felfuttatott élesztőbe öntjük az egész tojást és az egy sárgáját, az olajjal együtt elkeverjük, majd a burgonyás masszához adjuk és összedolgozzuk. Ez egy viszonylag lágy tészta lesz.

Egy nyújtódeszkát alaposan meglisztezünk, erre borítjuk a tésztát és alaposan átgyúrjuk. Ekkor még fog lisztet felvenni a tészta, akár még fél csészényit is. A végén egy rugalmas, közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

Miután megkelt 3 részre osztjuk. Az egyik darabot lisztezett nyújtódeszkán vékonyra, nagyjából négyzet alakúra nyújtjuk. Kicsit ragadhat a tészta, ezért jól lisztezzünk alá. Ezután késsel négyfelé, majd minden negyedet 3 cikkre vágunk. A cikkek hosszabb oldalára teszünk körülbelül 1 teáskanál lekvárt és feltekerjük. Így járunk el a másik két darab tésztával is.

Egy lábosban jó 3 ujjnyi olajat öntünk és felhevítjük. Amikor már jó meleg, akkor közepes lángon kisütjük a kifliket. Ne tegyünk túl sok tésztát egyszerre a lábosba, mert sütés közben még egy kicsit megduzzadnak majd. Nagyon hamar körülbelül 1-1 ½ perc alatt megsülnek a kiflik. Ha túl forró az olaj, akkor könnyen megéghet, erre mindenképpen ügyeljünk. Egy rácson vagy papírtörlőn csöpögtessük ki belőlük a felesleges olajat és miután kissé kihűltek forgassuk bele fahéjas porcukorba.
forrás:Gasztoamgyal
 
 
0 komment , kategória:  Borbás Marcsi receptek  
Almás sült pulykamáj
  2015-12-16 14:45:35, szerda
 
  Hozzávalók:

80 dkg pulykamáj

5-6 db fehér hagyma

5-6 db savanykás alma

bors

majoranna



olaj a sütéshez

vaj



Elkészítés

A konyhakész májat nagyobb kockára vágjuk. A szebb darabokból egy-egy fél májat félreteszünk. A hagymát vékonyan félkarikára vágjuk és egy serpenyőben, olajon a kockára vágott májjal együtt összesütjük. Ízlés szerint őrölt borssal , majorannával ízesítjük. Csak akkor sózzuk meg, mielőtt elfogyasztanánk. A fél májakat külön serpenyőben süssük ki.

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon megsütjük. Nem kell sokáig sütni, nem kell megvárni, hogy összetöttyedjen.
Egy tál aljára tegyük a sült almát, erre halmozzuk a hagymás májat, majd a tetejére a hirtelen kisült fél pulykamájakat helyezzük. Díszíthetjük friss gyümölcsökkel: szőlővel vagy karikára vágott kivivel. Krumplipüré illik hozzá.
forrás Borbás Marcsi

 
 
0 komment , kategória:  Borbás Marcsi receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 6632 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 4769
  • e Hónap: 30861
  • e Év: 117665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.