Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Dícsérje Őt a köd is
  2017-01-05 00:17:08, csütörtök
 
  Link
DICSÉRJE ŐT A KÖD IS!


Minden lélek és minden létező,
hó és szélvihar, tűz és jégeső,
Dicsérjétek az Urat!


Még a köd is dicsérje szent Nevét,
ez a nyirkos szürke pára.
eloszlik majd nemsokára,
ha egyszer Isten azt mondja ELÉG!


Lelkem, dicsérd a Urat!
Ne csak a napsugarakért,
Virágos, tarka rétekért,
áldást osztó őszökért,
gazdag kijelentésekért
testvéri, meleg szívekért -
hanem a ködért is!


Lelkem, ne utáld meg a ködöket,
a botokat, a vesszőket,
a sötét, járatlan utakat!
Meglásd, tündöklőbb lesz a nap,
s túláradóbb szívemből a hála,
mikor a Mester parancsára
felszáll a köd, s világos lesz újra.


Ó, zengjed, zengd hát szívem húrja!
Köd... sok nehéz óra - ,
dicsérd az Urat.
Legyen szívem mélyebb alázatosabb!
Ködök, vigyétek végbe rendeletét,
amíg csak ő nem mondja:
"Most már ELÉG!"


 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Szent Ferenc hálaéneke
  2016-08-17 21:34:15, szerda
 
  SZENT FERENC HÁLAÉNEKE

Te vagy a szentséges, Úristen, az egyetlen, aki csodákat művelsz.
Te vagy az erős, te vagy a nagy, te vagy a fölséges.
Te vagy a mindenható király, szentséges Atyánk, mennynek és földnek királya.
Te vagy a jóság, te vagy minden jóság, te vagy a legfőbb jóság, az Úr, az élő és igaz Isten.
Te vagy a szeretet, te vagy a bölcsesség, te vagy az alázatosság, te vagy a béketűrés.
Te vagy a biztonság, te vagy a megnyugvás, te vagy az öröm és a vigasság.
Te vagy az igazság és mértékletesség, te vagy a mindeneknek elégséges gazdagság.
Te vagy a szépség, te vagy a gyöngédség.
Te vagy a mi védelmezőnk, te vagy a mi őrállónk és oltalmazónk.
Te vagy az erősség, te vagy az enyhülés.
Te vagy a mi reményünk, te vagy a mi hitünk, te vagy a mi nagy édességünk.
Te vagy a mi örök életünk, nagy és csodálatos Úr, mindenható Isten, irgalmas Megváltónk.

* * *

"Tudok-e örvendeni ? Mindenkinek meg kellene írni a saját "Magnificat"-ját! Ha van rá módod tedd meg egyszer, vonulj vissza a szobádba vagy a kápolnába egy papírral a kezedben, s írd meg a magad Hálaénekét!
Csaba testvér"
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Rosszul felhasznált kegyelem
  2015-12-29 22:56:17, kedd
 
 
LinkEgy "frissen megtért ember" (ha szabad így írnom) előtt hirtelen annyi minden megvilágosodik! Azt se tudja hirtelen, mit kezdjen azokkal a dolgokkal és érzésekkel, amik egyszerre elárasztják a szívét és elméjét. Hogyan adhatna belőle? Kinek mondhatná el? Hogyan bizonyíthatná be, hogy valós dolog az, ami most vele történik? Nagy a szeretet, nagy az öröm, még nagyobb a köszönet, de ezeknél sokkal erőteljesebb a tiszta hálaérzet, amitől oly megalázottnak, de még is szeretettnek érzi magát! Egyedül Isten kegyelméből!

Azért írtam a fenti sorokat, mert én így éltem meg azt, amikor rájöttem, mennyi évet pocsékoltam el, mennyi haszontalan üggyel foglalkoztam Isten nélkül. Amikor sok év után aztán végre - szinte szó szerint - bele bukdácsoltam megtörten Isten kegyelmébe, minden fájdalmam, minden hibám, minden történés már a múlté volt.

Felfogni értelemmel nehéz volt, hogy ugyan Isten miért kegyelmezett meg pont nekem ennyi idő, ennyi rossz tett után (???), de ... azt hiszem, amennyire nem tudtam felfogni, annál inkább éreztem azt, hogy Ő komolyan megkegyelmezett. Ezt nem egy csapásra fedeztem fel. Ez nem úgy működik, hogy egyik pillanatban még semmit se tudok, aztán hirtelen megvilágosodok ...

Nem. Ez egy folyamat, ami gyönyörűsége mellett valahol bűntudatot is keltett bennem. Miért? Hát, pontosan azért, mert nem érdemlem meg, és még is megkaptam! Engem nem így neveltek ... ingyen elfogadni valamit, nem tenni érte semmit ... valami nincs ezzel rendben.

Telt az idő, elkezdett erősödni a szívem, a lelkem, a hitem. Fejben és szívben már sok minden megvolt. Ha elméletben megvan, akkor kezdjük el gyakorolni a valódi életben! Ugye? Másképp csak csalás lenne az egész "keresztény élet". Nem volt ezzel semmi baj, az elején még minden nagyon egyszerűen ment, könnyen vettem az akadályokat, kísértéseket, amitől aztán egy idő után az a hamis gondolatom támadt tudat alatt, hogy: "Na, hát csak teszek én valamit ezért az ingyen kegyelemért." Még leírni is rossz. Még most is szégyellem magamat azért a röpke gondolatért, amit megengedtem magamnak. Elegendő volt egy röpke emberi hamis feltételezés, s már is kezdett széjjelcsúszni az, amit egyedül Isten kezdett el felépíteni bennem. Amiért Jézus is szenvedett és meghalt ...

De Ő nem hagyott magamra. Nagy nehezen, de visszarántott oda, ahonnan elindultam: Hozzá. Ez azonban fájdalmas volt. Isten leckéket adott. Nem ám olyanokat, amikből csak mosolyogva tanultam, hogy "Jójó, oké, igazad van." Nem. Olyanokat adott, amik keményen megtanítottak néhány dologra, mégpedig a következőkre, amiket nagyon erősen belevések most a szívembe és az elmémbe:

1. Sosem fogok tudni eleget tenni ahhoz, hogy ezt az ingyen kegyelmet kiegyenlítsem.

2. Vigyáznom kell, hogy sose tartsam számon, hány jó cselekedetet teszek meg. Ha meg is teszem őket, azok kizárólag Isten kegyelméből előre elkészített helyzetekből fakadnak!

3. Sosem szabad elfelejteni hogy az a kegyelem, ami megváltott, megtört, könnyekre fakasztott, majd megvigasztalt és új reményt, célt adott, mindezek után pedig felállított a földről, sokszorosan megáld és a jövőben is fel fog használni Isten dicsőségére! Az ebből fakadó hálaérzet, ami egyszerre megaláz, de felmagasztal, sose vesszen ki belőlem!

Egy lelkész lánya

Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Hála minden körülmények között
  2014-12-31 22:54:29, szerda
 
 

Link

Ha Istenhez fordulunk, legkönnyebb kérni. Ezért leggyakrabban kérünk. Kérünk magunknak vagy azoknak, akiket szeretünk, akiket Isten ránk bízott, akik szorosan vagy távolról hozzánk tartoznak. Ez is jó.

Jobb azonban hálát adni. Aki kér, az még szegény a szónak hétköznapi értelmében. Aki hálát ad, az már lelkiekben gazdag.

Az önmegismerés jó iskolája az, ha valaki megfigyeli önmagát, miért hálás leginkább, ha visszatekint az elmúlt évre.

Van aki akkor hálás, ha anyagiakban jelentősen gyarapodott.

Van aki azért hálás, ha visszanyerte egészségét.

Van, aki azért ad hálát, mert hírnevét gyarapíthatta.

Van aki azért hálás, mert biztos munkahelye van. A skála széles.

Végig kell talán próbálni többször is az életben ezt a skálát, míg felfedezi az ember azt a hangot, mely számára a legmegnyugtatóbb, folyton visszatérő hang.

Az a jó, ha a hála nem a legfelső fokon álló önszeretetből fakad. Azaz nem azért vagyok hálás Istennek, mert megvédett, mert megsegített....

Az a jó, ha azért vagyok hálás, mert lehetőséget adott, hogy bizonyíthattam: minden körülmények között szeretem őt.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Hálaadás imája
  2014-07-26 13:12:13, szombat
 
 


Link

A keresztény ember is az idő befolyása alatt él, de az örökkévalóság gyermekei vagyunk; az időben élünk ugyan, de mégis az idő fölé emelkedünk.
Van egy ima, amely életünkké válhat, melyet nem érdek, nem haszon, hanem szeretet sugall.
Szeretet az Isten, Lélek, jegyes, gyermek, jó barát iránt. Ilyen a hála imája , ahol nem akarunk, nem keresünk semmit, ahol csak elismerünk, csak adunk; hol az önzetlen lelkiség árad szívünkből. 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Hálaadás ereje
  2014-07-24 07:22:33, csütörtök
 
  A hálaadás mennyei erőket szabadít fel. Az ördög célja, hogy a hívőket rávegye Isten káromlására, olyan szavak kimondására, amik megszégyenítik Atyánkat. Amikor a legváratlanabb helyzetekben kimondod a hálaadást, felszabadítod a menny erejét, és Istened szabadítását látod meg.A hálaadás mennyei erőket szabadít fel. Az ördög célja, hogy a hívőket rávegye Isten káromlására, olyan szavak kimondására, amik megszégyenítik Atyánkat. Amikor a legváratlanabb helyzetekben kimondod a hálaadást, felszabadítod a menny erejét, és Istened szabadítását látod meg.
Link


1 Tessz 5,16-19
Mindig örüljetek!
Szüntelenül imádkozzatok!
Mindenért adjatok hálát, mert ezt várja Isten mindnyájatoktól Krisztus Jézusban. 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Szentségimádás Afrikában
  2014-07-10 00:13:29, csütörtök
 
  - egyszer a teológián László Holló tanár úr azt mondta, vajon milyen lenne, ha Jézusnak legalább annyira örülnének az emberek, mint a focimeccsen egy gólnak.

Ugandában azt láttam, hogy sokkal jobban örülnek! Amikor Jézust behozták (akár az igeliturgia elején az Igében, akár a szentségimádásban), mindenki teli torokból és kézzel-lábbal ünnepelte! A videó nem adja vissza azt a hangzavart, örömujjongást, amit ott láttam... Igen, az egyház valóban sokkal élőbb Afrikában, mint az elfáradt Európában!!! Durva, de igaz! Ugandában a népesség 85%-a GYAKORLÓ, HÍVŐ keresztény (nem vasárnapi!!!)... Hihetetlen, de igaz!

Video: Link
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Hálaadással összpontosítsunk az Úr Jézus kereszthalálára
  2014-04-18 16:52:29, péntek
 
 
Link
Amikor imádjuk, és dicsérjük Jézust a csodás áldozatáért, amikor adni szeretnénk, és nem pedig kapni, a Szent Lélek csendesen, de mélységes valósággal árasztja majd ránk az Úr halálának minden erejét.
Az igeolvasás és az imádság által pedig a vele való közösséget is gazdagítja.

Áldás és gyönyörűség fog kiáradni a szívünkbe, hiszen Krisztus Urunk és az ő engesztelő áldozata méltó a mi szüntelen dicséretünkre és imádatunkra, akár megjutalmaz minket ezért, akár nem. Ne magunkra figyeljünk, hanem hittel és álmélkodó hálaadással összpontosítsunk az Úr Jézusra és az ő kereszthalálára.
Isten majd gondoskodik arról, hogy áldottak legyünk. ,,Akik engem dicsőítenek, azoknak dicsőséget szerzek" (1 Sámuel 2:30).
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Megváltottál minket Istenünk
  2014-04-17 15:25:04, csütörtök
 
  LinkMegváltottál minket Istenünk.
Véred árán.
Megváltottál.

Köszönjük Urunk!
Elgondolkozom, mennyit ér az a szó, hogy köszönjük?
Hiszen ki sem tudjuk hálánkat fejezni szavakkal.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
Hálát adok, hogy ma reggel hálát adhatok
  2014-04-02 01:42:06, szerda
 
 

Link


Hálát adok, hogy itt a reggel,
Hálát adok az új napon.
Hálát adok, hogy minden percem
néked adhatom.

Hálát nem csak a jó testvérért,
Hálát mindenkiért adok.
Hálát adok, hogy minden sértést
megbocsáthatok.

Hálát adok, hogy munkát küldesz,
Hálát adok, hogy fény ragyog.
Hálát adok, hogy lelkem fényes,
és boldog vagyok.

Hálát adok a vidám percért,
Hálát, ha szomorú leszek.
Hálát adok, hogy adsz elém célt
és kezed vezet.

Hálát adok, hogy hallom hangod,
Hálát adok a jó hírért.
Hálát adok, hogy Tested adtad
minden emberért.

Hálát adok az üdvösségért,
Hálát adok, hogy várni fogsz.
Hálát adok, hogy ma reggel még
hálát adhatok.

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Hála  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 271
  • e Hónap: 3022
  • e Év: 3022
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.