Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Ördöglángos
  2017-07-22 08:43:37, szombat
 
 

Ahogy én készítettem:
Az elkészítés menete:

Tócsnit készítünk a szokásos módon:

Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, őrölt pirospaprika) és alaposan keverjük össze. Bő, forró zsiradékba kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Én palacsintasütőben készítettem, nagyméretű tócsnikat. Papírtörlővel itassuk le róla a fölösleges zsiradékot és tálaljuk.

A töltelékek elkészítése:

Gyros
Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább).
A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá és azonnal rátesszük a felkockázott húst. Fűszerezzük (bazsalikom, majoranna, rozmaring, borsikafű, fekete bors, kakukkfű, őrölt kömény, oregánó, só). Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Én wok edényben szoktam készíteni és vizet nem igényel. Ha megpuhult, mát tálalható is vagy tálalásig tartsuk melegen.

Zöldségek és öntet:
Tv paprikát, pritamin paprikát, kígyóuborkát, paradicsomot, lilahagymát, apróra vágtam és sózott, fokhagymás, kapros öntettel nyakon öntöttem.

Sajtot reszeltem.
Azt követően vagy mindenki magának és ízlésének megfelelően tölti meg a tócsnit.
Esetleg, előre elkészítve adjuk a tányérra.

A tócsni felére halmozzuk a töltelékeket, ráhajtjuk a másik üresen hagyott felét és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Cukkinis-hagymás csirkemáj.
  2017-07-19 19:27:15, szerda
 
  Hozzávalók:

2 db zsenge cukkini
5-6 db csirkemáj
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt színes bors
majoránna (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.

Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.

Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én kuszkuszt készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Egyszerű, gyorsan elkészül, és laktató étel.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Ráczos burgonya pirított csirkemellel lecsós raguval!
  2017-06-28 16:25:30, szerda
 
  Ráczos burgonya pirított csirkemellel lecsós raguval!
Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és közepes vastag karikára vágjuk!Egy keverőtálban hozzáadunk pár dl. tejfőlt,zúzott fokhagymát,petrezselymet vagy medvehagymát,sót,borsot és lazán átforgatjuk,hogy ne törjön a burgonya!Ezt egy kivajazott tepsibe elsimitjuk.A csirkemell csíkokat forró serpenyőben megpirítjuk,ízesítjük sóval,borssal kevés mustárral.Ezt elrendezzük egyenletesen a burgonyán majd az egészet betakarjuk frissen készített lecsóval,a tetejére baconszalonnát sorakoztatunk majd mehet a 200 fokos sütőbe úgy 20 percre és kész is!Isteni kajcsi... :)
További szép napot mindenkinek :)
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
sonkás-krémes tavaszi satjttekercs
  2017-04-09 21:36:30, vasárnap
 
 

Mindenféle tavaszi hidegtálon remekül mutat egy sonkás sajttekercs!
A benne lévő krémet ízesítsük kedvünkre.

hozzávalók / 8 adag

40 dkg trappista sajt
1 db főtt tojás
1 közepes db kápia paprika
0.5 csokor snidling
12 dkg tömlős krémsajt (natúr)
12 dkg tömlős krémsajt (füstölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 dkg sonka (6 szelet)

elkészítés

A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük.
Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot.
Közben a főtt tojást és a kápiát vágjuk kis kockákra, és aprítsuk fel a snidlinget.
A két sajtkrémet öntsük össze, és keverjük bele a paprikát, a tojást és a snidlinget. Ha szükséges, fűszerezzük.
Egy vágódeszkát vonjunk be fóliával. Vegyük ki a sajtot a forró vízből, vágjuk ki a zacskó szákét, és öntsük a tartalmát a fóliára. Sodrófával nyújtsuk akkorára, mint deszka, majd fedjük be a sokaszeletekkel. Kenjük bele a sajtkrémet, majd óvatosan tekerjük fel, és csomagoljuk vissza a fóliába.
Tegyük hűtőbe legalább 12 órára. Ha kész, éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
nosalty
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Rakott zöldbab
  2017-04-07 21:36:50, péntek
 
  50 dkg zöldbab

30 dkg darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 paradicsom

15 dkg reszelt sajt

olívaolaj

1 tojás

1 erős paprika

1,5 dl vörösbor

2 kk. fahéj

1 kk. fűszerkeverék

csipetnyi kakukkfű

zsemlemorzsa, só

A megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott babot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, beletesszük a húst, sózzuk, hozzáöntjük a vörösbort és addig pároljuk, amíg a leve elfőtt. Hagyjuk kicsit kihűlni, beleütjük a tojást, hozzákeverjük a fűszereket, ha kell, utánasózzuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, az alját kevés zsemlemorzsával megszórjuk, belerakjuk a bab felét, beterítjük a karikára vágott paradicsommal és paprikával. Ráhalmozzuk a húst, majd a bab másik fele és a paradicsom következik. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és a tetejére kerül a sajt. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Betyárkrumpli
  2017-03-18 16:24:12, szombat
 
  hozzávalók :

2 kg krumpli
fél kg kolbász
fél kg szalonna ( bármilyen, ízlés dolga )
3-4 fej vöröshagyma

bors
chilipor
zsír, a tepsi kikenéséhez
Elkészítés :

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, állni hagyjuk, 3 - felé osztjuk.
A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk, és bevagdossuk.
A hagymát karikákra szeljük.

Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk:
először a krumplit, rá a kolbászt, újra a krumplit, hagymát, az utolsó krumpliréteget és ennek tetejére a szalonnát.
Ráteszünk alufóliát , amikor megpuhult a krumpli, levesszük róla és még tovább sütjük.

Kb. másfél óráig sütjük.
Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálalhatjuk.

Tippem :
Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a füstölt szalonna mellé kolozsvári vagy sózott szalonnát is teszünk.
Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is.

Megosztásokat köszönöm

forrás: Wagensommer Alexandra
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Brokkolis saláta-torta
  2017-03-15 16:32:01, szerda
 
  Hozzávalók:
1 fej brokkoli, 12 dkg főtt csirkemell(esetleg húslevesben főtt vagy maradék sült hús), 4 tojás, 1 hagyma, 2 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál tejföl, só, bors, fél citrom, szódabikarbóna; a díszítéshez: vékonyra szeletelt szalámi, paradicsom
Elkészítése:
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vizet forralunk és beleteszünk egy késhegynyi szódabikarbónát. Mikor felforrt beletesszük a brokkolit és roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk, majd egy sárgáját félreteszünk a díszítéshez , a többit pedig apróra vágjuk. A csirkemellet meg a hagymát szintén apró kockára vágjuk, majd egy tálban összevegyítjük a brokkolival meg a tojással. Hozzáadjuk a majonézt meg a tejfölt, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk a citromlével és összekavarjuk. Egy tányérra félgömb alakúra formázzuk és egy lapos késsel a felületét elsimítjuk. A szalámi szeleteket rózsa alakúra csavarjuk és körberakjuk a saláta-tortát. Ráreszeljük a tojássárgáját, majd paradicsommal és brokkolival díszítjük.
Erdélyből
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Töltött hagyma
  2017-03-15 16:28:43, szerda
 
  4-5 vöröshagyma, 35 dkg darálthús, 1 tojás, 1 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dkg vaj, 2 evőkanál szárított zöldségkeverék, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű ág
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk majd a közepüket óvatosan kivesszük, úgy, hogy csak egy-két külső réteg maradjon. Addig a darálthúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott, kivájt hagymabelsőt és a paradicsomlevet. Megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával és jól összedolgozzuk, majd a hagymákat megtöltjük vele és kevés vajjal kikent hőálló edénybe rakjuk. Megszórjuk a szárított zöldségkeverékkel, borsikafűvel és félig felöntjük vízzel. Alufóliával befedjük és 30 perc alatt megsütjük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, a hagymára öntjük és 10 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Párolt reteksaláta.
  2017-03-15 16:27:11, szerda
 
  Hozzávalók:
2 csokor piros retek, 3-4 krumpli, 3 dkg vaj, 1 evőkanál szezámmag,
1 teáskanál méz, 1-2 evőkanál balzsamecet, só, bors
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és kockára vágjuk. A retket megmossuk, végeit levágjuk és negyedekre vágjuk. A vajat felforrósítjuk, kissé megbarnítjuk és hozzáadjuk a retket. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk és ráöntjük a balzsamecetet. Megszórjuk a szezámmaggal és beleforgatjuk a főtt krumplit is. Melegen tálaljuk, önmagában salátaként vagy garnírungként fasírtok és sült húsok mellé.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Salátás egy tál.
  2017-03-15 16:25:54, szerda
 
  Hozzávalók:
1 fej recés szélű saláta, 4 tojás, 12 dkg sonka, 4 szál zöldhagyma, 8 retek; a salátaöntethez:
2 dl görög joghurt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál citrom, 1 csokor metélőhagyma, só, bors
Elkészítése:
A salátát, a zöldhagymát és a retket megpucoljuk és megmossuk. A salátát széttépkedjük, a retket és a zöldhagymát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük majd ha lehűltek, karikára, illetve a sonkát hosszúkás csíkokra vágjuk. Az öntethez a mustárt kikavarjuk az olajjal majd belekeverjük a joghurtba. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Egy salátástálba rétegesen lerakjuk az összes hozzávalókat, minden réteget bőven meglocsolunk a salátaöntettel. 1 órára jól lehűtjük. Önmagában fogyasztjuk könnyű vacsoraként.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 303 db bejegyzés
Összes: 6795 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1029
  • e Hét: 11986
  • e Hónap: 28205
  • e Év: 280160
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.