Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
Receptek túróval!
  2018-05-15 14:06:20, kedd
 
  Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.

Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.

Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.

Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.

Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz fehér joghurt, vegeta.

Elkészítése:
A túrót áttörjük, az uborkát káposztareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a túrót, a vegetát, a joghurtot. Meghinthetjük apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy zöldpetrezselyemmel.

Túrós pogácsa
*******************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 tojás (a megkenéshez), só.

Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, negyedórai időközökben háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk, a negyedik nyújtásnál ujjnyi vastagságúra hagyjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük a tojással, előmelegített sütőben megsütjük.

Túrógombóc
****************
Hozzávalók:
60 dkg túró, 4 tojás, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, pici só, olaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 deci tejfel.

Elkészítése:
A túrót, a négy tojás sárgáját a vajjal, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.

Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.

Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.

Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és kifőzzük. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 deka cukorral, hozzáadjuk a tojások felvert habját, a mazsolát és az olvasztott vajat. A kifőtt tésztát belekeverjük, kikent formába tesszük és szép pirosra sütjük.

Fűszeres túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 3 evőkanál tej, fél-fél csomó snidling, kapor és petrezselyem zöldje, egy gerezd fokhagyma, egy fej vöröshagyma, só, fekete bors.

Elkészítése:
A túrót a tejjel simára keverjük, a fűszereket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk, a vöröshagymát, a fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a túróval s végül sózzuk, borsozzuk. Barna kenyeret adunk hozzá.

Vitaminos túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 5 evőkanál tej, egy paprika (piros), közepes nagyságú savanyú uborka, egy kis fej vöröshagyma, 5-6 retek, mokkáskanál tabasco szósz, só.

Elkészítése:
A túrót kikeverjük a tejjel, a paprikát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük, a retket is apróra vágjuk, az egészet összekeverjük, tabasco szósszal és sóval ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Borsófőzelék diófasírttal
  2018-05-07 14:23:20, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK
10 dkg vaj, 4 dl tej, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, só, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 db zsemle, zsemlemorzsa, olaj, 25 dkg dió, 40 dkg borsó (zöld)

Egy lábosban vajat olvasztunk.

A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.

Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel.

Elkeverjük, és felöntjük tejjel.

Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele.

Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot:

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk.

A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba.

Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást.

Megsózzuk és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.



Jó étvágyat kívánunk!

 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
  2018-05-03 14:44:13, csütörtök
 
  Hozzávalók: 4 személyre
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál vaj
- 2 szál petrezselyem zöldje
- 1 adag radicchio saláta
- 10 dkg dió
- 2 db körte
- 4 db karalábé
Öntet
- 4 evőkanál diómagolaj
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint kristálycukor
- 1 csipet szerecsendió
- 1 ml Tabasco
- 1 késhegynyi só
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg karalábé
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
A karalábékat megmosom, meghámozom, és egy éles késsel kiveszem a közepüket úgy, hogy tölthetők legyenek. A karalábé kivájt húsát apró kockákra darabolom. A körtéket meghámozom, negyedelem, kiveszem a magházakat és kis kockákra vágom. A kifúrt karalábéfejeket és a kivájt karalábédarabokat 1 liter lobogó sós vízben 2 percig blansírozom, majd jeges vízben lehűtöm és lecsepegtetem. A dióbelet durvára felvágom és a vajon megpirítom. A radicchiót megtisztítom, leveleit vékony csíkokra felvágom, folyó vízben leöblítem, majd szitán lecsepegtetem és száradni hagyom. Ezután elkészítem az öntetet. Az öntetet egy sűrű szitán átszűröm, majd hozzáadom a korábban megpárolt karalábédarabokat, a dió kétharmadát és a körtekockákat. A kifúrt karalábékat megtöltöm a karalábésdiós- körtés töltelékkel, körberakom a radicchióval, és meglocsolom a maradék öntettel. Rászórom a maradék diót, és tálalás előtt petrezselyem zöldjével díszítem.

Öntet
A karalábét apró kockákra vágom, a tejjel és késhegynyi sóval lefedve 2 percig főzöm. Ezután mixerbe teszem, és összeaprítom. Belekeverem a tejfölt, az egy csepp Tabascót, kevés cukrot, csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, borsot és a dióolajat.


vidék ízei
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Juhtúrós, medvehagymás nudli
  2018-05-03 13:55:19, csütörtök
 
 

Hozzávalók:
4 személyre
- 25 dkg juhtúró
- 1 adag medvehagymás burgonyás nudli
- 1 kis csokor medvehagyma
- 6 dkg vaj
Egy alkalmas méretű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal. A maradék vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és pár percig sütjük benne a csíkokra vágott medvehagymát. Rászedjük a nudlit, jól átforgatjuk, majd rámorzsoljuk a juhtúrót, és azzal is átforgatjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. Beleöntjük az előkészített tálba, és 170 fokra előmelegített sütőben jól átforrósítjuk, meg is piríthatjuk egy kicsit.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Spenótos-túrós tekercs
  2018-05-03 13:54:13, csütörtök
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 25 dkg félkemény sajt
- 25 dkg húsos szalonna
- 50 dkg túró
- 70 dkg spenót
- 1 csipet só
- 3 teáskanál olívaolaj
- 4 db tojás
- 30 dkg finomliszt
- bors

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, jól kidolgozzuk, majd gombóccá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk egy órát pihenni. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, összevágjuk, sós vízben blansírozzuk. Leszűrjük és lehűtjük. Összekeverjük a túrót az egész tojással, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát nagyon kicsi kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. Végül elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a kifacsart spenótot a szalonnával, a túróval, a sajttal, az összevágott petrezselyemmel. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztát. Ráfektetjük egy lisztezett abroszra. Megkenjük a sűrített paradicsommal, és rásimítjuk a tölteléket. A konyharuha segítségével felcsavarjuk, konyhai kötözővel megkötjük. Egy tiszta konyharuhába csavarjuk, a két végét összekötjük. Sós vízben egy órán át főzzük. Leszedjük róla a konyharuhát. Ha kihűlt, felszeleteljük, és egy serpenyőben vajon megpirítjuk. Jól illik hozzá a paradicsomszósz.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Karfiolropogós zöld fűszeres túrókrémmel
  2018-05-03 13:47:07, csütörtök
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 csokor újhagyma
- 1 pohár tejföl
- 20 dkg túró
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg finomliszt
- 1 tojás
- 1 kisebb karfiol
- bors
A karfiolt lereszeljük vagy konyhai robotgépben apróra vágjuk, megsózzuk, 20 percig állni hagyjuk, hogy kissé kieressze a levét. Ezután kézzel vagy konyharuhába tekerve alaposa kifacsarjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A karfiolhoz hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a tojást, a reszelt parmezánt és a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt, kókuszzsírral kikent tepsin tenyérnyi, 0,5-1 cm vastag korongokat formázunk, majd 40 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Félidőben megfordítjuk. Villával összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a tejfölt, a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott petrezselymet, kaprot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A frissen sült karfiolropogósokat zöld fűszeres túróval bőségesen megkenve tálaljuk.

Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Csirkemáj padlizsánban sütve
  2018-05-01 16:15:07, kedd
 
  HOZZÁVALÓK


40 dkg csirkemáj,
2 fej hagyma,
1 evőkanál méz,
pár csepp szójaszósz,
1 köteg petrezselyem,
bors,
40 dkg rizs (főtt),
1 db kaliforniai paprika (piros)
1 db padlizsán, só, 1 dl tejföl


A hagymát félkarikákra vágom.

Egy serpenyőben, kevés olajon elkezdem pirítani.

Hozzáadom a mézet, a mustárt, a vékony csíkokra vágott piros kaliforniai paprikát, a szójaszószt és a tejfölt.

Egy kevés vizet adok hozzá.

Egy másik serpenyőben kevés olajon a besózott májakat hirtelen elősütöm.

Mindkét oldalát. Majd egy pillanatra beleforgatom a hagymás raguba.

A padlizsánt félbevágom és kivájom a belét.

Ennek a helyére teszem a májat. 170 fokon körülbelül 8-10 percig sütjük.

Ha elkészült párolt rizzsel tálaljuk.

Kevés vágott petrezselyemmel díszítjük.



Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sonkás cannelloni
  2018-05-01 16:11:15, kedd
 
  HOZZÁVALÓK
6 dkg vaj,
25 dkg sajt,
4 dl tejszín, só, 8 dkg liszt,
bors, 2 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
40 db sonka,
20 db tészta

A sonkát ledaráljuk, és egy kevés finomra vágott hagymán lepirítjuk.

Hozzáadunk egy kevés lisztet, esetleg sót.

A lasagne tésztát sós vízben kicsit előfőzzük, majd konyharuhán lecsepegtetjük és kiterítjük.

A sonkakrémmel bekenjünk, feltekerjük, tűzálló tálba helyezzük.

A vajat egy forralóban kiolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a sót, a fokhagymát, a borsot.

Kiforraljuk.

Ráöntjük ezt a mártást a tésztákra, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és mehet a sütőbe.

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tésztát 10 percig sütjük.

Tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sajtos krumplipuffancs
  2018-04-23 21:46:58, hétfő
 
  Hozzávalók :
30 dkg maradék krumplipüré, 15 dkg reszelt sajt, 15 dkg liszt, 1 tojás, só, bors, majoránna, zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítése:
A hozzávalókat(zsemlemorzsa nélkül) összegyúrjuk, sóval, borssal és szárított majoránnával ízesítjük. Enyhén olajos kézzel diónyi gombócokat formázunk, finomra szitált zsemlemorzsába hempergetjük, majd forró olajba kisütjük. Azonnal tálaljuk, melegen a legfinomabb. Salátával kitűnő reggeli, de köretnek is megfelel.

Megjegyzés:
Kis kockákra vágott sajtot is tehetünk a közepébe, ami sütés közben megolvad és fogyasztáskor kellemes meglepetés lesz a selymesen folyós sajt.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Burek
  2018-04-22 17:12:57, vasárnap
 
  Húsos burek:


Végy fél kiló darált húst, légyen az dagadó, marha, vegyesen disznó-marha hús, de akár birka is lehet.
Készítsd el olyannak, mintha rakott ételhez tennéd, de vigyázz rizs nem kell hozzá.
Gyújts be a sütőt. Keress egy óriás serpenyőt, vagy kerek tepsit, ha egyik sincs, 5-6 literes lábas is megfelel.
10 dkg csusza tésztát, bő olajos sós vízben ki főzünk fogkeményre, öblítés, szűrés után olajjal megcsurgatva félretesszük.
Fél kiló leveles tésztát kinyújtunk akkorára, hogy a sütőedényt ráhelyezve a szélekkel majd be tudjuk takarni.
A tésztával kibéleljük a zsírozott, lisztezett formánkat, és kibéleljük a tésztával.
A kemény tojáshabot elkeverjük a töltelékkel, a főtt tésztával, megtöltjük, a széleket ráhajtjuk, olajjal megkenjük és pirosra sütjük.


Túros

40 dkg tehéntúró, 10 dkg brindza (juhtúró) keverékét megsózunk. Ehhez adjuk a felvert tojások fehérjét mielőtt a csuszatésztával elkevernénk. Minden más ugyan úgy...


Almás, meggyes


Itt elmarad a csuszatészta, viszont emelhetjük a keményre vert tojásfehérje mennyiségét.
Másban megegyezik a rétes töltelékkel, de arra figyelni kell, hogy zsemlyemorzsát szórunk a töltelék alá, és fölé...

Káposztás

Sok káposztát pirítunk, összekeverjük a kifőtt tésztával, a keményhabbal és betöltjük...


Fontos!


Mindig előmelegített forró sütőbe menjen a tészta. A töltelékhez keményre vert habot keverjünk, és óvatosan forgassuk bele. A betöltés után azonnal tegyük a sütőbe.
Aki szereti a túróhoz adhat friss darabolt kaprot.



Jó étvágyat kívánok!

 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 40 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 376 db bejegyzés
Összes: 7342 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 666
  • e Hét: 666
  • e Hónap: 48548
  • e Év: 249274
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.