Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Zöldborsós húsos metélt
  2018-02-21 11:14:56, szerda
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- 1 rozmaring
- 1 erőleveskocka
- 5 dkg vaj
- 1 dl étolaj
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg zöldborsó
- 40 dkg széles metélt
- 10 dkg sonka
- 20 dkg sertéscomb
- 20 dkg paradicsom
- 10 dkg zeller
- 10 dkg sárgarépa

A sárgarépát, a zellert és a paradicsomot is kockára vágom. A húst és a sonkát metéltre szabdalom. Egy liter vízben feloldott erőleveskockához rozmaringot adok, felforralom, s a tésztát kifőzöm. A kockára vágott hagymát üvegesre pirítom az olajon, beleteszem a hús- és sonkacsíkokat, a zöldségeket, a paradicsomot meg a zöldborsót, azután fedő alatt puhára párolom. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, öntök hozzá keveset a tészta főzőlevéből is. A kifőtt metéltet leszűröm, lecsepegtetem, olvasztott vajban megforgatom, és összekeverem a párolt húsos zöldséggel. Melegen tálalom. Jó, ha az asztalon van só és őrölt fekete bors.
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Gombával töltött cannelloni
  2018-02-21 10:23:45, szerda
 
  Hozzávalók: 4 személyre
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál vaj
- 2 dl tejszín
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 25 dkg cannelloni tészta
- 10 dkg krémsajt
- 12 dkg parmezán sajt
- 25 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor zöldhagyma
- 40 dkg gomba

A forró olajon megpároljuk a felkarikázott hagymát és a kis kockákra vágott gombát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot meg a krémsajtot, és jól összekeverjük. Megtöltjük a tésztacsöveket, és vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Elkeverjük a tejszínt a folyékony vajjal meg a paradicsompürével. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük, majd a cannellonik tetejére öntjük. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és a 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Friss gombák, szalonnás zsemlegombóccal
  2018-01-28 17:08:01, vasárnap
 
  Mai gombás: sokféle gombából, frissen, érdekesen. És persze könnyedén. Nagyon remek kis recept. Próbálják ki Önök is, véleményezzék!

Hozzávalók
10 dkg gomba (róka),
10 dkg gomba (vargánya)
10 dkg gomba (csiperke),
30 dkg kenyér,
10 dkg bakon,
só, bors,
3 dl tejszín,
petrezselyem,
1 db tojás,
10 dkg újhagyma,
10 dkg gomba (szegfű)


A gombákat alaposan megmossuk. Vigyázzanak, nehogy homokosak maradjanak!

Kevés olívaolajat melegítünk, az újhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombákat, majd lepirítjuk a gombát is, utána tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet összeforraljuk.

A zsemléket kiszárítjuk, és kevés forró tejjel felöntjük. Hozzáadjuk a kipirított bacont, a tojást, a sót. Az egészet összegyúrjuk, és gőzben, vagy fóliába csavarva megfőzzük. A gombával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
  2018-01-22 15:26:34, hétfő
 
  Egy kis gyümölcsös öröm mára: ami persze hússal is kecsegtet, már persze annak, akinek nagyon fontos...


Hozzávalók
80 dkg sertésszűz,
4 db körte,
durva bors,
só, 3 dl bor (vörös),
1 fej hagyma,
borókabogyó,
1 db répa,
cukor, balzsamecet,
1 evőkanál vaj,
fél dl tejszín,
40 dkg burgonya


A húsból 20 dekás steakeket vágunk.

Egy tálba tesszük és rászórjuk a zúzott borókabogyót, a négybe vágott vöröshagymát, a szeletelt répát, valamint egy kevés vörösbort. Így a hűtőbe tesszük.

A körtét négybe vágjuk, és a magházát kivágjuk. Forró serpenyőben sütni kezdjük. Durva borssal megszórjuk. Amikor már szépen megpirult, színt kapott, akkor cukorral is megszórjuk. Balzsamecettel megöntözzük.

Felöntjük a vörösbor megmaradt részével, és hozzáadjuk a hús levét is, leszűrve persze. Beforraljuk és a tejszínt meg a vajat is hozzáadjuk. Így félretesszük.

A húst meleg serpenyőben besózva megsütjük, és sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Sós csigák házibulikra, háromféleképpen
  2018-01-19 20:11:16, péntek
 
  Sós csiga gombával és tojással, sós csiga parajjal, juhtúróval és sajttal, sós csiga sonkával és aszalt paradicsommal. Nagyszerű mindegyik!

Hozzávalók
3 csomag vajastészta,
10 dkg gomba,
1 fej hagyma,
8 db tojás,
50 dkg sajt (reszelt),
10 db paradicsom (koktél),
20 dkg sonka,
20 dkg túró (juh),
3 gerezd fokhagyma,
só, bors, olaj (olíva)


A tésztákat egyforma nagyságúra kinyújtjuk, kb. 3 mm vastagra. Felverünk 4 db tojást, és a tésztákat. Tojással megkenjük.

A gombát felszeleteljük, egy serpenyőben megpirítjuk a finomra vágott hagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elfőtte a levét, a maradék tojásokat felverjük, és egyszerűen, mint egy rántottát besűrítjük.

A parajt, az olívaolajjal és a zúzott fokhagymával, sóval, borssal egy másik serpenyőben összefonnyasztjuk, majd kihűtjük.

A sonkát felkockázzuk, a paradicsomokat félbevágjuk, a petrezselymet pedig apróra.A sajtot megreszeljük, három részre osztjuk.

Az egyik tésztára ráterítjük a kihűlt parajt, rámorzsoljuk a juhtúrót, és rászórjuk a sajtot. A másik tésztára mehet a paradicsom felezve, a kockázott sonka, pici só és több bors, no és persze a második rész sajt. A harmadikra kerül a kihűlt gombás tojás, és a maradék sajt.Mindhármat rolniba tekerjük, és egy éles késsel felszeleteljük. Tenyerünkkel nyomjuk össze, így a töltelék nem fog kijönni belőle.

Olajozott, lisztezett sütőlapra rakjuk a tekercseket, majd felvert tojással lekenjük, 200 fokos sütőben, elkezdjük sütni. Ha a tészta elkezdett nőni, mérsékeljük a hőmérsékletet 160-170 fokra. Készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Mézes-mustáros szűz papardellével
  2018-01-13 15:04:03, szombat
 
  60 dkg szüzpecsenye
4 ek dijoni mustár
2 ek méz
1 dl fehérbor
1 db piros kaliforniai paprika
3 dl tejszin
só, bors,
1 gerezd fokhagyma
2 dl tej
1 ek keményítő
50 dk papardelle ( szélesmetélt ) tészta



Feltesszük a vizet forrni a tésztának. Ma a tészta nem főétel lesz, hanem köret, de természetesen most is, mint mindig, fogkeményre főzzük.

A szűzből érmét vágunk, sózzuk, borsozzuk és megsütjük. Figyelem: fokhagymás tejbe pácolva még finomabb lesz a hús.

A kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, így szép mozaikot fog alkotni a mártásban. Mézet karamellizálunk. A mustárt kicsit lepirítjuk benne, beleöntjük a bort és a tejszínt, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a sót és a borsot. A keményítőt vízzel összekeverem, ezzel sűrítem a mártást.

Papardellével (szélesmetélttel) tálaljuk. Villára feltekerünk egy adag tésztát, letoljuk, már kész is a rózsa. Mellé kerül a hús, a mártás, kevés mártást a tésztára is locsolhatunk, megszórjuk kaliforniai paprikával. Rozmaringgal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!


Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Gombás vagdalt sült burgonyával, koktélszósszal
  2018-01-13 14:38:02, szombat
 
  Hozzávalók
60 dkg sertéshús,
1 fej hagyma,
2 db paprika (zöld),
10 dkg póréhagyma,
10 dkg gomba,
1 kiskanál szódabikarbona,
2 dl olaj,
4 db burgonya, (héjában főtt)
15 dkg majonéz,
5 dkg ketchup,
2 cl brandy




Mai fasírt: nem csak azoknak, akik fasírtimádók.
Ötletes, egyszerű, gyors, finom - talán ennyi jelző elég is. Vagy nem?

A sertéshúst késsel durvára összevágjuk.

Hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát, zöldpaprikát, gombát, utána sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a szódabikarbonát, és a hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük.

Lepény alakúra formázzuk, a karikára vágott főtt burgonyával, hagymakarikával szép lassan megsütjük.

A majonézhez hozzákeverjük a ketchupot és a brandyt, és ezzel a szósszal tálaljuk. Gyorsan elkészíthető kiegészítője lesz ennek az ételnek!

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Borsófőzelék diófasírttal
  2018-01-13 14:33:02, szombat
 
  Hozzávalók
10 dkg vaj,
4 dl tej,
15 dkg liszt,
10 dkg cukor,
só, petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma,
fehérbors,
1 db tojás,
1 fej hagyma,
2 db zsemle,
zsemlemorzsa,
olaj,
25 dkg dió,
40 dkg borsó (zöld)




Nagyon egyszerű, nagyon kedves, nagyon látványos.
Pedig csak egy főzelék. Vagy: jó megközelítés ez, hogy csak? Talán nem...


Egy lábosban vajat olvasztunk. A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.
Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel. Elkeverjük, és felöntjük tejjel. Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele. Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot: a zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk. A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást. Megsózzuk és jól összekeverjük.

Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Rozmaringos sertésszűz
  2017-10-07 18:26:17, szombat
 
  Kedvenc express ebédeink egyike, mert 20 perc alatt tálalható és amíg a hús sül és pihen, össze lehet dobni egy salátát köretnek.

Hozzávalók 4 főre:
2 közepes sertésszűz
1 csomag szeletelt, füstölt bacon
1-2 friss rozmaring ág
só és frissen őrölt bors
1 ek olivaolaj
1 ek vaj

Azzal kezdem, hogy legsúlyosabb serpenyőmet felteszem melegedni, szárazon. A rozmaring ágról leszedem a leveleket, a sertésszüzet 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom és a tenyeremmel kicsit ellapogatom. Kiterítem a bacon szeleteket, 2-3 cm-ként teszek rájuk egy-egy rozmaring levelet és mindegyik szeletbe tekerek egy szelet szüzet. Kerekre igazítom a formáját és hármasával - négyesével bambusz (saslik) pálcára fűzöm, így könnyebb lesz megfordítani sülés közben és a bacon sem tekeredik le róla.


Sózom (ehhez különösen szeretem a Maldon sópelyhet) és tekerek rá borsot.
Az immár tűzforró serpenyőbe teszek egy evőkanálnyi olívaolajat és pár másodperc múlva belehelyezem a húsokat. Nagy lángon sütöm 3 percig, utána megfordítom, ekkora az az oldala ami sült szép kérget kap. A másik oldala is kap 2-3 percet, majd visszafordítom a húst és mellédobok egy kevés vajat. Mérséklem a hőforrást és sütöm még oldalanként 3-4 percet, majd elzárom a tüzet, letakarom a serpenyőt és 5-8 percig hagyom a húst pihenni, hogy nedvei visszarendeződjenek.
A végeredmény: a közepén szép rózsaszín, omlós, szaftos falatok. Ha nem fogy el melegen, hidegen hajszál vékonyra szeletelve jó kis szendvicsbetét, vagy saláta feltét. Imádjuk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Ördöglángos
  2017-07-22 08:43:37, szombat
 
 

Ahogy én készítettem:
Az elkészítés menete:

Tócsnit készítünk a szokásos módon:

Burgonya lereszelve és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, őrölt pirospaprika) és alaposan keverjük össze. Bő, forró zsiradékba kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Én palacsintasütőben készítettem, nagyméretű tócsnikat. Papírtörlővel itassuk le róla a fölösleges zsiradékot és tálaljuk.

A töltelékek elkészítése:

Gyros
Tetszőleges húsból készíthető (én pulyka vagy csirke mellből szoktam leginkább).
A húst apróbb kockákra vágjuk. Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, majd zúzott fokhagymát is adunk hozzá és azonnal rátesszük a felkockázott húst. Fűszerezzük (bazsalikom, majoranna, rozmaring, borsikafű, fekete bors, kakukkfű, őrölt kömény, oregánó, só). Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Én wok edényben szoktam készíteni és vizet nem igényel. Ha megpuhult, mát tálalható is vagy tálalásig tartsuk melegen.

Zöldségek és öntet:
Tv paprikát, pritamin paprikát, kígyóuborkát, paradicsomot, lilahagymát, apróra vágtam és sózott, fokhagymás, kapros öntettel nyakon öntöttem.

Sajtot reszeltem.
Azt követően vagy mindenki magának és ízlésének megfelelően tölti meg a tócsnit.
Esetleg, előre elkészítve adjuk a tányérra.

A tócsni felére halmozzuk a töltelékeket, ráhajtjuk a másik üresen hagyott felét és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 123 db bejegyzés
Összes: 7089 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2119
  • e Hét: 6303
  • e Hónap: 31379
  • e Év: 79044
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.