Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
sonkás-krémes tavaszi satjttekercs
  2017-04-09 21:36:30, vasárnap
 
 

Mindenféle tavaszi hidegtálon remekül mutat egy sonkás sajttekercs!
A benne lévő krémet ízesítsük kedvünkre.

hozzávalók / 8 adag

40 dkg trappista sajt
1 db főtt tojás
1 közepes db kápia paprika
0.5 csokor snidling
12 dkg tömlős krémsajt (natúr)
12 dkg tömlős krémsajt (füstölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 dkg sonka (6 szelet)

elkészítés

A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük.
Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot.
Közben a főtt tojást és a kápiát vágjuk kis kockákra, és aprítsuk fel a snidlinget.
A két sajtkrémet öntsük össze, és keverjük bele a paprikát, a tojást és a snidlinget. Ha szükséges, fűszerezzük.
Egy vágódeszkát vonjunk be fóliával. Vegyük ki a sajtot a forró vízből, vágjuk ki a zacskó szákét, és öntsük a tartalmát a fóliára. Sodrófával nyújtsuk akkorára, mint deszka, majd fedjük be a sokaszeletekkel. Kenjük bele a sajtkrémet, majd óvatosan tekerjük fel, és csomagoljuk vissza a fóliába.
Tegyük hűtőbe legalább 12 órára. Ha kész, éles késsel vékonyan szeleteljük fel.
nosalty
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Rakott zöldbab
  2017-04-07 21:36:50, péntek
 
  50 dkg zöldbab

30 dkg darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

2-3 paradicsom

15 dkg reszelt sajt

olívaolaj

1 tojás

1 erős paprika

1,5 dl vörösbor

2 kk. fahéj

1 kk. fűszerkeverék

csipetnyi kakukkfű

zsemlemorzsa, só

A megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott babot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, beletesszük a húst, sózzuk, hozzáöntjük a vörösbort és addig pároljuk, amíg a leve elfőtt. Hagyjuk kicsit kihűlni, beleütjük a tojást, hozzákeverjük a fűszereket, ha kell, utánasózzuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, az alját kevés zsemlemorzsával megszórjuk, belerakjuk a bab felét, beterítjük a karikára vágott paradicsommal és paprikával. Ráhalmozzuk a húst, majd a bab másik fele és a paradicsom következik. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és a tetejére kerül a sajt. Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-40 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Betyárkrumpli
  2017-03-18 16:24:12, szombat
 
  hozzávalók :

2 kg krumpli
fél kg kolbász
fél kg szalonna ( bármilyen, ízlés dolga )
3-4 fej vöröshagyma

bors
chilipor
zsír, a tepsi kikenéséhez
Elkészítés :

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, állni hagyjuk, 3 - felé osztjuk.
A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk, és bevagdossuk.
A hagymát karikákra szeljük.

Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk:
először a krumplit, rá a kolbászt, újra a krumplit, hagymát, az utolsó krumpliréteget és ennek tetejére a szalonnát.
Ráteszünk alufóliát , amikor megpuhult a krumpli, levesszük róla és még tovább sütjük.

Kb. másfél óráig sütjük.
Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálalhatjuk.

Tippem :
Még ízletesebbé tehetjük az ételt, ha a füstölt szalonna mellé kolozsvári vagy sózott szalonnát is teszünk.
Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is.

Megosztásokat köszönöm

forrás: Wagensommer Alexandra
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Brokkolis saláta-torta
  2017-03-15 16:32:01, szerda
 
  Hozzávalók:
1 fej brokkoli, 12 dkg főtt csirkemell(esetleg húslevesben főtt vagy maradék sült hús), 4 tojás, 1 hagyma, 2 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál tejföl, só, bors, fél citrom, szódabikarbóna; a díszítéshez: vékonyra szeletelt szalámi, paradicsom
Elkészítése:
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vizet forralunk és beleteszünk egy késhegynyi szódabikarbónát. Mikor felforrt beletesszük a brokkolit és roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk, majd egy sárgáját félreteszünk a díszítéshez , a többit pedig apróra vágjuk. A csirkemellet meg a hagymát szintén apró kockára vágjuk, majd egy tálban összevegyítjük a brokkolival meg a tojással. Hozzáadjuk a majonézt meg a tejfölt, megszórjuk a sóval meg a frissen őrölt borssal, meglocsoljuk a citromlével és összekavarjuk. Egy tányérra félgömb alakúra formázzuk és egy lapos késsel a felületét elsimítjuk. A szalámi szeleteket rózsa alakúra csavarjuk és körberakjuk a saláta-tortát. Ráreszeljük a tojássárgáját, majd paradicsommal és brokkolival díszítjük.
Erdélyből
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Töltött hagyma
  2017-03-15 16:28:43, szerda
 
  4-5 vöröshagyma, 35 dkg darálthús, 1 tojás, 1 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 dkg vaj, 2 evőkanál szárított zöldségkeverék, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, só, bors, fűszerpaprika, borsikafű ág
Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, tetejét és alját levágjuk és enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, hűlni hagyjuk majd a közepüket óvatosan kivesszük, úgy, hogy csak egy-két külső réteg maradjon. Addig a darálthúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott, kivájt hagymabelsőt és a paradicsomlevet. Megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával és jól összedolgozzuk, majd a hagymákat megtöltjük vele és kevés vajjal kikent hőálló edénybe rakjuk. Megszórjuk a szárított zöldségkeverékkel, borsikafűvel és félig felöntjük vízzel. Alufóliával befedjük és 30 perc alatt megsütjük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, a hagymára öntjük és 10 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Párolt reteksaláta.
  2017-03-15 16:27:11, szerda
 
  Hozzávalók:
2 csokor piros retek, 3-4 krumpli, 3 dkg vaj, 1 evőkanál szezámmag,
1 teáskanál méz, 1-2 evőkanál balzsamecet, só, bors
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és kockára vágjuk. A retket megmossuk, végeit levágjuk és negyedekre vágjuk. A vajat felforrósítjuk, kissé megbarnítjuk és hozzáadjuk a retket. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a mézet, karamellizáljuk és ráöntjük a balzsamecetet. Megszórjuk a szezámmaggal és beleforgatjuk a főtt krumplit is. Melegen tálaljuk, önmagában salátaként vagy garnírungként fasírtok és sült húsok mellé.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Salátás egy tál.
  2017-03-15 16:25:54, szerda
 
  Hozzávalók:
1 fej recés szélű saláta, 4 tojás, 12 dkg sonka, 4 szál zöldhagyma, 8 retek; a salátaöntethez:
2 dl görög joghurt, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál citrom, 1 csokor metélőhagyma, só, bors
Elkészítése:
A salátát, a zöldhagymát és a retket megpucoljuk és megmossuk. A salátát széttépkedjük, a retket és a zöldhagymát karikára vágjuk. A tojásokat keményre főzzük majd ha lehűltek, karikára, illetve a sonkát hosszúkás csíkokra vágjuk. Az öntethez a mustárt kikavarjuk az olajjal majd belekeverjük a joghurtba. Hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát, sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Egy salátástálba rétegesen lerakjuk az összes hozzávalókat, minden réteget bőven meglocsolunk a salátaöntettel. 1 órára jól lehűtjük. Önmagában fogyasztjuk könnyű vacsoraként.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Palacsinta tepsiben
  2017-03-05 16:05:21, vasárnap
 
 

Tésztához:
2 tojás
30 dkg liszt
3-4 dl tej
víz,vagy szénsavas ásványvíz

1/2 dl olaj
Szükségünk lesz még:
fél kg burgonya
zsír a tepsi kenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,karikára vágjuk,sózzuk.Egy kisebb méretű kizsírozott tepsibe rakjuk,
elő sütjük. kb. 10-15 perc.
Addig a hozzávalókból palacsintatésztát keverünk.Ahhoz,hogy sima tésztánk legyen,először mindig sűrű galuskaszerűre keverjük,úgy hígítsuk tovább a tejjel,vízzel.
Az elősütött burgonyára öntünk,annyit,hogy ellepje,majd visszatoljuk a sütőbe,és bő fél óra alatt szép pirosra sütjük. Félidőtől mérsékeljük a hőt,nehogy leégjen.
Kívül ropogós,belül lágy,csodás végeredmény.A férjem savanyúsággal,én kristálycukorral megszórva fogyasztom.
A maradék tésztát süssük ki hagyományos módon,és töltsük kedvünk szerint.

 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Palacsinta tepsiben
  2017-03-05 16:05:19, vasárnap
 
 

Tésztához:
2 tojás
30 dkg liszt
3-4 dl tej
víz,vagy szénsavas ásványvíz

1/2 dl olaj
Szükségünk lesz még:
fél kg burgonya
zsír a tepsi kenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,karikára vágjuk,sózzuk.Egy kisebb méretű kizsírozott tepsibe rakjuk,
elő sütjük. kb. 10-15 perc.
Addig a hozzávalókból palacsintatésztát keverünk.Ahhoz,hogy sima tésztánk legyen,először mindig sűrű galuskaszerűre keverjük,úgy hígítsuk tovább a tejjel,vízzel.
Az elősütött burgonyára öntünk,annyit,hogy ellepje,majd visszatoljuk a sütőbe,és bő fél óra alatt szép pirosra sütjük. Félidőtől mérsékeljük a hőt,nehogy leégjen.
Kívül ropogós,belül lágy,csodás végeredmény.A férjem savanyúsággal,én kristálycukorral megszórva fogyasztom.
A maradék tésztát süssük ki hagyományos módon,és töltsük kedvünk szerint.

 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival
  2017-01-26 10:51:57, csütörtök
 
  hozzávalók / 4 adag

A húshoz
100 dkg csirkemell filé
150 g tejföl
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
20 dkg finomliszt
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj

A körethez
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg margarin
10 dkg füstölt sajt
só ízlés szerint
150 g tejföl
1 ek zsemlemorzsa

ekészítés

Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba.
Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük.
Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumplit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük.
Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat.
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 148 db bejegyzés
Összes: 6640 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 570
  • e Hét: 570
  • e Hónap: 33113
  • e Év: 119917
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.