|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 54
|
|
|
|
2020-11-05 13:12:49, csütörtök
|
|
|
Egy nagyon finom cukkinis receptet hoztam. Mi imádjuk a cukkinis ételeket , mindig örülök, ha valami szuper új ötletet látok a cukkini felhasználására. Szuper ez a recept, mert variálható, a töltelék bármi lehet, a hűtő tartalmának megfelelően. Ez most nem az a dobd össze 5 perc alatt elkészíthető recept kategória, de megéri elkészíteni, ajánlom sok szeretettel.

HOZZÁVALÓK
2-3 cukkini
Reszelt sajt
sajtkrém
1/2-3/4 bögre rizs
Tejföl
Tojás
sonka
ELKÉSZÍTÉSE
Az alaposan megmosott cukkinit nagyon vékony szeletekre vágjuk. Én a káposzta reszelőt használtam ehhez.
Azokat, amik nem olyan szép szeletek és a két végét nagyon apró kockára vágom és olajon megpirítom. Teszek fel rizst főni, kb. 1/2-3/4 bögrével. A rizst a megpirított cukkinihez adjuk, teszünk bele kb. 5-10 dkg reszelt sajtot, kb. Fél doboz sajtkrémet, apróra vágott sonkát. Sózzuk.
Két vékony szelet cukkinit kicsit fedve egymást leteszünk, majd kb. 1 ek tölteléket teszünk rá és felcsavarjuk. Ezeket tepsibe helyezzük, majd a kimaradt tölteléket rákanalazzuk és a kimaradt cukkini csíkokat a tetejére tesszük.
Betesszük 200 fokon sülni, amikor a cukkini darabok egy pici szint kapnak, lelocsoljuk egy tejföl és egy tojás keverékével. Erre reszelt sajt megy és visszatesszük sütni.

|
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2020-11-05 12:27:53, csütörtök
|
|
|
Egy finom cukkinis fogás, kivételesen most hússal rakva.. Mert imádjuk a cukkinit minden formában.
HOZZÁVALÓK
50 dkg darált hús
2 nagyobb cukkini
1/2 bögre főtt rizs
1 tejföl
sajt
ELKÉSZÍTÉSE
A darált húst egy kis olajon elkezdjük sütni, majd felengedjük egy kis vízzel és úgy főzzük tovább. Sóval, borssal, (vagy vegetával), majorannával ízesítjük.
A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
Egy kiolajozott tepsibe beletesszük a felkarkáztt cukkinit - megsózzuk, majd a darált hús, rizs következik. Ezt egy vékony réteg tejföllel kenjük meg, majd darált hús, rizs és a maradék felkarikázott cukkini jön. A tetejét megsózzuk, majd tejföllel befedjük, erre sajt kerül.
180 fokon aranysárgára sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2020-09-03 10:51:21, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej karfiol,10 dkg sonka,10 dkg reszelt sajt
2 tojás,3-4 evőkanál zsemlemorzsa,
2 gerezd fokhagyma,
friss petrezselyemzöld,só, bors
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. A karfiolt leszűrjük, robotgéppel pépesítjük, hagyjuk kicsit hűlni és egy tálba tesszük. A tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a sonkát is hozzáadjuk, fűszerezzük és összegyúrjuk. Ha a massza nem elég szilárd, még teszünk bele egy kevés zsemlemorzsát. A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet is belekavarjuk, majd kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük.
György-Dávid Józsefné recepje
|
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2019-08-16 09:42:02, péntek
|
|
|
Hozzávalók (2 - 3 adag):
1 nagyobb padlizsán
olivaolaj
1 evőkanál hagymakrém vagy egy kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1 2 cm-es darab gyömbér reszelve
1 mokkáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék
1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
1 szelet sóban eltett citrom
5 dkg aszalt sárgabarack
kb. 1 dl passzírozott paradicsom
1,5 dl csirkeleves alaplé, esetleg víz
1 evőkanál méz
½ citrom leve és héja lereszelve
só
2 evőkanál pirított szezámmag
petrezselyemzöld
Első lépésként egy vastag aljú serpenyőben megfuttattam az olajon a hagymakrémet, a lereszelt gyömbért és a Ras el Hanout fűszert. Félrehúztam, ekkor beletetem a füstölt paprikát és elkevertem.
A padlizsánt 1,5 cm-es karikákra, majd a szeleteket négybe vágtam. Meghámozni nem muszáj, én meghámozom mindig. Száraz bordázott grillserpenyőben éppen csak megkapattam a darabokat, hogy nyomot hagyjon a borda. Nem kell, hogy megsüljenek, nem is tudnak ennyi idő alatt. Az igazi persze az, ha mindezt faszén parázs fölött tudjuk megtenni.

Harmadik előkészületi fázisként a félbevágott sárgabarackot, a kis darabokra vagdosott sós citromot, a mézet és a citromhéjat egy tálkában összekevertem.
Az előkészített fűszeres hagymás alapot felöntöttem a paradicsompürével és az alaplével. A meggrillezett padlizsán darabokat egymás mellé téve beletettem, a tetejére borítottam a sárgabarackos keveréket is és felforraltam. Sóztam, majd szorosan lefedtem és lassú tűzön kb. negyed óráig pároltam.

Közben száraz serpenyőben megpirítottam a szezámmagot, amit az elkészült étel tetejére szórtam a petrezselyemzölddel együtt.
Mellé egyszerű bulgur köretet készítettem, de kuszkusszal vagy rizzsel is finom lesz. A padlizsán és a barack is teljesen átpárolódott, az ízek harmonikus egységgé álltak össze. Egy kanál sűrű joghurt mehet még a tetejére.
Bejegyezte: Fűszermánia |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2019-05-17 12:27:14, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika
só
2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.
Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk
recept neked |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-11-28 22:10:09, szerda
|
|
|
A hideg idő beálltával különösen jól esik ez a sütőben készült egytálétel. Igen praktikus is, hisz előre összeállíthatjuk, az sem baj, ha pár napig a hűtőben pihen, így jól összeérnek ízei. Olyan, mint a mi rakott krumplink, a rakott káposztánk vagy a karfiolunk, az olaszok lasagnéja, a sajtos makaróni, a görög muszaka vagy az angolok tálban sült pitéi. Az édességek közül a máglyarakás és a felfújtak, gyakorlatilag az összes csőben sült étel. Többnyire krumpliból, rizsből vagy tésztából álló alap mellé hús, hal, zöldségek kerülhetnek, de a tengerparti országok hallal, polippal, rákkal is készítik. Vegetáriánusok ízletes kedvence, hiszen ha kellően szaftos összetevőkből áll, a hús könnyen nélkülözhető belőle. A nyers vagy előfőzött hozzávalókat fedő nélkül egy hőálló tálban, nem túl magas hőfokon összesütjük. Ahhoz, hogy a teteje ropogósra piruljon, többnyire sajtot, vajat, zsemlemorzsát tehetünk rá.

|
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-11-28 22:07:36, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús, 1 db nagy édesburgonya, 10 db tojás, olaj, só, bors, 15 dkg eidami sajt, 5-6 db spenót levél
Elkészítés:
A pulykahúst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajjal kikent hőálló edény aljába egy réteg karikára vágott burgonyát teszünk, sózzuk, majd rásimítjuk a pulykahús felét, erre jön ismét burgonya, majd a tetejére a pulykahús. A rétegeket megszórjuk egy kevés reszelt sajttal is. A végén ráöntjük a felvert tojásokat. A tetejét megszórjuk sajttal és a spenót leveleket is rárakjuk. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon, míg szép pirosra sül teteje kb. 40-50 perc.
Miért egészséges? Mert az édesburgonya igen magas béta-karotin tartalma miatt rákmegelőző, csökkenti a prosztata- és a vastagbélrák kialakulását.

|
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-10-13 22:06:21, szombat
|
|
|
Ha tészta, akkor legtöbbször olaszos... Igaz, ez nem igazán mondható annak, de tíz ujjunkat is megnyaltuk utána. Fantasztikus egyveleg, igazi őszi-téli finomság...
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhgyma
1 l zöldség alaplé
25 dlg vörös lencse
2 babérlevél
2 tk őrölt koriander
1-2 csipet cayenne-bors
1 csipet őrölt szerecsendió
1 marék petrezselyemzöld
80 dkg szeletelt paradicsom (lehetőleg héja nélkül)
2 tk kakukkfű
60 dkg sütőtök
13 dkg kékpenészes sajt
só, bors
Egy nagyobb fazékban sós vizet forralunk 1 ek olajjal. A tésztát adagonként 2 perc alatt kifőzzük és egy szűrőn át lecsepegtetjük. A
tésztalapokat felezzük, vagy harmadoljuk, attól függően mekkora széles tekercseket akarunk készíteni. Egy konyharuhára helyezzük őket és fóliával letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
1-1 hagymát és fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk. 2 ek olajat felforrósítunk és a hagymát a fokhagymával megdinszteljük, majd felöntjük a zöldséglével. A lencsét, babérlevelet, korandert hozzákeverjük és felforraljuk.
Alacsony hőmérsékleten 5-20 percig főzzük, míg a lencse puha lesz.
A babérleveleket eltávolítjuk és a lencsét sóval, cayenne-borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A petrezselymet összeaprítjuk és azt is hozzákeverjük.
A maradék hagymát és fokhagymákat megpucoljuk, daraboljuk. Forró olajon megfuttatjuk és a paradicsom darabokat a kakukkfűvel belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk.
Közben a tököt is megpucoljuk, magját kivágjuk, és kb. 1 cm-es darabokra szeleteljük. A maradék olajon 5 perc alatt körbe-körbe sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsomszósz 2/3 részét leterítjük egy tűzálló tál aljára. A tököt összekeverjük a lencsével és a felvágott lasagne csíkokra halmozzuk, úgy, hogy könnyedén fel tudjuk tekerni. Óvatosan, állítva, a paradicsomszószba sorakoztatjuk a tekercseket, a kéksajtot rámorzsoljuk, a maradék paradicsomszószt elosztjuk köztük és a sütő középső sínére toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. Azon mód, forrón tálaljuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-07-06 13:07:38, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 nagy fej hagyma
Olaj
5 db tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
20 dkg sonka vagy bacon
Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt 5-6 percig előfőzzük, hideg vízzel lehűtjük. Egy közepes hagymát olajon párolunk, kihűtjük. A bacont felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a hagymához, karfiolhoz. Hozzátesszük a lisztet, hogy egy sűrű, de még folyékony masszát kapjunk. Kivajazott őzgerinc formában, tűpróbáig sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-07-06 13:06:38, péntek
|
|
|
Nem tudok szépen díszíteni, de mindig próbálkozom. =D
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 rúd bármilyen ízesítésű krémsajt
1 evőkanál majonéz
Só
Bors
Elkészítés: A brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket. |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
1/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 54
|
|
|
|
2023. Január
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
15 db bejegyzés |
e év: |
15 db bejegyzés |
Összes: |
8595 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1228)
- Belső kör (73)
- Család (195)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (286)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (54)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (99)
- Advent (10)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (57)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (20)
- Böjtös ételek (húsmente) (47)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (244)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (42)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (77)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (31)
- Húsvét (21)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (116)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (624)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (27)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (28)
- Jó reggelt (143)
- Karácsony (54)
- Karácsonyi ételek (47)
- Kelt tészta édes és sós (114)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (6)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (36)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (248)
- Lelkipásztori elmélkedés (218)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (57)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (37)
- saláták (31)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (118)
- Spárgás ételek (7)
- sütemények ,édességek (467)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (233)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (6)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (261)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 389
- e Hét: 389
- e Hónap: 38837
- e Év: 38837
|
|
|