Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Megszentelt tér
  2013-08-17 23:50:11, szombat
 
  Isten jelenléte

Uram, Te mindig vársz rám.
Bár soha ne lennék túl elfoglalt hozzá, hogy időt találjak számodra.


Forrás: Link

Isten jelenlétének tudatosítása

Ha 'Istent', másként akarnánk megnevezni, akkor a Jelenlét szót használhatnánk, hiszen az Isten Jelenlét. Amikor Mózes megkérdezte Jahvét, mi a neve, Jahve azt felelte: 'Én vagyok, aki vagyok', ami annyit tesz: 'Jelen vagyok'. Isten valójában azt mondja: 'Veletek leszek.' Bensőséges módon jelen van mindenben, legfőképpen pedig mibennünk. Jézus neve Emmánuel, ami azt jelenti 'Velünk az Isten'. Máté evangéliuma a csodálatos kijelentéssel végződik: Én veletek vagyok mindennap, a világ végezetéig. (Brian Grogan SJ: Megtalálni Istent mindenben/Finding God in All Things c. művéből)
Ami segítségedre lehet az imának ennél a részénél:
Testgyakorlat
Légzés gyakorlat
Hallgatás gyakorlat
Vers és kép

Vissza ide: Isten jelenlétének tudatosítása
A test segít
A légzés segít
A hallás segít
Isten nagysága
 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
Hálaima
  2013-05-22 10:30:55, szerda
 
  DRÁGA jó mennyei Édesapám!
Te nem a külsőt nézed, hanem a szívet, te vagy a megbocsátás. A mai napon is megújítod szívem békéjét, és megajándékozol derűs örömmel.

Drága Jézus Te velem vagy ma is, és azokkal is akik nincsenek tudatában jelenlétednek. Hálás vagyok Jézusom, hogy nekem ajándékoztad az élet teljességét. Uram a mai napon is kezedbe ajánlom az életem.
Drága Uram, te vagy a békesség forrása az életemben. Atyám Te soha nem vonod vissza hívásodat, és ajándékaidat. Drága Jézus Te ma is lehetővé teszed, hogy hűséges maradjak hozzád. Köszönöm, hogy ma is számíthatok rád, és a gondjaimat és problémáimat ma is a Te válladra tehetem, hogy segíts nekem. Dicsérlek és áldalak, magasztallak Uram örökkön örökké! Ámen
 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
Lélekben közel
  2013-05-21 18:32:00, kedd
 
 

Link

,,Lélekben közel állok azokhoz a családokhoz, akiknek szerettei életüket vesztették az oklahomai tornádóban, különösen is a gyermekeiket elvesztettekhez. Csatlakozzatok hozzám az értük szóló imába."

Ferenc pápa (Twitter üzenet az Oklahoma City-t ért tornádó után)
 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
Imasuli
  2013-05-10 21:35:35, péntek
 
 
Add Uram, hogy tudjuk használni a Te legtisztább ajándékodat, a nekünk adott időt, Életet!
Életünk vegetálásból küldetéssé legyen, létünk siralmas nyomorból szent dicsőséggé a Te dicsőségedre, nevünk holt betűből és nyilvántartási kódból a Te újabb és újabb fiaid drága igéjévé, Új Emberré!

Ámen

Forrás: imasuli Link
 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
Jól van így
  2013-05-10 21:28:59, péntek
 
  Add Uram, hogy megértsem, de ha nem érthetem, hogy higgyem: jól van így!
Dicsérjelek minduntalan! 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
Ima megnyugvásért
  2013-05-08 18:49:52, szerda
 
  Könyörgök hozzád, Uram, szakítsd el lelkemet a sok hiábavalóságtól!
Ne engedd, hogy a világ betöltse egészen az életemet!
Taníts meg arra, hogyan változtassam a szegénységet Benned való gazdagsággá, a veszteséget Általad való nyereséggé! Adj megnyugvást ma is abban a hitben, hogy ennek a múlandó életnek is Te vagy az Ura!
Ámen 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
Önátadó ima
  2013-05-07 23:43:24, kedd
 
  Uram, bocsásd meg, hogy konokul ellenálltam, elzárkóztam Szentlelked elől, süket maradtam szerető felszólításodra, hagytam megkérgesedni lelkemet. Sok drága időt tékozoltam el, számtalan lehetőséget elmulasztottam. Nem engedtem magamat általad megragadni, hogy ezáltal növekedjem.

Végül, leteszem eléd szabadságomat. Te tudod, hogy számomra ez a legnagyobb jó. Neked akarom most ajándékozni szabadságomat, mert felismertem, hogy csak a lemondásban, a tökéletes átadásban virágzik igazi szabadság bennem.

Uram segíts, hogy elfeledjem és megtagadjam önmagamat.

Átadom az életemet. Legyen meg a Te akaratod! Töltsön be a Te Lelked! Ámen

Henri Boulad
Link
 
 
1 komment , kategória:  I - IMA  
Imáink Ura Jézus
  2013-03-20 16:57:57, szerda
 
 
Az ima azt jelenti, hogy úgy beszélgetünk Istennel, mint egy barátunkkal. Sok könyvet írtak az imádságról, de a baráti beszélgetésről nem. Ha találkozunk egy jó barátunkkal, könnyedén kialakul a beszélgetés fonala. Nincs szükségünk bonyolult lépéseket követni. Bizonyos elvekre következtethetünk ebből, ami segíthet az imáról folytatott vizsgálódásunkban.

Az imával kapcsolatban a legfontosabb alapelv arra vonatkozik, akivel beszélgetünk. Istent nem képzelhetjük parancsokat osztogató uralkodónak,akinek az utasításait mi egyszerűen végrehajtjuk. Inkább gondoljunk rá úgy, mint Édesapánkra, barátunkra és Teremtőnkre, aki azt szeretné, ha nem szakadna meg a kapcsolatunk vele. Fontos tehát, hogy ne csupán információkat közöljünk, és beszámoljunk az eseményekről, hanem beszéljünk neki kapcsolatainkról, érzéseinkről, kívánságainkról és vágyainkról. Az ismerősökkel felszínesen beszélgetünk, barátainkkal azonban sokkal mélyebb kérdésekről is szót válthatunk. Ha az imát Istennel folytatott baráti beszélgetésként fogjuk fel, akkor a legmélyebb dolgokról is szót tudunk ejteni. Vannak, akik erre azt mondják, hogy felesleges, mert Isten ismeri minden gondolatunkat. Pedig gyakran mi magunk sem vagyunk tisztában gondolatainkkal egészen addig, amíg szavakba nem öntjük őket!

Előfordulhat, hogy hosszasan elbeszélgetünk valakivel a buszon vagy a repülőn, akit valószínűleg soha nem látunk viszont. Barátainkkal sokat beszélgetünk az élet lényeges, komoly dolgairól. Lehet, hogy csak nagyon ritkán találkozunk velük, a bizalom szintje mégis megmarad. Viszont ha közös vállalkozásba kezdünk, valószínűleg naponta beszélgetünk, egymás véleményét kérjük, megvitatjuk ötleteinket, bizonyos dolgokat kérünk egymástól. Ezzel a hasonlattal élve, Isten hív, hogy társuljunk vele az élet vállalkozásában. Nem lehetünk sikeresek a feladatban, ha nem beszélgetünk Vele naponként. Nem kell semmiféle előírást követnünk, hogy ezt meg tudjuk valósítani, csupán kezdjünk el másként gondolkodni az imáról!

Az ima lényege nem az, hogy felsoroljuk, mit akarunk. Nem az a jó ima, amikor elmondjuk Istennek, hogy mi is történt velünk. Még az sem, amikor csak kiöntjük szívünket Istennek és megkönnyebbülünk. A felsorolt dolgok lehetnek részei az imának, de önmagukban nem töltik be az imádság szerepét. Az ima baráti beszélgetés partnerünkkel, Istennel arról, hogyan is lehetne terve szerint vezetni életünk vállalkozását.

A szombati tanulmányban található egy idézet Ellen White: Jézus élete c. könyvének 301. oldaláról azzal kapcsolatban, hogy mennyire töltötte ki a munka és a felelősség Jézus életét, és milyen gyakran imádkozott az Úr. A tényleges kérdés Jézus számára - de ugyanúgy a mi számunkra is -, hogyan lehet a mindennapi munkát összhangba hozni az imával, a lelki élettel. Jézus is Istennel kötött szövetségnek tartotta életét? Igen! Ezért az ima volt a legfontosabb dolog az életében. Imádkozott, mielőtt bármihez hozzáfogott volna, nem tudott imádság nélkül létezni. Imádkozott rendszeres időközökben, de ezenkívül is mindig imádságos lelkületben volt.
Azt mondtuk, hogy az ima baráti beszélgetéshez hasonlítható, tehát legyen kétirányú, ne váljon monológgá! Amikor csak az egyik fél beszél, és meg sem kérdezi a másikat, kicsi a valószínűsége, hogy barátság alakul ki köztük. Az ima elsősorban eszköz, ami által megismerhetjük Isten akaratát. Ha van egy problémánk, szeretnénk megtudni Isten akaratát azzal kapcsolatban. Előfordul, hogy teljesen egyértelmű, mit vár tőlünk az Úr. Máskor viszont, amikor a helyzet nem annyira világos, úgy kell imádkoznunk, hogy ,,legyen meg a Te akaratod." Ebben az esetben egyedül Isten beszél, és csak az számít, amit Ő mond.

Másfajta megközelítésben az ima lehetőség, hogy elmondjuk Istennek, mire van szükségünk, és kérhetjük: oldja meg gondjainkat. Imádkozhatunk azért is, hogy tegyen csodát. Az ilyen imára az jellemző, hogy csak mi beszélünk, és csak az számít, amit mi mondunk. Lehet, hogy imánkra válaszul Isten csodát tesz, de megeshet, válasza a mi hozzáállásunk miatt nem válik életünk részévé.

A tartalmas imaéletre jellemző, hogy Isten a barátunk és társunk. A párbeszédben mindkét fél részt vesz. A beszélgetés folyamatában fontos az, amit Isten mond, és az is, amit mi mondunk.
 
 
0 komment , kategória:  I - IMA  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 263
  • e Hét: 1176
  • e Hónap: 3471
  • e Év: 7937
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.