Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
csillagjegyek
  2018-06-28 19:49:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
10 milliószoros napok 2017-ben
  2017-02-04 22:02:45, szombat
 
 



A tibeti nagy Buddha napokat tartják tízmilliószoros napoknak. Mindennapjainkra is igaz, hogy gondolkodásmódunk határozza meg valóságunkat. Viszont ezeken a nevezetes napokon minden pozitív és negatív gondolatunk tízmilliószoros erővel hat. Amikor csupa jó, szeretetteli üzenetet, teremtőerőt küldjünk ki a világba, akkor ugyanezt fogjuk visszakapni. Próbáljuk meg kontrollálni gondolatainkat, hogy az öröm, a harmónia, a megnyugvás és a szeretet járjon át bennünket egész nap. Majd ezeket az érzéseket terjesszük ki családtagjainkra, barátainkra, az emberiségre, minden élőlényre, és a Földre is. Ha ezen gondolatok alapján cselekedni is hajlandóak vagyunk, akkor óriás lépést tehetünk afelé, hogy megszabaduljunk régi, nem kívánt szokásainktól.

Évente összesen négy ilyen nap van: az első kettő mindig Telihold napjára esik, a harmadik teremtő nap 4 nappal Újhold után, míg az utolsó pedig Telihold után 7 nappal következik. Amennyiben minden igyekezetünk ellenére negatív érzelmeink merülnének fel, engedjük el őket békével. A terheink feloldását is érdemes ezekre a napokra időzíteni:


március 12. (Telihold napja is egyben)

június 9. (Telihold napja is egyben)

július 27.

november 10.
Ha 2017-ben is kiemelten figyelünk magunkra, könnyebben elérhetjük céljainkat:

Határozzuk el, hogy meglátjuk a helyzetek mögött rejlő végtelen lehetőségeket!
Figyelmünket csak arra irányítsuk, amit elérni vágyunk!
Gondolatainkkal, szavainkkal és cselekedeteinkkel is erősítsük, amit szeretünk, szeretnénk.
Léteznek százszoros napok is. A tibetiek szerint minden Telihold illetve Újhold napja is százszoros teremtő erővel bír. Amit ezeken a napokon adunk, azt százszorosan kapjuk vissza. Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Ez a karma. Ezekre a napokra is érdemes gondolatainkra, érzelmeikre és cselekedeteinkre figyelmet fordítani. Csak olyat adjunk, amit mi magunk is szívesen elfogadnánk!

Gyújtsunk meg például egy füstölőt vagy egy mécsest. Közben kérjük, hogy minden ember szívében jelenjen meg a szeretet, az elfogadás, a megértés és a megbocsátás, mind önmaga, mind a világ felé.

Használjátok ki minél jobban a Teremtő Napok energiáit! :)


 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
nincs ok nélküli találkozás
  2017-01-23 10:24:58, hétfő
 
 



Minden ember valamilyen céllal érkezik egy másik ember életébe.
Több milliárd ember él a Földön. És Te mégis pont ezekkel az emberekkel találkozol. Gondold csak végig, szerinted véletlen? Ugyan, hát hogyan is lehetne!

Van, akinek elég csak egyszer besétálnia, hogy lásd és tudd, mi dolgod van vele az életben. De másnak el kell sétálni ezerszer, míg egyáltalán az életed része lesz. Akár csak egy éjjelre, de lehet a halálod napjáig marad. Lehet, az ötödik ember, akit holnap látsz az utcán, fél év múlva melletted ébred. Vagy, akivel eddig csak maximum köszöntetek, hirtelen az egyik legfontosabb szereplő lesz az életedben. Mindennek és mindenkinek megvan a saját ideje. Annak is, hogy kiderüljön a találkozás oka. Ehhez sokszor rengeteg idő kell. De, amikor rájössz, azt is megtudod, miért pont akkor kellett megtudnod mindezt.
Te nem tudod, de az élet tudja, mikor és mennyit bírsz el valójában. Ennek megfelelően küldi a segítőidet az életedbe. Mert mindenki egy segítő. Mindenki, akivel kapcsolatba kerülsz, egy apró kis darabot hordoz belőled. És pont akkor jönnek, amikor ezt a darabot magadba kell illesztened. Akár a szívedbe, akár a lelkedbe, akár a testedbe. Ezért kell nyitottnak lenned és ezért kell menned. Ezért nem állhatsz egy helyben, hanem haladnod az úton nyitott szemmel. Mert az élet folyamatosan küldi az embereket, és Te ösztönösen tudni fogod, ki az, akivel dolgod van . Bíznod kell ebben az ösztönödben. Nem tudsz rosszul választani. Mert, ha az a választás éppen pokoli kínokhoz is vezet, Neked akkor éppen arra volt szükséged, de ezt majd csak később érted meg.
Minden ember okkal érkezik az életedbe. Fogadd el és fogadd be. Az idő majd úgyis megmutatja, ki milyen céllal érkezett. Te is okkal érkezel mások életébe, Te is mások darabjait hordozod saját magadban...

Forrás: http://lelektenger.cafeblog.hu/

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
10 lelki jótanács
  2016-12-20 13:59:29, kedd
 
  1. Soha ne vitázz senkivel, mert aki még Önmaga érzéseivel harcol, úgysem képes Téged megérteni.

2. Ha nincsenek elvárásaid, soha nem fogsz csalódni.

3. Fogadd el partnered olyannak amilyen, de csakis addig viseld el, amíg mindez boldogsággal és egészséggel tölt el, hiszen nem áldozatnak vagy a Földön, hanem hogy boldog legyél.

4. Önmagad Lelkét akkor vagy képes képviselni, ha tudod ki az az Én, tehát nem kevered Lelked szükségleteit, vágyaid elvárásaival.

5. Igaz Hitedben akkor élsz, amikor egészséges és boldog ember vagy, hiszen szeretetben élsz, Lelked - Igaz Éned képviseletében. Tudd, minden érzést egy szellemiség képvisel, e kép Hittel él minden lény, és mindenki Önmaga Hitét képviseli, legyen az pozitív vagy negatív érzés.081

6. Az őszinte szeretetre épült párkapcsolatokban, a szeretet és megértés - a béke és harmónia elsődleges, és minden anyagi elvárás csak utólagos beteljesülés.

7. Soha ne add fel Lelki értékeid, a becsületet, az irgalmat, a jóságot, az önzetlenséget egyetlen emberi vagy anyagi kiváltságodért sem, mert ezzel Önmagad Lelkét tagadod meg - valódi Éned ellen élsz.

8. Legyél alázatos, de soha ne alázkodj meg. Legyél tisztelettudó, és soha ne legyél képmutató anyagi vagy személyes vágyaid elérése érdekében. Legyél mindig Igaz Lelki értékeidhez méltó, és ne add meg magad mások általad hamisnak vélt “igazának". Fogadd el, hogy létezik ilyen-olyan vélemény, de soha ne képviseld és támogasd azt. Mi az igazság? Soha nem teszek olyat, mely a földi civilizáció bármelyikének is negatív hatást - érzést eredményez!

9. Soha ne élj olyan kapcsolatban, ahol félelemet, kétséget, féltékenységet, bizalmatlanságot érzel, hiszen csak azt érzed, amivel táplálnak, tehát amit partnered képvisel. Mindez a hamisság kapcsolata. Feszültté, frusztrálttá, majd beteggé tesz Téged. Tudd, a bizalom az őszinteség kapcsolata, egyértelmű boldog Tiszta Lelki és Tudat állapot.

10. Higgy abban, hogy Isten maga a szeretet és a boldogság - béke és megértés, türelem és jóság, e kép minden cselekedete az önzetlen szeretete által csakis egészséget teremt számodra.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
Moldova György
  2016-11-18 08:01:01, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
test és lélek
  2016-10-24 12:55:05, hétfő
 
  A halál képzete sokféleképpen terítékre kerül az egyes korok, a különféle népek és az eltérő iskolák tálalásában. A magyarság esetében a halál a lélek fogalmán keresztül válik érthetővé. Méghozzá egy olyan lélekben hittek elődeink, amely a halál után egy másik létmódban folytatja életét. így lényegileg halhatatlan!

Őseink tudták és hitték, hogy a testet egy lélek élteti. Ezt bizonyítja, hogy magyar nyelvben létezett már a ,,lélek" szó a katolicizmus beáramlása előtt. Sőt mit több, a lélek szavunkat kifejezetten a lehelet szóval kapcsolták össze. (Képes beszédre vall a manapság használatos: ,,kileheli a lelkét" mondás is)

A magyarok túlvilágról alkotott eszméje szerint a halott lelke felszáll a mennybe és onnan figyeli a földön maradottak életét. Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy őseink tisztában voltak a lelkük halhatatlanságával, egyszersmind azzal a metafizikai ténnyel, hogy van túlvilági sorsuk.

Ez a tudat és hit hatotta át a temetkezési szertartásaikat és a halotti toraikat.





Klasszikus idézet következik: ,,te előttem fogsz menni és szolgálni fogsz nekem a túlvilágon".

Idézzük fel Lehel kürtjének a történetét:

A Kálti Márk, majd Thuróczi János krónikájában (14., 15. század) is megidézett Lehel-monda szerint viszont Lehel és Bulcsú elfogatása és kivégzése során fontos szerep jutott Lehel kürtjének: ,,A császár azt mondta nekik: »Válasszatok magatoknak halált, amilyent akartok!« Lehel így felelt: »Hozzátok ide kürtömet, amelybe előbb belefúvok, aztán felelek neked.« Odavitték a kürtöt, és a császárhoz közeledve, mikor nekikészült a kürtfúvásnak, erősen homlokon vágta a császárt, kit egy csapással megölt. S azt mondta neki: »Előttem fogsz menni, és szolgálni nekem a másvilágon.« Mert az a hite a szittyáknak, hogy akiket életökben megöltek, azok szolgálni tartoznak nekik a másvilágon. Haladéktalanul lefogták őket, és Regensburgban bitófán megfojtották." (Idézet: wikipedia)

Tehát az emberi létnek a ma elfogadott, tudományosnak tartott felfogásától egy jóval kiterjedtebb koncepciójával találkozunk mitológiai formában. A magyarok úgy hitték, hogy az ,,égig érő fa" egyik ágán foglalnak helyet a születésre várók, s ha elérkezik az idejük, akkor onnét szállnak le ebbe a világba. Ha pedig testüktől megválni kényszerülnek, akkor az életfa megfelelő ágára térnek vissza. Ha most az életfa ágait a szellemvilág egyes szféráinak és régióinak fogjuk fel, akkor tökéletesen érthetővé válik ontológiai és metafizikai szempontból ez a képes beszéd.
A magyaroknak kiforrott lélek-felfogásuk volt. Ismerték például a testi lélek vagy ,,lélekzetlélek" (lélegzetlélek) fogalmát, amely egyrészt a testben található életműködések zavartalan fenntartásáért volt felelős, másrészt az érzelmi és az értelmi funkciókért is. Itt tehát elsősorban az életerőt és az életre való képességet lehetővé tevő lélekfajtát értettek alatta. Ezt a lélektípust nem tévesztették össze a halhatatlanság kiváltságával bíró lélekkel, mivel őseink tisztán látták, hogy a testi lélek a test halála után feloszlik.

Azt a lélekfajtát, amelynek van a testtől független, önálló léte is - ilyen értelemben transzcendens mivolta és sorsa - szabadléleknek hívták.

Ennek fő tulajdonsága a testtől való elválás képessége és a szellemi világokat érzékelő képessége.

A szabadlélekről úgy tartották, hogy ez az ember második énje, vagy hasonmása. Ezért emlegették árnyéklélekként is.

A szabadlélek olykor meg tud mutatkozni az ember álmában is. Ilyenkor álomléleknek hívják. Ez az álomlélek képes olyan dolgokat is érzékelni, amelyek részint a múltunkban, részint a jövőnkben található eseményekkel állnak összefüggésben. Az álomlélek az emberi tudat számára szellemi üzeneteket, olykor médiumi álmokat is képes közvetíteni.

Az ősi magyar népek tudták, hogy amikor elalszunk, vagy elájulunk, vagy elrévülünk, akkor lényünk egy része kiszáll a testből - testen kívüli élmény! -, minekután a test magatehetetlenségbe süllyed, s csak akkor tér magához, ha ez a lelki esszencia visszatér belé, vagyis belészáll a lélek.

Mivel az emberek sokszor érzékelték mindkét énjüket: a testi lelket (mindennapi én) és a szabadlelket (álomén, hasonmás), ezért természetes volt számukra, hogy több formában is léteznek, s ezek közül a testi létforma csak az egyik.





Az álomlélek adta azt a lehetőséget és spirituális élményt elődeink számára, melyeket a ,,látomás" szóval lehet leírni. A látomás során a testből kilépő tudatosság meglátogatta az élő vagy a holt hozzátartozóit, s tudott velünk kommunikálni.

Ezen felül a szabadlélek, miként a neve is mutatja, képes volt nagy utazásokat tenni: a gondolat sebességével képes volt akár soha nem látott tájakon is barangolni, majd a következő pillanatba visszatérni a testéhez. Minden bizonnyal a léleknek ez a fajta ,,szárnyalása" adhatta annak az ötletét, hogy a lelket valamilyen madár alakjával kapcsolják össze és madáralakban ábrázolják. Ebből született a ,,lélekmadár" fogalma. Mivel úgy tartották róla, hogy a fejben székel, ezért fejlélekként is hívták.

Kétségtelen számomra, hogy a magyarságnak azért is lehettek magasabb rendű istenélményei - nem csak a papoknak, a nép egyszerű tagjainak is -, mert tudatában volt annak, hogy benne egy úgynevezett szabadlélek is létezik, amely nem csupán a múlandó, napról napra változó személyiségét, hanem a teljes individuumát ki tudja fejezni.

A megboldogultnak azt a túlvilági életet folytató részét, amely a valódi személyazonosságot is megőrizte, halotti léleknek is hívták.

Az már a népi hiedelem kategóriába esik, hogy amikor valaki meghalt, akkor szimbolikusan is azzal könnyítették mega lélek eltávozását, hogy kinyitották számára az ablakot. Ugyanakkor úgy gondolták, hogy a lélek csak a földbe helyezés után hagyja el végleg a testét.

A tükröket lefedték egy kendővel vagy megordították, s az órát is megállították, mondván, a lélek vissza ne térjen. A tükröket azért is fedték le, mert meg kívánták kímélni az elhunytakat attól, hogy a tükörben megpillantsák magukat.

A koporsóba pedig azért is helyeztek némi pénz, hogy az elhunyt azzal tudjon fizetni a túlvilágon, amikor átkel a mennyország hídján.

Azt kell mondjam, hogy a kereszténységet népünkre erőltették, s ezzel igyekeztek ősi vallásunk hagyatékát eltörölni. A magyar halhatatlan hősök helyett katolikus szenteket, a szakrális uralkodónk helyett egy Róma által ,,felszentelt" és megerősített uralkodót ültettek, ősi nem-keresztény (pogány) ünnepeink és rítusaink helyébe keresztény ünnepek és liturgia lépett.

A kereszténység felvétele és a nyugati érdekeket képviselő előkelők hatalomhoz juttatása megtette a hatását: az egységünket jelenő ősvallásunkkal megkopott, majdan pedig megszakadt a kapcsolatunk. Így vált szinte teljes mértékben enyészetté az az napkereszténység, amely a fent említett módon békét és boldogságot adott a magyarság számára. Leigázóink azonban gondoskodtak arról, hogy ez a tiszta vallás megszűnjék, s ami pedig megmarad belőle, az csupán babonának és mendemondának neveztessék.



Így érhető Kiszely Istvántól vett idézet:

,,Mivel Európa háborúban nem tudta legyőzni a magyarságot, azt az erőt kellett elpusztítania, ami összetartotta; múltját és ősi hitét (vallását)."

forrás:szabadonebredok.info
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
Maja horoszkóp
  2016-08-23 01:19:43, kedd
 
  Denevér (július 26.-augusztus 22.)

A maják úgy tartották, hogy a Denevér-szülötteknek annyira kifinomultak az érzékszerveik, hogy még azt is meghallják, amit mások csak gondolnak. Ennek köszönhetően úgy jellemezték őket, hogy nincs szükségük különösebb erőfeszítésekre ahhoz, hogy elérjék, amit akarnak, és hogy mindannyian szép eredményeket tudnak felmutatni. Hatodik érzékük kiválóan működik, és a legrosszabb, amit egy Denevér tehet, hogy nem hallgatja meg, amit a belső hangja súg - merthogy ez mindig helyes útmutatással szolgál számára. Nem is szeret hosszan tipródni egy-egy döntéshozatal előtt, legtöbbször a megérzéseire hallgat és ezt a későbbiekben sem bánja meg. Kiváló emberismerő, belelát mások fejébe, ezért nem könnyű félrevezetni vagy becsapni a Denevéreket. Higgadtságukat az élesebb helyzetekben is megőrzik, ezért remek vezető válhat belőlük, méghozzá olyan, akire beosztottjai fölnéznek és akiről tisztelettel beszélnek. Határozott és korrekt személyiség, komoly elvárásai vannak a többiekkel szemben, amiknek nem mindig könnyű megfelelni - ám akinek ez sikerül, azt egyenrangú félnek tekinti. Nem szeretik a tétlenséget, mindig találnak valamit, amivel lefoglalhatják magukat, és a problémák megoldását sem halogatják. Gyorsan és határozottan cselekednek, hogy minél hamarabb pontot tehessenek a megoldásra váró ügyek végére.

Skorpió (augusztus 23.-szeptember 19.)

A maják úgy gondolták, hogy azok, akik a Skorpió jegyében születtek, magukban hordozzák az emberiség bölcsességét, és egyik legnagyobb küldetésük az, hogy ezt meg is osszák a többiekkel. Személyes szabadságuk rendkívül fontos a számukra, ugyanakkor foggal-körömmel ragaszkodnak ahhoz, ami az övék. Ez a kettősség minden mozzanatára jellemző, emiatt nehezen kiismerhető, szeszélyei miatt sosem lehet unatkozni mellette. Nem törekszenek mindenáron arra, hogy jóban legyenek másokkal, ennek ellenére könnyen teremt kapcsolatot a környezetében élőkkel, és barátságai általában hosszú távra szólnak. Remek a memóriája, ügyel a részletekre és rendkívül figyelmes - emiatt nehéz csőbe húzni. Aki megbántotta, annak idővel képes megbocsátani, ám soha nem fogja elfelejteni a kellemetlenséget, így jobb nem ujjat húzni vele. Ugyanakkor azt sem felejti el soha, ha jó voltál hozzá, és a kedvességet kamatostul visszaadja. Erős az intuíciója, könnyen beleéli magát mások helyzetébe, ezért igen empatikus. Ennek köszönhetően hamar ráérez arra, kinek mi a gyenge pontja, így ha támadásba kell lendülni, tökéletesen tudja, hova kell böknie. Az egyenesség és az őszinteség kiemelten fontos számára az élet minden területén, és ezt nem is rejti véka alá.

Szarvas (szeptember 20.-október 17.)

A maják varázslatos állatnak tartották a szarvast, ezért meg voltak győződve arról, hogy a jegy szülöttei elegáns megjelenésűek, kellemes személyiségűek és kivételesen bájosak. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően emberi kapcsolataik kiegyensúlyozottak, és az esetek túlnyomó részében a környezetükben élőktől is hasonló viselkedésre számíthatnak. A nyugalom és a harmónia rendkívül fontos számukra, mindig törekszenek arra, hogy béke uralja a környezetüket. Ha mégis fekete felhők gyülekeznének a fejük felett, mindent megtesznek azért, hogy a lehető leghamarabb elhessegessék azokat. Nagyon szeretik a természet közelségét, igazán megnyugtatja őket, ha a szabad levegőn tartózkodhatnak. Kreatívak és érzékenyek, fantáziájuk gazdag, képzeletük élénk, ennek köszönhetően az alkotó tevékenységekben gyakran érnek el sikereket. Könnyen megbántódnak, sérülékeny a lelkük, sokszor olyan dolgokat is a szívükre vesznek, amik másoknak meg sem kottyannak. Kedvességükkel szinte mindenkit elbűvölnek, nem beszélve külső adottságaikról: bájosak és megnyerőek, titokzatos vonzerővel felruházva.

Bagoly (október 18.-november 14.)

A maják úgy gondolták, hogy a Bagoly-szülöttek különleges, sámáni képességekkel jönnek a világra, akik belelátnak mások lelkébe és érzéseibe, és akik szavak nélkül is kapcsolatba tudnak lépni a többi emberrel. A legtöbb Bagoly jegyű valóban különösen erős intuícióval van megáldva, megérzései, ösztönei ritkán viszik rossz irányba, ezért jól teszi, ha hallgat azokra. Kifejezetten jó emberismerő, rendkívül jó megfigyelő, semmi sem kerüli el a tekintetét, ami fontos. A rossz szándékot, a gonoszságot messziről felismeri, még azelőtt, hogy a többiek egyáltalán gyanakodni kezdenének. Ha tehát egy Bagoly-szülött valakire azt mondja, “nem ártana vigyázni vele", akkor azt érdemes mindenképpen megszívlelni! Nem az a típus, aki azonnal a társaság középpontjába kívánkozik, inkább szépen lassan bontakozik ki. Elsőre ezért kissé zárkózottnak tűnhet, pedig nem az, sőt, kifejezetten barátságos és odaadó, csak épp időre van szüksége ahhoz, hogy ezt kimutathassa. Szórakoztató és intelligens beszélgetőpartner, akivel öröm minden együtt töltött perc, ezért sokan keresik a társaságát és szívesen fordulnak hozzá tanácsért is. Remek hallgatóság és jó meglátásainak köszönhetően ideális “mentor" is válhat belőle, átérzi a számára felvázolt problémákat, bele tudja élni magát mások helyzetébe. Kritikus és cinikus is, olykor kissé elhamarkodottan ítélkezik, kialakított véleményétől nehéz, de nem lehetetlen eltéríteni.

Páva (november 15.-december 12.)

A maja kultúrában kedvelt díszítőelemnek tartották a pávatollat, ám nemcsak szépsége miatt használták szívesen dekorálásra, hanem azért is, mert úgy vélték, hogy a páva egy rendkívül erős, magabiztos, megbízható védelmező állat, amire bátran rábízták magukat. A Páva-szülöttekről is azt gondolták, hogy biztonságot sugárzó személyek, akikre számítani lehet a bajban. Nemcsak magukat védik meg sikerrel, hanem az elesettekért is kiállnak - jó a szociális érzékük és kitartó barátok. Becsületesek és őszinték, nem kertelnek, kimondják, amit gondolnak. Ugyanezt várják el a környezetüktől is, nem szeretik, ha valaki hezitál vagy nem vállalja föl előttük a véleményét. Sajátos humorral áldotta meg őket a sors, amit nem csak arra használnak, hogy másokat megvicceljnek, hanem öniróniájuk is fejlett. A versenyhelyzetek doppingolják, ilyenkor még többet képesek kihozni magukból - emiatt azonban hajlamosak mindent az utolsó pillanatra hagyni. A halogatás után aztán alaposan rákapcsolnak, és olyan brilliáns teljesítményt nyújtanak, ami mindenkit lenyűgöz. Jó a művészi érzékük, kreatívak és szívesen végeznek alkotó tevékenységeket -ha munkájuk ezt nem teszi lehetővé, akkor legalább hobbiként. Társaságkedvelők és barátságosak, élvezik, ha minden szempár rájuk szegeződik. A közhelyes dolgoktól irtóznak, rendkívül fontos a számukra, hogy egy kicsit mindig kilógjanak a sorból.

Gyík (december 13.-január 9.)

A maják szerint a Gyík-szülöttek legfőbb ismertetőjegye a jó alkalmazkodó-képesség, illetve a rugalmasság. Úgy tartják, hogy a Gyíkok számára nem igen léteznek problémák, csak megoldások: akármit is hoz az élet, azt megpróbálják úgy kezelni, hogy a lehető legjobban jöjjenek ki belőle - és ez pozitív hozzáállásuknak köszönhetően szinte mindig sikerül is. Személyiségük rendkívül összetett, folyamatosan változó, ezért a Gyíkok nehezen kiismerhetők. Törekszenek arra, hogy megismerjék saját magukat és feltérképezzék belső világukat. Talán ennek a folyamatos belső fejlődésnek köszönhető, hogy a legváratlanabb helyzetekhez is képesek alkalmazkodni, és megpróbálnak mindenáron túlélni! Kedvesek, szeretnivalók és udvariasak, ugyanakkor néha igencsak provokatívak, ezzel van, hogy kihoznak másokat a sodrukból, de ők ezt egy cseppet sem bánják. Őszinték és határozottak, nem szoktak a zavarosban halászni. Lépéseiket megfontolják és nyílt lapokkal játszanak, nem kenyerük a ravaszság, mások manipulálása vagy félrevezetése. A tisztelet különösen fontos a számukra, elvárják, hogy mások kellő tekintéllyel forduljanak feléjük, és cserébe ők is így tesznek. Ritkán táplálnak előítéleteket, alapvetően mindenkiről jót feltételeznek.

Majom (január 10.-február 6.)

A maják nagyra tartották a Majom-szülötteket, mert szórakoztató személyiségnek tartották őket, de humoruk mellett intuícióikat is becsülték. Felnéztek rájuk pozitív gondolkodásukért, nyitott elméjükért és éles eszükért. A bajban nagy segítséget jelent számukra a humor, amivel nem csak saját maguknak segítenek abban, hogy elfelejtsék a nehezebb pillanatokat, hanem a környezetükben élőknek is. A szabadság és a függetlenség fontos számukra, ragaszkodnak hozzá, hogy ezt valamilyen formában akkor is megőrizzék, ha kapcsolatban élnek. Imádnak utazni és új kultúrákat, embereket megismerni, szinte szivacsként szívják magukba az új ismereteket. Izgága természetűek, nehezen ülnek meg a fenekükön, folyton mehetnékjük van és új ingerekre vágynak. Emiatt előfordul, hogy meggondolatlanul hoznak döntéseket, de ezt ritkán bánják meg, hiszen derűs hozzáállásuknak köszönhetően mindenben megkeresik a pozitívumot. Nem tűrik, ha az orruknál fogva próbálják vezetni őket vagy ha valami az elképzeléseiktől eltérően alakul - ilyenkor hangot is adnak a sérelmeiknek, kikérik maguknak az irányukban tanusított bánásmódot. Szeretik, ha sokan mozgolódnak körülöttük, hízelgő számára, ha mások próbálnak a kedvükben járni. A mézesmázasság azonban nem hatja meg őket, sokkal többre becsülik az egyedi elképzeléseket és az újszerű gondolatokat.

Sólyom (február 7.-március 6.)

Nagy a kitartásod, céltudatos vagy és nagy erőkkel küzdesz céljaid megvalósításáért. Vezéregyéniségnek tartanak, és azok, akiket a védőszárnyaid alá veszel, mindenképpen jól járnak veled, mert elszántan harcolsz az érdekeik védelmében, így közkedvelt főnök vagy csapatvezető válhat belőled. Észjárásod gyors, könnyen tanulsz és a memóriád is brilliáns. A váratlan helyzetekben sem blokkolsz le, tudod, hogy mit kell tenned a legjobb megoldás megtalálásáért. Nem szereted a korlátokat, és azt, ha mások meg akarják mondani, hogy mit csinálj. A szabadság igen fontos számodra, ha ebben akadályoznak, könnyen kijössz a sodrodból. A többiek szemében érdekes vagy, szívesen barátkoznak veled és sokan keresik a társaságodat. Ez hízelgő a számodra, hiszen a barátok fontos szerepet töltenek be az életedben. Egyáltalán nem vagy visszahúzódó típus, néha mégis jobban érzed magad, ha félrevonulhatsz és rendezheted a gondolataidat. Jajj annak, aki ilyenkor rád töri az ajtót!

Jaguár (március 7.-április 3.)

A maják szerint a Jaguár testesíti meg a bátorságot és az elhivatottságot, küzdeniakarást és a céltudatosságot. Éppen ezért úgy tartják, hogy egy Jaguár-szülött sosem adja fel, teljes erőbedobással odateszi magát, hogy álmait megvalósítsa. Az életben felmerülő váratlan helyzetekkel félelmek nélkül szembenéz, és mindig ugrásra kész, hogy legyőzze az elé gördülő akadályokat. A Jaguárok mindig tudják, hogy mit akarnak, nem jellemző rájuk a bizonytalanság, a tétovázás. Rendkívül szenvedélyesek, de nem csak a munkában, hanem a magánéletben is! Erős az igazságérzete, örömmel kiáll másokért, és nem vár cserébe ellenszolgáltatást. Szívesen vágja a fejszéjét nagy fábá, nem retten vissza a komplikált helyzetektől, kivételes élvezettel tölti el a problémák megoldása, saját és mások teljesítményének túlszárnyalása. A feszített tempó cseppet sem vágja földhöz, kevés pihenés is elegendő neki ahhoz, hogy visszanyerje energikusságát. A külső szemlélők olykor agresszívnek láthatják, pedig valójában nem az. A férfi Jaguárok szívesen választanak olyan partnereket maguk mellé, akiket védelmezhetnek, míg a Jaguár nők arra vágynak, hogy szívük választottjától biztonságot kapjanak.

Kutya (április 4.-május 1.)

A maják rendkívül nagyra tartották a Kutya-szülötteket, mert felelősségteljesnek és megbízhatónak ismerték meg őket - éppen ezért szívesen bíztak rájuk nagy jelentősségű felatatokat. Nagylelkűek és jóindulatúak, akik örömmel segítenek a rászorulókon. Szeretetteljes személyiségűek, néha kissé visszahúzódóak, de szívük és szellemük mindig nyitva áll. Lelkesen teszik a dolgukat, ha elkapja őket a gépszíj, akár még családtagjaikat, barátaikat is képesek háttérbe szorítani, csak azért, hogy minden a legjobban alakuljon. Ez nem feltétlenül a munkahelyi feladataikra igaz, hanem például egy olyan projektre, melynek során másokkal tehetnek jót: például gyűjtést szervezni egy szegény családnak vagy gazdit keresni néhány árván maradt kiskutyának. Ami a szívükön, az a szájukon, emiatt kissé meggondolatlanok, és nem ritka, hogy olyan vizekre eveznek, ahol valójában semmi keresnivalójuk. Nem kertelnek, megmondják a véleményüket, de arra azért próbálnak odafigyelni, hogy ha lehet, ne rontsanak ajtóstul a házba. Céljaik megvalósítása során az eszükre hallgatnak, és nagyon is céltudatosak, a környezetük számára azonban úgy tűnhet, kissé csapongóak. Ez azonban nem igaz: rengeteg jó ötletük támad, és szeretnék mindet valóra váltani, sokszor akár egyszerre is. Szeretik a természetet és szívesen forgolódnak társaságban, jó csapatjátékosok.

Kígyó (május 2.-május 29.)

A maják körében a kígyóhoz nem társulnak negatív érzetek, ezért cseppet sem kell magadat kellemetlenül érezned, ha ez a maja csillagjegyed! Az ő kultúrájukban ez az állat a bölcsességet testesíti meg, ezért érdeklődőnek, nyitottnak és rendkívül gyors észjárásúnak tartják a Kígyó-szülötteket. Mindig készen állnak a tanulásra, az új dolgok elsajátítására, könnyen meglátják a lényeget és az összefüggéseket. Szeretik a szépet és vonzódnak a művészetekhez, sok esetben maguk is rendelkeznek alkotói vénával. Érzékenyek és kifinomultak, mindig törekszenek az elegáns megjelenésre, ám soha nem hivalkodóak, harsányak. Céljaik eléréséért tudatosan tesznek, egyáltalán nem jellemző rájuk a forrófejűség és a meggondolatlanság: lépéseiket átgondolják, mérlegelik a lehetséges következményeket és nyugodtan cselekszenek. Kitartóak és határozottak, ha valaki az útjukba áll, azzal bizony nem finomkodnak, ezért jobb, ha nem akadályozzák őket terveik megvalósításában - méregfogával igen fájdalmas sebet ejthet az illető legérzékenyebb pontján, amit a Kígyó-szülött rövid időn belül könnyen föltérképez! Akiről viszont tudják, hogy mellettük áll és számíthatnak rá, azzal végtelenül kedvesek, figyelmesek és viszonozzák a pártfogást. Ideális barátok, ha azonban megharagszanak, sosem felejtik el a történteket, és mindig is szívükben hordozzák a tüskét!

Nyúl (május 30.-június 26.)

A maják szerint a Nyúl-szülöttek rendkívül termékenyek, ám nem kizárólag a szó szoros értelmében: könnyen találnak megoldást olyan helyzetekben is, amikor mások megbénulnak a félelemtől, és remek újító ötletekkel rukkolnak elő, ha a szükség úgy kívánja. Fantáziájuk élénk, okosak és gyors gondolkodásúak. Amibe belekezdenek, azt szeretik végigvinni, és rendkívül fontos számukra, hogy munkájuknak mindig bőséges gyümölcse legyen. Semmit sem csinálnak ímmel-ámmal, amit a fejükbe vesznek, azt meg is akarják valósítani. A barátság, a másokkal való kommunikáció kulcsfontosságú az életükben, nagyon szeretnek társaságban mozgolódni és jól dolgoznak csapatban. Általában kiterjedt baráti körrel rendelkeznek, és akkor sem válnak visszahúzódóvá, ha ismeretlenekkel találkoznak. Intuitívak és empatikusak, ezért könnyen “ráhangolódnak másokra". Ennek köszönhetően jó emberismerők és könnyen szót értenek másokkal. Kifinomultak és elegánsak, szeretnek csinosan öltözködni és mindig adnak a jó megjelenésre. Nem csak magára, hanem környezetére is igényes, családtagjaival, szeretteivel rendkívül figyelmes, igen gondoskodó típus. Jó a humorérzéke, időnként azonban ironikusabb a kelleténél, emiatt csípős megjegyzések hagyhatják el a száját. A mércét azonban nem csak másokkal szemben állítja magasra, hanem saját magával szemben is, maximalizmusával gyakran saját magának okoz fejfájást.

Teknős (június 27.-július 24.)

A maják nagy tisztelettel tekintettek a Teknős-szülöttekre, mert megfontoltak, bölcsek és kitartóak. Az isteni bölcsesség nagyköveteinek tartották őket, mert semmit sem tesznek meggondolatlanul, elhamarkodottan. Csodálták őket a türelmükért, higgadtságukért és nyugalmukért. A Teknős-szülöttek nem szeretik a kapkodást, kifejezetten rosszul viselik a “rohanó életmódot". Sokkal inkább kedvükre való a nyugodt tempó - kikapcsolódásként szívesen tartózkodnak a szabad levegőn, a természet közelségében. Önkontrolljukat szinte soha nem veszítik el, ám ha nagy ritkán mégis megtörténik, jobb távol maradni tőlük! Céljaik eléréséért lépésről-lépésre haladnak, nem jellemző rájuk, hogy a dolgok közepébe vágjanak és fejetlenül kapkodjanak. Spirituális beállítottságúak, alapvetően hisznek az emberi jóságban, senkiről nem feltételeznek rosszat - azok azonban, akik csalódást okoznak nekik, örökre elveszítik a bizalmukat! Igaz ez a szerelmi életükre is: ha párjukat hűtlenségen érik, bizony kő kövön nem marad! Első pillantásra megközelíthetetlennek, visszahúzódónak tűnhetnek, hiszen nem tartoznak azok közé, akik minden áron a társaság középpontjába akarnak kerülni. Fokozatosan engedi közel magához az embereket, s ha ez megtörtént, rendkívül kedves, odaadó, figyelmes társra, barátra lelhetünk a személyében.

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
mozgó mandala
  2016-08-09 10:36:22, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
spirituális ember
  2016-07-02 11:22:46, szombat
 
  Hogyan látja a világot egy spirituális és hogyan egy “hétköznapi" ember?

Egyre több ember tapasztalja azt, hogy a világ változásokon megy át, ezt még azok is érzik, akik nem foglalkoznak a spirituális oldalukkal. Az is észrevehető viszont, hogy egyre hangosabbak azok a szavak, mondatok, amelyek a lelki, spirituális irányt mutatják. Említhetnénk itt a világhírű Eckhart Tolle-t, de vannak neves színészek, rendezők, művészek, akik megtapasztalták már a spiritualitás jótékony hatásait, ők már képesek más szemszögből is látni a világot.



A következőkben azt fogjuk bemutatni, hogy mi az a 7 dolog, ami megkülönböztet egy spirituális és egy hétköznapi embert.

1. Intuíció vagy ráció?

A spirituális ember: a megérzéseire, az intuícióira hagyatkozik. Figyel a belső hangra, az ösztöneire, az érzelmei irányítják.

A hétköznapi ember: a logika mentén dönt, a ráció szerepel mindig az első helyen. Mindig logikus érveket sorakoztat fel, ha be kell számolnia cselekedeteiről. Menekül azoktól a helyzetektől, kerüli azokat az embereket, akik társaságában nem érzik jól magukat.

2. Tudatosság vagy tudattalanság?

A spirituális ember: mindig objektíven tekint a környezetére, még ha fájdalmas is amit lát. Egy spirituális ember mindig arra törekszik, hogy megismerje jobban önmagát, működését, tudatalattiját. Ez az ember megérti azt, hogy vannak olyanok, akik azért okoznak másoknak fájdalmat, mert gyerekkorukban traumák érték, amelyek emlékei a tudatalattijukba volt elraktározva, és ilyenkor előtörnek. Ahhoz, hogy ezt el tudja fogadni, megértőnek kell lennie azzal a személlyel.

A hétköznapi ember: idejének 70 százalékát a tudatalattija, a berögzült gondolatok, szokások irányítják. Néha megelégszik egy-két felszínes dologgal, amely örömet szerez, de ez csak pillanatnyi állapot. Mindig kívül keresi a boldogságot, az emberektől várja el, hogy jó napja legyen, de legtöbbször mindenkiben csalódik.

3. Vibrálás vagy szokványosság?

Egy spirituális ember: aszerint él, hogy a pozitív energiák vibrációja mennyire van hatással rá. Ez az ember megérzi, hogy az energiák vibrációja a színekben, a helyekben, az ételben, az emberekben nyilvánul meg, és ahol jól érzi magát, ott ezek az energiavibrációk pozitívak. Ugyanakkor hisznek a telepátiában, a tisztánlátásban.

A hétköznapi ember: ha az energiákról, vibrációról hall, akkor azt mondja: “ez marhaság." Az ő felfogása szerint csak az létezik, amit látunk, hallunk, ízlelünk, érzékelünk, megtapintunk.

4. Végtelenség vagy végesség?

A spirituális ember: szerint minden végtelen, egy nagy egység részét képezi, amiben mi is helyet foglalunk, úgy testileg, mint szellemileg. Minden lehetséges ebben a világban, minden határtalan.

A hétköznapi ember: csak a geometria törvényeit ismeri el, amely minden formának értelmezési keretet ad.

5. Szeretet vagy félelem?

A spirituális ember: úgy gondolja, hogy a félelem ellentéte a szeretet, nem pedig a gyűlölet. Mindig a szeretet erejére összpontosít, mert a szeretet nem ismer korlátokat, hierarchiát. A szeretet a lélek legfőbb tápláléka, amely nélkül megszűnik minden jó, minden pozitívum ezen a bolygón.

A hétköznapi ember: a félelem kapcsán leblokkol, amely a legrosszabb esetben élete végéig elkíséri. Ezzel pedig megkeseríti életét, a másokét is, leértékeli önmagát, agresszívé, közönyössé, intoleránssá válik.

6. Belső béke vagy társasági siker?

A spirituális ember: úgy tartja, hogy a külsőségek nem lényeges dolgok, nincs akkora értékük, mint a belső békének, harmóniának, nyugodtságnak, amelyre bármikor számíthatunk, nem úgy, mint a pénzre, értéktárgyakra. Ezért a spirituális embernek sokkal többet jelent egy kellemes beszélgetés a szeretteivel, mint egy méregdrága karóra.

A hétköznapi ember: feláldozza idejének és energiájának nagy részét a külső siker érdekében, ha viszont ez nem következik be, akkor lelkileg összetör. Mindig a környezetétől várja a megoldásokat, és ha valami nem sikerül, akkor gyakran másokat hibáztat a kudarcért.

7. Rendező vagy színész?

A spirituális ember: megérti, hogy ő nem csak egy szereplő az életében, hanem maga a rendező. Ő ismeri legjobban magát, képességeit, tulajdonságait, így tudatosan irányítja, intézi az életét. A szívére, a lelkére hallgat, és nem köt kompromisszumokat. Elfogad minden történést az életében.

A hétköznapi ember: mindig visszaigazolást kér, hogy jól csinálja-e a dolgokat, vagy sem, akár a színész. Sokszor képtelen irányítani az életét, hisz a szerencsében, úgy gondolja, hogy életéről, sorsáról sokszor mások döntenek. A boldogsága, sikere is a külső tényezőktől függ.
 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
csakrák
  2016-05-21 22:51:23, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ezotéria  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 130 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 466
  • e Hét: 561
  • e Hónap: 1773
  • e Év: 29996
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.