Regisztráció  Belépés
ronix.blog.xfree.hu
"Ha élni akarsz, két karod legyen a híd, és szavad olyan, ami épít - de kell, hogy példa is légy hordozva mások terhét. Csapóné Ágoston Veronika
2008.06.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Van remény - Amikor elrontunk dolgokat
  2014-07-30 19:06:58, szerda
 
  Amikor elrontunk dolgokat

Zsidó 4/16

Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van s mindezt a legalkalmasabb időben.

Mindig valakinek akarunk megfelelni. A gyermekek a szülőknek, az iskolások a tanároknak, a felnőttek a főnöknek, a házaspárok a társuknak.....
Majd előléptetnek, béremelést adnak a munkahelyen, amennyiben megfelelünk. Majd megveszem neked ezt és ezt,ha jól viselkedsz.
Ez a bizonyos HA egy rövid kis szócska, de ott van kimondatlanul szinte mindenhol.
Isten királysága nem ilyen. Az Úr nem mondja, hogy majd ha ezt és ezt megteszed..akkor....
Mi magunk"tökéletlenek", alkalmatlanok vagyunk arra, hogy Ő használjon bennünket. Az Úr tesz bennünket alkalmassá arra, hogy szolgáljuk Őt. Ő tesz bennünket alkalmassá arra, hogy hirdessük az Evangéliumot. Elrontunk dolgokat. Mégsem mondja az nekünk, hogy majd ha helyrehozod akkor..., vagy hát gyermekem ezt elszúrtad és soha többé nem bízok rád semmit.
Amikor elrontunk dolgokat, akkor is hozzá kell szaladnunk és nem szégyenkezve, bűntudattal elmenekülni Tőle,mert mindig, minden körülmények között számíthatunk az Úr jóságára.
Az Ő jósága és kegyelme hatalmasabb a mi vétkeinknél, hibáinknál és kudarcainknál
Ámen 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú
  2013-09-26 13:10:56, csütörtök
 
  Ernest Hemingway:

Soha ne légy szomorú


Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,

s ne keseredj el, ha nem találod helyed.

A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,

előfordul néha, hogy nehezebben halad.

Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,

idővel majd alakul, mi e percben csak
gondolat.

Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs,
ki választ ad,

minden napunk küzdelem, mely mindhalálig
megmarad.

Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden
hullám összecsap,

gondolj bele, mennyi ember vállalná
sorsodat.

Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,

ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az
életed.

Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki
jobban a szemed,

gondjaid közt tartogat még csodákat az
életed.

Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt
ne feledd:

A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi
semmi tett.
 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Isten megígérte...
  2013-07-03 23:21:17, szerda
 
  Isten megígérte, hogy "be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban." (Fil 4,19) De minden ígéretnek van egy feltétele. Isten azt akarja, hogy tanuljunk meg jobban bízni benne, hogy megadhassa azt, amire szükségünk van, és megáldja életünket. (Napi remény)


 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Jó lenne!
  2013-05-24 22:16:21, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Légy korán kelő!
  2013-05-24 22:06:45, péntek
 
  Napi frissítő:
"Légy korán kelő! Így igaz, ha Istennel töltesz időt, mielőtt a nap elkezdődik, elképesztő energiával tölt fel."
Idézet a "Győzelem a munkában és a munkanélküliségben" című kiadványból
 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Bizalomteli hetet!
  2013-04-29 20:38:09, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Az ÚR az én világosságom
  2013-04-29 20:31:55, hétfő
 
  Ne örülj bajomnak, ellenségem, mert ha elesem is, fölkelek, ha sötétségben lakom is, az ÚR az én világosságom. Mikeás 7:8 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Születésnapi merengés. Írta Miklós Csaba
  2013-02-17 15:41:54, vasárnap
 
  Születésnapi merengés.
Írta Miklós Csaba .

Eddig,erre nem figyeltem,
Figyelembe,sosem vettem!
Hogy szaladnak a napok,
Suhannak ,a hónapok!
De most,felfigyeltem,
Eljárt az idő felettem!
Öles szakállt eresztettem,
Hajam,derékig növesztettem!
De most,észrevettem korom,
Befont hajam levágatom!
Megedzem gyenge izmaimat,
Kiegyenesítem derekamat!
Újra úgy járok,mint régen,
Mindenki feje felett néztem!
Látom újra a szép napokat,
A ragyogó csillagokat!
Mikor mindent,úgy szerettem,
Szívem megtelt szeretettel!
Most,hogy megleltem új Világom,
Megtaláltam boldogságom!
Elértem egy olyan kort,
Mikor mindenki,mérleget vont!
A legnagyobb,mit elérhettem,
Emberként éltem meg életem!
Apa és nagyapa lehettem,
Gyermekeket ölelhettem!
Boldog vagyok,nem éltem hiába,
Nyomokat hagytam utókoromra!
Mi lehettem volna, s mi lettem?
Parányi pont a végtelenben........


Link Secret Garden - Nocturne

Kedves Csaba!
Isten éltessen és áldjon meg gazdagon! SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
Az élet szép, az élet jó, élni érdemes!!
  2013-01-12 22:41:47, szombat
 
  ...... .........Az élet szép, az élet jó, élni érdemes!!


Végtelen szomorú szívvel olvasom, hallom itt is ott is, hogy lám - lám milyen rossz világban élünk! Fiatalok, nyugdíjas idősek, nagyon sokan, mindenféle rangú, rendű ember, veszi a bátorságot, hogy ezt az egész világot, úgy ahogyan van, tudósokkal, művészekkel, államférfiakkal, egyházakkal mindenestől egy kalap alá véve summásan leszólják, mocskolják, ócsárolják. És minderre, - döbbenten látom, - hogy szinte mindenki bólogat, hogy valóban ez az egész világ úgy, ahogyan van rossz, korrupt, mocskos, elvetni való!! Az emberek szinte versenyeznek, hogy ki tud több rosszat mondani a másikról, a világunk minden egyes milliméteréről, jelenről, múltról, jövőről egyaránt!! Feltúrják a pöcegödröket, elé bányásszák évszázadok távlatából is a legkisebb rosszat is, hogy azt az ünnepi asztalra téve mindenkinek elvegyék az étvágyát, a kedvét az élettől, az alkotó, becsületes munkától.

Kedves testvéreim ez a sok siránkozás, leszólás, mocskolódás a gonosz lélek hangja!! A mindent tagadó, Isten művét ócsárló Sátán adja ezt a hangot a világot szidó ember szájába, és sajnos ők gondolkodás nélkül fújják, az éktelen hamis szöveget!! A gonosznak nem volt jó a kezdet kezdetétől semmi, nem volt jó az Éden, nem volt elég jó a Virágvasárnapján Jeruzsálembe bevonuló Jézus Krisztus. Neki soha semmi nem is lesz elég jó, Isten szép ajándékaiból, mert ö a lázadó, az ócsárló, a mindig és mindent tagadó. Az ördög, sajnos munkáját oly eredményesen végzi, hogy nagyon sokan világvégi hangulatban tengetik életüket, várják az önként vállalt semmittevésben az összeomlást, a tétlen elégedetlenkedésben, meddő siránkozásban való megsemmisülést, egyszóval a teremtő Isten kudarcát.


Én hiszek ebben a csodálatos világban! A tudósok szerint talán 14 milliárd évvel ezelőtt egy maréknyi anyag ősrobbanásából keletkezett a kozmosz, a parányi részecskék egymásra találásából, közösségéből született 4-5 milliárd évvel ezelőtt a naprendszerünk, e földgolyó, mely bár irdatlan sebességgel száguld a világűrbe, mégis békés otthona tudott lenni az életnek, az emberiségnek. Csodásan feltarisznyált világunkban, az ember megtalálta mindazt, mi álmai valóra váltásához szükséges, vasércet, rezet, kőolajat, így szép autókat, repülőket készítve munkánk könnyebb, meglátogathassuk egymást. Bölcs okos mérnökeink munkája kitermeli a föld mélyéből a gázt, hogy praktikus kis kazánok jóvoltából akár egyetlen csomag gyufával átvészeljük a hideg telet... És folytathatnám e szemünk előtt egymásból születő csodák végtelen láncolatának dicséretét, de inkább alázattal leborulok Jézus Krisztus előtt aki kétezer éve nyugtatva, bátorítva így szólt hozzánk: "Atyám mindmáig munkálkodik és én is munkálkodom!" Jn 5,17 Igen én hiszek a jósággal, szeretettel munkálkodó Istenben, hiszem, hogy e földnevű projektjét nem azért indította el, hogy majd egyszer fáradt kezéből kicsúszva visszahulljon az a semmibe. Ő erős kézzel vezet ma is bennünket, világunk megannyi szép vonásán ott ragyog gondoskodó szeretetének a kéznyoma. Ma is hív, bátorít, hogy társai legyünk, vele együtt teremtsük tovább szép világunkat, keresünk irányt a semmiből induló, hosszú utat megtett emberiségnek a következő lépéseihez. Ő azt akarja, hogy találjunk megoldásokat, válaszokat, mert mindig van tovább, van olyan megoldás, mely mindnyájunknak jó, járható út! Igen, hihetetlen hosszú, és csodálatos az az út, melyet maga az élet bejárt e pár milliárd év alatt, nekünk hinnünk kell, hogy még csodálatos távlatok vannak az emberiség előtt. Létünk nem egy vakvágányon vánszorgó, tehetetlen korlátok közé zárt vergődés, nincs előttünk a szárnyalásunkat megtörő áttörhetetlen plafon. Persze, hogy a bennünket bátorító, vigasztaló Isten kudarcára fogadó gonosz megtesz mindent, hogy elbizonytalanodva megtorpanjunk, hogy a megoldást kereső párbeszédek hangját átvegye az acsarkodó gyűlölködés, és a jókedvű munkás hétköznapokat felváltsa a haragtól izzó, egymás torkának eső emberek véres őrjöngése.

Olyan rossz ez a világ?! Kitudná megmondani, hogy ma hány lélek él az emberek irgalmából? Lám ez a rossz világ eltartja a széthullott családok gyermekeit, meleg otthont ad, ruhát, tanszert, mindennapi betevő falatot biztosít nekik, és megszervezi, hogy főiskolára, egyetemre járhassanak. Könyörgünk a gyermekeknek, hogy méltóztassanak tanulni, felnőni oda, hogy saját lábukra állva, önálló életet kezdhessenek. A történelmet ismerő ember előtt világos, hogy hatalmas lépéseket tettünk, teszünk a demokrácia felé, még a mi térségünkben, itt a Balkánon is, hisz nap mind nap élhetőbb ez a világ. Szidjuk az Erdélyi kisebbségi sorsot, pedig még az eldugott kis szórvány falvainkban is az állam magyar nyelven akár egyetlen gyerek számára is fenntart iskolát, fizeti a tanítót, tanárt, hogy nyitogassa a gyermek előtt az ismeretek, a tudás ajtaját, anyanyelvén. Polgármesterek bizalommal felhívnak, és szinte könyörögve kérik, hogy egy egy történelmi épületet, kaszárnyát vegyünk át, segítenek mindenben, hogy az szépen felújítva otthona lehessen a bajba került gyermekeknek, fiataloknak. Egy pár hónappal ezelőtt ott álltunk Szalontán egy szépen felújított gyermekvédelmi központ előtt, hogy Isten áldását kérjük a munkánkra és átadjuk a gyermekeknek. Akkor és ott mondtam, a város polgármestere, a térségnek parlamenti képviselője előtt, hogy soha semmilyen szín alatt nem hittem volna még 1o évvel ezelőtt sem, hogy megérhetem, azt, hogy egy hajdani magyar huszár laktanyát, melyben évtizedekig román katonák laktak, ingyen átadják a gyermekeinknek. És megtörtént a csoda, sőt még támogatást is adtak Bukarestből, teljesen hivatalosan, hogy szépen felújítsuk az épületeket, és abban Isten nevét segítségül híva, anyanyelvünkön gyermekvédelmi otthont indítsunk be! Ott álltunk némán és körülöttünk, a hajdani kaszárnya udvarán több mind száz gyermek szaladgált, játszadoztak, mert a háború fészkéből, a katonák békésen vissza vonultak, és mi Isten nevében létrehozhattuk a Béke Királynőjéről elnevezett gyermekvédelmi központot!

Mindazok, akik habzó szájjal minden ellen lázadnak, a félelem, a bizonytalanság, a káosz ügyvivői. Természetes, hogy az előttünk tornyosuló gondokat nem szabad lekicsinyelni, de hinnünk kell, hogy azokat türelmes párbeszéddel, nyugodt érveléssel, és kemény kitartó munkával képesek vagyunk megoldani. Bízzunk tudósainkban, nézzünk fel Isten adta tehetséggel rendelkező művészeinkre, hagyjuk, hogy dolgozzanak nyugodtan a hivatalosan megválasztott államférfijaink, és őseink hitét hirdető papjainkkal mi is térdeljünk le világunkat biztos kézzel vezető Istenünk előtt. Higgyünk a holnapban, és mindenki ott, ahova sorsa állította végezze a tőle telhető legjobban a munkáját, ne hagyja, hogy a félelem, a kishitűség kivegye kezünkből a mindennapi feladatokat. A diák tanuljon, képezze magát, bontakoztassa ki testéből, szellemi adottságaiból a legtöbbet maga és a testvérei örömére. És mi felnőttek, seperjük tisztára a saját portánkat, mindenki a maga munkáját végezze, ahogyan a testünkben is a szervek, sejtek végzi mindegyik a maga sajátságos dolgát, bízva abban, ki az életet adta, az jóvégre is tudja vinni mindazt mit elkezdett. Gondviselő Istenünkre számíthatunk, ha bízunk benne, és dolgozunk, hiszem, hogy lesz népünknek, itt Erdélyben autonómiája, és megmarad egységes fejlesztési régiónak a Székelyföld.


Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.

Déva, 2o13 január 12
 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
HIT ÉVE! 2012. október 11. - 2013. november 24.
  2012-10-11 21:30:50, csütörtök
 
  A II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulóján, 2012. október 11-én kezdődik és 2013. november 24-ig, Krisztus király ünnepéig tart majd a Hit éve, amelynek célja, hogy hirdessük Krisztust azoknak, akik nem ismerik, vagy csupán egy történelmi személyiséget látnak benne - jelentette be XVI. Benedek vasárnap, a Szent Péter-bazilikában tartott szentmisén. A pápa erről beszélt az Úrangyalához kapcsolódó elmélkedésében is.
...... ........... ........... ........... ........... .....A Szent Péter-bazilikában a pápa úgy fogalmazott: a kegyelem pillanata lesz a Hit éve, amikor még teljesebben Istenhez fordulhatunk, megerősíthetjük hitünket, és örömmel hirdethetjük őt az embereknek. XVI. Benedek szerint a Hit éve új lendületet adhat az egyház missziójának, és kivezetheti az embereket abból a sivatagból, amelyben gyakran találják magukat, és elvezetheti őket az élet helyére, a Krisztussal való barátságra.

Hozzátette: a Hit éve meghirdetésének okát, céljait és irányelveit egy, a napokban bemutatandó apostoli levélben részletezi majd. Az Szent Péter-bazilikában celebrált szentmisén elsősorban a hétvégén tartott, a tavaly alapított Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett új evangelizációs konferencia vendégei vettek részt, ezért itt jelentette be a pápa a Hit évét.

A Szentatya - most első ízben - azon a gördülő emelvényen haladt végig a Szent Péter-bazilika főhajóján, amelyet elődje, II. János Pál is használt betegsége idején. Federico Lombardi vatikáni szóvivő újságíróknak elmondta, hogy az emelvényt ,,nem orvosi okból, hanem kizárólag a mozgással járó fáradság csökkentése céljából" alkalmazzák.

Az olvasmányok kapcsán a pápa az új evangelizáció útmutatóját vázolta fel: Izajás próféta a perzsa Kürosz királyról ír, aki anélkül valósított meg egy isteni tervet, hogy tudott volna erről, és még csak zsidó sem volt - mondta a pápa. - még Kürosz is egy nagyobb terv része, amit csak Isten ismer és ő visz véghez. Ez a történelem új teológiájának szükségességére hívja fel a figyelmet - mutatott rá XVI. Benedek -, mint az új evangelizáció lényeges elemére, mivel korunk emberének, a totalitárius diktatúráktól terhelt 20. század után, szüksége van a világot és az időt szemlélő teljes, egységes látásmódra. Főleg a hagyományosan keresztény országok válnak egyre inkább közömbössé.

Pál apostol thesszalonikiekhez írt első levele kapcsán a Szentatya emlékeztetett: Isten az, aki megérinti az emberek szívét szava és lelke által, és hitre, valamint az egyházzal való közösségre hívja őket. A tény, hogy Isten és nem az evangéliumot hirdető ember érinti meg az emberek szívét, mutatja annak fontosságát, hogy Istent ismerjük el minden apostoli tevékenység elsődleges mozgatójának, amelyeket imának kell megelőznie és követnie is. A pápa hozzátette: ahogy Szent Pálnak is voltak segítői, nekünk is szükségünk van társakra az új evangelizációban.

A fő üzenetet azonban, amelyet az evangélium hirdetőinek el kell vinnni a világ számára, az evangélium tartalmazza, amiben Jézus azt mondja a farizeusoknak: ,,adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené". Ez arra emlékeztet, hogy az egyház üzenete elsősorban nem politikai - figyelmeztetett a Szentatya. - Az egyház elsősorban Istenről és az ő királyságáról beszél, emlékeztetve mindenkit, főleg pedig a keresztényeket, akik elvesztették identitásukat, hogy Istennek van joga rendelkeznie mindennel, ami az övé, így a mi életünkkel is.

Előző nap, szombaton a konferencián felszólalva, a VI. Pál teremben a pápa kifejtette: már nyolcezer katolikus tevékenykedik az új evangelizáció terepén. A mai kornak ugyanúgy szüksége van Istenre, mint a kétezer évvel ezelőttinek, de az emberek nem találják a válaszokat a kérdéseikre. Ezek a kérdések viszont megkerülhetetlenek. A mai világban is van jó föld, ami jó termést hozhat.

XVI. Benedek a vasárnapi Úrangyala imádságot követő elmélkedésben, a Szent Péter téren összegyűlt 40 ezer zarándok előtt úgyszintén a Hit évéről beszélt. Elmondta: célja, hogy hirdessük Krisztust azoknak, akik nem ismerik, vagy csupán egy történelmi személyiséget látnak benne. Végül a pápa a Szűzanya oltalmába ajánlotta az új evangelizációt - írja a CNA és a AsiaNews, valamint a Vatikáni Rádió angol nyelvű oldala.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Napi remény  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 230 db bejegyzés
e év: 2684 db bejegyzés
Összes: 34950 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 145
  • e Hét: 145
  • e Hónap: 42529
  • e Év: 788151
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.