Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
Vágyaink….
  2018-01-03 23:38:48, szerda
 
  Vágyaink....

Vágyódunk egy meghittebb, békés világ után. Vágyódunk arra, hogy szorosabban megfogjuk egymás kezét, de arra is, hogy a lelkünk ajtaján kopogtató Istent beengedjük az életünkbe. Határozottan érzek egy őszinte vágyódást az emberek szívében egy sokkal mélyebb, nyitottabb emberhez méltóbb kapcsolat rendszer után. Vágyódunk arra, hogy megmutathassuk magunkat, hogy megismerjük egymást, és, hogy teremtő Istenünkkel egy asztalhoz ülve elbeszélgessünk. Körvonalazódik egy őszinte lelki igény, egy tiszta éhség, mely magasabb rendű vágyainknak nyit utat. Hiszem, hogy mindannyian egy új korszak, egy nagy erkölcsi, lelki forradalom előtt állunk!

Csaba testvér.
 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Lássuk meg minden percben
  2017-12-07 00:56:15, csütörtök
 
  LinkUram Istenem, szeretettel kérlek, add meg nekünk gyermekeidnek, hogy rá tudjunk csodálkozni a mindennapi létezés kis dolgaira.
Lássuk meg minden percben, az egymást követő, hullámzó pillanatok hátán felkínálkozó végtelen boldogság mozaik kockáit.
Segíts, szakítsd fel szívünket a túláradó jóságod ajándékainak befogadására.
Nyisd fel szemünket a kis dolgokban rejlő csodák csodálatára!

Böjte Csaba

 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Öröm hír minden napra
  2017-11-02 10:16:33, csütörtök
 
  Csaba testvér elmélkedése az evangéliumról ......Mindenszentek ünnepe ! 2017 november 1.
Öröm hír minden napra

Hihetetlen bátorság kellett ahhoz, hogy kétezer évvel ezelőtt egy hedonista, csak a kényelmet, élvezetet űző társadalomban, Jézus az emberek szemébe nézzen, és odamondja nekik: akkor lesztek boldogok, ha szegényen vagy szelíden, éhezve, szomjazva sírni is tudtok, ha ebben az ítélkező, mindenki felett pálcát törő világban ti tiszta szívvel, irgalmas jósággal csak a békességre törekedtek még akkor is, ha üldöznek és hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak!
Úgy gondolom, hogy ma is ezzel az üzenettel az emberek elé állni merész dolog, mert valljuk be őszintén, keskeny és meredek a nyolc boldogság útja! Kíváncsi vagyok, ezért én a gyakorlatban is kipróbáltam Jézus Krisztus útmutatását, és ha hiszitek ha nem működik, valóban ez az út a boldogságra vezető Krisztus Király útja! Végtelen egyszerű életre törekszem! A konfliktusaimat szelíden próbálom megoldani! Megtapasztaltam a korlátokat, a magam sivár ürességét, és így valóban éhezem, szomjazom a Végtelenre! Sokszor a sírással küszködöm, mert a magam és világom botladozásait folyamatosan látom, a jóságos Krisztustól oly sokszor eltávolodva vergődünk fölöslegesen! Hogyan tudnék pálcát törni afölött, aki akárcsak én, oly gyakran elesik és a bűn rabszíján szenvedve vergődik?! Bennem nem az ítélet, hanem a segítségnyújtás vágya született meg, a szándék, hogy a testvéremet kiszabadítsam a gonosz uralma alól, felszabadítsam a testét, lelkét lehúzó, összetörő bűn alól! S mindezt miért? Egyedül csak azért, hogy Isten megváltott gyermekeiként békében éljünk, jó testvérként, szeretetben! Ez a kereszténység lényege, és én ezen az úton szeretnék járni még akkor is, ha ezért mások kikacagnak és bolondnak tartanak!
Próbáld meg te is kidobálni a hátizsákodból a fölösleges kacatokat, szívedből a téged hiábavaló utakra rángató vágyakat, légy szabad, egyszerű, szegényes beszédedben, ruházkodásodban, lakásodban, egész életedben. Ez a szabadságra törekvés vezessen döntéseidben. Ha őszinte vagy hamar rájössz, hogy nagyon sok minden mi számodra oly elengedhetetlenül fontos volt, amikért időt, energiát, egyszóval az életedet adtad mostanáig, az bálvány, aranyborjú, melyet a legjobb idejében összetörni, kidobni, hisz azok igazi boldogságot soha nem fognak adni! Az igazi boldogság a szeretet, mely betöltheti életedet, családodat, munkahelyedet, melynek fényénél minden megszépül és működőképessé válik! Ha elindulsz ezen az úton, megfogod érteni, hogy ez a végtelen Szeretet él, megtestesült kétezer évvel ezelőtt Jézus Krisztusban, és feléd is kitárta karjait! Megérted, hogy mi keresztények rá szomjazunk, mert a végtelen utáni éhséget, mely mindannyiunkban ott rág nap mint nap, csak a Teremtőnk tudja oltani, ismer Ő bennünket, ezért is kéri az első parancsában: Uradat, Istenedet imádd..! Jó Istent imádni, marék porból született létedet kitárni a végtelen szeretet hullámverésében, testvéred kezét fogva! Természetesen látni fogod, hogy bár mindenki erre a tőlünk kéznyújtásnyira lévő boldogságra vágyik, mégis sokan megtévesztve a hamisságtól, irtózatos terheket hurcolva szenvednek, mind szárazra vetett halak vergődnek, és közben maguknak s egymásnak fájdalmas sebeket okozva, bűnöket követnek el! A szánalom, a segíteni akarás biztos, hogy tettre késztet, s nem ítélkezve, hanem láncokat tördelve mész testvéreid segítségére. Mekkora öröm egyetlen embert is felszabadítani a sötétség rabságából, és elvezetni Isten gyermekeinek szabadságára, hogy békében, jó testvérekként mindent megosztva, együtt építhessük azt az országot, hol mindannyian Teremtőnkkel egy asztalhoz ülve békében élhetünk! Mondhat bárki bármit, a szeretet forradalma, mit kétezer évvel ezelőtt Krisztus meghirdetett, győzni fog, és nem azért, mert ezt mi keresztények az embereknek bedumáljuk, hanem azért, mert mi mindannyian erre vágyunk, erre a határtalan boldogságra, minden ember boldog életet óhajt, jó napokat kíván látni, s ehhez a receptet Jézus, a nyolc boldogságról szóló beszédében megadta!
Szeretettel, Csaba t.
----------------------
Abban az időben Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa.
Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni.
Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben."
Mt 5,1-12a
 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Mindenki a maga módján egyetlen és csodaszép
  2017-02-08 00:17:33, szerda
 
  "Miért is legyek hálás......
Mindenki a maga módján egyetlen és csodaszép, Isten így látta jónak, nagylelkűségében, legyen áldott az Ő jósága. A bőség gazdagsága!

Mindaz, amit kaptam Istené, de szeretettel, jósággal továbbadhatom.
A jó Isten véleménye a fontos, Ő ismeri szándékainkat, életünket, a belénk rakott értékeket, talentumokat és a többi nem annyira fontos.
Ha nem szívből borulsz le a világmindenség Ura előtt, akkor nem kell térdre borulnod.
Csaba testvér..."

Böjte Csaba


"Mindenki a maga módján egyetlen és csodaszép" Ezt megjegyzem!!! Köszönöm! Tegnap az egyik szegedi nagy orvosi rendelő intézetben (sztk) figyeltem az embereket, és eltöprengtem az idő múlásának jelein. Itt mindenki beteg és látszik is rajta. Vajon aki most sántikál, bottal biceg, az korábban milyen fürge lehetett? Pont az jutott az eszembe, hogy naponta hálát tudunk-e adni, a megmaradt képességeinkért? A szívből leborulást időben el kell kezdeni, mert lesz idő, amikor szükség lesz a "rutinra" ? Ha a saját szemünkön keresztül nézzük, talán szánalmasnak is találhatjuk, hogy mivé lesz az ember! Hogy ez ne így legyen, el kell kérnünk Isten szeretet látását, és azon keresztül nézve már nem az számít amit látni akarunk, a hibátlant, a tökéletest, hanem a "Mindenki a maga módján egyetlen és csodaszép"-et!

 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Minden, ami van a Földön, minden Isten ajándéka
  2016-12-23 21:12:26, péntek
 
  "Ajándék!

Annyira szép ez a gondolat: minden, ami van a Földön, minden Isten ajándéka. A szép kék ég, a két kezünk, az élet maga, minden - minden Isten ajándéka.

Olyan jó ezzel a hittel nézni a körülöttünk lévő dolgokat, személyeket, mindent. Végül is, lehetne fekete és fehér a világunk, mint a régi televíziókban, akkoriban úgy is megértettük a filmeket. De milyen szép, hogy Isten irántunk való túláradó szeretetében, megajándékozott a színek világával.
És gondoltál az ízekre? Végül is lehetne csupán két - háromféle íz: - "saláta és retek, osszátok be!" - mondhatta volna az Isten. Ha te elmész valahova látogatóba, és ott hatfogásos ebéddel várnak, az egyet jelent azzal, hogy fontos vagy nekik, szeretnek téged. A mi Urunk Istenünk, hányféle gyümölccsel, zöldséggel, ízzel fogadott születésedkor? Nincs az autónál vaníliás meg kakaós üzemanyag, egyetlen fajta üzemanyag van, és az autó milyen jól megvan vele! Túláradó szeretetében elhalmoz a Teremtőnk ajándékaival, azt akarja, hogy jól érezzük magunkat ezen a földön.

Maga a lét is ajándék szeretetből!

Aztán ott vagy te magad: Csodáld meg a kezedet, ahogy fogsz, vagy simogatsz, ahogy kenyeret szelsz, írsz, vagy keményen dolgozol. Kezed, Isten szép ajándéka. A lábad, melyen jársz, szaladsz, futballozol, és úszni is tudsz vele, ajándék, ingyen kaptad. A szíved! Egyik gyermekemnek születési rendellenessége volt az egyik szívbillentyűjével. A sikeres műtét két és félmillió forintba került. Az én szívem, mind a négy billentyű, szépen csendben dolgozik negyvenhét éve, csak a négy billentyű tíz millió forint. Ajándék, semmit sem adtam érte.
Olyan jó dolog azt tudni, hogy amikor még meg sem születtél, akkor Isten kiválasztott egy lányt vagy egy fiút, és elkezdte formálni, alakítani, szépíteni, hogy neked adja, ajándékba. Igazából Isten teremthette volna valamennyiünket ugyanarra a kaptafára. Vagy csinálhatott volna 2-4 kaptafát: egy szőkét, egy barnát, egy feketét. Minek komplikálni? De minden ember más. Mindenki a maga módján egyetlen, és csodaszép. Isten így látta jónak, nagylelkűségében, legyen áldott az Ő jósága.

A bőség gazdagsága!

Jó dolog ajándékot kapni!? Olyan jó dolog úgy nézni a másikra, hogy ő számomra Isten ajándéka, áldása, simogatása. Isten nagyon szeretne téged boldoggá tenni, és ezért megajándékoz a kedveseddel, menyasszonyoddal, feleségeddel. Isten legcsodálatosabb ajándéka a te kedvesed, menyasszonyod, vőlegényed, ki elfogad, értékel, és boldoggá tesz.
Persze fontos tudni, hogy nemcsak a másik ajándék számomra, hanem én is ajándék vagyok számára. Ülj le, és tudatosan érezd magad ajándéknak, áldásnak. Isten annyira szereti a te kedvesedet, annyira akarja az ő boldogságát, hogy megteremtett téged. Te vagy a válasz a társad kérdéseire, értelme a reggeli kelésének, munkájának. A te simogatásod, Isten hálája jóságáért, becsületes tiszta életéért. Üljél le a szobádba, és éld át ezt az érzést. Te nem egy sodródó falevél vagy, egy értelmetlen seb ezen a földön, hanem áldás és ajándék.

Gondolkozz el, vajon a léted valóban Isten áldása a másik számára? Tedd fel a kérdést: - Valóban ajándék vagyok a másik számára? Ez a mai napom, ez a mondat, amit mondtam, ez simogatás volt? Egy kedves ölelés? Áldás? Gyógyír a másik sebére? Meleg tavaszi eső, napfény, mely virágbomlásra indítja a társamban a félénk rügyeket? Egészen biztos, Isten senkit nem azért teremtett, hogy átok legyen, nehézség, vagy keserves botrány ezen a földön. Az Úr azt szeretné, hogy mindannyian a magunk módján családunk, népünk, nemzetünk, egyházunk számára az ő áldása, ajándéka, szeretetének a jelei legyünk. Legyél azzá, amiért születtél, merd vállalni önmagad, és boldog leszel!


Csaba testvér"
 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Szomorú, de igaz......
  2016-11-14 20:59:57, hétfő
 
  Szomorú, de igaz......

A gyermeket az anyaméhben is meg lehet ölni, de elpusztítani nem lehet, halhatatlan lelke van . Az a gyermek az utolsó ítéleten úgy véresen szembemegy az anyjával. Én azt gondolom , hogy ők ott ketten el kell intézzenek valamit. Nem Isten mondja ki az ítéletet , hanem az a kis magzat mondja:

"Anyám nézd Isten ezt a szép életet szánta volna nekem....."

Böjte Csaba

 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Merj belekapaszkodni
  2016-11-05 12:06:17, szombat
 
  A halottak napján nem csak a halottaink miatt megyünk ki a temetőbe, hanem saját magunkért is, mert az élet mindennapi gondjai közepette, hajlamosak vagyunk megfeledkezni e világ kérlelhetetlen igazságáról: Az élet mulandó, ahogy az Ószövetség mondja, csupán: ,,egy kurta őrségváltás éjszaka!"

Kimenni a temetőbe, szeretteink sírja mellett imádkozni, döbbenten megállni a megmásíthatatlan igazság előtt, mindannyiunknak hatalmas lecke, megrázó tanulság. Állsz a sírok között, pislákolnak a kis gyertyák, és te lelked mélyén érzed a nagy igazságot: mindaz miért az ember töri, hajtja magát ezen a földön, mulandó, a sok gürcöléssel, törtetéssel elért legdrágább földi kincseinket is a rozsda szétrágja, a moly megeszi.

A hideg zimankós novemberi délután, lelkedben felszakadhat a csalóka, csillogó homály, és megvilágosodhatsz: Csak a jó Isten által felkínált maradandó, örök értékekért érdemes élni és dolgozni! Mert - ,,mit használ, ha az egész világot megnyered, de a lelkednek kárát vallod?"

Hány végtelennek hitt hatalommal berendezkedett nagy úr bukott meg csúfosan csak ebben az évben? Hadseregekkel, mesés vagyonokkal rendelkező diktátorok, legyőzhetetlennek hitt fejedelmek tűntek el hetek, hónapok alatt mindenestől. Hatalmuk, jól őrzött svájci bankokban lapuló vagyonuk, mérhetetlen arany kincseik, jól képzett, felfegyverzett katonaságuk, mint tavasszal a hó elolvadt, és elmúlik nyomtalanul. És itt nem csak a messzi Arab országokra kell gondolni, hanem közvetlen környezetünkben élő, a televízióban sztárolt politikusokra, a kulturális, gazdasági élet felkapott ,,nagyjaira" is gondolhatunk. Cserépedényben őrzött kincseink, egészségünk, életünk törékeny!

Állsz a sír mellett és érzed, hogy semmi sem biztos, csak Isten irántunk való végtelen szeretete: ,,A hegyek megmozdulhatnak, a halmok táncra perdülhetnek, de az én szeretetem nem hagy el soha!" - mondja neked is a Szentírás által az élő Isten!

Merj belekapaszkodni e végtelen jósággal hozzád hajló Szeretetbe, alázattal fogd meg Teremtőd kezét, és hagyd, hogy vezessen. Hidd el, a csillogó, villogó bevásárlóközpontokon, a zajos elegáns partikon túl is van élet. Isten azt akarja, hogy fedezd fel Őt, és szeretteidet, testvéreidet. Szeretné, ha az Ő öröme a mi örömünk lenne: a létezés, a tudás, a jóság, az alkotás, egyszóval a szeretet örömét kínálja fel nekünk. Az emberiség legértékesebb tanítása, az Isteni főparancs neked is szól - ,,Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, és felebarátaidat, mint önmagadat" - és boldog leszel már itt ezen a földön, ráadásul megkapod az örök életet is!

Kedves gyerekek, kedves testvéreim, kedves munkatársaim, ezekkel a gondolatokkal bátorítlak arra, hogy ti is kimenjetek imádkozni, szemlélődni a temetőbe, szó nélkül is tanulni drága halottainktól!
Szeretettel,
Böjte Csaba testvér

 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
A szeretet és az önzetlen jóság útja járható
  2016-08-08 13:05:35, hétfő
 
  Krisztus Urunk élő hite a miénk is lehet ! Oly sokszor beláttam, hogy a szeretet és az önzetlen jóság útja járható! A gyermekek , az emberek szeretnének jók, tiszták, szentek lenni és ha nagy -nagy alázattal segítek nekik ezen az úton elindulni, haladni és ha megtapasztalhatják milyen jó jónak lenni, szeretetben, békében élni, akkor e sikerélményektől felbuzdulva egyre bátrabban, nagyobb lendülettel vetik bele magukat a világtörténelem legnagyobb kalandjába, e szent utazásba mely a semmiből a kibontakozásba, a megvilágosodáson át a Végtelenbe vezet!
Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Böjte Csaba: Út a Végtelenbe
  2016-06-17 21:35:17, péntek
 
  ,,A halál küszöbén álló embernek nem a veszteségre kell gondolni, amit itt hagy a földön, hanem a végtelen távlatra, amely kinyílik előtte a halál pillanatában."

(Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)


 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
Egy-egy megvigasztalt, megmentett élet
  2016-06-12 18:09:59, vasárnap
 
 
Link
"Eljön az idő, mikor maroknyi porból született létedet életed végén a Teremtőd kezébe kell helyezned. Akkor és ott, Istened előtt, ki minden szeretetből adott pohár vizet is számon tart, egy-egy megvigasztalt, megmentett élet, reméljük sokkal többet fog jelenteni, mint emberi botladásaid vagy akár bűnös tévedéseid. Hiszem, hogy akit megvigasztaltál, az hálás szeretettel lesz a végső ítéleten a te szószólód, irgalmas vigasztalód."

Csaba testvér

 
 
0 komment , kategória:  - Böjte Csaba  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 63 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 3798
  • e Hónap: 11072
  • e Év: 277093
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.