Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Bruno Gröning a-csodadoktor -szellemi úton történő gyógyulás
  2013-11-13 18:06:36, szerda
 
 
Egy egyszerű és ingyenes út a gyógyuláshoz


Bruno Gröning egy elemhez hasonlítja az embert. Mindenki erőt ad le, erőt veszít a mindennapi élete folyamán. Azonban a szükséges új életenergiát gyakran nem tudja kielégítő mértékben pótolni. Ahogyan a mobiltelefonunk sem tud lemerült akkumulátorral működni, úgy az emberek sem tudnak teljes életet élni elegendő erő nélkül.

Ennek később kimerültség, idegesség, félelmek és betegség lehet a következménye.

Bruno Gröning elmagyarázta, hogyan tudunk ismét új energiához jutni. A jóban való hit ennek ugyanolyan előfeltétele, mint az egészség akarása.

Mindenütt körülvesz bennünket a gyógyerő, amit csak fel kell vennünk.

Ezt mindenki meg tudja tenni, nagyon egyszerű.

Bruno Gröning szerint nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan ember, aki nem tudja megnyitni magát ennek az erőnek a befogadására.

Sok-sok ezer gyógyulási beszámoló van szerte a világon, és már szép számmal gyűlnek a magyarországi beszámolók is.


A gyógyerőt mindenki fel tudja venni magába, ez teljesen független a korunktól, egészségi állapotunktól, vagy a vallásunktól.

A gyógyulás egyes esetekben spontán, hirtelen is történhet, máskor ez egy folyamat. Szükséges, hogy az ember gondolatban ne foglalkozzék a betegséggel, hanem higgyen és bízzon.
Fontos tudni, hogy a gyógyerő felvétele nem kötődik egyik valláshoz sem.

Ennek az erőknek a hatása sokkal nagyobb, mint azt a legtöbb ember feltételezi.

Ezen az úton már több ezer beteg gyógyult meg, még orvosilag gyógyíthatatlannak tartott, hosszú évek óta fennálló bajok esetében is.

A Baráti Körben működik egy Orvostudományi Szakcsoport, amely a gyógyulásokat megvizsgálja és csak azokat dokumentálja, ahol egyértelmű, hogy csakis a gyógyáram hatására történt a gyógyulás.


Gröning mindig azt kérte:

"Ne legyen hiszékeny, győződjön meg saját maga! "

Ezt ajánljuk mi is.

A Baráti Kör a világ több mint 90 országában működik, és mindenütt történnek gyógyulások.

Itt nincs tagsági díj vagy bármilyen előírt összeg, csakis önkéntes adományokból tartja fenn magát, egyetlen segítő sem, még az orvosok sem kapnak semmilyen fizetést, semmilyen anyagi vagy tárgyi juttatást.

Mindenki a saját magán vagy családtagján megélt gyógyulásáért segít önként és ingyen.

--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------

Elérhetőségek Budapesten és vidéken


Bruno Gröning Baráti Kör Budapesten:

érd: 20/342-0372, 30/9525-331

VIDÉKI VÁROSOK:Bruno Gröning Baráti Kör Kecskemét: 30/688-1637 (lehetőleg 14 óra után) :

Erdei F.Műv.és Kult.Központban


Bruno Gröning Baráti Kör Szeged: : 30/688-1637 15.30-16.45-ig, Tisza Lajos krt. 63. ( A Progress Alapítvány épületében, a Guttenberg utca és a Tisza L. krt sarkán)


Bruno Gröning Baráti Kör Békéscsaba: 20/ 590-7662


Bruno Gröning Baráti Kör Pécs: 20/226-1269 (lehetőleg 8 -13 között)


Bruno Gröning Baráti Kör Tatabánya: 30/293-8707


Bruno Gröning Baráti Kör Szombathely : 20/958-3711,


Bruno Grönng Baráti Kör Sopron: 70/946-1028,


Bruno Gröning Baráti Kör Ajka: 30/867-0695


Bruno Gröning Baráti Kör Pápa: 30/489-9060


Bruno Göring Baráti Kör Veszprém: 88/737-153


Bruno Gröning Baráti Kör Miskolc: 20/931-2806


Bruno Gröning Baráti Kör Debrecen 30/352-1499


Bruno Gröning Baráti Kör Nyíregyháza: 42/314-398

Bruno Gröning Baráti Kör Székesfehérvár: 30/8582-383,

Bruno Gröning Baráti Kör Esztergom : 70/279-2328

Bruno Gröning Baráti Kör Győr: 70/777-6803


Minden gyógyulni vágyót szeretettel várunk !


--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------


Minden európai államban, a világ minden kontinensén léteznek helyi közösségek.

Ezeken a közösségi órákon összejött barátok háromhetenként találkoznak. A közösségek vezetői és ennek segítői munkakörökben koordinálják a feladatokat. A felnőttek helyi közösségei mellett a fiatalok és gyerekek is látogathatnak közösségi órákat. Itt is történnek gyógyulások.

Az orvosok, természetgyógyászok és más gyógyászati hivatásban dolgozók számára létezik az Orvostudományi Szakcsoport (MWF) és az orvosi közösségek.

Minden segítő szabadidejében, fizetség nélkül dolgozik. Bruno Gröning Műve kizárólag önkéntes adományokból tartja fenn magát. Pénzügyi vagy jogi kötöttség nem áll fenn. A Baráti Kör hittől független és nincs valláshoz kötve. Az összes nagy világvallásokból tartoznak ide emberek.

Bruno Gröning példája nyomán a Baráti Körben nem történik diagnosztizálás, terápia, kivizsgálás vagy kezelés. Nem javasolnak, nem írnak fel és nem is adnak gyógyszereket. Éppen úgy nem tanácsolnak el senkit sem orvosi látogatásoktól, gyógyszerek bevételétől, terápiáktól vagy operációktól. Bruno Gröning szerint minden gyógyulás Isten kegyelme. Ezért a Bruno Gröning Baráti Kör nem is igér gyógyulást.

Ma a Bruno Gröning Baráti Kör az egész világon elterjedt. Minden földrészen léteznek közösségek, mindenütt történnek gyógyulások.

Bruno Gröning 1949-ben Herfordban mondott szavai egyre jobban beigazolódnak: "Megállítani ezt nem lehet. Az egész világon történjen gyógyulás."

Gyógyulási képek a régi időkből

Bibliai gyógyulások: ennek a spontán meggyógyult embernek nincs szüksége többé tolókocsiraA gyógyításra váró tömeg

Kb. 30.000 ember Traberhofban, Rosenheim mellett, München közelében 1949 szeptemberében. Itt történt számtalan tömeggyógyulás és távgyógyítás.TESTI, SZELLEMI ÉS LELKI EGÉSZSÉG

Hihetetlen gyógyulások az isteni Heilstrom* által (Heilstrom=isteni erő, vagy energia)


Tudományosan dokumentált,
orvosok és természetgyógyászok
által igazolt

A szellemi úton történő gyógyulás a jövő egészségének kulcsa? A "csodatevő" Bruno Gröning meg volt győződve erről. Napjainkban is sorra történnek a gyógyulások és segítségek az ő tanítása által. A Bruno Gröning Baráti Kör világszerte több mint 50 000 főre növekedett. Még Kínában, Oroszországban és Brazíliában is ismerik a Heilstromot és annak csodálatos hatását.

A szellem uralja az anyagot. Ez csak egy múltbeli mondás, vágyálom vagy valóban igaz?
Mint az élet oly sok dolga, úgy ez is a megfigyelő szemléletmódjától függ.
Egyre több orvos tanácstalan, gyakran beleütköznek az orvostudomány korlátaiba. Az üdvösségbe (gyógyulásba) vetett hit, mely a kutatáson nyugszik, elveszett. Az orvosi elhivatottságot, életek megmentését és védelmét, ahogy azt a hippokrateszi eskü szép szavakkal leírja, az orvosok már alig érzékelhetik. Mindez gyakran bátorító szavakban és néhány gyógyszer felírásában merül ki.

Aki páciensként megkapja, hogy már nem lehet rajta segíteni, az később azt mondja: Kell még valaminek lennie "a gyógyíthatatlanság" lesújtó ítéletén kívül! De hát mi az?
Az orvosok is keresik az utat, hogy a betegeiken valóban segíthessenek. De képzésük során alig szereztek tudomást a hagyományos gyógy-ászat melletti alternatívákról. Némi szerencsével talán az "orvostudomány története" c. stúdium előadásain hallottak valamit a vis "vitalisról", az "életerőről". Érthető, hiszen ez nem tartozik a mai tananyaghoz. A mai orvosnak többnyire nincs kapcsolata az életerővel és nem ismeri annak törvényeit.
"A valódi tudomány és a valódi vallás egységet képez", mondta egyszer egy gondolkodó. Az embert nem lehet lélekre és testre szétválasztani. Ezek mélyen egymásba fonódtak. A saját egészségi állapothoz való lelki és szellemi hozzáállás jelentőségét a pszichoszomatika és a medicina egyik új ága, a pszicho-neuroimmunológia felismerései is egyre nyilvánvalóbbá teszik.
Ezeket az összefüggéseket azonban nagyon gyakran lebecsülik, és a diagnózisokkal, a betegség várható lefolyásáról szóló vészterhes jöven-dölésekkel a betegeket lesújtják.

Hogyan kezdődött minden

Matthias Kamp (38 éves) hamburgi orvos, a 80-as évek végén érdeklődni kezdett az alternatív gyógymódok iránt, így került rá sor, hogy a szellemi úton történő gyógyítással foglalkozzon. A Bruno Gröning Baráti Körrel való találkozása során megtanulta, hogyan veheti fel az erőt, melyet "isteni gyógyerő"-ként jelölnek.
Azonban hamar észrevette: Ami a gyerekeknek könnyű, az neki, egy erősen intellektuális beállítottságú embernek eleinte nehézséget okoz. . Akkor tapasztalhatta csak meg a gyógyerőt, amikor megértette, hogy ez olyan erő, amelyet az ember nem lát és nem tud megfogni, s nem az értelmen, hanem az érzésen és a szíven keresztül érzékelhető. A gyógyerő felvételekor kellemes érzése volt,, és bizsergést érzett egész testében. Olyasmi volt, ami megerősítést és boldogságérzetet adott. Még soha nem élt át ilyesmit.

Bruno Gröning Németországban az 50-es években vált ismertté előadásairól, melyek alatt csodálatra méltó gyógyulások történtek. Bruno Gröning "isteni erőnek" vagy "gyógyáramnak", Heilstromnak nevezte ezt az erőt, mely az embereknek gyógyulást és segítséget képes adni. Gröning nem akarta magát gyógyítónak tekinteni és újra meg újra hangsúlyozta, hogy nem az ember gyógyít. Az ember csak közvetítheti azt az erőt, mely a gyógyulást előidézi.

Az orvoscsoport
létrehozása

Személyes megtapasztalásból eredő meggyőződéstől indíttatva, Kamp egyik kollegájával együtt utánajárt a Bruno Gröning Baráti Körben tör-tént gyógyulásoknak. Így került sor 1992-ben arra, hogy a Baráti Körben lévő többi orvossal és más gyógyászati területen dolgozóval együtt létrehozzák az Orvostudományi Szakcsoportot (MWF). Már több mint 5000 fő, köztük több száz orvos tartozik a szakcsoporthoz , melyben in-gyen, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül végzik a feladatokat.
2000-ben orvosok és természetgyógyászok 60 országban több mint 400 előadást tartottak, ahol a szellemi úton történő gyógyulásokkal kapcsolatos tapasztalataikat adták át az érdeklődőknek.

Időközben a Bruno Gröning Baráti Kör a világ legnagyobb a szellemi úton történő gyógyulással foglakozó egyesülé­sei közé került. De az MWF orvosai nem csak nemzetközi viszonylatban aktívak. Az MWF-ben dolgozó szakemberek második feladata a fellépő gyógyulások regisztrálása, vizsgálata, orvosi dokumentálása és tudományos kiértékelése.
Még a súlyos, krónikus bajok is megszűnnek

Interjú a Bruno Gröning Baráti Kör Orvostudományi Szakcsoportjának (MWF) vezetőjével, Dr. Blättner úrral

BIO: Blättner úr, miért kötelezte el magát nyilvánosan is Bruno Gröning tanítása nyomán, a szellemi úton való gyógyulás mellett?
Dr. Blättner: Meg vagyok győződve róla, hogy minden egyes orvos a mai időkben is kötelességének érzi, hogy pácienseinek segítsen. Mégis sokszor nem elegendő az egyetemen szerzett tudás. Orvosként azonban elfogulatlanul meg kellene vizsgálni más utakat is, amelyek segíthetné-nek a betegeken.
Néhány évvel ezelőtt figyeltem fel Bruno Gröningre és a Baráti Körre. Amikor a gyógyulási beszámolók felülvizsgálata közben láttam, hogy súlyos, krónikus bajok is megszűntek, akkor már tudtam: Nem tudok és nem is szabad hallgatnom arról, ami itt történik.
BIO: Sok más út van még a természetgyógyászatban, még a szellemi gyógyítás területén is. Miért áll ki Ön a Bruno Gröning Baráti Kör mellett?

Dr. Blättner: Prioritásokat kell felállítania az embernek. Orvosok, természetgyógyászok és gyógyászatban foglalkoztatott emberek saját szak-mai kötelességeik mellett kötelezték el magukat az MWF-ben. Nincs ez másképpen nálam sem. Személy szerint számomra nem ez az egyetlen út, de mégis a legértékesebb, mert olyan egyszerű.
A célom az, hogy az önsegítésnek ezt az egyszerű, pénzbe nem kerülő módját közvetítsem az emberekhez. Ez az, amire az egészségügy mai helyzetében szükségünk van. Hogy mennyire fontos is ez, azt átéljük én és a kollegáim is, különösen a Föld szegény országaiban tartott előadáskörútjaink során.
Az előadáson elmagyarázzuk az embereknek, hogyan tudják magukat megnyitni Bruno Gröning tanításának segítségével a Heilstrom előtt. Nagyon sokan a hallgatóságból rögtön érzik testükben az erőt. Olykor már az előadás folyamán megfigyelhetjük az első gyógyulásokat. Aztán helyi csoportok alakulnak melyekhez egyre több érdeklődő csatlakozik. Az egész magától növekedik, mert a segítség valódi és ezt az emberek megtapasztalják az életükben.
BIO: Orvosként mi az, ami Önnek Bruno Gröning tanításában különösen fontos?
Dr. Blättner: Az egyszerűsége és az ingyenessége mellett, nagyon fontos számomra a természetessége és a világossága. Újra és újra hangsú-lyozom az előadásaimban: A szellemi úton történő gyógyulás - függetlenül attól, hogy a Baráti Körben vagy máshol történik - nem titokzatos és nem misztikus. Bruno Gröning mindig hangsúlyozta, hogy ő semmi újat nem mond, végső soron ez egy ősrégi tudás a mi korunk szavaiba öntve.
Ennek a tudásnak tulajdonképpen ismertnek kellene lennie. De elfelejtették és meghamisították. Önök megtalálják ezt a tudást minden vallásban, s a régebbi idők orvosai, pl. Paracelsus is ismerték ezeket a dolgokat. Gröning a Heilstromot magasabb természeti erőként írta le, melyet Isten adott az embereknek. Ennek az erőnek világos törvényszerűségei vannak.

A Baráti Körön belüli gyógyulások vizsgálatánál mindig megerősítést kapunk arra vonatkozóan, hogy ez a gyógyerő csak akkor tud hatni az emberben, ha maga az ember is engedi. S ebben a kérdésben nagy jelentősége van a gondolatoknak és az érzelmeknek. Mert a szellemi úton történő gyógyulás több, mint puszta energia-felvétel. A gyógyulást kereső embernek magának is tennie kell valamit. Önök például nehezen válhatnak egészségessé, ha még abban hisznek, hogy betegek.
A gyógyulás Isten ajándéka és az is marad
Az embereknek újra meg kell ismerniük az átállási és tisztulási folyamatot. Milyen nehéz felismerni, hogy az esetenként fellépő fájdalmak, a hasmenés, a láz és a test egyéb reakciói a gyógyulás részjelenségeit képezik. Annak az embernek, aki ezen az úton akar újra egészséges lenni, újra fel kell vállalni a felelősséget saját egészségéért.
Ez az út nincs ellentmondásban az elkezdett terápiákkal. Nem lehet egyszerűen az összes gyógyszer szedését abbahagyni, vagy azt mondani: Soha többé nem megyek orvoshoz, mert a Heilstrom segítségével meggyógyulok. Nem, követelni semmit nem lehet. A gyógyulás - nem lehet eleget hangoztatni - végső soron Isten ajándéka.
BIO: Mi a különleges az Orvostudományi Szakcsoportban, mire szolgál?
Dr. Blättner: Számomra különösen nagy öröm, hogy az MWF-ben szinte valamennyi gyógyítással foglalkozó szakma képviselői együtt dolgoz-nak: orvosok, természetgyógyászok, ápolónők, gyógytornászok, pszichológusok és még sokan mások. Nincs szakmafüggő ellenségeskedés, senki nem helyezi magát a másik fölé, kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés van.
A munka egy része nemzetközi előadásokból áll, amelyeket orvosok és természetgyógyászok állítanak össze. Sőt, gyakran közösen tartják meg a nyilvános előadásokat. 2001 őszén elkezdtünk a szenvedélybetegségekkel kapcsolatban egy új, tanácsadó jellegű előadási formát kialakítani, hogy a drogfüggő emberekhez is eljussunk.
A munka másik része a gyógyulások sikerbeszámolóként való rögzítése. . Mindenféle gyógyászati szakma több mint 400 képviselője működik ezen a területen együtt. Munkacsoportokban, orvosokkal együtt megbeszélik a beszámolókat, felülvizsgálják és amennyire csak lehetséges, dokumentálják.
Kiegészítésképpen van még az MWF-nek egy internetes folyóirata, melyet 11 nyelvre fordítanak le. Rendszeresen találkozókat tartanak, hogy a tapasztalatokat kölcsönösen kicseréljék. A szakcsoport munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy a Baráti Kör egyre több országba eljussson és ismertté váljon.
BIO: Bruno Gröning tanítását egyfajta vallásnak lehet tekinteni?
Dr. Blättner: Sok ember azt hiszi, hogy egyházban vagy valamilyen vallási csoportban van, ha Istenről vagy az isteni erőről beszélnek. Ennyire eltávolodtunk már a természetestől. Mert tulajdonképpen min¬den orvos számára magától értetődőnek kellene lennie egy magasabb rendű lény, egy magasabb rendű szellem létezése, aki az egyetlen és legnagyobb orvos.
Nekünk orvosoknak és természetgyógyá­szoknak nagyon fontos, hogy megtapasztalhassuk, hogy mindez létezik és segít - a hétköznapi praxis-ban is. Úgy gondolom, egyértelmű, hogy Bruno Gröning tanítása - vallások feletti.
Az Orvostudományi Szakcsoportban minden vallásból képviseltetik magukat az orvosok. Ez az erő nem ismer katolikust vagy evangélikust, nem tesz különbséget keresztény és zsidó, mohamedán és buddhista között.
Csak az ember szíve és jóakarata számít. Az emberről van szó, s nem a vallásról.
BIO: Mi az Ön legnagyobb jövőbeli kívánsága?
Dr. Blättner: 2000-ben Németország és a szomszédos országok nagy egyetemein előadássorozatokat kezdtünk tartani. Előfordult, hogy egy-egy előadásra több mint 800 ember jött el. 2000-ben világszerte kereken 20.000 ember látogatta meg az előadásokat.
Kelet-Európában és Ázsiában néhány egyetem is megnyitotta kapuit az előadások előtt. Az Egyesült Államokban lévő Arizona orvosi egyeteme saját nevében orvo¬sokat és érdeklődőket hívott meg az MWF előadásaira, melye¬ket az USA-ban és Kanadában egy előadáskörút alkalmával tartottak 2001 októberében.
Úgy gondolom: A személyes világnézeti konfliktusok már nem fontosak, ha arról van szó, hogy az embereknek segítsünk. Ez a mai kor legfonto-sabb parancsolata.
S ehhez előítélettől mentesen minden jót fel kell használni - mindegy, hogy az természetgyógyászat, az orvostudomány, vagy a szellemi úton történő gyógyulás.
Jürgen Block
Bruno Gröning az ötvenes években ,,csodagyógyí­tónak" számított. Tudta, hogy az isteni erő kimeríthetetlenül jelen van minden ember számára. . Csak újra meg kell tanulnia az embernek nyitnia magát - akkor Heilstromként érzékelheti ezt az erőt.

Margot Miebach - évtizedes szenvedések után - újra sugárzik az egészségtől. A ma 65 éves asszony krónikus emésztési zavarokban szenvedett. Állandó rosszullétei, hasmenése és heves fájdalmai voltak a has felső részén. Bruno Gröning tanításának köszönhetően 1996-ban - 24 óra elteltével - panaszmentessé vált. ,,Már öt éve, hogy nem szedek gyógyszert és nincsenek már fájdalmaim", számol be róla nagy örömmel.
Roswitha Goeke nagyothallásban szenvedett. Mára tökéletesen rendbejött a hallása. A kezelőorvosa csak csodálkozni tudott.
Gyógyulás hosszú évekig tartó nagyothallásból
Kölnből származik ez a jól dokumentált beszámoló Roswitha Goeke esetéről. Roswitha Goeke születése óta kétoldali belsőfül-nagyothallásban szenvedett. Ennek oka vélhetően a fogóval való születése során elszenvedett károsodás.
Ahogy az ilyen megbetegedéseknél gyakran előfordul, Roswitha Goekét is hosszú időn át magatartási zavarral küzdőnek és kapcsolatszegény-nek tartották, míg a megfelelő diagnózist fel nem állították. A kétoldali hallókészülék viselését a fiatalasszony elutasította. A környezeti zörejeket, mint pl. a madárcsicsergést, a mellette elhaladó autók zaját és a normális hangerejű beszélgetéseket sem hallotta.
Az 1986. 10. 27-én készült első audiogram a 2000 Herz feletti frekvenciáknál 80 decibeles kifejezett halláscsökkenést mutatott. Az ellenőrzés 1993-ban lényegében ugyanezt az eredményt hozta. Egy kis idő elteltével, a Heilstrom rendszeres felvétele után, az egyik reggel erős nyomást érzett a jobb füle felett, mely egészen délig eltartott. Aztán hirtelen úgy érezte, mintha egy függönyt húztak volna el a füle előtt. Életében első alkalommal volt képes halk zörejeket meghallani - mint pl. az ébresztőóra ketyegését vagy az utcáról az autók zaját.
Az 1994. 01. 3-án készült audiogram a visszanyert hallóképességről tanúskodott, bámulatos módon. A jobb fülénél már csak egy 15 decibeles hallásgörbe-esés volt megfigyelhető. Baloldalon semmi változás nem történt.
Ám két héttel később az egyik reggel a másik fülén is kellemetlen jelenségeket tapasztalt. Néhány óra elteltével erre a fülére is visszanyerte teljes hallóképességét. Ez röviddel a történtek után az 1994. 02. 1-én készült audiogramal kimutatható. Az egy évvel későbbi ellenőrzés igazolta, hogy a hallásgörbék teljesen normalizálódtak. Roswitha Goeke egy 20-30 éves ember ideális hallásával rendelkezik! A kezelőorvos 1999. 04. 30-án írt állásfoglalásában a következőket írta: A belsőfül károsodásának állapotában bekövetkezett javulás számomra megmagyarázhatatlan. Amennyiben az Önök kutatómunkája alapján ehhez az esethez magyarázatot találnak, nagyon hálás lennék az információért.
A találkozók és előadások alatt a résztvevők felveszik a Heilstromot.(isteni erő vagy energia)


"Szenteljenek több figyelmet testüknek. Mindennap, minden órában, minden percben!'
Bruno Gröning


Dr. Blättner fül-orr-gégész szakorvos az egyik előadáson. Az orvoscsoport mellett időközben több mint 5000 gyógyítással foglalkozó ember kötelezte el magát.
A Baráti Kör Ifjúsági Hete kedvelt összejövetel. Ilyenkor zenélésre és színdarabok előadására
is sor kerül.

A Grete Häusler GmbH né­hány év óta rendszeresen kiadja a "Bruno Gröning" folyóiratot, hogy szélesebb publikum is megismerhesse Bruno Gröning tanításán keresztül a szellemi úton történő segítséget és gyógyulást, valamint a Bruno Gröning Baráti Kör számos programját és fejlődését világszerte. Ez a folyóirat évente négy alkalommal jelenik meg. A folyóirat legfontosabb rovatai a következő témákkal foglalkoznak.

- Aktualitások a Baráti Körben
- Közösségi tevékenység
- Az Orvostudományi Szakcsoport (MWF) és dokumentált gyógyulási beszámolók
- Fiatalok a Baráti Körben
- Kulturális programok
- Rendezvények
- Bruno Gröning élete és tanítása
- Korabeli tanúk beszámolói
Ezt a különleges folyóiratot most elő is fizethetik - az egyes példányszámok árától jóval kedvezőbb áron.
Személyes kérdéseikkel kapcsolatban mindig szívesen állunk rendelkezésükre:
Verlag
Rheindahlener Str. 78
41189 Mönchengladbach
Németország
Tel. +49 (0) 21 66/95 99-0
Fax +49 (0) 21 66/95 99-59
E-Mail: info@gh-verlag.de
Internet: www.gh-verlag.de
Gertraud Fischer súlyos csontritkulással (oszteoporózissal) küzdött. Csak bottal tudott már járni, heves fájdalmai voltak.
Néhány hónap alatt a csontsűrűsége visszaépült.
Erős csontok, az oszteoporózis ellenére nincs fájdalom.

A müncheni Gertraud Fischer, 65 éves és 1993 óta erősödő hát- és ujjízületi fájdalmaktól, valamint térdfájástól szenvedett. A komputertomográ-fos csontsűrűség-mérés 1994. 08. 24-én csontritkulást (a szivacsos állomány ásványi anyag tartalma 64,2 mg CaHA/ml) állapított meg. Az ösztrogénterápiát trombózis miatt megszakították. A kalcium nem szí­vódott fel. Orvosi részről ezért D-vitamin készítménnyel látták el.
1995. 11. 28-án, a következő kontroll mégis a csontritkulás kifejezett növekedését mutatta. (51,4 mg Ca/HA/ml). A két ellenőrzés közötti időben Gertraud Fischer panaszai olyannyira megerősödtek, hogy járás közben már botra kellett támaszkodnia és tartós fájdalmakról panaszkodott.
1996 áprilisában ismerte meg a Bruno Gröning Baráti Kört és azóta rendszeresen felvette a Heilstromot. Néhány hónap alatt elmúltak a fájdal-mai, és fájdalommentesen s bot nélkül tudott közlekedni.
A csontsűrűség-mérés lenyűgöző eredménnyel járt: Az 1999 áprilisában történt ellenőrzés során az életkornak megfelelő, 80,1 mg CaHA/ml csontsűrűség-értéket mértek. A 65 éves asszony mindmáig panaszmentes maradt.
Egy manifesztálódott oszteoporózis esetén a csontsűrűség ilyenfajta növekedése adekvát terápia nélkül, az esetet dokumentáló orvos számára megmagyarázhatatlan. Oszteoporózisnál általában a csonttömeg az életkor előrehaladtával csökken. Orvosi részről manapság bisphosphonátokkal lehet bizonyos mértékű remineralizációt elérni. De ennek a terápiának a használata esetén sem írtak még le soha olyan mértékű csontsűrűség-növekedést, mint amilyen Fischer asszony esetében történt.
Higgyenek benne, hogy nincsenek egyedül.
Higgyék el, hogy Önök isteni teremtmények,
higgyék el, hogy Önök Isten gyermekei.
Higgyenek benne, hogy Isten mindent megad Önöknek, amit Önöknek és más élőlényeknek elrendelt!

Bruno Gröning
Aki Istent elhagyja, az elhagyatott.
Aki Istent megtartja, az saját magát tartja meg.
Akinél nem tart az Istennel való kapcsolat,
az elbukik.
Bruno Gröning

Robert Tucsonban (USA) lévő közösség barátaival - nehezen elmulasztható pattanások miatt szenvedett. Úgy kezelték, mint egy leprást, nem mert emberek közé menni. Ebben a látszólag kiút nélküli szituációban a 20 éves fiatalember meghallgatta a Bruno Gröning Baráti Kör egyik hangkazettáját.

"Amikor a kazettára felvett szöveget meghallgattam, hirtelen erős erőt éreztem átfolyni testemen, számol be róla. " Úgy tűnt, mintha szellemileg elvették volna tőlem a betegséget." A nagyon csúnya pattanások elmúltak, Robert újra be tudott járni az egyetemre, hogy folytassa informatikai tanulmányait.

Információ
Könyvajánlat:
- Matthias Kamp: Bruno Gröning - Forradalom az, 1-3 fejezetek
- Thomas Eich: Bruno Gröning működése életében és ma - Matthias Kamp: Szellemi úton történő gyógyulás Bruno Gröning tanítása által,
- Grete Häusler: Bruno Gröning: Azért élek, hogy az emberiség tovább élhessen. - Az Orvostudományi Szakcsoport (MWF) kiadványa: Gyógyulás szellemi úton - orvosilag bizonyítható
- Grete Häusler: Bevezető füzet Bruno Gröning tanításába - Ch. és M. Fortmann: Bruno Gröning - A szellemi úton történő segítség és gyógyulás
Valamennyi a Grete Häusler Kiadónál jelent meg.

- Dr. Matthias Kamp:
Bruno Gröning - Forradalom az orvostudományban

Egy félreismert rehabilitációja
A szellemi úton történő gyógyulás orvosi dokumentációja
(1 - 3 fejezetek)
Fűzve, 164 oldal, Rendelési szám: 120.61 ungarisch

Egyesek messiásnak tartották, mások számára sarlatán volt Bruno Gröning. A gyógyulások, melyeket előidézett, emberek millióit rázták fel. Bruno Gröning 1959-ben halt meg, de szavainak érvényességét: "Nincs gyógyíthatatlan betegség, Isten a legnagyobb orvos" - napjainkban is orvosilag dokumentált gyógyulások bizonyítják. Emberek ezrei tapasztalták meg a mai időkben is a segítséget és a gyógyulást tanítása által. A könyv szerzője orvos, aki maga is felülvizsgálta a gyógyulásokat. Hosszú évekig tartó kutatás után Bruno Gröning hatásában, mely mind a mai napig tart, "az orvostudomány forradalmát" ismeri fel és azt a célt tűzi maga elé, hogy Bruno Gröninget a nyilvánosság előtt rehabilitálja, hogy azoknak az embereknek, akiket gyógyíthatatlannak tartanak és lemondtak róluk, megmutassa a gyógyuláshoz vezető utat.
A könyv a Grete Häusler Kiadó kiadásában jelent meg
Verlag
Rheindahlener Str. 78
41189 Mönchengladbach
Németország
Tel. +49 (0) 2166 9599-0
FaX. +49 (0) 2166 9599-59
E-Mail: info@gh-verlag.de
Internet: www.gh-verlag.de
Internet: www.bruno-groening.org/magyar
_________________________________
* Heilstrom: (szószerint: gyógyáram) Így nevezte Bruno Gröning azt a szellemi erőt, amely a gyógyulást előidézi. Ezenkívül erre a gyógyhullám és az isteni erő kifejezéseket is haszálta.
Ungarisch BIO-Artikel 6/2001 2008-03-14

- KÜLÖNNYOMAT -
Különnyomat a BIO című folyóirat
6/2001-es számábólHA EBBEN A TÉMÁBAN TÖBBET AKARSZ OLVASNI , KATTINTS AZ ALÁBBI LINKRE


Link

A naponta érkező gyógyulni vágyók levelei 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria:BrunoGröning tanítása  
Bruno Gröning Baráti Kör
  2013-11-13 17:33:30, szerda
 
 Link

,,Minden embernek meg kell halnia, nekem is, de én nem leszek halott. És ha valaki hív engem, jövök és segítek továbbra is, ha Isten is úgy akarja."
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria:BrunoGröning tanítása  
Bruno Gröning idézet
  2013-11-13 17:26:33, szerda
 
 "Az ember isteni lény és az is marad, sohasem ördögi, sohasem sátáni, az ember sohasem rossz, csak ha Istent elhagyja, ha elhanyagolja magát, akkor a gonosz rátelepedhet. A gonosz hatalmába keríti, és emiatt a gonoszt kell szolgálnia. Nem az ember az, aki rosszat cselekszik, hanem a gonosz. De a gonosztól nem várhatunk jót! Ahogy Istentől sohasem rosszat!"

Link...
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria:BrunoGröning tanítása  
Bruno Gröning idézet
  2013-11-13 17:16:49, szerda
 
 Előszőr akarni kell a gyógyulást, azután gondolatban meg kell válni a betegségtől és hinni a gyógyulásban. Az utolsó lépés csak a testen bekövetkező gyógyulás. Mindenesetre, ez nem az ember műve, hanem Isten kegyelme. Az ember ezt nem szolgálhatja meg, csak kérheti.
Az ember szellemi lény

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria:BrunoGröning tanítása  
Elmélyülés Bruno Gröning tanításába
  2013-11-13 16:44:27, szerda
 
 "Tanításom egy bizonyos életbölcsesség, ami szerint sok barátom él, és sok sikert könyvelhetett már el. A tanítás elfogadása által életükben teljes változás jött létre, sőt még egészségi állapotukban is."

Bruno Gröning tanítását soha sem foglalta írásba. Nem akart új filozófiát vagy ideológiát teremteni. Törekvése csak egy célt szolgált, hogy a szenvedőknek segítsen. Vallási tant adott nekik útravalóul, ami nem intellektuális vagy tudományos meggondolásokon alapult, hanem a szellemi törvényszerűségek ösztönös megérzéséből származott. Aki ezzel közelebbről foglalkozik, az felismeri, hogy mindez messze túlmutat a gyógyuláson. Felszólította az embereket, hogy higgyenek a jóban, és azt tettekben valósítsák meg. A keresztény felebaráti szeretet parancsolata képezi tanításának magját.
A betegségek okai

Manapság sokan élnek abban a hitben, hogy a betegség csak úgy véletlenül, hirtelen lép fel és támadja meg az embert.

"Minél messzebb került az ember Istentől, tudatosan vagy öntudatlanul, annál kevesebb élet maradt a testében, úgy, hogy alig van már annyi élet benne, hogy szervei úgy működjenek, ahogy az számára meghatározott. Az ember nem tudta életét teljes erővel élni. Elszakadt ettől az erőforrástól. Végeredményben elveszítette a nagy isteni erőforrással való kapcsolatot. Nem tudta többé felvenni Isten erejét. És így lett a teste egy romhalmaz."

Hogyan nyerheti vissza az ember egészségét, Bruno Gröning a következőképpen magyarázza meg:

"Isten szépnek, jónak és egészségesnek teremtette az embert. Ilyennek is akarja látni. Eredetileg az emberek szorosan kötődtek Istenhez: szeretet volt, harmónia és egészség, minden egységben volt. Amióta azonban az első ember egy másik hangra, a Gonoszra kezdett hallgatni, aki kívül állt ezen az egységességen, s azt tette, amit az mondott neki, megszakadt a kötelék, s azóta Isten itt áll, az emberek pedig ott. Isten és az emberek között hatalmas szakadék nyílt. Nincs kapcsolat. Az ember magárahagyatva, ha még oly hívő, és sokat imádkozik is, élete során találkozik a Gonosszal, aki lehúzza a mélybe. Önök is eljutottak ide a mélybe életük folyamán. Önök is átélik a szerencsétlenséget, fájdalmakat, a gyógyíthatatlan bajokat. Azt mondom, ne menjenek még mélyebbre, én megtérésre szólítom fel Önöket! Jöjjenek fel, s én hídat építek a szakadék felett! A fájdalom útjáról térjenek rá az Isteni útra! Itt nincs szerencsétlenség, fájdalom, gyógyíthatatlan, itt minden jó. Ez az út visszavezet Istenhez!
A nagy megtérés

Bruno Gröning az embereket állandóan a "nagy megtérés"-re szólította fel. Figyelmeztette őket, hogy a jóban való hitüket változtassák tettekké, és hagyjanak fel rossz szokásaikkal.

Első sorban arra kérte az embereket, hogy ne gondoljanak a betegségükre. Kihangsúlyozta, hogy a betegség a rossztól jön, és az maga a rossz. A vele való foglalatosság azt jelenti, hogy egyetértünk a gonosszal. Ez meglassítja a gyógyulási folyamatot, sőt még meg is akadályozhatja.

"Aki a betegséggel foglalkozik, fogva tartja azt, és elzárja az utat az isteni erő elől."

Váljon el az ember a betegségétől, ne tekintse tulajdonának, hanem lássa benne a bajt.

"A betegség nem tartozik az emberhez"

Bruno Gröning felajánlja az embereknek, hogy leveszi vállukról a betegséget:

"Adják át nekem a betegségeiket, gondjaikat! Önök nem képesek mindezt egyedül elviselni. Vállalom Önök helyett. De adják önként, mert lopni nem akarok."

"Ha Önök a betegséget elengedik, hogy én levehessem a vállukról, akkor az úgy jól van, de ha ragaszkodnak hozzá, akkor semmit sem tehetek. A hetedik parancsolat megtiltja ezt: "Ne lopj!" Ha én az emberektől a betegségüket erőszakkal venném el, vétkeznék. Nem szabad lopnom! Ha valaki a betegségét szereti, fogva tartja azt,- aki el tudja felejteni, attól elveszem, s ha elengedi, akkor nemcsak gondolatokban, hanem tettekben is tegye meg. Hallgassanak szavamra! Nem akarom befolyásolni Önöket, de ha a betegségtől meg akarnak válni, akkor megszabadítom Önöket minden szenvedésüktől!"

Hogy mennyire fontosnak tartotta Bruno Gröning az egyes emberek belső megtérését, világosan megmutatja a következő kivonat Kurt Trampler "A nagy megtérés" című könyvéből:

Privát beszélgetésekkor is hallottam Gröningtől, hogy ő Istennek felelősséggel tartozik, vagyis a tiszta, isteni erő által való gyógyulást csak azoknál a szenvedőknél viheti végbe, akikben legalább a jó akarat megvan ahhoz, hogy az isteni rend szerint éljenek, és azokat ki kell zárnia, akik nem készek megválni a gonosztól.

"Tömeges gyógyulást is tudnék véghezvinni, mondta, ha azt mondanám, hogy egy város vagy egy ország minden betege legyen egészséges! De nem veszítenénk ezáltal többet, mint amennyit nyernénk? Készek lennének a betegek közül a rosszak a megtérésre? Nem élnének vissza a visszakapott egészségükkel? Nem! Először az embernek éreznie kell magában a belső megtérést, először késznek kell lennie arra, hogy az ördögit kirángassa magából, és megtalálja Istenhez az utat. Csak akkor érdemli meg, hogy meggyógyuljon."

Bruno Gröning következő szavai világossá teszik ezt a kijelentését, és megmagyarázzák a betegség keletkezését:

"Hogyan került sor arra, hogy az ember beteg lett? Eredetileg nem volt beteg. Az emberek rosszat tettek, egyre rosszabbak lettek, generációról generációra. A rossz annyira elterjedt, hogy lassanként nem lehet élni. Veszekedés, vita már a családban is, és egyre több a háború, mint a béke a népek között! A gondok hozták a lelki szenvedést az emberiségre, és olyan mély gyökeret vertek, hogy az embereknek meg kellett betegedniük. Egyik terheli lelkileg a másikat. Az emberek eltorzultak, eltávolodtak a természetestől, sokan elveszítették Istenbe vetett hitüket. Aki azonban letér az isteni útról, az elválik az egészségtől is"

Ha az ember újból vissza akarja nyerni Bruno Gröning által az egészségét, késznek kell lennie arra, hogy megváljon a "rossz"-tól. Hátat kell fordítania a gonosznak, a betegségnek, meg kell válnia tőle, nem úgy gondolkozni, hogy "a reumám, az asztmám..."

Ez nem mindig könnyű. Ez belső változást követel. Az embernek alapvetően meg kell változtatni gondolkozását. Nem a betegségben, mint ahogy általában szokta, hanem az egészségben kell hinnie. Hinnie kell abban, hogy még a gyógyíthatatlan betegségek is gyógyíthatók.

Mit várt Bruno Gröning a segítséget kérőktől? Nem tiltakozik a logikus gondolkozás az ellen, hogy ezt komolyan vegye? Hogyan jön rendbe egy reumától deformált izület, hogyan lesznek béna végtagok újra működőképesek? Hogyan lehetséges a betegséget Bruno Gröningnek leadni anélkül, hogy ő valamilyen kezelést is alkalmazna, igen, anélkül, hogy a panaszokat egyáltalán meghallgatná? Nem elfogadhatatlan ez minden normálisan gondolkodó ember számára?

Ez valóban a nagy megtérés, amit Bruno Gröning az emberektől elvár, és ez azt jelenti, hogy minden tudományos, értelem szerinti gondolkodást el kell magunktól vetni, és valami magasabban hinni és elfogadni. Tanítása egészen más alapokon nyugszik, mint ami manapság elfogadott, nem a materialista korszellemből származó értelmi gondolkodás. Ezért gyakran mondta:

"Ésszel engem biztosan nem lehet megérteni."
A gyógyáram

Bruno Gröning saját magát egy szellemi erő közvetítőjének tartotta, ami egyenesen Istentől jön és gyógyulást eredményez. Ezt az isteni erőt nevezte gyógyáramnak.

Hogy a gyógyáram lényegét megmagyarázza, hasonlatokat vett segítségül. Istent egy elektromos erőműhöz hasonlította, az embert pedig izzólámpához. Ahogy az izzólámpa csak akkor tudja feladatát teljesíteni, ha az erőmű árama eléri, az ember csak akkor tud az isteni rendben élni, ha Isten ereje táplálja. Saját magát egy transzformátorhoz hasonlította. A végtelen magas isteni energiát annyira változtatja meg, hogy minden ember csak annyit kap, amennyit képes magába fogadni. Az ő erőfelvevő képessége határtalan volt. Így volt lehetséges például Traberhofon, hogy az emberek ezrei egyszerre érezték a gyógyáramot, és hatalmas tömeggyógyulások következhettek be.

Bruno Gröning megmagyarázta, hogy az ősi állapotban "az erőmű", vagyis Isten, és a "vevőkészülék", vagyis az ember között közvetlen kapcsolat állt fenn. Az emberek úgy éltek a földön, mint Isten gyermekei, a legnagyobb egységben az Atyával. De amint elfordultak Istentől, kiestek az isteni rendből, és kiszolgáltatták magukat a nyomornak és bajnak. Isten és az ember közötti kapcsolat megszakadt. Idővel egyre nagyobb lett a szakadék, amelyet az ember saját erejéből már nem tudott többé áthidalni.

"És mert az ember sohasem tudott az eredeti, vagyis az isteni útra visszatérni, mert a hidat, ami ehhez vezetett, szétrobbantották, ezáltal csak úgy tévelygett ide-oda, -a hidat ehhez az igazi, isteni úthoz én építettem fel ismét, visszaállítottam, és ha Önök ezt a hidat használják, keresztülmennek rajta, akkor az útra, az isteni útra jutnak, ahol saját maguk megtalálják a kapcsolatot a nagy, egyedüli, isteni Művel, ahol megkapják az igazi, a helyes, az isteni életáramot, hogy aztán a továbbiakban jól, mindenekelőtt egészségesen élhessék életüket. És aki ezen a hídon átmegy, és az igazi, isteni úton halad, az egészen mást fog érezni, az elcsodálkozik azon, hogy ott mi minden létezik, amit ő eddig még nem ismerhetett meg. Csak ott kapják meg Önök tényleg a csatlakozást a nagy isteni Műhöz, hogy aztán egészséges életet élhessenek."

"És, aki ezen a hídon megy és ezen az igazi, isteni úton halad tovább, az egy egészen új érzést fog megtapasztalni, elcsodálkozik mindazon, mi minden van, amit még eddig nem ismerhetett meg. Csak ezen az úton kaphatják meg tényleg a nagy isteni mühöz a csatlakozást."

Aki Bruno Gröning tanítását követi, és nyitott az isteni erő felé, az megtapasztalhatja saját testén a gyógyáramot. Teljesen új életérzést fog testében érzékelni, a fájdalmak, gondok és a bajok eltűnnek, egészség, harmónia és öröm tölti el. Megtapasztalja, hogy Isten nem könyörtelen bíróként trónol a csillagok felett, hanem mint szerető Atya van az emberek között, és segíteni akar nekik. A szakadék át lett hidalva. Az ember megéli újra az ősi állapotot.
Ráhangolódás a gyógyáramra

De hogyan hangolódhat rá az ember a gyógyáramra, hogyan nyithatja ki magát az isteni erő felé? Bruno Gröning a következő testtartást ajánlotta. Üljünk egyenes háttal, kezeinket és lábainkat ne tegyük keresztbe, kezeinket tartsuk felfelé nyitva és helyezzük combjainkra. Ezek mellett a külsőségek mellett fontos, hogy kapcsoljuk ki a zavaró gondolatokat, és teljesen csak arra koncentráljunk, ami testünkben történik. Nyitott, hívő szellemi tartás az alapfeltétel. Ezen a módon lehet nyitott az ember a gyógyáram beáramlásának. Bruno Gröning azt mondta:

"Isten minden jót megad nekünk, nekünk csak mindazt, amit küld, be kell magunkba fogadni. Tehát tegyék ezt meg!"

Hogy miért olyan fontos a testtartás, azt a következőképpen magyarázta meg.

"Akiknek még könnyen mozgékony testük van, azok szívesen teszik görcsbe testüket, ez a hatalom a szokások hatalma. A lábakat keresztbe rakni; néha lehet így elterpeszkedni, ill. nyújtózkodni, de nem akkor, ha a jót, az istenit akarja fogadni. Akkor legyen szabad, nyitott kezekkel, üres kezekkel üljön vagy álljon ott!"

Kurt Trampler így írt "A nagy megtérés" című könyvében.

"Fontos[...] a belső felkészülés mellett egy látszólag kicsi, de lényeges külsőség. Szabad háttal kell ülni, sem a lábakat, sem a kezeket nem szabad keresztbe rakni. A kezek egymást érintése Gröning felfogása szerint a felsőtest életáramlatában rövidzárlatot okoz. A lábak keresztbe rakása ugyanezt a kárt okozza az altestben. Aki megszokásból ezt a hibát követi el hosszabb ideig, kellemetlen betegségeket kaphat."

A tudatos erőfelvételt Bruno Gröning "ráhangolódás"-nak (Einstellen) nevezte. Az ember ráhangolódik a gyógyáram fogadására. Ez hol és mikor történik, az nem fontos. Csak az fontos, hogy az ember nyugalomban legyen, kapcsoljon ki minden zavaró gondolatot, és figyelje meg pontosan, mi megy végbe testében. Bruno Gröning mindig megkérdezte hallgatóit, hogy mit éreznek.

"Önöknek csak arra kell ráhangolódni, hogy itt az igazi, isteni adást fogadják, jobban mondva kérjék. Hogy hogyan kapják Önök az adást, azt megállapíthatják. De mindig azt kell, hogy mondjam, de csak akkor, ha Önök testüket tényleg figyelembe veszik, ha ügyelnek arra, hogy miminden történik benne, nem is annyira körülötte, hanem csakis benne, a saját testükben."

Minden ember érezheti a gyógyáramot a saját testén. Az egyiknél bizsergést okoz, a másik hideg vagy meleg hullámot érez. A harmadiknak mozgatnia kell a karjait vagy lábait, egy negyedik megrázkódik. Így hív elő az egyes embereknél a gyógyáram különböző reakciókat.
Szabályozások

Vannak, akik a gyógyáramra való ráhangolódás közben fájdalmat éreznek. Bruno Gröning ezt a jelenséget "szabályozásnak" nevezte. Ez jele annak, hogy a testben változások kezdődnek. A szabályozási fájdalmakat nem szabad azonosítani a a betegséggel. Ezt a gyógyáram idézi elő, és a megbetegedett szerv tisztulási folyamatát jelenti. Kurt Trampler így írt erről:

"A szabályozási fájdalmak gyakran megzavarják a segítséget kérőket. A szabályozási fájdalmak szükségesek. Vannak, akik a fájdalmak jelentkezésekor úgy gondolják, hogy visszaestek a betegségükbe. Megijednek, és azt mondják: "Ez rosszabb lett, menjünk orvoshoz." Gröning:

"Ezért figyelmeztetem Önöket, ha a szabályozási fájdalmak jönnek, türjék el. Nem történik semmi rossz, hanem csak az, hogy az ember egészségessé válik.'

A szabályozás különböző lehet. A fájdalmak hasonlíthatnak a betegség tüneteire, sőt erősebbek is lehetnek. De teljesen másképpen is megnyilvánulhat. Ez esetenként különböző, mivel minden ember egyénileg reagál a gyógyáramra.

A szabályozási fájdalmaktól nem lehet az embereket megkímélni. Ez része a tisztulási folyamatnak, amikor a betegség szennye szellemi úton távozik el a testből.

Bruno Gröning a szabályozás jelenségét egy elszennyeződött tejeskanna példájával magyarázta meg. Megkérdezte, mit kell tenni, ha a savanyú tejet a kannában friss tejre akarjuk kicserélni. A válasz kézenfekvő. Először a rossz tejet ki kell önteni, azután a kannát megtisztítani. Teljesen hasonló ez - átvitt értelemben - az embernél is. Ha a testet, mint tejeskannát tekintjük, a betegség a rossz, és az egészség a jó tej, akkor az embernek gondolatban meg kell válnia a betegségtől - vagyis a rossz tejet ki kell önteni. Azután a test megtisztul a betegség "szennyétől" - ezek a szabályozások. Csak a megtisztított edénybe lehet a friss tejet beleönteni - az egészség elfoglalja helyét az emberben.

Egy másik képpel az embert egy gyümölcsöstálhoz hasonlítja:

"Vegyenek egy tálat, ami tele van gyümölccsel, s napok óta ott áll, senki sem törődött vele, hozzá se nyúlt senki, mostanra megromlott. Ezt a gyümölcsöt már nem élvezhetik. S akkor jön valaki, aki új, egészséges gyümölcsöt hoz, akkor nagy botorság volna ezt a jó, új, egészéges gyümölcsöt rátenni a rosszra, mert a jó is ugyanúgy megromlana. Ha egészséges gyümölcsöt akarnak, akkor először a rosszat, az élvezhetetlent ki kell dobniuk, de nemcsak ezt kell tenniük, hanem ki kell tisztítaniuk a tálat is, hogy befogadhassa az egészségest. Hasonlítsák össze ezt a tálat a testükkel, a gyümölcsöt a beteg szervekkel; az egészséges az, amit Ön remél, de nem valósulhat meg, ha nem tudja eldobni a rosszat, ebben az esetben, ha a betegségével foglalkozik."
A szabad akarat

Ha fájdalmak lépnek fel, nem mindig könnyű, hogy a szabályozásokban higgyünk. Sokan bizonytalanokká válnak: "Szabályozások ezek, vagy betegségi tünetek?" Elkezdődik egy belső harc, harc a hitért. Itt dől el, hogy az ember meggyógyul-e, ill. mennyi ideig tart a gyógyulási folyamat. Ez attól függ, melyikben hisz inkább, a betegség gondolatában vagy a gyógyulásban. Ha továbbra is a betegségben hisz, akkor meg is tartja azt, de ha keresztül küzdi magát a gyógyulásban való hithez, akkor végbemegy a gyógyulási folyamat. Az ember saját maga dönt.

Ez lényeges pont Bruno Gröning tanításában. Mindig kihangsúlyozta, hogy az embernek szabad akarata van, ez a legnagyobb ajándék, amit Isten egy élőlénynek adhatott. Felemeli az embert egy elítélt teremtmény szintjéről a szabad gyermek szintjére, aki az Atya törvényeit nem kényszerből, hanem önként követi. De megkapja a lehetőséget arra is, hogy Isten törvénye ellen cselekedjen.

Bruno Gröning a legmesszebbmenőkig respektálta az emberek szabad akaratát. Ezért csak azoknak tud segíteni, akik hagyják, hogy segítsenek rajtuk, akik készek a betegségtől megválni. Csak azt szabad elvennie, amit az ember szabad akaratából odaad. Aki a betegségén ül, állandóan rágondol és állandóan arról beszél, hiába vár gyógyulásra. Bruno Gröning ezt így fejezte ki:

"Segíthetek abban egy embernek, hogy megtalálja a jóhoz vezető utat, de nem szabad az erről való döntésétől megfosztanom, még a jóra sem kényszerítenem. Mindenkinek meg kell tálnia a saját útját."
A jó és a gonosz

Ha az embernek szabad akarata által lehetősége van a döntésre, feltehetjük a kérdést: Melyek az altenatívák, amelyek között az ember választhat? Erről Bruno Gröning így nyilatkozott:

"Ismerjék fel és ne felejtsék el azt Barátaim, hogy az ember a jó és a rossz között él. E kettő között él, itt a jó, itt a rossz, s közötte az ember, aki dönt."

Az ember választhat, tud jót vagy rosszat cselekedni. Ha egy felebarátja bajban van, segíthet neki, de elmehet mellette anélkül, hogy figyelembe venné őt, sőt a másik bajából hasznot is húzhat. Azt tehet, amit akar.

Az ember életében mindig - tudatosan vagy öntudatlanul -útelágazásokhoz jut, amelyeknél a rossz vagy a jó ösvény mellett kell döntenie. Ezek rendszerint hétköznapi események, amelyek a sorsunk folyását meghatározzák.

Így van az például, ha valaki hirtelen dühből, egy igazságos szó miatt barátjával szakít, a főnökére megharagudva állását feladja, vagy megbántott büszkeségből egy ajánlatot visszautasít, amelyet később megbán, de már nem tud változtatni. Egy pillanat, ami egész eletünk későbbi lefolyását meghatározhatja a jó vagy a rossz irányába.

De hogy jön ez létre? Mi áll a "jó" és a "gonosz" kifejezések mögött? Az élet nem a vak véletlen következménye, amelynek az ember védtelenül ki van szolgáltatva?
A jó - így magyarázta Bruno Gröning - Istentől jön, a gonosz az ellenfelétől, a Sátántól! Ő tényleg létezik, és célul tűzte ki, hogy minden jót, minden istenit megsemmisítsen. Bruno Gröning:

"Ki cselekszi azt, hogy a jót, az istenit tönkreteszi, s ezért mindent megkísérel? Honnan jön a betegség, mindenütt a betegség, ami itt a földön növekszik? Vegyen valamit, amit akar, pl egy gyümölcsöt vagy bármilyen más élőlényt, a Sátán egyre mindig megkisérli, hogy mindent összeromboljon. Azt is végbevitte, hogy az embereket tönkretette."

"A Sátán, aki ezen a földön létezik, mindent megkísérelt, hogy a jót, az istenit szétrombolja."

"Ahol Isten, ott a szeretet, ahol a Sátán, ott a háborúk."

A szellemiekben a két pólus szembenáll egymással: Isten, maga az élet, a Sátán, aki mindent meg akar semmisíteni. Szellemi lények seregei állnak az Önök oldalán, és hihetetlen keménységgel folytatják a harcot.

Mindkét oldal rendkívüli energiával rendelkezik. Lényükről Bruno Gröning így ír egyszerű szavakkal:

"Az isteni erő felépít, a gonosz, az ördögi, a sátáni leépít."

Az ember mindkettőt felveheti magába, és lehetősége van arra, hogy mind testében, mind lelkében hagyja hatni ezt az erőt. Az egyik hatása erősítő és felépítő, a másiké gyengítő és leépítő. A pozitív az egészséget rejti magában, a negatív a betegséget.

Bruno Gröning azt mondta, hogy a betegség a Gonosztól jön, és nem Isten büntetése, mint ahogy többnyire állítják. Ezt a gondolatot hazugságnak tartotta, és határozottan elutasította. Isten nem büntet! A betegség a hibás gondolkodás és cselekedetek következménye. Ha az okot megszüntetjük, akkor a következmény is megszűnik, és ez Isten akarata.

"Nem úgy van, ahogy az emberek hiszik, hogy a betegség Isten büntetése. Ezt ahoz lehet hasonlítani, amikor egy gyerek elhagyja a szülőházat. A szülők nem tudják védő kezeiket fölötte tartani, nem tudják a gyermeket megvédeni. Ùgy hagytuk el mi is Atyánkat. Ne feledjük, hogy mi egyedül Isten gyermekei vagyunk. Csak Ő tud nekünk segíteni! És Ő segít is nekünk, ha megtaláljuk a hozzá vezető utat.
A gondolatok erők

Bruno Gröning gyakran figyelmezteti hallgatóit arra, hogy ügyeljenek gondolataikra, és csak a jókat vegyék fel. Isten és a Sátán nemcsak erő-, hanem gondolati források is. Feltartózhatatlanul küldik a gondolatokat; Isten a jót, a Sátán a rosszat. Az ember nem tud gondolatokat produkálni - mondja Bruno Gröning, csak felvenni képes ezeket.

"Fontos, hogy milyen gondolatokat vesz fel az ember, mert a gondolatok erők. Ha az ember jót akar, akkor Isten segít neki, ha rosszat, úgy a Sátán."

Az ember nincs akaratán kívül kiszolgáltatva annak, ami éppen az eszébe jut. Saját maga dönt, milyen gondolatokat tűr meg, és melyeket nem. De lelkiismeretesen kell választania, nem felületesen. Minden gondolat mögött erő áll: egy pozitív gondolat felépít, egy negatív gondolat leépít, egy örömteli hír szárnyakat ad, egy szomorú elveszi a bátorságunkat. A gondolatok szellemi erők. Olyan hatalmat hordanak magukban, amiről a mai ember alig sejt már valamit. Egy szeretetből származó gondolat képes az embert arra rávenni, hogy életét egy másiknak adja, egy gyűlöletból származó gondolat azonban arra ösztönzi, hogy egy másikat megöljön.

"Óvakodjon minden gonosz gndolattól!"

"Ennek a mai napig tudatában kellene lenniük, mert úgy, ahogy Önök egyetlen rossz gondolatot felvettek, mindig megállapíthatták, hogy további rossz gondolatok hatoltak be Önökbe és ezután gonosz szavakat is mondtak. Tehát mindent, amit felvesznek, azt ismét le kell adni magukból."

"Ha csak egyetlen gonosz gondolatot felvesznek, úgy a gonosz szolgái lesznek, tényleg a gonosz szolgái! Véssék ezt jól az eszükbe!"

De hogy tud az ember, egy depresszív, kétségbeejtő, félelemmel teli gondolat ellen valamit is tenni, hogyan védekezhet ellene? Mint a semmiből merülnek fel ezek, megrohamozzák az embert, és le akarják rombolni kedélyállapotát. Mit kell tennie?

A Sátán az embert negatív gondolatokkal - teljesen mindegy milyen mértékben - tévútra akarja vezetni, le akarja téríteni az isteni útról. Azt akarja, hogy az ember féljen, haragudjon, kétségbe vonja a jót, és Isten törvénye ellen cselekedjen. Hogy ezt elérje, el akarja hitetni vele, hogy csak rossz gondolatok és érzelmek labdája, és tehetelenül ki van szolgáltatva. De ez csak félrevezetés.

Isten az embert úgy teremtette, hogy saját maga tudjon gondolatairól, beszédjéről, cselekedeteiről dönteni.

"Az ember az akarata szerint cselekszik. Amilyen az akarat, olyan a gondolat. A gondolat készteti az embert cselekvésre."

Egy egyszerű példán keresztül mutatja meg Bruno Gröning, hogy milyen nagy jelentősége van a gonondolatoknak. A házépítésnél az első kezdeményezés az akarat, ill. a kívánság, hogy egy házat építsünk. Ezt követően egyre jobban kikiristályosodik a gondolat, amíg egy pontos terv elkészül. Addig az építési terv csak az eljövendő építkező fantáziájában létezik. A tulajdonképpeni házépítés csak az utolsó lépés azon a hosszú úton, amit számos meggondolás és előkészület előz meg.

Ugyanígy van a gyógyulással is. Előszőr akarni kell a gyógyulást, azután gondolatban meg kell válni a betegségtől és hinni a gyógyulásban. Az utolsó lépés csak a testen bekövetkező gyógyulás. Mindnesetre, ez nem az ember műve, hanem Isten kegyelme. Az ember ezt nem szolgálhatja meg, csak kérheti.
Az ember szellemi lény

Bruno Gröning felvilágosította hallgatóit az ember igazi lényéről:

"Ki Ön valójában?" - kérdezte. Egy hallgatója sem tudott a nevén kívül mást válaszolni. De ezt Bruno Gröning nem hagyta ennyiben: "Ön a test?" - kutatott tovább. Erre a kérdésre, mi barátok, csak dadogtunk, mivel nem tudtunk jobbat mondani, igennel válaszoltunk. Erre egy kategórikus nemmel válaszolt és továbbra is kitartott kérdése mellett: "Ki Ön tulajdonképpen?" Hallgatásunkra elmagyarázta nekünk, hogy mi sohasem a test vagyunk, henem szellemi lények. Testünket csak erre a földi életre kaptuk kölcsön Istentől, a születésünknél kaptuk, és le kell adnunk a földnek, ha hazatérünk. Lelkünk kapcsolat szellemünk és testünk között, és a jó és rossz tapasztalatokat magávalviszi innen a túlvilágra. A lélek az isteni szikra hordozója, ami abban a pillanatban, amikor az ember nyitottá válik a hitben, lehetővé teszi Istenhez a kapcsolatot. Ha a lélek hitetlenségbe zárja magát, megszakad Istennel való kapcsolata.

A test tehát nem a lényeges ismertetője az embernek, hanem csak a szellem és lélek földi burka. Így a test halálával nem szűnik meg minden, ahogy manapság sok ember hiszi, hanem az élet megy tobább. Az élet nincs a testhez kötve.

Az ember szellem, teste ajándék, amit Isten, mint szerszámot bocsájtott rendelkezésére erre a földi életre. Az ember igazi feladata, hogy testét a jóhoz használja, és segítségével a jó gondolatokat tettekké változtassa át. Az embernek azonban szabad akarata által lehetősége van, hogy szabad akaratával visszaéljen, ezáltal lophat, ölhet, rombolhat. Egy ember tettein le lehet olvasni, kivel áll összeköttetésben, kinek a szolgálatában áll: Isten szolgálatában vagy a Sátánéban. Ez nem azt jelenti, hogy az ember, mint olyan, jó vagy rossz, hanem:

"Az ember isteni lény és az is marad, sohasem ördögi, sohasem sátáni, az ember sohasem rossz, csak ha Istent elhagyja, ha elhanyagolja magát, akkor a gonosz rátelepedhet. A gonosz hatalmába keríti, és emiatt a gonoszt kell szolgálnia. Nem az ember az, aki rosszat cselekszik, hanem a gonosz. De a gonosztól nem várhatunk jót! Ahogy Istentől sohasem rosszat!"

"Ha az ember nagyon gyenge, a gonosz rabja lesz, nem tud többé azon az úton menni, ami felfelé vezet, s akkor nincs ereje, tehát leesik, a gonosz karjaiba esik, és kiszolgáltatottjává válik. Ha nem jön egy segítő, mentő kéz, hogy onnan kiragadja, akkor egy időre elveszett, a gonoszt kell szolgálnia."

Minden ember kötelessége, hogy testét rendben tartsa. De minden negatív gondolat, minden rossz szó és minden rossz tett ártalmasan hat testére, ez azt jelenti, ha a szelleme nem áll Istennel összeköttetésben és negatív gondolatoknak adja át magát, ez a test megbetegedését vonhatja maga után.

Ha azonban a lélek kinyílik ismét az isteni erőre és összeköttetésbe kerül a szellemmel, annak következménye a test gyógyulása. Ezért olyan döntő a saját szellemi beállítottságunk. Sohasem szabad gyógyulást ígérnünk. Ez mindig az embertől függ, mennyire nyitott a jó felé, és mennyire fogadja be szívébe Bruno Gröning tanítását. A test orvosi kezelése csak a következményt tudja leküzdeni, de az eredeti okot nem tudja megszüntetni. Ezt csak az ember saját maga tudja, amennyiben a "nagy megtérést" önmagában megvalósítja.
Isten a legnagyobb orvos

Igazából csak Isten tud gyógyítani, egy ember sem. Számára nincs gyógyíthatatlan, nincs lehetetlen. Bruno Gröning egyre azt mondta:

"Bízzál és higgyél, segít és gyógyít az isteni erő!"

Az egyetlen, amit egy segítséget kérőtől elvár, a készség, hogy bizalommal legyen, higgyen Istenben, Isten gyógyerejében és a saját gyógyulásában. Ha egy ember ezeket a feltételeket teljesítí, akkor segíthet Bruno Gröning. Sőt, ha egyesek hite gyenge, felkínálja segítségét.

"Úgy, ha Önök még nem tudnak hinni, meg akarom ezt tenni Önök helyett, amíg tényleg hinni tudnak. És ha ma még nem tudnak kérni, még nem tudnak imádkozni, úgy ezt is megteszem Önök helyett."

Így Bruno Gröning által minden ember megkaphatja Isten segítségét. Senki sincs kizárva. Mindenkit segíteni kell. Mindenkinek meg kell ismerni az üdvöt. Az embereknek meg kell tapasztalniuk, hogy Isten nem büntető bíró, hanem szerető Atya. Mindenki az Ő gyermeke, Ő a Barátjuk és Megváltójuk.

Bruno Gröning által az ember megtapasztalhatja Isten csodáit. Bénák járnak, vakok látnak, és a megfáradtak örülnek ismét az életnek. Isten mindenkinek a legnagyobb orvosa és segítője. Neki semmi sem lehetetlen. Bruno Gröning mondta:

"Sok minden van, amit nem lehet megmagyarázni, de semmi sincs, ami meg nem történhet."


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria:BrunoGröning tanítása  
RUNO GRÖNING élete, tanítása, gyógyítása
  2013-11-13 09:05:54, szerda
 
  Link...Bruno Gröning élete és személye hatalmas szellemi örökség a világnak, mert férfiként nyújt példát arra, hogyan lehet a magas spiritualitáshoz eljutni, hogyan lehet az érzelmi-lelki erőket mozgósítani és fizikai, szellemi gyógyulásra lelni. Ráadásul mindezeket egészen konkrét, kézzel fogható eseményeken, orvosi leletekkel is bizonyítható gyógyulási folyamatokon át mutatja meg.


Link

Fórum : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria:BrunoGröning tanítása  
Bruno Gröning tanítása
  2013-11-13 07:18:03, szerda
 
 
Bruno Gröning tanítása a szellemi erőknek az emberekre való hatásán alapszik. Ezeknek az erőknek a hatása sokkal nagyobb, amint azt a legtöbb ember feltételezi.

Bruno Gröning elemhez hasonlítja az embert. Mindenki erőt ad le, erőt veszít a mindennapi élet folyamán. Azonban a szükséges új életenergiát gyakran nem tudja kielégítő mértékben pótolni. Ahogyan egy üres akkumulátor nem működőképes, egy erőtlen test sem tudja feladatát ellátni. Ennek később kimerültség, idegesség, félelmek és betegség a következménye.

Bruno Gröning elmagyarázta, hogyan tudunk ismét új energiához jutni. A jóban való hit ennek ugyanolyan előfeltétele, mint az egészség akarása. Mindenütt körülvesz bennünket a gyógyáram*, amit csak fel kell vennünk. Bruno Gröning szerint nincs gógyíthatatlan betegség, amint azt az orvosilag ellenőrzött sikerbeszámolók is igazolják. A gyógyulások egyedül csak szellemi úton történnek és ezért nincs Bruno Gröning anyagi testéhez kötve.

A gyógyáram felvételéhez a segítséget kereső nyitott kézzel ül. Kezét, lábát nem keresztezi, hogy a gyógyáram áramlását ne akadályozza. A betegségre és gondokra irányuló gondolatok gátlóan hatnak, - valami jóra és szépre gondolni ellenben, segít.

Ha a gyógyáram keresztül áramlik a testen, beleütközik azokba a szervekbe, amelyek betegek és ott elkezdi tisztító hatását. Ekkor fájdalmak is felléphetnek, ezek a test tisztulásának a jelei. Mivel lényegében a betegség nem Isten akarata, lassanként gyógyulás következik be. Egyes esetekben ez spontán, hirtelen is történhet. Ehhez az is szükséges, hogy az ember gondolatban ne foglalkozzék a betegséggel, hanem higgyen abban, hogy Isten számára nincs gógyíthatatlan.

Hogy egészségüket megőrizzék, a Bruno Gröning barátok naponta ráhangolódnak a gyógyáram-ra. Az egészséges test az alapja az olyan életnek, amelyben az ember összhangban van saját magával, embertársaival és a természettel.

Bruno Gröning tanításá


Link


Brúno Gröning


1949-ben Bruno Gröning neve egyetlen éjszaka leforgása alatt a nyilvánosság reflektorfényébe került.
A fiatal német köztársaság lélegzetvisszafojtva figyelte a "Csodadoktor" körüli eseményeket - ahogyan őt hamarosan nevezték. Csodagyógyításainak híre hamarosan elterjedt az egész világon. Minden országból jöttek betegek, kérőlevelek és ajánlatok. Papok, orvosok, újságírók, jogtudósok, politikusok és pszichológusok, - mindnyájan Bruno Gröningről beszéltek. Csodagyógyításai egyesek szerint egy felsőbb hatalom kegyelmi ajándéka, mások szerint sarlatánság volt. De a gyógyulások tényét orvosi kivizsgálások bizonyították. Egy forradalom kezdődött el az orvostudományban, de Bruno Gröning szerint a csodás gyógyulások csupán az isteni erő közvetítésének eredményei voltak. Halála után, közösségek százai jöttek létre a Föld minden részén, hogy tanításait továbbadják. A Bruno Gröning Baráti Kör olyan emberek önkéntes összefogása, akik felismerték maguknak Bruno Gröning tanításának értékét. Must Péterrel, a Magyarországi Baráti Kör vezetőjével beszélgettünk.

A videók itt megtekinthetők :


Link

Link

Nálunk is hódít Bruno Gröning ,,hite"

Link

Bruno Gröning, a gyógyító (1906-1959) : Link

Bruno Gröning Barátikörök : Link

Bruno Gröning életbölcseletei (Kivonat)

Higgyél és bízzál, segít és gyógyít az isteni erő.

Sok minden van, ami nem magyarázható meg, de semmi sincs, ami nem történhetne meg.

Kedves Barátaim, az üdvösség megtapasztalása, az igazság.

Az emberek legnagyobb orvosa és az marad is, Isten.

A pénz hatalom. Az egészség viszont mindenható erő.

Gazdagság, egészséget jelent.

Ha megakarod az istenit tapasztalni, törekedned kell utána.

A szellem uralja az anyagot.

Az én teendőm és hatásom arra szolgál, hogy a Föld minden emberét az igaz, az isteni útra vezessem. Ez a nagy megtérés.

Egy egészséges szellem uralja a testét.

Az ember az akarata szerint cselekszik. Amilyen az akarat, olyan a gondolat. A gondolat készteti az embert cselekvésre.

Az ok egyenlő a következménnyel!

A jót tettekkel lehet bizonyítani. Beszéljenek a tettek.

Vissza a természethez! Vissza Istenünkhöz! Vissza az emberek jóságába vetett hithez!

Kérem ne legyenek hiszékenyek! Ma is azt mondom, mint mindig; nem kell elhinnük, amit mondok! Ezt nem is kérem. Egyetlen kötelességük van; saját maguk győződjenek meg erről

Egyetlen ember sem tud gyógyítani. Csak egy valaki tud, Isten!

A nemes ember a kötesességére gondol. A kisstílű a nyereségre.

Az ember a szeretet teremtménye. Ami szeretetben született, szeretetben élhet csak. (A szeretet Isten)

Istennek semmi sem lehetetlen!

Haggyatok fel a gyűlölettel, irigységgel, mert úgy éltek, amilyenek vagytok. Gyűlölet és irigység csak veszekedésre, civakodásra kényszerít

Gondoljon át minden szót, minden mondatot, amit mond, minden gondolatot, amit végiggondol, hogy méltó-e végiggondolni! S gondolja végig minden tettét, jól csinálta-e! Szólítsa fel magát minden nap a rendre, azaz Istenre! Bírálja meg saját magát!

Minden ember a saját szerencséjének kovácsa, mert amint vetünk, úgy aratunk

A betegség nem tartozik az emberhez.

A tartós jó legyőzi a gonoszt.

A test, kedves Barataim, isteni ajándék

Egy gondolat felvételéhez erőre s energiára van szükség és ezért is kell arról gondoskodnunk, hogy minden nap felvegyük az energiát

Szeressétek az életet – Istent! Isten mindenütt jelen van!

Nem akarom, hogy akár egyetlen mostani barátom kishitű legyen! Nem szabad kishitűnek lennie! Kötelessége, mint ahogy nekem is, hogy mindenről meggyőződjön!

Két urat nem szolgálhatnak kedves Barátaim, nem szolgálhatják egyfelől a Gonoszt, másfelől Istent!

Istennel kapcsolatban lenni - kedves Barátaim, az minden!

Amit befogad, amit felvesz, az az Öné. Ha csak a jót fogadná be, a Gonoszt félreállítaná, akkor az csak jó lenne.

Önök elhagyták Istent, és úgy érezték, Isten hagyta el Önöket, de most visszahívják Önöket.

Isten szépnek, jónak és egészségesnek teremtette az embert. Ilyennek is akarja őt látni. Eredetileg az emberek szorosan kötődtek Istenhez: szeretet volt, harmónia és egészség, minden egységes volt. Amióta azonban az első ember egy másik hangra, a Gonoszra kezdett hallgatni, aki kívül állt ezen az egységességen, s azt tette, amit az mondott neki, megszakadt a kötelék, s azóta Isten itt áll, az emberek pedig ott. Isten és az emberek között hatatlmas szakadék nyílt. Nincs kapcsolat. Az ember magárahagyatva, ha még oly hívő is és sokat imádkozik, élete során találkozik a Gonosszal, aki lehúzza a mélybe.Önök is eljutottak ide a mélybe életük során. Önök is átélik a szerencsétlenséget, fájdalmakat, a gyógyíthatatlan bajokat. Azt mondom: Ne menjenek még mélyebbre, én megtérésre szólítom fel Önöket! Jöjjenek fel, s én hídat építek a szakadék felett! Térjenek át a fájdalom útjáról az Isteni útra! Itt nincs szerencsételenség, fájdalom, gyógyíthattalanság: itt minden jó. Ez az út visszavezet Istenhez!
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria:BrunoGröning tanítása  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2144
  • e Hét: 2144
  • e Hónap: 9421
  • e Év: 41578
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.