Regisztráció  Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/77 oldal   Bejegyzések száma: 762 
Érdekesség
  2018-02-20 20:40:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-20 20:21:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-20 20:11:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-20 20:08:07, kedd
 
  Vannak olyan törzsek, ahol a nők nyakára merevítő gyűrűket tesznek. Egyúttal ékszerként, más kép a hűség jele miatt. Eltávolításuk, fulladáshoz vezet. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-20 20:04:49, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-20 19:57:57, kedd
 
 ÉRDEKESSÉGEK IZLANDRÓL
Egy izlandi hajóúttal a világ egyik legszebb tájára juthatunk el!

De vajon milyen érdekességeket tudhatunk meg erről a távoli országról és népéről?

Milyen nyelven beszélnek?
A legrégibb élő nyelv Európában az izlandiaké: nagyon hasonló a kb. 1000 évvel ez előtti norvég nyelvre.

Miért végződik minden izlandi név son-ra vagy dottir-ra?
Az izlandiak nevében nincs vezetéknév, helyette apjuk keresztnevét kapják meg a "fia" (son) vagy "lánya" toldalékkal. Magyar nevekkel ez így nézne ki: Tamás Gábor fia, Krisztina Gábor lánya. "Izlandosítva": Tamás Gáborson, Krisztina Gábordottir

Mekkora a lakosság száma?
Izland lakosságának száma igen alacsony. Magyarország lakosságához viszonyítva, annak csupán 3,2%-a, 320 000 fő körüli.

Mekkora Izland területe?
A vulkanikus sziget mérete megközelítőleg akkora, mint Magyarországé, csupán 10 000 km2-rel nagyobb.
Magyarország: kb. 93 000 km2
Izland: kb. 103 000 km2
Izland és az izlandiak kiemelkedőek
Az izlandi főváros, Reykjavik a világ legészakibb fővárosa.
100%-os az írástudók aránya.
Az egy főre jutó kiadott könyvek száma világszinten itt a legmagasabb.
A világon először Izland legalizálta az abortuszt.
Európa legrégebbi élő nyelve az övék.
A világ országainak lakossága közül arányaiban itt használják az internetet a legtöbben.
A világ első női államfőjét Izlandon választották meg (Vigdis Finnbogadottir).
A világ legrégibb parlamentje Izlandon épült 930 körül.
A vizük olyan tiszta, hogy a vezetékes víznek nincs szüksége előkezelésre.
140 vulkánból 26 még mindig működik.
Villamos energiájukat teljes mértékben megújuló energiaforrásokból állítják elő.
80%-uk még ma is hisz a tündék létezésében.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-20 19:49:44, kedd
 
 
Ilyen lenne, ha teljesen eltűnne a Duna!
Milyen lenne, hogyha egyik reggel felébrednénk és az a látvány fogadna minket, hogy a Duna teljesen eltűnt, helyén pedig csak a száraz meder található? A következő videóból kiderül!


Toplolánszky Tamás videója diplomafilmként indult, azóta viszont már rengeteg emberhez eljutott. Nem is véletlenül, hiszen egy olyan témát jár körbe, ami sokakat érdekel. Milyen lenne az élet a Duna nélkül? Honnan lenne ivóvíz, hogyha a Duna megszűnne? Budapest és a környéke meddig lehetne élhető továbbra is?A kisfilm története szerint a főváros lakói arra ébrednek, hogy a Duna teljesen eltűnt, helyén csak a száraz medre található. Az emberek természetesen azonnal pánikba esnek, és hihetetlen felfordulást okoznak a túlélés érdekében. Később mindenki alkalmazkodni próbál, de hamar belátják azt, hogy a Duna nélkül nem képesek élni, így egy idő után a főváros szellemvárossá változik. A következő videóból kiderül!Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-13 11:37:37, kedd
 
  Kevesebbet költenek a magyarok a Valentin-napra, mint bárki más a világon
Nem a legnépszerűbb ünnep a Valentin-nap Magyarországon, és, bár költünk rá, mégsem annyit, mint más országok lakói.

Krisztus után 496-ban Gelasius pápa hivatalosan is elrendelte, hogy az addigi Luperkalia ünnep helyett február 14-én Szent Valentinra emlékezzenek, és, bár az ünnep eredete régre nyúlik vissza, a szerelmes képeslapok küldése Nagy-Britanniához és körülbelül a 17. századhoz köthető. Mára leginkább a szerelmünk kinyilvánításának, lánykérések szimbolikus napjává vált ez a nap. De vajon milyen gazdasági hatásai vannak?

Több mint 5600 embert kérdeztünk meg világszerte - 32 különböző országból, Európát, Ázsiát, Ausztráliát, Afrikát és Amerikát is beleértve -, hogy megtudjuk: mit gondolnak a helyiek a Valentin-napról. Mivel egyes országokban - Pakisztán, Malajzia, Indonézia, Afganisztán, Irán és Szaúd-Arábia - tiltott ünnepnek számít, így ezektől az országoktól ezúttal eltekintettünk, és egy másik, külön felmérésben vettük őket górcső alá.Elemzésünk kiválóan mutatja, mennyit hajlandók költeni a turbékoló galambok, melyek a legnépszerűbb ajándékok - és azok árai -, valamint, hogy ezek célba érnek-e, azaz elégedettek-e a párok a kapott ajándékokkal.Valentin-nap Magyarországon az első és legfontosabb: felmérésünkből kiderült, hogy a magyarok nem nagyon szeretik a Valentin-napot. A megkérdezettek kevesebb mint fele - szám szerint 40%-a - tartja és ünnepli ezt a napot. Kiderült, az egyedülállók igen szkeptikusan állnak ehhez a naphoz - igaz, a párkapcsolatban élő férfiak 55%-a, a nők 39%-a sem rajong érte, vagy egyenesen mellőzi azt. Az eredmény még így is valószínűleg örömmel tölti el az étterem- és az ajándékbolt-tulajdonosokat, mozikat, valamint ékszerészeket - ezek bizonyultak a legnépszerűbb ajándék-lelőhelyeknek.
A férfiak 21%-a étterembe viszi szíve választottját, 20%-uk az ékszerek mellett teszi le a voksát, és csaknem 50% készül virággal, virágcsokorral. A nők egyharmada - 33% - szintén egy kellemes vacsora mellett dönt, de a listájukra felkerültek az elektronikai eszközök és a kirándulások - 11-11% -, valamint a kézzel készült ajándékok 17%.De vajon mik az elvárások ilyenkor? Mely ajándékok nyerik el a magyar párok szívét? Úgy tűnik, a férfiak nem tudnak mellényúlni a virágcsokorral, a hölgyek 52%-a örömmel fogadja azt, a férfiak viszont szívesebben mozdulnak ki - mozi, színházjegy, 33%. Meglepő lehet, hogy a férfiak 21%-a egyáltalán nem vágyik semmire, még kézzel készült apróságra sem - ez utóbbit a megkérdezettek csak 17%-a értékelné nagyra.Fontos észben tartani: a készpénz továbbra sem túl népszerű ajándék - a nők 55%-a, a férfiak 29%-a kifejezetten nem örülne neki. Érdemes nők esetén a háztartási készülékeket - 36% - és az elektronikai kütyüket - 18% - is mellőzni. Hogy nyűgözzük le a férfiakat? A válasz nem egyszerű, de annyi biztos: az üdvözlőkártyákért nincsenek oda - 29%.A szándék a fontos becslések szerint világszerte több mint egymilliárd Valentin-napi üdvözlőkártyát küldenek az emberek - a karácsonyi lapok után így a második helyen végzett a ranglistán ez az ünnep. De nemcsak a postásoknak, az üzleteknek is igen mozgalmas és izgalmas a február eleje. A Picodi adatai szerint a Valentin-napot megelőző hetekben átlagosan 37%-kal ugrik meg az ékszer, 38%-kal a kozmetikai szerek és parfümök, illetve 45%-kal a felnőtt kategóriába sorolt termékek iránti kereslet.

Mennyit költenek átlagosan hazánkban a szerelmesek Valentin-nap alkalmából? Felmérésünk szerint körülbelül 27 eurót - 8500 forint - szánnak erre a napra az emberek. A férfiak ennél egy kicsivel többet, 30 eurót - 9300 forint - áldoznak büdzséjükből. Ezzel az összeggel Magyarország a lista utolsó felében szerepel. A legtöbb országban - kivéve Törökország, Vietnam és Nigéria - az erősebb nem képviselői azon igyekeznek, hogy lenyűgözzék szívük választottját, és mélyen a zsebükbe nyúlnak.Annak ellenére, hogy egyes kutatások szerint a nők többsége kifejezetten nem szereti, ha például virágot kap: ez csak az ötödik legnépszerűbb ajándék a Valentin-napi csecsebecsék listáján világszerte, Magyarországon pedig a legnépszerűbb. Akár szkeptikusan áll ehhez az ünnephez az ember, akár nem, egy biztos: a parfüm- és csokoládéboltok, az éttermek és mozik egészen biztosan sokat kaszálnak február első két hetében.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-13 11:18:56, kedd
 
 Ha androidos telefonnal rendelkezünk, akkor bármit teszünk, mindenképpen tudják, hogy merre járunk.

Manapság már minden telefonban van helymeghatározás funkció, azonban ezt a legtöbben kikapcsolják annak érdekében, hogy ne kövesse őket folyamatosan a telefonjuk.

Van egy rossz hírünk, ez sem segít.

Kiderült, hogy az androidos telefonok akkor is folyamatosan nyomon követtek, ha letiltottuk a helymeghatározási funkciót. Persze ezt a legtöbben amúgy is sejtik, de eddig bizonyíték nem volt rá.

Most azonban kiderült, a Google viszont azt állítja, hogy ezeket az adatokat nem használták fel, de ennek ellenére a lebukás után azonnal leállították a nyomon-követést.

A cég szerint erre azért volt szükség, hogy gyorsabban megkapjuk az értesítéseket és az üzeneteket, azonban állításuk szerint ezeket az adatokat más célokra nem használták fel, bár ezt nehéz elhinni azok után, hogy a cég elmondta, hogy miután felfedezték ezt a kis apróságot, azóta le is állították ezt a funkciót.

Az elemzés szerint ezzel a módszerrel 6-7 kilométeres pontossággal lehetett tudni, hogy a mobil tulajdonosa merre jár, de városokban ennél is pontosabb helymeghatározást tett lehetővé.

Természetesen ez elég nagy felháborodást keltett, még annak ellenére is, hogy a legtöbbe tisztában voltak ezzel a dologgal, de ugye eddig nem állt rendelkezésre döntő bizonyíték.

Ezen kívül az is kiderült, hogy ez a funkció nem csak akkor működött, ha ki volt kapcsolva minden helymeghatározási beállítás, hanem akkor is, ha a telefonban nem volt SIM kártya. Na most akkor ugye minek kellenének a gyorsabb értesítések és üzenetek?

Persze az adatvédelmi nyilatkozatban szerepel az, hogy a telefonok gyűjthetnek ilyen adatokat, azonban arról szó sem esik benne, hogy még akár akkor is megtehetik ezt, ha kikapcsoljuk a helymeghatározási funkciót. 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2018-02-13 11:06:26, kedd
 
  Egyre rémisztőbb robotokat gyárt a Google.

Persze emellett az is egyre inkább látszik, hogy hatalmas ütemben fejlődnek a robotok.
Néhány évvel ezelőtt még csak a filmekben láthattunk olyan robotokat, amik ma már a valóságban is léteznek. Ezzel talán nincs is probléma, hiszen a robotok fejlesztése hasznos az emberek számára, azonban van egy határ, amit később érdemes lesz meghúzni.
A Boston Dynamics bemutatta a legújabb kísérleti robotját, ami elképesztő mutatványokra képes.

A Handle névre keresztelt robot 2 méter magas, kétkerekű, kétlábú gépezet, ami minden terepen megállja a helyét. 14 kilométer per órás sebességre képes és az akadályok sem állítják meg.

Emellett pedig könnyedén felemel egy fél tonnás sújt, és akár hordja is.

A Handle akkumlátorral működik, és egy töltéssel 24 kilométert képes megtenni, ami ezért elég jó teljesítmény, és ennél a későbbiekben már csak jobb lehet.

Ez a robot szinte bárhova eljuthat, és teljesen mindegy, hogy milyen terepre téved, ráadásul az akadályokat is szépen veszi.

Sokak szerint ezek a robotok előbb-utóbb a hadsereg kezébe fognak kerülni, ami egyáltalán nem kizárt, a kérdés csak az, hogy ez jót, vagy rosszat jelent-e.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/77 oldal   Bejegyzések száma: 762 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 139 db bejegyzés
e év: 699 db bejegyzés
Összes: 13784 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 48
  • e Hét: 2512
  • e Hónap: 30129
  • e Év: 126576
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.