Regisztráció  Belépés
szabonekatalin.blog.xfree.hu
Voltakszép napok és voltak éjszakák, éreztem gyakran hajnali fák szagát. Simultak hozzám nyíló illatok. De bezárták lelkem a csukott ablakok. Ébredő... Szabóné Kata
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Gyors húsos ételek
  2014-05-08 06:50:12, csütörtök
 
  Gyros tál házilag

Hozzávalók: 4 csirkemell, 5-6 db paradicsom, 1 kígyóuborka, 2 fej lila hagyma,
1 fej jégsaláta, görög fűszerkeverék

A csípős szószhoz:1 dl ketchup, só, chilli paprika (én nagyon csípősen szeretem)
Tzazikihez:2 dl natúr joghurt( vagy tejföl), fél kígyóuborka, 4 gerezd fokhagyma,
pici citromlé, só

A húst csíkokra vágom és befűszerezem. A zöldségeket összevágom, addig
hagyom áll. A csípős szószhoz a ketchupot picit sózom és az összevágott
chillivel összekeverem. A tzazikihez az uborkát lereszelem, kinyomkodom és
a joghurtottal összekeverem. Ízesítem sóval, citromlével és a zúzott fokhagymával.
Ezután egy teflonserpenyőben megsütöm a húst, kis olajat adok csak hozzá, nem
kell más folyadék mert a csirke hamar átsül.

Ezután már csak a tálalás következik: mi hasábburgonyával szoktuk enni.
A tányéron elrendezem a burgonyát, rá a húst,zöldséget és ízlés szerint az önteteket.

Tipp: Diétázók köret nélkül, sok zöldséggel fogyasszák, úgy is finom!




Rakott tejszínes csirkemell csíkok:
Kockákra vágott vöröshagymát megdinszteltem étolajon, majd fokhagyma szeleteket dobtam rá, megpirítottam, pici piros paprikával megszórtam.
Rátettem a csíkokra vágott cs. mellett,vékony csíkokra vágott piros kaliforniai paprikát, szerecsendióval, cayennei borssal fűszereztem, kevés vizet tettem rá és együtt pároltam 10 percig.
Zöldborsóval gazdagítottam, néhány percig még főztem, majd tejszínnel behabartam.
Kifőztem makarónit, beleterítettem egy jénai tálba, rásimítottam a tejszínes cs.mellet és megszórtam reszelt sajttal, majd a forró sütőbe dugtam, ahol néhány percig sütöttem.Nagyon fincsi és laktatós étel. Próbáljátok ki!!!!!



Tepsis lecsó



( sütőben készül tepsiben)
- Egy tepsit szalonna szeletekkel kibélelek és felolvasztom, majd virsli és kolbász szeletekkel borítom be, tovább sütöm.
- Jó sok karikára vágott vöröshagymával fedem és tovább sütöm
- Paradicsom szeletekkel és paprika szeletekkel dúsítom + paradicsomlét öntök rá, hogy legyen egy kis leve.
- sózom, borsozom, kevés vízzel meglocsolom és készre sütöm.
- tojásokat felverek és a tetejére simítom, addig sütöm együtt, amíg szilárd formája lesz.
Ezek után úgy lehet szeletelni, mint a rakott ételeket.
Próbáljátok ki, nagyon fincsi, laktatós étel!!!!!!!



Gyrostál



40 dkg csirke vagy pulyka apróhús
fél csomag gyros fűszerkeverék
4 közepes nagyságú krumpli
salátának való zöldségek (paradicsom, uborka, fehér v. vörös fejeskáposzta, újhagyma, vagy hagyma, esetleg savanyú káposzta is jó) olaj, só bors 1 joghurt salátaöntet por, vagy friss zöldfűszerek.

A gyros fűszerkeveréket elkeverem 1 dl olajban. Ebbe rakom a húst, és egy éjszakát hagyom állni a hűtőben. Ezt másnap wokban jó pirosra megsütöm.
A krumplit hasábokra vágom, bő olajban pirosra sütöm.
A paradicsomokat felkockázom, az uborkát szintén, az újhagymát belekarikázom, most egy kis fej lilakáposzta felét is beleszeltem a salátába, kevés citromlével meglocsoltam, pici szójaolajjal is, sóztam és durvára őrölt szinesborsot is raktam hozzá. Majd jól összekevertem.
Öntet: 2 dl joghurtba vagy kefirben elkeverünk tetszőleges salátaöntet port és kész is.
Főleg nyáron nem port használok, hanem a kefirbe fokhagymát és apróra vágott zöld fűszernövényeket rakok.
A húst, a krumplit, a salátát egymás mellé rakom a tányérra.





 
 
0 komment , kategória:  GYORS HÚSOS ÉTELEK  
Gyors húsos ételek
  2014-05-08 06:40:07, csütörtök
 
  Zengővári hústekercs



Sertéscomb 600 g
Trappista sajt 160 g
Gépsonka 160 g
Liszt 100 g
Tojás 2 db
Zsemlemorzsa 150 g
Zsír 200 g
Só, bors ízlés szerint

A felszeletelt sertéscombot kiveregetjük, sózzuk
borsozzuk, vékony sokna- és sajtszeleteket
helyezünk rá, mejd begöngyölitjük.
Lisztbe, tojásba, sajtos zsemlemorzsába forgatjuk, bő zsírban megsütjük.

Burgonyaropogóssal ls kapormártással tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  GYORS HÚSOS ÉTELEK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3997 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 347
  • e Hónap: 7059
  • e Év: 20159
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.