Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/170 oldal   Bejegyzések száma: 1695 
Szép írások
  2018-12-27 21:05:14, csütörtök
 
 



Élni való minden élet,
Csak magadhoz hű maradj,
Veszteség nem érhet téged,
Ha az leszel, aki vagy.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-27 20:42:37, csütörtök
 
  Szilveszter közeledik.

A szilveszteri tűzijáték és petárdázás sok kétlábúnak szórakozást, a színes fényeik gyönyörködtetést nyújt - a négylábúaknak azonban ez az éjszaka a rettegésről szól. Sokuk a menekülést választja, ám haza már nem jutnak. Rendkívül fontos, hogy megfelelően felkészüljünk hát az égzengés éjszakájára.

Ha kell, szilveszter előtt és utána pár napra vidd be a házba, hogy megvédd a számára félelmetes durrogtatásoktól!
Már napokkal korábban figyelj jobban, de szilveszter délutánján, Újév napján, és utána még pár napig is inkább pórázon sétáltasd, nehogy megijedjen egy közelben becsapódó petárdától és elrohanjon! Este már inkább ne vidd le ebben a pár napban.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-27 20:26:20, csütörtök
 
  Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája,
érett..., zamatos..., kívánatosan édes,és kínálhatod magad mindenkinek,
de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát.
Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája,
és ha valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát,megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél.
De tudd ha azt választod, hogy banán leszel,csak középszerű banán lehetsz,de még mindig lehetsz a legjobb szilva...
Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel,
lesznek emberek akik nem szeretik a banánt.
Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni,
ami lehetetlen hisz
TE SZILVA VAGY!



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-27 20:17:32, csütörtök
 
 



Sokféle oka van annak, hogy egyesek találkoznak a valódi lelki társukkal, míg mások soha nem.
Egy igazi lelki társ - vagy ikerláng - kapcsolat rendkívül erős.
Nem csupán ti ketten alakultok át egymás mellett, rengeteg minden más is van még emellett. A feltétel nélküli szeretet a belső ragyogásnak és a tisztaságnak egy olyan univerzális szintje, ami hatalmas lehetőségeket tartogat.
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-27 20:09:54, csütörtök
 
 



Akiben öröm él, abból öröm árad,
s hidd el, az örömbe szív bele nem fárad!
Könnyebb boldog szívvel másoknak is adni,
őszintén szeretni, szeretve maradni.
Hej, ha megértené a sok fázós lélek,
hogyha szeretetben, melegségben élnek,
eltűnik a gonosz ebből a világból,
mert a szeretet jó, s testet, lelket ápol!
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép írások
  2018-12-27 20:05:53, csütörtök
 
  Nehéz napokon, elkeseredett pillanatokban, amikor úgy érzed, az egész világ terhe a te válladat nyomja, mindig gondolj arra, hogy a gyémánt is a hegyek súlya alatt alakul ki.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-12-27 20:01:36, csütörtök
 
  Álljunk meg egy pillanatra, és ne "lájkoljuk" a karácsonyt
hanem vegyünk egy mély levegőt, és éljük át az örömét.
Visszamennék abba a lájk nélküli világba, ahol én is felnőttem, és megmutatnám nekik, hogy mi a legfontosabb a karácsonyban. A CSALÁD, a szeretteink. Nem az ajándék, nem a "karácsonyos photoshop", hanem a karácsonyfa és a köré gyűlt családi béke és szeretet.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-27 08:15:04, csütörtök
 
  Ha elmúlik karácsony, / A szeretet lángja halványabban ég, / De ha vigyázunk rá, nem alszik ki még. / Ha elmúlik karácsony, / És legszebb titkát nem árulja el, / Az új csodára egy évig várni kell ... Három napig jók vagyunk, sőt emberségesek, / Istenem, hadd legyen egész évben ilyen a világ! - énekli a Neoton Família, és bizony sokan érzik igaznak a szép dallamhoz tartozó szöveget.









Hát eltelt, amit annyira vártunk egész évben.Néhány nap tökéletes kikapcsolódás a mindennapokból, néhány nap lelkiismeret furdalás nélküli lazítás, néhány nap igazi pihi.
Nagyon szeretem, szeretjük ezt a pár napot.Aztán jött a karácsonyi vacsora együtt, éééés a pillanat.


Link

 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-26 16:38:29, szerda
 
  Jézus a kérdésre kérdéssel válaszol: "Mit mond erről az Írásban a tőrvény? Mit olvasol benne?" A törvénytudó nagyszerűen idézi a Főparancsolatot:"Szeresd Uradat, Istenedet.... felebarátodat pedig, mint saját magadat". "Helyesen feleltél", mondja Jézus. Mintha csak azt mondaná Biblia ismeretből tízes.

Talán mi ismerjük és fel tudnánk idézni a főparancsot. De hogy állunk a gyakorlattal? Hogyan jut kifejezésre az Isten iránti szeretet a mindennapi életben.
Sokszor, amikor megszorulunk"fűt-fát"ígérünk Istennek. Elkezdünk templomba járni, ha eddig nem jártunk, szentmisét fizetünk, elkezdünk imádkozni vagy áldozatok árán is elzarándokolunk a Csíksomlyói Segítő Szűzhöz- csakhogy valami segítséget kapjunk onnan felülről a szorult helyzetből való szabaduláshoz. Aztán ha elértük, amit akartunk, akkor visszazökkenünk a régi kerékvágásba, a régi életvitelbe - természetesen ez alól van kivétel is, hála Istennek. Ha nem kapjuk meg az égi segítséget, úgy ahogy elképzeltük, akkor zúgolódni kezdünk, és az Istent hibáztatjuk.
Vajon ez lenne az Isten iránt való szeretet? S nem inkább az, az Isten iránti szeretet, amit Jézus tett a Getszemani kertben, vért verejtékezve is kimondta: "Atyám legyen úgy, ahogy Te akarod".


Tégy, amit akarsz. De mindig tudni fogod, mitől féltél. Félni annyi, mint meghalni. Annyi, mint mulasztani. Annyi, mint soha. Soha többé. Értsd meg, soha, soha többé. Életed parancsa nem az, hogy kell. Mert nem kell semmi. Nincs kényszer. De tudd meg, hogy ezt itt soha nem tudod megtenni többé. Amit nem teszel meg itt, ma, most, azt nem fogod tudni soha. Amit félsz megtenni most, azt elvesztetted örökre.
















Nem érti a viccet? Betegség jele lehet!

Nehéz kommunikálniuk másokkal, nem veszik a lapot a célzásokra, nincs empátiájuk és rosszul ítélnek meg dolgokat. Az FTD-ben szenvedő emberek könnyen becsaphatóvá válnak és gyakran elindulnak nagyobb összegű készpénzzel - tette hozzá Hodges, megjegyezve, hogy a világon minden négyezer emberre jut egy ilyen beteg.

A kutatók azért kezdték el a szarkazmus szerepét tanulmányozni az FTD diagnózisában, mivel itt szükség van a beszélő szavai és hangszíne közötti különbségek észlelésére. "Jellemző az FTD-betegekre, hogy nem értik a humort, a kétértelműséget és a humor nagy része (a szarkazmuson kívül) a kétértelműségre épül" - mondta Hodges.


FTD-ben szenvedő és 19 Alzheimer-kóros beteg vett részt a vizsgálatokban, mely során színészek játszottak el különböző jeleneteket pontosan ugyanazokkal a szavakkal. Míg az egyik jelenetben a színészek őszintén játszottak, másokban vastagon érezhető volt a szarkazmus. Ezt követően a betegeket megkérdezték, értették-e a viccet.

Például amikor egy pár a hétvégi kiruccanását tervezgeti és a feleség azt javasolja, vigyék magukkal az édesanyját is, a férj azt mondja: "Jaj, remek, tudod, mennyire szeretem anyukádat, nagyszerű hétvége lesz. Amikor ugyanezeket a szavakat szarkasztikusan, majd semleges módon mondták el, az FTD-s betegek nem értették a viccet, az Alzheimeresek viszont igen.Az FTD-s betegek szó szerint vesznek mindent és mindent, amit mondanak nekik, őszintének és hitelesnek hisznek" - magyarázta Hodges.

Az FTD-t gyakran Pick-betegségnek nevezik és abban hasolít az Alzheimer-kórhoz, hogy az évek során fokozatos leépülés tapasztalható a szellemi képességek terén, ám az FTD az agy más területeit érinti. Nehéz a diagózis a korai stádiumban, nehéz elkülöníteni a depressziótól, illetve később a skizofréniától és a személyiségzavaroktól - modta el Hodges. A szarkazmus-teszt helyettesíthet számos költségesebb és nehezebben hozzáférhető vizsgálati módszert a demencia diagnózisában.

Amikor arról kérdezték, hogy a módszer használható-e olyan országokban, ahol nem értékelik a szarkazmust vagy az iróniát, Hodges azt válaszolta, hogy a teszten lehet változtatni.




 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
Szép karácsonyi napot kívánok mindenkinek!
  2018-12-26 09:14:09, szerda
 
 



Csendesedni, csendben lenni.
A sok inger, a zaj, a vibrálás, ami ha van, sok, ha nincs kevés.
De mi lenne, ha karácsonykor kihasználnánk az otthon melegét, a pihenést és ezeken a napokon megpróbálnánk elcsendesedni, befelé figyelni?És mielőtt elvárásainkat felépítjük az ellenkező nem felé, ezt a ténymegállapítást kalkuláljuk bele, így sok felesleges kört spórolhatunk meg magunknak.
Eljött a karácsony. Csend honol körülöttünk és bennünk. Most megállunk pár órára, pár napra, hogy átélhessük az ünnep meghittségét, a karácsony misztikumát. Emlékezünk és tervezünk, átgondoljuk, mi van mögöttünk, és mi vár ránk.
Karácsonyban az együtt töltött minőségi idő a legértékesebb, ez hagy maradandó nyomot, magyarul rajtunk múlik, mennyire hagyjuk kiüresedni az ünnepet.








Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/170 oldal   Bejegyzések száma: 1695 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 882
  • e Hét: 5539
  • e Hónap: 8881
  • e Év: 61589
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.