Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Velünk az Isten :)
  2018-12-27 12:34:49, csütörtök
 
  Isten tudja, hogy milyen embernek lenni. Amikor határidőkről, sorbanállásról, nehéz időszakokról beszélünk, Ő megérti. Ő is átélte, hiszen itt élt a földön. Betlehem miatt van egy Barátom a mennyben.

Betlehem miatt van egy Megváltóm a mennyben. Az első karácsonykor kezdődött az, amit a húsvét ünnepel. A gyermek a jászolban a keresztrefeszített Király lett. És mivel Ő ezt tette, az én bűnlajstromom teljesen üres. A kegyelem miatt tiszta lapom van. Az Ő ajánlatában nincsenek apróbetűs részek. Ő nem mondja: ,,Tisztítsd meg magad, mielőtt Hozzám jössz." Ehelyett így szól: ,,Csak gyere Hozzám, és én tisztává teszlek." Nem az számít, én mennyire fogom Őt, hanem az, hogy Ő mennyire fog engem. És Ő biztos kézzel tart engem.

A jelenléte is ilyen bizonyos az életemben. Isten mindig közel van hozzánk. Mindig értünk van. Mindig bennünk van. Mi elfeledkezhetünk Róla, de Ő soha nem feledkezik meg rólunk. Mindig mi járunk az eszében és mi szerepelünk a tervében. Úgy nevezi magát: ,,Immánuel", ami annyit tesz, hogy velünk az Isten (Máté 1:23).

Nem csak ,,Isten alkotott minket".

Nem csak ,,Isten gondol ránk."

Nem csak ,,Isten felettünk van."

Hanem Isten velünk van. Isten ott van, ahol mi vagyunk: az irodában, a konyhában, az autóban. Ugyanazt a levegőt lélegezte be, amit mi, és ugyanazon a földön járt, amin mi. Isten velünk van!

Isten mindig közel van hozzánk. Betlehem csak a kezdet volt. Jézus megígért egy második felvonást. Azonban, akkor már nem csendes éj lesz. Az ég meg fog nyílni, trombiták hangja hallatszik és egy új királyság veszi kezdetét. A sírok megnyílnak és a halál tele teljesen megolvad. Ő minden könnyet letöröl majd a gyermekei arcáról: ,,Tűnj el szomorúság, betegség, kerekesszék és rák! Elég volt belőled fájdalom, félelem és rettegés! Halál, te most elpusztulsz! Élet, te pedig örökké uralkodsz!" A jászol arra hív, hogy bátran higgyük el, hogy a legjobb még csak ezután következik. És ez akár ma is elkezdődhet.

De ha nem is ma lesz az a nap, akkor is tudhatjuk, hogy egyik nap sem véletlen. Egyetlen cselekedet sem történik találomra, vagy feleslegesen. Csak nézd meg a betlehemi születést. Egy király népszámlálást rendelt el. József kénytelen volt útra kelni. Mária a nagy pocakjával egy szamár hátán utazott. A fogadóban teltház volt. Későre járt az idő. Az egész egy nagy zűrzavar volt. Mégis a zűrzavarból megszületett a remény.

Most is így van. nem szeretem a zűrzavart. De szeretem a karácsonyt, mert arra emlékeztet, hogy ,,minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik" (Róma 8:28, EF).

Velünk az Isten!

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
1 komment , kategória:  Max Lucado  
A szeretet mindig védelmez
  2018-08-10 11:57:51, péntek
 
  ,,Az Úristen pedig bőrruhát készített az embernek és feleségének, és felöltöztette őket." (1 Mózes 3:21)

Isten befedi őket. Védelmezi őket.

A szeretet mindig védelmez.

Hát nem ugyanezt tette velünk? Mi is megesszük a magunk részét a tiltott gyümölcsből. Olyanokat mondunk, amit nem kellene. Oda megyünk, ahová nem kellene. Olyan fáról szedünk gyümölcsöt, amit nem szabadna megérintenünk.

És mit tesz Isten? Pontosan ugyanazt, amit ősszüleinkkel tett. Ártatlan vért ont. Felajánlja Fia életét és az áldozat helyéről hoz egy ruhát - nem állat bőréből készült ruhát - hanem a megigazulás, az üdvösség ruháját. Utána odaadja nekünk, majd ránk rivall, hogy kapjuk már össze magunkat? Távolról sem! Ő Maga öltöztet fel. Önmagával öltöztet fel.

,,Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra." (Galata 3:27)

Isten felöltöztetett minket. A szeretet ruhájával oltalmaz. Ha visszanézel az életedre, látod azokat a pillanatokat, amikor Isten védelmét élvezted? Én igen. Egyetemista koromban részt akartam venni egy bizonyos keresztény mozgalom táborában. Nagyszerű lehetőségnek tűnt. A barátaim mind ott voltak. Előttem viszont minden ajtó bezárult. Egyik probléma jött a másik után: a pénz, a szervezés, az utazás.

Jött egy másik lehetőség: a nyarat Brazíliában tölthettem. Minden ajtó, amin kopogtattam szélesre tárult előttem. Három évtizeddel később látom, hogy Isten hogyan óvott meg. Az a mozgalom veszélyes és elnyomó kultusszá vált. A Brazíliában töltött idő pedig elvezetett engem a kegyelemhez, felszabadító és örömteli volt. Isten megvédett? Isten oltalmaz?

Lehet, hogy egy rossz kapcsolattól óvott meg. Vagy egy nem éppen megfelelő munkától. Biztosan megvédett már rengeteg rossz dologtól.

,,De hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól." (2 Tesszalonika 3:3)

,,Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon." (Zsoltárok 91:11)

Isten a szeretet ruhájával védelmez.

Max Lucado * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Semmi miatt ne aggódjatok
  2018-01-06 12:17:07, szombat
 
  ,,A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok..." (Filippi 4:5-6)

Az Úr közel! Nem vagy egyedül. Lehet, hogy úgy érzed, vagy úgy gondolod, hogy egyedül vagy. De soha egyetlen pillanat nincs az életedben, amivel Isten segítsége nélkül kellene szembenézned. Isten közel van.

Isten újra és újra biztosítja népét a jelenlétéről.

Ábrahámnak ezt mondta Isten:

,,Ne félj Abrám! Én vagyok a pajzsod: jutalmad igen bőséges." (1 Mózes 15:1)

Hágárnak az angyal ezt kiáltotta:

,,Ne félj, mert Isten meghallott." (1 Mózes 21:17, angolból fordítva)

Amikor a filiszteusok elűzték Izsákot a földjéről, és egyik helyről a másikra kellett mennie, Isten megjelent neki és emlékeztette:

,,Ne félj, mert én veled vagyok." (1 Mózes 26:24)

Mózes halála után így szólt Isten Józsuéhoz:

,,Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson!" (Józsué 1:9)

Isten Dáviddal volt, annak ellenére, hogy Dávid házasságtörő volt. Jákobbal volt, annak ellenére, hogy Jákob csaló volt. Elizeussal volt, annak hitetlensége ellenére.

Aztán, a velünk való bensőséges közösségének végső kinyilatkoztatásaként, Isten Immanuelnek nevezte magát, ami annyit tesz ,,Velünk az Isten". Testté lett. Bűnné lett. Legyőzte a sírt. Még mindig velünk van. Szent Szelleme által vigasztal, tanít és meggyőz.

Ne gondold, hogy Isten a távolból figyel. Ne hidd el a hazugságot, miszerint Isten elhagyott. Ha bedőlsz ennek, akkor a problémádat a magány érzése még inkább fel fogja nagyítani. Egy dolog szembenézni egy kihívással, na de egyedül? Az elszigeteltség a félelem spiráljába taszít. Inkább légy az az ember, aki két kézzel kapaszkodik Isten jelenlétébe.

Velem van az ÚR, nem félek, ember mit árthat nekem? (Zsoltárok 118:6)

Mivel az Úr közel, semmi miatt nem kell aggódnunk.

Nyugodtan Istenhez vihetjük a problémáinkat, mert Ő olyan közel van hozzánk, mint a következő lélegzetünk.

Semmi miatt ne aggódjatok

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu


Építő gondolatok
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Örüljetek az Úrban!
  2017-10-29 13:37:54, vasárnap
 
 

Mindig örüljetek az Úrban! Újra mondom: örüljetek! Mindenki lássa meg, hogy szelídek és kedvesek vagytok! Közel van már az Úr!

Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! (Filippi 4:4-6.EF)

Nem tudjuk irányítani a világot, de rábízhatjuk Istenre. A békesség elérhető számunkra, de nem a problémák hiánya, miatt, hanem a Mindenható jelenléte miatt. Ahelyett, hogy a világban lévő káoszt tükrözzük magunkban, dönthetünk úgy, hogy örvendezünk Isten mindenhatóságában.

Az első védelmi vonal az aggódás ellen az, ha örülünk az Úrban - nem a problémára koncentrálunk, hanem Isten felé fordítjuk az elménket. Ugyanis nincs az a probléma, amit Isten ne tudna kezelni.

Az aggódás nem maga a tomboló vihar, hanem a félelem, hogy valamikor ki fog törni a vihar. Az aggódás egy nagy kupac ,,mi lenne, ha". Az aggódás, vagy másnéven szorongás szó a latinból származik, és azt jelenti: beszorítani, összenyomni. A szorítása elveszi az álmodat, leszívja az energiádat és egész valódra negatív hatással van. Az aggódás a félelem közeli rokona, de nem az ikertestvére. A félelem látja a fenyegető veszélyt, míg a szorongás elképzeli azt.

Azt tanították nekünk, hogy a keresztény élet egy békességben bővelkedő élet. És amikor nincs békességünk, azt feltételezzük, hogy a probléma bennünk van, ami bűntudathoz vezet. Azonban, míg az aggodalom jelenléte elkerülhetetlen, az aggodalom börtöne választható.

Amikor Pál azt írja, hogy ,,semmi felől ne aggódjatok", akkor egy folyamatban lévő állapotra utal. Szavait úgy is fordíthatnánk, hogy ,,ne hagyjátok, hogy bármi is az életben állandó fojtogató szorításában tartson".

Pál receptje az aggódásra az a felhívás, hogy ,,örüljetek az Úrban". Ez nem egy érzésre hív, hanem egy döntésre.

Isten szuverenitása azt jelenti, hogy irányítása alatt tartja a dolgokat. Isten munkálkodik a teremtett világ minden részléteben és minden részletén keresztül, hogy elérje isteni célját. Ahhoz, hogy örvendezni tudjunk az Úrban, mélyen hinnünk kell Isten szuverenitásában az életünk felett. Minél inkább hiszünk az Ő irányításában, annál inkább el tudjuk engedni a saját kezünkből az irányítást.

,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál." (Róma 8:28)

Max Lucado * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Az Isten, aki lehajol… és felegyenesedik
  2017-07-09 21:05:26, vasárnap
 
  ,,Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: "Hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged?"

Ő így felelt: "Senki, Uram." Jézus pedig ezt mondta neki: "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!"" (János 8:10-11)

Vádlás - a gonosz kedvenc eszköze. Annyiszor fogja megismételni a házasságtörő asszony forgatókönyvét, ahányszor csak megengeded neki: végigvonszol a városon és besározza a neved. A tömeg közepére állít, és hangszórón keresztül kürtöli szét a bűnödet: Ezt a személyt tetten érték miközben felelőtlenséget... ostobaságot... becstelenséget... paráznaságot... követett el.

Azonban nem az övé az utolsó szó. Jézus már kiállt érted.

Lehajolt. Egészen mélyre. Olyan mélyre, hogy istállóban született, ácsműhelyben dolgozott, és egy halászhajóban aludt. Olyan mélyre ereszkedett, hogy közösséget vállalt a bűnösökkel és a leprásokkal. Annyira mélyre hajolt, hogy hagyta, hogy leköpjék, arcul üssék, átszegezzék és lándzsával átszúrják. Annyira mélyre, hogy eltemessék.

Azután felegyenesedett. Felemelkedett a halál szorításából, József sírjából, és szembenézett a Sátánnal. Felegyenesedett. Magasra. Kiállt az asszony mellett és elhallgattatta a vádlóit. És most ugyanezt teszi érted is.

,,Most pedig az Atya jobb oldalán ül, és közbenjár értünk az Atyánál!" (Róma 8:34, EF) Hagyd, hogy ez az igazság beleivódjon a tudatodba. Isten jelenlétében, Jézus Krisztus a védelmedre kel. Magára veszi papi szerepét. ,,Hatalmas Főpapunk van, aki Isten családját kormányozza! Ezért őszinte szívvel és a hit bizonyosságával közeledjünk Istenhez! Hiszen a szívünket Jézus vére megtisztította a rossz lelkiismerettől, ahhoz hasonlóan, ahogy a tiszta víz lemossa testünkről a piszkot." (Zsidók 10:21-22, EF)

Tiszta lelkiismeret. Tiszta szív. Szabad a vádlásoktól. Szabad a kárhoztatástól. Nem csak a múlt hibái miatt, hanem a jövőbeli bukások miatti kárhoztatástól is.

,,Ezért minden időben meg tudja menteni azokat, akik az ő segítségével jönnek Istenhez. Hiszen Jézus örökké él, és mindig segít nekünk, ha Istenhez jövünk, mert a mi érdekünkben emel szót Isten előtt." (Zsidók 7:25) Krisztus szakadatlanul közbenjár érted.

Jézus a KEGYELEM szavaival tapossa el az ördög kárhoztatását.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Eljön az öröm, mert Jézus eljön
  2017-04-16 07:49:37, vasárnap
 
  Talán az, ahogy a nevét kimondta. A hangszín, a hanglejtés. A galileai akcentus. Talán a hozzá kapcsolódó emlék: az a pillanat, amikor hallotta, hogy valaki kiejti a nevét, anélkül, hogy közben démonok üvöltöztek volna a fejében.

,,Mária."

Korán reggel kiment a sírhoz. Mielőtt még a nap felkelt volna. Mielőtt bárki is tudta volna, hogy a Fiú feltámadt. Üresen találta a sírt, az angyalokat leszámítva, akikről azt hitte, hogy sírrablók. Azt mondta, hogy visszahozza a testet, ha megmondják hová tették.

És ekkor mondta ki Jézus a nevét: ,,Mária."

Amikor meghallotta a hangot, egyből felismerte annak forrását: ,,Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: "Rabbuni!" - ami azt jelenti: Mester." (János 20:17) És az alatt az egy pillanat alatt, amíg a fejét egyik irányból a másikba fordította, a világa, ami addig halott volt, életre kelt.

Megölelte őt. Tudjuk, hogy ez így volt, mert a következő szavak, melyek Jézus szájából elhangzottak, ezek voltak: ,,Ne tartóztass! - mondta Jézus -, mert még nem mentem fel az Atyához." (János 20:17, EF)

Talán a földre borult és átkarolta a lábát. Talán átkarolta a vállát és úgy ölelte meg. Nem tudjuk, hogyan ölelte át, csak azt tudjuk, hogy egy pillanatra megtette. És Jézus hagyta, hogy megtegye. Ez milyen csodálatos! A feltámadt Úr, nem volt túl szent, túl isteni, túl természetfölötti ahhoz, hogy ne lehessen Őt megölelni.

Valakinek meg kellene festeni ezt a jelenetet. Olajjal vászonra kellene vetnie. A csodálatos arany napfelkeltét. A nyitott sírt. A távolból szemlélődő angyalokat. A fehér ruhát viselő Messiást. Az örömteli Máriát. Ahogy átkarolta Jézust. Ahogyan Jézus ránézett. Ha te leszel az, aki lefesti ezt a jelenetet, akkor kérlek, ne felejtsd el lefesteni a napfelkelte tükörképét Mária könnycseppjeiben. És mindenképpen fess széles mosolyt Jézus arcára!

,,Elment a magdalai Mária, és hírül adta a tanítványoknak: "Láttam az Urat!", és hogy ezeket mondta neki." (János 20:18)

Neki! Minden ember közül, akikkel beszélhetett volna, ő először hozzá ment. Épp most rengette meg a pokol kapuit. Épp most húzta ki az ördög méregfogát. Épp most változtatta az időszámítást Krisztus előttről Krisztus utánra. Jézus a világmindenség vitathatatlan Királya. Tízezer angyal állt készenlétben, a parancsára várva. És mi volt az első cselekedete? Kihez ment először? Máriához, a sírdogáló, összetört szívű asszonyhoz, akiből hét démont űzött ki.

Miért? Miért éppen ő? Amennyire tudjuk, Mária nem volt misszionárius. Egyik apostoli levél sem fűződik a nevéhez. Az újszövetség nem számol be a munkásságáról. Miért tartotta fenn ezt a pillanatot számára? Nem tehetek róla, de azt gondolom azért, hogy alátámassza ígéretét, miszerint: ,,Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás." (Zsoltárok 30:5) Az öröm eljön, mert Jézus eljön. Ha nem ismerjük fel az arcát, akkor a nevünkön szólít: Nézd csak, ,,tenyerembe véstem képedet, szüntelen szemem előtt tartalak" (Ézsaiás 49:16, EF)

A neved nem valami mennyei mappa alján található. Istennek nincs szüksége névtáblára, hogy emlékezzen rád. A neved bele van tetoválva, bele van vésve a tenyerébe. Több gondolata van felőled, mint a Csendes-óceán partján lévő homokszemek száma.

A mindene vagy. Nehéz ezt elhinni? Gondolod, valaki máshoz szólok? Valakihez, aki szentebb, jobb, kedvesebb? Valakihez, aki nem szúrta el, aki nem bukott el? Azt gondolod, hogy máshoz beszélek?

Nem, én hozzád szólok.

Azt mondom, a legnagyszerűbb dolog nem az, hogy Isten megteremtette a világot, hanem az, hogy Isten szereti a világot. Szeret téged. Nem szolgáltál rá a szeretetére. Szeretete irántad nem fog elmúlni, ha elveszíted a türelmed. Szeretete nem szűnik meg, ha elveszíted az irányt. Szeretete irántad nem csökken, ha az önfegyelmed megcsappan.

Soha nem múlt el egyetlen napod sem, hogy ne szeretett volna.

Valaki azt mondta neked, hogy Isten a jó embereket szereti? Tévedés. Nincsenek jó emberek.

Valaki azt mondta neked, hogy Isten akkor szeret, ha te előbb szereted őt? Tévedés. Isten szereti azokat az embereket, akik még csak nem is gondoltak rá.

Valaki azt mondta, hogy Isten haragos, morcos és bosszús? Tévedés. Mi hajlamosak vagyunk arra, hogy haragosak, morcosak és bosszúsak legyünk, de Isten nem!

,, Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy... Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket. Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz." (Zsoltárok 103:8-13)

Isten szeret téged, és ezért el fog jönni az öröm.

Eljön az öröm, mert Jézus eljön

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link Link János 20

 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
A nagy Szövőmester
  2017-02-22 19:44:07, szerda
 
  József Jákob fia

Kiváló minősítésű diploma a Kemény Pofonok Egyetemről

A Globális Együttműködés az Emberiség Sikeres Megmentése Érdekében szervezet igazgatója

Hogyan? Hogyan tudott ilyen sikeres lenni a tragédia közepette? Nem kell túl sokáig spekulálnunk. Húsz évvel később a szerepek megcserélődtek: József volt az erős, a bátyjai pedig a gyengék.

Félelemmel közelítettek hozzá. Attól rettegtek, hogy kiegyenlíti a számlát, és egy gödörbe hajítja őket. Azonban József nem így tett. A magyarázatában megtaláljuk, hogy mi inspirálta őt:

50,20 Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa (1 Mózes)

Isten kezében a szándékos rossz végül jóra változik. József ennek az ígéretnek az oszlopához kötötte magát, és a végsőkig kitartott mellette. Ebben a történetben leplezetlenül látjuk a gonosz jelenlétét. Vércseppeket és könnycseppeket találunk mindenütt. József szívét összetörték a hűtlenség és az igazságtalanság kövei. Azonban, Isten idővel megszabadította a fájdalomtól. A szétszaggatott köntös királyi palásttá vált. A gödörből palota lett. Az egymástól elszakított családtagok végül együtt öregedtek meg. Az események, amik Isten szolgáját hivatottak elpusztítani, éppenséggel megerősítették őt.

,,Ti rosszat terveztetek ellenem", mondta József a bátyjainak, egy olyan héber igét használva, aminek a jelentése ,,szőni". ,,Ti rosszat szőttetek ellenem, de Isten átszőtte, és jó lett belőle."

Isten, a Szövőmester. Fogja a szálakat és összeszövi a különböző színeket, a szakadozott spárgát a bársonyzsinórral, a fájdalmat az örömmel. Semmi nem menekül a keze ügyéből. Minden király, zsarnok, időjárás és minden molekula enged parancsának. Ide-oda mozgatja a vetélőt a szövőszéken immár generációk hosszú sora óta, és amint ezt teszi, látjuk a kibontakozó mintát. Amit a gonosz sző, Isten azt átszövi.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Belépett a világodba
  2017-02-18 10:00:04, szombat
 
  Egyszer belemártóztam a Jordán-folyóba. Izraeli utazásunk során megálltunk azon a helyen, ahol Jézus megkeresztelkedett.

Egy elbűvölő hely, óriási fákkal és madárcsicsergéssel. A víz hívogató volt. Én pedig elfogadtam a meghívást és belegázoltam a folyóba, hogy bemerítkezzek. Senki sem csatlakozott hozzám, így megvallottam Jézusban való hitemet, majd mélyen elmerültem a vízbe, úgy, hogy kezemmel leértem az aljára. A folyómederben találtam egy botot, amit haza is hoztam magammal, amolyan bemerítkezési emlékként. Azóta is az irodámban tartom és megmutatom mindenkinek, aki félelemmel teli szívvel tér be hozzám.

Amikor a félelmeiket sorolják a gazdasággal, vagy a gyermekeikkel kapcsolatban, kezükbe adom a botot. Elmondom nekik, hogy Isten besározta a lábát a mi világunkban; a pelenkák, a halál, a hasfájás és a betegségek világában. Elmondom nekik, hogy János azt mondta Neki, hogy maradjon a folyóparton, de Jézus nem hallgatott rá. És hogy azért jött el a földre, hogy egy legyen közülünk. És még szeretem hozzátenni, meglehet, hogy kezében fogta ezt a botot.

Amikor elmosolyodnak, megkérdem: ,,Ha ilyen messzire eljött, hogy elérjen minket, akkor nem vihetnénk Hozzá a félelmeinket? ,,Mert olyan Főpapunk van, aki megérti gyengeségeinket, hiszen ő is ki volt téve azoknak a kísértéseknek, amelyek az embereket érik. Mindenféle próbán győzelmesen ment keresztül, és sohasem vétkezett. Ha pedig Jézus a Főpapunk, akkor bátran és bizalommal lépjünk oda az Atya-Isten kegyelmének Trónjához! Nála bőségesen megtaláljuk mindazt a megbocsátást, segítséget és kedvességet, amire éppen szükségünk van - s mindezt a legalkalmasabb időben" (Zsidók 4:15-16, EF).

Számít ez a csoda? Igen számít, ha ágyhoz kötött vagy. Igen számít, ha betegséggel küszködsz. Számít, ha a krónikus fájdalom az életed része. Az, Aki hallgatja az imádat, megérti a fájdalmadat. Neki is emberi teste volt.

Számít ez a csoda? Ha valaha is kétségeid vannak afelől, hogy Isten megért-e, akkor igen. Ha azon tűnődsz, vajon meghallgat-e, akkor igen. Ha azon tűnődsz, vajon a Teremtő, megértheti-e egy teherautósofőr, egy háziasszony, egy idegen országban élő ember életét, akkor gondolkozz el mélyen a megtestesülésen. Isten azt mondja: ,,Megértelek és mindig is meg foglak érteni."

Nyugtalan a lelked? Az Övé is az volt. (János 12:27)

Aggódsz a halál miatt? Ő is átélte ezt. (Máté 26:38)

Elborít a fájdalom? Ő is megtapasztalta ezt. (János 11:35)

Imádkoztál már könnyek között és hangos kiáltással? Ő is. (Zsidók 5:7)

Néhányan Jézus bűntelenségét hozzák fel bizonyítékként arra, hogy nem érthet meg teljesen minket. Azzal érvelnek, hogy ha soha nem vétkezett, akkor hogyan tudná megérteni a bűn teljes erejét? Nagyon egyszerű. Ő még jobban átérezte azt, mint mi. Mi feladjuk, Ő sohasem tette. És legnagyobb cselekedeteként önként vállalta, hogy átérezze a bűn következményét: ,,Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne" (2 Korinthus 5:21).

A legnagyobb fájdalom a kereszten a bűn fájdalma volt. Jézus nem érdemelte meg a szégyent, mégis megtapasztalta azt. Nem érdemelte meg a megaláztatást, mégis elszenvedte. Soha nem vétkezett, de bűnösként bántak Vele. Bűnné lett. Megérti a bűntudatot, a lelkiismeretfurdalást és a szégyenkezést.

Mivel Jézus ember, megért téged. Mivel Isten, tud segíteni rajtad. De ha nem mész Hozzá, egyiket sem teszi. Ő nem tartott távolságot; akkor mi miért tennénk?

Legyen ez az a nap, amikor közel húzódsz Hozzá. Jézus belépett a világodba, hogy beléphess az Övébe.



Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Jeruzsálem
  2016-10-27 15:40:38, csütörtök
 
  Jeruzsálemben járva arra gondoltam, hogy Jeruzsálem egy valódi emlékeztető számunkra: a hitünk földi hit. A mi Istenünk nem elégedett meg azzal, hogy távolról szemlélje gyermekeit.

Lejött hozzánk a sárba. Betlehembe. Jeruzsálembe. A sírba. A világunkba.

A mi Istenünk itt járt a földön! Voltak ujjai, veséje és szemei, amik elfáradtak. Mennyire drága ez az igazság! Ő nem csak meghall minket, hanem meg is ért minket és együttérez velünk. Lehet, hogy valamelyik imádra ezzel a gondolattal válaszol: ,,Igen, emlékszem milyen ez."

Megtestesülésének üzenete egyszerűen lenyűgöző. Ha Isten hajlandó volt arra, hogy hagyja magát bepólyálni, és hajlandó volt arra, hogy anyatejjel táplálkozzon, akkor azt hiszem az irántad való szeretete egy percig sem kérdés. Megkérdőjelezheted a cselekedeteit, a döntéseit vagy a kijelentéseit. Azonban, soha de soha nem kérdőjelezheted meg a kiolthatatlan, hatalmas szeretetét.

Olyanná vált, mint mi - azért, hogy mi olyanná válhassunk, mint Ő.

Építő gondolatok Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Uram, Te jó vagy
  2016-06-17 13:27:19, péntek
 
 

Amikor legutóbb felszálltam a repülőre, a pilóta a nevemen szólított. A pilótafülke bejáratánál állva üdvözölte az utasokat.

,,Szia Max!" Joe volt, a barátom. Egy kedves, régi barátom. Ő a légiközlekedés matuzsáleme.

Már vagy ezer éve repül. Vezetett már teherszállító repülőt, dolgozott már kereskedelmi járaton. Minden lehetséges problémával találkozott már; az elektromos vihartól kezdve az üres üzemanyag tartályig. Jó pilóta.

És jó barát. Nem a szomszédom, de ha az lenne, akkor az ingatlanunk ára megugrana. Ha kórházba kerülnék, az ágyam mellett virrasztana. Ha vakációra mennék, vigyázna a kutyámra. Ha megbántanám, megőrizné a nyugalmát, amíg megbeszéljük a dolgokat. Annyi esélye van annak, hogy hazugság hagyja el a száját, mint annak, hogy egy szúnyog elénekelje a nemzeti himnuszt. Soha nem káromkodik, nem részegeskedik, és nem csal. Ő ilyen jó. Jó - mind a képességeit, mind pedig a szívét illetően.

Pár percig beszélgettünk, azután leültem a helyemre, és teljes biztonságban éreztem magam. Mi többet akarhatnék? A pilóta tapasztalt és kipróbált. Sőt mi több, kipróbált és igaz barát. Jó kezekben vagyok.

Kapóra jött, hogy tudatában voltam mindezeknek. Egy órája repültünk, amikor óriási légörvénybe kerültünk. Az utasok levegőért kapkodtak, az alsó és felső műfogsorok összekoccantak, a légiutas-kísérők kérték, hogy kapcsoljuk be a biztonsági öveket és vegyük elő a rózsafüzéreket. Ami azt illeti, voltam már hullámvasúton, ami kevésbé volt rázós, mint ez a repülőút.



A többi utassal ellentétben, azonban, én nyugodt maradtam. Nem kívántam a halált, de volt egy előnyöm. Ismertem a pilótát. Ismertem Joe-t. Ismertem a szívét és bíztam a hozzáértésében. Joe képes kezelni ezt a helyzetet. A vihar rossz volt, de a pilóta jó. Tehát, amennyire ilyen helyzetben lehetséges, lazítottam.

Barátom, viharos világban élünk. Minden nap hoz légörvényeket. Változó gazdasági helyzetet. Öregedő testet. Hanyatló munkaerő piacot. Növekvő utcai erőszakot. A kérdés az ilyen viharos időkben ez: Jó pilótánk van?

A Biblia egyértelmű válasza: Igen!

,,...te jóságos vagy, Uram!" (Zsoltárok 25:7)

,,Jó és igaz az Úr..." (Zsoltárok 25:8)

,, Mert te jó vagy, Uram, és megbocsátasz, nagyon szereted mindazokat, akik hozzád kiáltanak." (Zsoltárok 86:5)

,,Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül." (Zsoltárok 34:9)

Isten jó - mind, a képességeit, mind a szívét illetően.

Minden megváltozik, ha ismered a pilóta szívét.

Uram, Te jó vagy

Max Lucado * Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link





 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 93
  • e Hét: 1862
  • e Hónap: 9569
  • e Év: 59134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.