Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Angyaltipológia a bolygóprincípiumok alapján
  2014-10-23 05:49:06, csütörtök
 
 
Minden védőangyal valamelyik főbolygó hatását hordozza. Az angyaloknak ezért hét fő fajtáját különböztetjük meg (lásd: kiemelés).

Hold-angyal
Vénusz-angyal
Merkúr-angyal
Nap-angyal
Mars-angyal
Jupiter-angyal
Szaturnusz-angyal

Ezeknek az angyaloknak más-más az asztrálköpenye. Egy tisztánlátó tehát az angyal formájából azonnal láthatja, hogy kinek milyen típusú a védőangyala. Néhány példa: A Hold-angyalosoknak fontos a gondoskodás és az anyaság. A Merkúr-angyalosoknak lényeges a tanulás és a tanítás. A Vénusz-angyalosoknak nagy szerepe van a kreativitásnak és művészi foglalkozásnak.
Ezek az angyalok felosztották maguk között a Földet. Minden terület tehát valamely bolygóprincípium hatása alatt áll, az őt felügyelő angyal fajtájától függően. (Lásd: táblázat.)
Ezt a tudást jól fel lehet használni a gyógyításban. Például, ha valakinek beteg a szíve, érdemes Nap-területeket felkeresni, mert a szív az ember Nap-szerve (Hold: gyomor, Merkúr: tüdő, Vénusz: vese, Mars: epe, Jupiter: máj, Szaturnusz: lép és csontok.)
A híres zarándokutakat úgy tervezték meg, hogy az embert végigvezetik mind a hét bolygóprincípiumon keresztül!
Hol találhatóak meg az egyes angyalok?
Angyal Terület Konkrét hely
Nap-angyal Világos és tiszta helyen, paloták, fejedelmi udvarok, kastélyok, báltermek Vörös-kővár
Hold-angyal Vadonok, erdők, szirtek, bércek, hegyek, ligetek, források, folyamok, tengerek Fehér-sziklák (Pilisszentlélek)
Merkúr-angyal Műhelyek, iskolák, boltok, piacok Kő-hegy (Pomáz)
Vénusz-angyal Derűs forrásvidékek, zöldellő rétek, virágágyások, kertek,díszes hálószobák, tánctermek Vadálló-kövek
Mars-angyal Kemencék, pékségek, mészárszékek, csaták színhelyei,katonai bázisok, kínzókamrák Budakalászi ingókő
Jupiter-angyal Bíróságok, bíborosi szentszékek, egyetemi tanszékek, ékes és tiszta helyek Vaskapu-szurdok (Pilisszentkereszt)
Szaturnusz-angyal Föld alatti és sötét helyek, temetők, elhagyott és roskadozó házak, homályos és félelmetes helyek, barlangok, üregek, mocsarak, lápok Rám-szakadék
"Angyali szárnyak" meditáció

1. Ülj le egy székre egyenes háttal, és hunyd be a szemed!
2. Kösd magad a Földanyához! Érezd, ahogy gerinced alsó végéből fényszálak nyúlnak lefelé, és a földbe kapaszkodnak, mintha gyökereid lennének!
3. Haladj végig gondolataidban a csakráidon! Érzékeld őket külön-külön, a gyökércsakrádtól egészen a koronacsakráig!
4. Most figyelj a gerincedre! Érezd minden egyes csigolyádat külön-külön!
5. Ezután láss arany magocskákat, párosával, gerinced mindkét oldalán, közvetlenül a bőröd alatt! (Felülről lefelé haladj!)
6. Gerinced felső végénél kezdve képzeld el, hogy a legfelső arany maggubó hirtelen felizzik és megnyílik! Érezd és lásd, hogy egy arany szálacska nyúlik ki a gubóból!
7. Csigolyáról csigolyára haladva menj végig a gerinceden, és érezd, hogy mindegyik gubó kinyílik, és egy arany szálacska nő ki belőle! (Addig növeld őket, míg körülbelül nyolcvan centiméter hosszúak lesznek!)
8. Amit létrehoztál, azok a te szárnyaid. Lebbentsd meg őket, tekergesd őket ide-oda, nyúlj fel velük a mennyezet felé, aztán a padló felé is! Játszadozz szárnyaiddal!
9. Tegyél föl magadban egy fontos kérdést, ami válaszra vár!
10. Emeld a magasba szárnyaidat, és képzeld el, hogy érintkezik védőangyalod szárnyaival! Kérd védőangyalod, hogy válaszoljon a feltett kérdésre!
11. Figyelj befelé! A védőangyalodtól jöhet hang, kép, érzés, gondolat, stb.
12. Köszönd meg a választ (ha nincs válasz, azt is!), és engedd le szárnyaidat.
13. Húzd vissza az arany szálacskákat testedbe. Vegyél három mély lélekzetet, és az utolsó kilégzésnél nyisd ki a szemed!
Még két fontos tudnivaló:

- Ha energiával akarsz feltöltődni,
akkor érintsd össze a szárnyak végét magad előtt.
- Ha a benned lévő szeretetenergiákat akarod kisugározni,
akkor tárd szét a szárnyaidat!
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Uriel arkangyal.
  2014-10-21 14:37:32, kedd
 
 


Angyalforras.huLink
Dr. Doreen Virtue: Angyali számok : Link

Akik az égiekkel állnak kapcsolatban azok tudják, hogy mi a helyes.

Atlantiszi pecsétek : Link...

Miben segítenek az angyalok?

Az angyalok azóta velünk vannak, mióta megérkeztünk a Földre.
Soha nem hagynak el bennünket. Tisztában vannak azzal, hogy elsősorban
lelkek vagyunk, és az emberi test csak egy öltözék, amelyet addig kell viselnünk, amíg a Földön vagyunk, és be nem töltjük sorsunkat.
Az angyalok ugyanis segítők, akik azokban a feladatokban nyújtanak segítséget, amelyek elvégzéséért útnak indultunk. Mert minden embernek van feladata, küldetése, amiért erre a Földre érkezett. Szellemünk képes arra, hogy ráhangolódjon az angyalokra, csak meg kell próbálnunk.


Volt már olyan érzésed, hogy nem is ide tartozol?
Ez bizonyos értelemben helytálló. A Föld ugyanis nem
a természetes élőhelyünk, és spirituális énünk emlékszik arra, hogy odakint más dolgok is vannak. Ezeket
a dolgokat már megtapasztaltuk, és meg is fogjuk tapasztalni. Amikor a Földre kerülünk, esküt teszünk arra, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk feladatunk teljesítése érdekében, a számunkra kimért időben. Erről az esküről gyakran megfeledkezünk, és csak spirituális fejlődésünk során nyerünk egyre tisztább képet arról, hogy mi is a küldetésünk valójában.
Az angyalok azonban soha nem feledkeznek meg ígéretünkről, hogy mit teszünk, amíg itt vagyunk
a földön. Segítenek nekünk emlékezni, és folyamatos segítségünkre vannak a személyes küldetésünkben is. Meg kell tanulnunk tehát, hogy figyeljünk rájuk, mert ha kizárjuk őket
az életünkből, akkor csupán az álmok, és a szép mesék tündéri lényei maradnak. Soha ne feledjük tehát:nem vagyunk egyedül!


Egy kis történelem

Az angyalokról szóló történetek már jóval a kereszténységet megelőzően összefonódtak az emberi mítoszokkal és legendákkal. A legendákban és mítoszokban, pedig mindig van valami alapvető igazságmag.
Az angyalok minden kultúrával érintkeztek. A rómaiaknál a védelmező házi szellemek szerepét töltötték be. Viking változataik a valkűrök voltak, azok
a gyönyörű, erős nők, akik a mennyből ereszkedtek alá azért, hogy a megölt harcosok szellemét a Valhallába vigyék.
Az angyalok aranykora Európában a késő középkorra esett, de a XIV. században véget ért, amikor a fekete halál (pestis) végigsöpört a szárazföldön, mérget szórva emberek és angyalok között egyaránt. Ez után következett az inkvizíció.
Az angyaloknak tehát sikerült lépést tartani az emberiség viharos történelmével. Képeik kastélyok, templomok, szentélyek, családi otthonok, csarnokok falait díszítették, és díszítik még ma is. Munkájuk tehát időről időre folytatódik, állandó és folyamatos. Csupán egyetlen dolog van, ami nem jellemző rájuk: az ingatagság.
Megtanuljuk majd, hogy az angyalok elérhetők meditáció révén, segítenek kapcsolatba lépni felsőbb éneddel, fontos üzeneteket és tanácsokat közvetítenek, és még reinkarnációs emlékekkel való munkában is támogatnak. Amennyiben hiszel abban, hogy létezik egy felsőbb, pozitív erő
a világegyetemben, és hajlandó vagy munkálkodni az angyalokkal, akkor mindenképpen folytasd az iskolát.


Hogyan léphetnek velünk kapcsolatba az angyalok?

Az angyalok mindig a mi szükségleteinkhez szabják a velünk való érintkezést. Vannak, akik hangokat hallanak a fejükben - békés, bölcs gondolatokat.
Mások álmaikban kapnak üzeneteket. Végül olyanok is vannak, akik látomások formájában kapnak segítséget az angyaloktól.
Rengetegen állítják, hogy láttak már angyalokat, vagy érezték hatásukat
az életükben. Ez természetes, de leckéink célja nem az, hogy példákat hozzunk más emberek tapasztalataiból, hanem az, hogy mi magunk szerezzük meg
a tapasztalatokat az angyalokkal kapcsolatban.


Kik, vagy mik számunkra az angyalok?

A válasz igen egyszerű: az angyalok azok, aminek mi érzékeljük őket. Mielőtt azonban dolgozni, együttműködni kezdenénk velük, el kell döntenünk, mit is jelent számunkra egy angyal, és mit nem. Ez a kiinduló pont.
El is érkeztünk a legfontosabbhoz: gondolkodjunk a saját fejünkkel! Amit választunk, abban szabadon hihetünk. Lehet, hogy az elképzelések érdekében el kell szakadnunk néhány kemény gondolattól, melyet még gyerekkorunkban sulykoltak belénk. Tartsunk tehát magunk mellett egy képzeletbeli szemétkosarat, ahova ezeket a helytelen gondolatokat ,,beledobhatjuk".
Ha ez meg van, akkor bátran megváltoztathatjuk a véleményünket.

Ahogy a leckékben előrehaladunk, észre fogjuk venni, hogy az angyalokkal kapcsolatos meglátásaink, gondolataink változni fognak. Átértékeljük tehát
az életünkben jelenlévő mintákat, és ez így van rendjén.


A legfontosabb kérdések

További munkánk szempontjából néhány kérdés igen nagy fontossággal bír. Észrevételeinket jegyezzük fel egy naplóba. Az angyalnapló nagyon fontos lesz
a későbbiekben is!

Hiszel-e abban, hogy minden angyal hasonlít az emberhez?
Az angyalok energiaformák, külsejük akaratuktól függően változhat, és olyan formában jelennek meg, amely a feladat megoldáshoz szükséges. Természetesen, amikor emberekkel dolgoznak, akkor ember alakjában bukkannak fel, nehogy túlságosan megrémisszenek bennünket. Az angyalok tehát bármilyen faj képében megjelenhetnek bolygónkon, férfiként és nőként egyaránt. Úgy fogjuk látni és vizualizálni őket, ahogyan arra a leginkább szükségünk van az adott pillanatban.

Mit gondolsz? Az angyalok ebben a dimenzióban jelennek meg előtted, a fejedben szólnak hozzád, vagy csak ötleteket küldenek feléd?
Az angyali látogatásoknak mindezen fajtáit megtapasztalták már. A legszokványosabb azonban, ha ötleteken és benyomásokon keresztül kapunk üzeneteket.

Mit gondolsz? Az őrangyalok és az égi angyalok azonosak, vagy különbözőek?
Lehetnek azonosak, és lehetnek különbözőek is. Van egy olyan elgondolás, miszerint az égi angyalok alkalmanként segítséget nyújtanak az őrangyalunknak, ezáltal erre az időre védelmezőinkké is válnak. Az égi angyalok tehát általában az őrangyalaink segítői.

Mit gondolsz? A szellemek és az angyalok azonosak lehetnek?
Nem valószínű, hogy ugyanazok lennének. Bár elhunyt szeretteinknek minden bizonnyal lehetőségük van segíteni bennünket. Nekünk kell tehát meghatároznunk, hol húzzuk meg azt a bizonyos határvonalat a szellemektől kapott segítség az angyali segítségnyújtás között.

Mit gondolsz? A szellemi vezetők és az angyalok azonosak?
Nem feltétlenül azonos entitások, viszont ugyan annak az isteni energiának
a részei.

Kell, hogy legyen nevük az angyaloknak?
Nem fontos, bár vannak, akik nevet adnak azoknak az angyaloknak/szellemi vezetőknek, akikkel rendszeres kapcsolatban állnak. Mások inkább ahhoz
a tényhez ragaszkodnak, melyet az adott angyal képvisel, pl. a gyógyítás,
a siker, a vidámság, a szeretet angyalai.

Hogy néznek ki az angyalok?
Ez mindig rajtunk múlik. Kizárólag olyan öltözéket öltenek magukra, amilyennek mi magunk képzeljük őket. Az angyalábrázolások között vannak szárnyas, dicsfényben (glóriában) ragyogók, de vannak kecskebőrt viselő lények is.

Emberek is lehetnek angyalok, vagy az angyalok egy külön fajt alkotnak?
Vannak, akik úgy gondolják, hogy bizonyos emberek tanuló angyalok,
míg mások azt hiszik, hogy az angyalokat az idő hajnalán teremtették
egy sajátos fajként. Egy azonban biztos: az Isten/Istennő részét jelképezik.

Biztos, hogy a fentieken kívül más gondolataink is vannak az angyalokkal kapcsolatban. Ez helyes is. Ezek a kérdések csak a leggyakoribbak, amik megfogalmazódnak bennünk. Ha van olyan kérdés, amit még nagyon fontosnak tartunk, akkor írjuk bele az angyalnaplóba! A későbbiekben ugyanis biztos, hogy választ kapunk rá.

Mikor alkalmazzuk az angyalmágiát?

Az életünkben számos olyan dolog van, amin változtatni szeretnénk. Ezek között biztos, hogy van olyan, amiről úgy gondoljuk, hogy egyedül képtelenek vagyunk rá. Ezért kell segítséget kérni az angyaloktól, és ezért kell bevonnunk életünkbe az angyalokat.

Eljött az idő, hogy megtaláljuk első angyalunkat!

Komoly feladat előtt állunk, de aggodalomra semmi ok, nem lesz nehéz.
Egyetlen feltétel van csupán: soha, de soha ne hívjunk angyalt játékból!!!

Először is foglaljunk helyet egy kényelmes fotelban, és dőljünk hátra. Gondolkozzunk el egy pillanatra azon, hogy jelen pillanatban miért is akarunk kapcsolatba lépni az angyalok birodalmával. Legyünk teljes mértékben őszinték magunkhoz! Javítani szeretnénk az életmódunkon? Szerelmi bánatunk van, amin képtelenek vagyunk egyedül túl tenni magunkat? Esetleg valami hiba csúszott
a számításainkba, amelyet rendbe akarunk hozni?
Ha ezeket végiggondoltuk, akkor vegyünk egy darab papírt, és írjunk egy apróhirdetést az angyalok számára. Ez kicsit furcsán hangzik, de próbáljuk úgy felfogni a dolgot, hogy keresünk egy olyan valakit, aki elvégezne nekünk egy szolgáltatást, vagy egy tanárt, akitől tanulhatnánk.

Íme egy minta az angyalhirdetésre:

,,Angyalt keresek, aki hajlandó segíteni pénzügyi gondjaim megoldásában. Olyan támogatást várok, amely segít békét és jólétet teremteni az életemben."


Ha elkészültünk a hirdetés megírásával, akkor tartsuk a kezünkben a papírkát, csukjuk be
a szemünket, és összpontosítsunk arra, hogy egy fénylényt idézzünk fel magunk előtt. Felolvashatjuk hangosan is a hirdetést. Nem kell aggódnunk, hogy valamit elrontottunk, hiszen nincs rossz módszer arra, hogy segítséget kérjünk egy angyaltól. Legalábbis addig nem, amíg udvariasak vagyunk.
Ha szükségét érezzük, még egy imát is elmondhatunk. Ha ezekkel meg vagyunk, tegyük a zsebünkbe a papírt.

Egy valami azonban nagyon fontos: ne kürtöljük szét a világban, hogy angyali segítséget kértünk. Semmi szükség arra, hogy negatív gondolatok megzavarjanak bennünket.

Ne számítsunk arra, hogy az angyalunk arany, vagy ezüst pompában megjelenik körülöttünk. Az angyalok működése gyakran titokzatos. Olyan esemény keretén belül fogjuk megtapasztalni jelenlétüket, és segítségüket, amely a mindennapi életünkhöz tartozik. Pl. kinyitunk egy könyvet, és megtaláljuk benne azt a választ, amit keresünk. Amikor angyalok vannak körülöttünk, nincsenek véletlenek. A mi dolgunk tehát az, hogy felnyissuk a szemünket, és fejlesszük érzékenységünket.


Az angyalok keresik a mágikus embereket

Az angyalok alig várják, hogy olyan emberekkel dolgozhassanak, akiknek a hite jól megalapozott, és erős. Ne felejtsük el, hogy ők nem tesznek megkülönböztetéseket. Minden esélyünk meg van tehát arra, hogy együttműködhetünk velük.
Ne higgyük, hogy az angyalokat nem érdeklik hétköznapi problémáink, vagy túlságosan elfoglaltak az égi birodalomban ahhoz, hogy figyeljenek ránk.
Az angyalok vezetők, segítők, barátok, és csak a hívásunkra várnak.

Atlantisz angyalai:


Atlantisz angyalaival való munka legelterjedtebb módja a pecsétkészítéses módszer, de ha imában kéréssel fordulunk hozzájuk segítségért, tiszta szívvel, gyertyát gyújtva a tiszteletükre, az is legalább olyan hatásos.

Nevük és feladatuk:

Aduachiel - Igazság


Ambriel - Ha tudásra van szükségünk, tanulás


Ashitiel - Tervezés, áttekintés, építéstervek, várostervezés, háztartási terv


Asinel - Szerencse, szerencsés ,,véletlen", boldogságérzet


Asmodel - Kozmikus szeretet, szeretet minden létező iránt, misztikus élmények


Asradiel - A növények gyökérzete, a család gyökere, nemzetség gyökere, leföldelés


Asrael - Halál angyala


Asturel - Irgalmasság, kegyelem, részvét


Auretiel - Gyógyulás, gyógyulási folyamatok, gyógyítók, gondozók, orvosok


Baamiel - Zivatar, mennydörgés, védelem, vihar veszélyeinek elhárítása Baraqiellel együtt


Balachiel - Kombinációk (kriminalisták, költök, szónokok, meseírók, stb.


Baradiel - Jégeső angyala, a jégkárok elkerülése miatt hívják


Baraqiel - Elektromosság minden fajtája A villámlás angyal, a villámcsapás okozta károk
ellen. Baamiellel együtt hívják
Beleguel - Felépítés, kezdet, alapítás, építés


Bokumiel - Melódia, muzsika, dallam, rezgés, hangtálazás, zenészek, énekesek


Cambiel - A föld vonzóereje, emberek közötti vonzóerő, kristályosodás, kristályok,


Cesariel - Védelem ellenség, veszély esetén


Cosmoel - Misztika üdv, boldogság, üdvösség, révület


Deusel - Meleg, lelki melegség, az otthon melegsége,


Doradoel - Az összes energiafajta és rezgés irányítója. Gyógyító energiákat kórházakba
irányítani, erőművek energiája, vezetékes energiák, a földi energiák a Föld energiaközpontjaiban.

Dosoel - Test, lélek, szellem felfrissítése.

Eguel - Önuralom, hajlamok, ösztönök féken tartása, vérmérséklet, állatok megfékezése, erők féken tartása. Más emberek uralma alóli megszabadulása érdekében is hívjuk.
Emkiel - Anyagi biztonság

Fenel - Ő a könyörületesség, és a kegyelem angyala. Akkor hívjuk, ha Isten kegyelmét és könyörületességét szeretnénk elérni magunk, vagy mások számára.

Gabriel - A tűz felett áll. A tűz robbanásszerű kitörésekor, erdőtűz megfékezésekor, valamint a tűzoltók védelmében is hívják. Nem tévesztendő össze az azonos nevű arkangyallal!

Galgalliel - Ő a Nap felett áll. Hívják a napenergia hasznosítása érdekében, túlzott napozás okozta fájdalom enyhítésére. Segítséget nyújt mindenféle, a Nap által okozott kár elhárításában. Földművesek is igénybe vehetik, ha már sokallják az esőt.

Hachamel - Tájékozódás, út és helység megtalálása, glóbusz, atlasz iránytű. Segít az eltévedteknek és minden új hazát keresőnek.

Hamaliel - . Kémia, vegyi folyamatok, vegyészettel kapcsolatos foglalkozási ágak és termelés.

Hanael - Ő a spirituális események egyik legfontosabb angyala. A világ rendje, a politika és a világtörténelem felett is ő áll.

Hestiel - Megbékélés, kiengesztelődés, kibékülés saját magunkkal is.

Hethetiel - Repülés, repülőgépek, légi közlekedés, repüléstechnika, űrrepülés, repüléstől való félelem.

Hethitiel - . Számítások, építés, matematika, építészet, minden építészettel kapcsolatos dolog, építőipari szakmák, számvetés, számítástechnika, számítógép-központok.

Jophaniel - Felemelkedés, érettség. Emberek, állatok, növények fejlődése, szakmai előmenetel, szellemi érettség.

Karmael - A kiegyenlítődés igazságossága, a karma felett áll. A karma őrének is nevezik. Felügyeli az emberek inkarnációit. Karmikus terhek feloldása érdekében hozzá kell fordulni. Ugyancsak ő a kozmikus harmónia őre is.

Katzachiel - . Ő a nyugalom, a csend, és az elmélyülés angyala. Hívható bármilyen zaj esetén, vagy a belső nyugalom megtalálása érdekében, ha idegesek vagyunk, és meditációhoz vagy imához való elmélyülés segítségéhez.

Kokbiel - . A világegyetem összes bolygója felett áll, valamint azok ránk gyakorolt hatása, befolyása, csillagászat, asztrológia felett.

Komutiel - . Ő az állatok angyala. Az ő védelme alatt áll az egész állatvilág. Hívható vadgondozással, állattenyésztéssel, állategészségüggyel és állatpszihológiával kapcsolatban. Az állatvédőknek tanácsos együttműködniük vele.

Konfertiel - . Ritmus, zene, árapály, bioritmus, életkor.

Konfitiel - Táplálkozás, diéta, táplálkozástudomány, élelmiszerek, az összes élelmezéssel kapcsolatos szakma, élelmiszeripar, élelmiszerek termesztése.

Labael - Sokszorozódás a szaporodás értelmében, terhesség, tenyésztés.

Lamachael - . Ő az erő angyala. Vészhelyzetben erőért fordulhatunk hozzá. Túlzott testi,
lelki, vagy szellemi megterhelésnél megbízható segítőtárs.

Libuel - Tanítás, tanulás, tanárok, iskolák, egyetemek, tananyag, tanterv, tanulási folyamatok.

Liriel - Filozófia, bölcsesség.

Malchjdael - Ő az akarat angyala. Amikor rendkívüli akaraterőre van szükségünk, helyt kell állnunk a nehézségek közepette, kérhetjük a segítségét.

Malequiel - Tanács, biztonság, életmód tanácsok, magabiztosság.

Matariel - Ő az eső angyala. Hívható eső elleni védelem érdekében, és ha szárazság esetén esőt kérünk.

Melachiel - Az emberi rend, szabályok, rendtartás, rendszertan.

Melathiel - Az életutat gyakran nagyon nehéz megtalálni. Aki ebben tanácstalan, kérheti


Melathiel segítségét. Ugyancsak jó tanácsadó olyan területeken, szakmákban, ahol másoknak akarunk útmutatóként szolgálni.

Miguel - Állhatatosság, kitartás, az engedékenység kifejlesztése túlzott makacsság esetén.

Mizariel - Az anyag megváltoztatása. Segítséget tud nyújtani egy munkadarab megmunkálásánál, de akkor is, ha az anyagot szellemi erővel akarjuk alakítani.

Murjel - Mágnesek, magnetizmus, gyógyítás magnetizmussal.

Ophaniel - világoskék tónussal. Hold, holdfény, árapály, holdexpedíció, holdkórosság.

Parkaduel - Béke, viták lecsendesítése, béketárgyalások, belső béke.

Plagiguel - Kiteljesedés, befejezés, kívánságok teljesítése, önmegvalósítás, egy életszakasz lezárása. Segít egy alkotást tökélyre vinni.

Raaschiel - Ő az univerzum összes rengésének az angyala. Gyakran hívják a rezgések, vagy a földrengés angyalával együtt. A tengerrengés, belső remegés, reszketés ugyancsak az ő hatáskörébe tartozik.

Rahathiel - Csillagképek, csillagászat, asztrológia.

Ramodiel - Ő a tér legyőzésének az angyala. A jövőben bizonyára jelentős szerepet fog játszani, de manapság is igénybe veszik a segítségét asztrális utazásokhoz.

Resethiel - Növények növekedése, mezőgazdaság, kertépítés, kertészek, földművesek, biológusok.

Rethiel - Termőföldek, gabonaföld, mezőgazdaság.

Riguel -. Tánc, mozgás, torna.

Rikbiel - Ő a Föld négy szelének az angyala. Szél elleni védekezéshez hívják, de az aratáshoz kívánatos szél érdekében is kérik a segítségét. Utóbbi esetben mindig Ruchiellel, a szél angyalával együtt hívják.

Ruchiel - Ő a szél angyala. Mindig Rikbiel angyallal együtt hívják.

Saamiel - Hevesség, érzelmi kitörések, indulatok megszelídítése. Nagyon gyakran hívják más angyalokkal együtt.

Saaphiel - Ő a vihar angyala. Viharkárok elkerülésére hívják legtöbbször, és többnyire a szél angyalaival együtt.

Sabtiel - Öntözés, csatornák, kutak, szivattyúk, duzzasztógátak, vízellátás.

Sailiel - Éjszaka, félelem az éjtől, éjjeli műszak, éjjeliőrök.

Salaziel - Vigyázás, irányítás, terelés, juhászok és a nyájuk, járművek, lelkipásztorok nevelők, tanítók, vezető beosztásúak.

Samanthiel - Jog, szerződések, jogászok, jegyzők, törvények, iratok, ügyvédi munkaközösségek, egyezmények, tárgyalások.

Samotiel - Nyelv, beszéd, szónokok, tolmácsok, fordítók, nyelvtanárok, logopédusok.

Samuel - Egészség, egészségügy, jó közérzet, pihenés, kúra, üdülés.

Sanothiel - Kereskedelem, közlekedés, kereskedők, üzletek, vállalatok, üzleti utak, piacok, piacosok, utak, járművek, közlekedésügy.

Sauthiel - Tengeri hajózás, hajók, kikötők, viziutak, tengerészek, tengeri utazás.

Schalgiel -. Hó, hó elleni védelem, lavinák, hófúvások.

Schimschiel- Nappal, nappali fény, a nap lefolyása, a mindennapi élet.

Segosel - A fizika összes ága, fizikai kutatások.

Senekel -. Írás, írásmódok, kézírás, grafológia, régi írások, archívumok, könyvtárak, minden
könyvvel kapcsolatos dolog, tudomány.

Seraphel -. Feltalálás, alkotás, feltalálók, mérnökök, szabadalmak, mindenre kiterjedő alkotóképesség.

Shariel - Éberség, őrködés, őrök, éjjeliőrök, segítségnyújtás túlzott fáradtság, kimerültség esetén.

Siiel - Földrengés. Általában a rengések különböző angyalaival együtt hívják.

Simiel- Szerelem, problémák a partnerkapcsolatokban, szerelmi bánat.

Siqiel - Ő a szikra angyala. Általában a tűz angyalával együtt hívják. Hatáskörébe tartozik az elektromos szikra, gyújtás, tűzgyújtás is.

Speradiel -. Jövendőmondás, jóslás, prognosztizálás.

Sporkudiel - Szerkesztés, szerkezet, technika, minden építészettel kapcsolatos dolog, gépészet, gépek építése, szellemi tervezés

Stamiel - Siker.

Tarosiel - Kilábalás a vészhelyzetekből, kísértések, félelmek, ellenségeskedés, sóvárgás, saját félelmeink, negatív tulajdonságaink legyőzése.

Tattwaiel - Öröm, életöröm.

Therotiel - Együttérzés, karitatív szervezetek, felebaráti szeretet.

Tutiel -. Testi, lelki, és szellemi megtisztulás.

Vennel -. Áldozat, jogi hibák és bűnözések áldozatai, üldözés, hatósági önkény, áldozatkészség, önfeláldozás.

Verchiel - Élet, életkörülmények, életmód, életfeladat. Karmael angyallal együtt is gyakran hívják.

Zaphkiel - Szemlélődés, elmélkedés, meditáció, autogén tréning.

Zerosiel - Világosság és tisztaság. Gyakran hívják más angyalokkal (pl. Tutiellel) együtt. Mindenfajta testi, lelki szennyeződés eltávolításában örömmel segít.

Zuriel - Termékenység embereknél, állatoknál, növényeknél. Szellemi termékenység.


Atlantiszi Mesterangyalok


ABARIEL - Az isteni szólítás angyala
ABRAEL - Az isteni erő angyala
ADNAREL - Az évszakok angyala
AHAMIEL - Az isteni kardok angyala
AGIEL - Az isteni szellem angyala
AKHRAZIEL - Isten hírnöke
AMITIEL - Az isteni igazság angyala
ARAFIEL - Az isteni szigorúság, erő, fenség angyala
BARAKIEL - Az isteni világosság angyala
BEDALIEL - Az exorcizmus angyal
CHASDIEL - A barátságosság angyala
EVEL - Az emberiség angyala
GADIEL - A szentség angyala
GRADIEL - Az isteni hatalom angyala
HAZIEL - A látomások angyala
HODIEL - Az isteni diadal angyala
HOFNIEL - A hazavezetés angyala
IETOQIEL - A születés angyala
IMACHEDEL - A művészetek angyala
IOFIEL - Az isteni szépség angyala
PEDAEL - A felszabadítás angyala
RAHTIEL - A konstelláció angyala
SCHREWNIEL - A nyíltszívűség
TADHIEL - A becsületesség angyala
ZACHARAEL - Az isteni emlékezet angyala
ZAGZAGEL - Az isteni bölcsesség angyala
ZAHARIEL - Az isteni világosság angyala
ZERUEL - Isten karja

Arkangyali segítség a problémák megoldásához!A nagyvilág eseményei, világbéke - Chamuel

Alvászavarok - Michael

Bizalomhiány, személye problémák, szomorúság - Zadkiel és Sandalfon

Elromlott tárgyak javítása - Michael

Elveszett tárgyak - Chamuel

Emlékezés, memória - Zadkiel

Fejlődési problémák, lassú haladás - Rafael

Gyász, halál, súlyos betegségek, haldoklás, gyász - Azrael és Rafael

Gyermekszülés, gyermeknevelés, terhesség, örökbefogadás - Gábriel és Rafael, Sandalfon

Gyógyítás, egészség - Rafael és Metatron

Házi-állatok gondozása-gyógyítása - Ariel és Rafael

Kertészkedés, növénytermesztés, Földgyógyítás - Uriel

Kommunikáció, levélírás, telefonhívás, e-mail - Gabriel és Metatron

Kreativitás, alkotás, tervezés - Gábriel és Jofiel

Lelki fejlődés, tisztánlátás - Jeremiel és Raziel

Matematikai problémák - Raziel

Otthon, lakóhely - Chamuel

Pénzügyi aggályok, anyagi biztonság - Michael

Spirituális fejlődés, hit - Metatron és Sandalfon

Szerelem, személyes kapcsolatok - Haniel

Tanulás, vizsgák, interjúk, és beszédek - Haniel és Uriel

Utazás, közlekedés - Rafael

Védelem, biztonság - Chamuel és Michael
ARKANGYALOK!

Ariel arkangyal:
Ariel nevének jelentése Isten oroszlánja, ami jellemző név: bátor, merész, összpontosított, és elegáns a mozgása.
Ha oroszlánokat látunk, valószínűleg ő látogatott meg bennünket.
Forduljunk hozzá, ha az önbizalmunkat és a bátorságunkat szeretnénk erősíteni.

Ariel minden teremtett lényt szeret, és boldogan segít mindenkin. A kinyilvánítás mestere, és főleg azokat az embereket támogatja, akik tanítók, gyógyítók vagy másképpen szolgálnak.
A környezetvédelem különösen közel áll hozzá, és szorosan együttműködik a természet angyalaival az állatok, főleg a víz közelében élő madarak és halak óvásában és gyógyításában.
Többek között úgy lehet Ariellel együtt dolgozni, hogy környezetvédelmi munkában veszünk részt, például fölszedjük a szemetet a tavak, források, óceánok partján, időt és pénzt áldozunk valamilyen környezetvédelmi ügyre, vagy környezetbarát tisztítószereket használunk.

Ariel szoros kapcsolatban áll az isteni mágiával, vagyis a legfelsőbb akarat azonnali kinyilvánításával.
Abban segít, hogy bevonzzuk az életünkbe a küldetésünkhöz szükséges támogatást.
Tudnunk kell, hogy ebben a világban normális és ,,fény természetű"
a csodák előfordulása.

Ariel aurája halvány rózsaszínű, és ha rózsakvarcot viselünk vagy tartunk a kezünkben, szívünk még jobban kitárul csodálatos szeretete előtt.
Kérjünk tőle bármit, és annak megfelelően fog vezetni bennünket.

"Legyél bátor, és állj ki az elveid mellett!"
Azrael arkangyal:

Azraelt a Halál angyalaként ismerik, mert elsődleges feladata az emberek átsegítése a túlvilágra, amikor elérkezik az idő. Ez egyáltalán nem nyomasztó szerep, hiszen az újonnan távozott lelket szerető fénnyel veszi körül, hogy az átjutás felemelő és megnyugtató élmény legyen számára. Azrael ezenfelül segít nekik kapcsolatba lépni élő családtagjaikkal és barátaikkal. Megkérhetjük
, hogy hozzon tőlük üzenetet, vagy álmunkban keressenek föl bennünket.

"Ne aggódj, eltávozott szeretteid jól vannak. Érezd szeretetüket és áldásos munkájukat."

Azrael nevének jelentése: ,,Isten segítsége". Elsődleges feladata segíteni az emberi lelkeknek, hogy a test fizikai halálakor átjussanak a mennyek birodalmába. Azrael vigasztalja a fizikai létezést épp maguk mögött hagyó haldoklókat, ő biztosítja a szenvedésmentes halált, és segíti az újonnan érkezettek beilleszkedését a másvilágon. A halott rokonságának megvigasztalása és mély gyászuk enyhítése szintén az ő dolga, a hátramaradott családtagok fájdalmát gyógyító energiákkal és isteni fénnyel csillapítja, s ugyanezen eszközökkel éri el, hogy megbirkózzunk a veszteség kínjaival, és idővel továbblépjünk. Azrael támogatja a túlélő rokonok, barátok és ismerősök érzelmi, spirituális továbbhaladását az anyagi világban. Ha elvesztettünk valakit, és nem tudunk úrrá lenni fájdalmunkon, szólítsuk Azraelt, kérjük segítségét és vigasztalását.
Azrael gondoskodik a gyászmunkával foglalkozó tanácsadók érzelmi egyensúlyáról azzal, hogy megóvja őket a túlzott együttérzéstől, továbbá szájukba adja a helyzethez illő leghatásosabb szavakat. Hívjuk Azraelt, amennyiben egy haldokló végóráit és átlépését akarjuk megkönnyíteni, s vigasztalni is szeretnénk. Bárki, bármilyen vallású ember fordulhat hozzá. Ő segíti az elhunytat a másvilágon, és segít, hogy találkozhassunk vele a mennyekben.
Azrael arkangyal feltűnően csendes, nyugodt és higgadt. Megadja a gyász méltóságát, és soha nem él vissza a gyászolók kiszolgáltatottságával. Mindezen felül a nyugodt erő és a vigasz kiapadhatatlan forrása, amelyből szükség esetén mindenki meríthet.
Így vallott magáról: -Álmatlan éjszakákon, gondterhes gyászban, amikor nyugtalanul hánykolódsz az ágyban, csillapítom zaklatott elméd, meghozom az álmod. A kipihent elme és test erősebb, jobban állja a gyász, a búcsú és a temetés fájdalmait. Ne habozz hát, hívj a szükség idején imáimért, közreműködésemért, közbenjárásomért. Én majd fohászkodom a melletted álló többi angyallal szeretett hozzátartozódért és érted is, s mindent megteszünk az isteni erő segítségével, hogy támogassunk téged.

Miben segíthet?
-az elhunyt lelkének átvezetése a másvilágra
-a gyászolók támogatása-anyagi, szellemi és érzelmi téren
-tanácsadás gyász idején
-vigasz a haldoklóknak és a gyászolóknak

Fohász
Szükségtelen szertartásosan viselkedned, kiöltöznöd, kicsípned magad, Azrael arkangyal e nélkül is hallgat a hívó szóra. A látványos készülődés helyett elegendő komolyan, őszintén kérni a segítségét gyász vagy haláleset idején. Egyszerűen gondolj rá, és máris megjelenik. Íme a megidézésére alkalmas szöveg egyik változata:
Azrael arkangyal, vigasztalj meg most engem! Segíts meggyógyulnom. Kérlek, vedd le szívem terhét, segíts felfognom a helyzetben rejlő áldás értelmét. Segíts letörölni a könnyeimet, és összeköttetésbe kerülni a mennybe távozottal. Kérlek, töltsd fel tiszta energiával a halott szeretteim és köztem kialakult kapcsolatot, hogy tisztán, érthetően kommunikálhassunk egymással. Tudom, hogy meghalt rokonom (kedvesem stb.) a közelemben tartózkodik, és te, Azrael, mindkettőnkre vigyázol. (Ha a gyásszal kapcsolatban további, egyéni kéréseid vannak, azokat ide toldd be a szövegbe). Köszönöm, Azrael.

RAGUÉL ARKANGYAL:

E név jelentése: ,,Isten barátja". Ő biztosítja, hogy a többi angyal működése megfelelően magas színvonalú legyen.
Raguel energiája szép halványkék, mint a derűs ég egy tökéletes, tavaszi reggelen. Igazságos és helyes cselekvésre ösztönzi az embereket, s tőle származik az emberiség alapvető jóságába vetett hitünk. Ha akvamarint viselünk vagy tartunk a kezünkben, könnyebben ráhangolódhatunk Raguel kedves, bölcs személyiségére.

"Minden úgy jó, ahogyan van. Tekints túl a látszaton, és meglátod a mögöttes rendet."
Sariel arkangyal

Ő felel azért, hogy a bűnös, vagy rosszul viselkedő angyalok megkapják méltó büntetésüket.
A bűnösök, a vétkezők lelkére vigyáz, és ő felügyeli az égi népek rendjét is.

HANIEL ARKANGYAL

A lelket nem elégítheti ki más, mit az Örök szeretet. Hadraniel hivatása az, hogy felébressze ennek a szeretetnek az emlékezetét bennünk. Szenvedélyesen átélve a három Felemelő Magatartás (szeretet, hála, odaadás) legyőzhetetlen gyógyító erővé válik.
Az angyalok legfőbb érzése Isten szeretete. Az embereken uralkodó érzés a félelem. Még ha rendesen boldognak és szeretettnek érzed
is magad, a felszín alatt gyakran félelem rejtőzik. A félelem az élet kegyetlenségétől és szenvedéseitől acélnál erősebb rácsokból álló kalitkába zárja szívünket. Kérd Hadranielt, ő segítsen neked abban, hogy ráeszmélj: mi az a félelem, amely meggátol abban, hogy befogadd a szeretetet. Ha kell, sírd ki jól magad az élet szenvedései miatt. Ha elég őszinték az érzéseid, szíved megnyílik. Az ilyen becses pillanatokban figyelj arra a szeretetre, amelyet Isten iránt táplálsz.RAZIEL ARKANGYAL

A név jelentése "Isten Titka". Raziel a spirituális eszmék megértésében és gyakorlatba való átültetésében támogat bennünket. A titkos tartományok Angyalaként és a Legfensőbb Misztériumok Uraként ismeretes. Az Arkangyalok birodalmának mágusa és alkimistája, így segíteni tud abban, hogy megértsük az emberi logikát meghaladó eszméket, a hétköznapi gondolkodást kitágítja, de közben g
yógyító hatással is bír.

A legenda szerint Raziel "a minden Égi és földi tudás" könyv szerzője. Miután Ádám és Éva kiűzettek a paradicsomból, Raziel adta át Ádámnak ezt az írást, melyből megnyilvánul Isten kegyelme.

Később Metatronhoz, Énokhoz kerül, Noé is Rafael Arkangyal segítségével jutott hozzá egy másolathoz s az ebben való útmutatások alapján építette meg bárkáját és mentette meg a vízözön bekövetkezésekor az élőlényeket.

Úgy gondolják, hogy Salamon is uralta valamikor a Raziel könyvet és e ritka de óriási tudással győzte le a démonokat. Hatékonyan segít a szent geometria, a kvantumfizika, illetve más elvont elméletek tanulmányozása során, és segítségével fogékonyabbá válunk a magasabb szintű látnoki képessségekre is. Javítja a tisztán hallást, tisztán látást, az Isteni Útmutatás érzékelését.

Raziel aurája a szivárvány minden színében pompázik, mint egy szép prizma. A tisztánlátást a hegyikristály segíti. A tisztán látásnak ezer féle szép előfordulása van: képek cikázhatnak át lelki szemeid előtt, a fizikai környezetedben vissza-vissza térő látványokat tapasztalsz, aurát, energiát vagy valamilyen jelenést érzékelsz, de álmokban is megjelenhet.
De ha van egy kis időd, tudatosan is hívhatod Őt. Mivel közleményei alapvető fontossággal bírnak, legjobb egy csöndes zavartalan helyen szólítani. Hunyd be a szemed, lélegezz mélyen és lassan, csöndesítsd el az elméd, és kérd őt gondolatban:
"Raziel Arkangyal, kérlek oldd fel a szellemem befogadó képességét korlátozó hiedelmeimet és félelmeimet, hogy tisztán láthassak, és megértővé váljak. Kérlek nyisd meg az elmém, hogy az Égi földi összefüggéseket megláthassam, és saját szellemi fejlődésem és az emberiség hasznára fordíthassam."


Jeremiel arkangyal:

Jeremiel nevének jelentése: ,,Isten kegyelme". Az ősi zsidó szövegekben isten hét legfontosabb angyala közt említik.
Úgy tartják, az i. sz. 1. században profetikus látomásaival segített Báruknak a zsidó apokrif iratok elkészítésében. Az egyik nevezetes, Jeremiel által közvetített látomás a Messiással volt kapcsolatos, a másik egy utazás volt, amelynek alkalmával az arkangyal a mennyek országának kü
lönféle szintjeire vezette Bárukot.
Jeremiel, lévén a profetikus látomások angyala, a mennybe újonnan érkező lelkeknek segít áttekinteni az épp maguk mögött hagyott életüket. Az élőknek szintén nagy szolgálatot tesz, amikor segít végignézni életük már lepergett eseményeit. Amennyiben önvizsgálatra szánjuk el magunkat, mert szükségét érezzük, hogy ezután másként éljünk, s pozitív irányú eligazításra vágyunk, szólítsuk Jeremielt. Segít félelem nélkül felmérni múltunkat, és levonni a történtek tanulságait. Irányításával rengeteget tanulhatunk eddigi életünkből, sőt a jövőben lélekben megerősödve összpontosíthatjuk figyelmünket a szeretetre.
Jeremiel ezt mondja: -Az életút rendszeres elemzése, felülvizsgálata sokat segít a követendő ösvény kijelölésében. Az élet szépítésektől mentes felülvizsgálata a biztosíték arra, hogy több örömöd lehessen a túlvilági életben. Nem lesz okod az önvádra sem életed nagy keresztútjain, sem odaát, és nem kényszerülsz soha mentegetőzésre, nem is fogsz szenvedni a vétkeid miatt, ha megengeded magadnak, hogy jobban tedd a dolgod. Az élet felülvizsgálata a másvilágon természetesen messze részletezőbb és átfogóbb, mint itt, az önvizsgálat eredményének egyes elemeit azonban fizikai létezésed során is sikeresen beépítheted a személyiségedbe. Szakíts rá néha egy kis időt, kérj meg engem, hogy tájékoztassalak, amikor éjszaka álmodsz, vagy jelentkezzek a gondolataidban, amikor nappal elmélkedsz. Szívesen rámutatok, hogy az emlékeidben kisebb vagy nagyobb jelentőségű eseményként számon tartott dolgok közül melyek a valóban jelentősek. Az emberek közötti érintkezésben gyakran az apróságnak hitt dolgoknak van a legnagyobb jelentőségük. Az élet nagy leckéi többnyire jelentéktelennek vélt ügyekből fakadnak. Miután segítségemmel ráébredhetsz, hol keresd problémáid gyökerét, megfelelő elhatározásra juthatsz, okosabban élhetsz, embertársaid legnagyobb örömére.

Miben segíthet?
-az élet felülvizsgálata és a szükséges változások végrehajtása
-jóslattartalmú álmok és magyarázatuk
-tisztánlátás, profetikus látomások

Fohász
Amikor a jövőd foglalkoztat, szólítsd Jeremielt, hogy részletesebben és alaposabban áttekinthess mindent:
Jeremiel arkangyal, kérlek, segíts eloszlatni a saját és a világ jövőjével kapcsolatos félelmeimet, aggályaimat és feszültségeimet! (Mondd el, mi az, ami nyomaszt.) Kérlek, add meg nekem a próféták éleslátását, hogy bepillanthassak a jövőbe. Kérlek, adj érthető útbaigazítást minden téren, mert szeretném tudni, min kell változtatnom ahhoz, hogy emelkedettebb lélekként élhessek a jövőben, és kihozhassam a lehető legjobbat magamból. Köszönöm.JOFIEL ARKANGYAL

,,A gondjaid elől menj ki a zöldbe, és hangolódj rá, hogy új, kreatív gondolataid támadjanak."

Nevének jelentése: Isten szépsége

Kulcsszavak: ébredés és bölcsesség, megvilágosodás és ihlet, öröm

Színe: sárga, pink

Köve: rózsaszín turmalin
Jelenlétét felemelő, könnyed érzés és hangulatunk vidámra fordulása jelzi. Barátságos és józan gondolkodású angyal, olyan, mint a legjobb barátunk.

Minden, ami isteni, természetes, szép és örök. Amikor összhangba kerülünk Örök Énünkkel, az a harmónia kerül kifejezésre, amely Isten tükröződése sajátos énünkben. Isten szépségét azonban anyagias világunk elrejti. Jofiel arra hivatott, hogy segítsen a szépség eddig nem tapasztalt mélységeit felfedezni.


Segítségét metafizikai és fizikai síkon egyformán érzékelhetjük. Neki köszönhetően támadnak szép és nemes gondolatink, ő segít észrevenni a környezetünkben fellelhető szépséget, ezáltal egyre több gyönyörűséget hoz az életünkbe. Fizikai világunkban Jofiel segít a művészi feladatoknál, ő az isteni ihlet forrása. Tőle származnak a legeredetibb ötletek és ő ad erőt ezek művészi megvalósításához. De ő segít abban is, hogy megtaláljuk a szépséget otthonunkban munkánkban és kapcsolatainkban is.

Gyógyítja a negativitást, a bennünk lévő zűrzavart; segít önvalónk megértésében; elménk tisztaságát biztosítja; megvilágosodást hoz döntéseinknél; visszaadja jókedvünket, az öröm érzését.

Kérjük Jofiel arkangyal segítségét, ha lelkünk alszik és ébresztésre van szüksége, hogy elindulhassunk lelki ösvényünkön; ha fel szeretnénk ébredni, hogy jobban megértsük magunkat; ha kapcsolatot keresünk magasabb énünkkel vagy ha figyelmetlenek vagyunk és nem észleljük a mennyei birodalmakat.

Hívjük Jofielt akkor is
- ha meg szeretnénk tapasztalni a belső látás villanását, amelyben egyszerre minden világos lesz.
- ha válaszokat keresünk az életünkben felmerülő kérdésekre.
- ha szeretnénk, hogy nagyobb bölcsesség táruljon fel előttünk.
- ha nehezünkre esik magunkat és másokat megérteni.
- ha szeretnénk, hogy fény derüljön egy nehéz helyzetre.
- ha elménk tisztaságára van szükségünk.
- ha úgy érezzük, hogy elveszítettük a belső fényt.
- ha hiányzik az öröm és a nevetés az életünkből.
- ha nincs napsütés az életünkben (pl. depresszióban szenvedünk).

Fohászok Jofiel arkangyalhoz:

,,Jofiel Arkangyal, segíts meglelnem a fényt!"
,,Jofiel Arkangyal, töltsd meg testem, lelkem és elmém fénnyel!"
,,Jofiel Arkangyal, fedd fel előttem a mennyei birodalmakat!"
,,Jofiel Arkangyal, tölts el örömmel és nevetéssel!"
,,Jofiel Arkangyal, tárd fel előttem a nagyobb bölcsességet!


GÁBRIEL ARKANGYAL

A "GÁBRIEL" szó jelentése: ISTEN ereje, Isteni erő, ISTEN az én erőm, erősségem.

Neve a Gibor szóból ered, "Ísten az én erősségem". Ez a kifejezés mindannyiunkra igaz, nem számít honnan jöttünk, Isten ereje mindig átáramlik rajtunk, és Gábriel segíthet, hogy félelmet nem ismerve merítsünk belőle. Általa jő el a Szentlélek is.

Színei indigókék, fehér, aurája rézszínben tündököl. Így amikor rezet vagy citrint viselünk, könnyedén összekapcsolódhatunk az energiájával.

GABRIEL ARKANGYAL jellemzése, segítségei,
útmutatása melyekért fordulhatunk hozzá.

GABRIEL a hírhozó: Ő jelentette be MÁRIÁNAK ki is lesz az Ő FIA. Mohamednek is Ő diktálta a Korán szövegét.

A zsidó hagyomány szerint Ő volt az, aki szétválasztotta a Vörös-tenger vizét

Általa jő el a SZENT LÉLEK is, teljhatalma van az Édenkert, a kígyók és a Kerubok fölött.

Feladatai többek között: az útmutatás és hogy felébresszen bennünket. Segíteni tud abban is, hogy magasabb rezgés szinten működjünk (ami életmentően időszerű).
Segít a fogamzási képességben és az örökbe fogadásnál is, bátorságot önt az anyaság elfogadásához és a sors vaksága ellenére igyekezzenek a gyermekeik számára a lehető legkedvezőbbeket nyújtani.

Támogatja azokat, akik művészettel és kommunikációval, kapcsolattartással foglalkoznak pl: ügynöki közreműködés, képzőművészet, író, színész, táncos, újságíró, iparművész, esetleg modell, zeneszerző, zenész, riporter, énekes, tanár vagy egyéb szellemi üzeneteket közvetítő foglalkozás.

Kitárja a lehetőségek kapuit, miközben ihletet ad az eredményes önkifejezéshez. Segít a lámpaláz, az alkotói szorongás, a halogató taktika leküzdésében. Gabriel kifejezetten a cselekvő képesség és a cselekvés Angyala.
Amennyiben hozzá fordulunk segítségért, hamarosan energikusabbak és eredményesebbek leszünk mint azelőtt. Újságírásnál, cikkírásnál és egyéb írásoknál is sokat tud segíteni.

Különböző média feladatokban ösztönzi a társadalom érdekében megszólalókat, hogy el tudják mondani a közlendőjüket. Segítségül hívott erejével beszédünk hatóerejét növelhetjük és feltárja lelkünk rejtekajtóit, hogy megtudhassuk hol van a legnagyobb szükség, és milyen ügyben tudásunkra, melyet jó széndékkal és szívből teszünk az emberek érdekében, mert így lesz nagy hatással a többiekre is.
Fontos, hogy hatalmunkat szeretettel és magasabb rendű cél érdekében használjuk. Ha kételkedünk alkalmasságunkban, akkor lelkesít és feltölt tanítani, segíteni vágyással, így a hogyan lebeg majd szemünk előtt, s ekkor már nem aggódunk azon, mit is gongolhatnak rólunk a többiek.

Útmutatást ad: ha munkahelyet keresünk, ha különbőző változások álnak előttünk (mint például költözés, nagyobb beruházás), ha nem látjuk az élet értelmét, s szeretnénk megérteni életünk valódi célját. Segít ha letérünk lelki ösvényünkről, ha új kapcsolatba kezdünk vagy családot szeretnénk alapítani, ha álmainkat és látomásainkat meg akarjuk érteni, ha spirituális látásunk akadályozott.
Továbbá segít ha méregteleníteni akarjuk testünket, tisztítani a negatív gondolatoktól szellemünket, ha pszihés támadás ér vagy valaki problémáját magunkba szívtuk, ha szexuális zaklatásnak vagyunk kitéve, ha környezetünket negatívnak érezzük (például otthoni munkahely tértisztítása), ha azért érezzük piszkosnak, mert kirabolták a helyiséget.

Különböző fohászok, melyeket használhatunk (vagy magunk is készíthetünk bármilyent):
"Gabriel Arkangyal kérlek segíts - (itt nevezd meg tervedet, pl. vezess engem a lelkem ösvényén, mutasd meg élethivatásom, tisztítsd meg testem, lelkem, elmém) - kérlek engedj utat kreatív energiámnak, segíts megnyitni elmémet, hogy igazán eredeti gondolataim születhessenek és hogy energiám, motivációm mindvégig megmaradjon.
Köszönöm neked Gabriel!"Rafael arkangyal:

Rafael neve azt jelenti: akit Isten meggyógyít.

Az ő feladata minden teremtett lény fizikai gyógyítása.

Sokszor kapunk tőle isteni útmutatást (megérzéseket, gondolatokat, elképzeléseket, álmokat stb.), hogy miként tudunk hozzájárulni egészségünk megőrzéséhez.

Amikor gyógyulást remélve fordulunk hozzá, figyeljünk oda a benyomásainkra, és csináljuk végig, amit sugall.

Rafael az égi világ gyógyítója. Tevékenysége az isteni közbelépésben és a tanácsadásban mutatkozik meg.

Az előbbi esetben közbeavatkozik egy adott helyzetben, körülveszi smaragdzöld színű, gyógyító fényével és szeretetével, és a gond egy csapásra elillan.

A másik esetben viszont (és ez a gyakoribb) intuícióval és megérzésekkel mutatja meg, hogy mi magunk miként mozdíthatjuk elő a gyógyulásunkat.

Bármiben van szükségünk orvoslásra, kérjük meg Rafaelt, hogy vegye körül smaragdzöld aurájával.

A kövek közül a smaragd és a malachit testesíti meg gyógyító energiáját.Michael arkangyal - az isteni segítő és védelmező

Az érzelmi vagy asztráltest őrzője
A tűz elem őrzője
A karma őrzője
A homlok-és a köldökcsakra őrzője

Michael arkangyal legtöbbször sötétkék színekben vagy vörös tűzoszlopokban, lángoló kék vagy égő vörös karddal jelenik meg, a köldök csakrájánál sárga színekkel.
Az elválasztás kardját elsősorban az asztrális síkon és az energiatestekben használja. Az alacsony rezgésű asztrállények és a bukott angyalok negatív befolyásától óv minket.

Mihály arkangyal elsődleges feladata,
hogy elűzze a félelem alacsonyrendű energiáit. Kérhetjük, hogy
távolítsa el az ártalmas energiákat a környezetünkből.CHAMUEL ARKANGYAL

"A béke forrása: emlékezni arra, hogy nincs más, csak szeretet."

Nevének jelentése: ő látja Istent, Isten-látó, Isten-kereső
Kulcsszavak: feltétel nélküli szeretet, gondoskodás, kapcsolatok, figyelmesség
Színe: rózsaszín és narancs
Köve: zöld fluorit

Feltűnően kedves, bájos, szeretetteljes lény.
Jelenléte a könnyed izgalom lámpalázhoz hasonló érzetét kelti bennünk.
Látja valódi értékeinket és feltétel nélkül szeret bennünket.
Chamuel arkangyal a tisztaság és a feltétel nélküli szeretet megtestesülése. Arra hívja fel a figyelmet, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk és bíztat, minden hibánkkal együtt fogadjuk el magunkat. Hiszen csak akkor tudunk másokat is szeretni, ha képesek vagyunk önmagunk szeretetére.Fel tudja vidítani a lelkünket akkor is, ha szívünket depresszió és kétségbeesés nyomasztja vagy ha magányosnak érezzük magunkat. Segít leküzdeni az előítéleteket, az irigységet vagy éppen a bűntudatot. Gyógyítja az aggódást, békét és megnyugvást hoz életünkbe.

A benső békességünk elérése mellett Chamuel arkangyal ügyel a világbékére is. A megfelelő pillanatban közbeavatkozik, védi és oltalmazza a világot minden félelmetes és gonosz energiától.
Feladatai közé tartozik a veszélyes erők eltávolítása, hogy megelőzze a világ sorsának rosszra fordulását.

Segít lezárni múltbeli kapcsolatainkat és jelenlegi kapcsolatainkban is értékes tanácsokkal szolgál.

Felhívja a figyelmet arra, hogyha szeretünk valakit, biztosítsunk elegendő szabadságot számára, ne legyünk túlságosan ragaszkodók, ne fojtsuk meg szeretetünkkel és ne ellenőrizzük állandóan, hagyjuk, hogy bátran önmaga lehessen.

Segítségét kérhetjük, ha a szülő-gyermek kötelék erősítést igényel, ha elveszítettünk egy hozzánk közel álló személyt, ha szeretetre van szükségünk vagy ha nem értékeljük kellőképp az életünkben jelenlévő szeretetet.Nyugodtan támaszkodhatunk tisztánlátó képességére, amikor tárgyakat, helyzeteket vagy embereket keresünk.
Híres arról, hogy segít meglelnünk a célunknak és a szenvedélyeinknek leginkább megfelelő hivatást, így karrierünkben is bátran fordulhatunk hozzá tanácsért.


Problémánk jellegétől függően így fohászkodhatunk
Chamuel arkangyalhoz, például:

"Chamuel arkangyal, töltsd el szívem feltétel nélküli szereteteddel!"

"Chamuel arkangyal, gyógyítsd meg fájó szívemet!"

"Chamuel arkangyal, vedd el a negatív érzéseket szívemből!"
Anael arkangyal:

Anael a szerelem, lélektársak, lélekpárok, és a vonzerő angyala.
Ha új kapcsolatra vágysz, és szeretnél végre olyasvalakit találni, akivel boldog lehetsz, akkor kérd Anael angyal segítségét.
Ha szerelemre vágysz, akkor nyisd meg a szíved, és viselj rózsaszínt. Anael emlékeztet arra, hogy a rózsaszín a szerelem, az öröm, és akár az önmagunk iránt érzett szeretet színe, így ha rózsaszínbe öltözünk,
átadhatjuk magunkat ezeknek a csodálatos érzéseknek. A rózsaszín bármely árnyalata megfelel, a pasztelltől a mély rózsaszínen át egészen a magentáig. Minél mélyebb a szín, annál mélyebb érzelmeket idézhetünk elő vele. A halvány rózsaszínnel gyengéd szeretetet, a magentával pedig a legmélyebb és feltétel nélküli szeretetet érhetjük el. Ha nem szereted a rózsaszín ruhákat, szerezz be egy rózsakvarcot, vagy válaszd a turmalint, a kunzitot, vagy bármilyen rózsaszín kristályt, amelyik megtetszik. Hordd magadnál, vagy viseld, hogy emlékezz mindig a szeretet erejére, vagy ha szeretnéd megtalálni életed párját. Ha ékszerként viseled, a legnagyobb hatás érdekében válasz olyan hosszú láncot, amely a szív és a csecsemőmirigy közé ér.
Meditáció a szerelemért
Ez a meditáció szintén segíthet abban, hogy tisztábban láss érzelmi kérdésekben, és észrevedd azt, aki érdemes lenne a szerelmedre.

1. Helyezkedj el kényelmesen, hunyd le a szemed, és képzeld el, hogy Anael angyal rózsaszín szeretettükre előtt ülsz.

2. Így hívd Anaelt: ,,Anael, Anael, Anael, légy velem, amint belélegzem a rózsaszín és a szeretet erejét. Segíts, hogy megtaláljam azt a személyt, aki a szívemnek kedves, akivel boldog lehet az életem. Kezedbe teszem a lelkem."

3. Lélegezd be a rózsaszín energiát a koronacsakrádon át és érezd, ahogy egészen a gyökércsakrádig áramlik. Töltődj fel a szeretet színével.

4. Kilégzéskor engedd el az összes félelmedet, negatív érzelmedet, ami az évek során felgyülemlett benned a szerelemmel és a párkapcsolattal kapcsolatban.

5. Kérd Anael angyalt, hogy a szeretettükrével mutassa meg, ki az a személy, akivel boldog lehetsz. Ha ismered ezt a személyt, akkor az ő arca fog megjelenni. Ha a személyt nem ismered még, eddig nem találkoztatok, akkor az arc ismeretlen lesz számodra, de jegyezd meg jól, hogy felismerd, amikor találkozol vele.

6. Köszönd meg Anael segítségét, majd fejezd be a meditációt.Bátorság - Metatron arkangyal:


Az ellenerők elsősorban az asztrális testre hatnak: félelmet és aggodalmat akarnak ébreszteni bennünk. Az ember asztrális testét az angyalok vigyázzák. Mivel most ők is hazatérnek, az ellenerők ezt a területet is támadás alá veszik. Az ember úgy éli meg ezt, mintha elvesztené lelki egyensúlyát, ezáltal kibillenhet az egyenesből és leléphet az útról. Úgy érezhetjük,
hogy lelkünk három ereje nem működik összhangban és nem szolgálnak minket. E három erő az Akarat, az Érzelem és a Gondolat.
A lélek e három vetületét újra harmóniába kell hoznunk, és ebben segít a bátorság ereje! A bátorság lényege, hogy semmilyen helyzetben ne veszítsük el önmagunkat.

A három lelkierő (akarat, érzelem, gondolat) szétválása félelemmel tölti el az embert. A félelem pedig képes az embert olyan dolgokra késztetni, amit nem szeretne megtenni. A bátorság erejével képesek vagyunk ezen lélekrészeinket újra egyensúlyban hozni.


Cél:
Az embernek a legnehezebb helyzetben is meg kell találnia a helyes megoldást a szellem sugallatára hallgatva. Meg kell őriznie lélekjelenlétét!
Hívjuk be ezen a héten a Bátorság Lelkét, és Metatron arkangyal segítségével engedjük magunkba egyensúlyba hozó erejét.

Metatronról:
Metatron - a felelőségvállalás arkangyala, Isten fő irattárosa avagy titkára, Héber legendák szerint nem volt mindig angyal, valaha halandó ember volt, és az Enoch nevet viselte. A legenda azt mondja: Enoch Istennel járt, és Isten magához emelte. Metatron ellenőrzi azt a különleges irattárat, ahol minden gondolatunk és tettünk feljegyeztetik egy lényegileg szellemi, roppant érzékeny lemezre. Látja gondolatainkat, és segít tisztán tartani azokat, hogy képesek legyünk befogadni az igazságot, amitől jobbak és boldogabbak leszünk. Segítségünkre van, hogy kapcsolatba kerülhessünk igaz belsőnkkel és felsőbb énünkkel, ha megkérjük erre.
Nem elég arra törekedni, hogy boldog gondolataink legyenek. A cél az, hogy megtisztítsuk értelmünket balhiedelmeinktől, és felkészítsük az igazság befogadására. Arra születtél, hogy az egyedül rád jellemző módon kerülj kapcsolatba Istennel. de míg nem ismered fel az igazságot, automatikus reakciók hatására a felszíni értelem mozgat. Indulataid, környezeted és körülményeid, testi érzeteid, kulturális balhiedelmeid és előítéleteid sugallatára cselekszel. Amint megtanulsz mindig magasabbra törve élni, Örök Éned tölti be tudatodat azzal a céllal, hogy szeretetben, szabadon önmagával egyesítsen.
Semmi nem ölt testet úgy, hogy előbb ne jelent volna meg gondolatként. Te magad is Isten gondolata vagy, képes arra, hogy teremtő elképzeléseid révén kapcsolatot teremts az Örök Értelemmel. Kérd Metatront, ő tegye gyorsabbá agyad működését, fedje fel előtted, aminek a foglya vagy. A megtisztult képzelet Isten kifejezőeszköze.

Fohászok Metatron Arkangyalhoz:


"Metatron Arkangyal, a Bátorság szent erejét öntsd szívembe, hogy

legyőzhessek minden félelmet."


"Metatron Arkangyal, kérlek védd meg asztális testemet minden

támadástól, és vértezz fel engem a Bátorság Fényével!"Sadalphon arkangyal:

Sandalphon azon két angyal egyike, akiknek nem ,,el"-re (,,isteni lény" jelentésű szótag) végződik a neve. Ógörögül a sandalphon szó azt jelenti, ,,fivér", ami esetünkben valószínűleg égi ikertestvérére, Metatronra utal. Ők ketten abban különböznek a többi arkangyaltól, hogy eredetileg halandó emberek voltak. Sandalphon Illés próféta volt, Metatron pedig Énok, a bölcs. Isten a földön végzett értékes
munkájukat halhatatlansággal és azzal jutalmazta, hogy az arkangyalok közé emelte őket, így a mennyben örökké folytathatják áldásos tevékenységüket. Illés egy izzó, lángoló szekéren emelkedett az égbe, amelyet két tüzes ló és vadul örvénylő forgószél röpített a magasba, ahogy ez a Királyok II. könyvének második fejezetében olvasható.
Sandalphon fő feladata eljuttatni Istenhez az emberek azon imáit és fohászait, amelyekre vélhetően válaszolni kell. Olyan magasnak említik, hogy a Földtől a mennyekig ér. A régi kabbalista tanok szerint a leendő gyermek nemének meghatározásával segíti a reménybeli szülőket, mások szerint zenei téren is számíthatunk rá.
Sandalphon arkangyal üzenetei és muzsikája hallatszik az angyalok szárnysuhogásában, amely olyan finom, halk és gyöngéd, oly észrevétlenül borzongatja meg az embert, hogy sokan oda sem figyelnek rá, mert észre sem veszik. Amikor Sandalphonhoz fohászkodsz, figyelj fokozottan arra, milyen belső hangokat vagy zenét hallasz, mert ez az ő válasza.

Miben segíthet?
-imák, fohászok és a rájuk adott válaszok
-a még meg nem született gyermekek nemének meghatározása
-zene

Fohász
Amikor az imádra, kérésedre sürgős választ vársz, kérd fel az üzenetközvetítésre Sandalphon arkangyalt. Gondold át a szavaidat, azután mondd:
Szeretett Sandalphon arkangyal, imák és válaszok közvetítője! Kérlek, most légy az én segítségemre. Kérlek, minél hamarabb továbbítsd fohászomat (mondd el az imába foglalt kívánságodat) Istenhez. Kérlek, tudósíts Isten válaszáról egyértelműen, hogy megérthessem a választ. Kérlek, hozd tudomásomra, ha nekem is tennem kell valamit. Köszönöm kedvességedet. Ámen.
Zadkiel arkangyal:

Zadkiel angyallal, a Jupiter uralkodójával, lehelj magad köré lazúrkék és arany csillagot, hogy erősítsd a jövőképed kialakítását, a derűslátást, és megleld a lehetőségek tárházát.
Zadkiel angyal bőség csillaga egy nagyon jó módszer arra, hogy bevonzd azokat a dolgokat az életedbe, amelyekre vágysz, legyen szó egy jó munkahelyről, anyagi javakról, egy megfelelő otthon megtalálásáról, vagy párkapcs
olatról. A bőségben mindazon dolgokat jelenti, amelyektől boldogok lehetünk. A legtöbb ember azonban abba a hibába esik, hogy nem veszi észre a lehetőségeket, és nem él azokkal. Folyton kesereg, és egy jobb életről álmodik, miközben süketen és vakon sétál el az angyalok és a sors által felkínált lehetőségek mellett. Zadkiel angyal arra is megtanít, hogy észrevedd a kínálkozó alkalmakat. A vágyaink ugyanis nem mindig jönnek masnival átkötött csomagolásban az ajtón elé letéve. Legtöbbször lehetőségek és ötletek formájában kapunk válaszokat, melyek segítségével aztán elindulhatunk az álmaink vágyaink megvalósítása irányába.
Hívd Zadkiel angyalt!
Ha úgy érzed, te is azok köré tartozol, akik nem veszik észre az élet adta lehetőségeket, akkor fordulj Zadkiel angyalhoz segítségért. Köréd vonja kék-arany bőségcsillagát, hogy kéeps legyél megvalósítani álmaidat.
1. Ha van egy gyönyörű lazurit kristályod, akkor fogd a bal kezedbe a meditáció alatt.
2. Hunyd be a szemed, és lélegezz mélyeket a színtiszta hófehér energiából, kilégzéskor pedig szabadulj meg a negatív érzéseidtől. Lazíts pár percig!
3. Ha úgy érzed, lelked megszabadult a negatív energiáktól, akkor könyörögj Zadkielhez: ,,Zadkiel, Zadkiel, Zadkiel, hatalmadat kérem, a Jupiter hatalmát, hogy áramoljon testemen, lehetővé téve, hogy részem legyen a bőségben, amit megérdemlek. A szeretet és a fény, a szeretet és a fény, a szeretet és a fény nevében."
4. Képzeld el, hogy mélyen magadba szívod a kéket és az aranyat.
5. Vidd le a színeket, engedd, hogy átjárják a testedet.
6. Érezd, hogy a testedet teljesen átjárja Zadkiel bősége.
7. Kilégzéskor mondd a következőt: ,,Sötétkék csillagot lehelek magam köré, amely a bölcsesség aranyával tündököl, és segít felismerni az elém táruló lehetőségeket. Add, hogy az univerzum elhozza nekem ezt a bőséget. Kezedbe teszem a lelkem, kezedbe teszem a lelkem, kezedbe teszem a lelkem."
8. Míg Zadkiel energiájára kapcsolódsz, elmédet összpontosítsd a bőség azon fajtájára, amelyre szükséged van. Magadban küldd el ezt az üzenetet Zadkielnek.
9. Előfordulhat, hogy tényleg érzed a csillag energiáját magad körül. Ha nem, az sem baj, mert attól még ott van körülötted mintegy 36-48 órán keresztül.
10. Ha a kezedbe fogod a szerencsekövedet, most, hogy beleprogramoztad a kérésedet, mindig magad köré tudod vonni Zadkiel kék-arany bőség csillagát.
11. Hord magadnál a követ, amíg be nem indul a pozitív változás az életedben.
12. A meditációt bármikor újra elvégezheted, ha úgy érzed, csökken a csillagod ereje.
13. Mindig köszönd meg az angyaloknak a segítséget.
Uriel arkangyal segítsége:

Teremtő, mikor utunkra bocsátott bennünket, mellénk rendelte angyalai seregét, akik átsegítenek életünk nehéz pillanatain.
Uriel képes - ha figyelünk a jeleire -, hogy elkerüljük, de legalábbis minimálisra csökkentsük az elszenvedett károkat.

A fény, mely megvilágít mindent, felfedi az összefüggéseket, ha kell, utat mutat, ha kell, megnyugtat. Uriel a legokosabb angyalok egyike, semmi nem kerüli el figyelmét így nem csak az összefüggéseket, látja meg, de belőlük a jövőt is képes előre jelezni.
Kérd Uriel segítségét, ha bizonytalan vagy akár magadban, akár a jövődet illetően
Amikor egy ellaposodott kapcsolatban ébred az ember minden reggel, gyakran felmerül a kérdés: Mit keresek én/Ő itt? Ugyanez a helyzet egy monotonná vált munkával kapcsolatban, de felmerülhet a kérdés, hogy a karrier és a család képes-e megférni az életünkben egymás ellett! Uriel utat mutat ezekben a kérdésekben is. Segít, hogy meg álmodd: ,,menjek vagy maradjak? " Amint megszületik a döntésed, a következő lépés már megy magától is!
Kérd Uriel segítségét, ha félelmeid eluralkodnak rajtad
Uriel segít megtalálni a belső békénket. Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor védtelennek, kiszolgáltatottnak érezzük magunkat. Lépnénk, de nem találjuk az irányt és vesztegetjük az időnket egy sötét gondolaton rágódva! Uriel eloszlatja a sötét felhőket. Ő jelzi a gonosz közeledtét és fényével távol tartja azt.
Kérd Uriel segítségét, ha túlzásokba esel, és nem találod az okát
Ő meglátja az összefüggéseket a szívedben rejlő kétségek és az életben átélt túlzások között. Mostanában menekülsz a saját gondolataid elől? Eszel, iszol, dorbézolsz, csak ne kelljen szembe nézni önmagaddal? Kérj angyali segítséget ehhez a lépéshez és Uriel leveszi a terhet a válladról! Kérd, fényével világosítsa meg elmédet, és ha megtaláltad a választ, lépj gyorsan a tettek mezejére.
Kérd Uriel segítségét, ha elakadsz a tanulásban, vagy a munkában
Éleslátása átlendít a nehézségeken. Igen! Kell egy perc szünet, kell egy fohász, és ha igazán hiszed, Uriel melléd áll, hogy segítsen megérteni és megjegyezni, amit tudnod kell. Kérd, világosítsa meg az összefüggéseket, amiket te nem láttál meg és így könnyedén elsajátíthatod azt, amire az életben szükséged lesz.
Kérd Uriel segítségét, ha olyan esemény történik veled, amelyre nincs magyarázat
Uriel segíti a spiritualitás megértését. Bizony, az élet gyakran állít fura és megkerülhetetlen feladatok elé, de te is tudod, semmi nem történik ok nélkül! Tedd a dolgod, Uriel rávilágít feladatod jelentőségére. Talán pont egy sorsfordító döntéshez, vagy önmagad megismeréséhez kaptál tőle segítséget!
Kérd Uriel segítségét, ha magadra maradsz vihar idején
Uriel vigyáz rád, míg felragyog a nap újra! Ne feledd Uriel hívta fel Noé figyelmét is a közelgő veszélyre is!

Most már tudod ki állt melletted, ha nehéz helyzetben segítségért fohászkodtál és csodával határos módon sikerült egy-egy reménytelen helyzetből jól kijönnöd! Ne feledd, csak akkor kérd angyalaid segítségét, ha pontosan tudod, mit szeretnél tőlük. Ne félj kérni, a magad módján tisztelettel és szeretettel mond el a fohászod és várd a jelet, a sugallatot, amivel finoman a helyes úton tartanak téged. És ha megoldódott a problémád, állj meg egy percre és köszönd meg szíved minden melegével a munkájukat.
Ő az, aki nem csak segít utadon!
Arra tanít, hogy fejleszd ki belső biztonságodat, ellenállva az élet nyomásának. Fontos légy ne fontoskodó! Történjen veled bármi az életben, hozz akár jó, akár hibás döntéseket, mindig találj vissza önmagadhoz és a feladathoz, amiért e világra jöttél. Akiben a tiszta szeretet és önzetlen, őszinte érzelmek uralkodnak és döntően pozitív gondolatok töltik, el annak Uriel segít, hogy maga is tündöklő fényforrássá váljon, és szeretetét tovább sugározza szerettei felé.

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Mit tanít a Biblia az angyalokról ?
  2014-09-16 05:34:56, kedd
 
  Az angyalok szellemi lények, intelligenciával, érzelmekkel és akarattal rendelkeznek. Inteligensek (Máté 8:29; 2 Korintus 11:3; 1 Péter 1:12), érző lények (Lukács 2:13; Jakab 2:19; Jelenések 12:17), és akarattal rendelkeznek (Lukács 8:28-31; 2 Timóteus 2:26; Júdás 6). Az angyalok stellemi lények (Zsidók 1:14), igazi fizikai test nélkül. Az a tény azonban, hohy nincs fizikai testük, nem jelenti azt, hogy nem különálló egyéniségek (ugyanez vonatkozik Istenre is).MI AZ ANGYALOK FELADATA?

Azt nem tudjuk, vajon minden angyal ugyanazt a feladatot végzi-e, vagy néhányan specializálódtak bizonyos területekre. A Biblia beszél az angyalok különböző fajtáiról, mint a Kerúbok (Ezékiel 1) és Szeráfok (Ézsaiás 6). Két angyalról név szerint is tudunk: Mihályról (vagy Mikál) (Dán 10,13 • Júd 9) és Gábrielről (Dán 9,21 • Lk 1,19;26).
A Szentírásban legyakrabban előforduló névtelen angyalok azonban különböző feladatokat látnak el - mind Istent szolgálva.

Imádat és dícséret - ez a mennyben végzett legfőbb foglalatosság (Ézs 6,1-3 • Jel 4-5).
Kinyilatkoztatás - hírvivőként szolgálnak, hogy átadják Isten üzenetét az embereknek. Õk segítettek közvetíteni Mózesnek a törvényt (ApCsel 7,52-53) és az üzenetek nagy részét is ők vitték Dániel és a Jelenések könyvében.
Vezetés - az angyalok adtak utasításokat Józsefnek Jézus születéséről (Mt1-2), az asszonyoknak a sírnál, Fülöpnek (ApCsel 8,26) és Kornéliusznak (ApCsel 10,1-8).
Ellátás - Isten angyalokat használt arra, hogy élelmet adjon Hágárnak (1Móz 21,17-20), Illésnek (1Királyok 19,6) és Krisztusnak, megkísértése után (Mt 4,11).
Védelem - Isten embereinek távoltartása a fizikai veszélytől, ahogy példa erre Dániel és az oroszlánok esete, vagy három barátja a tüzes kemencében (Dán 3 és 6).
Megszabadítás - Isten embereinek kiszabadítása a veszélyből. Angyalok szabadították ki az apostolokat a börtönből az ApCsel 5-ben, és ezt megismételték Péterrel az ApCsel 12-ben.
Megerősítés és bátorítás - angyalok erősítették meg Jézust megkísértése után (Mt 4,11), bátorították az apostolokat a prédikálásra, miután kiszabadították őket a börtönből (ApCsel 5,19-20), és megmondták Pálnak, hogy mindenki túléli a bekövetkező hajótörést (ApCsel 27,23-25).
Imák megválaszolása - Isten gyakran angyalokat használ fel, hogy az ő gyermekeinek imáira válaszoljon (Dán 9,20-24; 10,10-12 • ApCsel 12,1-17).
Gondoskodás a hívőkről a halál pillanatában - Lázár és a gazdag ember történetében azt olvassuk, hogy angyalok vitték Lázár lelkét “Ábrahám kebelére", amikor meghalt (Lk 16,22).

Írta: Dr. John Bechtle
Az angyalokban való hit a Szentírás állandó tanúságtételén alapszik. Ha nem létezik a szellemek világa, akkor Isten hazugságban vétkes, mivel Ő ezt mondta: ,,Angyalaimnak parancsoltam felőled, hogy megőrizzenek minden utadon." (Zsolt 91,11) Ha nincsenek angyalok, akkor Krisztus álmodozó volt, amikor így szólt: ,,Látni fogjátok, hogy megnyílik az ég és Isten angyalai föl-alá szállnak az Emberfia előtt." (Jn 1,51) Ha nincsenek angyalok, akkor Pál betegesen fantáziált, amikor ezt írta: ,,Benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat, trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat, mindent általa és érte teremtett." (Kol 1,16) Mind az Ó-, mind az Újszövetség számtalan helyén van szó angyalokról, akiket hírnöknek, küldöttnek, szellemnek, Isten fiainak, őrnek, a menny lakóinak, mennyei seregeknek neveznek.


Angyali rangsor


Az angyalok rangsorozása nem éppen könnyű feladat, főleg azért mert az emberi elme lineárisan gondolkodik kicsi-nagy, magasrangú-alacsonyrendű, jó-rossz. A valóságban viszont nincs ilyen az isteni erőnek rengeteg megnyilvánulási formája van és mindegyik egy egész szerves része, csupán a feladataik és erejük különbözteti meg őket egymástól.

Az elementálok és a dévák is az Angyali hierarchia részei.

Az Angyalokat különböző rendekbe sorolhatjuk a feladatkörük és erősségük szerint.

Elementálok: A "legalacsonyabb rendű" lények, az emberek szeme előtt megjelenhetnek, ködszerű foltok, felvillanásokban vagy különböző színes alakzatokban.
Továbbá közéjük sorolhatóak az elem lények a törpék, manók, tündérek, szilfek (légi szellemek), szalamandrák (tűzszellemek), illetve a sellők (vízi szellemek) csoportja is.
Az elementálok szoros kapcsolatban állnak a természettel és az elemekkel.

Dévák: fejlettebb elementálok, feladatuk: az évszakok felügyelete, a folyók és hatalmas erdők védelme, de megtalálhatóak szent kegyhelyek, szent épületek és különböző szent helyek környékén is.
Egyes Angyaltörténészek szerint három kategorikus szférába sorolhatóak az Angyalok.

Az első szféra Angyalai a legközelebb állnak Istenhez, s mennyei tanácsadóként szolgálnak:
Ők a Szeráfok, Kerubok és Trónusok.

A Szeráfok a legfelső Angyalcsoport, így legközelebb állnak Istenhez. Isten trónját körülvéve különböző hangokkal és a szférák zenéjével dolgoznak. Egyfolytában Istent dicsőítik s így a hangok segítségével egyensúlyban, tartják a bolygók mozgását és a mennyeket.
Az Ótestamentumban lángoló teremtményekként írják le őket, mert ők a szeretet Angyalai, és lángolnak a szeretettől. A szeretet szellemei. Ők hatják át a létezést szeretettel, az isteni szeretet hírnökei. A szeretet által teljes egységet alkotnak, nem különülnek el egymástól. Krisztus sok szentnek Szeráfként jelent meg. Az emberi lények a Szeráfoktól a hit és az isteni szeretet adományát kapják.

A Kerubok a második csoport Angyalai. Isten akaratát közvetítik minden síkon, azaz a mennyek krónikusai. Ők a bölcsesség angyalai, és a mennyek küszöbének őrei is, valamint a Frigyláda őrzőiként is ábrázolták őket. A Kerubok a Napból, a Holdból és a csillagokból sugárzó fény őrzői, nevük pedig imádkozót vagy bölcsességet jelent. Az összhang és harmónia szellemei. Az ő tevékenységük által lett a Káoszból Kozmosz. A Kozmosz jelentése: rend, rendezettség. A Kerubok segítségével hatja át az isteni rendező elv a létezést. Az égi világ rendjében, törvényszerűségeiben az ő tetteik nyilvánulnak meg. Mivel négyes dualitásban élnek, azaz négy-négy Kerub alkot teljes szellemi egységet, ezért sokszor négyarcú lényekként ábrázolják őket. Az emberi lények a Keruboktól a bölcsességet az erőt és a megvilágosodás isteni adományát kapják.

A Trónusok a harmadik helyen állnak a rangsorban, és ők a bolygók őrzői, más néven Ofanimok. Minden bolygónak saját trónusa van - a mi bolygónk Őrangyala a Föld Angyala. Sokszeműként és kerékként is ismertek, mert Isten trónusa körül hajtják kocsijukat, és mert befolyásolják kerekeinket, azaz csakráinkat. De hídként is szolgálnak az ember, az angyalok és Isten között, így összekötve az eget és földet.
Azoknak az Angyaloknak akiknek EL-re végződik a nevük szükségük van egy Ofanimra, hogy földi világunkban kifejthessék az erejüket. Az akarat szellemei. Ők hatják át a létezést akarattal, az isteni akarat hírnökei. Duálunióban élnek, két-két Trón alkot teljes szellemi egységet. Ennek megfelelően sok ábrázoláson kétarcú szárnyas lényekként ábrázolják őket. A Szaturnusz bolygó szellemi szférájában találkozhat velük az emberi szellem. Az emberi lények a Trónusoktól a teremtésünk megismerését és az isteni eszmék adományát kapják.
A második szférához tartoznak az Uraságok, Erősségek, Főhatóságok.

Az Uraságok a náluk alacsonyabb rangsorban lévő Angyali csoportoknak a kormányzói és szabályozói. Feladatuk, hogy tanácsokkal lássák el ezeket az Angyalokat. Az ábrázolásokon jobb kezükben arany pálcát tartanak, a bal kezükben Isten Pecsétjét. A bölcsesség szellemi lényei. Ők hatják át az egész létezést bölcsességgel, az isteni mindentudás hírnökei. Az emberiség nagy tanítómesterei tőlük merítették bölcsességüket. A Jupiter bolygó szellemi szférájában találkozhat velük az emberi szellem. A valódi bölcsesség nem kimondható, hanem erő és fény, az Uraságok emanációja! Az emberi lények az Uraságoktól az ellenségeink legyőzéséhez szükséges tudást és az üdvözölés titkának isteni adományát kapják.

Az Erősségek az ötödikek az Angyalok rangsorában. Két angyal közülük jelen volt Jézus Mennybe menetelénél. A csodák és az áldások Angyalainak tartják őket. Az Isteni fényt képesek hatalmas erővel sugározni, ezért gyakran utalnak rájuk ragyogó vagy fényes jelzővel. A mozgás szellemei. Az ő hatásuknak köszönhető, hogy minden mozog, minden rezeg, a legkisebb atomtól a legnagyobb galaxisokig. A emberi mozgás is általuk alakult ki. A szakrális mozgással, a templomi tánccal feléjük próbáltak közeledni. A Mars bolygó szellemi szférájában találhatók. Az emberi lények az akadályok legyőzésének isteni adományát kapják.

A Főhatóságok a hatodik helyet kapták az Angyalok között. Ők felügyelik a halált, a születést és az újjászületést. E csoport tagjai vezetik az Akasha krónika feljegyzéseit. Az Akasha krónika a szellemi világban lévő minden tudás kalendáriuma, melyben leírva megtalálható a lélek fejlődése során előforduló összes cselekedet és gondolat. Azonkívül megvédik lelkünket a gonosz lényektől, és bosszút állnak a világban munkálkodó gonoszon. A forma szellemei. Minden forma mögött az ő hatásuk keresendő. Az emberi forma is nekik köszönhető, amit úgy alakítottak ki, hogy az lehetővé tegye az emberi szellem testet öltését. A formák kialakítását a hang segítségével végzik. A formákkal való munka a művészetben nyilvánul meg leginkább. A szellemi alapokon nyugvó művészeti tevékenység közelebb visz a Forma szellemeihez, akiknek a bibliai neve: Elohím. A Nap szellemi szférájában találjuk meg őket.


A harmadik szféra Angyali csoportjai a Fejedelemségek, Arkangyalok
Ide tartoznak a Fejedelemségek, Arkangyalok, Angyalok.

Fejedelemségek vagy Hercegségek a hetedikek az angyali rangsorban és a nagyobb szervezetekre, csoportokra vigyáznak. Nemzetek, városok, sőt egyes vezetők felett is őrködnek. A hit szerint ebből a rendből származott az az Angyal is, aki Dávidnak segített legyőzni Góliátot.

Az Arkangyalok az Angyalok hierarchiájában a nyolcadik helyen vannak, és általában ők a legismertebbek: Mihály, Gábriel, Rafael, Uriel, Metatron, Sandalfon Arkangyalok. "Megvilágító Angyalok is", mert vigyázzák, megvilágítják és irányítják az Angyalok csoportjait, és az emberiség minden részletét. Mivel minden Arkangyalnak és Angyalnak az a feladata, hogy segítsenek nekünk embereknek, így bármikor és bármilyen problémával kapcsolatban hívhatjuk őket, készséggel segítenek. Mások megsegítése céljából is hívhatjuk őket, ezért is jó ha ismerjük nevükhöz tartozó feladatkörüket, mert így célirányos a cselekedet.

A népek szellemei. Minden népnek van egy szellemi vezetője, a nép géniusza. Régen tudtak róla, imádkoztak hozzá, áldozatokat mutattak be neki. Egy adott nép temperamentumában, nyelvében tükröződik hatásuk. Régen a nép királya beavatás révén- élő kapcsolatban állt a nép arkangyalával, így a magasabb isteni szándékok alapján vezette a népet. A népi hagyomány megismerése és ápolása segíti a velük való kapcsolatot. Szellemi hazájuk a Merkúr bolygó szellemi szférájában található.

Angyalok: Legnagyobb csoportjuk az egyes ember lelki-szellemi vezetéséért felelős. Leszületéskor minden ember kap maga mellé egy védőangyalt, aki egészen haláláig segíti, inspirálja, terelgeti védencét. Ők állnak legközelebb az emberhez. Velük lehetséges először az élő kapcsolat kialakítása. Az ember karmájának, előző életeinek, jelenlegi életfeladatának ismeretében a lehető legjobb módon tudják segíteni az embert, ha létrejön velük a kapcsolat. Szellemi hazájuk a Hold-szférában található. Az ősi időkben az ember ösztönös kapcsolatban állt védőangyalával, a későbbiekben azonban ez a kapcsolat megszűnt. A mai kor egyik feladata védőangyalunkkal az élő, tudatos kapcsolatfelvétel.


Archék: A kor szellemei. Egy-egy koron keresztül vezetik az emberiséget az adott kor feladatainak megfelelően. Hatással vannak a Föld és az ember fizikai testére. A jelenlegi korszellemi vezetője: Michael arché. Michael Nap-arché, az összes többi arché szellemi vezetője. Az Új Kor szellemi vezetője Uriel arché. Ő az Új Földfejlődés legfőbb segítője. Az archék a Vénusz bolygó szellemi szférájában találhatók.

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya


A 103. zsoltár: ,,Áldjátok az Urat, angyalai, mind, ti hatalmasok, kik teljesítitek parancsait, és lesitek a szavát! Áldjátok az Urat, égi seregek, mind, ti szolgái, kik teljesítitek akaratát!" (Zsolt 103,20-21). A 148. zsoltár kezdő versében pedig eképpen imádkozunk: ,,Dicsérjétek az Urat a mennyből, dicsérjétek a magasságban! Dicsérjétek, angyalai mind, dicsérjétek, égi seregek!"

Ők, a mennyeiek nemcsak velünk imádkoznak, hanem értünk is. A Jelenések könyvében János látja, amint ,,a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt. Hárfája volt mindegyiknek és tömjénnel tele aranycsészéje - ezek a szentek imádságai." (Jel 5,8). A mennyben lakó szentek tehát Istennek ajánlják a földön élő szentek imádságait.

Az angyalok ugyanezt teszik: ,,Jött egy másik angyal, megállt az oltár előtt, aranyfüstölő volt nála. Sok tömjént kapott, hogy az összes szent imádásával tegye az aranyoltárra, amely az Isten trónusa előtt állt. Az angyal kezéből a tömjén füstje a szentek imádásával felszállt az Isten elé." (Jel 8,3-4)

Jézus maga óva int a kicsinyek megbotránkoztatásától, mert őrangyalaik biztosított közbenjáró befolyással bírnak az Atyánál: ,,Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát." (Mt 18,10)


ANGYAL témában keresel? - ITT mindent megtalálsz! >> : Link
Küzdelem önmagunkkal ~ Angyalmandala : Link
Link


 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Angyali hálaima
  2014-09-13 18:14:20, szombat
 
 Forrás : Angyali Segítség

Angyalmeditáció : Link

Angyali inspiráció Link

Napkapu.hu « RAFAEL ARKANGYAL : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Angyali inspiráció
  2014-09-13 18:06:30, szombat
 
 
Kérdések és kérések az angyalokhoz

Az angyalok csak akkor avatkozhatnak be az életünkbe, ha erre felhatalmazzuk őket, azaz ha kérünk tőlük. A szabad akarat törvénye miatt ugyanis akkor sem segíthetnek, ha nálunk is jobban tudják, mire van szükségünk. Sőt! Ha kérünk, akkor csak azt tehetik, amit kértünk, még ha tudják is, hogy épp nem a legjobb kérést fogalmaztuk meg. Ezért is kell figyelnünk az angyalaink válaszait, hallgatni a megérzéseinkre. Mert azokon keresztül üzennek az angyalok. Gyakran elmondják azt is, hogy mit kellene kérnünk, milyen felhatalmazást kellene adnunk nekik. Néha pedig az a legjobb, ha azzal kezdjük, hogy kérdéseket teszünk fel az angyaloknak, és csak a válaszok megérkezése után kérjük a segítségüket.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Angyali hálaima
  2014-08-31 11:45:48, vasárnap
 
 Angyali hálaima,Blogja : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Kereszténység és Newman bíboros
  2014-08-31 11:15:10, vasárnap
 
 Kereszténység és Newman bíboros

A legtöbb keresztény gondolkodó úgy véli, hogy az angyalok közvetítő szerepet töltöttek be a megváltás műve előtt Isten és az emberiség között. Viszont a megváltás műve óta Krisztus a közvetítő ember és Isten között. Így szerintük az angyalok szerepe és jelentősége jócskán csökkent. Ki közvetít akkor ember és Isten között: az angyalok vagy Krisztus?

A szellemtudomány megadja a választ: amikor Krisztus alászállt az emberek világába, áthaladt az angyali hierarchiákon. Az angyalok magukba szívták a Krisztus-impulzust. Az emberek és Isten között a megváltás óta tehát azok az angyalok közvetítenek, akik felvették magukba a Krisztus-impulzust!

Newman bíboros volt az az ember, aki próbálta az egyházi tanításokba visszacsempészni az angyalok tanát. 1833-tól ő látta el az Oxford Mozgalom vezetői tisztjét. Az Oxford Mozgalom fő célkitűzésének tekintette, hogy az emberekben visszaállítsa a természetfeletti világok iránti érzéket. Newman bíboros tizenkét előadást tartott az angyalok világáról, 1850-ben.

"Egy művelt kornak, mint a miénk is, az a bűne, hogy alig tud valamit is mondani az angyalokról. Bűn az is, hogy abból, amit magunk körül látunk, nem az angyalok tevékenységének tulajdonítjuk, hanem bizonyos elfogadott természeti törvénynek." (Newman bíboros)

A Biblia alapján Nevman bíboros az angyalokat "munkatársainknak" nevezte el. A Bibliára támaszkodva bátran beszélt az angyalok természetéről és feladatáról. Meggyőződése volt, hogy az igazi keresztény élet az angyalok jelenlétében folyik.

"Egy ember sem oly alacsonyrendű, hogy ne volna angyala, aki vigyáz rá."
(Newman bíboros)

Newman bíboros sokszor beszélt az ember védőangyaláról. Az elmúlt évtizedek Mária-jelenéseinél Mária többször is kérte az embereket, hogy naponta imádkozzanak a védőangyalukhoz.

"Az ember bűnös, mert semmibe veszi a láthatatlan szolgák (angyalok) ezreinek és tízezreinek a tevékenységét."
(Newman bíboros)

Az embernek aktívan és tudatosan együtt kéne munkálkodnia az angyalok világával. Sajnos kimondhatjuk: aki nincs velük, az ellenük van! Aki nem segíti aktívan és tudatosan az angyalok munkáját, az hátráltatja őket. Így a szellemtudomány feladata: egy krisztocentrikus angelológia megteremtése.

"Sok csodálatos dolog van ebben a világban, de egy angyal sokkal csodálatosabb mindennél. És ha egy teremtmény ilyen csodálatos, milyen lehet akkor a Teremtő?"
(Newman bíboros)


Az angyalok olyan entitások, akik a fizikaitól eltérő, asztrális dimenziók tiszta lényei, akik egyúttal áthatják a mi emberi életünket is folyamatosan,és segítenek ha kérjük.

Vannak entitások, akiket mi, angyal fogalommal jelölünk. Azonban, az ilyenektől, az ember az értékesebb entitás. Az angyal, bizonyos, magasan értékelhető tulajdonsággal volt megteremtve. A rá rótt kötelességei nem igénylik, sőt, nem is teszik lehetővé, a földi inkarnációjukat. Soha sem szereznek hasonlóan értékes tapasztalatokat, mint az ember.
Így, megmaradnak az eredeti szinten, az eredeti képességeikkel. Minden leszületett ember, sokszor reinkarnálódhat. Ezáltal fejlődésének határa, szó szerint, a csillagos ég. Akármilyen mélyen kezdte, előbb-utóbb, a végén, mégis eléri a maga Avatar állapotát.
Eggyé válik a Forrással, a Teremtővel, a Jelenlévővel.
Túllépve így, minden angyali szinten.


A szentírásokban sok utalás található angyalok munkájára. Az angyalok időnként mennydörgés hangján szólnak, amikor átadják Isten üzeneteit (Móziás 27:11-16). Igazlelkű halandó emberek is nevezhetők angyaloknak (JSF, 1 Móz. 19:15). Egyes angyalok Isten trónja körül teljesítenek szolgálatot a mennyben (Alma 36:22).

Jákób Isten angyalait látta, amint fel- és alájárnak, 1 Móz. 28:12. Isten angyalai találkoztak Jákóbbal, 1 Móz. 32:1-2. Gedeon szemtől szembe látta az Úr angyalát, Bír. 6:22. Egy angyal kinyújtotta kezét Jeruzsálem fölé, hogy elpusztítsa azt, 2 Sám. 24:16. Egy angyal megérintette Illést és azt mondta neki: Kelj fel és egyél, 1 Kir. 19:5-7. Dániel látomásban látta Gábriel angyalt, Dán. 8:15-16. Mihály angyal segített Dánielnek, Dán. 10:13. Gábriel angyalt Isten küldte, Luk. 1:19, 26-27. Az ördög angyalai bilincsben maradnak az ítéletig, Júd. 1:6 (2 Pét. 2:4). Az emberek mennyből alászálló angyalokat láttak, 3 Ne. 17:24. Moróni írt az angyalok szolgálattételéről,
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Szent Mihály arkangyalról
  2014-08-27 15:30:15, szerda
 
 

Monte Sant'Angelo:

A Szent Mihály Arkangyal Szentély egy szent barlang, egyben népszerű katolikus kegyhely San Giovanni Rotondo közelében. Ezen a helyen jelent meg három alkalommal is Szent Mihály Arkangyal és maga szentelte meg ezt a helyet. A három jelenés 490-ben, 492-ben és 1656-ban történt.

Szent Mihály Arkangyal első alkalommal 490-ben jelent meg a Monte Sant' Angelo-n. A hagyomány szerint egy helyi nemes, Elvio Emmanuele elveszítette gulyájának egyik bikáját. Hosszú keresés után megtalálta a bikát egy barlangban, melynek kificamodott az egyik lába. Mivel nem tudta megközelíteni az állatot, Elvio kilőtt a bikára egy nyílvesszőt, hogy elpusztítsa, azonban az irányt változtatott és őt magát sebezte meg. Elvio meghökkent és (feltehetően vérezve) a helyi püspökhöz, Aubert de Avranches-hoz ment, aki elrendelte, hogy három napig imádkozzék és böjtöljön.

A három nap letelte után Szent Mihály Arkangyal megjelent a püspöknek és a következőket mondta:

,,Én vagyok Szent Mihály Arkangyal és örökké az Isten jelenlétében tündöklöm. Ezt a barlangot én választottam és általam megáldatott. Nincs szükség a bika vérének kiontására. Azon a helyen, ahol ez a szikla szélesen megnyílik, az emberek bűnei bocsánatot nyernek és amit ezen a helyen imában kérnek, meg fogják kapni. Ezért menj fel a hegyre ehhez a barlanghoz és ajánld fel a keresztények Istenének!"

A püspök az esemény után a saját pszichés állapota miatt kezdett aggódni és inkább nem foglalkozott a történtekkel. Két évvel később a Siponto nevű keresztény várost, amely a püspöki egyházmegye része volt, megtámadta az Odoacre nevű másik város pogány serege. Szent Mihály ismételten megjelent a püspöknek. Ezúttal ígéretet tett a város megmentésére. Amint ez megtörtént, Odoacre-t egy heves vihar pusztította el és Siponto lakossága megmenekült. Hálaadásképpen a püspök körmenetet vezetett a hegy tetejére, de nem mert belépni a barlangba. Hamarosan harmadszorra is megjelent Szent Mihály a püspöknek és utasította, hogy lépjen be a barlangba. Így szólt hozzá:

,,Nem fontos, hogy te is felajánld ezt a templomot, melyet én már megszenteltem a jelenlétemmel. Lépj be és imádkozz a segítségemmel és dicsőítsd a Szentlelket. Meg fogom majd mutatni, hogy ez a hely általam már megszenteltetett."

A püspök ekkor belépett a barlangba, ahol egy vörös lepellel letakart oltárt talált, rajta egy kristály kereszttel, valamint egy lábnyomra is lelt a földön. A püspök ekkor azonnal egy kápolna megépítését kezdeményezte a barlang bejáratánál, azonban ő maga nem szentelte azt fel, mivel előtte Szent Mihály már megtette. Ez a templom később aztán Mennyei Bazilika néven vált ismertté.

Szent Mihály Arkangyalnak volt egy újabb jelenése ugyanitt, 1656-ban, egy nagy pestisjárvány idején. A helyi püspök Szent Mihály védelméért esedezett és az Arkangyal megjelent neki. A járvány ezután megszűnt és a hegyi kegyhely népszerűbbé vált, mint valaha.

A szentély népszerű zarándokhely volt évszázadokom keresztül. Assisi Szent Ferenc, Clairvaux-i Szent Bernát, Svéd Szent Brigitta, Szent Gerhard Majella, Vercelli Szent Vilmos, továbbá hat pápa is elzarándokolt ide, hogy kérje Szent Mihály védelmező erejének segítségét.

A katolikus hagyomány szerint Szent Mihály (Mihály arkangyal) egyike a 7 arkangyalnak (főangyalnak), ő a mennyei hadak nagy vezére és győztes harcosa. Ünnepnapja szeptember 29. (a VI. századtól tartják.) Jelképe hatalmas kardja, mellyel legyőz minden gonoszt, akaratereje hatalmas, mint ahogyan ő maga is. Isten iránti hűsége megingathatatlan.

Nevének jelentése:
Neve a héber ,,mi ká él" = ,,ki olyan, mint az Isten?" kifejezésből ered. A keresztény hagyomány szerint Szent Mihály arkangyal az Istenhez hűséges angyalok vezére, akik Isten oldalán állnak a lázadó angyalok, azaz a gonosz lelkek elleni harcban. Az Istenhez hűséges angyalok jelszava, csatakiáltása: Ki olyan, mint az Isten?!, aminek voltaképpeni értelme ez: Senki sem olyan, mint az Isten, vagyis: Isten a leghatalmasabb, ő a győztes, őt kell Úrnak elismerni, őt kell szolgálni.

Tettei:
Bibliai történetekhez kapcsolódóan:
• Az Isten ellen fellázadt Sátánt (Lucifert) eltiporta, és lándzsájával átszúrta, majd letaszította a földre.
• Felemelte a mennybe Énokh prófétát.
• A Jelenések Könyve szerint a végítéletkor feloldozza a Sátán láncait és ideiglenesen hagyja, hogy kitombolja magát a földön.

Nem bibliai legendák szerint:
• 452-ben Attila, a hunok fejedelme Ravennánál tárgyalt I. Leó pápával és ,,ekkor feje fölött a levegőben egy férfiút láta lebegni, kezében kivont karddal, ki fogait csikorgatva fejét lecsapni fenyegetőzik" Forrás: Márk Krónikája-Képes krónika
• 1077 körül Szent László és Salamon viadala közben Salamon ,,két angyalt láta László feje fölött tüzes karddal repkedve és ellenségeit fenyegetve" Forrás: Márk Krónikája- Képes krónika

Szimbolika
A többi főangyalhoz hasonlóan a művészetben általában szárnnyal van ábrázolva, egyházi ruhában (alba, dalmatika, vagy pluviálé), vagy harci öltözékben (karddal, pajzzsal és kopjával), lábánál a legyőzött sárkánnyal (a Sátán megtestesítőjével).

Többször ábrázolják mérleggel a kezében, mint a jó és a rossz eldöntésére hivatott személyt, a lelkek mérlegelőjét.

Mihály (Micháél) és Gábor (Gabriél) arkangyal képe megjelenik a magyar Szent Koronán is.

A magyar néphagyományban Szent Mihály ott van a haldoklók mellett, segít itthagyni a földi világot, átkíséri a lelkeket a túlvilágra. Ehhez a jelenséghez kapcsolódik a Szent Mihály lova elnevezés. Innen a magyar néphagyományban a Göncölszekér másik neve, Szent Mihály szekere, sőt, a Tejút egyik középkori neve Szent Mihály útja.

Szent Mihályról elnevezett magyar helyek:
A legtöbb magyar (a történelmi Magyarországot is beleértve) templom Szent Mihály nevét viseli. A legrégebbi magyar (rovás)írásos emlék Szent Mihályról Vargyason található, a régi templom egyik kövén, melynek felirata: ,,Mihály, Isten szentje".
--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------

Szent Mihály-ima
XIII. Leó pápa (1810-1903, 1878-tól pápa) éppen szentmiséjét fejezte be egy vatikáni kápolnában 1884. október 13-án. Már távozni készült, amikor hirtelen megállt az oltár lépcsőjénél. Mereven állt mintegy tíz percig, mint aki önkívületbe esett. Arca hamuszürke lett. Amikor végre megmozdult, egyetlen szót sem szólt a körülötte állókhoz, hanem dolgozószobájába sietett és íróasztalához ült. Ott megfogalmazta azokat az imákat, amelyek végzését minden szentmise után elrendelte. Ezek egyike az alább következő imádság Szent Mihály támogatásáért a sátán elleni harcban.

Latinul:
Sancte Michael Archangele,
defende nos in proelio;
contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.
Imperet illi Deus, supplices deprecamur:
tuque, Princeps militiae Caelestis,
satanam aliosque spiritus malignos,
qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo,
divina virtute in infernum detrude.
Amen


Magyarul:
Szent Mihály arkangyal,
védelmezz minket a küzdelemben;
a Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük: ,,Parancsoljon neki az Isten!"
Te pedig, mennyei seregek vezére,
a Sátánt és a többi gonosz szellemet,
akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!
Amen


Bizalmas munkatársainak XIII. Leó pápa elárulta, hogy ördögien gonosz hangot hallott, amint ezt mondta: ,,El tudom pusztítani Egyházadat!" Jóságos hang válaszolt. A pápa úgy érezte, az Úr beszél a Sátánnal. Hasonlóan a Jób könyvében zajló párbeszédhez (Jób 1,6-12; 2,1-7), a Sátán időt és felhatalmazást követelt, hogy csapásokkal sújtsa az Egyházat, az Úr pedig hatalmat engedett neki a XX. század nagyobb része fölött, hogy Egyházát próbára tegye.

Sajnos a II. Vatikáni Zsinat liberális egyházpolitikájának következtében már nem mondjuk kötelezően ezt a gyönyörű imát a szentmisék után. Jó lenne ismét ,,divatba hozni", ill. legalább mi magunk illesszük bele a mindennapi imaéletünkbe!
Ima Szent Mihály segítségéért / 1

Szent Mihály, imádás lángja, igazság villogó kardja, a fény légióinak hadvezére, sugárzó szellemi hatalom, küzdötárs és jóbarát, oltalmunk és segítségünk! Segíts Istent imádnunk, támogass a hit jó harcában, légy pajzsunk és páncélunk a sátán rohamai ellen, kísérj el minket az igazság és áldozat útján, amelyet Jézus Krisztusban járunk! Vezess gyözelemre a sötétség démoni erői ellen! Jézus drága Vérével megerősítve ki akarunk tartani a föltámadt Úr mellett, az evangéliumi reménység mellett. Hűségesek akarunk lenni Isten dicsőségének megvallásában szóval és tettel. Velünk vagy, veled vagyunk, szolgatársaid Isten elött, szent helytállásban, örvendező szeretetben, a Szentség Lelkében, mennyei harmóniában, Izrael Istenének győzelmes seregében. Amen.

Ima Szent Mihály segítségéért / 2

Könyörülő Istenünk, küldd el hozzánk hatalmas angyalodat, Szent Mihályt, hogy a mennyei seregek élén szent neved dicsőségéért és a mi lelki szabadságunkért küzdve, a sötétség fejedelmét visszaverje, a lázadó angyalokat elűzze, befolyásuktól mindnyájunkat szabaddá tegyen, s világgá kiáltsa: «Ki olyan, mint az Isten?»
Mert nincs szentség olyan, mint a Te szentséged, nincs hatalom olyan, mint a Te hatalmad, nincs jóság olyan, mint a Te jóságod, és nincs bölcsesség olyan, mint a Te bölcsességed, Urunk és Királyunk, emberek és angyalok Teremtője, aki Fiad vérével megváltást szereztél nekünk a sátán és a gonosz lelkek hatalmából.

Küldd el Szent Mihály arkangyalt és szent angyalaid tündöklő sokaságát oltalmunkra és megvilágosodásunkra, a bűn hálóinak szétszakítására, a csüggedés kísértésének leküzdésére, az istenkáromlás gyalázatának eloszlatására, a gyűlölet és gőg megfékezésére.

Szabadító Istenünk, tisztaság és békesség forrása, adj nekünk győzelmet Jézus föltámadása által, Lelked hatalma által, angyalaid közreműködése által! Oltalmazz meg a gonosztól, hogy a szent angyalok dicsőséges seregével egyesülve áldhassunk és magasztalhassunk mindörökkön örökké.
Amen.
Akos - Szent Mihaly-ima : Link


Dalszöveg

Szent Mihály Arkanagyal!
Védelmezz minket a küzdelemben!
A sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk!
Esedezve kérjük: parancsoljon neki az Isten!
Te pedig mennyei seregek vezére,
A sátánt és a többi gonosz szellemet,
Akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban,
Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére!

Amen
A Hold erőivel sokszor hozzák kapcsolatba az angyali fénylényeket.

A Holdnak van egy növekvő, és van egy csökkenő fázisa, mindkettő 14 napig tart. A növekvő fázis Újhold, a csökkenő fázis Telihold után kezdődik. A holdfázisok 28 napos ciklusban ismétlődnek. Ne felejtsük el, ez van hatással a nők menstruációs ciklusára is.

Minden naphoz rendeltek egy angyalt, ők a Hold angyalai. Nézzük meg nevüket, napok szerint. Ez a felsorolás segíthet abban, hogy bármelyik napon, nevén megszólítva az aktuális Hold angyalt, segítséget, támogatást tudj kérni, éppen aktuális helyzetedben, problémádban, vagy hálát adj mindenért, és ezért szólítsd meg őket!

Növő fázis:

Geniel /Újhold angyala/ 8. Amnediel
Enediel 9. Barbiel
Anixiel 10. Ardifiel
Azariel 11. Neciel
Gábriel 12. Abdizuel
Dirachiel 13. Jazeriel
Seliel 14. Ergediel

Fogyó fázis:

15. Atliel /Telihold angyala/ 22. Geliel

16. Azeruel 23. Rekviel

17. Adriel 24. Abrinael

18. Egibiel 25. Aziel

19. Amutiel 26. Tagriel

20. Küriel 27.Atheniel

21. Bethnael 28. Amnixiel

Hívd őket, szólítsd őket nevükön, meditálj velük, kérj útmutatást, jeleket, bátran mondj el nekik mindent, s tudd, ők is minden pillanatban készen állnak arra, hogy segítsenek, kéréseid irányába tevékenyen beavatkozást vigyenek véghez!

Egy mécses vagy gyertya lángja mellett csendben kérj, imádkozz, de akár hangosan is!

Az irányítást, jeleket, mindig megkapod, leginkább megérzések, belső sugallatok által. Bízz ezekben, bízz magadban és az angyalokban!

Figyeld meg az embereket, akik körülvesznek! Figyeld meg tükreidet. Hiszen lehet, hogy a Hold angyalok éppen rajtuk keresztül juttatják el hozzád az üzeneteiket.

Küldj szeretetet a Hold angyalok felé is, és érezd, hogy általuk is a Végtelen Isteni Fény árad le rád!


Szécsi Ildikó

Forrás:http://www.angyalisegitok.eoldal.hu 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
A 4 Évszak Arkangyalai
  2014-08-22 10:51:25, péntek
 
  Az ezoterikus gondolkodás szerint minden évszakhoz hozzárendelődnek bizonyos mágikus erők. Ily módon az évszakoknak is megvannak az arkangyalai, amelyek az adott időszakban közelebb kerülnek a föld szférájához, ezért a kozmikus energiát erősebben tudják közvetíteni. : Link
Beszélgetés Dr Doren Virtuevel

Mindenki körül ott vannak az angyalok seregei, és minden angyal azt szeretné, ha még inkább az életünk részévé válhatnának. Arra kérem az olvasókat, hogy képzeljék el a védőangyalukat! Gondolkodjanak, vajon nem azért szorongatott-e az életük, mert elutasítják a segítségét? Tegyenek egy szívességet az angyaluknak, és kérjenek tőle valami segítséget! Az angyaloknak semmi sem okoz nagyobb örömet, mint az, ha akár kisebb, akár nagyobb dologban, de segíthetnek. Fogadják el a segítséget, ha megérkezik!

Az interjút Michael Peter Langevin
és Mike Richma
Arkangyali segítség a problémák megoldásához!A nagyvilág eseményei, világbéke - Chamuel

Alvászavarok - Michael

Bizalomhiány, személye problémák, szomorúság - Zadkiel és Sandalfon

Elromlott tárgyak javítása - Michael

Elveszett tárgyak - Chamuel

Emlékezés, memória - Zadkiel

Fejlődési problémák, lassú haladás - Rafael

Gyász, halál, súlyos betegségek, haldoklás, gyász - Azrael és Rafael

Gyermekszülés, gyermeknevelés, terhesség, örökbefogadás - Gábriel és Rafael, Sandalfon

Gyógyítás, egészség - Rafael és Metatron

Házi-állatok gondozása-gyógyítása - Ariel és Rafael

Kertészkedés, növénytermesztés, Földgyógyítás - Uriel

Kommunikáció, levélírás, telefonhívás, e-mail - Gabriel és Metatron

Kreativitás, alkotás, tervezés - Gábriel és Jofiel

Lelki fejlődés, tisztánlátás - Jeremiel és Raziel

Matematikai problémák - Raziel

Otthon, lakóhely - Chamuel

Pénzügyi aggályok, anyagi biztonság - Michael

Spirituális fejlődés, hit - Metatron és Sandalfon

Szerelem, személyes kapcsolatok - Haniel

Tanulás, vizsgák, interjúk, és beszédek - Haniel és Uriel

Utazás, közlekedés - Rafael

Védelem, biztonság - Chamuel és Michael
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
Mit mond a Biblia az angyalokról?
  2014-02-12 12:37:57, szerda
 
  Az angyalok szellemi lények, intelligenciával, érzelmekkel és akarattal rendelkeznek. Intelligensek (Máté 8:29; 2 Korintus 11:3; 1 Péter 1:12), érző lények (Lukács 2:13; Jakab 2:19; Jelenések 12:17), és akarattal rendelkeznek (Lukács 8:28-31; 2 Timóteus 2:26; Júdás 6). Az angyalok szellemi lények (Zsidók 1:14), igazi fizikai test nélkül. Az a tény azonban, hogy nincs fizikai testük, nem jelenti azt, hogy nem különálló egyéniségek (ugyanez vonatkozik Istenre is).

Az angyalok által birtokolt tudás korlátolt, mivel ők is teremtmények. Ez azt jelenti, hogy nem tudnak mindent, amit Isten tud (Máté 24:36). Úgy tűnik azonban, hogy valóban nagyobb tudással rendelkeznek, mint mi emberek. Ezt három okkal magyarázhatjuk: 1.) Az angyalok az univerzumban magasabb rendűeknek lettek teremtve mint az emberek. Ezért értelemszerűen nagyobb tudással rendelkeznek. 2.) Az angyalok mélyebben tanulmányozzák a Bibliát, mint mi, és ezáltal nagy tudásra tesznek szert (Jakab 2:19; Jelenések 12:12). 3.) Az angyalok az emberi tevékenység hosszas megfigyelése által is tudás szereztek. Az emberekkel ellentétben az angyaloknak nem kell történelmet tanulniuk, mert ők átélték azt. Ezért tehát tudják, mit és hogyan reagálnak különböző helyzetekre, így az embereknél nagyobb pontossággal előre tudják jelezni hogyan fogunk cselekedni az egyes szituációkban.

Habár van akaratuk, az angyalok, úgy, mint az emberek is Isten akaratának alárendeltjei. A jó angyalokat Isten küldi, hogy segítsék a hívőket (Zsidók 1:14). Íme néhány tevékenység, melyet a Biblia az angyaloknak tulajdonít:

A.) Istent dicsőítik (Zsoltárok 148:1,2; Észaiás 6:3)
B.) Istent imádják (Zsidók 1:6; Jelenések 5:8-13)
C.) örvendeznek azon, amit Isten tesz (Jób 38:6-7)
D.) Istent szolgálják (Zsoltárok 103:20; Jelenések 22:9)
E.) Isten előtt állnak (Jób 1:6; 2:1)
F.) Isten ítéletének végrehajtói (Jelenések 7:1; 8:2)
G.) Választ hoznak az imádságokra (Cselekedetek 12:5-10)
H.) Segítenek az emberek Krisztusnak való megnyerésében (Cselekedetek 8:26; 10:3)
I.) A keresztények munkálkodását és szenvedését vizsgálják (1 Korintus 4:9; 11:10; Efézus 3:10; 1Péter 1:12)
J.) Bátorítanak a veszélyben (Cselekedetek 27:23,24)
K.) A hívőkről gondoskodnak haláluk órájában (Lukács 16:22)

Az angyalok az élőlényeknek egy teljesen külön faja, mint az emberek. Az emberek nem válnak angyalokká haláluk után. Az angyalok soha nem lesznek, és nem is voltak angyalok. Isten teremtette az angyalokat, csakúgy mint az emberiséget. A Biblia sehol sem írja, hogy az angyalok Isten képére és hasonlatosságára lettek volna teremtve, mint az emberek (1 Mózes 1:26). Az angyalok szellemi lények, akik bizonyos mértékben képesek fizikai formát ölteni. Az emberek viszont elsősorban fizikai lények, ám szellemi tartalommal töltve. A legnagyobb dolog, amit az angyaloktól tanulhatunk, az az ő azonnali és feltétel nélküli engedelmességük Isten parancsainak.


Forrás : Link

Az angyalok és sátán mennyit látnak/tudnak a világból? : Link


A hét angyali napjai- Angyalmágia a napok angyalaival:Link


Angyali titkosírás

Ha vágyaidat, kívánságaidat átírod angyali írásra, azzal megvalósulásuknak egy kedvező hatást biztosíthatsz. Egy erőteljes pozitív töltetet adhatsz nekik. Már az a tény, hogy vágyaidat meg tudod fogalmazni, és a mágia mellett döntöttél, segíthet eltávolítani a helyzettel kapcsolatos félelmeidet és a bizonytalanságot. Emellett fizikai értelemben is összekapcsolódsz az angyalokkal, a papír segítségével, melyre az angyali betűk használatával róttad fel kéréseidet.

Nincs szükséged bonyolult eszközökre. Alapvetően elegendő egy toll és egy darab papír. Ha akarod, használhatsz színeseket, filceket, zsírkrétát, amihez csak kedved van.

Titkosírás mágia

Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket:

1. Nézz utána a mágikus megfeleléseknek (angyali órák, napok stb.)
2. Egyértelműen fogalmazd meg a kívánságodat.
3. Alapozás és középpont megtalálás.
4. Írd le a kívánságodat egy papírra.
5. Az angyali ábécé használatával fordítsd le a szöveget angyalnyelvre.
6. Töltsd fel energiával a kívánságodat.


Ennyi az egész. A papírt helyezd az oltárra. Amikor a kívánt eredményt elérted, hatástalanítsd a papírt, és égesd el. Az angyali ábécét sokféle célra használhatod. Írhatsz vele gyertyára, hímezhetsz vele ruhára, belevésheted a szövegeket, vagy monogramokat ékszerbe stb. A szöveg köré rajzolhatsz egy kört, vagy egy négyzetet, írhatod piktogramok mellé, használatának lehetőségei határtalanok. Készíthetsz kis medált is, akár az arkangyalok nevéből is.

http://elozoeletek.blogspot.com/2011/07/angyali-titkosiras.html 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Angyalok II. ❤  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 390
  • e Hét: 390
  • e Hónap: 3273
  • e Év: 329092
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.