Regisztráció  Belépés
lyzbet3.blog.xfree.hu
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. Köszöntelek a blogomban. ...... Elizabeth
1970.10.13
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Almás palacsinta
  2010-11-25 23:42:31, csütörtök
 
  Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg cukor, pici só, 10 dkg zsír, 3dl tej, fél kg alma, fahéj, 2 db tojás.
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kicsavarjuk. A lisztből, tojásból, tejből, 5 dkg cukorral, pici sóval palacsintatésztát készítünk, és belekeverjük a kicsavart almát. Kisütjük, almadzsemmel megkenjük, felcsavarjuk és megesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás pite (amerikai recept)
  2010-11-25 23:41:37, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg liszt, 1/4 teáskanál só, 10 dkg fagyos zsír, 3 evőkanál jeges víz.
Az almatöltelékhez: 6 nagyobb alma, 1 teáskanál friss citromlé, 1/2 teáskanál citromhéj, 6 dkg barna cukor, 1 teáskanál fahéj, 1/4 teáskanál szerecsendió, 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1/8 teáskanál őrölt gyömbér, 1 evőkanál finomliszt, egy evőkanálnyi vaj apróra vágva.
A kenéshez: tej, fahéjas cukor.
Elkészítés:
A tészta összeállítása: összekeverjük a lisztet és a sót, majd belemorzsoljuk a zsírt. Először csak 2 evőkanálnyi vizet adunk a tésztához, majd szinte cseppenként adagoljuk, amíg jól gyúrható tésztát nem kapunk. Gömbbé gyúrjuk, és folpackban a hűtőbe tesszük legalább fél órára. Hűtve kb. egy hétig, fagyasztva hónapokig eláll.

Töltelék: az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és vékonyra felszeleteljük őket. Meglocsoljuk citromlével, és rászórjuk a citromhéjat is. A többi fűszert összekeverjük a liszttel és így adjuk az almához. Jól összekeverjük, hogy a fűszeres liszt bevonja az almaszeleteket. A tésztát kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban, mindkét darabot kinyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy laposabb, kerek tortaformát (kb. 20-22 cm átmérőjűt). Ebbe öntjük az almatölteléket, amit megszórunk az apróra vágott vajjal, majd a másik lappal lefedjük az egészet. A két tésztalap széleit összenyomkodjuk, a felső lapra pedig nyílásokat vágunk, ahol a gőz távozhat. A sütemény tetejét megkenjük tejjel, és megszórjuk fahéjas cukorral. Először 230°C-os előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 190°C-on 20-30 perc alatt készre sütjük.
A páranyílásokat gyakran figurális formákban vágják ki (pl. virágszirmok, levelek, szívecskék), a megmaradó tésztadarabokkal pedig a pite tetejét díszítik.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás pite (amerikai recept)
  2010-11-25 23:41:28, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg liszt, 1/4 teáskanál só, 10 dkg fagyos zsír, 3 evőkanál jeges víz.
Az almatöltelékhez: 6 nagyobb alma, 1 teáskanál friss citromlé, 1/2 teáskanál citromhéj, 6 dkg barna cukor, 1 teáskanál fahéj, 1/4 teáskanál szerecsendió, 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1/8 teáskanál őrölt gyömbér, 1 evőkanál finomliszt, egy evőkanálnyi vaj apróra vágva.
A kenéshez: tej, fahéjas cukor.
Elkészítés:
A tészta összeállítása: összekeverjük a lisztet és a sót, majd belemorzsoljuk a zsírt. Először csak 2 evőkanálnyi vizet adunk a tésztához, majd szinte cseppenként adagoljuk, amíg jól gyúrható tésztát nem kapunk. Gömbbé gyúrjuk, és folpackban a hűtőbe tesszük legalább fél órára. Hűtve kb. egy hétig, fagyasztva hónapokig eláll.

Töltelék: az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és vékonyra felszeleteljük őket. Meglocsoljuk citromlével, és rászórjuk a citromhéjat is. A többi fűszert összekeverjük a liszttel és így adjuk az almához. Jól összekeverjük, hogy a fűszeres liszt bevonja az almaszeleteket. A tésztát kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban, mindkét darabot kinyújtjuk. A nagyobbikkal kibélelünk egy laposabb, kerek tortaformát (kb. 20-22 cm átmérőjűt). Ebbe öntjük az almatölteléket, amit megszórunk az apróra vágott vajjal, majd a másik lappal lefedjük az egészet. A két tésztalap széleit összenyomkodjuk, a felső lapra pedig nyílásokat vágunk, ahol a gőz távozhat. A sütemény tetejét megkenjük tejjel, és megszórjuk fahéjas cukorral. Először 230°C-os előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 190°C-on 20-30 perc alatt készre sütjük.
A páranyílásokat gyakran figurális formákban vágják ki (pl. virágszirmok, levelek, szívecskék), a megmaradó tésztadarabokkal pedig a pite tetejét díszítik.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás túrós sütemény
  2010-11-25 23:40:17, csütörtök
 
  Hozzávalók:
Az omlós tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, csipet só, 12 dkg hideg vaj.
A töltelékhez: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 50 dkg savanykás alma.
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a túrót lecsöpögtetjük, áttörjük, azután a pudingporral és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgákat és a mazsolát a túrós masszához keverjük, majd belekeverjük a tojáshabot és a tejszínhabot. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekre vágjuk, majd hasábokra metéljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és a kivajazott formát kibéleljük vele. A maradék tésztából széleket formálunk, és a tortaforma oldalát is kibéleljük. A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. Az üregbe betöltjük a túrómasszát, egyenletesre simítjuk a tetejét, és belenyomkodjuk az almahasábokat. 1 óra 15 percig sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás vonás krémes sütemény
  2010-11-25 23:39:27, csütörtök
 
  Hozzávalók:
(16 szelethez) 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, fél tasak sütőpor, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 tasak vaníliás cukor.
Krém: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál + 15 dkg cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej, 10 dkg vaj.
Töltelék: 1 kg alma, 10 dkg cukor, 1 evőkanál vaj, 1 kávéskanál őrölt fahéj.
A szóráshoz porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. 3 egyforma vastagságú és nagyságú lappá kinyújtjuk, és sütőlemezre terítve, 180°C-os sütőben megsütjük. A krémhez kis lábasban a tojást 2 evőkanál cukorral, a liszttel, és a vaníliás cukorral jól összekeverjük, ezt felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük. A vajat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémhez adjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a vajon megpároljuk. A cukorral és a fahéjjal ízesítjük. A sütemény összeállítása: az alsó lapot a krémmel, a középső lapot az almatöltelékkel töltjük meg. Végül megszórjuk a tetejét gazdagon porcukorral
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás zserbó
  2010-11-25 23:38:57, csütörtök
 
  Hozzávalók:
Tészta: 3 db tojás, 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, csipetnyi só. Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár. Máz: 10 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót, és alaposan összekeverjük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás-banános lepény
  2010-11-25 23:38:11, csütörtök
 
  Hozzávalók:
1 csomag vaníliás cukor, 1 "kistálnyi" liszt, 1-2 egész tojás, 1 evőkanál kristálycukor, 1 reszelt alma, 1 banán felkarikázva, kb. 2 dl tej, egy csepp olaj a sütéshez
Elkészítés:
Palacsintasütőben sütjük kis ideig mind a két felét (a tésztát merőkanállal mérjük ki).

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás-habos
  2010-11-25 23:37:32, csütörtök
 
  Hozzávalók:
Tészta: 37 dkg liszt, 16 dkg margarin, 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő, késhegynyi sütőpor, csipetnyi só, 1 púpozott evőkanál porcukor, 1-2 evőkanál tejföl. Töltelék: 1,5 kg alma. Hab: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsibe tesszük. Az almát lereszeljük, megpároljuk, a tésztára kenjük, majd majdnem készre sütjük. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a tésztára, és a tepsit visszatéve a sütőbe, készre sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás-pudingos
  2010-11-25 23:37:00, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél csomag sütőpor, kevés só.
A töltelékhez: 80 dkg alma, 18 dkg porcukor, 6 dl víz, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd két felé osztjuk. Egyik felét a tepsi aljára tesszük, a másikból rácsokat készítünk. Az almát kockára vágjuk,a porcukorral és a vízzel puhára főzzük (pároljuk). A pudingport kevés hideg vízzel kikeverjük, majd a még meleg, megpárolt almához öntjük. Az almás tölteléket a tésztára öntjük, majd az elkészített rácsokat a tetejére rakjuk, és megsütjük.
Kiadós és finom!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás-pudingos
  2010-11-25 23:36:55, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél csomag sütőpor, kevés só.
A töltelékhez: 80 dkg alma, 18 dkg porcukor, 6 dl víz, 2 csomag vaníliás pudingpor.
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd két felé osztjuk. Egyik felét a tepsi aljára tesszük, a másikból rácsokat készítünk. Az almát kockára vágjuk,a porcukorral és a vízzel puhára főzzük (pároljuk). A pudingport kevés hideg vízzel kikeverjük, majd a még meleg, megpárolt almához öntjük. Az almás tölteléket a tésztára öntjük, majd az elkészített rácsokat a tetejére rakjuk, és megsütjük.
Kiadós és finom!

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2853 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 1866
  • e Hónap: 6191
  • e Év: 6191
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.