Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Melyik bűnötök fájt az életetekben a legjobban?
  2013-12-17 00:41:00, kedd
 
  Melyik bűnötök fájt az életetekben a legjobban?

Melyik a legfájdalmasabb emlék a bűnök közül? Ha nem jut eszetekbe, megint megmondom én. Ezt az egyet kell fájlalni, hogy a legnagyobb szeretet előtt bezártam a szívemet.Most nem arról van szó, hogy buzgó vallásos vagyok, vagy nem.Link

Aki közületek tudja, hogy a szívében van Krisztus, az rendben van. Nem is sértődik meg, nem is haragszik. Miért haragszanak meg, mikor ezt a kérdést feszegetjük? Mert az ördög érzi: mindjárt elvesztem a tulajdonomat. Felingerli az embereket. Sokan megharagudtak már. Gyülekezetben is van, aki haragszik. Még mindig nem jó.

Nem jó, amíg az Úr Jézus át nem veszi az uralmat, nem jó. Ha pedig átvette, akkor minden rendben van. Nincs tovább vita. Rendeződik belül minden. Amíg a szív nem Krisztusé, míg a szív meg nem újul, semmi sincs rendben. Hiába hagyom el egy csomó rossz szokásomat.
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Bűn  
Senki sem vétkezhet a tudatosság fényében
  2013-06-12 22:35:33, szerda
 
  "Figyeld meg azt a csodálatos változást, amely azonnal létrejön benned, ha már nem különbözteted meg a jókat a rosszaktól, a szenteket a bűnösöktől, s úgy nézed őket, hogy ezekkel a tulajdonságokkal nem törődsz, illetve róluk mit sem tudsz. El kell felejtened azt a téves hiedelmedet, hogy az emberek tudatosan vétkezhetnek. Senki sem vétkezhet a tudatosság fényében.
A bűn nem rosszakaratból ered, ahogy mi képzeljük, hanem tudatlanságból."

/Anthony de Mello/
 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Bűn  
A bűn négy sebének gyógyulásáért
  2013-06-06 23:20:52, csütörtök
 
  A bűn négy sebének gyógyulásáért (a tudatlanság, a rosszakarat, az érzékiség és a gyengeség sebe)

A tudatlanság legyőzéséért...

Hordozzuk, Uram, sebeit az eredeti bűnnek és más bűneinknek, bár szeretünk róluk megfeledkezni.

Értelmünk belefúrja magát a valóságba és lámpájával csodálatos távlatokat tár fel a valóság és az igazság világában.
A megismerés gyönyöreitől nem vesszük észre, hogy milyen kicsi és vékony rétege a valóságnak, amit megismerünk!
Mily kevéssé áll előttünk a világmindenség, a történelem ezer rétegű folyása, az ember számlálhatatlan szálú élete és hány dologról rossz az értesülésünk, és mennyire átszínezi tárgyilagosnak vélt ismereteinket az elfogultság, a feledékenység...
Nem vesszük fontolóra, hogy mennyire ki van téve értelmünk érdekeink, vágyaink homályosító erejének...

Add, Uram, hogy betegségünk e fölismerésétől ne bátortalanodjunk el, de segíts bennünket szívós küzdelemre, hogy állandóan tisztítsuk, állandóan javítsuk értelmünk ismereteit, ítéleteink pontosságát.
Add, hogy óvakodjunk a megföllebbezhetetlen véleményektől és a megföllebbezhetetlen fölfogásoktól, amint apostolod is int:

,,Aki tetszeleg tudásában, még nem értette meg, mi a helyes ismeret"
(1Kor 8,2)


A gyengeség legyőzéséért...

Mi ez a betegség rajtunk, mely nem engedi, hogy azt a kevés jót is, amit megértünk, amit szeretnénk, nem tudjuk megvalósítani? Keserűen kell apostoloddal megállapítanunk: ,,Azt sem tudom, mit teszek, hiszen nem azt teszem, amit szeretnék, hanem amit gyűlölök" (Róm 7,15) Lelkünk mélyén, a lelkiismeret szaván keresztül halljuk hangodat, kiépítjük terveinket, megfogalmazzuk jóra fordulásainkat, és annyi vereség, annyi szégyen, annyi megaláztatás után sem tudunk hozzád térni, Urunk! És miért van az, hogy a megkezdett jóban olyan könnyen elfáradunk? Milyen torzulásokat hoz életünkbe, hogy nem tudunk elszántan kitartani a fogadott és a megkezdett jóban! Az igazságot majdnem hazugsággá merevítjük, a szeretetet pedig majdnem gyűlöletté, a fogadott és ígért áldozatokba belefáradunk, az erényeknek látszatával megelégszünk. Amikor állanunk kellene, hagyjuk magunkat sodortatni, de nem a Te erőiddel, hanem az ember, a világ, a bűn erőivel. Sérültek vagyunk, Uram, sebesültek vagyunk. És ha gyógyító kegyelmeddel beláttatod velünk, hogy üdvösségünk munkálása ,,embereknek ez lehetetlen", érleld meggyőződésünkké, hogy ,,Istennek azonban minden lehetséges" (Mt 19,26)
Ámen

Érzékiség legyőzéséért...

Hozzákötötted Uram lelkünket a testhez, s rajta keresztül az érzéki világhoz.
Minden ismeretünk az érzékekből indul ki, s azt akartad, hogy az érzékek hálójából lassan kibontakozva meglássuk a valóságot.
De látod, a bűn által mennyire megsérültünk!
Megelégszünk a szem látásával, a fül hallásával, benyomásaink első képével.
Elkábít a világ színeivel, hangjával, hatalmával, s azok, amiket az igazság köntöséül rendeltél, az igazság helyébe tolják magukat.
A külső világ érzékeinken keresztül kérlelhetetlen uralmat gyakorol felettünk: megtévesztenek a külsőségek, megcsalnak a látszatok, lenyűgöznek az eredmények, győznek a számok.
E világ tömegének nyomására így sodródunk el Tőled.
Mikor adod meg a józanító látást, mely a Tiéd volt? ,,Ami az emberek szemében nagy érték, az az Isten előtt megvetést érdemel" (Lk 16,15) és ha ezt nem is kell megvetésként értékelnünk, tudnunk kell - mert Te jelentetted ki nekünk - ,,ami ott - e világon - dicsőséges volt, ennek - a kegyelem világnak - túláradó dicsőségéhez képest valójában nem is dicsőséges." (2Kor 3,10)
Világosítsd meg bensőnket, hogy ne az érzékek szerint ítélkezzünk, hanem a mélybe látó lélek szerint, mely ,,mindent átlát, még az Isten mélységeit is." (1Kor 2,11)

A ROSSZAKARAT LEGYŐZÉSÉÉRT...

Bármennyire próbáljuk kendőzni, van bennünk bűnös rosszakarat.
Lázadozásainkat, Uram, próbáljuk palástolni, de lelkünk mélyéből csak fel-fel tör elkeseredésünk óráiban, és át-átszivárog, bármivel kötözzük is át, mint a vér a mély seben.
A sátáni igézet: ,,olyanok lesztek, mint az Isten" - annyi csalódás után is ott ég bennünk, s szent Fölséged ellen mindig készen állunk kisebb-nagyobb pártütésre.
Végzéseid homálya, indítóokaid rejtettsége szembeállít Veled, és számonkérőkké tesz bennünket.
Szent hallgatásod csöndje, a rajtunk uralkodó kérlelhetetlen törvények, mik a test és a természet kiszolgáltatottjaivá tesznek.
Szent ígéreteidnek - a mi elgondolásunk szerinti - teljesületlensége dacosakká tesz minket Veled szemben.
És bűneinkkel, gyarlóságainkkal vívott harcunk kilátástalansága és eredménytelensége sokszor elkeserít és megkeményít Veled szemben, és a bűn kínálta talmi vigasztalás megragadására, parancsaid megtagadására késztet.

 
 
0 komment , kategória:  Α - Ω Bűn  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 24
  • e Hét: 426
  • e Hónap: 3177
  • e Év: 3177
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.