Regisztráció  Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 187 
Tojáskrém sajtkrémmel
  2017-02-07 06:39:15, kedd
 
 





Tojáskrém sajtkrémmel


Hozzávalók


10 db tojás
1 db tömlős sajt (tejszínes)
1 doboz natúr vajkrém
1 ek mustár
1 csomag újhagyma vagy póréhagyma
1 mk őrölt szerecsendió



Elkészítés

1.A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felaprítjuk és megsózzuk.
2.Hozzákeverjük a tömlős sajtot, a vajkrémet, a mustárt, a felkarikázott hagymát és a szerecsendiót, majd botmixerrel darabosra vagy teljesen simára keverjük.

Megjegyzés
Nagyon finom, és mivel nincs benne margarin, a hűtőből kivéve azonnal fogyasztható.




 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Csokihabos - sütés nélkül recept
  2017-01-25 11:29:22, szerda
 
  Mindenesetre olcsó, kiadós és isteni finom. Kezdőknek nagyon szívesen ajánlom és persze a rutinosoknak is. Elronthatatlan sütemény....






hozzávalók / 8 adag
A mártogatáshoz

20 dkg babapiskóta
3 dl víz (langyos vagy feketekávé)
40 g instant kávé (2in 1 )
2 ek sütő rum
2 teáskanál cukor (a feketekávéhoz)

A csokihabhoz

0.5 l hulala (cukrozott)
1 púpozott ek porcukor
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor

A csokimázhoz

1 púpozott ek cukor
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál víz
5 dkg vaj


Elkészítés

A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot.
Kávé helyett kakaóba is lehet mártogatni: 3 dl. tej + 2 teáskanál instant kakaó
A babapiskótákat hármasával beleforgatjuk a kávéba vagy a kakaóba, és egy tálban szorosan egymás mellé lerakjuk. Arra azért vigyázzunk, hogy ne ázzon szét a babapiskóta.
A tejszínhabot keményre felverjük a hozzávalókkal.
A csokihabot elsimítjuk a babapiskótákon.
A csokimázhoz valókat egy kis lábasban felmelegítjük annyi víz hozzáadásával, hogy kicsit folyékony legyen. Levesszük a tűzhelyről. Elkeverjük benne a vajat. Fakanál vagy ecset segítségével még melegen rácsurgatjuk a habra.
Tegyük a hűtőbe minimum 1 órára, de minél tovább hűtjük, annál finomabb lesz.

Tepsi mérete: 35x22 cm
Költség: 700 Ft


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Gyümölcsös-vörösboros puncs
  2017-01-05 09:19:12, csütörtök
 
  Ugye, nálatok is igen hideg volt ma? Pont az ilyen didergős téli napokra való ez a finom gyümölcsös itóka a Kifőztük Magazin januári számából. A fűszerezés miatt talán kicsit a forralt borhoz tudnám hasonlítani, mégis más, hiszen a vörösbor mellett rumot is tartalmaz, illetve a mandula és a gyümölcsök plusz ízt adnak az italnak. Sok sikert hozzá!









Gyümölcsös-vörösboros puncs


Hozzávalók kb. 1,5 literhez:

10 dkg aszalt füge
2 alma
1 nagy narancs
10 dkg mandula
1 fahéjrúd
1 teáskanál szegfűszeg
15 dkg cukor
2 üveg (2 x 7,5 dl) száraz vörösbor
1,25 dl rum




Felszeleteltem a fügét, a mandulát késes aprítóval durvára daraboltam.

Az almát és a narancsot nagyon alaposan megmostam, megtöröltem, negyedekre vágtam. (Az almáknak csak a csumáját távolítottam el, az egészséges magházat nem.)

Ezután a mandulával, a fűszerekkel és a cukorral lábasba tettem a gyümölcsöket, meglocsoltam a vörösborral, néhányszor megkeverve felforrósítottam, hogy a cukor elolvadjon és a gyümölcsök kicsit puhuljanak.

Gézzel kibélelt szűrőbe öntöttem, hagytam jól lecsepegni, majd a visszamaradt részeket jól ki is nyomkodtam.

Az átszűrt bort a rum hozzáadása után újra felforrósítottam, de már nem forraltam.

Hőálló poharakban, keksz, aprósütemény mellé kínáltam.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Gesztenyés tekercs
  2017-01-05 09:06:50, csütörtök
 
 




Gesztenyés tekercs



Nagyon finom az íze, egyik nagy előnye, hogy nem kell sütni, a másik pedig, hogy alufóliába csomagolva hűtőszekrényben akár egy hónapig is eláll, tehát jó előre el lehet készíteni. Épp ezért, mivel ilyen jól eláll, egyszerre 6-8 tekercset szoktam csinálni, így egy ideig nincs gond az édességre. :) Sok sikert hozzá!



Hozzávalók 4 tekercshez:

50 dkg darált háztartási keksz
36 dkg vaj (margarin is lehet)
15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 dl rum


A töltelékhez:

25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj (margarin is lehet)
10 dkg cukor
1 evőkanál rum


A mázhoz:

20 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál olaj, vagy vaj


A "tészta" hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. (Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.)
A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a cukor olvadásáig gyúrtam.
Egy tiszta konyharuhát megvizeztem, kiterítettem, és a kekszmassza 1/4-ét nedves kézzel, illetve vízbe mártott késsel kenegetve kb. 18 x 24 cm-es téglalappá formáztam rajta.
A gesztenyetöltelék 1/4-ét rásimítottam, majd a konyharuha segítségével felgöngyöltem.
Ugyanígy jártam el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket legalább 1 órára hűtőbe tettem.
A mázhoz a tortabevonót az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztottam, és bevontam vele a tekercseket, amik újra hűtőbe kerültek.
Közvetlenül tálalás előtt szeleteltem.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Füstöltsajtos csiga
  2017-01-04 21:59:43, szerda
 
  Füstöltsajtos csiga









Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
15 dkg vaj
10 dkg füstölt sajt




Elkészítés

A leveles tésztát kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk. A vajat habosra keverjük, megsózzuk, és hozzáadjuk a lereszelt sajtot.

A krémet rákenjük a kinyújtott tésztára, majd hosszában mindkét oldalánál tekerni kezdjük. A közepénél elvágjuk, és a két rudat tálcára tesszük, és néhány óráig vagy egy egész éjszakát pihentetjük. Egy éles késsel vékony karikákra szeljük.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.





 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Mákos almatorta liszt nélkül
  2016-12-21 10:19:40, szerda
 
  Nem csak LISZT, de CUKOR nélkül is! Az alma jótékony hatása közismert, és a mák is számos gyógyhatással bír.







Hozzávalók:

20 dkg darált mák
2 teáskanál sütőpor
Édesítő, pl. eritrit (ízlés szerinti mennyiség)
1 citrom leve és lereszelt héja
3 db alma lereszelve
2 tojás
1/2 mk fahéj



Így készítsd:

- Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi alapanyagot, jól keverd össze.

- Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.

Egyszerű, laktató és isteni finom!



 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Bailey's házilag
  2016-12-16 13:18:32, péntek
 
 




Bailey's házilag

Link


Arról nem is beszélve, hogy gasztroajándéknak is remek: egy csinos üvegbe téve, felszalagozva születésnapra, névnapra, de akár karácsonyra is tökéletes ajándék, ráadásul elkészítése egyszerű, és fél óra alatt bőven meg is vagyunk.

Az ír krémlikőrhöz friss és erős kávéra, tejszínre, egy kis csokira van szükség, no meg alkoholra. Ehhez legjobb a whiskey, amiből természetesen nem kell drágább, márkásabb ital, illetve szükségünk lesz egy kis sűrített tejre is, ez adja a krémességét és sűrűségét a tejszín mellett, no meg édességét az italunknak.

Bailey's házilag

Hozzávalók:

3 dl whiskey
3 dl habtejszín
2 dl erős kávé
1 tubus sűrített tej
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A csokoládét megolvasztjuk vízgőz fölött, a tűzről levéve elkeverjük a meleg kávéval, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, simára keverjük, majd mehet bele a vanília-kivonat és a whiskey. Hagyjuk hűlni, majd a tejszínnel is elkeverjük. Üvegekbe tesszük, és néhány napot hűtőben érleljük.







 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Serpenyős cordon bleu recept
  2016-11-10 11:00:03, csütörtök
 
  Serpenyős cordon bleu recept








Hozzávalók / 4 adag

400 g csirkemell filé
100 g finomliszt
3 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál dijoni mustár
3 dl alaplé (vagy víz)
100 ml habtejszín
80 g sonka
70 g sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk néhány perc alatt, majd félretesszük.
Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát (ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés olajat), majd felöntjük az alaplével, és hozzáadunk egy teáskanál mustárt, és összeforraljuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük benne, és visszatesszük a hússzeleteket. Minden húsra egy-egy sonkát és sajtot fektetünk, majd lefedjük, és további 5-6 percig fedő alatt főzzük, amíg a szaft besűrűsödik és a sajt megolvad.


Videó az elkészítésről: Link





 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Felhő szelet
  2016-11-04 10:56:41, péntek
 
  Felhő szelet recept








Hozzávalók:

Tészta:

2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás

Krém:

7 dl tej
3 cs vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Habhoz:

5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

porcukor vagy csokimáz




Elkészítése:

A vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alaposan beledolgozzuk.

Egy nagyjából 25x35 cm-es tepsit alaposan elmosunk. A hátát zsírral megkenjük és a tészta felét rásimítjuk. 170-180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját!

Akkor jó, ha érdekes, hullámos felületű lesz. Nem kell nagyon pirosra sütni. A maradék tésztát is kisütjük.

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat sűrűre. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémet is hozzáadjuk és azzal is habosítjuk kicsit.

A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd 2-3 evőkanálnyit belekeverünk a pudingos krémbe.

Az alsó lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd rásimítjuk a habot és befedjük a másik lappal. Porcukorral szórhatjuk vagy csokimázat csorgathatunk rá.


 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept
  2016-11-04 10:47:03, péntek
 
 

Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept







Elkészítése:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 gokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.

A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük, majd a vajjal jó habosra, krémesre keverjük.

A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyel díszítjük.




 
 
0 komment , kategória:  Süssünk, főzzünk!  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 187 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 55 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 6301 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1129
  • e Hét: 8562
  • e Hónap: 29244
  • e Év: 151680
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.