Regisztráció  Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 218 
Szív leszel, vagy rákos daganat?
  2018-06-22 19:14:03, péntek
 
  Gyermekvállalásról, az élet mellett döntésről, társadalmi szerepvállalásról nyilatkozott a SZEMléleknek az "ezergyermekes" ferences.

- Ön szerzetes létére sok ezer gyermeket felnevelt, így bőven van tapasztalata ennek a hivatásnak a szépségeit és kihívásait illetően. Mivel bátorítaná azokat, akik gyermekvállaláson gondolkodnak?

- Úgy gondolom, jobb biciklizni, mint nem biciklizni. Jobb úszni, mint nem úszni. Jó dolog új dolgot kipróbálni, megtapasztalni. Az ilyen élmények feldobják az embert. Jó megtanulni olvasni, egy idegen nyelvet elsajátítani, még akkor is, ha fárasztó. Ezzel mind gazdagabb leszel, kiteljesedsz. Ugyanígy jobb gyermeket befogadni az életedbe, mint egyedül, magányosan élni. Azt szoktam mondani, amikor egy gyermek megszületik, akkor egy édesanya, egy apa is születik. Sok olyan embert ismerek, aki tátott szájú, nyegle fiatalból hihetetlenül megváltozott azzal, hogy apa lett. Olyan források fakadtak fel a szívéből, amelyekről maga sem tudott. Volt egy gyerekünk, idővel nagyra nőtt, megházasodott, egyszer csak éjjel 2-kor felhívott: Csaba testvér, apa lettem! Mondtam: nagyszerű! Persze, magamban gondoltam, ezt reggel is megbeszélhettük volna. Valahogy visszaaludtam, megint szól a telefon. - Elfelejtettem mondani, hogy 3 kiló 80 deka. Na, akkor megkérdeztem: milyen hosszú, szeme színe? Mindent kikérdeztem, mert gondoltam, nekem itt reggelig el fogja morzézni az élményeit. Nem tudtam visszaaludni, csak úgy forogtam az ágyban és elgondolkodtam: ennek a fiúnak az életében mi más tudott volna történni, amiért éjjel kétszer is felhívjon engem? Azt hiszem, semmi. Gyereket vállalni hihetetlen gazdagság. Izgalmas, érdekes, szép. Sajnálni tudom azt az embert, aki az élet befogadásáról lemond. Persze, én szerzetes, pap vagyok, és tudom, nem mindenkinek ad az Isten. Ha nekem adott volna, vállaltam volna, de én ezt az utat választottam. Azt is látom, hogy Szent Józsefnek sem adta meg Isten, hogy a kis Jézus édesapja legyen, de nevelőapja igen. - Ne félj befogadni az életet - mondta a jó Isten maga Józsefnek. Ő pedig igent mondott erre az életre, így apja lett Jézusnak. Mária mondja: Atyád és én aggódva kerestünk! Ha valaki igent mond az életre, befogadja, felneveli, akkor ő annak a gyereknek igenis apja lesz.

Akiknek nincs gyerekük, nem lehet, vagy bármilyen okból kifolyólag nincs, azoknak is azt mondom, hogy merjenek az élet mellett dönteni. Ez egy hihetetlen kaland. Aki az élet mellett dönt, Isten mellett dönt. Jézus mondta: én vagyok az Élet. Aki az életet ölbe veszi, valamilyen módon az élő Istent fogadta be a családjába.

- Ki is akartam térni rá, hogy azok mellett, akik valamiért nem akarnak gyermeket vállalni, sokan vannak, akik nagyon szeretnének gyermeket szülni, de nem tudnak természetes úton életet adni. Csaba testvér missziója kapcsán nem hallgathatjuk el, hogy Magyarország határain belül is rengetegen élnek nevelőotthonban, intézetekben.

- 20 ezernél is több fiatal él ilyen körülmények között. És még csak azt sem mondanám, hogy az örökbefogadás, vagy a nevelőszülőség az egyetlen választható út. Az a lényeg, hogy tudatosan az élet mellett döntsek. Ha van neked egy jó szakmád, asztalos, vagy fodrász... Van egy kedves fodrász hölgy, aki el-eljön hozzánk, és 3-4 napig rengeteg frizurát készít. Annál szebb ajándékot egy lánynak aligha lehet adni, mint amikor őt szebbé teszi valaki. Olyan boldogok, s mindig kérdezik, mikor jön ez a néni hozzánk. Sok módja van annak, hogy az élet mellett döntsünk. Van olyan, aki táv-örökbe fogadott tőlünk valakit: rendszeresen támogatja, nyári vakációban 2-3 hétre elviszi, vagy eljön hozzánk Erdélybe, körbejárja azokat a vidékeket, ahol vannak a házaink, a "keresztgyereke" pedig ilyenkor az idegenvezetője. Ha valaki eljön a nagy nyári melegben, és azt mondja: gyerekek, ha Csaba testvér elenged, elviszlek titeket fagyizni, strandra... Hááát, tudja, mennyi puszit kap az az ember? Ez is az élet mellett döntés. El kell kezdeni kicsiben az élet szolgálatát, aztán minden nap léphetünk egyet tovább.

- Szépségekre és kihívásokra utaltam az első kérdésemben. Akad tehát a feladatok mellett ajándék is bőven, minden életet befogadó, minden szülő gazdagabbá válik...

- Azt gondolom, a legnagyobb szegénység az önzés. Amikor valaki csak a saját gondjával, bajával van elfoglalva, az ilyen embert nagyon tudom sajnálni. Nemrég volt Jézus Szentséges Szívének ünnepe. A szívről tudjuk, hogy 0,07 deciliter vért pumpál egyszerre, de azt 24 órán keresztül, minden nap. Az általa megmozgatott vérnek az orvosok szerint 5-6 százalékát használja csupán a szívizmok mozgatására, a többit továbbadja az agynak, a májnak nagylelkűen. Ezért is mondják, hogy a szív az egyik legfontosabb szervünk, sokszor használjuk jelképként, a szeretet, a jóság, az élet szimbólumaként. Ott van aztán egy rákos daganat, amiből egyetlen szervünknek sincs haszna. Amihez hozzájut, azt magába építi, nem ad senkinek semmit. Ha lehet, az ilyen rákos daganatot kivágják, vagy ha nem tudják kivágni, akkor megöli az egész szervezetet, meghal az ember.
Mindenki gondolkozzon el, hogy az őáltala megmozgatott szellemi, lelki, anyagi értékekből, kincsekből mennyit tart meg magának, s mennyit ad nagylelkűen tovább! Nagy kérdés: én egy rák-ember vagyok, vagy szív-ember vagyok?

Ha egy címert rajzolnék magamnak, mi szerepelne rajta: egy nagy rákos daganat, vagy egy dobogó, szerető szív? Azt gondolom, aki a szívet tud rajzolni, az boldog ember, rövid távon, itt, a Földön, aztán övé a mennyek ország. Hát, a rák-embereket, azokat a társadalom előbb-utóbb kivágja magából, s úgy gondolom, a mennyország sem lesz az övék.

Beszélgetőtárs: Gégény István
www.szemlelek.blog.hu


Forrás: Link


Hatalmas szülinapi bulira hív Csaba testvér

Megakoncert az arénában, 500 fős szerenád a Dunán, az egészet egy szabadtéri piknik koronázza.

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Ez az a szervezet, amelyen keresztül a világ bármely pontjáról kézzel fogható módon segítheti bárki Böjte Csaba misszióját. Misszió ez a javából, hiszen árva, szegény sorsú gyermekek ezrei köszönhetik sorsuk kiegyenesedését mindazoknak, akik a ferences szerzeteshez csatlakozva, a szeretet hatása alá kerülve valamilyen formában gazdagabbá tették ezt a negyed évszázadot.
Nem ám afféle hivatalos ünnepségre készül Csaba testvér és népes csapata - alaposan megadják a módját a jeles eseménynek. Szeptember 12-én indul a programsorozat egy fogadással. Nem, nem holmi protokoll udvariaskodás lesz svédasztalos körítéssel, hanem a félezer gyermekkel Budapestre befutó vonatot fogják fogadni azok a családok, akik pár napra ténylegesen befogadják Erdélyország ifjú képviselőit.

Szeptember 13-án aztán igazi szülinapi bulit csapnak mindazok, akik elfogadják Csaba testvér meghívását. A helyszín az ország egyik legnagyobb épülete, a Papp László Sportaréna lesz, a program gerincét pedig könnyűzenei koncertek adják majd. Neves sztárfellépők is színpadra lépnek, de ezúttal nem "szólóban", hanem mintegy fogadott szülőként, gondozóként kísérik egyes erdélyi szeretetházak lakóinak zenés műsorát. Kedves együttállás, hogy idén 20 éves a Nem adom fel együttes - ők szervezik a rendezvényt, fellépőként is bekapcsolódnak a nagy ünneplésbe. Ott lesz a Republic, az Edda, Ferenczi György, Oláh Ibolya és néhány meglepetés dalnok. Erre az eseményre már meg is kezdődött a jegyek értékesítés, IDE KATTINTVA lehet beszerezni a szükséges mennyiségű belépőt. Érdemes igyekezni, mert bár távolinak tűnik a dátum, egy ekkora helyszínnek is adódnak férőhelybeli korlátai.

Másnap akár az egész főváros meghallgathatja a gyerekek énekét. - Keresünk egy akkora hajót, amire mind az 500 gyermek felfér, s úgy gondoljuk, egy szép szerenáddal köszönjük meg a magyaroknak, hogy mellettünk állnak 25 esztendeje - avat be a részletekbe Csaba testvér. Lélekemelő dalolásnak ígérkezik ez a különleges hajóút...

Ezzel még nincs vége: szeptember 15-én, szombaton szabadtéri fesztivállal, óriási piknikkel koronázzák meg az ünnepeltek és barátaik az örömteli eseménysorozatot. Ennek a programnak várhatóan a máriaremetei kegytemplom kertje ad otthont.

Isten éltesse Böjte Csaba és lelki testvérei, befogadott gyermekei népes közösségét!

http://szemlelek.blog.hu


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Napi evangélium + Csaba testvér elmélkedése
  2018-04-14 21:16:51, szombat
 
  2018. április 14. - Szombat - Forradalom

A kenyérszaporítás napján, amikor beesteledett, Jézus tanítványai lementek a tóra. Beszálltak a bárkába és elindultak a tavon át Kafarnaum felé. Már rájuk sötétedett de Jézus még mindig nem volt velük. Erős szél fújt, és a tó háborgott. Huszonöt-harminc stádiumnyit (mintegy öt kilométert) eveztek már, amikor látták, hogy Jézus a vízen járva közeledik a bárkához. Nagyon megijedtek. De Jézus bátorította őket: ,,Én vagyok, ne féljetek!" Fel akarták venni a bárkába, de a bárka abban a pillanatban partot ért, éppen ott, ahová tartottak.

Jn 6,16-21

Heródes megölette Keresztelő Szent Jánost! A nép bosszúért liheg, Jézust meg akarják választani az új vezetőnek, de a Mester hajóba parancsolja a tanítványait, elküldi őket, majd szétoszlatja a népet és visszavonul imádkozni! Lecsap a tóra a vihar, és Jézus a vízen járva a tanítványok után megy!

A bűnnel nem lehet játszani! Jézus megy a maga útján! Ha letért volna akkor és ott az általa megfogalmazott szeretet parancsolatának az útjáról, hogy Heródes hatalmát megtörve politikai vezetője legyen a népének, akkor önkezével törte volna össze mindazt amiért jött, és ma a sok kis vért ontó forradalmárral egy oldalon emlegetnénk egy jelentéktelen könyv lábjegyzetében!

Jézus nem tér le a szeretet útjáról, nem lép le a mennyei Atya által Mózesnek adott 10 parancsolat szűk, de az életre, az igazi, maradandó győzelemre vezető biztonságos ösvényéről!

Mondhat bárki bármit, az úton történő balesetekért a be nem tartott közlekedési szabályok a felelősök! Ha betartanánk a szabályokat mindannyian, akkor békében, örömben bejárhatnánk a világot!

Minden baj, kudarc, komoly szenvedés amit akár az én vagy akár a gyermekeink szülei életében látok, a tízparancsolat be nem tartásából fakad! Lelépsz a boldogságra vezető parancsolatok útjáról és vagy sebet okozol, vagy önmagadat sebzed meg, de az biztos, hogy rosszabb, sötétebb lesz a világ! Önmagadat, környezetedet, a világot csak Isten parancsolatai mentén, szeretettel lehet jobbá, szebbé, lakhatóbbá tenni!

Ezért újból megosztom a boldogságra vezető parancsolatokat.

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

II. Isten nevét hiába ne vedd!

III. Az Úr napját szenteld meg!

IV. Atyádat és anyádat tiszteld!

V. Ne ölj!

VI. Ne paráználkodj!

VII. Ne lopj!

VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!

X. Mások tulajdonát ne kívánd!

Szeretettel, Csaba t.Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Csaba testvér levele április 8-ra
  2018-03-17 22:46:24, szombat
 
  Nem babra megy a játék!

Nem babra megy a játék! Láttam Irakban, hogy milyen súlyos következményei lehetnek egy - egy döntésnek! Néhány száz fiatalnak a kezébe, idegen hatalmak nem csak számítógépet, hanem pénzt, szép fehér Toyota terepjárókat és éles lőfegyvereket adtak, és ők elkezdtek tüntetni a kormány ellen, akárcsak 100 évvel ezelőtt Leninék!

A számítások akkor is, most Irakban is bejöttek, a biológiai fegyver hihetetlen eredményességgel néhány hónap alatt megszülte az Iszlám Államot! Sajnos a politika nagymesterei kezéből a sok egyszerű, felfegyverzett ember kicsúszott, és tömegmészárlások, kimondhatatlan pusztítások által egy virágzó országot középkori nyomorba taszítottak! Akik a fegyvereiket eladták vagy a politikai céljaikat megvalósították, azok jól jártak, az eszköz-emberek nagy része már a tömegsírokban van, s akik megmaradtak, azok szülőföldjeiken nyomoroghatnak, testi, lelki sebeikre kereshetik a gyógyulást!

Végtelenül szomorú forgatókönyv! Természetesen ki az erdőben jár, kell, az tudja, hogy prédára leső vadak is vannak a térségben, ezért vigyázzon magára!

Hiszem, hogy ezek a prédára leső aljas emberek nem erősebbek, mint a jó szándék, mely mindannyiunk szívét mozgatja, ezért én azért imádkozom, hogy a józan emberi megfontolás, a higgadt, lépésről - lépésre való haladás jellemezze életünket! Imádkozom, hogy politikai kalandoroknak a kezébe ne játsszák át Európa, Magyarország, Románia vezetését a választási urnához járuló állampolgárok!

Ha a választásnál a gyűlölet, a harag dönt helyetted, akkor a gonosz lélek döntött! Ha a bölcs, nyugodt mérlegeléssel kiválasztott lehető legmegbízhatóbb politikai partner mellett döntesz, akkor emberhez méltó döntést hoztál! Egy térség, egy egész ország nem hazárdírozhat, nem adhatunk közösen magunk felett hatalmat olyanoknak, akik nem merik felvállalni arcukat, akik másokat rágalmazva, bábokat taszigálva akarnak hatalomra jutni!

A józan ész erejében bízva.

Csaba T.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Hit és Hitetlenség!
  2018-02-01 17:18:14, csütörtök
 
 Egyesek miért hisznek, mások meg miért nem?! A hit, Isten szép ajándéka! De akkor Jézus miért csodálkozik az emberek hitetlenségén: "Maga is csodálkozott hitetlenségükön." Mk 6,1-6

Nagy kérdések?! Van akinek minden megadatik és mégis hitetlen, depressziós és könyörtelenül szidja a világot, mások meg óriási szenvedések közepette, a halál kapujában is hittel, bizalommal néznek előre! A napokban hunyt el Koller Katalin egykori Miss Hungary - győztes szépségkirálynő. Szép lelkébe, erőt adó tapasztalataiba ő maga enged bepillantani! Katának néhány szép gondolatát szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:

"Elmesélek Nektek egy történetet, mert hiszek benne, hogy ezzel segíteni tudok másoknak és ha ez így van, mindenképp plusz értelmet nyer minden...... Hálás vagyok, hogy végigjárhattam ezt az utat, mert rengeteget tanultam az elmúlt időszakból. Sok minden van, amit eddig is tudtam, de most már valóban a szerint is élek -- szabadon, félelem nélkül, teljesen új és más értékrenddel. Másképp állok az emberekhez, magamhoz, a világhoz, Istenhez.

Tudom, hogy senkit sem mások véleménye határoz meg, hogy minden fejben dől el és a szervezetünk valóban reagál arra, amit gondolunk és hiszünk. Megtanultam megbocsátani és harag nélkül élni, becsülni minden pillanatot, tiszta szívből nevetni. Soha nem nevettem annyit és akkorákat, mint az elmúlt időszakban... Imádtam, hogy nem csípnek a szúnyogok -- nem kompatibilisek a kemóval -- és hogy a parókák révén minden nap más frizurám lehetett -- lévén, hogy korábban sosem volt festve a hajam...... ......

Írásom célja kifejezetten az volt, hogy reményt és hitet adjak másoknak, mert mindenből van kiút. ..... Farkasszemet néztünk a halállal, ezúttal ő pislogott bele, de tudom, egyszer majd eljön a nap, mikor én nézek félre és ez így van jól. Hiszen mindannyian elmegyünk, senki sem kivétel. Talán abból a szempontból különösen szerencsés vagyok a történtek miatt, hogy én már nem félek ettől a naptól. Tudom, végtelen lények vagyunk. Azért vagyunk itt, hogy szeressünk, tanuljunk és tanítsunk. Megtanultam, hogy csak a MOST számít, a tegnap elmúlt, a holnap még nincs és egyáltalán nem az a fontos, hány évet éltünk, hanem hogy mivel töltöttük az éveinket. Tudom, hogy rengeteg új élmény, tudás, tapasztalat, nevetés vár még rám, itt leszek még egy jó darabig, ha el nem csap a villamos, ami nyilván mindannyiunkra ott leselkedik a kanyarban. :D A lényeg, bármit is hozzon az élet, érvényes az alapszabály: nem a mennyiség, hanem a minőség számít, a SZERETET pedig valóban csodákra képes! Éljetek hát jól, tartalmasan, szeressetek nagyon és sokat!"

Katalin


Imádságos szeretettel gondoljunk e csodálatos, kedves tanítónkra Katára, hisz ő a szenvedés útján nem elvesztette, hanem elmélyítette az élő hitét! Adná a jó Isten, hogy mindazt mit ő a szenvedés útján tanult, azt mi egészségesen, épen is meg tudjuk tanulni!

Szeretettel,

Csaba t.

Abban az időben: Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték.

Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában.

Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: "Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És a csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?" És megbotránkoztak benne. Jézus erre megjegyezte: "Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában." Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.

Mk 6,1-6

Forrás: Link


A Dévai Szent Ferenc Alapítvány honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Újévi köszöntő 2018
  2018-01-06 19:46:37, szombat
 
  2018-ra a dévai gyerekeinkkel, a munkatársakkal, barátainkkal a saját magunk számára készítettünk egy irányelvet! Ezt az "élet receptet" nagy szeretettel megosztom veled és kedves családoddal, barátaiddal! Nagyon egyszerű! Jézus Krisztus főparancsát elmélkedtünk át! A krisztusi aranyszabály három részből áll!

A jó Isten imádata, az embertársaink szeretete, és egy egészséges önmagunk iránti szeretet!! E három egymásba hajló síkon zajló életünk, nemcsak a földi, de az örök létünket is meghatározza! Ezért is nagyon fontos ilyenkor az év elején, a nagy döntések meghozatala előtt átelmélkedni Istennel, embertársainkkal, s önmagunkkal való kardinális viszonyunkat!! Az alábbi 20 perces elmélkedésben egy mankót ajánlok fel, hogy valóban az új esztendőben, új szívvel, jó döntésekkel tudjunk elindulni!!

Sok szeretettel ugyanakkor áldott, boldog új esztendőt is kívánok,
Csaba t.

Videó: Böjte Csaba Atya Újévi köszöntője 2018 Link


A Szent Ferenc Alapítvány honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Irakban járt Böjte Csaba
  2017-05-11 22:21:17, csütörtök
 
  Irakban járt Böjte Csaba - A kereszténység a legüldözöttebb vallás a 21. század elején (videó)

Különleges magyar küldöttség járt nemrég Irakban. A csoport az üldözött keresztény közösségeket kereste fel a háború sújtotta országban, arra keresték a választ, hogy tudnának új életet kezdeni az emberek a lerombolt területeken. Irakban az elmúlt években százezrek kényszerültek elmenekülni, csak azért mert keresztények.

A magyar küldöttség most olyan helyekre is eljutott, ahová csak nagyon kevesek tudnak bemenni. A közmédia stábja is elkísérte őket. Exkluzív beszámoló Irakból.

Kiégett templomok. Célpontoknak használt oltárok. Széttépett Jézus kép. Ledöntött Krisztus szobor. A vallási szimbólumok meggyalázása, az iszlám hadsereg keresztények iránti mély gyűlöletének megnyilvánulása. És nemcsak Karakoshban.

Az üzenet egyértelmű: ha keresztény vagy fizess, tagadd meg hitedet, ha pedig nem, akkor fuss, vagy meghalsz. Így történhetett meg, hogy 2014 nyarától kezdve százezrek kényszerültek elmenekülni szülőföldjükről, maguk után hagyva házat, hazát, egész korábbi életüket.

30 perc alatt kellett elhagyni az otthonunkat - mondta egy a férfi, aki jelenleg az erbili menekülttábor egyik konténerében húzza meg magát családjával.

Nagyon közel vannak

A karakoshi székesegyház kiégett falai között a magyarul elhangzó imát némán hallgatták a háború okozta sokkból lassan magukhoz térő keresztények. Böjte Csaba szavait nem értették ugyan, de az ima ereje itt különösen elementáris erővel tud hatni.

Három óra alatt ideértünk repülővel. Nagyon közel van Kelet-Európához. Már látjuk a menekülteket, ez a gyűlölet, félelem, erőszak ne borítsa el a mi drága szülőföldünket - mondta.

A Böjte Csaba ferences szerzetes által még itthon, Magyarországon elindított ima kilenced ötödik napján a történelmi Ninive újjáépítéséért a keresztény felekezetek közösen imádkoztak.

A célunk mindig is az volt és az is lesz, hogy az emberek maradjanak Irakban. De ehhez biztonságra van szükség - fogalmazott Bashar Warda Káld katolikus érsek.

A legüldözöttebb vallás

A szír ortodox egyház moszuli metropolitája szerint a világ semmit nem tesz a keresztények kiirtása ellen.

Nem érezzük, hogy tényleg akarna bárki is segíteni rajtunk. Szenvedünk. Három éve szenvedünk, és senki nem segít. - mondta Nicodemus Sharaf.

Mára történelmi ténnyé vált, hogy a 21. század elején a legüldözöttebb vallás a keresztény vallás lett.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba gondolatai
  2017-04-22 23:12:38, szombat
 
 Számomra olyan csodálatos, hogy Jézus Krisztusban egy olyan Isten fedte fel arcát, akivel lehet párbeszédet folytatni, aki az ő kishitű, gyámoltalan apostolainak, nagycsütörtök, nagypéntek után, a galileai tenger partján lobogó, pattogó tűzön halat süt reggelire.

Aki nemcsak szeret bennünket, hanem tőlünk is elvárja azt minden gyengeségünk, gyarlóságunk ellenére, hogy szeressük Őt. A keresztény egyházak Istene nem egy világ fölött álló szuper hatalom, egy vak törvény vagy kérlelhetetlen erő, hanem egy bölcs, szeretni tudó és szeretetet elváró, irgalmas, megbocsájtó, jóságos Isten.

A keresztény ember nem kell elveszítse a személyiségét, egyénisége nem kell felolvadjon valami nagy világtudatba, hanem éppen ellenkezőleg, lángoló szeretettel imádnia kell az őt néven szólító élő Istenét.

A keresztény ember számára éppen ezért, a halál utáni élet nem egy rózsaszín köd, hanem személyes találkozás az élet Urával és szeretteivel, a szentek társaságában. Húsvét fényében támadjon fel szívünkben a vágy és tegyünk meg mindent, hogy találkozni tudjunk a kissé gyengén szereplő apostolainak parázson, tűzön halat sütő Jézus Krisztussal.

Egészen biztos, hogy tőlünk se azt fogja kérdezni, hogy merre jártunk és mit csináltunk mostanáig, hanem kitárt karral ugyan azt amit Pétertől is kérdezett: szeretsz-e engem?

Szeretettel,

Csaba t.


Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványainak a Tibériás-tó partján: Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén

Didimusz (vagyis Iker), továbbá a galileai Kánából való Nátánáel, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: ,,Elmegyek halászni." ,,Mi is veled megyünk" - felelték. Kimentek és bárkába szálltak.

De azon az éjszakán nem fogtak semmit. Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az. Jézus megszólította őket: ,,Fiaim, nincs valami ennivalótok?" ,,Nincs" - felelték.

Erre azt mondta nekik: ,,Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok." Kivetették a hálót, s alig bírták kihúzni a tömérdek haltól.

Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: ,,Az Úr az!"

Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öltötte köntösét - mert neki volt vetkőzve -, és be-ugrott a vízbe. A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik:

,,Hozzatok a halakból, amelyeket most fogtatok." Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló. Jézus hívta őket: ,,Gyertek, egyetek!" A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: ,,Ki vagy?" - hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik. Ugyanígy a halból is. Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent tanítványainak.

Jn 21,1-14


Forrás : Link


A SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY HONLAPJA :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Csaba testvér elmélkedése a Mária Rádióban
  2017-01-08 02:41:53, vasárnap
 
  Csaba testvér elmélkedése a Mária Rádióban


Link


Böjte Csaba atya írja:

2020 - Együtt egy úton!!!!

2020 szeptemberében Budapesten rendezik az Eukarisztikus Világtalálkozót! Ez a rendezvény a Katolikus Egyház négyévente megrendezett legnagyobb találkozója, melyre a színes nagy világ valamennyi egyházából, közösségéből zarándokok jönnek, hogy megismerjenek bennünket, hogy ők is bemutatkozzanak és együtt keressük, találjuk meg a Megváltónkat! Hitünk, keresztény világnézetünk nemcsak Európa, de az egész felbolydult világ számára, életadó békés oázis!! Sokan megrendülve a különféle politikai pártokban, ideológiákban, emberek alkotta gyilkos vallásokban, reménykedve néznek a kereszténységre! Arra a keresztény Európára, mely a karácsonykor közénk jött Krisztussal való találkozásból született, és mely hiszem, hogy ugyancsak a vele való élő találkozásból születhet újra!

Jézus Krisztus, a mi Megváltónk, kétezer évvel ezelőtt karácsonykor, egy fiatal Szűz, Istennek adott igenjére, ember r
é let t
! Egyházunk ősi tanítása, hogy minden egyes szentmisében papjaink, és a jelenlevő hívek igenjére ugyanaz az Isten kenyé r
ré lesz, Oltáriszentség g
é! Keresztény hitünk alapja, hogy Isten nem zárkózik el gyermekeitől, Ő aki szeretetből teremtette világunkat, megszólítható, elérhető! Ő aki Betlehemben ember r
é lett, az Oltáriszentségben valóságosan közénk jön, és ahogyan kétezer évvel ezelőtt a pásztorok, a bölcsek meglátogatták, köszöntötték, ugyanúgy mi is találkozhatunk vele a szentmiseáldozatban! “Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő
én velem." Jelenések 3,20

2020 .
szeptemberében, hisszük, hogy az ég a földel összeér Budapesten, és az Óltáriszentség előtt élő hittel leboruló sok -
sok imádkozó ember fohásza meghallgatásra talál!! Hisszük, hogy ha komolyan előkészülünk e nagy találkozóra, és a világnak felmutatjuk, hogy az evangélium fénye, Krisztus szentségi jelenléte képes s
é tesz bennünket jótestvérekként együtt élni, dolgozni, akár egy ilyen nagy rendezvényt szépen megszervezni ,
akkor a XXI .
században nem csak bátran mondhatjuk, hogy keresztény Európ ában
élünk, de vendégeink közül sokan magukkal is fogják vinni Krisztus urunk életadó jelenlétét!! Igen ez a találkozó nem csak megmérettetése hitünknek, Szent István által Nagyasszonyunkra bízott népünknek, de lehetőség arra is, hogy az általunk hordozott értékeket a nagyvilágban tovább adva Isten Országát építve méginkább otthonunkká tegyük ezt a földet!! Ne hagyjuk, hogy a gyilkos világ gyűlölettel bemocskoljon minket, mi szenteljük meg környezetünket, világunkat a szeretetparancsal közénk jött élő Isten jelenlétével!

A 2020-as Eukarisztikus találkozó nemcsak Budapest, hanem az egész Kárpát -
medence, az egész világ üdvösségét szolgálja! Ezért is szeretnénk szépen felkészülni e nagyszerű eseményre, melyre gyermekeinkkel együtt bennünket is meghívtak! A meghívást elfogadtuk, remélem, hogy sikerül egy vonatot béreljünk, és ahogyan a Budapestiek Csíksomlyóra zarándokolnak, úgy mi is eljutunk Budapestre!! Az előttünk álló 3 év során szeretnénk lelkünket, közösségünket ünnepi ruhába öltöztetni. Azt szeretném, hogy az Eucharisztikus Találkozóra velem jövők mindannyian részt vegyenek az ünnepség csúcspontján, a szentmisén és szentáldozáshoz járuljanak. Ahhoz, hogy ide felnőjünk, szükséges, hogy megismerjük Isten drága parancsait, és a szentségeket gyógyító, életet adó áldását! Így a találkozó valósággá vállik, a liturgikus és a magán imádságban megtaláljuk Istenünket, ki lelkiismeretünk által mindannyiunkat egy új világba vezet!!

Az előttünk álló három év során három nagyon fontos célt tüzünk ki magunk elé: a
2017-es esztendőt, Szent László vezetésével ,
a boldogságra vezető isteni parancsolatok tanulmányozására, megismerésére szentelnénk. Tanuljunk meg Isten kezét fogva boldogan élni, eredményesen dolgozni, jó testvérekként ezen a földön.

2018-ban Jézus Krisztus által alapított szentségek, szentelmények felfedezésének, megismerésének az éve lesz. Szeretnénk nemcsak elméletileg megismerni, de életünkben gyakorlatba is megélni a szentségek életet adó, gyógyító, lendületet, bölcsességet, fényt hozó áldott jelenlétét.

2019. számunkra az imádság éve lesz. Ebben az évben szeretnénk megismerni a különféle liturgikus és magán imákat, szeretnénk nagyon sokat Mária példájára Jézus Krisztus lábainál időzni imádságos összeszedettségben elmélyülni! Hitünk erős karjaival nemcsak átölelni akarjuk Mesterünket, de vele párbeszédet folytatva szeretnénk életünket újratervezni, világunkat tovább teremtő akarata szerinti sínre tenni!!

2020-ban a megismert és megtanult boldogságra vezető parancsolatok, szentségek fényében hiszem, hogy készen leszünk a nagy találkozóra, mindazokra a kegyelmekre melyet talán ma nem is remélünk!!

Bármilyen hosszú út is egy lépéssel kezdődik! Az én első lépésemet, a Mária Rádióban elhangzott beszédemet, melyben Isten első parancsolatáról elmélkedek, szeretettel megosztom! - "Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj!! Ebben a beszédben próbálom körüljárni és megszerettetni Istenünknek első parancsát mindazokkal, akik velünk együtt készülnek a 2020-as budapesti nagy találkozóra.

Közösen készüljünk erre a találkozóra, ezért szeretettel kérlek, hogy ti is szóljatok hozzá az elmélkedésemhez! Mit jelent számomra "Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj"? Kinek szolgálok? Döntéseimbe, mindennapi életembe mennyire folyik bele Isten akarata? Bízom-e Istenben, szeretem, imádom Őt? A lelkiismeretem csendjében felhangzó tiszta vágyaimat, meglátásaimat mennyire merem Isten akarataként vállalni, megélni?

Kisebb testvéri szeretettel várom hozzászólásotokat, kérdéseiteket, sőt akár provokáló megjegyzéseiteket is.


Szeretettel, Csaba t.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba atya üzenete
  2017-01-05 22:00:58, csütörtök
 
  Áldott, boldog új évet kívánok! Az új év, új lehetőség is, mi a gyermekekkel, Erdély védőszentjének, Szent László vezetésével, szeretnénk a boldogságra vezető Isteni parancsolatok útjára lépni!

Januári témánk: Boldog az az ember, ki Urát Istenét imádja, és csak neki szolgál!!

Nagy szeretettel várunk, gyere induljunk el Szent László nyomában a boldogságra vezető parancsolatok útján, Csaba t.


Forrás: Link

Csaba testvér elmélkedése:


Link


Teljes szentmise:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba Szentmiséje-Karácsony Jézus Krisztus születése
  2016-12-26 07:12:51, hétfő
 
  Karácsony Jézus Krisztus születése


Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 218 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 897 db bejegyzés
Összes: 23838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 748
  • e Hét: 25621
  • e Hónap: 101794
  • e Év: 1386749
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.