Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
Élő víz c. folyó írat - Gondviselés
  2017-06-25 13:35:15, vasárnap
 
  ...


Szentangyalok templom Angyalszó - Élő víz c. folyó írat
Történet egy Tháiföldi esemény
A patikus lopáson ért egy kisfiút, aki a lopott gyógyszert beteg édesanyjának szánta. Egy közelben álló utcai ételárus észre vette a kisfiúval kiabáló gyógyszerészt, s hamar átlátta a helyzetet, kifizette a gyógyszereket, sőt szólt a kislánynak, aki egykorú lehetett a kisfiúval, hogy hozzon ételt és azt is a kisfiúnak adta. Több jó cselekedete is volt az ételárunak. Mindig adott ételt a koldusoknak, szegényeknek. Majd 30 évvel később, amikor már volt egy üzlete, ahol szintén a lányával dolgozott, munka közben rosszul lett és kórházba került. A kórházi kezelés igen drága volt, ezért lány azon gondolkodott, hogy el kell adni az üzletet, amit sok év munkájával szereztek meg. Egyik látogatáskor a kórházban egy levelet talált édesapja ágyán, melyben ez állt: a számlát kifizették néhány doboz orvosság árával. a gyógyszert lopó kisfiúból orvos lett, aki épp az ételárus kezelő orvosa volt., akiben felismerte egykori segítőtársát, jó tevőjét. Isteni gondviselés rejtett működését vélem felfedezni.
- Engedjük, hogy eszközök legyünk Isten kezében!
- Engedjük, hogy az Isteni gondviselés - általunk is tudjon jót tenni a rászorulókkal.
Vegyük észre minden jót, amit az Isteni gondviselésnek köszönhetünk!

A gondviselés nem a látványra, nem a népszerűségre törekszik, hanem csendesen, rejtetten működik. Isten küld valakit, aki egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben megjelenik, aztán el is tűnik.
Titokban marad az adományt adók személye. Az adomány olyan helyre kerül, akik erre rászorulnak.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017. június 22. Lélekemelő
  2017-06-23 16:27:08, péntek
 
  Hegyvidéki TV videója Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent Charbel, a teljesség zarándoka című könyv bemutatója.
  2017-06-22 22:32:24, csütörtök
 
  Kedves Irodalmi-klub tagok!
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy templomunkban (Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia - 1112 Bp.Gazdagréti út 14.)
2017.június 28-án 18 órakor lesz a Szent Charbel, a teljesség zarándoka című könyv bemutatója. A könyv magyar fordítása a Magyar Kurír - Új Ember kiadványok egyikeként a Szent István Könyvhéten jelent meg.
Vendégünk lesz Héray András atya kápolnaigazgató (Bp.-Kútvölgy Szűz Mária Kápolna), aki a szentről szóló könyvet bemutatja, majd közösen imádkozunk Szent Charbelhez.
Ezt követően Kuzmányi István az Új Ember és a Magyar Kurír főszerkesztője, aki ugyancsak vendégünk lesz egy Libanonról szóló kisfilmet fog vetíteni számunkra.
Számunkra különös jelentőséggel bír Szent Charbel megismerése, hiszen ereklyéjét templomunk felszentelésekor Erdő Péter bíboros úr azzal adta át, hogy Szent Charbel
".. szerzetes, kiváló lelkipásztor, majd hosszú éveken át remete volt, akinek közbenjárására számos csoda történt és történik napjainkban is. Sok reménytelen helyzetben lévő beteg és útkereső ember köszöni neki a gyógyulást, vagy a szabadulást kilátástalan helyzetéből. Az ő tisztelete már elterjedt az egész világon. Hazánkban is sokan ismerik. ..Adja Isten, hogy ez a templom az ő tiszteletüknek is országos központja legyen,"
- MINDENKIT szeretettel hívunk és várunk!
Tervezzük egy másik alkalommal a róla készült Szent Charbel: A szív csendje című ( Libanoni film, 103 perc, 2009) film levetítését a plébániai közösségi teremben.
Szeretettel: Donován MártiA remetét - akit ,,Libanon Pió atyájának" is neveznek - VI. Pál pápa avatta szentté 1977-ben. Halála után számtalan csoda történt, amelyet neki tulajdonítottak. A muszlim világban gyakran előfordul, hogy keresztény személyeket tisztelnek, így Szűz Máriát és bizonyos szenteket, közül Charbel Makhlouf libanoni remetét is. Szent Charbel Makhlouf a Kelet nagy misztikusa és aszkétája, a maronita egyház három nagy szentjének egyike. Szavai szerint papnak lenni csakis egyet jelent: a Golgota útját járni, és Isten jelenlétének tanúságtevője lenni a világban.
Charbel atya egy észak-libanoni hegyi faluban született 1828. május 8-án, a család ötödik gyermekeként. Maronita vallású édesanyja szigorúan megkövetelte a családban az imát, a napi rózsafüzért és a szentmisén való részvételt. A szent, akinek két testvére is szerzetes lett, 1851-ben titokban elhagyta családját, és belépett a mayfouki Boldogasszony-kolostorba. Egy év noviciátus után átkerült az annayai Szent Maron-kolostorba, és a libanoni maronita rend szerzetese lett. A korai antiochiai egyház mártírja, Charbel nevét vette fel, aki 121-ben szenvedett vértanúságot.
Aszketikus életet élt, buzgón gyakorolta a lemondást és az önmegtagadást, teljesen szabad volt a világtól; életét visszavonhatatlanul az Úr és a lelkek üdvösségének szolgálatába állította. Isteni sugallatra arra kérte elöljáróját, hogy remeteségbe vonulhasson az anyakolostorhoz tartozó Szent Péter és Szent Pál-kolostorba. Elöljárója eleinte vonakodott megadni az engedélyt, ám egy csodálatos isteni jel hatására megadta: Charbel olajat kért a lámpásába, ám hogy próbára tegyék, vizet öntöttek bele. A lámpásban mégis fellobbant a láng. 1875. február 15-én megkezdte a vágyott remeteéletet: magány, csend, ima, az Oltáriszentség imádása, mezei munka.
Már életében szentként tisztelték, és imájára csodák történtek. 1898. december 24-én, karácsony vigíliáján halt meg. A kolostor temploma mellett temették el. A csodás események miatt sírjából kiemelt koporsóját a kolostor templomának egyik oratóriumába helyezték el. Teste épen maradt. Sírját a világ négy égtája felől keresik fel a zarándokok. Közbenjárására sok csodás imameghallgatás és gyógyulás történt.
VI. Pál pápa 1965. december 5-én boldoggá, majd 1977. október 9-én szentté avatta.
.......- Bővebben Magyar kurír Link

- Július 27. emléknapja - Szent Charbel Makhlouf áldozópap katolikus oldalon Link

- Csodát tett Szent Charbel egy muzulmán kislánnyal. Link

- A szív csendje előzetes c. film bemutatója videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Angyalszó - Örökké termő búza
  2017-06-21 12:00:51, szerda
 
  ...... ........... ........... ........
- Búza - vers
A kisebbségi magyar egyházakhoz
Én nem mondom, hogy külön sorsa
Van e földön a nemzeteknek.
Hiszen egyként vagyunk adósa

Ki közénk jött, a szeretetnek.
Ha gyúl a népek szivárványa
Égre feszítve, mint a bársony
Ezt kérem: lehessünk egy szála,

Lobogjon a magyar karácsony.
Én nem kérek más, külön sorsot,
De építhessünk iskolákat.
Zúghassanak a templomtornyok,

Hirdetve húsvéti csodákat.
Az életünk nem külön élet,
Azt kérem, mit mindenki kaphat.
Derűs munkát és békességet,

És áldását a dolgos napnak.
Kérem a jó szándék vetését,
Mely a lélekben megfakadhat.
Kinyújtott kezünket ne sértsék,

Jó földbe hulljanak a magvak.
Én nem kérek más, külön sorsot,
Csak ennyit: hogy az Ábel vére
Amely a köveken piroslott
Váljon arany testvériségre


- Kenyérszegés - vers
Keresztet vetni ne felejts el
A kenyérre, ha megszeged!
És az egyszerű mozdulattal
Lelkünkbe Krisztus érkezett.

És ünnepi lett minden asztal,
S a szálló pillanat örök,
Mert eljön, aki megvigasztal
Ha a kenyeret megtöröd.

- Örökké termő búzakalász
A magvetőről, Jézus egyik csodálatos példabeszédéről tanulunk a hittanórán. Kitalálok a gyerekeknek egy történetet az örökké termő búzakalászról, amelyet csak egyszer kell elvetni, utána állandóan csak nő és szüntelenül újabb és újabb kalászokat érlel. Persze ezt is kell gondozni, öntözni és gyomlálni, de megéri a fáradozás, hiszen folyamatosan lehet aratni a kalászokat. A gyerekek szeme felcsillan a különleges búza hallatán, ámulva hallgatják a történetet, amelyet aztán még jobban kiszínezek, a végére már szőlőt, mandulát és mindenféle gyümölcsöt is terem. A gyerekek közül senkinek sem jut eszébe közbevetni, hogy ilyen búza nem is létezik, mert mindannyian megértik, hogy a történet Isten üzenetéről szól, amely százféle gyümölcsöt terem bennünk. Végül azt a feladatot kapják, hogy rajzolják le az örökké termő búzakalászt. Nem kell őket bíztatni, rajzolnak ők mindenféle gyümölcsöt, olyanokat is, amiket én nem említettem, de ez így van rendjén. Közben nézem a készülő rajzokat. Többen még az eget is megrajzolják, egészen odáig magasodik a különleges búza. Észreveszem, hogy az egyik kislány rajzán nem a földből, nem alulról nő ki a búzakalász. Kérdezem tőle, nem volna-e jobb fordítva? Ő megerősíti, hogy ilyen különleges, örökké termő búza csak az égből nőhet, egyedül Isten ajándéka lehet. Örültem, hogy megértette a lényeget. Lám, egy gyermek még azt is megsejti, amit én felnőttként kimondani sem tudok.
- Örök ajándék
A mai napon Krisztus szent testét és vérét ünnepeljük, azt a titkot, hogy az Úr valóságosan jelen van az Oltáriszentségben. Nem csak Isten szívünkbe ültetett igéjét hasonlíthatjuk örökké termő búzakalászhoz, hanem az Oltáriszentséget is.
Ez a kép, ez a hasonlat több szempontból is igaz módon világítja meg az Oltáriszentség titkát. Soha meg nem fogyatkozó isteni ajándékról van itt szó, amely szüntelenül rendelkezésünkre áll. Nem kell rá várnunk, hanem nap mint nap magunkhoz vehetjük Krisztus testét, hogy lelkünk tápláléka legyen. Az Oltáriszentség olyan eledel számunkra, amely összeköt minket Istennel és egyesít Krisztussal. Erőt adó táplálék, amely Isten dicsőítésére indít minket és felébreszti bennünk a hála érzését. Gondoljunk arra, hogy mekkora titok az Oltáriszentség, emberi ésszel fel nem fogható a végtelen Isten jelenléte a kicsiny darab kenyérben, miként felfoghatatlan számunkra az is, hogy a kicsiny magból hogyan fejlődik ki a kalászt termő növény. És ott van az áldozat, az önfeláldozás. A földbe hullva a búzaszemnek meg kell semmisülnie, meg kell halnia, hogy egy új növény születhessen belőle. Éppen így Krisztusnak is fel kellett áldoznia önmagát, hogy új életre támadhasson fel. Az ő áldozata, halála és feltámadása is benne rejtőzik az Oltáriszentségben. Isten örömteli feltámadással válaszol az ember önpusztító bűnös életére és megadja nekünk a lelki újjászületést. E szentség vétele, a szentáldozás éppen azért önt erőt és örömet a szívünkbe, mert egyesülhetünk Krisztussal.
De legfőképpen úgy kell tekintenünk az Eucharisztiára, mint égből jövő ajándékra, Isten ajándékára. Olyan ajándékra, amely túlmutat a földi életen és az örök életet jelenti számunkra. Ne csak imádjuk és dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Istent, hanem vegyük őt magunkhoz a szentáldozásban. Az Oltáriszentség örökké termő és örök életet termő búza, élő kenyér és ajándék számunkra.

- Egyesülés Krisztussal
Urunk Jézus Krisztus!
Hisszük, hogy jelen vagy az Oltáriszentségben.
Hisszük, hogy valóságosan és maradandóan jelen vagy az átváltoztatott kenyérben és borban. Hisszük, hogy a testedet és véredet adod nekünk, amikor szentáldozáshoz járulunk. Hisszük hogy bennünk való jelenléted átalakít minket, hogy hozás hasonlóvá váljunk.
Hisszük, hogy a szentáldozás egyesül veled.
Hisszük, hogy a szentáldozás összeköt minket egymással is. Egységes teremtő szentség ez. Azáltal,, hogy te bemutatod áldozatodat és önmagadat az örök élet kenyereként adod nekünk, egy közösséget, az Egyház élő közösségét hozod létre nekünk.


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szívárvány alatt a templomunk
  2017-06-21 11:19:49, szerda
 
  .........Bérmálkozók csoport kép 2017.06.18
........Első sorban a bérmálkozók ülnek
.........


Cserháti Ferenc püspök
...... ............... .......Krizma olaj kenet feladása
...... ..........Áldoztatás
...... ..... 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.06.17. koncert lesz a templomunkban
  2017-06-15 09:22:09, csütörtök
 
  ...... .....Program: Az Albinoni Kamarazenekar és az Imperatrix Együttes ,,Iubilate Deo" zenei áhítata
Műsoron:
Orlando di Lasso: 99. zsoltár (Iubilate Deo)
Georg Ph. Telemann: 67. zsoltár (magyarországi bemutató)
Georg Ph. Telemann: e-moll nyitány (Tafelmusik I.)
Antonio Vivaldi: Stabat Mater
Georg Ph. Telemann: h-moll fuvolaverseny
Georg Ph. Telemann: 8. kantáta (Hemmet den Eifer)
G. Ph. Telemann: Magnificat (Meine Seele erhebt den Herrn)
Közreműködik:
Imperatrix Énekegyüttes (művészeti vezető: Srajber Zsolt),
Denk Viktória, Mocan-Székács Barbara és Nagy Tibor István - ének: Molnár Balázs, Nagy Anita és Adorján Ferenc
- Fuvola és furulya; Göblyös Péter és Srajber Zsolt - orgona,
Kőrös Mária - gordonka
Vezényel: Zsigmond Balassa


Károly atya mondta a meg nyitó beszédet
...... .........


Zsigmond Balassa karmester
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.06.11 Szentháromság ünnepe.
  2017-06-14 17:47:46, szerda
 
  .........


Tanévzáró /köszönetet mondott Károly atya a tanároknak, szülőknek az egész éves munkájukért.
Szentmise keretében imádkoztunk és áldást kértünk a jó istentől Károly atya pappá szentelésének 33. évfordulóján.
Piros szín az élet színe az atya megjelenítése.
Kék szín az ég kék színe a második A fiú jelkép
Fehér szín a szentlelket szimbolizálja..
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Dr. Szele György: Egy Széchényi varázsa
  2017-06-13 21:42:10, kedd
 
  Dr. Szele György: Egy Széchényi varázsa c. könyv bemutatója volt a mai napon templomunkban..

...... .................. ........... ......


A képen balról jobbra Donován Márta házigazda a templomunk irodalmi klub vezetője, Marsall Ágnes újságíró, Dr. Szele György író, Sinkovits Vtay András színművész.
Sikeres és magas színvonalú előadás volt. Jó pár könyvet hozott az Író, melyet kötetlen beszélgetés keretében dedikált.
...... ........... ...........


A könyvet kedvezményes áron megvettük.

- Szolnoki diák a főszereplője az Amerikában megjelent regénynek. SZOLNOK/USA | Világháború, szolnoki bombázás, budapesti ostrom, orosz hadifogság, kommunista diktatúra, külföldre menekülés és persze szerelem, hit remény... Mindezt benne rejlik a fiatal verseghys diáknak a történetében, aki 1956-ban hagyta el az országot, hogy végül Amerikában kezdjen új életet..
A diák történetét feldolgozó - személyes ihletettségű - történelmi regény áprilisban jelent meg dr. Szele György tollából angol nyelven az Egyesült Államokban. A New York-i Könyvvásáron bemutatott From Hungary With Love címmel napvilágot látott alkotásról sokan nyilatkoztak már elismerően. A ma már nyugdíjas orvos maga is átélte azokat az eseményeket, melyek a főszereplő sorsát alakítják. Nem memoárt akartam írni, hanem regényt, ehhez saját élményeimet vettem alapul. A műben van háború, menekülés, romantika és egy kis spiritualitás is - nyilatkozta az Amerikában élő, ám jelenleg szülővárosában tartózkodó (és alkotó) szerző.
Élete az alábbi oldalon olvasható Link

Dr. Szele György weboldala: LinkAz Irodalmi klub vezetője Márti írt köszönő levelet
Kedves Irodalmi-klubtagok!

Először is köszönet azoknak, akik dacára a tegnapi nagy hőségnek, részt vettek klubunk 42. találkozóján, a remekül sikerült könyvbemutatón.
El kell áruljam,hogy a könyvbemutató ötlete Károly atyától származott, köszönjük neki!
A jó hangulatú találkozó után Dr.Szele György - az Egy Széchényi varázsa c.könyv szerzője, Marsall Ágnes újságírónő és Sinkovits Vitay András színművész is elfogadta meghívásunkat a kávézóban feltálalt zsíros kenyérre, és oldottan és kötetlenül beszélgettek velünk még tovább.
Marsall Ágnes újságírónő - akinek sokszor volt és van alkalma találkozni olvasókkal - azt mondta,hogy köszönik a szép estét és a kulturálisan művelt, különösen érzékeny és fogékony közönséget, akik előtt öröm volt beszélni.Mindhárman azzal búcsúztak,hogy jól érezték magukat közöttünk.
Szóval mindenkinek köszönet az együtt töltött, szép estéért!


Mivel pedig pünkösdhétfőn elhunyt Jókai Anna írónő, tőle búcsúzva mellékelem néhány gondolatát egy 2012-ben vele készített interjúból.

Szeretettel Márti
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.06.04 Pünkösdi szentmise
  2017-06-12 14:00:21, hétfő
 
  Hívő népért szólt a szentmise.
Dobszay Péter művészSzentmisén rólam kép
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Jézus mennybe menetele , gyereknapi köszönt
  2017-06-12 13:33:24, hétfő
 
 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 235 db bejegyzés
e év: 1652 db bejegyzés
Összes: 30010 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1779
  • e Hét: 15251
  • e Hónap: 168307
  • e Év: 802091
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.