Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 360 
Pió atya gondolatai
  2018-03-17 13:26:38, szombat
 
  Videó Link

Szövege:
Jézus az Emberiséghez Link

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Felszentelték a gazdagréti Szent Angyalok-templomot
  2018-03-14 21:00:22, szerda
 
  2016. október 1. Magyar kurír Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Zarándok utak 2018 évben
  2018-03-14 20:40:29, szerda
 
  - Szent Pio atya zarándoklat (Zarándoklat San Giovanni Rotondoba)
Ebben az esztendőben emlékezünk Pietrelcinai Szent Pio atya halálának 50. évfordulójára. A jubileum kapcsán zarándoklatot tervezünk Szent Pio atya kegyhelyére. Az őszre tervezett zarándoklatot esetleg előre hozzuk a tavaszi időre, amennyiben a libanoni zarándoklatra nem lesz elegendő jelentkező.
Program itt látható Link

- LIBANON - A KÖZEL- KELET GYÖNGYSZEME, A CÉDRUSOK FÖLDJE Zarándoklat Szent Charbel, maronita szerzetes sírjához (Julianus Tours)
A Libanonba tervezett zarándoklat időpontját október végére helyezzük. Ennek részleteiről hamarosan tájékoztatást ad a szervező Julianus Tours
Program itt látható Link

- Szentpétervár (Észak Velencéje cári köntösben: a lenyűgöző SZENTPÉTERVÁR a fehér éjszakák fényében) (Makrovilág)
Észak Velencéje cári köntösben címmel, a fehér éjszakák időszakában, zarándoklatot szervezünk Szentpétervárra
Program itt látható Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Nagyböjt 4. vasárnapja 03.11 - Örömvasárnap
  2018-03-12 08:32:53, hétfő
 
  Videó Link

............... ................


...... ....................
...... .......................Jákob létrája templomunk mozaikjának része
a földtől az égig érő létra, melyet Jákob látott bételi álmában (Ter 11,4; 28,10-12; MTörv 1,28)
Ribera az eget a földdel összekötő fényözönnel utal a létrára, nem tárgyszerűen jeleníti meg az álmot.
Jákób azzal a biztos tudattal indulhatott el, hogy Isten vele lesz, vigyáz életére és egyengeti útját, amelyen a végső győzelmet elérheti.
Ezen az égig érő létrán az Isten angyalai közlekedtek - föntről le és innét a földi világból felfelé azégig
...... ........... .....


A szentmise véget ért
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Angyalszó - Isten irgalmas
  2018-03-11 15:29:00, vasárnap
 
  Kép címe: legeltetés

Isten irgalmas
Az emberi bűn mélységes titkára mutat rá Jézus kijelentése, amelyet ma, nagyböjt 4. vasárnapján olvasunk az evangéliumban: A világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak.
A bűn azt jelenti, hogy Isten világossága helyett a bűn sötétségét választjuk.
Ebből persze könnyen felismerhetjük azt is, hogy a bűntől való szabadulás pedig azt jelenti, hogy Isten kivezet minket bűneink sötétségéből és újra ránk sugározza irgalmának és szeretetének fényét.
A bűnbánattal és annak gyakorlati megnyilvánulásával, a szentgyónással kapcsolatban érdemes tisztáznunk, hogy mi történik valójában.
Abból kell kiindulnunk, hogy a szentgyónás arra szolgál, hogy Istentől bocsánatot kérjünk. Elismerjük, hogy ő a szent Isten, mi pedig a bűnös emberek. Elismerjük, hogy az ő teremtményei vagyunk, tehát nem vagyunk függetlenek tőle. Elismerjük továbbá, hogy azt kéri tőlünk, hogy parancsai szerint éljünk, de amikor megszegjük törvényeit, akkor szembefordulunk jóságával, megtagadjuk szeretetét, mintha nem volna arra többé szükségünk. Ugyanakkor kifejezzük köszönetünket és hálánkat azért, hogy Isten végtelenül irgalmas, kész megbocsátani minden eltévelyedésünket és bűnünket.

A bűnbocsánat öröme
Uram, Jézus, tisztíts meg bűneimtől, amivel elcsúfítottam istengyermeki arcomat!
Segíts felismerni és őszintén megbánni bűneimet, hogy a szentgyónás által újra tiszta arccal, szívvel és lélekkel tudjak eléd állni!
Amikor felébred bennem a bánat érzése, akkor eszembe jut az irgalmas Isten.
Belátom, hogy megsértettem őt és annak reményében indulok vissza hozzá, hogy ő nem fog elutasítani, nem fog megbüntetni, hanem visszafogad a vele való szeretetközösségbe.
Uram! Hiszem, hogy te vagy a világ Ura, akinek hatalma van ítélkezni mindenki felett. Hiszem, hogy te vagy lelkem gyógyítója. Kérlek, légy irgalmas hozzám, és add meg a bűnbocsánat tiszta örömét!

Irgalmas szívvel
A szentgyónással és a bűnbocsánattal kapcsolatban helytelen az a szóhasználat, hogy Isten korábban bűnöst látott bennünk, de mostantól ismét úgy tekint ránk, mint szeretett
gyermekeire.
Valójában ő akkor is szeretett gyermekének tartott minket, amikor mi a bűneink miatt éppen távol voltunk tőle és nem láttuk az Atya arcát. Az ő véleménye tehát nem változott meg.
A fordulatot nem az ő véleményének, rólunk alkotott képének megváltozásában kell látnunk, hiszen erről nincs is szó, hanem abban, hogy a mi véleményünk változik meg róla. Eddig elfordultunk tőle, mert nem vettük észre felénk sugárzó szeretetét, de mostantól ismét felismerjük azt és belátjuk,
hogy szeretete nélkül nem élhetünk, nem találjuk meg a boldogságot. Bármilyen távolra is kerülünk tőle, ő mindig utánunk siet, mert emlékeztetni akar minket szeretetére és irgalmára.
Ahhoz, hogy valakit helyes szándék indítson bűneinek megbánására, azaz ne csupán félelemből, hanem Isten iránti szeretetből tegye ezt, feltétlenül szükséges, hogy helyes képünk legyen Istenről. Ha egy kegyetlenül büntető bírót vagy egy bosszúálló személyt látunk benne, akkor nagyon helytelen az elképzelésünk róla. Ki merne egy ilyen Isten elé állni bűneivel? Szerencsére Isten nem ilyen. Ő nem a bosszút és vétkeink könyörtelen megtorlását forgatja a fejében, hanem irgalmas szívvel közeledik hozzánk. A nagyböjti időszak lehetőség számunkra, hogy csendesen szemléljük az irgalmas Isten arcát.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Hogyan lehet jól készülni a házasságra?
  2018-03-11 14:40:20, vasárnap
 
  Templomunkban készült a felvétel
A Pollák házaspárral, Judittal és Dáviddal beszélgettünk a kapcsolatukról, a jegyességről, házasságról, szexualitásról. Hogyan lehet igazán jól megismerni a párunkat? Mik a legfontosabb értékek, amik összekötnek? Miért éri meg az önmegtartóztatás, az áldozatvállalás? Őszinte szavak egy fontos témában!
A FÉSZ to face a Fiatalok az Élet Szolgálatában (FÉSZ) közösség műsora, amelyben a fogantatástól végigkövetjük a baba fejlődését, szó lesz a szülés testi és lelki oldaláról, családtervezésről.. és persze szerelemről, szexualitásról, házasságról és még sok minden másról. A sorozatban szakértők meglátásai és élettörténetek váltják egymást.

Apostol TV videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2018.03.04. Simándy József emlékmise
  2018-03-04 17:41:22, vasárnap
 
  - 2018.03.04. Simándy József emlékmise.
Kossuth díjas énekes halálának 21. évfordulőja alkalmából.
Szentmisén közre működtek: Csák József, valamint Denk viktória opera énekesek..

Videó Link

...... .............. ........Simándy József előadásában: Bánk bán - Hazám, hazám Videó Link

A szentmise után Károly atya megköszönte a misén való fellépésüket Csák József, valamint Denk viktória opera énekeseknek
...... .......


A képen balra az elhunyt Simándy József egyik családtagja - látható
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Angyalszó - Isten hajléka
  2018-03-04 14:27:49, vasárnap
 
  ...... ........... ........... ........... .......


Nagyböjt 3. vasárnapjának evangéliuma a templom megtisztításának mozgalmas jelenetét állítja elénk.
Egészen pontosan a templom elő udvaráról van szó, amelyet a pogányok udvarának
is neveztek, ahová még az idegenek, a pogányok is beléphettek, de a templom területére már csak a zsidó vallásúak.
Az ünnep előtt megmozdult az élet a templom környékén. A húsvéti ünnepre a távolabbi országrészekből is érkeztek zsidók, akiknek itt volt lehetősége arra, hogy pénzt váltsanak, a templomadót ugyanis csak a helyi pénzben lehetett megfizetni. Ez magyarázza a pénzváltók jelenlétét a templom előcsarnokában. Ezen kívül itt lehetett megvásárolni azokat az állatokat, amelyek az áldozatbemutatáshoz kellettek.
Érthető, hogy a távoli helyekről nem hoztak magukkal áldozati állatokat az
emberek, hiszen azokat itt is meg tudták vásárolni. Jézus fellépése nem tűr ellenkezést vagy ellentmondást. Isten házából, a jeruzsálemi templomból a legnagyobb határozottsággal távolít el mindent, ami nem része az istentiszteletnek, ami méltatlan ehhez a helyhez. A kiűzött kereskedők
nem tiltakoznak, hanem szó nélkül távoznak, s ezzel elismerik, hogy tényleg nem volna itt semmi keresnivalójuk. Jézus a próféták tekintélyével és határozottságával lép fel, mint akinek joga van e helyen rendet tenni, hiszen ő Isten küldötteként cselekszik. Ugyanakkor még ennél is többről van szó, hiszen Jézus az Isten Fiaként birtokba veszi Atyjának házát, azaz cselekedetével, a templom megtisztításával rejtett módon arra utal, hogy ő az Isten Fia, azé az Istené, akinek lakóhelye a jeruzsálemi templom.
Az épületet Jézus visszaadja eredeti rendeltetésének, az istentiszteleti szertartásoknak. Miközben a kereskedők távoznak, megjelennek azok, akik kérdőre vonják az Urat cselekedete miatt. Minden bizonnyal a templomőrség tagjai ők, akiknek az a feladatuk, hogy biztosítsák a rendet, a szertartások zavartalanságát.
Ezt kérdezik Jézustól: ,,Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezeket teszed? Tulajdonképpen
ők sem Jézus tettét kifogásolták, hanem jelet kértek tőle annak igazolására, hogy joga van beleszólni
a vallási életbe, a templom rendjébe.
Kérdésükre Jézus prófétai választ ad, amelyben saját halálát jövendöli meg:- Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem! Ettől kezdve élesen szétválik a kérdezők és Jézus gondolkodása. A kérdezők ugyanis a templom épületére gondolnak, a kőből készült építményre, amit
lehetetlenség három nap alatt felépíteni.

Élő kövek
Jézus saját testéről beszél, amit lerombol a halál, az emberi gonoszság, de újjáépül. Újjászületik a
feltámadás által a kereszthalál utáni harmadik napon. Az Úr jelképes mondásának értelmét nem értik, nem érthetik még a kérdezők..
A keresztény közösség már a kezdeti időkben is úgy emlékezik vissza Jézusnak erre a mondására, mint utalásra az ő feltámadására.
Jézus egy másik templomot is szeretne felépíteni, a mi lelkünk templomát és abból az Egyház közösségét..
Mi vagyunk azok az ,,élő kövek", akiből felépül a krisztusi közösség.
Ahogyan az Úr egykor megtisztította a jeruzsálemi templomot, ugyanúgy minket is megtisztít bűneinktől, eltörli azokat a szentgyónásban, hogy lelkünk méltó hajléka, méltó otthona legyen Istennek.

Építsd fel!
Urunk, Jézus! Rombold le bennünk a bűn ingatag építményét, amelyet mi oly szorgosan építünk, valahányszor megszegjük Isten parancsait! Rombold le bennünk azt a falat, amelyet mi emelünk azért, hogy elszigeteljük magunkat Isten szeretetétől!
Rombold le lelkünkben azokat az akadályokat, amelyek meggátolják Isten szeretetének felismerését! Építsd fel lelkünk templomát, amely egészen tiszta és méltó hajlék lehet Isten számára! Építsd fel belőlünk az Egyház közösségét, amely otthona lehet mindazoknak, akik Istent keresik.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Egy szemtanú vallomása Szent Pio atya haláláról
  2018-03-03 12:53:14, szombat
 
  2018. március 1
1968. szeptember 22-ről 23-ra virradó éjjel a San Giovanni Rotondóban lévő kapucinus kolostor 1-es számú cellájában, ahol Pio atya élt és meghalt, mások is voltak. Az Aleteia nemzetközi katolikus portál felidézte az egyik szemtanú vallomását a szent szerzetes haláláról.
Az egyik jelenlévő Pio Miscio volt, a Casa Sollievo della Sofferenza, a Pio atya által alapított kórház ápolója, aki akkor éppen szolgálatban volt a kórházban. Miscio egy orvossal, Giovanni Scaraléval együtt rohant éjjel a kolostorba egy lélegeztető készülékkel, hogy segítsék a szent életű kapucinus szerzetes légzését. - Pio atya doktor Scarale karjaiban halt meg" - idézte fel később megindultan Pio Miscio.
- Éjjel két óra körül járt az idő. Pio atya cellájában ott volt a szerzetes személyes orvosa, a kolostor elöljárója és néhány rendtestvér. Pio atya egy karosszékben ült; nehezen lélegzett és nagyon sápadt volt. Scarale doktor kivette a csövet a szerzetes orrából, és az arcához tartotta az oxigénmaszkot. Pio Miscio némán figyelte a drámai jelenetet. ,,A fűtőtest mellett voltam. Minden figyelmemet ezeknek a pillanatoknak szenteltem, de nem csináltam semmit" - idézte fel az utolsó perceket az ápoló. Mielőtt elvesztette az eszméletét, Pio atya ezt ismételte: ,,Jézus, Mária, Jézus, Mária", de anélkül, hogy hallotta volna, mit mond az orvos. A tekintete elrévedt az ürességben. Amikor elvesztette a tudatát, ,,Scarale doktor többször próbálta újraéleszteni, de sikertelenül. Amint Pio atya meghalt, egy nővér visszahívta a kórházba Pio Misciót, mivel ő volt az egyetlen férfi ápoló a műszakban. Vissza is indult, hogy elvégezze a munkáját. Útközben találkozott egy újságíróval, aki érdeklődött a szent életű szerzetes felől. ,,Így szóltam: mit is mondhatnék, most egyáltalán nem tudok gondolkodni." Misciót nagyon megrázta Pio atya halála.
...... ......


Már csak Pio Miscio és Giovanni Scarale élnek azok közül, akik jelen voltak Szent Pio halálakor.
Magyar Kurír

Ho visto morire Padre Pio da Pietrelcina
Padre Pio nella mia vita vi racconta la storia di Pio Miscio, sangiovannese. Una vita costruita attorno a san Pio.
Una giornata in particolare gli rimarrà per sempre scolpita nel cuore: il 22 settembre 1968. Quella notte, nella cella n.1, del convento di San Giovanni Rotondo, c'era anche lui. Si aggiunge così un altro nome alla lista di coloro che erano presenti al momento della morte di Padre Pio.
Pio, infermiere della Casa Sollievo, quella notte, era di turno in ospedale. Accompagnò, correndo, il dott Scarale con l'aspiratore che doveva servire per aiutare nella respirazione il santo di Pietrelcina. "Padre Pio morì tra le braccia del dott. Sccarale".
Una volta deceduto Padre Pio corse in reparto per continuare il suo lavoro come infermiere di guardia.
Pio per tutti questi anni non ha mai voluto rilasciare la sua testimonianza, neanche a fr. Gerardo di Flumeri, come racconta nell'intervista.

Videó Link
Láttam meghalni Padre Pio da Pietrelcina
Padre Pio nel mia vita vi racconto Pio Miscio története, sangiovannese. Egy vita épült körül egy szent Pio.
1968. Szeptember 22-én a napi ünnepélyesség a mai napig maradt, a San Giovanni Rotondo-i kongresszus 1. cellájában. Ezzel egy újabb nevet adtak azoknak a listáknak, akik jelen voltak Pio Pio halála idején.
Pio, a Nápolyi Casa Sollievo, az a éjszaka, a kórházban. Accompagnò, correndo, il dott Scarale con l'aspiratore che doveva servire per aiutare nel respirare il santo di Pietrelcina. "Pio Péter halott a Sccarale démonjai között".
Egy alkalommal halt meg Padre Pio rohadt a kórházban, hogy folytassa munkáját.
Pio per tutti questi anni nem akarta kiadni a bizonyságtételét, sem fr. Gerardo di Flumeri, látogasson el az interviewhez.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2018-02-25 Vasárnapi szentmise - Nagyböjt 2. vasárnapja
  2018-02-26 16:58:59, hétfő
 
  Urunk színeváltozása. Emlékezés Dr. Lipp László atya 70. születésnapjára.
A szentmisét az Ő lelki üdvéért ajánlottuk fel.
...... ................... ............. ............. ............ ........... ......Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/37 oldal   Bejegyzések száma: 360 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 218 db bejegyzés
e év: 1155 db bejegyzés
Összes: 33479 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 884
  • e Hét: 884
  • e Hónap: 98427
  • e Év: 445119
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.