Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 256 
2017. szeptember 24. szentmise
  2017-10-16 15:00:24, hétfő
 
  Hegyvidéki tv Videó Link
Szentírás ünnepe
...... ............ ............ ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.10.15 Mennyei lakoma
  2017-10-16 14:51:46, hétfő
 
  Mennyei lakoma Fehér szín a mennyegzős köntös.
Az oltár a mennyei lakoma előképe.
...... ......


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.10.15 templomunk virágjai
  2017-10-15 13:16:20, vasárnap
 
  Pio atya friss viágot kapott
...... .........


Fehér rózsa az oltárnál
...... ............. ............


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Isten ámulatba ejt - Angyalszó
  2017-10-15 12:22:44, vasárnap
 
  Michael Krüger író az esti szentmise idején betért a Zürichi-tó partján lévő falu templomába.
...... ........


Beült a szűk padba, teljesen ismeretlen emberek közé, majd néhány pillanat múlva maga is mondani kezdte az imát. Úgy érezte, hogy Isten előtt nincs igazán joga szóhoz jutni, de ez sem zavarta és a hely idegensége sem, könnyen tudta mondani az imát. Ima közben megérintette, eltöltötte a jóság. Elől a plébános fekete madárként mondta a magáét, próbált valami mondanivalót keresgélni, valami hasznosat mondani az evangéliumról a jelenlévőknek, de úgy tűnt az író számára, mintha nem találna semmit, neki nem sokat jelentettek a kimondott szavak. Nem mondott sem útbaigazítást, sem vigasztalást, szavaiból nem sugárzott sok lelkesedés, de legalább fenyegetés sem. A szentmise végeztével a templomból kilépve váratlan ragyogás, a tündöklő tó látványa, a lemenő nap csodás fényei fogadták.
Az író élményén érdemes elgondolkodnunk.
Amikor kilép a templomból, világosság ragyog fel előtte, másként látja környezetét. Nem ragaszkodik ahhoz, hogy a szent helyen, a templomban megszólítsa őt Isten, üzenjen neki valamit, nem érez
különösebb vágyat, hogy magával ragadja őt az imádkozás, egyszerűen csak engedi, hogy az ima légköre hatással legyen lelkére, engedi, hogy Isten egy kicsit később lepje meg őt, mutasson neki valami szépet, adjon neki maradandó élményt.
Ha csak annyit várok az élettől, amit elképzelek, eltervezek és megvalósítok, akkor az önzés korlátai közé zárom magamat. Engedjem, hogy Isten megérintsen, ámulatba ejtsen, felragyogtassa előttem az élet szépségét és felébressze bennem a vágyat az örök élet iránt!

Elfogadni a hívást
Isten Fiának hitében élek, aki szeret engem és a kereszten feláldozta magát mindenki üdvösségéért. Uram, erősítsd istenségedbe vetett hitemet! Te meghívsz, hogy éljek veled és a te szeretetedben.
Meghívsz, hogy éljek a reményben, amely az örök élet felé vezető utat jelöli ki. Meghívsz a lelki újjászületésre és a bűnbánat útjára. Meghívsz az Isten országába, hogy veled éljek földi életem során, és a feltámadás után Istennel éljek az örök életben. Örömmel fogadom el hívásodat, add nekem legalább az utolsó helyet házadban!
Uram, kész vagyok a munkájukat csendesen, becsülettel végző szolgák közé állni, hogy helyem legyen az örökké- valóságban.

Vendégek vagyunk
Az evangéliumban arról olvasunk, hogy egy király lakodalmi ünnepséget szervez fiának.
A meghívottak meglehetősen illetlenül és udvariatlanul viselkednek, többen visszautasítják a meghívást. Mások elmennek, de nem készülnek fel kellőképpen, az ünnephez méltatlanul öltözködnek.
Helyesen érezzük, hogy a meghívottak nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent ez a meghívás. A példázat azt szemlélteti, hogy Isten meghív minket az üdvösségre, az örök életre. Helyet készít szá-
munkra a mennyben, azt szeretné, hogy vele legyünk országában, ahol az ünnepség örökké fog tartani. Érdemes elfogadni a meghívást. És érdemes úgy tekintenünk földi életünkre, hogy már itt is Isten vendégei vagyunk.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Kegyelemmel teljes - Angyalszó
  2017-10-08 15:51:17, vasárnap
 
  ...... .............


Ma, Magyarok Nagyasszonya ünnepén Jézus születésének hírüladásából a bevezető részt olvastuk az evangéliumban. Gábor angyal ezt mondja Máriának: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!"
Az angyal köszöntése több, mint egy egyszerű üdvözlés vagy köszöntés, hiszen az általa mondottak Mária iránti mély tiszteletet és megbecsülést fejeznek ki. Mária nagysága elismerésére utalnak a szavak, miszerint ,,kegyelemmel teljes."
Ez a cím azért illeti meg Jézus édesanyját, mert tökéletesen együttműködött az isteni kegyelemmel, szíve soha nem távolodott el Isten akaratától és mindenben engedelmesnek bizonyult.
Bűntelen élete elsősorban nem az ő érdeme, hanem Istené, aki elhalmozta őt kegyelmével. Ugyanakkor mégsem mondhatjuk azt, hogy passzív szereplőként eltűrte, hogy Isten azt tegyen
vele, amit akar. Emberi akaratát átengedte Istennek, hogy ne a maga erejéből vagy képességeiből történjen vele bármi, hanem Isten kegyelméből. Isten általunk is nagy dolgokat képes véghezvinni,
ha együttműködünk vele, s engedjük, hogy kegyelme hasson bennünk és általunk.
A kezdeti csodálkozás és megdöbbenés után Mária megérti és elfogadja kiválasztottságát, beleegyezik az isteni akaratba, az Úr alázatos és engedelmes szolgálója lesz. Ez a lelkület teszi őt
naggyá. Alaptalan a félelem, hogy Jézus anyja iránti tiszteletünk elhomályosítja Krisztus dicsőségét, hiszen soha nem magára akarja irányítani figyelmünket, hanem Fiára és Fiának üdvözítő tetteire.
Mária mindig azt mondja nekünk, amit egykor a kánai menyegzőn a szolgáknak is: tegyük azt, amit Jézus mond nekünk!


Isten dicsőségére
Szent István király országfelajánlása óta Mária népe, Mária országa vagyunk, és tapasztaljuk az ő szeretetét, oltalmát és közbenjárását.
Ugyanakkor érdemes Máriától tanulnunk.
Aki Krisztushoz tartozik, annak szeretettel kell fordulnia embertársa felé. Észre kell vennünk az emberi szükséghelyzetet, ahogyan Mária is észrevette azt a kánai házaspár ünnepén. És rögtön cselekednünk kell, fel kell ismernünk, hogy az adott helyzetben mit tehetünk, mire van erőnk, mi az, amivel valóban használni tudunk a rászorulóknak.
Készen kell lennünk arra, hogy önmagunkat adjuk a másik embernek, szeretetből tegyük ezt, mert ez a segítségnyújtásnak a leghatékonyabb módja. Ez minősül hiteles tanúságtételnek Isten szeretetéről, amely általunk árad ki a segítségre szoruló ember felé. Ha a nem hívők azt látják, hogy a keresztény emberek nem maradnak tétlenek mások nyomorúsága láttán, hanem tudnak önzetlenül segíteni, tudnak valóban jót tenni, tudnak szeretetből cselekedni, akkor cselekvésünk Krisztusról szóló tanúságtétel lesz, amely másokat is tevékeny, cselekvő szeretetre ösztönöz.
Ez a szeretetteljes szolgálat, tevékenység vagy munka, nem csak az egyes személyek életét teszi szebbé, hanem az országét, a nemzetét is.
Szolgálatunk során örömmel tapasztaljuk meg, hogy jobbá tudjuk tenni a világot, jobbá tudjuk tenni országunkat.
Tegyünk minden jót Isten dicsőségére és annak reményében, hogy tőle kapunk majd jutalmat!

Támogass minket!
Boldogságos Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonya! Közbenjárásodat és pártfogásodat nemzetünk sokszor megtapasztalta a történelem folyamán.
Magyar elődeink példáját követve a mai nehéz időkben most mi is nagy bizalommal fordulunk hozzád, és kérjük, hogy oltalmazó kezedet ne vond vissza tőlünk! Támogass minket, Magyarok Nagyasszonya, hogy fiataljainknak úgy tudjuk hirdetni Krisztus evangéliumát, hogy örömmel kötelezzék el magukat a keresztény életre!
Támogasd családjainkat, hogy a változó idők viharaiban ragaszkodni tudjanak azokhoz a családi értékekhez, amelyekre a nagyobb közösség, a nemzet épülhet!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Marc – Antonie Charpentier: Tedeum – Prelute
  2017-10-08 15:34:29, vasárnap
 
  A gazdagréti templomban 2017.10.07-én lévő koncert
Előadja: Albinoni kamarazenekar
Trombita szoló: Mácsai Norbert
Vezényel: Zsigmond Balassa,

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Tamás Gergely Alajos: Nándorfehérvár 1456 .....
  2017-10-08 15:18:43, vasárnap
 
  Tamás Gergely Alajos
Zeneszerzőként 1956-ban indult el pályáján. Ferences szerzetes, tanár, karnagy, zeneszerző.
A keresztény népművelés kiemelkedő alakja volt. Alázatosan szolgálta az egyház zene ügyét, és annak irodalmát műalkotásaival is gazdagította.
Nándorfehérvár 1456 ,, c. oratóriumát, a világraszóló történelmi esemény 5oo. évfordulója alkalmából. 1956. okt. 22-én mutatta be. A gazdagréti templomban 2017.10.07-én lévő koncerten részletet mutatott be az Albinoni kamarazenekar és Bárdos Lajos kamara kórus. / Részlet a műből/
Vezényelt: Zsigmond Balassa,
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Templomunk virágjai 10.08
  2017-10-08 14:11:35, vasárnap
 
  A képeket videó felvevő kamerával fotóztam

...... ................. .............. ......


Telefonnal fotózva
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.10.02 Szent Mihály arkangyal/Szent angyalok/búcsú/ ...
  2017-10-06 20:49:38, péntek
 
  2017.10.02 Szent Mihály arkangyal/Szent angyalok/búcsú/ ünnepi szentmise
2017.10.02 Szent Mihály arkangyal/Szent angyalok/búcsú/ ünnepi szentmise
A szentmisét bemutatta Tercsi Zoltán c. apát az óbudai Szent Péter és Pál apostol Főplébánia plébánosa
Tercsi Zoltán c. apát
.................
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.10.01 Búcsú a templomunkba.
  2017-10-03 15:35:32, kedd
 
  Szent Mihály főangyal szobrának megkoszorúzása
Templomunk felszentelésének egy éves év fordujojának ünnepe. Liturgikus szolgálatot teljesítők meg bizásának átadása
Hegedüs Ferenc, Hegedüs Vincze
...... ................. ............ ............


Menetelés a szoborhoz
......


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/26 oldal   Bejegyzések száma: 256 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 248 db bejegyzés
e év: 2899 db bejegyzés
Összes: 31244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2232
  • e Hét: 24971
  • e Hónap: 106971
  • e Év: 1432720
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.