Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 211 
Jézus a tengeren - Angyalszó
  2017-08-13 12:12:54, vasárnap
 
  .........


Miért kételkedtél?
Aki hajóval vízre száll, annak ismernie kell a víz természetét. Akár görög halászok bölcs mondása is lehetne ez a kijelentés, pedig csak Péter apostol kapcsán találtam ki.
Péter naponta vízre szállt hajójával, hogy halászattal keresse meg családja számára a megélhetést. Jól ismerte a halászat mesterségét és jól ismerte a víz természetét is. Tudta, hogy mikor érdemes halászni és mikor nem. Tisztában volt a víz veszélyeivel, a viharok fenyegetésével és azzal is, hogy a nyílt vízen hajója csak bizonyos mértékig nyújthat biztonságot.
Tudta, hogy egy fából készült könnyű bárka fennmarad a víz tetején, nem úgy, mint a nehezebb tárgyak, amelyek elsüllyednek. Péter, a halász ismerte a víz természetét. Sejtette, hogy Mestere, Jézus nem emberi képességeinek köszönhetően tud a víz tetején járni. Péter tudta, hogy ő nem tudna a víz tetején járni, mert erre egyetlen ember sem képes.
Tisztában volt vele, hogy ha kiszáll hajójából, rögtön elsüllyedne a hullámok között. Mindennek ellenére bátorság és bizalom volt benne. Bátorság, hogy Jézustól azt kérje,
hogy ő is tudjon a víz tetején járni, és bizalom, hogy Jézusnak van hatalma teljesíteni szokatlan kérését.
A történetet olvasva elcsodálkozunk Péter apostol erős hitén, majd pedig kicsinyhitűségén.
Erős hitének köszönhetően képes arra, hogy legalább néhány lépést tegyen Jézus felé a víz tetején, de aztán mégis meggyengül a hite és emiatt süllyedni kezd.
A hittel kapcsolatban eszünkbe jut Jézus egyik legérdekesebb kérdése: ,,Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?" (Lk 18,8).
Krisztus emberekre építette közösségét, az Egyházat, köztük olyan emberekre, mint Péter, és ráadásul éppen őrá és utódaira bízta az Egyház vezetését.

Erősödni a hitben
Állíthatjuk, hogy a mi Urunk az emberek hitbeli meggyőződésére alapozva hozta létre Egyházát, de ez a meggyőződés bizony ingatag, hullámzó, egyszer erősebb, máskor gyengébb, miként ezt jól mutatja Péter példája. Jézus is bízott a változásban és a fejlődésben.
Tudta, hogy lesznek hullámvölgyek, amikor az ember szinte vesztébe süllyed, de azt is tudta, hogy az isteni kegyelem képes megmenteni és képes hitében megerősíteni az embert, mert Isten kegyelme végtelen.
A fejlődést, azaz Isten országa folytonos növekedését és az Egyház tagjainak hitbeli erősödését hasonlította Jézus kicsiny mustármaghoz, amely hatalmas fává növekszik.

Valóságos Isten
Urunk, Jézus Krisztus! Vízen járásod csodájában nem látványos mutatványt látunk, hanem annak igazolását, hogy te valóságos Isten vagy. Felette állsz a természeti törvényeknek. Erősebb vagy a
természet erőinél. Ha csak ember volnál, akkor nem lennél képes ilyenre. Nem volnál képes meggyógyítani pusztán szavaddal vagy érintéseddel a betegeket, de megteszed, hogy cselekedeted által Isten irgalmassága megmutatkozzék.
Emberként nem volnál képes néhány falatnyi kenyérből ezreket jóllakatni, de te isteni erőddel megteszed, hogy megmutasd isteni jóságodat és gondoskodásodat.
Emberként nem volnál képes a víz tetején járni, de mégis jársz, hogy tanítványaid számára igazold istenségedet.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2015. Karácsony - Dicsérjük az Urat!
  2017-08-09 15:14:54, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2016. Húsvét - Dicsérjük az Urat!
  2017-08-09 15:03:18, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2017.08.06 Urunk Színeváltozását ünnepeljük
  2017-08-07 15:08:30, hétfő
 
  Szentmisét a hívő népért ajánlja fel Károly atya
Egyúttal gazdagréti plébánosi kinevezésem hetedik évfordulóján hálát adok a jó Istennek az elmúlt 7 év szolgálatáért.
Nagyobb kép Link

...... .......


...... ......


Károly atya meghívta híveit szeretet vendégségbe. Különböző italok és túrótorta volt.
...... .............Károly atyát is felköszöntöttük.
...... ........... ......


Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Örömhíreink Dió-héjban - Lukács László előadásában
  2017-08-07 09:52:35, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Örömhíreink Dió-héjban - Simon András előadásában
  2017-08-07 09:50:23, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Örömhíreink Dió-héjban - Kerekes Károly előadásában
  2017-08-07 09:47:49, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Örömhíreink Dió-héjban - Csillag Péter előadásában
  2017-08-07 09:41:56, hétfő
 
  Az Apostol TV beszélgetései az Örömhírről, a mi hétköznapi örömeinkről, és arról, hogyan emeljük föl szívünket az Úrhoz, hogyan emel föl minket az Úr, hogyan születik meg bennünk az öröm? - Diószegi László műsora.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Benedekffy Katalin - A lélek zenéje - koncert
  2017-08-07 09:20:45, hétfő
 
  Benedekffy Katalin koncertje a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban.
...... ..........


Közreműködnek: Bogáti László, Harazdy Miklós
...... ............... ........... ............ ............Videó Link


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Dicsőség fényében -- Angyalszó
  2017-08-06 13:06:22, vasárnap
 
  ......


Hitünk szerint mindazok, akik üdvözülnek, ,,színről színre láthatják az Istent." Ezt a kiváltságot az ember földi élete során nem kapja meg, csak halálunk után részesedünk benne. Most a hitben
élünk, a feltámadás után pedig megláthatjuk Istent a maga valóságában és dicsőségében, s ez örökké tartó, végleges adomány lesz számunkra. Amikor Isten megteremtette az embert, párbeszédet kezdeményezett és közösségre lépett vele, akkor nyilvánvalóan tisztában volt azzal, hogy az ember látni akarja őt és el akar jutni Isten teljes megismerésére. Ezt a megismerést azonban Isten korlátozta a földi élet időszakára. Nem rejtőzik el előlünk teljesen, feltárja önmagát, megmutatja szeretetét és jóságát, de mindez még nem az ő teljes megismerése. Azt akarja, hogy vágyakozzunk utána, keressük őt és válaszoljunk hívására, szeretetére. Az embernek ezt a vágyakozását talán Mózes története szemlélteti a legjobban,aki ezzel a kéréssel fordul Istenhez:
,,Hadd lássam meg dicsőségedet" (Kiv 33,18).
Isten azt válaszolja neki, hogy megmutatja előtte fényességét és kimondja Mózesnek saját nevét, de a szikla mélyedésébe fogja rejteni Mózest, kezével elfedi őt, és hozzáteszi: ,,De arcomat nem láthatod" (Kiv 33,20).
A prófétai látomásokban szintén szó esik Istenről, de egyetlen próféta sem állítja azt, hogy magát Istent látta volna, inkább csak arról van szó, hogy látják Isten trónját, Isten dicsőségét. E hagyomány
folytatódik az újszövetségben is. Szent Pál apostol például a következőket írja Timóteusnak címzett levelében: ,,Isten megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem
látott, és nem is láthat" (1Tim 6,16).
A korintusiaknak szóló levél szeretet-himnuszában ugyanezzel a gondolattal találkozunk: ,,Most még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre" (1Kor 13,12).
Isten színe látását Jézus a hegyi beszéd boldogság-mondásaiban nem a jelen életben megtapasztalható valóságként, hanem a jövőre vonatkozó ígéretként fogalmazza meg: ,,Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent" (Mt 5,8).

Mi a boldogság alapja?
A középkori teológusok felvetették azt a kérdést, hogy az örök életben Isten látása vagy Isten szeretete lesz az ember tökéletes boldogságának az alapja? Vajon Isten látása ébreszti és élteti bennünk az Isten iránti szeretetet vagy a szeretetnek köszönhetően láthatjuk meg Istent? E világi halandóként lehetetlen eldönteni a kérdést, mert nem tudhatjuk, hogy beszélhetünk-e bármelyik, azaz az Isten-látás vagy az Isten-szeretet elsődlegességéről az üdvösség világában. Talán nem is szükséges, hogy a földi, e világi élet során minden kérdésünkre választ kapjunk. Elég nekünk a
vágyakozás, hogy eljussunk Isten színe látására és örökké tartó szeretetére.

A feltámadás reménye
Urunk, Jézus Krisztus! Színeváltozásod alkalmával istenségedet tártad fel a kiválasztott apostoloknak. Azért mutattad meg dicsőségedet Péternek, Jakabnak és Jánosnak, hogy halálodat látva ne veszítsék el reményüket. Életünk egyes pillanataiban ugyanúgy átérezhetjük Isten közelségét, ahogyan azt megtapasztalta a három apostol. Add, hogy amikor a kereszthordozás nehézségeit érezzük, szívünkben ott éljen a feltámadás és az isteni dicsőség megtapasztalásának reménye!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 211 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 2065 db bejegyzés
Összes: 30422 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3441
  • e Hét: 29538
  • e Hónap: 93945
  • e Év: 1090052
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.