Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A Szeretet küldetése
  2015-01-31 13:33:34, szombat
 
  Film I. rész Link-II. rész Link rész

LinkDon Bosco - akit ellenségei többször próbáltak bántalmazni és művét tönkretenni - éjt nappallá téve dolgozott, hogy segítse, táplálja és tanítsa a nincstelen gyermekeket, és egész életét az árvák, csavargók, gyerekmunkások és fegyencek megsegítésére áldozta. A meghatóan szép és igaz történet Torino város nagy szentjének példáját mutatja be a világnak, mintegy élő felkiáltójelként, felhívó üzenetül a mai kor emberének a szeretet nevelő erejéről.


Film I. részLink

Film II. rész Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Jézus születése
  2014-12-21 23:06:03, vasárnap
 
  "Igen, jönnek napok - mondja az Úr -, amikor igaz sarjat támasztok Dávidnak. Királyként uralkodik majd, bölcsen kormányoz, s gondja lesz a jogra és az igazságra az országban. Az ő napjaiban megszabadul Júda, és biztonságban él Izrael. Ez lesz a neve, amelyen szólítják: ,,Az Úr, a mi igazságunk."
Jeremiás 23,5-6

Film: Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Újratervezés
  2014-10-30 20:51:55, csütörtök
 
  Újratervezés - egy hazai kisfilm, amit minden embernek látnia kéne!Link


Újratervezés - az élet filmje. Link

Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével

A 12 perces kisjátékfilm a Montreáli Filmfesztivált is megjárta és besöpört egy rakás díjat, köztük a Filmkritikusok díját, a Friss Hús fesztivál közönségdíját, AISFF közönségdíjat kapott Szöulban és a legjobb kisfilm lett egy indianapolisi fesztiválon.
Nemesen egyszerű, és mégis minden benne van. Szeretet. Figyelem. Kitartás. Elengedés. Tökéletesen szép és mégis vegytiszta, giccsmentes. Egy megindító alkotás, amit minden embernek látnia kéne!

A váratlan fordulatot tartogató történet egy házaspár mindennapi életébe, kapcsolatába, civódásaiba avat be. Ne hagyd ki, nekünk, neked készült! Link

A film rendezője, Tóth Barnabás azzal indokolta a film.hu-nak, hogy alkotását most újra közzétette az interneten, hogy közpénzből készült és lassan egy éve lehetett róla hírt hallani. "Díjat nyert itt is, meg ott is, arra gondoltam, bosszantó lehet, hogy a ,,köz" nem láthatja. És persze azért, mert már nagyon meg akartam mutatni, és most sok jó hír volt róla, jó energia volt körülötte. Legszívesebben azonnal feltennék mindig mindent mindenhova, ha ezzel nem ártanék a filmnek és a producereknek (és magamnak). Hosszú távon nálam nem kérdés a teljes, ingyenes láthatás, ha közpénzből készítek valamit" - fogalmazott a rendező.Film: Link

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
A jó pápa - XXIII. János - film 1-2 rész
  2014-10-11 13:17:05, szombat
 
  Film

I. RÉSZ
LinkLink

A 2001-ben boldoggá avatott XXIII. János pápa a 20. század egyik legnagyobb hatású személyisége volt. A hidegháború, a berlini fal felépítése, az űrutazások, a vietnami háború és Kennedy meggyilkolásának korára eső rövid pápasága (1958-1963) alatt szinte forradalmasította a katolikus egyházat. Angelo Giuseppe Roncalli szegény földműves családból származott, kivételes tehetsége, a szenvedők iránti mély együttérzése és papi elhivatottsága már kisgyermek korában megnyilvánult. A szemináriumon is az egyik legkiválóbb növendéknek tartották, de a Vatikánban felajánlott komoly beosztás helyett visszatért szülőföldjére, Bergamo környékére. Aztán Bulgáriába került apostoli nunciusként, ahol az ortodox egyházzal való megbékélés ügyében fáradozott. A háború alatt Isztambulban a német nagykövet segítségével sikerült megmentenie 600 zsidógyerek életét.

II. RÉSZ

LinkLink

1957-ben velencei pátriárkává nevezték ki, majd XII. Pius halála után, 1958. október 28-án pápává választották. A bíborosok többsége csak átmeneti megoldásnak tekintette Roncalli pápaságát, ő azonban a II. Vatikáni Zsinat összehívásával - súlyos betegsége és a Vatikán hangadóinak heves tiltakozásai ellenére - vállalta a harcot legfőbb célkitűzései, az egyház megújítása, a keresztények egységének előmozdítása és a világ felé való nyitás megvalósításáért.


I. rész Link
II. rész Link

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
A nagy csend
  2014-10-06 01:43:57, hétfő
 
 

Link

Egyedülálló dokumentumfilm született Philip Gröning jóvoltából, aki tizenhat évi előkészület és várakozás után beköltözhetett a festői szépségű Francia-Alpokban megbúvó Nagy Karthauzi Kolostorba, a "néma barátok" ismeretlen közösségébe.
A rendező odaadó és kitartó hittel, távolságtartóan filmezte ezeket a szerzeteseket, akik egész életüket az Úrnak szentelik. A négy évszakban, a nap minden órájában megörökítette őket, úgy, hogy jelenléte a teljes csend jegyében telt.
A néző részesévé válhat e kolostor életének, hogyan telnek az imádság órái, a keresztény szertartások, az együttlétek a hegyekben, a templomi szertartások idején, a magányos órák, a csendek és harangok idején. Nem mindennapi dokumentumfilm készült, méltó a kolostor életéhez, a csend hangjain meséli el egy zárt közösség aszkétikus, ugyanakkor felemelő életét.
A film teljes mértékben alámerül a szerzetesi élet csendjébe, eltörli a határt a Grande Chartreuse lakói és a néző között - ezáltal válik személyes elmélkedéssé, s így felemelő és transzformáló erejű tapasztalatot ad.

1 rész Link

2. rész Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Az embernek mindig van ideje arra, amit szeret
  2014-08-17 17:33:11, vasárnap
 
  Caviezel: ,,Ha Međugorje nem lenne, nem alakítottam volna Krisztust a Passióban"Link

James Caviezel egy interjúban međugorjei látogatásairól, hite megújulásáról, a Passió film készítésének műhelytitkairól és a hit eredményes közvetítéséről beszélt.
A Monte Cristót forgattuk Írországban, amikor Ivan Dragicevic, az egyik látnok Írországba látogatott. Elfoglaltságom és fenntartásaim miatt nem szándékoztam elmenni a meghirdetett találkozóra. Úgy tartottam, attól, hogy katolikus vagyok, nem kell elfogadnom Lourdes-ot, Fatimát vagy Međugorjét. Végül szabadnapot kaptam, így mégiscsak elmentem - eleveníti fel Međugorjéval való kapcsolata kezdetét Caviezel a medjugorjemiracles.com által közölt interjúban.

,,A zsúfolásig telt templom végében álltam, kissé bizonytalanul, hogy mi is történik valójában. A jelenés alatt a mellettem tolószékben ülő férfi letérdelt, és a fájdalom ellenére a hideg kövön térdelve imádkozott; ez nagyon megrendített. Néhány nap múlva - feleségem kérésére - ismét részt vettem a jelenésen, ezúttal Ivan közelében térdelve. Így imádkoztam: 'Jól van, itt vagyok, készen állok. Tégy velem, amit akarsz.' Abban a pillanatban úgy éreztem, mintha valami betöltene. Egyszerű, mégis különleges élmény volt. Zokogni kezdtem. Amikor felálltam, csurogtak az arcomon a könnyek."

Iván hozzám fordult: ,,Jim, az embernek mindig van ideje arra, amit szeret. Ha egy nagyon elfoglalt ember beleszeret egy lányba, az ő számára mindig lesz ideje. Az embereknek azért nincs idejük Istenre, mert nem szeretik."
Azokban a napokban valami megváltozott bennem. Korábban sohasem akartam megtanulni rózsafüzérezni, akkor azonban megszületett bennem ez a vágy. Egy reggel azt mondtam a sofőrnek, aki a filmezésre vitt: 'Nem tudom, mit szól hozzá, de szeretnék elmondani egy rózsafüzért.' Meglepetésemre csak annyit mondott: 'Rendben, imádkozzunk.'"

Első međugorjei látogatása, amelyet a filmforgatás befejeztével tett, meghatározó volt James Caviezel számára. ,,Eleinte megdöbbentett, mennyit imádkoznak itt az emberek. Sporttáborra emlékeztetett, ahol nem csak egy mérkőzés van, hanem egymást érik a meccsek. Eleinte kicsit feszengtem; nem voltam hozzászokva, hogy ennyit imádkozzam. Isten segítségét kértem. A negyedik nap nem vágytam másra, mint imádkozni. Imádság közben azt éreztem, kapcsolatban vagyok Istennel. Ezt az élményt kívánnám minden katolikusnak!" Hozzátette: ,,Otthon a családban is ezt folytatjuk. Együtt járulunk a szentségekhez. Iskolába menet az autóban a gyerekekkel együtt mondjuk a rózsafüzért. Előfordult, hogy nem kezdtem el, mire a fiam kezdte mondani."

,,Ha Međugorje nem lenne, nem vállaltam volna Krisztus szerepét a Passióban - mondta a színész -, hiszen tudtam, hogy aki Krisztust alakítja, annak nagyon közel kell lennie hozzá. Én Međugorjéban nyitottam meg a szívemet az ima és a szentségek felé. Mindennap gyóntam és szentségimádáson vettem részt. Mel Gibsonnal együtt vettünk részt a latin nyelvű szentmiséken. Međugorje számomra a szentségek megélését és az egyházzal való egységet jelenti. Međugorjénak köszönhetem, hogy hinni kezdtem, hogy Jézus valóban jelen van az Eucharisztiában, és megbocsátja a bűneimet. Ott tapasztaltam meg, micsoda ereje van a rózsafüzérnek, és mekkora ajándék, ha az ember mindennap szentmisén vesz részt."

A kérdésre, hogy hogyan lehet növelni az emberekben a Jézusba vetett hitet, a színész így válaszolt:Link

,,Csak úgy, ha Jézus jelen van bennünk az Eucharisztia által, s így az emberek Jézust látják az életünkben. A Passió filmezésekor csináltattam egy belső zsebet a ruhámba, ahová betettem néhány ereklyét, köztük Krisztus keresztjének egy darabkáját. Azt akartam, hogy Jézus valóban jelen legyen, mert a nézőknek könnyebb lesz őt látni, ha én is őrá tekintek. Ezért az utolsó vacsora jeleneténél kérésemre a pap az Oltáriszentséggel a kezében állt az operatőr mellett, és együtt közelítettek felém. A néző nem is sejti, hogy a szemem ragyogásában valóban Jézust, a Szentostya visszatükröződését látja. A keresztre feszítés jeleneténél ugyanez történt: ott volt a pap, kezében az Oltáriszentséggel, én pedig egyfolytában imádkoztam."

James Caviezel megjegyezte, hogy a forgatáskor nem a latin, arám, héber szövegek memorizálása okozta a legnagyobb nehézséget, hanem a fizikai megpróbáltatások. ,,Az utolsó jelenetnél meghúzódott a vállam, és kiugrott, valahányszor valaki hozzáért a kereszthez. Az ostorozás jeleneténél kétszer eltalált a korbács, amitől 14 cm-es seb lett a hátamon. Közben tüdőgyulladást kaptam. Mindehhez jött a krónikus fáradtság, hiszen hónapok óta hajnali 3-kor keltem, mert a sminkelés majdnem nyolc órát vett igénybe. Nehéz volt elviselni a nulla fok körüli hideget, különösen a keresztre feszítés jeleneténél, amikor mindössze egy vékony szövetdarab volt rajtam."

A színész röviddel a Passió forgatásának befejezése után járt másodszor Međugorjéban. E látogatás alkalmával megismerte Jozo Zovko atyát. ,,Találkoztunk. Kezét a vállamra tette. Én is a vállára tettem a kezem. Majd a fejemre tette a kezét; én is az övére. Abban a pillanatban egy belső hang szólalt meg bennem: 'Szeretlek, testvérem. Ez az ember szereti Istent.' Jozo atya ekkor megfordult, megkérdezte a tolmácstól, ki vagyok, és azt mondta, szeretne velem beszélni. Tartós barátság lett belőle."

Forrás: Magyar Kurír (mk)
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
A Második esély
  2014-05-09 00:26:24, péntek
 
 

Link


A következő két linken tekinthető meg a teljes film - feliratos - Link

vagy itt : Link

A MÁSODIK ESÉLY
(THE SECOND CHANCE)

A film elején Jake felolvas egy verset Jakab leveléből: ,,Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." (Jak 1,22)
Mit jelent az ige cselekvőinek lenni? Azt hogy komolyan veszem küldetésemet, vállalom a szolgálattal járó nehézségeket, áldozatokat. Kész vagyok lemondani saját céljaimról, hogy Isten eszköze lehessek. Ezért mondja Jakab, hogy a ,,hit ha cselekedetei nincsenek halott önmagában." (Jak 2,17)

Ha valóban Isten Szentlelke tölti be a szívemet, akkor annak az a jele, hogy bennem él Isten mentő szeretete. Ha ez a szeretet nincs meg bennem, akkor semmi vagyok. (1Kor 13,2) Az egyháztörténelem során láthatjuk, ahogy voltak emberek feltették életüket Isten oltárára, és engedték, hogy Ő használja őket emberek megmentésében. Ilyen ember volt Pál apostol is, aki sok szenvedést állt ki Krisztus ügyéért, és célja az volt, hogy ,,mindenképpen megmentsek némelyeket" (1Kor 9,22).

Jézus saját példáján keresztül mutatta be, hogy kész volt beszélgetni bűnösökkel, prostituáltakkal, az utca emberével. Közöttük élt, látta az ő szenvedéseiket, szükségeiket és azokra adott gyógyírt. Jézus ma is ilyen módon szeretné a keresztényeket használni abban, hogy a reménytelen helyzetben élők reménységre találjanak, a lelki sérültek gyógyulást, a bűnösök bűnbocsánatot.

Az előljáróság kiküldi Ethant a ,,Második esélybe" megfigyelőnek. A menyegzőjére készülő pásztor ebben a közösségben olyan dolgokat tapasztal, amit eddigi szolgálatában sohasem. Emberi sorsokkal ismerkedik meg. Prostituáltak, kábítószer kereskedők, hajléktalanok, munkanélküliek között kell töltenie napjait. Emberi sorsokkal ismerkedik meg. Prostituáltak, kábítószer kereskedők, hajléktalanok, munkanélküliek között kell töltenie napjait. Érdeklődéssel és néha furcsa szemmel figyeli ,,kollégája" nem igazán teológián tanult módszereit. Mégis azt tapasztalja, hogy ez az imaház tele van érdeklődővel, akik életük mélypontján Jézusnál találják meg a második esélyt. Jake nem az irodájában, hanem az utcán, az emberek között tölti napjait. Kezdetben Ethan számüzetésnek érzi ezt a szolgálatot, de idővel kezdi megérteni, hogy ez számára is második esély. Egész eddigi életét egy olyan szolgálatnak szentelte, ami képmutató és hazug volt. Csak az elismerés, a siker, a gazdagság hajtotta. Nem értette igazán miről is szól a keresztény küldetés, amelynek szentelni kívánta az életét.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Napfivér, Holdnővér - teljes film
  2013-10-04 15:50:50, péntek
 
  A Film a linkre kattintva nézhető meg Link

Assisi Ferenc élete nem egy naiv álmodozó története!
Ő megértette, hogy a pénzt szolgálni bűn, ugyanakkor Isten legegyszerűbb teremtményei is a maguk nagyszerűségében Alkotójukat dicsérik!

S aki lépten-nyomon felfedezi Őt, annak nincs miért aggódnia!

"Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? ... Figyeljétek meg a mezei liliomokat: nem fáradoznak és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" (Máté 6,26-30)
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
A zarándok
  2013-09-20 23:11:16, péntek
 
  Egy újonc - hogy el tudjon menekülni a frontról - ruhát lop magának. Nem is akármilyet, hanem egy fürdőző pap reverendáját. Ettől kezdve lopott ruhája új identitást kölcsönöz neki: kénytelen papként élni, misét celebrálni, gyóntatni...
De váratlanul egy régi katonatársa felismeri a kisembert, és zsarolni kezdi. Képtelen kalandok után a kisember ismét a fronton találja magát...

The Pilgrim [1923]
A zarándok
(Charles Chaplin)
amerikai némafilm, rövidfilm

Részlet: videó linkje: LinkLink
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Éli Könyve - teljes film magyarul
  2013-08-31 21:24:03, szombat
 
  Az egész filmet a főszereplő (nevének egyik jelentése: Istenem) küldetéstudata viszi a hátán.

A film története

A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb mindennél. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek. A Földet atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a Könyv nyomát, a Könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.Link


A film online nézhető itt: Link
Link

"Maradj az ösvényen, nem a te dolgod, maradj az ösvényen, nem a te dolgod"
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 198
  • e Hét: 600
  • e Hónap: 3351
  • e Év: 3351
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.