Regisztráció  Belépés
anyu65.blog.xfree.hu
Félig él, az aki nem mer Kné N. Magdolna
1962.09.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Győzd le a cokorbetegséget!
  2017-01-12 09:11:57, csütörtök
 
  Nem is tudom: egy próbát megér.

A 2 és típusú diabetes könnyen kezelhető és visszafordítható, ha időben észreveszik. Ez a házi készítmény azonban még akkor is használ, ha már nem újkeletű a cukorbetegséged.

A cukorbetegség sok ember életét keseríti meg, s bár kigyógyulni teljesen nem lehet belőle, van rá olyan természetes gyógymód, mely a vércukrot normális szinten tartja.

Az alábbi természetes szezerrel akár meg is előzheted a betegséget, vagy enyhítheted a már meglévő tüneteket.

Hozzávalók:

300 gramm zeller gyökér

6 db citrom

Reszeld le a megmosott zellergyökeret és tedd sérülésmentes zománcozott edénybe. Add hozzá a frissen facsart citromlevet is.Zárja rá a tetejét és tedd egy nagy fazék vízbe, és kezd el melegíteni. Amikor forr, csökkentsd alatta a hőt és nagyon alacsony hőmérsékleten (takaréklángon) főzd 2 óra hosszát. Ezután vedd le a tűzről, vedd ki belőle zelleres edényt, de még ne nyisd ki a tetejét. Hagy teljesen kihűlni, majd az így kapott természetes gyógyszert öntsd tiszta üvegbe, zárd be és tedd a hűtőbe.

Alkalmazás:

Igyál belőle 1 evőkanállal minden reggel éhgyomorra, 30 perccel reggeli előtt. Ez a mennyiség két hónapra elegendő. A kezelési idő után a vércukorszint normális értékre áll vissza.

forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Minden a cukorbetegségről   
Krimibe illő történet
  2016-10-13 13:46:06, csütörtök
 
  Így vette meg a cukoripar az orvosok hallgatását


Megint csak azt mondom ki- ki döntse el mit hisz el, mit nem, de elolvasni mindenképpen érdemes. Most, hogy érintett lettem, így aztán pláne....

Link 
 
0 komment , kategória:  Minden a cukorbetegségről   
Nem játék : a diabétesz talaján kialakuló lábszövődmény
  2016-09-29 12:20:43, csütörtök
 
  A diabétesz talaján kialakuló lábszövődmények megelőzhetőek!

Magyarországon közel 700.000 diagnosztizált cukorbeteg él, és sokan vannak, akik nem is tudnak betegségükről.

Megállapítható, hogy a lakosság több mint 10%-a veszélyeztetett a diabétesz szövődményeitől, melyek közül a legsúlyosabbak a lábon kialakuló sebek.

Ezek nemcsak nehezen gyógyulnak, de gyakran elfertőződnek, és a végtag elvesztésével fenyegetnek.

Miért alakulhatnak ki ezek a sebek a cukorbetegek lábán?

A cukorbetegséghez gyakran társul a hő- és fájdalom - érző idegrostok károsodása a végtagokon, az ún. neuropátia. Ennek következménye a láb deformálódása, a talpon a túlterhelési pontok megjelenése, amelyeket a bőrkeményedések jeleznek. Az idegkárosodás miatt a bőr szárazzá, sérülékennyé válik, gyakran gombás fertőzéssel együtt járó veszélyes körömelváltozások is kialakulnak. A neuropátia következménye még az érzéketlenség, a védekező mechanizmusokat normál esetben aktivizáló fájdalom teljes kiesése, emiatt a beteg nem veszi észre a kisebb sérüléseket, nem érzi az ütéseket. Ezek az észrevétlen sérülések vezetnek a fekélyek kialakulásához. Az idegkárosodás mellett a hajszálerek viselkedése is módosul, sőt a bőr szerkezete is megváltozik.

Kevesen tudják, hogy születéskor a bőr magas hyaluronát tartalma az évek előre haladásával jelentősen lecsökken, és idős korban ez a csökkenés felelős a ráncokért. A vezető kozmetikai cégek hamar felismerték a hyaluronat jótékony hatását, és sok kozmetikum tartalmaz hyaluronatot.

A cukorbetegek bőrében a hyaluronát szint közel nullára csökken, és ez független az életkortól!

A lábon lévő sebek kialakulása azonban megelőzhető, ha a cukorbetegség gyógyszeres kezelése és a diéta betartása mellett a háziorvosi rendelőben, a cukorbeteg gondozókban vagy a diabéteszes lábambulanciákon időben megtörténik a lábak gondos állapotfelmérése, és az orvosi utasításoknak megfelelően történik a láb- és a bőrápolás. A cink-hyaluronát tartalmú gél rendszeres használatával a bőr sokkal ellenállóbbá tehető a külső behatásokkal szemben. A talp túlterhelési pontjain kialakult bőrkeményedések felpuhíthatók, eltávolításuk könnyebbé válik. Így a kritikus terhelési pontokon a fekélyesedés esélye minimálisra csökkenthető.

Miért fontos ezeknek a bőrkeményedéseknek az eltávolítása?

A járás során a bőrkeményedések alatt láthatatlanul és észrevétlenül lágyrész bevérzések alakulhatnak ki. Ezek könnyen befertőződnek, ha a lábhigiéne nem megfelelő, és ekkor kezdődnek az igazi bajok. A mély szövetek felé sokszor könnyebben terjed a gyulladásos folyamat, mint a vaskos bőrkeményedésen át a felszín felé. A mély szöveti gyulladás pedig legtöbbször rejtve marad mindaddig, amíg a lábszár is érintett, duzzadt lesz. Ilyenkor már nagyon nehéz visszafordítani a folyamatot és legtöbbször végtag amputációra kerül sor. A bőrkeményedések eltávolítása rendszeres időközökben szakember segítségével végtagmentő, nem túlzás, hogy akár életmentő is lehet (ezt nevezik orvosi pedikűrnek). A lábszövődmények megelőzésében fontos szerepe van még a tehermentesítésre szolgáló védőcipőnek és talpbetéteknek (ortéziseknek). Ezek használata már akkor javasolt, amikor még nem alakultak ki sebek a lábon. A jó cukorbeteg védőcipő merev talpú, mély, hogy a tehermentesítő, teherelosztó, teljes felszínen talphoz simuló egyedi betétet, az ortézist befogadja. A merev talp azért fontos, mert a szövődmények jellegzetesen a lábujjak és a lábközépcsontok közötti ízületek vonalában jelentkeznek, és a merev talppal elérhető, hogy itt a terhelés, és a nyíróerők minimálisra csökkenhessenek.


Összefoglalva:

Sajnos még mindig megállapítható, hogy sok cukorbeteg nincs tisztában a diabétesz veszélyeivel és nem jár rendszeresen gondozásra. Időben elvégzett vizsgálatokkal a neuropátia és következményei felfedezhetők, a szövődmények esélye prognosztizálható. Az már a betegeken múlik, hogy kellő gondossággal, odafigyeléssel törődik-e saját betegségével, elé akar-e menni a bajoknak. A lábak jól értékelhető jelekkel figyelmeztetnek a baj közeledtére.


A cukorbetegek számára fontos

az alapbetegség folyamatos kezelése
a láb bőrének megfelelő ápolása
a védőcipő, ortézis használata
Ezeknek a szabályoknak a betartásával meg lehetne előzni a lábsebek kialakulását. Ezek a lábelváltozások ugyanis típusosan nem fájnak, így könnyen hanyagolja mindenki. Pedig amikor már sebek jelennek meg a lábon, sokkal nehezebb és lényegesen költségesebb a gyógyulást elérni, és a kilátások sokkal rosszabbak.

forrás : curiosa.hu Link 
 
0 komment , kategória:  Minden a cukorbetegségről   
Norbi véleménye
  2016-09-27 13:31:56, kedd
 
  Megpróbálok minden elérhető írást bemutatni,ami szembejön velem a cukorbetegség kapcsán.
Még nem tudom mihez kezdjek az egymásnak sokszor ellentmondó állításokkal.Nem tudom mit fogadjak el és mt vessek el közülük. Egy biztos elolvasom mindet, aztán majd meglátom...
Nektek, akik olvassátok a blogomat, ugyanezt tanácsolom. Tudjatok meg mindent a betegségról aztán szürjétek át a saját elméteken vagy kérdezzétek meg orvosotokat, gyógyszerészeteket...

HA REGGELIRE ZABPELYHET ESZEL 2 ÓRA MÚLVA HALOTT LEHETSZ

Link
 
 
0 komment , kategória:  Minden a cukorbetegségről   
Egty kicsit másképp a cukorbetegségről
  2016-09-26 12:12:09, hétfő
 
  Megpróbálok minden elérhető írást bemutatni,ami szembejön velem a cukorbetegség kapcsán.
Még nem tudom mihez kezdjek az egymásnak sokszor ellentmondó állításokkal.Nem tudom mit fogadjak el és mt vessek el közülük. Egy biztos elolvasom mindet, aztán majd meglátom...
Nektek, akik olvassátok a blogomat, ugyanezt tanácsolom. Tudjatok meg mindent a betegségról aztán szürjétek át a saját elméteken vagy kérdezzétek meg orvosotokat, gyógyszerészeteket...


A világon jelenleg 300 millióra becsülik a cukorbetegek számát, de 10-15 év múlva a WHO előrejelzése szerint ez a szám eléri majd a fél milliárdot. De mik lehetnek az egészségügy ezen kudarcának okai a cukorbetegségben?


A cukorbetegség járványszerű terjedésének okozója

Az utóbbi 20-30 évben az egészségügy hadjáratot indított a koleszterin és a telített zsírok ellen. Ma már látszik, okosabb lett volna, ha ezt a támadást a szénhidrátok ellen indítják, mert a könnyen felszívódó szénhidrátoknak az utóbbi 600 évben bekövetkezett 200-szoros növekedése étrendünkben már mérgező dózis. Táplálkozásunk három fő összetevője a zsírok, a fehérjék, és a szénhidrátok. Ezen 3 fő összetevő közül csak a szénhidrátokat lehet bizonyos ideig teljesen száműzni étrendünkből, mert ezeket szervezetünk képes zsírokból és fehérjékből is előállítani.

Zsírok és fehérjék fogyasztására szükségünk van, ezek nem mellőzhető tápanyagok. Szervezetünk bizonyos zsírsavakat és fehérje alkotórészeket nem képes előállítani, ezért ezekből külső forrásra szorulunk.

Mellőzzük a felesleges szénhidrátfogyasztást!
A koleszterin elleni támadás hatására az emberek a zsírok helyett szénhidrátokkal kezdték pótolni a hiányzó kalóriákat, ezen hibás étrend hatására az utóbbi 25-30 évben a cukorbetegek és a túlsúllyal küzdők száma megduplázódott. Az orvostudomány és a táplálkozástudomány a koleszterin és a zsírok elleni támadásának tehát az lett a következménye, hogy a cukorbetegség továbbra is járványszerűen terjed.Hiányos felszínes ismeretek

A diétára, cukorbeteg étrendre az egyetemi és gyakorló orvosoknak íródott szakkönyvek kevés figyelmet fordítanak, pedig ez a cukorbetegség kezelésének a lényege. A diabétesznek szentelt pl. 30-40 oldalból, az étrendről csupán fél oldalon tesznek említést.

Az étrenddel kapcsolatban képzettebb orvos is általában leterheltsége miatt elmulasztja az időigényes diétás tanácsadást, mert még 40-en várnak rá a rendelési idő alatt.

Helyzetet tovább nehezíti, hogy az orvosok úgy érzik, az étrend komplex dolog, azt nem tudják ellenőrizni, a beteg azt mond, amit akar. Lehetetlen nyomon követni a páciens minden egyes étkezését.


A gyógyszeres kezelések jelentős része tévúton

Helytelen kezelés az inzulin adagok növelése!A betegségek gyógyításban kétféle kezelést alkalmaznak, tüneti- és oki terápiát. Tüneti kezelésre jó példa a fájdalomcsillapítók, melyek a fejfájást mérséklik, de a fejfájás okát nem szüntetik meg, ezért a fájdalom újra és újra jelentkezhet. Ezzel szemben az oki kezelés a betegség okát szünteti meg, gondoljunk az antibiotikumokra, melyek elpusztítják a kórokozó baktériumokat, ezért kigyógyulunk a fertőző betegségekből. Tehát a gyógyításban oki kezelésre kell törekednünk.

A cukorbetegek gyógyszeres kezelésének döntő többsége tüneti kezelést nyújt csupán, arra irányul, hogy a szervezet több inzulint állítson elő, így legyőzze a magas vércukorszintet. Az igazság azonban az, hogy a magas vércukorszint, a magas inzulinszinttel együtt felelős a cukorbetegség sejtromboló, magas vérnyomást- és szívbetegséget okozó hatásaiért.

Célszerűbb lenne olyan gyógyszereket alkalmazni, melyek a sejtek inzulinérzékenységét fokozzák, (pl. a Metformin 1A filmtabletta) hogy kevesebb inzulin is kifejthesse a vércukor csökkentő hatást. A 2-es típusú cukorbetegek 90%-nál megfigyelhető gyógyszer nélkül is magas inzulinszintet, ha gyógyszerekkel tovább fokozzuk, a cukorbetegség egészségkárosító hatását növeljük.

Megállapítható, hogy a 2-es típusú cukorbetegség olyan helytelen táplálkozás miatt alakul ki, melynek következtében a vércukor túl gyakran volt, túl magas szinten. Az oki terápiának tehát olyan hatékony diétának kell lennie, amellyel vércukor görbénket ellaposítjuk, stabilizáljuk, ezzel egy idő után a magas inzulinszintet is csökkentjük.


A diéta kudarca

Ne elégedjen meg, ha csak stagnál a vércukorszintje!
Mikor a cukorbeteg állapota az előírt étrend ellenére rosszabbodik, egyértelmű, hogy a diéta kudarcot vallott, nem volt megfelelő. Mégsem ezen változtatnak, hanem legtöbbször növelik a gyógyszer adagot, vagy inzulin injekcióra térnek át.

A mai egészségügyi rendszerben az orvosok és velük a betegek nagy része már annak is örül, ha az állapot stagnál, és nem kell a gyógyszert inzulinra cserélni.

Pedig nem lehetetlen a cél, hogy megfelelő diétával csökkentsük, vagy akár elhagyjuk a gyógyszereket.
 
 
0 komment , kategória:  Minden a cukorbetegségről   
Édesítőszerek: melyik micsoda?
  2016-09-20 13:08:56, kedd
 
  Nem könnyű választani


A cukrot kétféle anyaggal lehet kiváltani: cukorpótlókkal és édesítőszerekkel. Míg az előbbiekre jellemző, hogy az ízen kívül a térfogatukban is hasonlítanak a cukorra, addig az édesítőszerek energiát nem szolgáltató termékek.

Cikkünkben arra keressük a választ, hogy milyen édesítőszerekből választhatnak a cukorbetegek.


Link 
 
0 komment , kategória:  Minden a cukorbetegségről   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 347 db bejegyzés
Összes: 6433 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 701
  • e Hét: 4549
  • e Hónap: 13404
  • e Év: 327567
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.