Belépés
joetoth.blog.xfree.hu
pax Tóth József
1937.09.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szenttől-44/776
  2017-04-02 12:51:19, vasárnap
 
  Imádkozás: egész szívbôl kiáltozás!
Kiált azért a mi szívünk nem testi hangokon,de fölcsapó szent lángokkal, erénnyel összehangzón;a hit kiáltó szava nagy! A fogadott fiúság Lelkével szív kiált, hogy ,,Ábba'' (Atyám). S Lélek maga zeng, zúg át.Igazságé: hangos szó! A tisztaságé: hangos!
Még holtaké is égig hat, Isten fülébe hangoz! De nemcsak szól, hanem mint Ábelé kiáltva harsog [Jel 6,10].Ám igaztalannak bárha a lelke néma; Úrnak az holt!...Te is, ha fogsz imába, nagy imát mondj öröklétért!Ne kérj mulandót, kérd ami Istené, az égé.
Hogy légy, mint égnek angyali... Ne pénzért esdj -- ami rozsda;
sem aranyért -- mely fagyos fém s a szívedet fagyasztja!Se birtokért: az föld és sár! Az ilyen esdés nem jut Isten füléig! Lenn ragad, lesz sár, amelybe megfult...
(Sz Ambrus)

/Szent Ambrus püspök +397.Milánó/
 
 
0 komment , kategória:  Szent Ambrus  
Bibliából és Szenttől22/110
  2010-12-09 18:42:09, csütörtök
 
  A megörvendeztetö evangélium,mellyel a békés lélek telitödik, tovább árad.
Vannak folyók,amelyek annak szivéböl fakadnak,aki Krisztustól kapott italt,és Isten Szentlelkének a forrásából meritett.Ezek a folyóvizek, amikor a léleknek juttatott kegyelemtöl kiáradnak, harsogva zúgnak.
Van olyan folyó is,amely hegyi patakként zúdúl rá megszenteltjeire, van olyan zúgó áradat is,amely megörvendezteti a békés és nyugodt lelket.Mindaz,aki ennek a folyónak teljességéböl meritett,fölemeli szavát,mint János evangélista,mint Péter és Pál,és miként az apostolok hangos szóval elterjesztették az egész földkerekség határáig az evangélium örömhirének üzenetét,úgy ez is hirdetni kezdi az Úr Jézus evangéliumát.
Vedd tehát Krisztustól te is azt a megbizást,hogy terjedjen a te szavad is,gyüjtsd össze Krisztus vizét,amely dicséri az Urat,és gyüjtsd össze sok helyröl azt a vizet is,amelyet prófétai felhök árasztanak.
Mindenki,aki vizet gyüjt a hegyekböl,és azt magához vonzza, avagy merit e forrásokból,az maga is esöt kezd permetezni, miként a felhök.Töltsd el hát lelked mélyét,hogy nedves legyen földed,és nyerjen vizet saját forrásodból is.
Aki igy sokat olvas és meg is érti azt,az megtelik,és aki telve van, az másokat is öntöz.Ezért mondja a Szentirás:"Ha telve vannak a felhök,esöt hullatnak/Préd 11,3/Szent Ambrus püspök/+397 Miláno/

Szent Ambrus (340-397) milánói püspök, latin nyelvű egyházi író, költő. Még nem volt megkeresztelve, amikor kissé szokatlan módon püspökké választották: egy püspökválasztás során a város katolikusai és ariánusai között zavargások támadtak, és ő Milano prefektusaként a rend fenntartása érdekében vonult a helyszínre. Ekkor a nép, egy gyermek bekiabálására közfelkiáltással hirtelen püspökké választotta, s az akkor még meg sem keresztelt harminchárom éves ifjú azonnal felvette a keresztséget, majd pappá, s egy héttel később püspökké szentelték.
Kiváló egyházi szónok vált belőle, aki a felebaráti szeretetet hirdette, beszédeit tömegek hallgatták, szónoklatainak hatása alatt tért meg, keresztelkedett meg és kezdett új életet Szent Ágoston. Himnuszaiban a mélységes hit egyszerű kifejezési módban jelenik meg, költészete új műfajt teremtő és messzire ható volt.

 
 
0 komment , kategória:  Szent Ambrus  
Bibliából és Szenttöl8/67
  2010-07-11 18:43:51, vasárnap
 
  Békesség megörzése az Úr érkezésére éber és kinyiló szivvel.
"Én és az Atya hozzá megyünk,és benne fogunk lakni"/Jn 14,23/
Nyisd hát ki ajtódat az érkezö elött,tárd elé a lelked,mutasd meg neki szived mélyét,hogy lássa nagy öszinteségedet,békességed gazdagságát és kegyelme iránti szeretetedet.Tárd ki szivedet,siess az örök fény napja elé,"amely minden embert megvilágit"/Jn 1,9/.Ez az igaz fény mindenkit megvilágit;ha pedig valaki bezárja elötte ablakait, akkor megfosztja magát az örök világosságtól. Kizárod Krisztust is,ha becsukod lelked ajtaját.Jóllehet be tudna menni akkor is,de nem akar eröszakkal betörni,sem pedig kényszeriteni azt,aki nem kivánja,hogy betérjen hozzá.

A mi ajtónk a hit,amely ha erös,megörzi az egész házat.Ezen az ajtón lép be Krisztus .Ezért mondja az egyház is az Énekek énekében:"Testvérem hangja zörget az ajtómon"/Én 5,2/.Halld meg azt,aki be akar jönni:"Nyisd ki az ajtót,hugocskám,kedvesem, galambom,gyöngyöm,mert a fejemet belepte a harmat,az éjszaka párája a fürtjeimet"/Én 5,2/.
Fontold meg:mikor kopogtat az isteni Ige ilyen nagyon az ajtódon,mikor lepte be fejét az éjszaka harmata?A szorongattatásban és a kisértésben levöket látogatja meg ilyen jóságosan,nehogy legyözze öket ez a megpróbáltatás.A feje akkor lesz harmatos és párás,amikor teste szenved.Tehát ekkor virrasztani kell,nehogy amikor jön a Jegyes,zárt ajtóra találva továbbmenjen.Ha ugyanis alszol és nem virraszt a szived, eltávozik,még mielött kopogtatott volna ;ha viszont virraszt a szived,akkor kopogtat ,és kéri,hogy nyiss neki ajtót./Szent Ambrus püspök /
 
 
0 komment , kategória:  Szent Ambrus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 929 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 148
  • e Hónap: 340
  • e Év: 340
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.