Regisztráció  Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 129 
Müller Péter: Én szeretet nélkül nem tudok élni.
  2017-11-05 07:03:53, vasárnap
 
 

Müller Péter

Én szeretet nélkül nem tudok élni. Félek. Keserű és reménytelen vagyok. Fuldoklom. Fázom. Ha csak egyetlen módom van rá - elmenekülök. Persze van, amikor nincs erre mód. Maradni kell. Akkor is keresem azoknak az embereknek a közelségét, akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni. Lehet, hogy csak pár emberről van szó. Manapság az is nagy szó. Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha: odabújok mellé. 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter idézetek
  2017-07-10 08:30:05, hétfő
 
 

"A teremtés alaptörvénye,hogy az embernek azzá kell válnia, amit meg akar ismerni. Keleten ezt karmának nevezik. Sok érthetetlen magyarázat született erről. Legpontosabban nagyanyám mondta el,miről is van itt szó: -Amit főztél,edd is meg!"


"Valaha még tudták,hogy a legelső,amit egy kisgyereknek meg kell tanítani,az nem a számtan,a mértan és az ábrázoló geometria,hanem az,hogy legyen önmaga!Legyen erős,bátor,önbizalommal teli,félelem nélküli ember,aki a bajban megállja a helyét."
(M.P. Titkos Tanítások)


"Ha elindulsz a befelé vezető ösvényen,számolnod kell azzal,hogy ez a kaland nemcsak a saját lelkedben vált ki óriási ellenkezést,de a külvilág indulatát is rád szabadítja."


"Kellene az életemben egy ember,legalább egyetlen ember,akinél nem kényszerülök önvédelemre.Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni.Akit beengedek magamba:ez vagyok minden jóval,rosszal,nemes és szennyes gondolattal együtt.
És ez az egyetlen ember,akit valóban szeretek."


"..és az sem mindegy,hogy ezt a népet vállalom-e,vagy elmenekülök,ahol életem oly mértékig átalakulhat,hogy egy bizonyos idő után nem is értem már a hazai emberek gondjait."Szívet cserél,aki hazát cserél"-ami azt jelenti,hogy az ember bizonyos szeretet-szálakat eltép,és újakat sző helyette új világban,új lelkekkel.Ilyenkor derül ki,hogy nem csak embereket szerettünk valaha,de az elhagyott diófát is..."


"Ha valaki valóban megbocsát,az fölemelkedik. Akár akarja,akár nem. Olyan homokzsákot hajít ki lelkéből, hogy önkéntelenül is magasabbra jut. Magasabbra, mint az,aki nem tud még megbocsátani."


"A szeretet szervezettsége.Szeretni a szó igazi értelmében csak az tud,akinek a fejében rend van.Akinek nincs,az csak ráncigálja a másikat;ráesik,vagy magára rántja...Káoszban nem lehet szeretni!...aki nem tudja önmagát szeretni,akiben zűrzavar van,mást sem tud igazán."


"...Minek örüljek?-kérded.Annak,hogy élsz,hogy vagy,hogy halhatatlan vagy.Annak,hogy jól esik a friss víz,a kenyér,az eső és a meleg nap.És a hó,és a jég,és annak,hogy erős vagy,és ha holnap mindenedet elsodorja az ár,akkor is képes vagy összeszedni magad.Ha kell,a semmiből.Annak,hogy végtelen égbolt van a fejed felett-és azon túl,amit szemmel már nem látsz,ott a hazád. Annak,hogy vár az Isten..."
(Varázskő)


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Aki nem lát fölfelé, azt a bajok tönkreteszik.
  2017-07-04 11:13:29, kedd
 
 

Aki nem lát fölfelé, azt a bajok tönkreteszik. Aki fölfelé lát, ott lesz erős, ahol eltört, és ott legyőzhetetlen, ahol sokat vesztett. Kudarcaiból hajtóanyag lesz, vereségeiből diadal - tragédiái érlelik naggyá.

(Müller Péter) 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter idézetek
  2017-07-02 11:49:50, vasárnap
 
 

"..Mert amilyen arányban sikerül megszabadulni énünktől,olyan arányban tesszük tisztábbá a környezetünket is. Ez a szabály az olyan szűk közösségre is érvényes,mint amilyen a párkapcsolat vagy a család. Harmóniát csak olyan lélek tud teremteni maga körül,aki magában már megteremtette."

Müller Péter

"...Ez az ideítéltség egyre komorabbá,szorongóbbá és bizonytalanabbá tett. Főleg azért,mert a létharchoz szükséges agressziót nem éreztem magamban. Ahhoz,hogy érvényesüljek,ravaszkodnom,alakoskodnom,hazudnom kellett. Ha bárkivel találkoztam,akiről úgy véltem,hogy a sorsom függ tőle,azonnal izzadni kezdett a tenyerem,s azt a léttaktikát igyekeztem alkalmazni,amely már gyerekkoromban is úgy-ahogy bevált: igyekeztem szeretetre méltónak látszani. Hogy ne bántson. Hogy segítsen. Hogy beengedjen. Hogy fölemeljen. Hogy nékem valamit. Ezt a szánalmas koldus érzést neveztem akkoriban szeretetnek."

"Az élet nem más,mint szüntelen meghalás és újjászületés. Ha valaki ezt nem tudja,és elfelejt újjászületni,az úgy marad,meghalva."

(Varázskő)
"Egy madáranya,aki sokáig a teste alatt őrizte pucér fiókáit,amikor megnőnek és a fészek szélén dideregve,remegő szárnyaikat kiterjesztve az alattuk tátongó halálos mélységbe merednek,egyiket-másikat finoman még meg is taszítja: "Indulj el végre,s ha zuhansz is egy pillanatig,utána röppenj föl az égre!"
(SzeretetKönyv)

"Pokol számomra az a hely,ahol nincs szeretet."
"Akiben felvillan a szeretet,elkezd többes számban gondolkodni."
"...De itt,a tragédia végén azt tanítja-örök igazság ez,ne felejtsétek el!-,hogy bajban,főleg a nagy bajban nem szabad a dolgokat elkenni! És elfojtani. Minél nagyobb a baj,annál kevésbé!-Ki kell mondani,amit igazán érzünk,bármilyen iszonyú is,különben elemészt bennünket a gond,és megfulladunk a képmutatásban!"

"Megszeretni valakit, azt jelenti, hogy átélni a lelkét, a sorsát. De olyan mélyen, hogy "én leszek ő", és bármikor folytatni tudom az életét. Itt hívom föl a figyelmedet, hogy ez nemcsak az írók, hanem minden ember számára lehetséges. Ne gondold, hogy műveltség kell hozzá, vagy empátia. Nem. Semmi más nem kell hozzá, csakis szeretet."

"...Szorongó ember mellett nehéz élni. A megoldatlan válság füstje fullasztóvá teszi a családi életet. Az ilyen ember hallgatag,zárkózott,gyanakvó,agresszív...a szeretetre és harmóniára mindenesetre képtelen-s ekkor alapvető konfliktusa már nem a félelme lesz,hanem valami egészen más-hogy megbukik mint férj,mint férfi,mint apa...Ördögi kör. Hogyan lehet kilépni belőle? Ha megtalálod magadban AZT,AKI NEM FÉL."

"Az ÉN nagyszerű cselekedeteinek sok millió emlékét hordozza magában az a háborús,forradalmi nemzedék,amelyhez én is tartozom...Ennek az országnak nagy tragédiája,hogy valódi ÉNje csakis a véres,forradalmi pillanatokban szólal meg,s gyönyörű hangját elnyelik a hétköznapok. Ilyenkor látszik,hogy belül milyen szép ez a nemzet,s hogy ehhez képest milyen hitvány életet él."
(Benső Mosoly)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: "Csak ez ad jókedvet ahhoz, hogy végigcsináld
  2017-06-22 10:19:14, csütörtök
 
 

Müller Péter: "Csak ez ad jókedvet ahhoz, hogy végigcsináld a sorsodat"Reményt vesztett emberek nem tudnak barátkozni. Vagy ha tudnak még, bizonyosan ott, ahol reményeiket nem vesztették el teljesen. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 284. rész.

,,Remény" alatt én nem csupán valami elérendő életcélt értek, hanem az ÉLET értelmében való hitet. Azt, hogy a lélek halhatatlan, s az ember minden baja, fájdalma és keserűsége ellen jó kezekben van.

Az élet értelmében való hit: ,,a lélek halhatatlan, s az ember minden baja, fájdalma és keserűsége ellen jó kezekben van"

Csak ez ad jókedvet ahhoz, hogy végigcsináld a sorsodat, ami mindenkinek nehéz. És erőt, hogy nemcsak magadat, de másokat is fölemelj, akiket szeretsz. Ha ez hiányzik, az maga a Depresszió, és megközelíthetetlen leszel. Nem akarod senki közelségét, és mások sem akarják a tiédet. A depressziós ember legjobb barátját vesztette el: önmagát. Bezárul mások előtt, és magányában önmagát gyászolja.

Az ilyenről írtam könyvemben, hogy elszakadt az ,,aranyfonala". Legalábbis azt hiszi. S amíg ez a tévhite tart, tetszhalálban van, és nem tud barátkozni. Nem képes nyitni és befogadni.

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Van a lélekben valami olyan kőkeménység
  2017-05-21 09:09:34, vasárnap
 
 

Egy útnak indító üzenet:

"Van a lélekben valami olyan kőkeménység, amit csakis a könnyek tudnak feloldani."

Müller Péter

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Az élet aranyfonala
  2017-01-28 10:38:24, szombat
 
 

Akiben működik az élet aranyfonala, amelyről egy egész könyvet írtam, bizonyos benne, hogy a szeretet nem múlik el soha, és az élet, bár átváltozik, de örök!

Sem a szív, sem az elme nem fogja elfogadni soha, hogy van örök elmúlás és halál. Tudod, miért? Azért, mert nem igaz!

Mert mit kéne elfogadni? Hogy a szeretet hiábavaló, és pár évtizedes életünknek nincs semmi értelme. Tudjuk és érezzük, hogy ez nem igaz! Nem! Nem igaz!

És akit igazán önmagunknak érzünk, halhatatlan. A testünk megöregszik és elmúlik, de mi megyünk tovább. Ezért van az, hogy a bölcsek nem félnek, és aki igazán és mélyen szeret, elmúlhatatlan kincset hordoz magával, melynek értéke minden világban örök. Akit itt a halandóság világában elvesztettél, az van, és éppúgy találkozol vele, mintha el se ment volna soha - mert összeköt benneteket az aranyfonál.

Ha ezt nem tudod, az élet lényegét nem tudod, és önmagadat sem ismered.

Az embernek nemcsak lábai, hanem szárnyai is vannak, és amíg nem nyitja ki, és nem tanul meg nemcsak járni, de repülni is, addig csak fél ember.

Link


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma...
  2017-01-10 10:35:59, kedd
 
 

"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a külsőd mit takar,hanem az,hogy a bensőd miről árulkodik,mert a lélek elől nem lehet szép külsőbe bújni."

/Müller Péter/Az öröm akkor jön, amikor elengeded magad. Amikor hagyod magad örülni. Amikor önfeledt vagy. Olyan, mint a repülés: elfelejted a gravitációt. Ennek lélektani oka van. Az ego a földhöz van horgonyozva. Fél, szorong, okoskodik, akar. Az öröm pedig a lelkednek olyan rétegében él, ahol szabadság van.

Müller PéterAhol megsérthetnek, ott gyenge vagy.
Jó kulcs ez az önismerethez.
Ott kell erősödnöd, ahol valami sérelem ért.
Ahol nem bántódsz meg, ott már edzett vagy.
Az érzéseid visszajelzik, hol kell fejlődnöd még.
Hol hiányzik az önismereted, az önbizalmad és az erőd.
Mert ez a három összefügg.

/Müller Péter/Én szeretet nélkül nem tudok élni.
Félek. Keserű és reménytelen vagyok. Fuldoklom. Fázom.
Ha csak egyetlen módom van rá - elmenekülök.
Persze van, amikor nincs erre mód. Maradni kell.
Akkor is keresem azoknak az embereknek a közelségét,
akik szeretnek, és akiket én is tudok szeretni.
Lehet, hogy csak pár emberről van szó.
Manapság az is nagy szó.
Olyan, mint az Északi-sarkon egy működő kályha:
odabújok mellé.

/Müller Péter/
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni,ha
  2017-01-09 10:53:17, hétfő
 
  Müller Péter: "Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret."
"A szeretet nem múlhat el - megmarad. Ezért van az, hogy senkit sem lehet megvigasztalni, ha elveszti azt, akit szeret. Minden vigasz erőtlen és hamis. Főleg az a mondat, hogy “az idő majd begyógyítja a sebedet". Nem igaz. Ez nem olyan seb, ami gyógyul. A fájdalom érzése idővel csökkenhet, de a széttépettség érzése megmarad.

Egyetlen dolog szünteti meg a másik hiányának a fantom-fájdalmát: ha nem szeretjük tovább. Ha elfelejtjük. Amikor azt mondjuk, hogy az “idő gyógyít", erre gondolunk. A felejtésre. Ez azonban - ha valóban szeretünk - nem lehetséges. A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, odaát, vagy egy másik életben ... Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem is az emléke, a hiánya él bennünk."

Müller Péter


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter: Egyre inkább az az érzésem
  2017-01-04 09:31:07, szerda
 
 
Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.

(Müller Péter)

A legboldogabb és a legmegrendítőbb élmény a szerelem, mert olyat akar, amiről tudja, hogy van - mégis lehetetlen. (...) Átéljük a találkozás semmihez fogható eksztázisát, ugyanakkor tudjuk, hogy ez nem maradhat így: itt, a Földön semmi sem örök.
Müller Péter


Még amikor ölellek, akkor is kereslek! Hiába szorítlak magamhoz, bármilyen szorosan, sohasem vagy az enyém. (...) A kétgyökerű láng sohasem lesz egy, és két lélek és két test csak az út végén lesz Egy. Addig maradunk külön, te és én.
Müller Péter


Ez a legtöbb. A vidám szív. A laza lelki tartás. Az embernek az a legfőbb bölcsessége, hogy nem aggodalmaskodik, mert tudja, hogy mindennek oka van, és erejét olyan világból kapja, ahol nincs aggodalom.
Müller Péter


Minden más elszakad, megrozsdásodik, tönkremegy, megszűnik, de a szeretet - ha igazi - maradandó kapcsolatot jelent.
Müller Péter


Egyik ember a másikat önmagától nem tudja megváltani. Segíteni lehet, várni lehet, remélni lehet, dörömbölni lehet, kaparni kívülről a falat lehet, enyhíteni is lehet jósággal, odaadással, áldozattal és megértéssel a másik kagylóba zárt életét, de ha nem képes kitörni, nem lesz igazi találkozás.
Müller Péter


Magányod falát csakis belülről lehet áttörni. Senki kívülről bemenni nem tud hozzád, ha nem nyitsz ajtót neki.
Müller Péter


Hitet, erőt és önbizalmat nem lehet adni. Az van - csak rá kell ébredni.
Müller Péter


Szétrombolni valamit egy pillanat műve - de megépíteni már csak sok esztendő fáradságos munkájával lehet.
Müller Péter


Tudd, ha valami fáj, hogy ilyenkor nemcsak a múltadat temeted, hanem a jövődet is szülöd éppen. A fájdalom ördöge az kiáltja benned: "Ez örökké így marad!" Te pedig tudd, hogy hazudik. NEM MARAD ÍGY!
Müller Péter


Nem te szeretsz igazán, aki ad, hanem a koldus, aki elfogad. Lehet, hogy te csak egy szerepet játszol magad és Isten előtt - ő meg hálás, hogy ehet.

Müller Péter


A szeretet százszor erősebb, mint az akarat. Ezért akarattal sem előidézni, sem megszüntetni nem lehet.
Müller Péter


Ha magaddal nem vagy harmóniában, másokkal sem lehetsz, mert kívül csak az jöhet létre, amit belül már megteremtettél.
Müller Péter


A barátságért néha fel kell áldoznunk a meggyőződésünket. Értékesebb.
Müller Péter


Felnőtt nem akkor leszel, ha kardot húzol, és vakmerően harcolsz a vélt igazadért. Nem akkor, ha nem félsz mások arcába vágni a legpimaszabb igazságaidat is. (...) Felnőtt akkor leszel, ha a hibákat önmagadban keresed. Ha sorsodért nem a körülményeket okolod, hanem önmagadat.

Müller Péter


Ha egy anya szemével nézel, látod, hogy minden gyereke előbb-utóbb fejjel megy a falnak. És a legnehezebb, hogy ezt hagynia kell. Mi mást tehet? Ráadásul tudja, hogy nem a bátortalan, hanem a "falnak menős" gyerek valósítja meg igazán önmagát.

Müller Péter


 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 129 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 57 db bejegyzés
e év: 953 db bejegyzés
Összes: 6818 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 824
  • e Hét: 2502
  • e Hónap: 26787
  • e Év: 375030
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.