Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Éreznie kell-e a hívő embernek a Szent Szellemet?
  2016-05-14 18:24:46, szombat
 
 

"Nem akkor tölt be bennünket a Szent Szellem, amikor érezzük, hanem ez a keresztyén embernek privilégiumként megadatik. Ha Szent Szellemmel telve vagyok, és ő vezet, akkor ez azért van, mert az életemre jellemző az Isten iránti engedelmesség.

A kegyelem ajándéka ez, nem pedig érzelem. Az érzelmek be tudnak és be is fognak csapni bennünket; érzelmeinket fel tudjuk úgy gerjeszteni, hogy az nem a Szent Szellemtől van, hanem a testtől. ,,Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek...

Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint" (Galata 5:16, 25).

Válaszok Bibliai kérdésekre - GotQuestions.org Magyar!
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Got questions * Van kérdése  
Szeresd a bűnöst, de gyűlöld a bűnt !
  2014-01-06 13:40:19, hétfő
 
  Kérdés: Valóban szeretnünk kell a bűnösöket, de gyűlölnünk kell a bűnt?




Válasz: Sok keresztény hangoztatja az elcsépelt szólamot, mely így hangzik: ,,Szeresd a bűnöst, de gyűlöld a bűnt". Ne feledjük azonban, hogy egyikünk sem tökéletes, ezért mindnyájan tökéletlen emberként próbálunk eleget tenni a fenti felszólításnak. Szeretet és gyűlölet terén óriási a különbség köztünk és Isten között. Keresztény létünkre is tökéletlen emberek maradunk, s így nem tudunk sem tökéletesen szeretni, sem tökéletesen (azaz rosszindulat nélkül) gyűlölni. Isten azonban szeretni és gyűlölni is tökéletesen tud, mivel Ő Isten. Isten bűnös szándék nélkül képes gyűlölni, ezért gyűlölheti tökéletesen szent módon a bűnt és a bűnös embert, miközben abban a pillanatban kész a megbocsátásra, amint bűnbánatra és hitre jut az illető (Mal 1:3; Jel 2:6; 2Pt 3:9).

A Biblia egyértelműen tanítja, hogy Isten szeretet. Az 1János 4:8-9 ezt mondja: ,,aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala". Nagy rejtély és mégis igaz, hogy Isten egyidejűleg képes valakit tökéletesen szeretni és gyűlölni. Szeretni azért, mert Ő alkotta és meg tudja váltani az illetőt, s közben gyűlölni hitetlen és bűnös életmódja miatt. Mi, tökéletlen emberek azonban képtelenek vagyunk ugyanerre - ezért emlékeztetjük magunkat újra meg újra a következőképpen: ,,Szeresd a bűnöst, de gyűlöld a bűnt!"

Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? A bűnt úgy gyűlölhetjük, ha nem vagyunk hajlandóak részt venni benne, és elítéljük, valahányszor találkozunk vele. A bűnt gyűlölni kell, nem pedig megmagyarázni vagy könnyedén venni. A bűnös embereket oly módon szerethetjük, ha bizonyságot teszünk nekik a Jézus Krisztusban elérhető megbocsátásról. Az igaz szeretet megnyilvánulása, amikor annak ellenére bánunk tisztelettel és kedvesen valakivel, hogy az illető pontosan tudja, hogy nem értünk egyet az életvitelével és/vagy a döntéseivel. Nem a szeretetről tanúskodik, amikor szemet hunyunk a bűnök felett. Nem a gyűlölet jele, ha elmondjuk valakinek, hogy bűnben él, sőt, éppen ellenkezőleg. Akkor szeretjük igazán a bűnös embert, ha szeretettel szembesítjük az igazsággal. A bűnt pedig akkor gyűlöljük, ha sem elnézni, sem alábecsülni, sem megmagyarázni nem vagyunk hajlandóak.

Got questions * Van kérdése ?
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Got questions * Van kérdése  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 2073
  • e Hónap: 13126
  • e Év: 74427
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.