Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2017.04.16 Easter Mass / Húsvéti szentmise - húsvétvasárnap
  2017-07-24 14:59:13, hétfő
 
  Videó Link
- Ferenc pápa húsvéti Urbi et Orbi üzenete 2017 évben:
a föltámadt Pásztor legyen a támasza a válsággal küzdő emberiségnek
Cikk Link

Origo cikkje Link
- Ferenc pápa húsvéti Urbi et Orbi üzenete 2017 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2017.07.16 Angelus Domini
  2017-07-16 14:19:00, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szentségimádás Ferenc pápával 2013.06.02
  2017-07-12 16:39:55, szerda
 
  Világméretű szentségimádást vezetett Ferenc pápa a hit évének egyik központi eseményeként. Rómában, a Szent Péter-bazilikában délután 5 és 6 óra között tartotta a szentségimádást, világszerte minden székesegyházban és templomban ehhez igazították az időpontot. Magyarországon valamennyi egyházmegye csatlakozott a kezdeményezéshez.
A BonumTV élő vatikáni közvetítésében szinkrontolmács és szakkommentátor Koronkai Zoltán, jezsuita szerzetes.
Videó Link

...... ................. .........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa videó üzenete
  2017-07-06 17:52:06, csütörtök
 
  Soha ne feledjük, hogy a mi örömünk Jézus Krisztusban van, és hogy az ő szeretete hűséges és kimeríthetetlen. Mert amikor egy keresztény szomorú, az azt jelenti, hogy eltávolodott Jézustól. Ezt állapítja meg Ferenc pápa videó-üzenetében, amelyben júliusi imaszándékát osztja meg a világegyházzal azokról a személyekről, akik eltávolodtak a keresztény hittől.
Amikor egy ember távol kerül Istentől, akkor nem szabad magára hagynunk. Fel kell mutatnunk neki a keresztény reményt, szóval, de még inkább tanúságtételünkkel, szabadságunkkal, örömünkkel. Imádkozzunk testvéreinkért, akik eltávolodtak a hittől, hogy imánkon és evangéliumi tanúságtételünkön keresztül, újra fel tudják fedezni a keresztény élet szépségét.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Hajléktalan Jézus szobor a Vatikánban
  2017-07-05 19:43:20, szerda
 
  Hajléktalan Jézus szobor a Vatikánban
..


Az ember nagyságú Jézus szobor egy padon fekvő hajléktalant ábrázol, akit befed egy takaró, amelyből csak a lábai látszanak ki a keresztre feszítés szögeinek nyomával. A bronzszobrot az irgalmasság szentévének nagyhetében helyezik el a vatikáni Szent Egyed udvarban, az Apostoli Alamizsnahivatal hivatalainak bejáratánál.
A szegényekben és az utolsókban Krisztus arca és jelenléte mutatkozik meg
A művet egy kanadai hiperrealista szobrász Timothy P. Schmalz készítette. A művész ötlete volt, hogy ilyen eredeti módon mutassa be Krisztus személyét, miután a karácsonyi ünnepek idején meglátott egy hajléktalant, aki egy padon aludt a szabadban. ,,Amikor peremre szorult embereket látunk, Jézus Krisztust kellene meglátnunk bennük" - írta a szobrász. A szegényekben és utolsókban Krisztus arca és jelenléte tükröződik: ,,Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek" (Mt 25,40).
Ferenc pápa közel áll a peremre szorultakhoz
2013 novemberében a Szent Péter téren megtartott egyik általános kihallgatáson a művésznek lehetősége volt, hogy bemutassa Ferenc pápának a hajléktalan Jézus kisméretű másolatát. Amikor a pápa meglátta az alkotást, megérintette a hajléktalan térdeit és lábát, és imádkozott. Ferenc pápa ezt teszi, közel lép a peremre szorultakhoz.
A szobor másolatait már elhelyezték a világ különböző részein
Az Apostoli Alamizsnahivatalnak adományozott szobor bronzból készült és első példányát 2013-ban a torontói Regis College épületénél helyezték el. Ez a kanadai jezsuiták teológiai fakultása. További másolatai már eljutottak a világ különböző részeire: Ausztráliába, Kubába, Indiába, Írországba, Spanyolországba (a madridi Almudena székesegyház mellett látható) és az Egyesült Államok számos városába.
2014 áprilisában a bronzszobrot kiállították North Carolina állam egyik városának episzkopális temploma előtt. Egy este a helyi rendőrség telefonhívást kapott egy aggódó asszonytól, aki elhaladt a szobor mellett az utca másik oldalán és távolról azt hitte, hogy a padon egy élő hajléktalan aludt. 2014 novemberében a szobor egy másolatát a londoni metodista központ előtt is elhelyezték, nem messze a Westminster Abbey-től és a Big Ben-től. Megtörtént már a kapcsolatfelvétel Argentínával, Chilével, Brazíliával, Mexikóval, Dél-Afrikával és Lengyelországgal, ahol szintén kiállítanák a művet.
Az alkotás egy kanadai mecénás adománya
A Vatikánban elhelyezésre kerülő bronzszobor egy kanadai mecénás adománya, aki Schmalz első támogatója volt, amikor még csak 20 éves volt. A művész egy másik alkotása, amely a kolduló Jézust ábrázolja a Vatikán közelében, a Tevere parton található Santo Spirito kórház főbejárata előtt látható.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Kelj fel, és ne félj! II. János Pál két csodatétele
  2017-06-27 20:58:26, kedd
 
  Kelj fel, és ne félj! II. János Pál két csodatétele Origó oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2017.06.27 Mass for the 25th anniversary of Episcopal ......
  2017-06-27 08:08:05, kedd
 
  2017.06.27 Mass for the 25th anniversary of Episcopal Ordination
Videó Link

...... ................ .........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa (Twitter üzenet)
  2017-06-26 22:14:40, hétfő
 
  ...... .....


"Menjetek, jussatok el mindenütt a peremvidékekre. Menjetek, ott legyetek az Egyház, a Szentlélek erejével."
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Kapás Boglárkáék Ferenc pápánál jártak. Június 24.
  2017-06-26 12:11:52, hétfő
 
  Ferenc pápa szombaton Vatikánvárosban fogadta
.......


azt a többek között magyar úszók alkotta küldöttséget, amelyet az európai szövetség (LEN) állított össze.
,,A víz maga az élet, víz nélkül élet nem létezhet - hangsúlyozta a találkozón a katolikus egyházfő a LEN szombati sajtóközleménye szerint, hozzátéve: - Az önök sportját a vízben űzik, de mégis szilárd, mert állandó elhivatottságot és erőt igényel."
A 260 fős nemzetközi delegációban helyet kapott Gyárfás Tamás, a LEN kincstárnoka, a római úszóversenyen részt vevő magyar csapatból pedig az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Kapás Boglárka és az Eb-ezüstérmes Jakabos Zsuzsanna.
(Nemzeti Sport)

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: váljunk kicsinyekké, hogy meghalljuk......
  2017-06-26 11:58:10, hétfő
 
  Ferenc pápa: váljunk kicsinyekké, hogy meghalljuk az Úr hangját
...... .......


Ahhoz, hogy meghalljuk az Úr hangját, kicsinyekké kell válnunk - emlékeztetett Ferenc pápa péntek reggeli homíliájában a Szent Márta-házban Jézus Szentséges Szíve ünnepén.
Fia életét adta értünk, mert szeret minket
Az Úr kiválasztott bennünket és velünk jár az élet útján. Fiát adta, Fia életét adta értünk, mert szeret minket. A pápa utalt a napi első olvasmányra (MTörv 7,6-11), amelyben Mózes azt mondja: Isten kiválasztott bennünket, hogy különleges népe legyünk a Föld népei között. Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy Istent azért dicsőítjük, mert Jézus szívében nekünk adta a kegyelmet, hogy örömmel ünnepeljük üdvösségünk nagy misztériumait, irántunk érzett szeretetét, vagyis hitünket. A Szentatya két szót emelt ki az olvasmányokból: ,,kiválasztani" és ,,kicsiség". Ezzel kapcsolatban megjegyezte: nem mi választottuk Őt, hanem Isten tette magát foglyunkká.
Ő választott téged, hívott és magához kötött
Életünkhöz kötötte magát, amelytől nem tud elválni. Kemény döntés! Hűséges marad választásához. Szeretetből választott ki bennünket és ez a mi identitásunk. Mondhatnánk: ,,Én választottam ezt a vallást", ,,én választottam...". Nem, nem te választottad! Ő választott téged, hívott és magához kötött. Ez a mi hitünk. Ha nem hisszük ezt, nem értjük meg, mi Krisztus üzenete, mi az Evangélium - nyomatékosította Ferenc pápa.
Isten a kicsinyeket választja, nem a nagyokat
A másik szó, a ,,kicsiség" kapcsán emlékeztetett, hogy Mózes pontosan megfogalmazza: az Úr kiválasztotta Izrael népét, mert a legkisebb minden nép között. Beleszeretett a kicsiségünkbe és ezért választott ki bennünket. Ő a kicsinyeket választja, nem a nagyokat. Nekik nyilatkoztatja ki magát. Elrejtette ezeket a dolgokat a bölcsek, a törvénytudók elől és a kicsinyeknek fedte fel. Ha meg akarunk érteni valamit Jézus misztériumából, le kell alacsonyodnunk: kicsivé kell válnunk. Fel kell ismerni, hogy semmik vagyunk. Isten nemcsak kiválasztja a kicsinyeket és kinyilatkoztatja magát nekik, hanem hívja őket: ,,Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket." (Mt 11,25-30) Titeket, akik a legkisebbek vagytok a szenvedés és a fáradtság miatt... A nagyokat talán nem hívja? - tette fel a kérdést a pápa. Szíve nyitva áll, de hangját a nagyok nem képesek meghallani, mert el vannak telve önmagukkal. Ahhoz, hogy meghalljuk az Úr hangját, kicsinyekké kell lennünk - mutatott rá a Szentatya.
Krisztus szívének misztériuma
Így érkezünk el Krisztus szíve misztériumához, ami nem pusztán egy képecske a jámbor, ájtatos hívők számára, mint egyesek mondják. Krisztus átszúrt szíve a kinyilatkoztatás szíve, hitünk szíve, mert Ő kicsinnyé lett, ezt az utat választotta. Azt, hogy megalázza önmagát és megsemmisüljön egészen a kereszthalálig. Ez a kicsiség melletti döntés, hogy Isten dicsősége megtestesülhessen. A katona lándzsájától átszúrt Krisztus-testből vér és víz folyt ki. Ez Krisztus misztériuma. Ma egy szívet ünneplünk, amely szeret, kiválaszt és hűséges, amely hozzánk köti magát, kinyilatkoztatja magát a kicsinyeknek, hívja őket és ő maga is kicsivé válik - hívta fel a figyelmet Ferenc pápa.
Hűség a választásban, az elköteleződésben, a kicsiségben
Higgyünk Istenben, Jézusban. Jézus Isten? Igen. Ez a misztérium. Ez a megtestesülés, ez Isten dicsősége. Hűség a választásban, az elköteleződésben, a kicsiségben: kicsivé válni és megsemmisülni. A hit problémája életünk magva: lehetünk nagyon-nagyon erényesek, de semmi vagy csak kevés hittel. Jézus Krisztus misztériumából kell kiindulnunk, aki hűségével üdvözített minket. A pápa péntek reggeli homíliája végén azért imádkozott, hogy az Úr adja meg a kegyelmet nekünk, hogy Jézus Krisztus szívében ünnepelhessük a nagy gesztusokat, az üdvösség és a megváltás nagy műveit.
(Vatikáni Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 1901 db bejegyzés
Összes: 30258 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1219
  • e Hét: 29233
  • e Hónap: 150056
  • e Év: 974689
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.