Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
Pápai kihallgatáson kérte meg barátnője kezét
  2017-09-20 19:38:12, szerda
 
  Hasonlóra talán még nem is volt példa Ferenc pápa jelenlétében: egy fiatal férfi térdre ereszkedett, és megkérte barátnője kezét a Szentatya előtt az Apostoli Palota Kelemen termében augusztus 27-én.
...... .......


Magyar kurír 2017. augusztus 31
A rendhagyó eset akkor történt, amikor Ferenc pápa a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózata Frascatiban megrendezett találkozójának résztvevőit fogadta. A hírt a National Catholic Register amerikai katolikus lap tette közzé honlapján fotókkal és az eseményt megörökítő videóval.
Vasárnap a pápához a világ minden részéről nyolcvan katolikus politikus - közöttük két magyar - érkezett a Vatikánba. Jelen volt Dario Ramirez emberi jogi aktivista is, aki a Szentatya elé járulhatott barátnőjével együtt a kihallgatás során. A fiatalember 2014-ben arra kényszerült, hogy elhagyja Venezuelát a Maduro-rezsim miatt. Az amerikai lap újságírójának elmesélte, hogy gyanútlan barátnője egyáltalán nem számított a váratlan fordulatra. Azt gondolta, hogy a venezuelai helyzetről beszélnek majd a pápával, és a színházi társulatról, amelyet Dario támogat, amióta elhagyta hazáját. Fiatalokat segít ugyanis abban, hogy katolikus darabokat adjanak elő színtársulatukban. Így is lett, szó is esett ezekről. A pápa biztosította őket, hogy sokat imádkozik a venezuelaiakért, és megtesz minden tőle telhetőt az érdekükben.
Ekkor azonban Dario Ferenc pápához fordult, hogy van még egy téma, amiről szeretne beszélni vele. Elmondta, hogy a mellette álló fiatal hölgy élete szerelme. Egy panamai templomban találkoztak másfél éve, és most szeretné megkérni a kezét. Ekkor térdre ereszkedett és barátnőjéhez fordult. A pápa meglepetésében mosolyogva megjegyezte: ,,Húha, a pápa előtt!" Majd a lányról szólva: ,,De ő nem válaszol." Végül a lányhoz fordult: ,,Azt kérte tőled, hogy menj hozzá feleségül. Mit mondasz erre?" Maryangel igent mondott, amit a teremben levők üdvrivalgással és hatalmas tapssal fogadtak.
Christoph Schönborn bíboros, a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának védnöke adott engedélyt Dariónak, hogy a pápa előtt kérje meg barátnője kezét. A fiatal elmondása alapján a ceremóniamestereket nagyon meglepte az eset, de a végén mindenki örömmel fogadta.
- Dario panamai menekültútlevéllel érkezett Rómába. Barátai fizették a repülőjegyét, és miután egy ékszer készítőnél beletanult egy kicsit a szakmába, ő maga készítette el az eljegyzési gyűrűt. Jelenleg Panamában azért küzd, hogy mások is kaphassanak menekültvízumot, amelyre véleménye szerint nagy szükség van. Három éve mindenét elvesztve menekült el Venezuelából, és csodának tartja, hogy mindez sikerült. Hazájába azonban nem térhet vissza. Miután elhagyta szülőhazáját, elveszettnek érezte magát Panamában, ahol semmi mást nem tudott tenni, mint hogy a helyi templomban a fiatal színjátszó csoportot támogatta. Boldog, hogy ilyen módon is szolgálhatja Istent és saját hazáját is a távolból. Egy jó barátja azt mondta neki: ,,Amikor a tehetségedet Isten szolgálatába állítod, az elképzelhetetlen is megtörténik." ,,A legmerészebb álmaimban sem mertem volna azt gondolni, hogy ez a pápa előtti leánykérés megvalósul" - nyilatkozta Dario Ramirez.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mága Zoltán és zenekara játszott Ferenc pápának
  2017-09-20 19:21:45, szerda
 
  A Vatikánban tartott április 5-ei, szerdai audienciáján Ferenc pápa apostoli áldásban részesítette Mága Zoltánt, megköszönve a hegedűművész sok éve tartó, szegényeket segítő karitatív munkáját.
A zenész a magyarok ajándékaként egy pápai címerrel díszített mesterhegedűt adott át a katolikus egyházfőnek, és zenekarával rövid koncertet adott a pápának.
Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott audiencián Mága Zoltánt a kiemelt meghívott vendégek között név szerint üdvözölve részesítette apostoli áldásban. A szentatya arra biztatta a művészt, hogy folytassa tovább azt az utat, amely reményt és bátorítást, segítséget ad az embereknek..
...... ......Vatikánban tartott április 5-én Mága Zoltán koncertje videó - sajnos nincs fönt az Interneten

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: A keresztség Krisztus-hordozóvá tesz minket
  2017-09-20 19:14:47, szerda
 
  2017. Augusztus 2-án Ferenc pápa folytatta a keresztény reményről szóló katekézissorozatát.
........


Mai elmélkedésének témája a keresztség mint a reménység kapuja volt. A Szentatya beszédét teljes terjedelmében közöljük, mely itt olvasható Link

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: Megbocsát, átölel, megért, közel jön ......
  2017-09-20 19:01:17, szerda
 
  Ferenc pápa: Megbocsát, átölel, megért, közel jön - ilyen Jézus
...... ........


2017. Augusztus 9-án a Szentatya a bűnöket megbocsátó Jézusról, Jézus reményt ébresztő megbocsátásáról elmélkedett a szerda délelőtti kihallgatás keretében. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük, mely itt olvasható Link

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: Olyan Atyánk van, aki együtt sír velünk ......
  2017-09-20 18:45:52, szerda
 
  Ferenc pápa: Olyan Atyánk van, aki együtt sír velünk és vár ránk!
...... .....


A 2017 augusztus 23-án tartott általános kihallgatás keretében a Szentatya a keresztény ember azon reményéről és hitéről elmélkedett, hogy nem a halálé és a gyűlöleté az utolsó szó ez ember és a világ történelmében. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük, mely itt olvasható Link

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel:
  2017-09-20 18:31:53, szerda
 
  Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!
...... .......


Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük. Itt olvasható Link

- 2017.09.20 - General Audience.
Videó Link
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa beszéde 2017 aug. 30.
  2017-09-20 18:26:06, szerda
 
  Ferenc pápa beszéde 2017 aug. 30 - Jézus nem olyan követőket akar.
...... .....


A Szentatya augusztus 30-án a hivatás és a remény kapcsolatáról elmélkedett a délelőtti általános kihallgatás keretében. Hangsúlyozta: mindig erőt meríthetünk abból, ha emlékezünk Jézussal való barátságunk megszületésére, a kezdeti időkre. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük
Magyar kurír oldalon olvasható Link

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Magyar nyelvű katekézis Ferenc pápa audienciáján 2013.11.06
  2017-09-19 18:23:33, kedd
 
  Videó Link
Ferenc pápa péteri szolgálatának kezdete óta először magyar nyelvű katekézis illetve köszöntés hangzott el a Szent Péter téren, az általános kihallgatáson, november 6-án.
P. Somorjai Ádám, a vatikáni államtitkárság munkatársa magyarul olvasta fel Ferenc pápa katekézisének rövidített változatát, majd a katolikus egyházfő magyar nyelven, ,,Isten éltessen"-nel köszöntötte a több mint kétszáz magyar roma zarándokot, akik az audiencia végén latinul énekelték el a miatyánkot.
A roma zarándokok elvitték magukkal azt a keresztet is, amelyet éppen tíz évvel ezelőtt II. János Pál pápa áldott meg, és amelyre most Ferenc pápa is áldását adta.
Az általános kihallgatáson a zarándokcsoporthoz csatlakozott Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is, aki a családpasztoráció kihívásaival foglalkozó, jövő októberi rendkívüli szinódus főrelátora.
Az audiencián jelen volt Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere is, aki személyesen köszöntötte az egyházfőt, majd azt mondta, Magyarország nagyon bízik abban, hogy Ferenc pápa fontos szerepet tud majd vállalni az egyház megújításában.
Az audiencia magyar vonatkozású részét a BonumTV Eseménytár című műsorában is megnézhetik,
Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Csoda Nápolyban
  2017-09-18 11:57:07, hétfő
 
  Csoda Nápolyban: San Gennaro vére folyékonnyá vált Ferenc pápa jelenlétében.
...... .....


Ferenc pápa március 21-én, szombaton délután papokkal és szerzetesekkel találkozott a nápolyi székesegyházban. A találkozó végére csoda történt: Szent Januáriusz (San Gennaro) vére félig folyékonnyá vált.- A Famiglia Cristiana híradása.
Crescenzio Sepe bíboros, nápolyi érsek így kommentálta a csodás eseményt: ,,San Gennaro szereti Ferenc pápát. A vére félig folyékonnyá vált." A pápa pedig így válaszolt: ,,A püspök azt mondja, hogy a vér félig folyékonnyá vált. Ez azt jelenti, hogy a szent félig szeret minket, kicsit még meg kell térnünk ahhoz, hogy jobban szeressen."
...... .......


Nápoly népe a város fő patrónusaként tiszteli a vértanú püspököt. A Dél-Olaszországban 272 és 305 között élt és mártírhalált halt San Gennaro megalvadt vére először akkor lett folyékony, amikor ereklyéit a 4. században a nápolyi székesegyházba szállították.
A hagyomány szerint egy nápolyi asszony Januáriusz lefejezésekor felfogta a vértanú püspök vérét, s évekig magánál őrizte; később átadta az ereklyét a nápolyi egyháznak.
Minden évben általában a május első vasárnapja előtti szombaton és szeptember 19-én történik a csoda, és mindkét ünnepet követően nyolc napon át tart. Ezután a vér ismét megalvad. Az egyik ampulla háromnegyedig van vérrel, a másik csak félig, mivel a vér egy részét III. Károly király a 16. században Spanyolországba vitte.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
II. János Pál pápa apostoli levele a vasárnap ......
  2017-09-18 11:24:18, hétfő
 
  DIES DOMINI
II. János Pál pápa: apostoli levele a vasárnap megszenteléséről
Katolikus oldalon olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 110 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 13 db bejegyzés
e hónap: 315 db bejegyzés
e év: 2567 db bejegyzés
Összes: 30912 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4291
  • e Hét: 9134
  • e Hónap: 122004
  • e Év: 1291655
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.