Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Pope Francis in Genoa - Meeting with the World of Labour
  2017-05-27 10:32:05, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Az igazság Lelke mindörökké veletek marad.
  2017-05-21 15:36:08, vasárnap
 
  Az igazság Lelke mindörökké veletek marad - - a pápa Regina Coeli imádsága
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
18.05.2017 - Audience to those suffering from Huntington's
  2017-05-18 19:25:26, csütörtök
 
  18.05.2017 - Audience to those suffering from Huntington's disease and their families
Videó Link

...... ................. .............. ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
II. János Pál a magyar ifjúsághoz (1991)
  2017-05-18 10:56:29, csütörtök
 
  II. János Pál pápa magyarul olvassa fel a beszédét a magyar ifjúsághoz
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Labdarúgók jártak a pápánál
  2017-05-17 16:41:02, szerda
 
  Az olasz Juventus és a Lazio csapatainak játékosait fogadta Ferenc pápa az Apostoli Palota Kelemen-termében. A Szentatya elmondta, hogy a sport bajnokai legyenek a hűség és az egyetértés példaképei, elsősorban a legfiatalabbak számára. A játékosok kezet fogtak pápával, először az argentinok, Higuain és Dybala, majd megajándékozták a pápát egy mezzel és egy focilabdával. Beszédében a pápa hangsúlyozta a sport fontosságát korunkban. Gratulált a Juventus és a Lazio csapatának, majd elmondta, hogy ők könnyen viszonyítási ponttá válnak mások szemében, ezért legyenek a hűség, a becsület, az egyetértés és az emberség tanúságtevői. Ferenc pápa emlékeztetett, hogy a stadionokban időnként előfordulnak erőszakos megnyilvánulások. Ezért azt kívánta a sportolóknak, hogy mindig segítsék elő, hogy a sport maradjon valóban sport és legyen a sportolók és az egész társadalom közötti összetartás jele. Végül Ferenc pápa szívből köszönetet mondott a játékosok látogatásáért és szép mérkőzést kívánt számukra, május 17-én rendezik ugyanis az Olasz Kupa döntőjét a Juventus és a Lazio csapatai között.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: Legyünk a remény apostolai
  2017-05-17 16:35:04, szerda
 
  ...... .....


Mária Magdolnáról elmélkedett Ferenc pápa a keresztény reményről szóló katekézis sorozatában a szerdai audiencián. A Szentatya elmondta, hogy ő a remény apostola volt a Szentírás szerint, hiszen elment Jézus sírjához, majd amikor találkozott a feltámadt Krisztussal, nem ismerte fel az Urat, amíg nevén nem szólította őt. A pápa szerint, ahogyan Jézus Mária Magdolnát megszólította, úgy szólít meg személy szerint minket is, és eltölt jelenlétének örömével. Jézus azt kéri Mária Magdolnától, hogy menjen vissza a többiekhez, és vigye hírül másoknak is feltámadásának hírét. Így lesz Mária Magdolna a Remény Apostola. Ferenc pápa végül arra bíztatott, hogy kérjük Mária Magdolnát, imádkozzon értünk, hogy mi is találkozhassunk a Feltámadt Krisztussal, aki nevünkön szólít minket, és arra kér, hogy, tegyünk tanúságot arról, hogy Ő valóban feltámadt. Az audiencia után a pápa köszöntötte a Szent Péter téren összegyűlt zarándokokat valamint apostoli áldását küldte rájuk és családjukra.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2017.05.17 - General Audience
  2017-05-17 13:11:17, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Mária ad számunkra reményt
  2017-05-15 12:25:17, hétfő
 
  Ferenc pápa homíliája két kis pásztor gyerek a szentté avatási szertartáson.
Forrás: Dátum: 21:28, 2017. május 13 - Vatikan

Fatimában pontosan 10.27 percet mutatott az óra, amikor a pápa a Rózsafüzér Királynője bazilika előtt elhelyezett oltárnál portugálul elmondta Marto Ferenc és Jácinta szentté avatási formuláját. A két kis pásztornak ezen a helyen jelent meg a Szűzanya azon a száz évvel ezelőtti ,,áldott" május 13-án. A kegyhely hatalmas sík területét megtöltő hívek százezrei hosszú tapsban törtek ki, sokan sírva fakadtak meghatottságukban. A szertartáson jelen volt Lucas, az a 10 éves brazil kisfiú, akinek csodás gyógyulása lehetővé tette a két kis látnok szentté avatását. Lucas szülei és egy lánytestvére kíséretében adományt helyezett el felajánláskor az oltár előtt. A Szentatyával együtt misézett 200 pap, 71 püspök és nyolc bíboros.

A Napba öltözött asszony mindnyájunk Édesanyja
,,Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony; öltözete a Nap": tanúsítja a patmoszi látnok a Jelenések könyvében (Jel 12,1), megjegyezve, hogy az asszony áldott állapotban volt - kezdte homíliáját Ferenc pápa a szentírási szakaszok elemzésével. Azután az evangéliumban hallottuk, hogy Jézus így szól tanítványához: ,,Nézd, az anyád!" (Jn 19,26-27). Van egy Anyánk! Egy ,,olyan szép Hölgy", ahogy a fatimai látnokok mondták egymás között a haza felé tartó úton, azon a száz évvel ezelőtti áldott május 13-án. És este Jácinta nem tudta megállni, hogy ne fedje fel anyukájának a titkot: ,,Ma láttam a Szűzanyát". A fatimai kis pásztorok látták a mennyei Anyát. Sokak szeme követte tekintetüket, de ők nem látták Máriát. A Szűzanya nem azért jött el, hogy lássuk őt: erre ott lesz az egész örökkévalóság, természetesen, ha a mennyekbe jutunk - mondta homíliájában Ferenc pápa.

Mária emlékeztet minket a pokol veszélyére és Isten világosságára
Szűz Mária figyelmeztetett bennünket a pokol veszélyére. Ide vezet egy gyakran Isten nélküli, Istent teremtményeiben gyalázó élet. Azért jött, hogy emlékeztessen bennünket Isten világosságára, amely bennünk lakik és befed bennünket, ,,Gyermekét elragadták Istenhez" - olvassuk a Jelenések könyvében. (Jel 12,5). És Lúcia szavai szerint, a három kiváltságos látnok Isten Világosságában találta magát, amely a Szűzanyából sugárzott szét. Mária befedte őket a Világosság palástjával, amelyet Isten adott neki. Sok, bár nem minden zarándok hite és érzései szerint, Fatima főleg ennek a Világosságnak a Palástja, amely befed bennünket itt, mint a föld bármely másik helyén, amikor a Szűzanya oltalma alá futunk, hogy kérjük Őt a ,,Salve Regina", az Üdvözlégy Királynő szavaival: ,,Jézust mutasd nekünk".

Az Istenbe vetett remény legyen támasz egész életünkben
Kedves zarándokok - folytatta homíliáját Ferenc pápa - gyermekeiként Máriába kapaszkodva élünk abból a reménységből, amely Jézuson nyugszik, mert, mint ahogy a második olvasmányban hallottuk: ,,azok, akik a kegyelem és megigazulás bőséges ajándékát kapják, uralkodni fognak az életben az egy Jézus Krisztus által" (vö. Róm 5,17). Amikor Jézus felment a mennybe, elvitte a mennyei Atyához emberiségünket, amelyet magára vett Szűz Mária méhében és attól soha többé nem válik meg. Horgonyozzuk le reménységünket abba az egekben, az Atya jobbján elhelyezett emberiségbe (vö. Ef 2,6). Ez a reménység legyen mindnyájunk életének támasza! Egy remény, amely mindig támogat bennünket, egészen utolsó leheletünkig.
A két szent szüntelenül imádkozott a bűnösökért és vágyott az Oltáriszentségben ,,rejlő" Jézus után
Ennek a reménynek az erejében gyűltünk össze, hogy megköszönjük azt a számtalan áldást, amelyet az Ég adományozott nekünk az elmúlt száz évben. Az évszázad során a Szűzanya a Világosság palástját, a reményben gazdag Portugáliától kezdve, kiterjesztette a föld négy sarka fölé. Szemünk előtt látjuk Szent Marto Ferenc és Szent Jácinta példáját, akiket Szűz Mária bevezetett Isten Világosságának végtelen tengerébe, elvezette őket Istenhez, hogy imádják Őt. Ebből fakadt erejük ahhoz, hogy leküzdjék az ellentmondásokat és a szenvedéseket. Az isteni jelenlét állandóvá vált életükben, mint ahogy ez világossá vált a bűnösökért mondott kitartó imáikból és abból a vágyukból, hogy szüntelenül a tabernákulumban rejtőző Jézus mellett maradhassanak.

Nem tehettem volna meg, hogy ne jöjjek el Fatimába" - a pápa köszönő szavai
A pápa idézte Lúcia nővér Emlékirataiból (III. 6. pont) Jácinta szavait: ,,Nem látod a sok utcát, utat és mezőt tele emberrel, akik az éhség miatt sírnak, mert nincs mit enniük, és a Szentatyát egy templomban Mária Szeplőtelen Szíve előtt imába merülve? És azt a sok embert, akik mind vele imádkozik?" A Szentatya megköszönte a híveknek, hogy elkísérték őt. Nem tehette volna meg, hogy ne jöjjön el Fatimába, hogy kifejezze tiszteletét Szűz Máriának és oltalmára bízza fiait és leányait. Palástja alatt nem kárhoznak el; karjaiból fakad a remény és a béke, amelyre mindnyájuknak szükségük van és amelyért a pápa könyörög keresztségben és emberiségben minden testvére számára, különös tekintettel a betegekre és a fogyatékkal élőkre, a foglyokra és a munkanélküliekre, a szegényekre és a magukra hagyatottakra. A pápa így buzdította a híveket: ,,Imádkozzunk Istenhez abban a reményben, hogy az emberek hallgatnak bennünket; forduljunk az emberekhez azzal a bizonyossággal, hogy Isten megsegít bennünket".

Legyünk reménység a többi ember számára
Isten ugyanis azért teremtett minket, hogy remény legyünk a többiek számára, valóságos remény, amelyet mindenki megvalósíthat életállapotának megfelelően. Amint Lúcia nővér 1943. február 28-i levelében írta: miközben ,,kérjük" és ,,igényeljük" mindnyájunktól, hogy állapotának megfelelően teljesítse kötelességeit, az ég elindít egy valóságos általános mozgósítást ezzel a közönnyel szemben, amely megdermeszti szívünket és súlyosbítja rövidlátásunkat. ,,Nem akarunk elvetélt remény lenni!"Az élet csak egy másik élet nagylelkűségének köszönhetően maradhat életben. ,,Ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz" (Jn 12,24) - idézte a pápa János evangéliumának szavait. Ezt mondta és ezt tette az Úr, aki mindig megelőz bennünket. Amikor átéljük a kereszt megpróbáltatását, Jézus már előbb átélte azt. Így nem mi megyünk fel a kereszthez, hogy megtaláljuk Jézust, hanem Ő volt az, aki megalázta magát és leszállt egészen a keresztig, hogy megtaláljon minket és legyőzze bennünk a gonosz sötétségét, hogy visszavezessen bennünket a Világosság felé.

Az egyház legyen eszközökben szegény és szeretetben gazdag
Mária oltalma alatt legyünk a reggel őrszemei, akik szemlélni tudják az Üdvözítő Jézus valódi arcát, azt, amely ragyog Húsvétkor. Fedezzük fel az egyház fiatal és szép arcát, amely felragyog, amikor missziós, befogadó, szabad, hűséges, eszközökben szegény és szeretetben gazdag - mondta végül homíliájában Ferenc pápa.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa: Add, hogy kövessük Boldog Ferenc és Jácinta ...
  2017-05-13 16:07:02, szombat
 
  Ferenc pápa: Add, hogy kövessük Boldog Ferenc és Jácinta példáját
...... .......


- A Szentatya:
Üdvözlégy Királynő,
Boldog Fatimai Szűz
Szeplőtelen Szívű Hölgy,
Menedék és Istenhez vezető út!
A kezedből felénk sugárzó Világosság zarándokaként
Hálát adok az Atya Istennek, aki minden időben és helyen működik az emberi történelemben;
a Béke zarándokaként, amelyet Te, ezen a helyen hirdetsz, dicsőítem Krisztust, a mi békénket és könyörögve kérem a világnak a minden nép közötti egyetértést; a Szentlélek által éltető Remény zarándokaként,
jövök, mint próféta és hírnök, hogy megmossam mindenkinek a lábát, ugyanannál az asztalnál, ami mindnyájunkat egyesít

- A hívek által énekelt refrén:
Ave o clemens, ave o pia!
Salve Regina Rosarii Fatimæ.
Ave o clemens, ave o pia!
Ave o dulcis Virgo Maria.

Üdvözlégy ó, irgalmas, üdvöz légy ó, kegyes!
Üdvözlégy Fatimai Rózsafüzér Királynője.
Üdvözlégy ó, irgalmas, üdvöz légy ó, kegyes!
Üdvözlégy ó édes Szűz Mária.

- A Szentatya:
Üdvözlégy Irgalmasság Anyja,
Fehér ruhás Hölgy!
Ezen a helyen, ahonnan száz évvel ezelőtt
Mindenkinek kinyilvánítottad Isten irgalmasságának terveit, nézem fényruhádat és, mint a fehérbe öltözött püspök, mindenkire emlékezek, akik a keresztség ragyogó fehérségébe öltöztek,
akik Istenben akarnak élni és elimádkozzák Krisztus misztériumait, hogy elnyerjék a békét.
.....


- A Szentatya:
Üdvözlégy, életünk és édességünk, üdvözlégy, reménységünk, Ó, Zarándok Szűz, a Világmindenség Királynője!
Lényed legbensőbb énjében, Szeplőtelen Szívedben, tekints az emberek örömeire miközben a Mennyi Haza felé haladnak.
Lényed legbensőbb énjében,
Szeplőtelen Szívedben, tekints az emberi család fájdalmaira, amely reszket és sír e siralomvölgyben.
Lényed legbensőbb énjében,
Szeplőtelen Szívedben, ékesíts fel bennünket koronád ékszereinek vakító fényével
és tégy bennünket zarándokká, mint amilyen zarándok voltál Te. Szűzi mosolyoddal élénkítsd fel Krisztus egyházának örömét.
Kedvességed tekintetével Erősítsd meg Isten gyermekeinek a reményét. Imádkozó kezeddel, amelyet az Úrhoz emelsz, egyesíts mindenkit egyetlen emberi családban.
Ó irgalmas, ó kegyes, ó édes Szűz Mária, a Fatimai Rózsafüzér Királynője!
Add, hogy kövessük Boldog Ferenc és Jácinta példáját És mindazokét, akik az evangélium hirdetésének szentelik magukat. Így végighaladunk minden útvonalon,
Zarándokként járunk majd minden úton,
Ledöntünk minden falat És átkelünk minden határon, Kimegyünk minden perifériára,
Kinyilvánítva Isten igazságosságát és békéjét.
Az evangélium örömében mi leszünk a fehérbe öltözött egyház,
Ragyogó fehérség, amelyet a Bárány vérében mostak meg,
a Bárány vérét ma is ontják minden háborúban, amelyek elpusztítják a világot, amelyben élünk.
És így, mint Te, a fényoszlop képe leszünk, Amely megvilágítja a világ útjait, Mindenkinek megmutatva, hogy Isten létezik, Hogy Isten létezik, Hogy Isten népe körében lakozik, Tegnap, ma és mindörökké.

- A Szentatya a hívekkel együtt:
Üdvözlégy, Urunk Anyja,
Szűz Mária, a Fatimai Rózsafüzér Királynője!
Áldott az asszonyok között,
Te vagy a húsvéti fénybe öltözött egyház képe,
Te vagy népünk dicsősége,
Te vagy a gonosz támadása feletti győzelem.

Az Atya irgalmas Szeretetének Próféciája,
A Fiú evangéliumi Jó Híre hirdetésének Tanítója,
A Szentlélek lángoló Tüzének Jele,
Tanítsd meg nekünk az örömök és fájdalmak e völgyében
Az örök igazságokat, amelyeket az Atya kinyilatkoztat a kicsinyeknek.

Mutasd meg nekünk oltalmazó palástod erejét.
Szeplőtelen Szívedben
Légy a bűnösök menedéke
És az út, amely elvezet Istenig.

Egyesülve testvéreimmel
a Hitben, a Reményben és a Szeretetben,
Terád bízom magam.
Egyesülve Általad testvéreimmel, Istennek szentelem magam,
Ó Fatimai Rózsafüzér Királynője.

És végül, a kezedből sugárzó Világosság által beborítva
Dicsőítem az Urat az évszázadok során.
Ámen.

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2017.05.13 - Pope Francis in Fatima
  2017-05-13 14:24:58, szombat
 
  2017.05.13 - Pope Francis in Fatima - Holy Mass and canonization of Jacinta and Francisco
Videó Link

Képeket videó felvételről készítettem


 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 264 db bejegyzés
e év: 1383 db bejegyzés
Összes: 29741 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 798
  • e Hét: 798
  • e Hónap: 128675
  • e Év: 608900
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.