Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Beleesni a körülményeidbe, és ott elhalni
  2017-05-06 17:27:56, szombat
 
  SOK GYÜMÖLCS

"Ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem." János 12,24b

Jézus elsősorban önmagáról beszél, saját életéről, mint földbe esett gabonamagról. Isten vetette azok közé a körülmények közé, ahol élt. Nem voltak könnyű körülmények. Nem volt könnyebb, mint a tied. Senki nem értette Jézust, a családja sem, a papi fejedelmek sem, a világ sem. Ő mégis engedelmes volt. Egyre teljesebben elhalt, egészen a kereszthalálig. Te és én az Ő gyümölcsei vagyunk. De a gyümölcs nem olyan, mint a fa. Az alma sem olyan, amikor leesik. Csak ha belekerül a földbe, és elhal. Akkor a fa mellett egy kis almafa növekedik.

Ha Jézusból való vagy, ugyanaz az utad. Beleesni a körülményeidbe, és ott elhalni. Akkor terem sok gyümölcsöt az életed. És akkor kit látnak? Téged? Nem! Jézust!

Ess hát bele a földedbe, amelyik minden részletében azért adatott, hogy belehalj, hogy Jézushoz hasonló lehess! Minden élet halálon megy át. Így mondja Pál a 2Kor 4,12-ben: "Azért a halál mi bennünk munkálkodik, az élet pedig ti bennetek." Amikor hagyod magadban munkálkodni a halált, akkor fog másokban munkálkodni az élet. Ne higgyétek, hogy olcsó dolog az, hogy emberek felébredjenek körülöttünk. Ott valakiben mindig munkálkodik a halál. Nincs mennyei tűz, ha nincs az oltáron áldozat! Akarsz-e az oltáron áldozat lenni? Hajlandó vagy-e magadat feladni, hogy mások élhessenek körülötted?!


LinkKöszönd meg az Úrnak, hogy mindent célirányosan, akarata szerint rendezett úgy az életedben, hogy ami belőled való, az a halálba kerüljön, és minden, ami Belőle való, megvalósuljon, és láthatóvá legyen rajtad keresztül.
Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!
Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra címû könyvéből 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Később késő
  2017-01-21 11:12:22, szombat
 
  KÉSŐBB KÉSŐ

"Amíg azok elmentek vásárolni, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Az ajtót bezárták. Később megjött a többi szűz is. Azt mondták: "Uram, uram! Nyiss ki nekünk!" Máté 25,10-11

A drága véren megszerzett kegyelem azé, aki megy érte, és elfogadja.

A bolond szüzek hiába mentek már olajat venni - késő volt. "Mindennek rendelt ideje van" (Préd 3,1). Milyen rettenetes volna, ha egy menyasszony akkor szaladna esküvői ruhát és fátyolt venni, amikor már ott van a vőlegény. Lehet, hogy szeretnél menyasszony lenni, de még nincs ruhád.

Tudod, mi a ruhád? A természeted! Az az indulatos, veszekedős, pletykás természeted. Ne gondold, hogy ezzel a ruhával, ezzel a természettel beengednek Isten országába. Neked most új ruha, új természet kell.

Nem a saját természeteddel, az Úr Jézuséval kell egyszer megállnod Isten ítélőszéke előtt.

A halálos ágyon senki nem tudja már megvenni, megragadni. Később késő! Bezáraték az ajtó! "Akik készen voltak, bementek Ővele a menyegzőbe." Mi lesz azzal az emberrel, aki éppen a küszöbön van? Így mondja az Ige, hogy kettévágatik. A kettős életű ember, aki hisz is, meg nem is, akar is, meg nem is, kint is van, meg bent is: amikor bezáraték az ajtó, kettévágatik. Az üdvösséget az az ember kapja meg, aki idejében odajut, hogy nem bánja, ha kinevetik, kigúnyolják, összesúgnak a háta mögött. Már semmit nem bán, mert mindenáron akarja. Amikor Jézus kimondta a Golgota keresztjén, hogy "Elvégeztetett!" - kinyílt az ajtó a mennybe: aki akar, jöhet. "Jöjjetek énhozzám mindnyájan!" (Mt 12,28).
Részlet Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." - Áhítatok minden napra című könyvéből
 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Vidám, örömteli ember vagy?
  2016-01-26 08:21:35, kedd
 
  "Az Úrnak törvénye tökéletes, megeleveníti a lelket; az Úrnak bizonyságtétele biztos, bölccsé teszi az együgyűt. Az Úrnak rendelései helyesek, megvidámítják a szívet; az Úrnak parancsolata világos, megvilágosítja a szemeket."Zsoltár 150,8. verse.

Az Ige nemcsak megelevenít bennünket, hanem "Bölccsé teszi az együgyűt." Lehet, vannak problémáid, amikre magad sem tudsz válaszolni. Talán összekeveredett az életed. Isten most azt ígéri, hogy megelevenít és bölccsé tesz. Sorban elmondja itt az Ige, amire szükségünk van. "Az Úrnak rendelései helyesek, megvidámítják a szívet." Vidám, örömteli ember vagy? Olyan ember, akinek az egész élete tele van Isten szeretetével, örömével, békességével? Talán vannak komoly okaid arra, hogy ne légy vidám ember.

"Megvilágosítja a szemeket." Amit nem látsz pontosan és jól, azt Isten mind megvilágosítja. Mind elsorolja szinte egy lélegzetre. Lehet választani, melyikre van szükséged? Lehet kérni vidámságot, megvilágítást, bölcsességet.

Trausch Liza
 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Valaha gondolkoztál-e már Isten törvényéről?
  2016-01-25 19:24:27, hétfő
 
  Link
Aki elgondolkozik Isten törvényéről, egyre jobban szereti Istent, aki ezt a védő törvényt adta végtelen nagy szeretetéből. És egyre jobban megérted Őt, amikor rájössz arra, hogy Isten Jézus Krisztusban nemcsak törvényt adott, hanem betöltötte a törvényt.

Valaki így beszélt a törvényről, hogy egy asszonynak két férje volt. Az első férj precíz volt, mindent megkövetelt a legapróbb részletekig. Szegény asszony nem tudta teljesíteni. Meghalt a férj, jött a második, aki pont olyan precíz volt, mint az első, csak éppen maga csinált meg mindent, és az asszony mérhetetlenül boldog volt.

Jézus Krisztus azt mondta: Nem azért jöttem, hogy a törvényt eltöröljem. Sőt! Még magasabbra teszi a mércét. "Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek ... Én pedig azt mondom néktek". (Mt 5,27-28). De Jézus maga teljesíti, maga tölti be az utolsó cseppig. Gondolkozz el rajta: ilyen a szeretet. Helyettünk, akik a törvényt nem tudjuk megtartani, Jézus elszenvedi a büntetést is. Ha elkezdenél Róla gondolkozni, abban a percben boldog ember lehetnél.

Milyen jó volna, ha mint boldog ember vihetnéd haza Isten kiáradó szeretetét.

Imádkozzunk! Uram, köszönöm, hogy minden olyan egyszerű. Köszönöm, hogy csak nemet kell mondani sok-sok dologra, ami úgysem boldogít, és úgysem volt jó. És csak igent kell mondanom arra a mérhetetlen szeretetre, amelyik rám árad. Úr Jézus köszönjük, hogy Benned öltött testet Isten szeretete. Amikor odafeszítettünk a fára, Te akkor is szerettél. Hadd köszönjük most ezt meg Neked. Segíts, hogy akaratod szerint és örömödre boldog emberek lehessünk. Ámen

Trausch Liza
 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz
  2014-07-29 01:36:20, kedd
 
  "És a pokolban felemelte az ő szemeit, kínokban lévén, és látta Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében. És ő kiáltván monda: Atyám Ábrahám! könyörülj rajtam és bocsásd el Lázárt, hogy mártsa az ő ujjának hegyét vízbe, és hűsítse meg az én nyelvemet; mert gyötrettetem e lángban. Monda pedig Ábrahám: Fiam, emlékezzél meg róla, hogy te javaidat elvetted, a te életedben, hasonlóképpen Lázár is az ő bajait: most pedig ez vigasztaltatik, te pedig gyötrettetel" .Lukács 16,23-25

Köszönjük Uram, hogy szólni akarsz hozzánk. Kérünk, hogy nyitott és kész szívvel hallgathassuk szavadat. Azt mondtad: Aki titeket hallgat engem hallgat, kérünk, hadd halgassunk Téged. Szólj hozzánk úgy, hogy tudjunk válaszolni. Áldd meg a napunkat, végezd el bennünk, amit szeretnél. Ámen.

A Bibliában ez a rész az egyetlen biztos értesítés arról, ami közvetlen a halál után történik. Sokan mondogatják: ez csak példázat, nem így van. Mi tudjuk, hogy Jézus nem mond olyat, ami nem úgy van. Jézus példázatai előtt mindig világosan elmondta: "Hasonlatos a mennyeknek országa..." Hasonlít, de nem így van. A Bibliának erre a részére azt mondja: volt egy gazdag ember. Ha azt mondja: volt, akkor biztos, hogy volt. Jézus szájában soha nem találtatott álnokság. Azért mondta el, mi van a halál után, hogy idejében gondoljunk rá. Két teljes életrajz, nemcsak az a pici rész amit a földön élünk, hanem az örök rész, amit azután élünk. Pillanatnyi könnyű szenvedésnek mondtuk az élet nehezeit, bajait, és utána jön az örökkévalóság.

Az Ige mondja: meghalt a koldus, és... Az "és" összeköt egy történéssel, annyit jelent, utána történt valami. A halál nem pont, hanem egy "és". Mindkét ember számára ott van az "és". Lázárnál: "és viteték", a gazdagnál: "és eltemetteték". Az "és" után egyiknél is, másiknál is más következik. Lázárnál még azt sem mondja az Ige, hogy temetése volt. A gazdagnál biztosan díszes temetés volt, sok koszorú, gyönyörű beszéd. A beszéd még hangzott fölötte, amikor ő már régen kinyitotta szemét a pokolban. A temetésen csak a ruhája, a teste van, amiből kiköltözött a lélek. Komoly kérdés: miközben ezt a földi sátorházat temetik, - hol van a halott?

A Biblia nem hagy bennünket bizonytalanságban, ezt látjuk most meg. Lázárról világosan elmondja: "vígasztaltatik". Milyen nagy dolog a vígasztalás. "Mint férfit akit anyja vígasztal, akként vigasztallak én." (Ézs 66,13). Lázár a hit világában van, és mérhetetlen békesség, szeretet, öröm a része. A gazdagról biztosan elmondták, milyen jó ember volt, mennyi mindent tett. Megdöbbentő közben arra gondolni, - hol van ő?

"Tágas az a kapu, és széles az az út, amely a veszedelemre visz." (Mt 7,13). Az ember nem veszi ezt komolyan. Rászületett a tágas útra, és vígan jár rajta. Szeretném kérdezni, - átmentél már a szoros kapun? "Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz." (Mt 7,14). Átmentél már halálból az életre? A szoros kapu mindig szoros. Azon nem lehet észrevétlenül átmenni. Mindenki a széles útra született. A kérdés az, volt-e olyan napja életednek, amikor tudtad, most átmentem.

Valaki azt kérdezte: lehet ezt tudni? Hogyne lehetne, nem olyan könnyű dolog ez. Keresztlányom azt mondta: olyan szoros ez a kapu, egy papírszalvéta sem fér el mellettem. Akkoriban gyüjtötték a papírszalvétát. Úgy érezte, egy darabot sem tud átvinni a szoros kapun.

A gazdag a széles úton ment, tágas kapun át és a veszedelembe jutott. Bármennyire próbálod ámítani magad: a keskeny úton járok, gyermekoromtól fogva olvasom az Igét, mindig templomba jártam, átmentem a szoros kapun, - ne csapd be magad. Lehet, a gazdag is vallásos ember volt, mégis ott találta magát. A valóság kiderül! Az Ige ezt a kérdést teszi most hangsúlyossá számodra: átléptél-e a szoros kapun? Higgy, és lépj!

A gazdag egy szabályos megtérést élt át. Imádkozik. Nem tudjuk, addig imádkozott-e? Most azt mondja: "Atyám Ábrahám: könyörülj rajtam!" Kegyelmet kér! Mondtad már ezt az Úrnak, könyörülj rajtam? Nem testi bajaidban, sorsod eseményei közben, hanem a lelked dolgában kértél már kegyelmet az Úrtól? Kegyelmet akkor kérek, amikor végem van. A gazdag imádkozik, és imájában kegyelmet kér. Megdöbbentő amit Ábrahám válaszol: "akik akarnának innét ti hozzátok általmenni nem mehetnek, sem azok onnét hozzánk át nem jöhetnek."

Látjátok, Judásnak is ez volt a bűne: mindent tudott, mindent értett, csak nem akart. Lehet, te is már mindent tudsz, látsz, értesz, csak nem akarsz. Itt azt mondja az Ige: ha akarnának sem tudnának. Minden megtörténik ennek az embernek az életében, bizonyságot tesz, ami a megtérésnek komoly tartozéka. Szívvel hiszünk az igazságban, szájjal pedig vallást teszünk az üdvösségre. Merj bizonyságot tenni! Aki nem mer bizonyságot tenni, annak soha nem lesz üdvbizonyossága, hiába tért meg, hitt, fogadta el Jézust.

A gazdag azt mondja, én már nem tudok, de küldd el Lázárt, tegyen bizonyságot helyettem az enyéimnek. A megtérés komoly feltétele a mentő szeretet a másik ember felé. A gazdag szeretne már valamit csinálni. Van öt testvérem. Komoly kérdése: mi lesz velük? Aki elfogadta Jézust, abban ég a bizonyságtevő és mentő szeretet, mindenkinek mondani, hogy a gyötrelem helyére ne jussanak.

Egy férj mondta hitrejutott feleségéről, hogy megbolondult, és egyre bolondabb lesz. A gazdag is egyre bolondabb lett. Benne volt már a mentő szeretet az övéi felé. Minden meg volt nála, ami egy igazi megtérést jellemez, csak egy hiányzott: nem hitből volt, hanem látásból. Ezért megtérése nem volt megtérés. Megtérni csak a hit világában lehet, amikor még nem látunk. Amikor már látunk, akkor mindenki megtérne.

A kérdés az, megtérsz-e, amikor még nem látsz, amikor úgy néz ki, hogy bolondság, amikor még a világ üvölti, hogy nincs is ilyen. Hinni csak ekkor lehet. Az üdvösségnek ez a döntő mondata: Higgy az Úr Jézus Krisztusban, és üdvözülsz. Nekünk a hitről rossz fogalmaink vannak. Sokan mondták, mindig hittem, hogy van Isten, és van Jézus. A Biblia azt mondja: A hit, ha cselekedetei nincsenek, halott hit. Nem hit, ha nem aszerint cselekszel. Ha valaki bekiabálna ide, hogy tűz van, aki elhiszi, nem fog itt tovább ülni, hanem kirohan, ahogy a lába bírja. Aki nyugodtan marad tovább a helyén, az nem hitte el.

Egy kötéltáncos a Niagara fölött áthúzta kötelét, és ott csinálta a mutatványait. A nép ott állt és tapsolt. Fogott egy taligát, megkérdezte: hiszitek-e, hogy át tudom tolni? Hitték. Aztán beletett egy zsák krumplit, - elhiszitek-e, hogy oda-vissza tudom tolni? A nép kiabálta: elhisszük. Végül megkérdezte: ha egy embert ültetnék bele elhiszitek-e hogy azt is át tudnám tolni? Azt is hitték. És ki az aki beleül?! - Arra senki nem vállalkozott.

Ha nem bíztad magad életveszélyesen az Úrra, akkor ne mesélj a hitedről. Csak az hisz, aki a legnagyobb veszedelem közepette, a legnehezebb helyzetekben is rábízza magát. A megtérésnek, az Úrral való kapcsolatnak ez az alapja: "Higgy az Úr Jézus Krisztusban!" Higgy abban, hogy Jézus Úr, hogy mindent megtehet, hogy neki semmi sem lehetetlen, és hogy szavának engedelmeskedni lehet minden körülmények között. A gazdag már nem tudta megtenni, mert már látásban volt.

Megdöbbentő a Bibliában az a rész, amikor az Úr elválasztja a juhokat a kecskéktől; egyetlen kecske nem mondja: bocsánat tévedés, én juh vagyok. Egész életemben hittem, miért kell nekem a másik oldalon lenni? Miért nem mondja? Mert már látja önmagát, látja hogy nem olyan mint a többi, hogy nem tartozik oda.

A másik, ami mindig megdöbbentett, az az ember, akinek nem volt mennyegzői ruhája, és engedi magát összekötni, kidobni oda, ahol sírás és fogcsikorgatás van. Egy szóval nem mondja: Uram hiszek, csendeshéten is voltam, imádkoztam is. Miért nem mondja? Mert ott már látja a maga ruháját. Az Ige csak annyit mond: az pedig hallgatott. Nem beszél vissza, már mindent lát. Ha eljön az utolsó perced, a halál, egy pillanat alatt látásban vagy, és minden késő lesz.

A tíz szűz példázatában is olyan megrázó volt nekem, hogy tulajdonképpen minden idő kérdése. A bolondok is mentek, vettek olajat, később ők is mondták: Uram nyisd meg nékünk az ajtót! Egy evangélizációs estének ez volt a címe: "Később késő!" Minden idő kérdése. Ma, ha az Ô szavát halljátok, - most van a kegyelmi idő, most van az üdvösség napja, később már késő.

A gazdagnak is késő, hiába kér már kegyelmet. Hiába szeretne bizonyságot tenni, vagy tétetni. Jézus nevére egyszer minden térd meghajlik, csak éppen a legborzalmasabb körülmények között recsegve-ropogva. Egyszer a szád is Úrnak vallja Krisztust, - csak éppen későn. Mindennek rendelt ideje van. Ha az Úr szerint megtérésednek most van az ideje, el ne mulaszd, mert később már nem lehet.

A megtérés lényege a hit. Mi a hit? A hit egy érzékszerv, amivel a láthatatlan dolgot fogom. Ahogy a szem is érzékszerv, amivel a színek, formák világát látom. Ha nem látok, ha ez az érzékszervem nincs, nincsenek színek, formák, az egész látható világból ki vagyok zárva. A fül a hangok világát fogja. Aki süket, annak számára ez nincs. Nem hallja a zenét, mert ez az érzékszerve hiányzik. Akinek az ízlelése szünt meg, annak számára nincs íz. Az idős emberek számára sorban minden felmondja a szolgálatot.

Amikor Isten azt mondta az embernek: meghalsz, annyit jelentett, Isten világa számára nem lesz érzékszerved tovább. A hit az, ami megtarthat. Úgy járunk itt ebben a világban, hogy nem tudunk hinni. Gyönyörködünk szép előadásokban, sok minden tetszik, csak éppen nem látunk, nem hallunk igazán. Enélkül születtünk, ezért nem értjük, mi az, hogy üdvösség, kicsoda Jézus?

Amikor az első ember elkövette a bűnt, megszünt az az érzékszerve, amellyel fogta Isten dolgait. Istennek újjá kell teremtenie hitedet. A vak embertől, Jézus megkérdezte: mit akarsz, hogy cselekedjem veled? Uram, hogy lássak! Jó volna azt mondani: Uram, hogy higgyek! Add vissza nekem az elvesztett érzékszervemet, hadd lássalak Téged, nem szememmel, hanem hitemmel. Hadd halljam szavadat, hadd legyen valóság számomra az Isten világa.

A megtérés másik kifejezése: hitre jutni. Megértetted, hogy ez kellene neked? Szeretem, amikor az Isten teremtő Igéje megszólal és azt mondja a tanítványoknak: Legyen hitetek Istenben! Mindig örülök ennek a szónak: "legyen", mert ez teremtő szó. Bár kimondaná most Isten fölötted: legyen hited Istenben. Minden az Ô teremtő szava által van. A hit hallásból van, azért mondtam, itt megépülhet, megszülethet a hited. A hit első formája a vágy. Ez már a hit embriója, ebből lesz a hit. Nagy ajándék, ha már valakiben felébredt a vágy. Boldogok akik éhezik és szomjuhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek. Van-e már benned olyan vágy, amit semmi nem elégít ki? Úgy vagy-e már, hogy mindenen keresztül hallani akarod az Úr szavát? Amikor ez a vágy találkozik Istennel, akkor lesz belőle hit. Isten azért hozott ide, hogy ez a benned levő vágy most találkozzon az Úrral, és odavigyen téged a kereszthez, a bűnbocsánathoz, az újélethez. Minden emberi szív Jézust keresi. Most megtalálhatod, még a hit időszakában élünk, nem jött még el a látás ideje.

Hadd kérjelek teljes szívemből, hogy engedj most. Minden ellenállást dobj félre, ébredjen fel benned, hogy hátha minden igaz, hátha van üdvösség? Hátha van boldogság, hátha van igazán megoldás.

A Biblia így mondja: hogyne adna Vele együtt mindent mi nékünk. Jézussal együtt! Még családi békét is, hisz lehet hogy otthon minden keresztbe áll. Istennek nem sok ajándéka van, csak egyetlen: JÉZUS. "Az Istennek pedig legyen hála az Ô kimondhatatlan ajándékáért." (2Kor 9,15). Vissza ne utasítsd! Meg ne vesd az Isten ajándékát, mert akkor Ô is megvet téged.

Imádkozzunk! Uram! Soha nem tudjuk felfogni, hogy mit jelenthetett és mibe kerülhetett Neked odaadni az Egyszülöttet és benne önmagadat, iszonyú szenvedésekre. Kérünk, segíts, hogy meg ne vessünk Téged. Hiszen ha megvetjük az ajándékod, Vele az örömöt, boldogságot, az életet vetjük meg. Úr Jézus segíts ma jól dönteni. Ámen.

Trausch Liza
igehirdetések
Link

 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Azért élünk ezen a földön, hogy ...
  2014-05-01 19:55:04, csütörtök
 
  Link"Bizony, bizony mondom néktek, ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem." János 12,23-24

Mi azt mondtuk, azért élünk ezen a földön, hogy az Úr Jézus rajtunk keresztül dicsőíttessék meg. Megmondja hogyan: Bizony bizony mondom néktek, ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad, ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem." Tehát úgy dicsőíttetik meg Jézus az életünkben, ha a gabonamag beleesik a földbe.

Mi a föld számunkra? Azok a körülmények, az a helyzet, az a család, az a munkahely, amibe Isten belevetett. Jó volna mindig tudni azt, hogy nem véletlenül vagyunk ott, ahol vagyunk. Nem véletlenül születtünk bele abba a családba, amelyikbe beleszülettünk. Talán sokszor gondoltunk már arra, hogy mennyivel jobb lett volna máshová kerülni. Nem véletlen az a falu, azok a körülmények, az a helyzet, amibe kerültünk. Egy biztos kéz vetett bele.

De most az a kérdés, hogy te, mint gabonamag beleestél-e abba a földbe, amibe Isten belevetett? Előfordulhat az, hogy egy mag nem esik bele a földbe? Előfordulhat, hiszen tudjuk azt, hogy sokszor ott marad a föld tetején, elkapkodják a madarak, vagy valami lesz vele, de gyümölcsöt nem terem.

Lehet, hogy egy embert Isten helyezett bizonyos körülmények közé, és nem esik abba mégse bele. Így szeretném mondani nem fogadja el, nem vállalja, végig lázad ellene, folyton úgy van vele, hogy miért? Egyszerűen nem adja bele magát abba, amibe került. Mindig úgy érzi, nem lehet kibírni ezt az egész borzalmas, kellemetlen helyzetet. Lázad ellene nem akarja.

Elégedetlen vagy a földdel, amibe belevetett Isten? Ez az elégedetlenség már annyit jelent, hogy nem akarok belehullani a földbe.

Sokszor azok ellen az emberek ellen is lehet lázadni, akik körülöttem vannak. Ezt jelzi az is, hogy elégedetlen vagyok velük. A szüleimmel, a házastársammal, a gyerekkel, a főnökkel, a munkatársammal, a szomszéddal. Nagyon jó lenne megnézni azt a helyet, ahová Isten belevetett, és megkérdezni beleestem én abba a földbe? Elfogadtam csendben, lázadás nélkül? Az Isten kezéből fogadtam? Mindig addig van baj, míg el nem tudjuk fogadni ezt. Sokszor voltak nagyon nehéz dolgok életemben, de mindig addig volt a rossz, amíg harcoltam vele. Amikor megadtam magam, és azt mondtam, hadd jöjjön amit az Úr nekem szánt, akkor már félig meg is oldódott minden.

Szeretném megkérdezni tőled, elfogadtad-e Istentől azt a területet, azt a helyzetet, ami körülötted van? Az embereket, úgy ahogy vannak? Nem akarod mindenáron megváltoztatni őket? Mert úgy gondolod, csak akkor lesznek elviselhetők, ha mások lesznek. Isten úgy dicsőíttetik meg, ez a módja és hogyanja, hogy a gabonamag beleesik a földbe. Elfogadja, elvállalja a földet, mert tudja, hogy azért esik bele, hogy elhaljon. Ez a cél. Jézus, az Istentől küldött gabonamag beleesett abba a földbe, aki én vagyok. Abban, hogy az Úr Jézus látható legyen rajtam keresztül, abban óriási akadály lehetek, a külső életem, a belső életem, önmagam.

Gondoljunk a gabonamagra ahhoz hogy élet lehessen, gyümölcs lehessen, a buroknak rothadni, pusztulni kell. A külső és belső buroknak tönkre kell menni, meg kell semmisülnie. Isten azért vetett így az élő maggal, a benned lakozó Krisztussal bele a körülményeidbe, hogy engedd, hogy mindaz pusztuljon, ami akadályozza Jézust abban, hogy látható legyen az életedben.

Gondoljunk csak a tavaszi vetésre. Belekerül a mag a földbe, és ott elkezdődik a munka. A föld nedvessége, és sok minden ami abban a földben van, elkezdi támadni a belső magot. Nem mondod, hogy mindenki engem támad, minden ellenemre van körülöttem? Mennyi kellemetlen dolog vesz körül. Amint körülményeimet az Isten kezéből tudom elfogadni, abban a pillanatban kezdődik bennem a jó munka. Nem állok már ellent, nem akarok mindenképpen a föld színére kerülni, ellenkezni azzal ami történik, hanem tudok igent mondani erre a munkára. Te földbe esett gabonamag vagy? Vagy az a baj, hogy nem estél bele?

A következő amit az Ige mond, hogy a gabonamag elhal.
Hát hogy kellene elhalni, mire nézve kellene elhalni?

Lehet hogy az igazamnak kellene elhalni, mert még mindig annyira igazam van. A jogaimnak kellene elhalnia. Mert azért annyit én is megkövetelhetek, hogy egy kis csend legyen néha körülöttem. Vannak még jogaid, a többiekkel szemben támasztott igényeid? Ha vannak, még nem haltak el. Elhalt-e már a hiúságod? Mi nem tudjuk, hogy milyen mérhetetlen hiúak vagyunk, és hogy milyen pillanatok alatt kiugrik a dicsőségvágy, a dicsekedés belőlünk. Onnan tudom, hogy valami még nem halt meg, ha megmozdult. Ha halott volna nem mozdult volna meg. Jézus akkor látszana meg, abban ragyoghatna az Ő tisztasága és szeretete át az életeden, ha nem mozdulna újra a sértődékenységed. Valaki így mondta, nem szólok én egy szót sem de itt belül. Mindegy hogy szólsz, vagy nem szólsz, megmozdult. Istennek az a célja velünk, hogy Jézus látható legyen a mi halandó testünkben. Ezért vetett azok közé a körülmények közé ahol élsz, ahol minden embert megtervezett számodra, akik körülötted vannak. Te nem vetted még ezt észre? Annyiszor tapasztaltam, hogy senki más nem tud úgy bosszantani, csak pont az aki mellettem él. Meg van tervezve számomra.

Nézz most a körülményekre, az emberekre, akik körülötted vannak, és fogadd el, hogy a legjobbat munkálják benned a halált. Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad." Láttunk már olyan kukorica szemet, vagy borsót, hogy kívül maradt a földön, és míg a többi csírázott és kikelt, addig az ott feküdt egyedül.

Vajon nem ilyen a te életed? Nem teremsz gyümölcsöt, csak egymagad vagy. Egymaga marad." Az önző élet gyümölcstelen élet. Nem akarja feladni magát, az egyéniségét, önmagát. Elszakad az emberektől, és elszakad az Istentől. Milyen rettenetes lenne így jutni az életem végére, hogy egymagam maradtam. Így fogsz bemenni az Isten országába, egymagad? Mi lesz a szeretteiddel, akikért annyit imádkoztál? Testvér elhalni kellene. Még a sok imádság sem segít, ha nem akarsz elhalni. Mi lesz azokkal, akiket Isten a szívedre helyezett? Mi lesz a gyermekeiddel? Nézz ma komolyan bele ebbe az Igébe, ha el nem halsz egymagad maradsz. A családban is egészen egyedül.

Ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem." Így mondja Jézus, azt a szőlővesszőt amelyik gyümölcsöt terem megtisztítja, hogy több gyümölcsöt teremjen. Mert az az Isten akarata, hogy sok gyümölcsöt teremjen az életünk. Egyetlen feltétele ez: ha pedig elhal."

Szeretném ha most egy percig Jézust néznénk. Hiszen Ő elsősorban önmagáról beszél, a földbe esett gabonamagról, a saját életéről. Isten vetette bele azok közé a körülmények közé ahol élt. Nem voltak könnyű körülmények. Nem volt könnyebb, mint a tiéd. Ézsaiás 53. fejezetében így mondja: mint gyökér a száraz földből". Nagyon rossz volt az a föld, senki nem értette, a család sem, a papi fejedelmek sem, a világ sem. És látod? Ő mégis engedelmes volt, elhalt. Egyre teljesebben elhalt, egészen a kereszthalálig. Milyen jó volna ma így felnézni Rá a kereszten.

A földbe esett gabonamag elhal, és sok gyümölcsöt terem. Te, meg én az Ő gyümölcsei vagyunk. De a gyümölcs nem olyan mint a fa. Gondoljunk csak egy almára, vagy bármilyen gyümölcsre ami leesik a fáról. Amikor leesik olyan mint a fa? Csak ha belekerül a földbe és elhal. Akkor ugyanolyan lesz. Akkor ott a fa mellett egy kis almafa fog növekedni. Ugyanolyan lesz mint a fa. De előbb a leesett magnak ugyanazt át kellett élnie.

Testvér ha te Jézusból való vagy, ugyanaz az utad. Beleesni a körülményeidbe és ott elhalni. Akkor terem majd sok gyümölcsöt az életed. És akkor mit látnak- az almát? Nem! Jézust!

A kérés amivel kezdtük így hangzott: látni akarjuk a Jézust. Mi az útja annak hogy rajtad keresztül látni lehessen Jézust? Beleesni a földbe, a körülményeidbe, amelyek minden részletében arra adattak, hogy belehaljál, és Hozzá hasonlóvá legyél.

Szeretném megkérdezni testvér: akarod? Nem könnyű ez a világítás. Minden élet halálon megy át. Így mondja Pál apostol a 2 Kor 4,12-ben: Azért a halál mi bennünk munkálkodik, az élet pedig ti bennetek."

Hagyod-e munkálkodni magadban a halált? Csak akkor fog másokban munkálkodni az élet. Ne higgyétek, hogy olcsó dolog az, hogy emberek felébredjenek körülöttünk. Nem olcsó dolog az, hogy emberek Jézushoz kerüljenek. ott valakiben mindig munkálkodik a halál.

Egyszer így olvastam Illéssel kapcsolatban nincs mennyei tűz, ha nincs az oltáron áldozat. Vajon akarsz-e az oltáron áldozat lenni, hajlandó vagy-e magadat feladni, hogy mások élhessenek körülötted?

A kérés így hangzik: Uram látni akarjuk a Jézust."
A válasz: Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem."

Imádkozzunk: Uram, tudod, hogy sokszor kibírhatatlannak tartottam azokat a körülményeket amibe belevetettél. Sokszor voltam úgy, hogy ezt nem lehet tovább bírni. Áldalak Téged azért, hogy célirányosan volt így minden. Köszönöm Neked Úr Jézus, hogy a Te akaratod az, hogy minden ami belőlünk való belekerüljön a halálba, de minden ami Belőled való megvalósuljon, és láthatóvá legyen. Kérlek Uram, add meg ennek a világnak amire olyan nagy szüksége van, hogy a Tieidben meglássa Krisztust. Könyörülj meg rajtunk Urunk, hogy hajlandók legyünk kis és nagy dolgokban megfizetni ennek az árát, hogy dicsőíttessék a Te neved a földön. Ámen.

Forrás: Trausch Liza igerhirdetései
 
 
0 komment , kategória:  - Trausch Liza  
Egy őszinte kételkedő - Trausch Liza - igehirdetések
  2013-08-25 19:48:29, vasárnap
 
 "Sajnos azt kell rólunk mondani, hogy hamis az imádságunk, a kedvességünk, az alázatunk. Rettenetes a képmutató, a félig-meddig hívő, akinél más a szöveg, mint az élet. A szavaim és az életem között óriási szakadás van. A világ, a környezetem hallja, hogy szépeket mondok, és közben látja, hogyan élek. Sokszor még a beszédünk és gondolataink között is mély szakadás van. Figyeld meg, miközben beszélsz, belül miket gondolsz. Barátságosan mondod hogy jaj de jó, hogy találkoztunk. Belül pedig az van, hogy a legrosszabbkor jött.

A képmutatás a legnagyobb szakadás.

Még az imádságunk sem igaz, a bizonyságtételünk sem."
 
 
1 komment , kategória:  - Trausch Liza  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 220
  • e Hét: 3230
  • e Hónap: 10504
  • e Év: 276525
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.