Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 233 
Ne engedd be a haragot, a gyűlöletet a szívedbe! 03.09
  2021-03-09 21:47:22, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Interjú Erdő Péter bíborossal
  2021-01-13 12:48:27, szerda
 
  Vakcina, Makovecz, kényes ügyek...
Január 13-án interjú jelent meg Erdő Péter bíborossal, prímással, Esztergom-budapesti érsekkel a Válasz Online-on. Az alábbiakban rövid részleteket közlünk a beszélgetésből.

Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Imádkozzunk Fehér Anna nővér gyógyulásáért!
  2021-01-10 20:40:58, vasárnap
 
  Fehér Anna nővér, aki a Vakok Batthyány-Strattmann László Gyermekotthonának vezetőjeként évtizedek óta gondozza a látássérült gyermekeket, a Covid-19 víros-fertőzés következtében súlyos állapotban kórházba került.
Kérünk mindenkit, hogy imádkozzon Anna nővér gyógyulásáért.
.......


Erdő Péter bíboros
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Erdő Péter bíboros - Szűz Mária istenanyaságának ünnepén.
  2021-01-02 13:51:30, szombat
 
  Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-fő székesegyházban január 1-jén, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén.
Boldogságos Szűz Mária, Isten anyja, könyörögj értünk! Ámen.
A bíboros homíliáját teljes terjedelmében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Advnt 3. vasárnapi szentmise
  2020-12-13 14:36:09, vasárnap
 
  Média klikk videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Megújul az Esztergomi bazilika
  2020-12-11 18:20:55, péntek
 
  Magyarország Kormánya történelmi adósságot törleszt az európai hírű esztergomi bazilika, főszékesegyház felújításával. A Magyar Katolikus Egyház első templomát rengeteg kül- és belföldi zarándok és turista keresi fel. Erdő Péter bíboros úrral aláírtuk a bazilika felújításának II. ütemére vonatkozó támogatási szerződést. A bazilika megújulása hívőknek és nem hívőknek egyaránt jó hír. Jó munkát kívánok a komoly munka minden résztvevőjének!  
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
A Regnum Marianum közösség főünnepe a járvány idején
  2020-12-09 17:19:49, szerda
 
  Magyar kurír HAZAI - 2020. december 9., szerda

Vetítővászon, monitor, telefon, tablet előtt ülve még biztosan nem ünnepelt a Regnum Marianum nagy családja. Idén a közösség főünnepén, Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának napján, december 8-án nem tölthették meg a Szent István-bazilikát. ,,Offline" csak a papi közösség és a legfőbb vezető testület, a házi gyűlés tagjai lehettek jelen az ünnepen, a nagy közösség online követte a szentmisét.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
A koronavírusos Mohos Gábor püspök hálás az imákért
  2020-11-14 07:01:44, szombat
 
  Vegyünk nagyon komolyan minden óvintézkedést, felelősek vagyunk egymásért és saját magunkért is" - fogalmazott tanúságtételében Mohos Gábor püspök, a NEK Titkárság vezetője, aki maga is küzd a koronavírussal.
Alábbiakban közreadjuk Mohos Gábor püspök úr tanúságtételét betegségéről:

Kedves Testvérek!
A koronavírusról eddig is sokat hallottunk, de most már közvetlen környezetünkben is mindenütt jelen van, én is tíz napja igazoltan fertőzött vagyok. Tulajdonképpen szerencsésnek mondhatom magam, mert (eddig) nem kerültem kórházba, néhány nap láz után most már egy hete nincs lázam. Van ellátásom, főznek rám, minden nap tudok szentmisét bemutatni. De ezzel együtt lelkileg igen nehéz napokon vagyok túl. Volt úgy, hogy az ülve bemutatott szentmise után úgy elgyengültem, hogy azonnal le kellett feküdnöm.
Az állapotom - noha lassanként javul - eléggé hullámzó, sokszor egy napon belül is. Ilyenkor - főleg eleinte - ott volt a kétely, hogy nem rosszabbodik-e, hiszen van, aki először javul, majd 10 nap után kerül kórházba. Közel két hét után még mindig csak kis mértékben tudok érdemi munkát végezni. Sokan imádkoznak értem és ezért nagyon hálás vagyok.
Ennek a néhány sornak a megírására egy cél motivált: vegyünk nagyon komolyan minden óvintézkedést, felelősek vagyunk egymásért és saját magunkért is. Messze nem mindenki ússza meg könnyen a covid fertőzést. Sokan bajlódnak vele sokáig, és egyre többen bele is halnak - és nem mind idősek és betegek.
Végül annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindezzel együtt ez egy kegyelmi időszak, Isten irgalmas szeretetének ajándéka, lehetőség arra, hogy jobban egyesüljek Jézussal, aki a papi szolgálatra és áldozatra meghívott.
Paptestvéri szeretettel: Mohos Gábor segédpüspök

2020. november 6.
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Járványügyi intézkedés az Esztergom-Budapesti Fő ......
  2020-11-07 08:50:59, szombat
 
  Járványügyi intézkedés az Esztergom-Budapesti Fő egyházmegyében.
Erdő Péter bíboros november 6-i intézkedését, melyet Varga Norbert irodaigazgató-helyettes küldött meg levélben az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye papsága számára, az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk.
...... ........... ......


Főtisztelendő Paptestvérek!
November 3-ával a kormány rendkívüli jogrendet vezetett be a koronavírus-járvány miatt. Ezért újból és nyomatékosan kérem a paptestvéreket, hogy tartsák be az állami és a Bíboros úr által a 2020/V számú körlevélben kiadott óvintézkedéseket, hogy elkerülhető legyen a nyilvános szentmisék, liturgiák újbóli szüneteltetése.
Tehát kérem, hogy: a templomokban és a közösségi alkalmakon - Bíboros úr legújabb rendelkezése szerint kötelezően tartsuk meg, tartassuk be a megfelelő, biztonságos távolságot egymástól, az orrot és szájat eltakaró maszk viselését és belépéskor a kézfertőtlenítést, plébániai oktatások, közösségi összejövetelek szorítkozzanak csak a szentségi felkészítésre és ekkor se feledkezzünk meg a távolságtartásról és a maszk viseléséről, tehát csak annyian vegyenek részt ezeken, ahányan a távolságtartást figyelembe véve beférnek az adott helyiségbe.
Azon testvéreink, akik a vírus miatt jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, beteget ápolnak, nagyon idős vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt, hatósági karanténban vannak, illetve állapotbeli kötelességük nem teszi lehetővé, hogy a vasárnapi szentmisén részt vegyenek, az Egyház tanítása szerint mentesülnek a vasárnapi szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alól.

Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Koncertek a Szent István Bazilikában
  2020-11-06 13:36:23, péntek
 
  Több koncert itt látható Link
vagy másik linken Link

- Koncert: 2020. szeptember 16 / Sajnos videó nem lett feltöltve az Internetre./
Virágh András Gábor orgonaművész, zeneszerző, kántor, tanár. A fiatal generáció egyik kiemelkedő muzsikusa a Szent István Bazilika vezető orgonistája, itthon és külföldön egyaránt elismert zeneszerző, a Studio5 kortárszenei csoport tagja, a Zeneakadémia tanársegédje.

Műsor:
F. Mendelssohn: Sonata No. 3. in A Major Op. 65.
J. S. Bach: Präludium und Fuge in e-Moll BWV 548
improvizáció
D. Buxtehude: Ciacona e-moll BuxWV 160.
Virágh András Gábor: Impromptu
Franz Liszt: Ave Maria
L. Vierne: Final (az I. orgonaszimfóniából)
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
     1/24 oldal   Bejegyzések száma: 233 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.