Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Ilcsi mama decemberre...
  2013-12-03 19:32:00, kedd
 
 
December/ TÉLELŐ.

HOLD fázis jelmagyarázat:
3.-án: ●Újhold.
9.-én: Ď Első negyed (növekvő hold).
17.-én: O Holdtölte (telihold).
25.-én: ©Utolsó negyed (csökkenő hold).

{December hónapra összességében: a kezdeti enyhe időt követően jelentős lehűlés jellemzi majd, a december második felének időjárása változékonyan alakul, hidegebb és enyhébb időszakok váltogatják egymást.}


December hónap részleteiben: első hétre a párás ködös idő mellett a hószállingózás és havazás lehet a jellemző. A reggeli órákban szinte minden nap régiónként és elszórtan az országban előfordulhat, ködszitálás, hószállingózás, hódara, és havazás.
4-5.-től, ónos esőtől az utak csúszósak, a viharos szél hó át fúvásokat eredményezhet.
Majd hideg front hatására szeles borongós, több-kevesebb szűrt napsütéses napok váltogathatják egymást. Főleg a nyugati tájakon eső és havas-eső, fagyott eső is előfordulhat.
8-9.-től, hideglevegő beáramlás következtében zúzmarás köd ráfagyástól lehet szép fehér a táj. Majd havazás is, lehetséges.
17-18.-tól fátyolfelhős derült - hidegebb és enyhébb napok váltakozásai jönnek.
22-23-tól, előbb az É-keleti ország részeken, majd az országban máshol is, - mindenki nagy örömre - a karácsonyi időszak szép hóesést hozhat nekünk.
Ennek következtében az év végéig, szinte mindenhol, hó boríthatja az ország területét.

2007-óta szinte nem is volt ilyen szép havas karácsonyunk és szilveszterünkSíelőknek és téli sportokat kedvelőknek, 2014 évre előre jelzés:
2014. Január 1.-én ●Újhold ideje lesz.
8.-án: Ď Növekvő holdfázis ideje jön.
16.-án:O Holdtölte, vagyis Telihold idő lesz.
24.-én:©Csökkenő Hold ideje és,
30.-án ismét●Új Hold fázis ideje köszönt ránk.


A 2013. év, december végén leesett sok hó megmaradhat még 2014. januárban is, sőt még a hónap első újhold végi napok idejében és a hónap utolsó harmadában is, valamint a csökkenő HOLD fázis időben, ismételten hóesésre lehet számítani, (a síelők nagy örömére), amely kitarthat majd 2014. év januárjának a végéig is.

2014. évnek az érdekessége és különlegessége lesz, hogy Január 1.-én és 30.-án, valamint Március hónapban szintén 1.-én és 30.-án, két-két ●Új Hold fázis időszak lesz.

/Donászy Magda/ Télapóka.

"Télapóka öreg bácsi,
Hóhegyeken éldegél.
Ezüst szánkót hajt a dér hófehérhatáron,
Deres szánon didereg, fázik a Télapó,
Jelzi már, hogy közeleg a Karácsony.
Zendül a jég a tavon, amin általjönnek,
Decemberi hópihén fénylik már az ünnep."


/Pearl Cooper/ Itt a Karácsony!

"Angyalok táncolnak az éjben, a karácsony fénye lebben az égen.
Szerteszét szórja sugarát a Hold, s a csillagok, legyetek mindannyian,
e csodás ünnepnapon boldogok.
Felejtsétek el, ha fájt a múlt, s örüljetek annak, hogy a fény kigyúlt.
Kigyúlt a karácsonyfa minden fénye s csillagszórója,
Mely megvilágítja mosolyotokat, újra, meg újra.
Örüljetek egymásnak, míg az élet együtt tart, mert az elmúlás utána már csak fogva tart. Szeressétek egymást, amíg lehet, mert, ha elmúlik a szeretet,
nincs mi, visszahozza a szép emlékeket.
Boldog karácsonyt mindenkinek, kinek szívében ott pislákol örökké a SZERETET."

Fenyőszagú a lég és a sarokban ezüsttükörből bókol a feldíszített karácsonyfa.
Kik közel, kik messze vannak egymástól, most mind-mind a házakban összejönnek.
Kiknek ez meg nem adattatik, a képzelet szárnyán repülve szeretettel gondolnak egymásra. És zeng a zene - zeng az ének, szent karácsony ünnepének éneke.


Jégvirág költözzön mindegyik ablakodba, gőzölgő kalácsból jusson az asztalra.

Legyen sok, ajándék, szívemből kívánom, gazdagon, örömökben teljen a Karácsony.
Itt állunk az újesztendő piros hajnalánál.
Vajon együtt leszünk-e, majd az alkonyatnál.
Ez újévben merre vezet az életünk útja?
Tövisen, vagy virágok közt csak az Isten tudja.
Ő vezessen igaz úton minden egyes léptet,
Őrizze meg viharoktól-e boldog piciny fészket.


Adjon Isten mindnyájunknak víg kacagást, csengőt
ide karis kép
Adjon isten mindnyájunknak Boldog Új Esztendőt.

2013. évben, az univerzumban érdekességre lehet számítani.
Amennyiben a számítások helyesek, akkor az égbolton, soha nem látott Telihold-fényességű üstököst akár szabad szemmel is megfigyelhetjük.
Forrás: ,,NASA, Spaceweather. Com. Index.
,,2013. év végén a valaha megfigyelhető legfényesebb üstökös lesz látható.
Amennyiben beigazolódik a csillagászati szakemberek becslései (írja az INDEX), akkor az égi jelenséget 2013. novemberétől láthatjuk, majd napkelte előtt az északi féltekén.
(Vagyis hazánkból is megfigyelhető lehet a Szűz csillagkép irányában.)
C/2012 S1 jelű rendszer után ,,ISON" néven becézett üstököst egy oroszországi csillagászati obszervatóriumban. 2012.-ben fedezték fel.
Kiszámították az 'ISON" pályáját. Az üstökös legnagyobb fényességét a szakmabeliek
-10 és -16 magnitúdó közé becslik. Összehasonlításképp: a telihold fényessége -12, 6 magnitúdó, az álló csillagok közül pedig a Sirius mindössze -1, 4 magnitúdóval rendelkezik.

Az üstökös 2013. november 29-én lesz legközelebb a naphoz. Igazi látványosság, majd
2013. decemberben 5-én várható, amikor közeledni fog a Földhöz és a hatalmas csóvája boríthatja be a sötét téli éjszaka égboltjának nem kis részét.
Naptól 20° fok fölött, a fényessége egész hónapban +5, 0 magnitúdó alatt lehet, ezért lesz majd szabad szemmel is látható.
Jelenleg a Nappálya-kör 5. bolygója a Jupiter pályáján is kívül tartózkodó égitest a számítások alapján 1, 8 millió kilométerre közelíti meg majd a Napot, mely bár elsőre messzinek hangozhat, valójában a Föld - Nap távolság alig nyolcvankettede. Az Orrt felhőből érkező ,,ISON" összetétele egyelőre ismeretlen, így felmerülhet a veszélye annak, hogy az üstökös nem bírja ki a Nap közelségét, ha mégsem így történne, akkor ritka látványosságnak lehetünk majd részesei."
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, valamint, Boldog Új Évet Kívánok, - mindenkinek ajándékként - szeretettel küldöm az időjárás előrejelzést: 7X-en túli Ilcsi Mama.
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Novemberre-Ilcsi mama jóslata..
  2013-11-03 17:01:28, vasárnap
 
 
November/ŐSZUTÓ.

HOLD fázis jelmagyarázat:
3.-án: ?Újhold.
10.-én: Ď Első negyed (növekvő hold).
17.-én: O Holdtölte (telihold).
25.-én: ©Utolsó negyed (csökkenő hold).


{November hónap összességében: az átlag értékektől elmaradva, csapadékban szegényebb lehet.
Az átlagosnál párás és enyhe időnek ígérkezik, ez a hónap, csupán november hónap közepén túl várhatnak ránk hidegebb napok, ködszitálással tarkítva, a hónapvégi napokban már helyenként nagyobb havazás is lehetséges.}November hónap részleteiben: hónap első hetében még mindig a párás-ködös, borongós, néhol több-kevesebb esőt hozó, majd szeles, szűrt napsütéses enyhe napokkal telik az idő.
8.-tól, kissé hidegebb éjszakákon, a párás-ködszitálás- zúzmara formájában is megjelenhet. Majd 14. től derűs, szűrt napsütéses napok mellett sarkvidéki hidegbeáramlás következtében, szeles, idővel érkezik a télies idő, esővel, havas esővel, és fagyos idővel számolhatunk.
19.-től, a reggeli ködfoltok feloszlását követően még egy kicsit a derengős-napos- napoké a főszerep, majd a délies élénk-szél enyhe levegője után ismét, hidegfronttal lehűlés kezdődik, ónos eső szitálás, hódara következtében az utak sok helyeken csúszóssá válhatnak, hegyekben és az északi megyékben, lassan már elkezdődik a havazás. A hónap végén aztán kissé enyhülhet a levegő hőmérséklete, előbb ónos- ködszitálás, hószállingózás, majd több helyen már havazás lehetséges. Viharos szeles idő következtében hófúvásokra is lehet számítani.
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Október/ŐSZHÓ.
  2013-10-01 13:43:44, kedd
 
  Ilcsi mama

Október/ŐSZHÓ.

HOLD fázis jelmagyarázat:
5.-én: ● Újhold.
11.-én: Ď Első negyed (növekvő hold).
18.-án: O Holdtölte (telihold).
26.-án: ©Utolsó negyed (csökkenő hold).

{Október hónap összességében: az átlagosnál melegebb, de csapadékban szegényebb idővel számíthatunk.}Október hónap részleteiben: hónap elejei napokban, késő este és a kora reggeli órákban már ködfelhők ereszkedhetnek tájra. A reggeli hűvösebb órák után a ködfeloszlást követően szép őszi napsütéses napok lehetnek még.
5.-től is, felhősebb néhol kisebb esővel, majd napos napok mellett a reggeli órákban a hőmérséklet ugyan kissé lecsökkenhet, az alacsonyabban fekvő területekre a köd ismét rátelepedhet. Borongós, nyirkos-párás idő várható, máshol pedig a párásság megszűntével, felmelegedés lehet. Az ország két felében a hőmérséklet különbségek is változó értékben alakulhatnak. Majd a magasban, már folytatódhat a meleglevegő beáramlása.
Egyes helyeken kellemes őszi idő, míg máshol a ködfoltok megrekedhetnek, ezért hűvösebb lehet a levegőhőmérséklete.
10-11.-től azonban a reggeli ködfoltok és a párásság megszűntét követően napközben szinte mindenhol, általában pár órás napsütéses idő következtében még mindig a szép csendes meleg őszi idővel visszatérhet a késői vénasszonyok nyara is.
16.-20. -ig, a párás ködös reggelek után borult, felhősebb napok váltogatják egymást, kevés ködszitálásra és esőre is számíthatunk. Ezt követően már csak párórás napsütéses napokra van kilátás. A késő ősz akár már télies arcát is megmutathatja. A reggeli órákban az alacsonyabban fekvő tájakra akár még a fagyveszély is beköszönthet.
A ködös területeken zúzmara rárakódással díszlik majd a táj.
Az északi középhegységben, ezt követően, akár már az első hó is megjöhet.
25-27.-i napok környékére, már megfordulhat az időjárás. Hidegfront hatására ködszitálás, eső- havas eső, sőt a hegy közeli területeken már máshol is, havazás várható.
A hónap végi napokra már a párás - ködös - csúszós - utak lehetnek a jellemzők.

/Gyulai Pál / Őszi délután.

Óh, mi kedves őszi napfény!
Jő a kertbe, jő velem,
Kies ősszel, délutánként.
A sétát úgy kedvelem.

Halld a hulló lomb sóhaját,
Bús és mégis oly szelíd,
Nézd a napfény ragyogását,
Bágyadt, mégis melegít.

,,Egy kis melegség kéne még a gyorsan tűnő nyári fényből,
A lelkem borzadva fél a közelgő tél zord hidegétől.
Egy kis gyengédség kéne még, felvidító igazi jóság,
Hiszen élni kell akkor is, ha nem hajt a vágy a mohóság.
Egy kis megértés kéne még, nem zord szavak hideg pengéje.


Egy kis szeretet kéne még hisz az élet íze, sója:
Mi lényünket a végső úton, a nagy bukástól megóvja.
Melegség, gyöngédség, megértés, szeretet és máris szebb lenne a világ."
Köszönöm Ilcsi mamának!
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Szeptember---Őszelő
  2013-09-01 15:47:50, vasárnap
 
 Ilcsi Mamától szeptemberre

Szeptember/ŐSZELŐ.

HOLD fázis jelmagyarázat:
5.-én: ?Újhold.
12.-én: Ď Első negyed (növekvő hold).
19.-én: O Holdtölte (telihold).
27.-én: ©Utolsó negyed (csökkenő hold).

{Szeptember hónap összességében: ráillik majd a hosszú indián nyár, vagy a ,,Vénasszonyok nyara" jelző!
Egész hónap során az átlag feletti hőmérsékleti értékekre számíthatunk.}

Szeptember hónap részleteiben: első hét még napos meleg kora őszi napokkal telik el, csak, itt-ott boríthatja fátyol felhőzet, az eget, amelyből kevés csapadék is hullhat.
5-től, majd frontok jönnek, mennek, a hőmérsékleti értékek, érdekes módon az országot szinte kettéoszthatják. Keleten és délen, még az indián nyár tombolhat, míg nyugaton hűvösebb lehet a levegőhőmérséklete.
10.-től, néhol hidegfront átvonulás következtében a reggeli órákban akár talaj menti fagyok is lehetnek. Kevés esőre is, lehet kilátás, de az ország nagy részében a jó meleg napos - őszi idő érezteti még a hatását.
21.- napok környékén szinte nyárias hatású, helyenként dörgésvillámlással kísért rövidideig tartó zivatar kíséretében nagymennyiségű -benne akár még jéggel tarkított - eső, zúdulhat több településre. Ennek a hidegfrontnak a következtében a hőmérséklet is, visszaeshet.
Azonban a felhők hamar tovább szállnak, majd meleg szüretelésre alkalmas szép őszi napokkal folytatódik az idő. A hónap közepétől élvezhetjük a" vénasszonyok nyarát" vagy ha úgy jobban tetszik ránk, köszönthet ,,kanadai elnevezés szerint az indián nyár".
A szép őszi kissé hűvösebb idő még kitarthat a hónap végéig.

{Népi regula úgy tartja, hogy szeptember 24.-én ,,Bertalan napja" az eljövendő őszt megmutatja. Míg a hónap első felében még tombolhat a késői nyár, a hónap utolsó harmadában már kicsivel hűvösebb idő vár. Ennek hatására a fecskék és gólyák is útra kelnek már.}
/Erdős Anna/ Szeptember.

Nyári virágok már lassan elalélnak,
De még ragyog egy-egy színesen,
Hideg szele fúj át a kerítésen,
Eső permet hullajtja cseppjét,
Köd száll egy-egy reggelen,
Muskátli szomorúan hajtja fejét,
S meghal egy késő hidegben.

Felettünk repül a megkésett fecske pár,
Hideg eső egyre csak szitál,
Komor elmúlás fenyeget,
S egy kora hajnalon,
Sárga-barna falevelekre ébredsz,
Színes ecsettel jár a napsugár,
Rádöbbensz, ősz van, elmúlt a nyár.

/Népköltés/ ,,Adjon az Isten füvet, fát,
Tele pincét, s kamrát,
Sok örömöt a házban,

Boldogságot a családban.
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Augusztus/ NYÁRUTÓ.
  2013-08-01 16:33:58, csütörtök
 
 


Ilcsi mama
Augusztus/ NYÁRUTÓ.


HOLD fázis jelmagyarázat:
6.-án: ?Újhold.
14.-én: Ď Első negyed (növekvő hold).
21.-én: O Holdtölte (telihold).
28.-án: ©Utolsó negyed (csökkenő hold).


{Augusztus hónap összességében: a hónap elejére is a változékony és csapadékos napok lehetnek a jellemzők, melyet markáns hideg fronthatások változékonnyá és szeszélyessé tehetik. Augusztusban is a közel múlt időkben megszokottaktól eltérően jóval több csapadék lehetséges.}Augusztus hónap részleteiben: Az első pár napban ugyan kissé hűvösebb napokkal kezdődik a hónap.
5.- 7. től, a meleg időben, több helyeken előbb sötét felhők gyülekeznek, majd rövidideig tartó dörgés -villámlással kísért zuhogó esőkre még lehet számítani, de a jó meleg idő folytatódik.
8-tól várhatjuk a legcsodálatosabb csillaghullató éjszakákat. Azonban a népi regulák szerint az augusztusi időszakhoz nem csak a csillaghullás, hanem az égi háborúk is gyakorta kapcsolódnak. Ebben az időszakban többnyire a meleg napsütéses idő lehet a jellemző, de helyenként vihargócok kialakulásra is lehet számítani.
22-24-ig, pár órás, dörgés - villámlással -viharral kísért zivatar tevékenységgel, helyenként akár nagymennyiségű esővel benne akár még jéggel is tarkított késő nyári időre lehet számítani. Ekkor a hőmérséklet főleg a reggeli órákban visszaeshet, de napközben még a mindig a jó meleg nyáré a főszerep. Fátyolfelhős napokkal, de még mindig kellemes augusztus végi napokkal készülhetünk fel a korai szép őszre.
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Ilcsi Mama Júliusra...
  2013-07-10 07:46:23, szerda
 
  Bár már benne vagyunk a hónapban, azért itthagyom,Ilcsi mama előrejelzése


Július/NYÁRHÓ.

HOLD fázis jelmagyarázat:
8.-án: ● Újhold.
16.-án: Ď Első negyed (növekvő hold).
22.-én: O Holdtölte (telihold).
29.-én: ©Utolsó negyed (csökkenő hold).


{Július hónap összességében: hirtelen kialakuló felhőkből, olyan sok csapadék hullhat, hogy szinte vízözönszerű esőzések okozhatnak károkat, a csapadék - országon belüli - eloszlása azonban nem lesz egyenletes, míg az ország középső részeiben több, addig a Dél- keleti határszélek környékén, kevesebb csapadékos napok lehetnek. A megszokottnál pár fokkal hűvösebb, illetve melegebb időszakok váltogathatják egymást.)


Július hónap részleteiben: Az első hét napjait csapadékosabb viharokkal kísért fronthatások még alakíthatják, ezt követően előbb borongós, majd a reggeli hűvösebb órákat követően, már a napos - napok követik egymást.
6-14.- ig. <az Új Hold idejében is>, helyenként kialakuló zivatarok ismét özönvízszerű esőket zúdíthatnak ránk, ekkor a hőmérséklet is visszaeshet. Gomolyfelhők gyülekeznek, majd páróra multával az égi háborúk megszűntével, ismét a napos meleg idő veszi át a főszerepet.
15.-17.- től már hosszantartó hőség köszönthet ránk.
19-24.-ig Holdtölte beteljesedés idejében, a szép napos napok mellett, az esti és - hajnal tájéki órákban, dörgés - villámlással kísért égi háborúkat, záporesőt, némely területre még jégesőt is hozhat. Ezek azonban a jó meleg időt szinte nem befolyásolják, a hónap végéig számíthatunk a jó nyaraló időre.
Csupán a hónap utolsó napjait - hidegfront hatás következtében érkező - zivatarok zavarhatják meg, amely az országrészenként nagy hőmérséklet különbséget okozhatnak.
Köszönöm!
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Ilcsi Mama jóslatai a következő hónapokra
  2013-02-01 19:54:49, péntek
 
  Ilcsi mama kérésére nem havonta hozom, most 3 hónapot hagyok itt egyben, hogy tudjátok előre, mire lehet számítani..

Február/ TÉLUTÓ.
HOLD fázis jelmagyarázat:
3.án: &#169;Utolsó negyed (csökkenő hold).
10.-én: &#9679;Újhold.
17.-én: Ď Első negyed (növekvő hold).
25-én: O Holdtölte (telihold).

{Február hónap összességében: a megszokottnál lényegesen hidegebb idővel, havas napokkal indulhat. A hónapra jellemző csapadék mennyisége többnyire a hó lehet, amely a hideg időjárás következtében akár február hónap egészében megmaradhat.}

Február hónap részleteiben: Mint a január végi napokon, a hideg napsütéses napok mellett még néhol friss hóhullás lehetséges. Majd kettéválhat az ország időjárása.
3-4.-től, már egyes helyeken ónos eső, jégpáncélos utak, zúzmaraképződés, havas eső, míg a más részeken még havazás és hófúvás, hóakadályok nehezítik a közlekedést.
Melyet fátyolfelhős, borongós, napok követnek.
9-10.- től, előbb ködös, szeles, derengős - napsütéses napok váltogatják egymást, majd gyors és jelentős enyhülés következik.
15.-é-től, még előfordulhat főleg éjjel eső, havas eső, hózápor, és havazás is, azonban ismét viharossá fokozódik a szél, és hidegebbre fordul az idő.
17-től napközben még lengedező széllel kísért, derengős- napsütéses napok lehetnek, de főleg a hajnali órákban akár fagyponthatárig lehűlhet a levegő.
24.- től, meg növekedett felhőzetből, lehetséges még havazás és havas eső, de egyes helyeken már a nap is kikandikálhat a felhők mögül.
A hónap végi napokon a hűvös reggelek után, szeles napos, napokat várhatunk.Március/TAVASZELŐ.

HOLD fázis jelmagyarázat:
4.én: &#169;Utolsó negyed (csökkenő hold).
11.-én: &#9679; Újhold.
19.-én: Ď Első negyed (növekvő hold).
27-én: O Holdtölte (telihold).

{Március hónap összességében: főleg a hónap első felében az átlagosnál hűvösebb csapadékszegény hónapra lehet számítani.}

Március hónap részleteiben: hónap első napjaiban is, az átlagostól hűvösebb reggelek után derengős-napos napok jöhetnek, felmelegedéssel.
4-6.-tól, még kevés eső, néhol, akár még hószállingózás is, előfordulhat, majd szeles melegedő időszak következik.
10.-től felhős -napos idők váltakozásai lehetnek a jellemzők, néhol kevés eső is hullhat, de közeleg már a márciusi felmelegedés ideje.
18-20.-a környékére ,,Sándor - József - Benedek elhozhatják nekünk a meleget".
A reggelek még hűvösek, de napközben már derengős, napos, melegebb nappalok várhatók, melynek következtében, néhány helyeken a szél-viharos formát is ölthet.
26-28.-i napok környékén a felmelegedő időszaknak, esővel, viharral kísért hidegfront vethet véget, amely akár pár-nap alatt csaknem több fokos hőmérsékletcsökkenést eredményezhet. A hónapvégi napokon, akár még hószállingózás hózápor, hódara, havas eső is, előfordulhat.

/Várnai Zseni/ Csodák csodája /vers részlet.

Tavasszal mindig arra gondolok,
Hogy a fűszálak milyen boldogok.
Újjá születnek, és a bogarak,
Azok is mindig újra zsongnak.
A madárdal is, mindig ugyan az,
Újjá teremti őket a tavasz.
A tél nekik csak álom, semmi más,
Minden tavasz csodás meg újhodás.Április/TAVASZHÓ.

HOLD fázis jelmagyarázat:
3.án: &#169;Utolsó negyed (csökkenő hold).
10.-én: &#9679; Újhold.
18.-án: Ď Első negyed (növekvő hold).
25-én: O Holdtölte (telihold).

{Április hónap összességében: szeszélyes - csapadékos, - hetenként váltakozó, jelentős hőmérsékletingadozásokra lehet számítani.}

Április hónap részleteiben: hónap első napjaiban, az átlagosnál hidegebb napok lehetnek, hűvös borús, napokkal telhet az idő.
5-6.-tól fagyveszéllyel is számolni lehet. Esővel, hózáporral tarkított napok jöhetnek.
Viharos szél kíséretében, némely helyeken még jégeső is lehetséges.
9.-től hideg és melegfrontok váltogatják egymást. Egyes helyeken, éjjel eső, majd napközben derengő szűrt napsütés mellett, felmelegedhet a levegő hőmérséklete.
14-18-tól, a többnyire napos napok elhozzák nekünk a felmelegedést, akár a hőmérsékleti meleg rekord is megdőlhet.
22-e környékén, - az országon gyorsan átrobogó hidegfront hatására, - dörgéssel, villámlással kísért viharzónák alakulhatnak ki, amely helyenként vihar károkat, sok helyen esetleg felhőszakadással kísért árvízkárokat is, okozhatnak.
25.- körüli napokon a telihold idejében még mindig lehet kisebb eső, amely régiókon belül megoszlik majd, leginkább keleten lehetséges heves zivatarral kísért nagyobb, akár még jégesővel is tarkított esőzés. Ezt követően aztán egészen a hónap végéig, már napos fokozatosan melegedő időre számíthatunk.

Köszönöm Ilcsi mamának!
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Ilcsi mamától januárra
  2013-01-16 15:08:25, szerda
 
 
Ilcsi mamától januárra

Hónap-soroló: Újév - újév! Újesztendő!

Hány csemetéd van? Tíz meg kettő!

Jégen járó január, fagyot fújó február, rügymozdító március, április füttyös- fiús, május- virág dús.

Kalászkonyító június, kaszasuhintó július, aranyat izzó augusztus.

Szőlőszagú - szeptember. Levélhullató október, ködnevelő november, deres- darás december.


Január/TÉLHÓ.
HOLD fázis jelmagyarázat:
5.én: &#169;Utolsó negyed (csökkenő hold).
11.-én: &#9679;Újhold.
18.-án Ď Első negyed (növekvő hold).
27-én: O Holdtölte (telihold).

{2013. év január hónapja, összességében: az átlagostól csapadékosabb időszaknak ígérkezik, azonban az ország területi elosztásban ez változó lehet. Az északi területeken több, míg a déli vidéken kevesebb lehet a havi csapadék összessége.}

Január hónap részleteiben:

Hét elején még marad a párás ködös idő. A köd lecsapódás a hideg miatt zúzmaraképződést eredményezhet. Majd felhős, derengős napsütés mellett egyes helyeken viharossá fokozódik a szél.
6.-tól, hideg és melegfrontok váltogathatják egymást. Több helyeken várható csapadék, előbb hószállingózás, hózápor és havazás.
10.-től, ismét borongós, elszórtan felhős, majd eső - ónos-esővel az utak csúszóssá válhatnak, ezt havas - eső követi, majd szeles, hószállingózással -havazással tarkított, derengős, hidegebb napok következnek.
15-18.-i napok, ismét havazást hozhatnak, de több - kevesebb napsütésben is részünk lehet. Napsütéses nappalok mellett is, hideg mínuszok jönnek. Egyértelműen beköszönthet a fagyos januári tél.
22-23.-tól néhol az országban nagyobb havazás várható.
Szinte a hónap végéig, időnként több-kevesebb havazásra, számíthatunk, - ami igen csak kedvezhet a téli sportok kedvelőinek-.
A szélviharossá fokozódhat, a szikrázó napsütés mellett, hófúvásokkal, hóakadályokra, és járhatatlan utakra is felkészülhetünk.
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Ilcsi Mama jóslatai..
  2013-01-16 15:07:38, szerda
 
 
A 2013. évi időjárás-előrejelzés, a csapadék megoszlás terén - az eddigiektől eltérően rendkívüli változékonyságot hozhat.
Havonta jelzett dátum napoknál KB. Kétnapos eltérés előfordulhat, ugyan is a frontok tovább haladását - az országban területrészenként - sajnos nem tudom pontosan meghatározni. Valamint a csapadék lehetősége a jelzett időben is, csak az előfordulási valószínűséget jelentheti, amely természetesen ország részenként szintén változó lehet.

Szeretném jelezni, hogy az éves időjárás előre jelzést, megnézhetitek és letölthető a GOOGLE-START lap, keresőben ,,Ilcsi Mama" beírásával, illetve, ,,HOXA" Portálon,
Hobbi - Otthon fórumon, valamint a ,,Hoxa" adatlapomon az <INTERAKTIVITÁSRA> kattintva.

A múlt évben többen kérték, hogy jelezzem a horgászoknak is, a jó halfogást, jelző napokat.

Jelmagyarázat horgászoknak:
Holdállás: Ď = első negyed (növekvő hold), O =Holdtölte, &#169; utolsó negyed (csökkenő hold)
&#9679;= Újhold
A HOLDFÁZISOKBÓL kiolvasható, hogyha, halat is szeretnétek fogni, akkor
- mindenhónapban- az újhold előtt a csökkenő holdig, illetve az újhold után a növekvő holdig és a telehold előtti és utáni egy- egy napon érdemes csak a peca-bot mellett üldögélni. Jó halfogást kívánok!

A 28. napos holdidőszak, amikor a Hold egyszer körüljárja Földet= Holdhónap, kiszámítása minden évre érvényes. Ez az álló csillagokhoz mért idő, mely egyenlő, ,,Sziderikus"holdhónap idővel és ez pontosan: 27. 32166 napot tesz ki.

Az éves naptárban, vagy az általam készített havonkénti időjárás előrejelzésnél az Újholdtól újholdig holdfázis időket, kell figyelembe venni. Itt a hold egyszeri körútjának ideje alatt már a Nap is tovább halad az útján, kb. 27° fokkal, mely különbséget a Holdnak is be kell hoznia, hogy ugyan abban, szögállásba juthasson. Ezért ezt nevezzük ,,Szinódikus", Holdhónapnak, amely= 29. 53059, napot tesz ki, nagyjából olyan 29. 5 napnak felel meg.
Vagyis egy-egy holdnegyed idő közti idő 7. 4 napból áll.


Nézzétek meg ennek alapján, hogy kinek mit is, hozhatnak és mit érdemes tenni ezeken, az új Holdhónap napjain.
- Az újhold első három napja legalkalmasabb üzleti ügyek tervezésére és elkezdésére. Ezeken, a napokon érdemes olyan tervek megvalósításán is dolgozni, amelyek a jövőt határozzák meg. A tervek után a megvalósítást főleg, Ď (ELSŐ NEGYED) a hold növekedésekor célszerű elkezdeni és O (TELIHOLD)-ig, befejezni, ebben az esetben biztos sikeres lesz a tervezett, vagy elkezdett jövő.
> 4. és 22. napjai NEM a legszerencsésebb napok. Ezeken, a napokon, ha lehet, halasszunk el minden fontos döntést, mivel ekkor veszekedéssel, perlekedéssel, gyűlölködéssel, kell számolni.
> 5. napja alkalmas arra, hogy az ember egy szándék megvalósítását kezdeményezze, különösen alkalmas ez a nap karitatív tevékenységre.
> 6. napja: Ezen a napon legyen éber, mert vannak, aki Ön ellen intrikának, láthatóan rosszat akarnak.
> 7. napja: Spirituális ügyek jó napja. E napon ne beszéljen álmairól senkinek, ne aggódjon, betegségéből hamarosan meggyógyul, ha azt Ön is nagyon akarja és erre a gyógyulási folyamatra a testét-lelkét is igénybe, veszi.
> 8. nap kiváló idő üzlet és hivatalos ügyek intézésére.
> 9. nap: érdemes vállalkozásban kezdeni ezen a napon tanulmányok során vizsganapjának is eredményes és kiváló.
>10. és 23. napján lehet jó utazást szervezni, vagy ekkor elindulni, de kedvezőek e napok a
> 21-i nappal kiegészítve a házasságkötésre is.
&#9829; 11. 12. napján álmai valóra válnak, főleg a 12. nap a szerencse napja.
Ekkor hasznos és eredményes döntéseket hozhatunk, mely kihatással lehet a közel, s távoli jövőnkre.
> 13. napja: Ne kérjen szívességet e napon senkitől!
> 14. napja: Általában jó napnak vehető. Az elveszített perek, ügyletek ekkor visszafordíthatóak lesznek, az elvesztett tárgyaink ekkor megtalálhatóak. Óvakodjunk viszont, hogy e napon, ha rajtunk múlik, ne betegedjünk meg, mert hosszadalmas gyógyulási folyamatra számíthatunk.
> 15. napján érdemes eladnunk, vagy vásárolnunk bármit, bizonyosan jó eredményt érünk el.
> 16. napon, ha lehet, üzleti ügyekben ne intézkedjünk. Ne tervezzünk e napra a házasságkötés napját sem.
> 17. napja: A kellemetlenség és a gonoszság legyőzhetőek, csak figyeljünk a környezetünkben történt eseményekre.
> 18. 20. 25. napok sok veszélyt rejtenek magukban, ezért főleg a közlekedésben érdemes óvatosnak lenni, de más, előre nem látható veszélyeket is rejtegethet e három nap, ezért e napokon legyünk egy kicsit alaposabbak, átgondoltabbak, döntésünk és cselekedetünk meghozatalában.
> 19. napján minden fontos döntésünket meghozhatjuk, de legyünk ezen a napon is megfontoltak minden téren.
> 23. napon a szerelem terén hozott döntések jók lesznek. Esetleg ekkorra tervezzük és tegyük a nászútra való elindulás időpontját is. Érdemes ekkor hosszabb szabadságra indulni.
> 24. napja alkalmas tehetsége kibontakoztatására, a zavaros ügyeket ekkor könnyen meg tudja oldani.
> 26. napja a legkedvezőbb művészeti, alkotó tevékenységre.
> 27. napja: Az ezen a napon elveszített dolgok soha nem kerülnek meg. Vigyázzunk értékeinkre!
> 28-29. napján: napon óvakodjunk a szerencsejátékoktól, mert az ezen a napokon tett téteket általában elveszíthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
Decemberre jóslat Ilcsi mamától
  2012-12-01 17:12:19, szombat
 
  December
ÁLOM hava.
Pihenő.


Jelmagyarázat:
&#9679; = Újhold
Ď = első negyed (növekvő hold)
O = holdtölte (telihold)
&#169; = Utolsó negyed (csökkenő hold)

6-án &#169;
13-án &#9679;
20-án Ď
28-án O

December első napjaiban, derengős, napos, szeles időre van kilátás.
4.- től, sok helyütt, esőre - havas esőre, havazásra is felkészülhetünk.
12.-től, borongós, kissé felhős, esővel, ónos-esővel kísért, napok jönnek.
18.-22-ig, hideg, szeles idő jön előbb hóval, hódarával, majd zúzmarával.
23.-tól. Derengős, párás-ködös napokkal telik az idő. Nem lesz friss hóeséses, ebben az időszakban. Amennyiben az előzőekben leesett hó megmard, csak akkor lesz fehér a karácsonyunk.
27.-től, először havas-eső, majd havazás várható, de a szikrázó napsütésben is részünk lehet, és ezzel búcsúzik tőlünk a 2012. ,,Ó" év.


2013. Újévnek éjszakáján, havazás lehet, január hó 5-én &#169;= Utolsó negyed (csökkenő hold) ideje lesz. sőt 6-tól, egyre többször lesznek hóeséssel tarkított napok. Majd 10.-től, a borongós időt eső, havas-eső követi és 17-től, már derengős napok mellett 2013. év januárja, kevés napsütéssel is megörvendeztet bennünket.

A népi regula szerint, ha ,,Ha Új Év napján csillagos az ég csak akkor lesz rövid a tél".


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok.

A 2012. évi időjárás előrejelzést - Üdvözlettel és szeretettel ajándékként - küldöm mindenkinek: 7 X-en túli: Ilcsi Mama.
Budapest. 2012. január. 7.

 
 
0 komment , kategória:  Ilcsi Mamától  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 265 db bejegyzés
Összes: 35234 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 192
  • e Hét: 192
  • e Hónap: 10438
  • e Év: 1088027
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.