Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 269 
Böjte Csaba testvér sziporkázik
  2018-05-26 20:11:59, szombat
 
  Csaba testvér marosszentgyörgyi előadásából részlet
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Gyereknap Marosillyén - 2018. 05.26
  2018-05-26 20:03:18, szombat
 
  Tanév végén, minden évben egy szép majálisi ünnepség keretében, házainknál hálát adunk a jó Istennek és a kedves támogatóinknak, minden jótevőnknek, a múló tanév minden kegyelméért, segítségéért.

2018. május 26-án Déva mellett, Marosillyén, Bethlen Gábor szülőházánál egész napos rendezvényt tartunk. 11.00 órától szentmise áldozat, majd a közös ebéd után gyermekeink előadásával, vidám beszélgetésekkel fogjuk tölteni a nap hátralevő részét. Ezt a napot hosszú évek óta a Szövetségkötés napjának nevezzük, mert ezen a napon tudatosan megújítsuk az Istennel és egymással kötött szövetségünket is. Igen, az Újszövetség népei vagyunk, függetlenül attól, hogy katolikus, református, ortodox vagy evangélikus templomban kereszteltek, mi egy családhoz tartozunk! Egy Mennyei Atyánk van és mi egymásnak testvérei vagyunk! Nem csak a hitünk, de a nyelvünk is összeköt! Mindannyian, kik itt a Kárpát-medencében élünk, Árpád vezér vérszerződése alapján testvérek vagyunk. Valamikor őseink úgy döntöttek, hogy vérszerződést kötnek és együtt, közösen teszik szülőföldünket Istenszerető emberek nagy városává, tündérkertté.

Böjte Csaba atya miséje Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Székelyvarsági látogatás
  2018-05-26 20:00:08, szombat
 
  Csaba testvér látogatása Székelyvarságon.
2018. május 22 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Jézus Krisztus a kulcsot a kezünkbe adta...
  2018-05-22 16:34:32, kedd
 
  Pünkösd vasárnapján, 2018 május 20-án, egész napos ünnepet szervezünk Csíkszereda határában, a szent Simoni Szent László otthonunk udvarán!! ünnepi szentmisét tartunk, de lesz e szép napon lovas bemutató, vetélkedő, színdarab, és estére már mindenki tudni fogja, hogy ki lett a Szent Ferenc Alapítvány diákjai közül az első, 2018. évben a Lófő!!
Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pünkösd vasárnapi szentmise közvetítés Csikszentsimonból
  2018-05-20 14:09:34, vasárnap
 
  Pünkösd vasárnapi szentmise közvetítés Csikszentsimonból
Pünkösd vasárnapján, 2018 május 20-án, egész napos ünnepet szervezünk Csíkszereda határában, a szentsimoni Szent László otthonunk udvarán!! 13.00 órától ünnepi szentmisét tartunk, de lesz e szép napon lovas bemutató, vetélkedő, színdarab, és estére már mindenki tudni fogja, hogy ki lett a Szent Ferenc Alapítvány diákjai közül az első, 2018. évben a Lófő!!
Nagy szeretettel várunk, ebéddel, jó szóval, embert próbáló vetélkedővel, vidám mókával,
Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kányádi Sándor köszöntése
  2018-05-17 21:16:57, csütörtök
 
  Csaba testvér a dévai gyerekekkel köszöntötte Kányádi Sándort
videó Link
...... ...............- Elek Apó Kútja
A mai séta során igazi időutazást teszünk, és az elmúlt ünnepekre emlékezünk. Pár éve, mikor a Döbrentei téren és környékén sétálgattam egy helyes kis parkban, virágok és sárga köves utacska mentén fedeztem fel azt az erdélyi kősziklát, melyet Csák Attila, Melocco Miklós szobrász tervei alapján alkotott meg. A nagy mészkőtömb bal oldalában az oszlop faragás mellett arany betűkkel Elek Apó Kútja felirat olvasható. Egy medalion dombormű az öreg Benedek Eleket ábrázolja.
...... .........


,,Kútnak lenni volna jó,
utasitatónak, diófának, vagy a fán
füttyentő rigónak., rigó füttynek jó lenni,
lenni bár egy hangnak
jönni, menni volna jó,
akárcsak a harmat"
Benedek Elek - A nagy meseíró Kisbaconban, székely katonacsaládba született 1859-ben. Ő volt a magyar gyermekirodalom egyik megteremtője, szívén viselte az ifjúsági irodalom, a népköltészet és a közoktatás ügyét is. Ballada- és népmese-gyűjtése a Magyar Népköltési Gyűjtemény részeként jelent meg. A gyermekek részére több szaklap szerkesztésében is jelentős szerepeket vállalt, mint Az én Újságom, a Jó Pajtás és a Cimbora. Az újság különleges rovata volt az Elek nagyapó üzeni rész, ahol az olvasó gyerekekkel levelezett. 1929-ben, levélírás közben érte a halál. Utolsó leírt mondata ,,Fő, hogy dolgozzanak." szállóigévé vált.
...... ..........Bővebben és sok kép Link

- Elek apó kútja
Benedek Elek születésének 150. évfordulóján, szerdán koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Budavári Önkormányzat Elek apó kútjánál a budapesti Fátyol parkban.
(MTI) - Nagy Gábor Tamás polgármester beszédében Benedek Eleket a "nemzet nagyapjának" nevezte, valamint emlékeztetett arra, hogy szeptember 30. nemcsak Benedek Elek születésnapja, hanem a magyar népmese napja is. Nagy Gábor Tamás kiemelte: Elek apó kútja Kányádi Sándor ötlete volt, és a kerület díszpolgára vállalta magára annak létrehozását is. "Ha Kányádi Sándor ezt nem tette volna meg, nem tudom, hol ünnepelnénk" - jegyezte meg a polgármester
...... ...........


A nyolcvanéves Kányádi Sándor, akit az idén májusban avattak az I. kerület díszpolgárává, elmondta: a magyar nemzetnek "két apója van", Bem apó és a 150 éve született Elek apó. "Bem apó a szabadság mintaképe lett, Elek apó pedig a meséké. És mivel köztudott, hogy igazság már csak a mesékben van, ezért Elek apó az igazság mintaképe is" - mutatott rá a költő. Kányádi Sándor felidézte: a kútnak minden gyermek a "tulajdonosa". "Az, aki lemondott egy gombóc fagyiról, egy pohár üdítőről, az részvényese lett ennek a kútnak" - fogalmazott a költő, aki iskolákat keresett fel, hogy összegyűjtse a szoborhoz szükséges pénzt.
Kányádi Sándor elmondta: nemcsak Benedek Eleknek kívánt méltó emléket állítani, hanem azoknak a gyerekeknek is, akik 1956-ban, a forradalom harcaiban haltak meg. "Szeretném, ha a kút továbbfejlődne" - tette hozzá a költő, majd elárulta: elképzelései között szerepel egy "meseautomata", amelynek hangszórói télen madáretetők lennének, nyáron pedig "néhány forintért, eurocentért" meséket sugároznának.
Kányádi Sándor ugyanakkor kifejtette, jó lenne, ha létrejönne a környéken a magyar mese múzeuma is, amely annyira érdekes lehetne, hogy akár a számítógép elől is elcsábíthatná a gyerekeket. A költő hozzátette: az ünnepségről Nagykovácsiba siet, ahol szintén kutat avat fel, mint ahogy október 3-án Sopronba hivatalos, ahol a pedagógiai kar előtt állítják fel Elek apó kútját. A tervek között szerepel egy kút Székelyudvarhelyen is, így négy emlékhely tisztelegne a 80 éve elhunyt polihisztor előtt. Kányádi emlékeztetett arra, hogy a kút szimbolikus. "Ahogy az emberi életnek szüksége van a tiszta vízre, úgy a lélek tápláléka a mese, a vers és a történetek" - mondta a költő.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba: „Mindig bízzunk a holnapban!”
  2018-05-16 10:27:36, szerda
 
  Harmadjára rendezte meg Mórahalom nemzeti ünnepünk előestéjén a Homokhátság Búcsúját, mely a térség határain túlnyúlva ezrek szívében marad örök emlék. A szabadtéri szentmisét idén is a ROLE zenekar koncertje előzte meg, majd Böjte Csaba atya és a környék plébánosainak részvételével kezdődött a közös imádság. Az eseményen - melynek úgy tűnik az égiek is kedvezni szerettek volna a szép idővel - Nógrádi Zoltán polgármester adta át a Homokhátság Díjat és államalapítónkról emlékezett meg köszöntőjében.
2015. augusztus 19-én több mint kétezren voltak részesei a Homokhátság lakóinak összetartozását jelképező Szent István Kenyere búcsúnak. Több környékbeli településről zarándokcsoportok zászlókkal, keresztekkel és énekelve vonultak be a Szent László templom mögötti árnyas parkba. A zákányszékiek idén is igazi zarándokmenetet vállalva gyalogosan érkeztek a búcsúra, ezzel erősítve az esemény összetartó, lélekre ható mivoltát. A koncertet meg-megszakítva csatlakoztak a közönséghez újabb zarándokcsoportok például Baksról, Ópusztaszerről, Ruzsáról, Röszkéről, Szentmihályról vagy Tiszaszigetről. A szentmise elején Nógrádi Zoltán köszöntötte a megjelenteket, kiemelve Böjte Csabát, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány életrehívóját. A ferences rendi szerzetes több száz erdélyi kisgyermeket patronál alapítványán keresztül, s nagy szeretettel beszélt erről a misszióról példabeszédében is. A szentmise előtt az árvákat segítő gyermekvédelmi központoknak gyűjtöttek adományokat.
A Homokhátság Díjat, - melyet tavaly adtak át először a búcsú alkalmából - idén Balog József, mórahalmi születésű matematikus professzornak adományozta a térség. A kitüntetést édesanyja vehette át Egyesült Államokban dolgozó fia helyett Nógrádi Zoltán polgármestertől.
A térség összes plébánosának kíséretében zajló szentmisét Böjte Csaba mutatta be, akinek elgondolkodtató szavait érdemes volt figyelemmel kísérni. Az atya beszélt a létezés, az alkotás öröméről, a reményről, s legfőbb üzenete a homokháti keresztény gyülekezetnek: ,,Mindig bízzunk a holnapban!".
A szentmise után a város utcáin vezető gyertyás körmenet volt az este másik emlékezetes része, a zarándokok énekétől zengő belváros minden járókelőt megállásra késztetett, s az új kenyér megáldásával méltó véget ért a Homokhátság Búcsúja. Az Aranyszöm Rendezvényházba érkező körmenetet óriásbográcsban főtt bivalygulyással vendégelte meg a város, aminek elfogyasztása mellett ki Böjte Csaba korábban elhangzó szavait vitatta meg, ki pedig rég nem látott ismerőssel beszélgetett jóízűt. Egy biztos: mindenki vitt valamit haza szívében, s a Homokhátság közössége még inkább megerősítette összetartozását.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Papkaland - Böjte Csaba
  2018-05-16 10:24:54, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvér gondolatai Fatimában
  2018-05-16 10:21:57, szerda
 
  2018 május 13 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Ne engedjük be az életünkbe a gonoszt!
  2018-05-13 22:56:31, vasárnap
 
  Csaba testvér elmélkedése Déván Húsvét 5. vasárnapján 2018.04.29
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/27 oldal   Bejegyzések száma: 269 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 305 db bejegyzés
e év: 2035 db bejegyzés
Összes: 34355 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 522
  • e Hónap: 162432
  • e Év: 877965
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.