Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 353 
Búcsús szentmise, Szent Erzsébet tiszteletére
  2018-11-20 10:33:07, kedd
 
  Wollongong - 2018. nov. 20, kedd, 15.00 órától búcsús szentmise, Szent Erzsébet tiszteletére, utána találkozó az ottani magyar közösséggel.
Krisztus király ünnepére készülünk! Koronázzuk meg Megváltónkat! Ahogy Szent Erzsébetnek is Krisztus volt a királya, legyen a gyermek Jézus a mi királyunk, hagyjuk, hogy lelkiismeretünk állttal vezessen bennünket !!
Szeretettel készülök, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba üzenete 11.19
  2018-11-20 10:23:12, kedd
 
  Böjte Csaba üzenete 11.19, mely itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Sydney-ben épült, még a hatvanas években a Szent Erzsébet ..
  2018-11-18 13:31:48, vasárnap
 
  Sydney-ben épült, még a hatvanas években a Szent Erzsébet Otthon!! Itt jelenleg is több mint száz idős testvérünk talált otthonra!! Szondi Jenő atyával ezen a szép vasárnapon megtartottuk a Szent Erzsébet búcsút, melyre Istennek hála nagyon sok magyar testvérünk eljött!! Az elmélkedésben adott volt a hasonlat, hisz Jézus a mennyek országát, Erzsébet akárcsak az itt élő emberek a szülőföldjüket hagyták hátra!! Arra biztattam a testvéreimet, hogy ők is ugyanolyan lendülettel, nagy erőbedobással imádják a mennyei Atyát, és szeressék a testvéreiket amint Szent Erzsébet tette! Ha már lúd, akkor legyen kövér!! Ha már ilyen messze eljöttek, akkor szenteljék meg Szent Erzsébet példájára az itt élő embereket!!
A szentmise után zenés, vidám, jókedvű "majális" volt, nem kell ezen csodálkozni, hisz itt december elseje hivatalosan a nyár első napja!! A messziről jött, sok - sok jókedvű ember mindenféle búcsúfiát vásárolhatott, de volt itt finom hurka, pörkölt, lángos, de még töltelékes káposzta is!! Jó volt a nagy forgatag részesének lenni, együtt imádkozni, elbeszélgetni e messzi földrészt otthonuké választó testvéreimmel!!
Isten áldását kérve e nagyváros, s annak vonzás körében élő testvéreimre, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
2018. november 18. – Évközi 33. vasárnap - Böjte Csaba
  2018-11-18 12:58:15, vasárnap
 
  Ausztrália földjén egy hatalmas vadfügefa tövében ülve gondolkodtam az elmúlásról. Hatalmas tanúfa! Isten éltesse még pár évszázadig! Azt is, akit az ölébe vett! Mert akit vonz, azt védi is!
...... .......


Behunyt szemmel éreztem a több mint száz éves fát, a hatalmas lombkorona békésen rám borult, ahogy csendesen leszáll az est és belakja a tájat, úgy töltötte el, lelkemet egy végtelen nyugalom! Mennyire törékeny egy kis fa, és ő az élet adta lehetőséget kihasználva, félelem nélkül, nap mind nap teszi a dolgát, új leveleket bontva növekszik, sugár ágakat sarjasztva próbálja átölelni az eget!! Az évek, évtizedek, évszázadok jönnek és ő csendben minden egyes áldott nap, sok sok levelét, mint anya a gyermekét jósággal táplálva, gyöngéden hordozza, a maga létével, életadó munkájával dicséri a Teremtőjét!
Azt a napot vagy órát senki sem tudja, sem az ég angyalai, sem a Fiú..." Mt 13, 32 Nem tudjuk, mikor fújják le az élet nevű meccset, de amíg a pályán vagyunk küzdenünk kell!! Ez a fa nem borzad össze a fejsze láttán, léte utolsó percéig hordozza hatalmas lombkoronáját! Biztos vagyok benne, hogy ugyanez a mi dolgunk, élünk és szeretünk míg élnünk adatik!! Egymást testvérekként szeretve, gyermekeinket magasba emelve, Istent imádva, létünkkel nap mint nap dicsérjük Teremtőnket!! Ezért félelem nélkül, éljünk békésségben, tegyük állapotbeli kötelességeinket csendesen, s ha majd szol az utolsó harsona, akkor letesszük a kezünkből a szerszámot és Megváltónk kezébe kapaszkodva, elindulunk arra, amerre vezet az, ki életét adta értünk a kereszten!!
Szeretettel, Csaba t.

- Mekkora a különbség Gyimes és Ausztrália közt, de mindkettő gyönyörű, a mi mennyei Atyánk alkotása!! Erdélyben szép ősz van, itt virágos tavasz! Isten minden keze műve lélegzet állítóan szép!! Dicsőítsük és áldjuk teremtő Istenünket ott ahol élünk, ott ahol élnünk adatott!
Alázattal, Csaba t.
A képen Erdély tájképe látható
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba atya mai üzenete 11.17
  2018-11-17 12:14:55, szombat
 
  Hiszek a holnapban, hiszem, hogy ha verejtékezve, vajúdva, vérezve is, de újjá fog születni újból és újból mennyei Atyánk szeretett gyermeke, az ember! Lelkembe nézek, Istenem elé térdelek és azt érzem, hogy én a porszem, a kibontakozó élet prófétája kell, hogy legyek! Hiszem, hogy minden gond, baj, nehézség ellenére, nekünk Isten botladozó papjainak az a hivatásunk, hogy újból és újból magasba emeljük a remény zászlaját, hirdetve Megváltónk vigasztaló üzenetét: Ne féljetek, én legyőztem a halált!
Mennyei Atyánk kezébe kapaszkodva, az életet szolgálva, Csaba t.

- Sokan kérdezték, hogy láttam-e Kengurut!! Mit is mondhatnák, láttam egy macskát, aztán közelebb mentem és azt hittem, hogy kenguru, de a végén kiderült, hogy csak egy Wallabyit láttam!! Minden esetre aranyos volt, ahogy az erdő közepén rám kacsintott, majd ugrálva elhúzta a csíkot.....
Hogy végül is mit láttam? Az alábbi okos cikket elolvastam, de csak nagyobb lett a zűrzavar a fejembe.....Ajánlom szeretettel, hátha ti okosabbak lesztek.....Csaba t.
Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mai nap sztár fotója
  2018-11-16 19:19:15, péntek
 
  ...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba atya üzenete 2018. november 16. – Péntek
  2018-11-16 18:40:04, péntek
 
  2018. november 16. - Péntek
Anyánk az Egyház azt szeretné, ha ilyenkor a liturgikus év végén leüljünk és elgondolkodjunk el az idő múlásán!! Mennyi telt el az élet nevű nagy játékból, és vajon még mennyi van hátra?? Sikerült a mulandó javakból örök értékeket, kincseket gyűjtenem, olyant ami megmarad az örök életre?? Ha most Teremtőm a nevemen szólítva magához hívna, mit tudnák felmutatni büszke örömmel!?
Sokan azt tartják, hogy nem érdemes célokat megfogalmazni, küzdeni, beszélni mert úgy is fölösleges! Közel öt évvel ezelőtt voltam Ausztráliában, sokat beszéltem a gyermekeinkről, az élet melletti döntésről, imádkoztunk, gyermekáldásért és lám egy fiatal pár vállalta a harmadik gyermeket! A képen mosolygó kis Emese betöltötte a negyedik élet évét és megmutatta a lakásuktól nem messze lévő Botanikuskertet! Elmentünk a madárleshez, gyönyörködtünk a szebbnél szebb virágokban, de a legnagyobb szenzáció a kiskacsák mellett a tóban fürdő "Ricsi" volt! Emese így nevezi ő a hosszú nyakú teknősbékát!!
Itt Ausztráliában minden nagyra nő, az itteni kardvirág alatt, lehet bújocskázni, Emesével próbáltunk elbújni, na de az apukája nem csak felfedezett, de le is fényképezett bennünket! Számomra nagy öröm minden egyes gyermek, gyakran mondogatom, hogy én minden pénzemet gyerekbőrben szeretném tartani, arra bíztatlak benneteket is, hogy szeressétek a gyermekeket! Nekünk Krisztus nem a végső dolgoktól való félelmet adta, hanem az élet szolgálatának a parancsát!! Döntsetek amíg lehet az élet mellett, minden cselekedeteteknek, lépéseteknek a végső célja legyen a ti gyermeketek, unokátok, mert aki az élet mellett dönt, az Isten mellett dönt, hisz maga Jézus Krisztus mondta, én vagyok az út, az igazság és az élet!! Jn 14,6
Szeretettel, Csaba t.

Jézus így beszélt tanítványaihoz második eljöveteléről: ,,Mint ahogy Noé korában történt, úgy lesz az Emberfia napjaiban is. Ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek addig a napig, amíg Noé be nem szállt a bárkába. Akkor jött a vízözön, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy történt Lót napjaiban is. Ettek és ittak, adtak és vettek, ültettek és építettek. De amelyik napon Lót elhagyta Szodomát, kénköves tűzeső hullott az égből, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy lesz azon a napon is, amikor az Emberfia megjelenik. Aki abban az órában a háztetőn tartózkodik, és holmija van lenn a házban, le ne jöjjön érte, hogy elvigye! Aki a mezőn lesz, haza ne jöjjön! Emlékezzetek Lót feleségére! Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; aki pedig elveszíti, megmenti azt az (örök) életre. Mondom nektek: azon az éjszakán ketten lesznek egy fekvőhelyen; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Két asszony együtt őröl; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Ketten lesznek a mezőn; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják." A tanítványok megkérdezték: ,,Hol lesz ez, Uram?" Azt felelte: ,,Ahol a holttest van, odagyűlnek a sasok." Lk 17,26-37
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Melbournebe látogatása Böjte atyának
  2018-11-16 18:29:21, péntek
 
  MELBOURNEBEN ÉLŐ DÉLVIDÉKI MAGYAROK SZÖVETSÉGE!
Kárpát medencéből elszármazó délvidéki magyarokat nagyon tisztelem, mert úgy láttam, hogy idegenben talán ők azok akik leginkább összetartanak, és közösséget építenek!! Itt Melbournebe is, akárcsak sok más vidéken a nagyvilágban a délvidéki magyaroknak nagyon szép közösségi házuk van, amire méltán büszkék!! Van itt minden, a konyhában finom ételek készülnek, a kis kocsmában sokféle, sör, bor, rövidital várja azokat, akik egy gondűző biliárd, vagy csocso partira, jóízű beszélgetésre eljönnek a klubba! De a "Lángos soron" is érdemes megfordulni, jókedvű asszonyoktól nem csak sokféle finomságot lehet kapni, de e vidéken élő emberek gondjairól, bajairól is első kézből be lehet szerezni az információt, egyszóval jó itt lenni!! Ennek a közösségi létesítménynek mindenki előtt nyitva van az ajtaja, lehet ide jönni gyalog, de lakókocsival is, akárcsak a képen látható kedves hölgy, ő a férjével, 300 kilométerről jött, tíz napra, azért, hogy jókedvvel, őszinte magyar beszéddel fel tankolják magukat az év hátralévő napjaira!!
Örömmel mondhatom, hogy itt a szülőföldjüktől távol, nem csak együtt imádkozni, énekelni tudnak a testvéreink, hanem mulatni is tudnak, együtt fogják tartani a nyár hevében a szilveszteri ünnepséget, melyre még lehet jelentkezni!!
Isten áldását kérem a délvidéken élő, de az onnan elszármazott testvéreimre is, jó szokásukat tartsák meg, soha ne engedjék el egymás kezét!! Hálás szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szent Ferenc atyánk példájára az ég madarainak!!
  2018-11-15 18:18:28, csütörtök
 
  Próbáltam prédikálni Szent Ferenc atyánk példájára az ég madarainak!! Mit is mondhatnák? A sült krumpli, a kenyérbél jobban foglalkoztatta őket, mint az evangéliumi igazságok.... de nem adom fel, még próbálgatom....
Isten alkotta szép világot csodálva, Csaba t.

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentmise közvetítés szerdán és esti ima 11.14. - Déva
  2018-11-15 16:57:36, csütörtök
 
  Videó Link

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Tituszhoz írt leveléből
Irgalmas szeretetével Krisztus megváltott minket.
Szeretett Fiam!
Figyelmeztess mindenkit, hogy vessék alá magukat a fölöttes hatóságoknak! Legyenek engedelmesek és minden jóra készek! Senkit se szidalmazzanak, és ne veszekedjenek, hanem legyenek barátságosak, és mindenki iránt kellő szelídséget tanúsítsanak! Hiszen egykor mi magunk is oktalanok, hitetlenek és tévelygők voltunk. Átadtuk magunkat mindenféle vágynak és gyönyörnek. Gonoszságban és irigykedésben éltünk, gyűlöletesek és gyűlölködők voltunk. Amikor azonban megjelent Üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, megmentett minket, nem azért, mert igazak voltak tetteink, hanem irgalmasságból, a Szentlélekben való újjászületés és megújulás fürdőjében. Bőséggel árasztotta reánk a Szentlelket Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által, hogy kegyelmével igaz életet éljünk, és az örök élet reménye legyen osztályrészünk.
Ez az Isten igéje. Tit 3,1-7


EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Mindenért adjunk hálát az Úrnak, és dicsőítsük őt!
Jézus egyszer útban Jeruzsálem felé áthaladt Szamaria és Galilea határvidékén. Amikor betért az egyik faluba, tíz leprás férfi jött vele szembe. Még messze voltak, amikor megálltak, és hangosan így kiáltottak: ,,Jézus, Mester! Könyörülj rajtunk!" Ő rájuk tekintett, és így szólt hozzájuk: ,,Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak." Útközben megtisztultak. Az egyik, amikor észrevette, hogy meggyógyult, visszament, hangos szóval dicsőítette Istent, arcra borult Jézus lába előtt, és hálát adott neki. És ez az ember szamaritánus volt. Jézus megkérdezte: ,,Nemde tízen tisztultak meg? Hol maradt a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszajött volna, hogy hálát adjon Istennek, csak ez az idegen?" Aztán hozzá fordult: ,,Kelj fel és menj! Hited meggyógyított téged."
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,11-19
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/36 oldal   Bejegyzések száma: 353 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 4363 db bejegyzés
Összes: 36005 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 713
  • e Hét: 6703
  • e Hónap: 89849
  • e Év: 1631444
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.