Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 117 
Damiáni Szent Péter püspök és egyháztanító
  2018-02-21 10:44:48, szerda
 
  ...... ........... .........


SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Teljesítsd az evangélium hirdetőjének feladatát, töltsd be szolgálatodat.
Szeretett Fiam!
Kérve kérlek az Istenre és Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak felett, az ő eljövetelére és országára: hirdesd az igét, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.
Lesz ugyanis idő, amikor az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; elfordulnak az igazságtól, és átadják magukat a meséknek. Te azonban légy megfontolt mindenben, viseld el a szenvedéseket, végezd az evangélista dolgát, töltsd be szolgálatodat!
Ez az Isten igéje.
2Tim 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki bennem marad és én őbenne, az bő termést hoz.
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem.
Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz. Mert nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek.
Ezek az evangélium igéi.
Jn 15,1-8

Ktp oldalon Link

Network oldalon Link
Kérünk, mindenható Istenünk, engedd, hogy Damjáni Szent Péter püspököd tanítását és példáját követve semmit se tartsunk előbbre valónak Krisztusnál, és mindenkor Egyházad szolgálatára törekedve az örök világosság örömeibe eljuthassunk! Áme

Magyar kurír oldalon Link
Krisztus keresztje szolgáinak a szolgája - Damiáni Szent Péter
A XI. században élt Damiáni Péter (Pietro Damiani vagy Petrus Damianus) monasztikus szerzetesként, a pápa tanácsadójaként és követeként Jézusról, Isten Fiáról tanúskodott. A kamalduli bencés szigorú, önsanyargató életet élt. IX. István pápa ostiai püspökké és bíborossá tette. Páratlan felkészültségű tudós volt; hitszónokként lángoló beszédeiről vált híressé. Fáradhatatlan egyházhű emberként főszerepet vállalt a korabeli pápák által megkezdett reformban.
Ó, boldog Kereszt,
téged tisztel, téged hirdet és téged magasztal
a pátriárkák hite, a próféták jövendölése,
az apostolok ítélkező tanácsa,
a vértanúk győzedelmes serege
és az összes szentek sokasága"
(Damiáni Szent Péter)
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Ima Szent Józsefhez
  2018-02-08 11:43:30, csütörtök
 
  Szent József légy házunk ura, kis családunk pátrónusa.
Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket.
Az ég felé mutass utat, gyámolítsd az ellankadtat.
Küzdelmünkben légy segélyünk, erényekben példaképünk.
Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit.
Zárd ki mindazt, ami káros, ami üdvünkre hátrányos.
Engedd be az isten-áldást, minden jóban gyarapodást.
Ajánlj minket Jézusodnak és szeplőtelen Szűz Arádnak, hogy családunk kisded háza Názáretnek legyen mása.
Ámen.
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Emiliáni Szent Jeromos
  2018-02-08 10:48:51, csütörtök
 
  Igenaptár oldalon Link

Katolikus sk oldalon Link
Kép: Velence, 1486. +Somasca, 1537. február 8.
...... .......


A pestis ismét dühöngeni kezdett, és a szeretetnek immár 51 éves apostolát semmi sem tarthatta vissza, hogy a szeretet csatájának első vonalában küzdjön. A szerencsétlen áldozatok ápolása közben őt is megtámadta a szörnyű ragály. Istenben remélő bizalommal fogadta el. Keresztény derűje, amely egész életén át lendülettel töltötte be, töretlen maradt, állandóan vidám arca most sem sötétedett el. Amikor már halálán volt, még egyszer lelkére kötötte társainak, hogy kövessék a keresztet, az e világi dolgokat kevésbe vegyék, a szegényeket, az elhagyottakat meg a betegeket szeressék, és egyetértésben, szeretetben éljenek együtt.. Szemét és kezét az ég felé emelve a ,,Jézus és Mária" szavakkal halt meg 1537. február 8-án, Somascában.
XIV. Benedek pápa 1747-ben boldoggá, XIII. Kelemen húsz évvel később szentté avatta Emiliáni Jeromost. XI. Pius 1928-ban a szomaszkaiak négyszáz éves jubileuma alkalmából az egész Egyház számára az árvák és a szülői szeretetet nélkülöző gyermekek védőszentjévé emelte.
...... ........... ..........


Ünnepét 1769-ben vették föl a római naptárba, július 20-ra. 1969-ben a halála napjára, február 8-ra tették át. az árvák és a szülői szeretetet nélkülöző gyermekek védőszentjévé emelte.
wojtyla.hu oldalon Link
Istenünk, irgalmasság Atyja, aki Emiliáni Szent Jeromosban atyát és oltalmazót adtál az árváknak, kérünk, az ő közbenjárására engedd, hogy híven őrizzük az istengyermekség lelkét, mely által a fiaidnak hívnak minket, és azok is vagyunk!

Katolikus válasz oldalon Link

Imalánc oldalon Link
...... ..............Emiliáni Szent Jeromos idézetek:
- Az a barátság, amely abbamaradt, sohasem volt igazi.
- Önmagunk nevelése olyan munka, melyet csak az hagy abba, aki nem igényes.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Miki Szent Pál és társai vértanúk
  2018-02-06 10:19:23, kedd
 
  Igenaptár oldalon Link

Katolikus sk oldalon Link
Hideyosi 1596 decemberében elfogatta a ferenceseket, s velük együtt három jezsuitát és tizenöt japán hívőt, akik a ferences harmadrend tagjai voltak. Meakóba gyűjtötték őket össze, s miután megkínozták, halálra ítélték őket. Az ítélet úgy szólt, hogy Nagasakiban kereszten fognak meghalni. Miután az ítéletet kimondták, mindegyiküket megcsonkították: levágták a bal fülüket, és hármasával kocsira kötözve körülhurcolták őket Meakóban, hogy a nép csúfolhassa a keresztényeket. Ezután elindították a huszonnégy halálraítéltet Nagasaki felé. Az út egy hónapig tartott és jelentős részét gyalog kellett megtenniük. Az uralkodó szándéka az volt, hogy amerre csak a menet elhalad, elrettentse a keresztényeket a hitüktől. Ám ennek éppen az ellenkezője történt: a vértanúságra kiválasztottak mindenütt erőt öntöttek a hívekbe, azok pedig, különféle módokon s ahogy csak lehetett, szolgálatukra voltak. E szolgáló keresztények közül ketten csatlakoztak is a rabokhoz, hogy mindig mellettük lehessenek, ezért a parancsnok egyszerűen besorolta őket a kivégzendők közé.
Február 5-én Nagasakiban, a kikötő előtti dombon az egész városnak szánt látványosság volt a kivégzés. Az áldozatokat keresztre kötözték, ők pedig a Te Deumot énekelve készültek a halálra, majd a keresztről buzdították a hívőket. A vértanúk között lévő gyermekek a Laudate pueri Dominum (Dicsérjétek gyermekek az Urat) kezdetű zsoltárt énekelték. Életüket két-két katona lándzsája oltotta ki, keresztben szúrták át mindegyikük szívét.
...... ...........Katolikus oldalon Link

Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, szentjeid erőssége, te vértanúidat, Miki Szent Pált és társait kereszthaláluk által hívtad meg az örök életre. Közbenjárásukra erősíts meg minket, hogy hitünk megvallásában mindhalálig kitartsunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
Miki Pál és társai lettek a Távol-Kelet első kanonizált szentjei. VIII. Orbán 1627. szeptember 14-én boldoggá, IX. Piusz 1862. június 8-án szentté avatta őket. Nagaszakiban emlékmű és múzeum őrzi emléküket. Vértanúságuk napja február 5., azonban Szent Ágota ünnepe miatt a következő napon, február 6-án ünnepeljük őket.

Hivatás.blogspot oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására mentsen
  2018-02-04 12:54:56, vasárnap
 
  Forrás: Facebook - katolikus oldal
...... ........


Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására mentsen és őrizzen meg téged az Úr a torokbajtól és minden bajtól. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. - Amen
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Pio atya szavai segíthetnek, ha szomorú vagy
  2018-02-01 19:36:26, csütörtök
 
  2018. február 1 A sötétség és a depresszió állapota nem légüres tér. Olyan tér, amelyet felismerések, megérzések töltenek be - melyeket átmenetileg képtelenek vagyunk meglátni.
.....


Maradj velem, Uram, mert szükségem van rá, hogy jelen legyél, hogy el ne feledjelek. Tudod, milyen könnyen elhanyagollak.
Maradj velem, Uram, mert gyenge vagyok, és szükségem van az erődre, hogy ne bukjam el olyan gyakran.
Maradj velem, Uram, mert te vagy az életem, és nélküled nincs bennem szenvedély.
Marad velem, Uram, mert te vagy világosságom, s nélküled sötétség borul rám.
Maradj velem, Uram, hogy megmutasd akaratodat.
Maradj velem, Uram, hogy halljam hangodat, és kövesselek téged.
Maradj velem, Uram, mert szeretnélek nagyon szeretni, és mindig a te társaságodban maradni.
Maradj velem, Uram, ha azt akarod, hogy hűséges legyek hozzád.
Maradj velem, Uram, mert akármilyen szegényes is a lelkem, azt szeretném, hogy téged vigasztaló hely legyen, a szeretet fészke. Ámen.

A cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Himnusz Szent Júdás és Szent Simon apostolokhoz
  2018-02-01 12:08:31, csütörtök
 
  ...... .......


Két szent apostol ünnepén
zengjen dicsérő énekünk,
közös kegy hívta őket el,
közös most dicsőségük is.

Simon, felgyújtott égi láng,
Krisztust követni késztetett,
s később mint választott követ
őt buzgó hévvel hirdeted.

Júdás, Simonhoz fűz a vér,
s Krisztushoz kapcsol hű szíved,
írásban oktatsz másokat,
szóban megvallod Mestered.

E két hű szív nem reszketett,
hogy vérét adja bűntelen,
tanúságuk hogy szent,
igaz, haláluk áldozat legyen.

Ó, fent tündöklő Csillagok,
hitünkben úgy segítsetek,
hogy győzve földi gátakon
törjünk az égi honba fel!

Örökkön áldjuk Istenünk:
Atyánk, Szülöttét s Lelküket,
mert menny üdvében minket is
örökre részesítenek. Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
12 apostol akiket Jézus választott ki
  2018-02-01 11:50:30, csütörtök
 
  Mintegy másfél éve történt, hogy Keresztelő János bemutatta Jézust, mint aki Isten Báránya. Azóta, hogy Jézus elkezdte a szolgálatát, több őszinte szívű férfi is a tanítványa lett.
...... ........


András, Simon Péter, János és talán Jakab (János testvére), valamint Fülöp és Bertalan (másik nevén Nátánael).
Jézus most arra készül, hogy kiválassza az apostolait. Ők a közvetlen munkatársai lesznek, és különleges képzést kapnak majd tőle. Mielőtt kiválasztaná őket, felmegy egy hegyre, talán valahol a Galileai-tenger közelében, nem messze Kapernaumtól. Az egész éjjelt imával tölti, alighanem azért, hogy áldást és bölcsességet kérjen Atyjától. Másnap magához hívja a tanítványait, és kiválasztja közülük a 12 apostolát
...... ............


A többi öt kiválasztott apostol pedig Júdás (vagy másik nevén Taddeus, ,,aki Jakab fia"), Kananei Simon, Tamás, Jakab, aki Alfeus fia és Iskariót Júdás (Máté 10:2-4; Lukács 6:16). Mátét is, akit az adószedő helyről hívott el.
Összesítve az apostolok nevei:
András, Simon Péter, János, Jakab,Fülöp, Bertalan, Júdás, Tamás

Tizenegy apostol Galilea vidékéről származik, ahol Jézus is felnőtt. Nátánael Kánából,
Fülöp, Péter és András pedig eredetileg Betsaida városából való. Később
Péter és András Kapernaumba költözik, ahol valószínűleg Máté is lakott.
Jakab és János szintén Kapernaumban vagy a környékén lakik, és halászatból élnek.
Úgy tűnik, egyedül Iskariót Júdás - aki majd elárulja Jézust - származik Júdeából.
Apostolok - kettőt közülük Simonnak, kettőt Jakabnak és kettőt Júdásnak hívnak
Simon Péternek van egy testvére, András, és Jakabnak (Zebedeus fiának) is, akit Jánosnak hívnak. Így már van segítség ahhoz, hogy nyolc apostolnak megjegyezzük a nevét. A további négy között van egy adószedő (Máté), egy, aki később kételkedik (Tamás), egy, akit egy fa alól hívtak el (Nátánael) és Nátánael barátja (Fülöp).

- Jézus később tizenkettőt kiválasztott tanítványai közül, hogy majd egykor apostolai, vagyis az ő tanításának hirdetői s egyházának vezetői legyenek. Jézus apostolai ezek voltak: Simon, aki Péternek neveztetett, és testvére András; János és bátyja, az öregebb Jakab; Fülöp és Bertalan; Máté, a vámos és Tamás; a fiatalabb Jakab és bátyja Júdás, kit Taddeusnak neveztek; végre Buzgó Simon és iskárióti Júdás, aki később elárulta.

...... ......Apostolok himnusza
Az égi udvar díszei,
örök Királyunk nagyjai,
kiket nekünk nevelt az Úr,
s apostolokként ránk hagyott,

ti, új ég, új föld Városa,
hol napként Bárányunk ragyog,
s ti drágagyöngyként fényletek,
mint tündöklő alapkövek.

Ezért hálásan ünnepel
az Egyház, Krisztus hitvese,
mely hirdetéstektől dicső,
s mert véretek szentelte meg.

Ha minden kor s idő letűnt,
és Megváltónk ítélni jön,
ti is nagy fényben ültök ott,
dicső főrangú férfiak.

Imáitokkal nyerjetek
nekünk oltalmat és erőt,
s mit földünkön vetettetek,
az égben hozzon bő magot.

Krisztusnak zeng örök dalunk,
ki Atyja hírvivőiként
küldött, s a Szentlélek tüzét
gyújtotta lángra bennetek. Amen
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Balázs ének videón
  2018-01-31 18:31:30, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Balázs püspök és vértanú 02.03
  2018-01-31 17:51:31, szerda
 
  Név: Blasius, latin eredetű jelentése ,,dadogó".
Ünnepe: Február 3.
Szent Balázs (születési ideje ismeretlen - meghalt 316. február 3-án) orvos és püspök volt az örmény Sivas városban (ma Törökországban fekszik). Életéről nagyon keveset tudni.
Eredetileg orvoslással foglalkozott nevéhez sok csodás beteggyógyítás fűződik
Attribútuma: Püspöki öltözetben, pásztorbottal egy fiúval Andráskereszt alakú gyertyákkal.
...... ........... ............


Patronátus: Orvosok, építőmunkások, kőművesek, szabók, takácsok, cipészek, kőfaragók gyertyaöntők tekintik égi pártfogójuknak. Ünnepét Rómában a 12. század óta ülik február 3-án.
- A Balázs-áldás könyörgése:
Szent Balázs püspök, és vértanú közbenjárása által szabadítson meg és őrizzen meg téged az Úr a torokbajtól és minden más betegségtől. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.
- Könyörgés Szent Balázs püspök közbenjárásáért:
Istenünk, aki Szent Balázs püspököt oltalmazó segítségül adtad népednek, kérünk, közbenjárására engedd, hogy földi életünkhöz egészséget és békét, örök életünkhöz pedig irgalmat nyerjünk Tőled!
Krisztus Urunk különféle adományokkal segíti Egyházát, hogy a természetfölötti hit megnövekedjék bennünk. Ajándékai áradását kérjük közös imával:
1. Adj, Urunk, új szenteket korunknak, akik közvetítik hozzánk irgalmas jóságodat.
2. Add meg, Urunk, a gyógyulás ajándékát a testi betegségben sínylődőknek.
3. Add, hogy a lélek egészségét is károsodás és törés nélkül őrizzük.
4. Add meg a hősiesség ajándékát, hogy a szent vértanúk nyomát követhessük.
5. Add, Urunk, hogy a szentek és vértanúk között kapjunk helyet az ítélet napján.
Urunk, Jézus Krisztus! Te megígérted, hogy a Benned hívőket jelek és csodák kísérik. Kérünk, Szent Balázs közbenjárására engedd megéreznünk ajándékozó jóságodat, és erősítsd testi-lelki egészségünket. Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké. Ámen
- Szent Balázs Ének
A Szent Balázs doktorunknak, hogy ma vagyon napja, többször is, hogy megérhessük, az Úristen adja! Kérjük ajándékát, a Szent áldomását, távoztassa mindnyájunknak torkunknak fájását!
- Szent Balázs püspök legendái:
Egy napon rémült anya sietett hozzá, mert fia egy torkán akadt halszálkától fuldokolt. A szent megáldotta a fiút (egy másik változat szerint eltávolította a szálkát) és így megmentette a haláltól.
Egy másik alkalommal, amikor a bíró elől visszakísérték cellájába, úgy segített egy asszonyon, hogy visszaadta sertését, amelyet farkas rabolt el. Az asszony hálából ajándékot hozott neki, húst, kenyeret és gyertyát. Balázs nem maradt adós: a gyertya-fölajánlás évenkénti megismétlését különleges áldásával kötötte össze.
- Agricola helytartó poroszlói is, aki 316 táján még folytatta Szebasztéban azt a keresztényüldözést, amelyet korábban még Licinius császár rendelt el. Az oroszlánokból, tigrisekből, medvékből és farkasokból álló derék testőrség nem tudott segíteni a remete püspökön, mert ő ellenállás nélkül engedte, hogy elfogják és Agricola bírói széke elé hurcolják.
Mivel Balázst nem tudták hittagadásra kényszeríteni, a szokásos megkorbácsolás után siralomházba került. Mint előbb barlangjában, a börtönben is sok segítséget kérő ember kereste föl. Rabságában sok-sok csodát tett, amelyekről a legendája beszél.
A helytartó először vízbefojtás általi halálra ítélte, de ezt túlélte.
A bölcs csodatévő akkor a következőt tette: a partra érve rövid áldást adott a számára halált jelentő tóra, aztán a vízen járva a tó közepéig sétált. Ott megfordult, és barátságosan fölszólította bíráit, hogy saját isteneikbe vetett hitük bizonyságául kövessék őt a vízen járva. Hatvanöt férfi elfogadta a kihívást, és mind a vízbe fulladt. Végül Balázs püspököt lefejezték.
****
Magyar kurír: Szent Balázs püspök és vértanú Link
Hallgasd meg népedet, Istenünk, amikor Szent Balázs püspök és vértanú pártfogásával könyörgünk hozzád. Add, hogy földi életünkben a te békédnek örvendjünk, és segítségeddel eljussunk az örök életre. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 117 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 378 db bejegyzés
e év: 833 db bejegyzés
Összes: 33161 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3094
  • e Hét: 24671
  • e Hónap: 116894
  • e Év: 309979
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.