Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Universiade - Magyarország-Japán 14:8
  2017-08-30 06:20:13, szerda
 
  Győzelemmel zártuk az Universiadét és ezzel a torna 5. helyén végzett a magyar férfi válogatott. (A lányok ezüstérmet szereztek, amihez gratulálunk!). A japánok legyőzése sima lett.

Link

Universiade - Nagy-Britannia-Magyarország 2:19

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A nemzetközi vízilabdában már közismert, hogy mennyire nehéz játszani a japán csapat ellen. Rendkívül nagy figyelmre, koncentrációra és taktikai felkészültségre van szükség, hogy a kellemetlen játékuk ne érvényesüljön. Fontosnak tartottuk ezt a mérkőzést, nagyon jól felkészültünk és öröm volt nézni, ahogy a fiúk megvalósították azt, amit elterveztünk. Mindezt úgy értük el,hogy Jansik Szilárd nem játszott a sérülése miatt és 16:5-ös kiállítási arány volt ellenünk a végén az eredményjelzőn. A csapat szinte hibátlanul játszott, 16 labdát szerzett és azt hiszem, bizonyította mindenki előtt, hogy egy megszokott és igazságos lebonyolításánál érmes helyen végzett volna, ez egészen biztos.

Az egyik delegátus képviselő feltette a kérdést, hogy miért nem jeleztük időben, ha láttuk ezt a hibát. Két héttel a játékok megkezdése előtt a szervezőknek írtunk, megemlítve ezt a problémát. Azt a választ kaptuk,hogy így van leírva és igy lesz. (Märcz Tamás arról beszél, hogy a megszokott FINA-lebonyolítási rendszerrel ellentétben ezen a tornán egy adott csoport első és második helyezettje már a negyedöntőben visszakapta egymást, így kerültünk szembe rövid időn belül újra a szerbekkel, akiktől kikaptunk - a szerk.)

Csak gratulálhatok a fiúknak, mert csak a nagyon erős szerb csapattól kaptunk ki. Számomra olyan, mintha ezek a fiúk itt érmesek lettek volna, úgy gondolom nem volt hiábavaló, hogy itt voltunk. Gratulálok a férfi csapat nevében a női csapatunk tegnap szerzett ezüstérméhez!


[kep]http://vlv.hu/upl_container/pic/2017/08/Pohl_3M5A0332_300.jpg[/kep

POHL ZOLTÁN a vlv-nek:[

- A csoportmérkőzések, azt gondolom, jól sikerültek, persze a szerbek elleni meccs kilóg a sorból, de ott is jól játszottunk három negyedig. Így magabiztosan mentünk tovább. A nyolcaddöntőben Dél-Korea ellen tudtunk olyan játékelemeket gyakorolni, amikkel már a negyeddöntőre készültünk.

Már az elején tudtuk, hogy itt visszakapjuk a szerbeket. Ez volt a torna legfontosabb része, mondhatjuk, hogy nekünk ez volt a döntő, itt dőlt el minden. Sajnos nem úgy kezdtünk, mint a korábbi találkozón. Gyorsan elléptek három góllal és nem bírtunk igazán felzárkózni. Megvoltak a lehetőségeink, de nem éltünk ezekkel. Az emberelőnyös helyzeteket nagyon rossz aranyban lőttük be és emellett könnyű gólokat ajándékoztunk nekik. Nagy volt a csalódottság, de összeszedtük magunkat, ahogy lehetett. Könnyedén vertük az angolokat, az ötödik helyért pedig az elég egyedi taktikát bevető japánok ellen sikerült nyernünk. Ezt fegyelmezett, türelmes játékkal és a fizikai erőfölényünket kihasználva sikerült elérnünk.

/b]

 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Universiade - Magyarország-Szerbia 7:9
  2017-08-25 15:13:14, péntek
 
  Sajnos !!!!!!

Nem lesz címvédés, a szerb csapat legyőzte válogatottunkat a tajpeji Universiade negyeddöntőjében.

[MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Azért jöttünk, hogy nyerjünk és nem hiszem, hogy más éremmel boldogok lettünk volna, mint az arany, épp ezért teljesen mindegy, hogy a lebonyolítás miatt már most kellett ezt a mérkőzést lejátszanunk. Talán lehetett volna döntő is ez, hiszen jó csapat a mienk is, de mégis azt mondom, a szerbek jobbak voltak nálunk. Határozottak voltak elöl, mindjárt a mérkőzés elején futni kellett az eredmény után. Sikerült ugyan megzavarni őket, amikor védekezést váltottunk, de nem voltunk elég veszélyesek elöl, azokat a helyzeteket, amiket megkaptunk - amiből nem volt sok - nem tudtuk jó százalékkal belőni.

Tudtuk, hogy legalább két-három góllal kell ma jobbnak lenni, hogy eggyel nyerhessünk mert a játékvezetésre nem számíthatunk, de sajnos eggyel sem voltunk ma jobbak, mint az ellenfelünk.

A meccshez krónikájához sajnos hozzá tartozik, hogy sajnos Jansik Szilárd nyaka a meccs végén megsérült. Ma még megvizsgálják, utána meglátjuk a továbbiakat.

Játszhatunk a másik negyeddöntő vesztesével, Nagy-Britanniával, akik egy olyan francia válogatottól kaptak ki, amely besétált az elődöntőbe komoly meccs nélkül, pedig ezen a tornán legalább hét csapat jobb náluk, csak még nem találkoztak egyikkel sem.
/b] 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
az Universiade Ról
  2017-08-24 08:20:33, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Universiade - Dél-Korea-Magyarország 2:18
  2017-08-23 07:46:19, szerda
 
 Az utánunk következő Tajvan-Szerbia meccs győztesével pénteken, magyar idő szerint 10.30-kor szállunk vízbe.
Ekkor dől el, hogy a legjobb négy között folytathatjuk-e vagy az 5-8. helyért játszunk tovább.
 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Egyetemi sport
  2017-08-22 18:17:27, kedd
 
  Tudni szeretnétek, Magyarország hányadik az éremtáblán jelenleg? 140 ország közül a 8.!

#hajramagyarok #SUTAIPEI2017 #egyetemisport #Universiade 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Sima győzelem
  2017-08-21 18:18:20, hétfő
 
  Sima győzelem az Universiade harmadik csoportmérkőzésén, ahol mind a négy FTC játékos szerzett gólt!

Magyarország-Dél-Afrika 24:5 (8:1, 4:2, 7:1, 5:1)
G.: Kovács P., Kovács G. 5-5, SEDLMAYER 4, Lőrincz, NÉMET T., Bundschuh, Gyárfás 2-2, POHL, JANSIK, ill. Evezard 2, Haralambusz, Simpson, Neill

Ezzel Magyarország csoportjának második helyén végez és legközelebb a nyolcaddöntőben száll vízbe, szerdán, várhatóan 6.40-kor
 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Universiade - Magyarország-Szerbia 4:8
  2017-08-20 12:02:44, vasárnap
 
  Kikaptunk a szerbektől a csoportrangadón a tajpeji Universiadén. A visszavágásra meglesz a lehetőség - a legjobb négy közé jutásért küzdünk majd meg velük ismét, a negyeddöntőben."A védekezést dicséri hogy három és fél negyedig csak ötméteresből, fórból és kettős emberelőnyből tudtak gólt lőni"

aztán lyukat lőttek a védelembe egymás után 3 gól ,és a mieink kihagytak két 5 m.-est !
 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Az Universiadé megnyitója
  2017-08-19 15:38:29, szombat
 
 

AZÉRT IGEN FELEMELŐ ÉRZÉS LÁTNI BEVONULNI A MAGYAR SPORTOLÓKAT, HOGY
KÖZTÜK OTT VAN AZ EGYIK UNOKÁM !!!!!!!


Link


 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Felvonták a magyar zászlót a taipei Universiade faluban
  2017-08-18 17:34:08, péntek
 
  Mindegy, hogy csapatban vagy egyénileg vagy nyertes, de ahhoz, hogy győzedelmeskedj, a maximumot kell hoznod.
Bud Spencer

Felvonták a magyar zászlót a taipei Universiade faluban

Universiade hírek ¬ A magyar csapat nagyobb része már megérkezett a taipei Universiade faluba, ahol népzenével és tánccal egybekötött ünnepélyes keretek között, öt másik ország zászlajával együtt felvonták a magyar lobogót. Prof. Dr. Kiss Ádám, a magyar csapat delegációvezetője az Universiade falu polgármesterével adták át egymásnak az ilyenkor szokásos ajándékokat az Universiade kabalaállata, a formózai fekete medve jelenlétében. Gyurta Dániel olimpiai bajnok, a MEFS elnökségi tagja, aki tegnap érkezett Taipeibe, a magyar Universiade Csapat nagyköveteként köszöntötte a sportolókat:

,,Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek veletek, a magyar csapattal Taipeiben, és szurkolhatok mind a 140 sportolónak, közöttük a testvéremnek, Gyurta Gergelynek is. Fontosnak tartom, hogy az egyetemi tanulmányok, az elme kiválóságának és a világszínvonalú sporteredményeknek együttes ünnepén, az Universiadén meg tudjuk mutatni, hogy nem véletlenül van Magyarország a nyári Universiadék ranglistáján a 11. helyen a világon! Nagyon erős a mezőny, így nagyon oda kell tennetek magatokat! Sok sikert kívánok mindenkinek!"

A mai 0. napon egyébként már megkezdődtek a vízilabda csoportmérkőzések. A női válogatott helyi idő szerint 10.20-kor Japán ellen kezdett, ahol a magyar válogatott 17:6-ra fölényesen győzedelmeskedett. Bíró Attila szövetségi kapitány kiemelte Szilágyi Dorka teljesítményét, aki öt góllal járult hozzá a győzelemhez. További góllövők: Kövesdi Lilián és Rebeka Palkes 3, Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta 2, Garda Krisztina,Leimeter Dóra 1)

Délután a férfi vízilabda válogatott is vízbe ugrott, és ugyancsak kiváló teljesítménnyel, 17:3-ra verte Kanadát. Marz Tamás szövetségi kapitány kiemelte Jantsik Szilárd teljesítményét, aki a legtöbb gólt, szám szerint négyet szerzett. Vasárnap a férfiak rangadót játszanak Szerbiával, a nők Nagy-Britannia ellen folytathatják a küzdelmeket.

Az Universiade hivatalos megnyitójára holnap este kerül sor.


 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
Férfi pólósaink kapujának közelébe sem jutottak
  2017-08-18 13:23:22, péntek
 
  A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a pénteki nyitónapon összesen több mint 27 percen keresztül nem kapott gólt Kanadától, ráadásul mindössze hat kapura lövést engedélyezett riválisának.

A férfiválogatott két nap múlva a szerbekkel találkozik.

férfi vízilabda, csoportmérkőzés:
Magyarország-Kanada 17-3 (4-1, 5-0, 4-0, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Jansik Sz. 4, Gyárfás, Angyal, Sedlmayer 3-3, Lőrincz 2, Kovács Ge., Bundschuh 1-1


A védekezésünk szuper volt az elejétől kezdve.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csapatunk legközelebb vasárnap, magyar idő szerint 9.40-kor száll vízbe, az ellenfél Szerbia lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Universiadé  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9140 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 143
  • e Hét: 1836
  • e Hónap: 4079
  • e Év: 10267
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.