Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
Tegyétek meg, amit Jézus mond! – Papszentelés Máriapóc
  2018-06-13 22:04:25, szerda
 
  2018. június 13. szerda 11:38
Első alkalommal szentelt papot Szocska A. Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyéspüspök. Aranyics Arnold, aki a június 10-én Máriapócson bemutatott Szent Liturgia keretében lett a Nyíregyházi Egyházmegye papja, Penészlekre kapta első kinevezését püspökétől.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A családoknál felragyogó rózsafüzérek
  2018-06-12 17:04:22, kedd
 
  Felragyogó és világító rózsafüzér
...... ............


Héctor Sabatino Cardelli, a Bue-nos Aires tartományban fekvő San Nicolás de los Arroyos-i egyház-megye püspöke a május 22-i szent-misén, zarándokok sokasága előtt jelentette be a püspöki jóváhagyást a San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője kegyhelye. Cardelli püspök 1990 óta követi figyelemmel és vizsgálja a helyi Mária-jelenéseket. ,,Tizenkét éve vagyok itt lelkipásztor, és hittel és felelősséggel követtem nyomon kezdettől a Máriával kapcsolatos eseteket. Úgy döntöttem, elismerem azok hitelességét - jelentette ki az argentin főpásztor. - Elismerem az események természetfölötti voltát; azokét az eseménye-két, melyekkel Isten az ő szeretett leányán, Jézus az ő legszentebb édesanyján, a Szentlélek az ő szeretett jegyesén keresztül szeretetteljesen ki akarta nyilvánítani magát egyházmegyénkben." A jelenések azután kezdődtek, hogy San Nicolás de los Arroyosban több családnál ,,felragyogtak" a rózsafüzérek. Egy helyi asszony, Gladys Quiroga de Motta látván ezeket a rendkívüli jelenségeket, fokozottabban kezdte imádkozni a rózsafüzért. A Szűzanya 1983. szeptember 25-én megjelent neki, karjában a gyermek Jézussal. Kék palástos, fátylas alakját ragyogó fény övezte.
Herminia Gladys Quiroga de Motta 1937. július 1-jén született szegény családban. A kórházban annyira bizonytalan életesélyeket jósoltak neki, hogy a helyi kápolnában 4-én meg is keresztelték. Jelenleg két férjezett lánya van és öt unokája, őt magát azonban ritkán látni nyilvánosan.
A mindössze négy osztályt végzett asszonynak, nem voltak szentírási vagy teológiai ismeretei. Épp ezért a Szűzanya többször is bibliai szakaszokra hívta fel a figyelmét, máskor pedig - egy hónappal az első jelenés után - egy fehér rózsafüzért adott neki, és azt mondta: ,,Vedd ezt a rózsafüzért a kezemből és tartsd mindig magadnál!"
Szűz Mária arra is kérte Gladyst, keressen meg egy bizonyos Mária-szobrot, melyet egy pápa is megáldott, és amely elfeledve nyugszik egy templomban. 1983. november 27-én, a Szűzanya utasításait követve, Gladys megtalálta a szobrot a székesegyház harangtornyában - a gyermek Jézust a karjaiban tartó Istenszülő rendkívüli módon hasonlított a jelenésben látott Máriára. A szobrot valóban megáldotta pápa, mégpedig XIII. Leó; Rómából érkezett Argentínába.

- Szűz Mária-jelenések - Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhely
  2018-06-12 16:52:48, kedd
 
  Ma ma Argentína egyik legnépszerűbb búcsújáró helye
A San Nicolás-i Rózsafüzér Királynője-kegyhely néhány évtizede jött létre: a kultusz alapjául szolgáló Mária-jelenések 1983-ban kezdődtek A jelenések azután történtek, hogy San Nicolásban számos családnál világítani kezdtek a rózsafüzérek. 1983. szeptember 25-én Szűz Mária arra kért egy helyi asszonyt, hogy keressen meg egy Mária-szobrot, melyet korábban a pápa megáldott, azóta viszont elfeledkeztek róla, és egy félreeső helyre került. A jelenésre kísértetiesen hasonlító szobrot a San Nicolás-i székesegyház harangtornyában lelték meg. évente több ezren keresik fel gyalogosan, lóháton, motorkerékpárral az ország különböző településeiről. A legtöbb zarándok szeptember 25-e körül érkezik

- Hitelesnek ismerték el a San Nicolás-i Mária-jelenéseket Argentínában.
Buenos Aires tartományban május 22-én jelentették be: Héctor Cardelli püspök elismerte a helyi Mária-jelenések hitelességét.
Több csodás gyógyulásról számoltak be a jelenésekkel összefüggésben, köztük egy kisfiú esetéről, aki agydaganatból gyógyult ki. Gladys Quiroga de Motta 68 alkalommal látta Jézust, akitől szintén üzeneteket kapott..
A jelenések azután kezdődtek, hogy San Nicolás de los Arroyosban több családnál ,,felragyogtak" a rózsafüzérek. Egy helyi asszony, Gladys Quiroga de Motta látván ezeket imádkozni kezdett a Szűzanyához, aki meg is jelent neki 1983. szeptember 25-én, karjában a gyermek Jézussal. Kék palástos, fátylas alakját ragyogó fény övezte.
Szűz Mária arra is kérte Gladyst, keressen meg egy bizonyos Mária-szobrot, melyet egy pápa is megáldott, és amely elfeledve nyugszik egy templomban. 1983. november 27-én, a Szűzanya utasításait követve, Gladys megtalálta a szobrot a székesegyház harangtornyában - a gyermek Jézust a karjaiban tartó Istenszülő rendkívüli módon hasonlított a jelenésben látott Máriára. A szobrot valóban megáldotta pápa, mégpedig XIII. Leó; Rómából érkezett Argentínába.
...... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Nem hagy nyugodni az én Krisztusom
  2018-06-08 23:14:13, péntek
 
  A Katolikus Szeretetszolgálat szentkúti zarándoklata
2018. június 8. péntek 18:33
A Katolikus Szeretetszolgálat idős otthonainak dolgozói és lakói évről évre közösen vesznek részt Mátraverebély-Szentkúton a Jézus Szíve-zarándoklaton. Az idei zarándoklatot június 8-án, pénteken tartották. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi megyéspüspök volt

Bővebben .Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A Rábaközi Boldogasszony kegyképének búcsúját ünnepelték ...
  2018-05-31 09:49:54, csütörtök
 
  A Rábaközi Boldogasszony kegyképének búcsúját ünnepelték Csornán
A Csornai Premontrei Apátság egyik kiemelkedő hagyománya a Rábaközi Boldogasszony kegyképének búcsúja. A minden év májusának utolsó vasárnapján megtartott búcsút idén május 27-én ünnepelték a csornai Nagyboldogasszony premontrei templomban.
Az ünnep kiemelt szerepét jelzi, hogy kilenceddel készül rá a közösség: a májusi litániák keretében kilenc napon át kérik a Szűzanya közbenjárását a premontrei közösségért és a rájuk bízottakért. Ez a nap nem csupán a csornai szerzetesek és az apátsági templomba rendszeresen járó hívők ünnepe, több helyről is jönnek zarándokok - többek között biciklivel, gyalog és busszal - az egész Rábaközből.
A szentmise főcelebránsa és szónoka idén Sárai-Szabó Kelemen győri bencés perjel volt, aki a szentbeszédében Ferenc pápa buzdítása nyomán kiemelte, a Szűzanya hathatós segítségünk a bajokban. Biztatta a zarándoklat résztvevőit, hogy nyugodtan bízzák életük ,,csomóit" a Szűzanya minden nehézséget kioldó szeretetére
...... ........... ........... .....


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
szentmisét mutattak be a Veszprém megyei Monostorapáti
  2018-05-31 09:45:04, csütörtök
 
  Május 21-én, pünkösdhétfőn, Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján szabadtéri szentmisét mutattak be a Veszprém megyei Monostorapáti keleti határában, az Eger-patak völgyében, az egykori Almád település Boldogságos Szűz Mária és Mindenszentek bencés monostorának romjainál.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Máriaremetére zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye ..
  2018-05-29 19:23:04, kedd
 
  Május 27-én, Szentháromság vasárnapján 91. alkalommal zarándokoltak a Székesfehérvári Egyházmegye hívei Máriaremetére, hogy a Szűzanya közbenjárását kérjék önmagukért, szeretteikért és a magyar nemzetért.
.........


A búcsúi szentmise főcelebránsa és szónoka - Spányi Antal megyéspüspök távollétében - Ugrits Tamás pasztorális helynök volt, aki a liturgia elején köszöntötte Esterházy László esperes-plébánost és a zarándokokat.
,,Jó Máriára figyelni, aki kegyelemmel teljes imádsággal, anyai közbenjárásával segít keresztény életünk útján. Azt kérte tőlünk, hogy Fiára figyeljünk, és tegyünk meg mindent, amit ő mond nekünk" - emlékeztetett Ugrits Tamás.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Lenyűgöző templommaradvány rejtőzik - Dombostanya
  2018-05-29 19:19:13, kedd
 
  ........


Debrecen-Dombostanya mellett, a tágas ősgyepen lenyűgöző templommaradvány rejtőzik.
A leírások szerint Dombos a középkorban is lakott volt, s az eredeti falu neve (Parlag) a 15-16. századi Szabolcs vármegye egyik legvagyonosabb családjának tulajdonítható.
Az első, okleveles említése 1323-ból származik; elnéptelenedését a tatárok és a törökök hadjáratai okozták. A kezdetekkor (az 1200-as években) még román stílusú volt a temploma. Ezt a XIV. század elején építették át gótikussá, és harangtoronnyal is ellátták. A kegyúri templom hajójában kriptát is kialakítottak, amelynek maradványait 1908-ban és 1985-ben tárták fel, 1993 óta pedig a Rácz Zoltán tervezte organikus emlékmű is hozzátartozik. Az Árpád-kori templomrom látványa messziről is hívogatja a túrázókat és az elcsendesedni vágyókat.

A torony rendeltetése, hogy jól láthatóvá tegye a templomot, mint a Szentírásban is megtalálható hegyre épült várost, amelyet nem lehet elrejteni. A Krisztus-hívők közösségének sajátossága, hogy jelként vannak jelen a világban. A keresztények az evangélium befogadásának köszönhetően megváltozott életüket ne rejtsék el, hanem tegyék mások számára is láthatóvá, úgy, mint ahogy láthatóvá válik a templom a torony által.
A toronyban harangok laknak, e kifejezés pedig onnan ered, hogy hitbeli elődeink a harangokat eleven valóságnak tartották, miszerint a harangok az élőket hívják, a halottakat pedig megsiratják. Zoltán atya hozzátette, a harangok nem pusztán kulturális értéket képviselnek, hanem megszólaltatásuk olyan, mint Isten evangéliuma hirdetésének harangja.

,,Szeretem az Egyházam" mottóval Krakomperger Zoltán plébános vezetésével május 26-án a debreceni Szent Anna-székesegyháztól 25 kilométeres kerékpártúra indult a Dombostanyán található Árpád-kori templomromhoz.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szent képek Budakeszi - Makkos Mária kegyhely
  2018-05-27 13:49:08, vasárnap
 
  Makkos Mária kegytemplom elött - Fogolykiváltó Boldogasszony búcsújáróhelye.
...... ........... ........... ......


Makkos Mária kegytemplom szószék
...... ........... ......


Makkos Mária kegytemplom festmény
...... ........... .....


Makkos Mária kegytemplom oltára - Boldog gyógyító Szűz - A templomban elhelyezték a tölgyfa törzsét és a kegy képet.
...... .................... ........... .....


1731-ben egy Traub János nevű legény a budakeszi határában fekvő szőlőkbe igyekezett. Egy útszéli tölgyfánál a szenvedő Krisztus arca jelent meg előtte.
Traub később beteg lett. Csodás gyógyulása után egy Falconeri nevű olasz származású budai festőtől olajfestményt vásárolt, mely a Gyermekét tápláló Szűzanyát ábrázolta.
A képet az említett tölgyfára függesztette.
...... ........... ........


 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Andrea Bocelli Fatimában: Itt minden lélegzetvétel imádság
  2018-05-23 21:23:21, szerda
 
  2018. május 23. szerda 19:57
Andrea Bocelli múlt héten Fatimában járt, hogy énekével hozzájáruljon a portugáliai kegyhely jubileumi ünnepségsorozatához, amely a Mária-jelenések századik évfordulóján, tavaly vette kezdetét. A híres olasz tenor a személyes imádságra is időt szakított.
A kegyhely is kitett Facebook-oldalára egy képet Bocelliről, amint térden csúszva imádkozik. Úgy, ahogy a hívők a kegyhelyeken világszerte megmutatják odaadásukat és áldozatos lelkületüket Istennek
Az énekes Facebook-oldalán gyönyörűen szól a Szűzanya és a kegyhely szerepéről: ,,Minden anyában ő beszél, minden anyaméh, amely életet ad, az ő megtestesülése, földi megjelenése.
Mária az egyetlen út, hogy megérkezzünk az Atyához - ő a mi égi közvetítő és vigasztaló Anyánk.
Vannak helyek, mint a fatimai Rózsafüzér Királynője kegyhely, ahol a levegő Vele van átitatva, olyannyira, hogy minden lélegzetvétel imádsággá válik."
Fotó: Andrea Bocelli
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 42 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 272 db bejegyzés
e év: 2348 db bejegyzés
Összes: 34665 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1881
  • e Hét: 1881
  • e Hónap: 95049
  • e Év: 998958
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.