Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hívd be, és kezdődhet a beszélgetés!
  2016-11-15 19:04:49, kedd
 
  Hívd be Istent - 2016 november 15


Mikor behívjuk Istent a mi világunkba, ő bejön. Ajándékot is hoz a házigazdának: örömöt, türelmet, rugalmasságot. Jönnek még szorongások, de nem ragadnak le itt. Megérint a félelem, aztán elsuhan. A bánat rászáll az ablakra, de az imádság kendője letörli.

Az Ördög még mindig küld egy-egy maréknyi bánkódást, de én megfordulok, s már oda is adtam Krisztusnak. Küzdelmek is érkeznek bizonyára. De érkezik Isten is. Az imádság nem csak a kegyesek kiváltsága, nem csak néhány kiválasztott művészete. Az imádság egyszerűen szívből jövő beszélgetés Isten és az ő gyermeke között.
Barátom, ő veled is akar beszélgetni. Most, ahogy ezt olvasod, kopogtat az ajtón. Nyisd ki neki. Hívd be, és kezdődhet a beszélgetés!

Max Lucado

Link

Fordította: Csiszár Mária

 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Amikor nem értjük Istent
  2016-08-16 21:26:20, kedd
 
  Jézus él!

József imája

Amikor nem értjük Istent

József pedig... úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki...(Máté1,24)

Nem tudjuk, mi történt Józseffel. Szerepe az első felvonásban annyira létfontosságú, hogy elvárnánk, hogy a dráma hátralévő részében is találkozzunk vele.

Azonban a tizenkét éves Jézus templomi látogatása kapcsán tett rövid utalást leszámítva, nem tesz róla említést a Biblia. Élete hátralevő részével kapcsolatban csak találgathatunk, és magunkra maradunk a kérdéseinkkel.

Az első kérdésem Betlehemmel kapcsolatban lenne. Tudni szeretném, mi járt József fejében azon az éjszakán. Imádkozott? Vajon mit mondhatott?

"Nem így terveztem, Istenem. Egyáltalán nem. A gyermekem istállóban születik? Nem így képzeltem. Azt gondoltam ott lesz az egész család. Ott lesznek a nagymamák. A szomszédok az ajtó előtt toporognak, a barátok, pedig az oldalamon. Úgy gondoltam, hogy a kisded sírása betölti majd a házat. Vállba veregetnek. Hangos nevetés. Ünneplés.

Én így képzeltem.

De most, nézd, mi van. Egy legelőn vagyunk. Ki fog ünnepelni velünk? A csillagok?

Ez így nincs rendben. Milyen egy férj vagyok én? Nem tudok gondoskodni a feleségemről. Még egy bábát sem sikerült kerítenem neki. Fájdalmának egyedüli tanúi a csillagok.

Valamit elmulasztottam, vagy rosszul csináltam?

Amikor az angyalt küldted, aki a születendő gyermekről beszélt - hát... nem így képzeltem. Elképzeltem a jeruzsálemi templomot, a papokat, és az embereket, akik összegyűlnek, hogy tanúi legyenek a nagy eseménynek. Parádé. Ünnepi lakoma. Mégis csak a Messiásról van szó!

Vagy ha már nem Jeruzsálem, akkor esetleg Názáret? Názáret nem lett volna jobb? Legalább ott van a házam és a vállalkozásom. De itt? Mim van nekem itt? Egy kimerült öszvér, egy adag tűzifa és egy lábas forró víz. Én nem így akartam! Nem így akartam, hogy a fiam...

Bocsánat. Megint elfelejtettem. Ő nem az én fiam. A Tiéd...

A gyermek a Tiéd. A terv a Tiéd. Az ötlet a Tiéd.

Mégis, olyan nehéz, Istenem... Ács vagyok. Összerakok dolgokat. Lekerekítem az éleket. Kétszer mérek, mielőtt egyszer vágnék. A meglepetések nem jó barátai az építőnek. Szeretem ismerni a tervet. Szeretem látni a tervet, mielőtt nekikezdek.

De most nem én vagyok az építő, nem igaz? Ezúttal szerszám vagyok. Egy szerszám a Te kezedben. Tiéd a projekt, nem az enyém.

Fura, hogy kétségbe vonlak. Bocsáss meg a küszködésemért. A bizalom nem könnyű nekem. De soha sem mondtad, hogy könnyű lesz, igaz?

Még egy utolsó dolog, Istenem. Már küldtél egy angyalt. Esetleg nem lehetne, hogy küldesz megint egyet? Vagy ha nem angyalt, akkor legalább egy embert. Senkit sem ismerek errefelé, és jól jönne valami társaság. Talán a fogadós, vagy egy utazó? Még egy pásztor is jó lenne."

Vajon József mondott valaha ilyen imát? Talán igen. Talán nem.

Te azonban talán már mondtál.

Te talán voltál már olyan helyzetben, mint József. Ott álltál aközött, amit Isten mond, és aközött, amit a józanész mond. Megtetted, amit Isten mondott neked, és most azon tűnődsz, tényleg Ő volt e egyáltalán, aki szólt hozzád. Belemerengtél a kétség fekete éjszakájába. És olyasfajta kérdéseket tettél fel, mint József.

Megkérdezted, vajon még mindig a jó úton vagy-e. Megkérdezted, vajon balra kellett volna-e fordulni ott, ahol te jobbra fordultál. És megkérdezted, vajon van-e egyáltalán valamiféle terv a sok rossz történés mögött. A dolgok nem úgy alakultak, ahogyan képzelted.

Mindannyian tudjuk, mit jelent fény után kutatni az éjszakában. Nem feltétlenül kint a mezőn egy istállóban, hanem talán a sürgősségi osztályon. Az útszélen. A temetőben. Feltettük a kérdéseinket. Megkérdőjeleztük Isten tervét. Közben azon tűnődtünk, Isten mit miért tesz.

Nem a betlehemi égbolt az első, ami egy összezavarodott vándor kétségbeesett eszmefuttatásának fültanúja volt. Ha ugyanazokat a kérdéseket teszed fel, amiket József, hadd biztassalak arra, hogy tedd is meg ugyanazt, mint József. Engedelmeskedj. Engedelmeskedett az angyal szavának. Engedelmeskedett, amikor Isten küldte.

Engedelmeskedett Istennek.

Engedelmeskedett, amikor tiszta volt az égbolt.

Engedelmeskedett, amikor sötét volt az égbolt.

Nem hagyta, hogy a benne lévő zűrzavar engedelmessége útjába álljon. Nem tudott mindent, de mindent megtett, amit tudott. Bezárta a boltját, felpakolta a családját, és egy másik országba költözött. Miért? Mert Isten azt mondta, hogy ezt tegye.

Józsefhez hasonlóan, te sem látod az egész képet. Józsefhez hasonlóan, a te feladatod is az, hogy meglásd amint Jézus eljön a te világodba. És Józsefhez hasonlóan, két lehetőséged van: engedelmeskedsz vagy nem. Mivel József engedelmeskedett, Isten arra használta őt, hogy megváltoztassa a világot.

Isten ma is Józsefeket keres. Olyan férfiakat és nőket, akik hiszik, hogy Isten nem adta fel ezzel a világgal kapcsolatban. Olyan mindennapi embereket keres, akik egy nem mindennapi Istent szolgálnak.

Lehet, hogy Isten nem válaszolta meg József minden kérdését. Azonban a legfontosabb kérdését megválaszolta. "Istenem, még mindig itt vagy velem?" Az Isten-gyermek felsírt, és megjött a válasz.

"Igen. Igen, József. Itt vagyok veled."

Nagyon sok kérdés van, amire nem fogunk választ kapni, mindaddig, amíg haza nem érkezünk. De van egy kérdés, amit sohasem szükséges megkérdeznünk. Vajon Isten törődik velünk? Vajon számítunk Neki? Még mindig szereti a gyermekeit?

Az istállóban született kisded csöppnyi arcán keresztül azt mondja, hogy igen.

Igen, a bűneid megbocsáttattak.

Igen, a neved fel van írva a mennyben.

Igen, a halál legyőzetett.

És igen, Isten belépett a világodba.

Immánuel. Velünk az Isten.


Max Lucado
 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Ha Istennek lenne hűtőszekrénye
  2016-07-29 09:34:06, péntek
 
  "Ha Istennek lenne hűtőszekrénye, a fényképed rajta lenne. Ha lenne pénztárcája, a fotód benne lenne.
Minden tavasszal virágokat küld neked és egy napfelkeltét minden reggel. Ha bármikor beszélni akarsz vele, Ő rád figyel.
A világegyetem bármelyik részét választhatta volna lakhelyéül, és Ő a szívedet választotta. Na és a karácsonyi ajándékod, egyenesen Betlehemből?
Kedves barátom, be kell látnod: teljesen odavan érted! Az utolsó dolog, ami felől aggódnod kell az, hogy nyűg vagy Isten számára."

(Max Lucado)
 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Hiszel, vagy félsz?
  2016-07-13 00:18:08, szerda
 
 
Link"Számít az, hogy Isten megtartja-e az ígéreteit?
Számít-e bárhol, hogy hűséges az Isten? Amikor a gyermeked lélegeztetőn van, igen, számít. Amikor rohansz a vészkijárat felé, igen, számít. Amikor döntened kell, hogyan viszonyulsz legszörnyűbb rémálmodhoz, választhatsz. Hiszel, vagy félsz. Isten célja szerint, vagy véletlenül alakul a történelem? Van Isten, aki mindent tud és törődik velünk, vagy Isten nem létezik?
Döntenünk kell, mindnyájunknak. Válaszd azt, hogy bízol Isten ígéreteiben. Válaszd, hogy hiszel abban, hogy Isten valami jót készít elő, még akkor is, ha minden rossznak látszik. Válaszd azt, hogy hiszel, mert Isten hűséges!"


Max Lucado

Köszönet a fordításért Csiszár Máriának

 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Fenntartson, vagy megvédjen
  2016-05-17 15:09:37, kedd
 
  "Azt hiszem, ugyanazt a hibát szoktuk elkövetni, amit a hajdani wales-i asszony. Egy eldugott faluban élt sok-sok évvel ezelőtt, és nem sajnált pénzt és fáradságot, hogy beköttesse házába a villanyáramot. Hetekkel a bekötés után a cégnél felfigyeltek rá, hogy alig fogyaszt valamit. Kiszállt hozzá egy leolvasó, és megkérdezte, van-e valami probléma.
,,Nem, dehogy - válaszolta az asszony.
- Nagyon meg vagyunk elégedve.
Minden este felkapcsoljuk a villanyt, hogy a fényénél könnyebben meg tudjuk gyújtani a lámpákat."


Hajlamosak vagyunk hasonlóképpen eljárni: a Szentlelket arra tartjuk, hogy megvédjen minket, nem arra, hogy fenntartson. Hozzáfordulunk, mikor nekiindulunk, de aztán saját erőnkből folytatjuk. A Szentírás sürget, hogy ,,éljünk a Lélek szerint" (Gal 5,25). Ő vezet és irányít, mi engedelmeskedünk és követjük. Csatlakozzunk az áramra, kapcsoljuk be, és hagyjuk is úgy."

Max Lucado

Link

 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Nincs apró betűs rész
  2014-03-16 17:55:18, vasárnap
 
 
Tudom, miért vagyunk fáradtak. Jobban kellene bíznunk Isten kegyelmében.Link

Kövessük a chilei bányászok példáját. A 700 méterrel a föld alatt rekedt 33 férfi reménytelennek látszó helyzetbe került. A főalagút beomlott, elzárva ezzel a menekülés útját, túlélő módba kényszerítve a bányászokat. Két hónapig imádkoztak, hogy valaki megmentse őket.

2010. október 13-án örömujjongásban törtek ki a férfiak: elkezdődött a megmentésük. Bíztak megmentőikben és egyikük sem akarta függetleníteni magát, mondván: "Én egyedül is ki tudok menni. Csak adjanak egy új fúrót." Elég sokáig bámulták a "kősírt" ahhoz, hogy egyöntetűen kimondják: "Segítségre van szükségünk. Szükségünk van valakire, aki behatol ebbe a világba, és kihúz minket innen." És amikor a mentőkapszula megérkezett, belemásztak.

Miért olyan nehéz számunkra, hogy ugyanezt tegyük?

Könnyebbnek találjuk, hogy a feltámadás csodáját elhiggyük, mint a kegyelem csodáját. Annyira félünk, hogy a tökéletesség látszatát keltjük, azt gondolván, így legalább a menny kevésbé csalódott miattunk, mint mi magunk. És az eredmény? A legkimerültebb emberek a világon.

A saját erőlködésünk semmi mást nem garantál, mint kimerültséget. Lelkünket kitéve megpróbáljuk Isten tetszését elnyerni, pirospontokat gyűjteni, és ha valaki megkérdőjelezi a teljesítményünket, megorrolunk rá.

De elég ebből! "Isten kegyelmével erősítsétek meg a szíveteket, ne ... szabályok betartásával" (Zsidók 13:9, EF). Jézus nem azt mondja: "Gyertek hozzám mind, akik tökéletesek és bűntelenek vagytok." Épp ellenkezőleg: "Jöjjetek közel hozzám mind, akik belefáradtatok súlyos terheitek cipelésébe! Nálam megnyugvást találtok" (Máté 11:28, EF).

Nincs apró betűs rész. Isten ígéretének nincsenek rejtett buktatói. Hadd működjön hát a kegyelem! Nincs többé teljesítmény-kényszer, hogy elnyerd Isten szeretetét, elfogadását, hiszen az már a tiéd! Nyújtózz el Isten kegyelmének a függőágyában.

Most már nyugodtan megpihenhetsz.Link
 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Az ember megteremtése előtt már élt a kegyelem
  2014-02-03 19:56:30, hétfő
 
  Nem szabad úgy tekintenünk a kegyelemre, mint a törvény bukása után megjelent gondoskodásra. Isten még a törvény megjelenése előtt felajánlotta a kegyelmet. Sőt, az ember megteremtése előtt már élt a kegyelem!

"Tudván, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén. Ő ugyanis a világ teremtése előtt kiválasztott, de az idők végén jelent meg tiértetek" (1 Péter 1:18-20).
Link

Miért ajánlotta fel Isten a kegyelmet akkor, amikor még nem is volt szükségünk rá? Örülök, hogy megkérdezted. Hadd meséljek el egy történetet a fiatalkoromból. Kaptam édesapámtól egy bankkártyát. Hónapokig nem volt szükségem rá. De amikor szükségem lett rá, akkor aztán igazán szükségem volt rá. Meg akartam látogatni egy barátomat, egy másik egyetemi városban. Igazából, a barát egy barátnő volt egy másik városban, hat órányira tőlem. Hirtelen felindulásból úgy döntöttem, kihagyom a pénteki napot az egyetemen, és útnak indultam. Nem voltam benne biztos, hogy a szüleim elengednének-e, így inkább meg sem kérdeztem őket. Annyira siettem, hogy elfelejtettem elvinni magammal a pénztárcámat. Pénz és a szüleim tudta nélkül vágtam neki az útnak.

Minden jól ment egészeen addig, amíg a hazafeléúton neki nem mentem egy autónak. A koccanás után, valahogy sikerült eldöcögni a legközelebbi benzinkútig, ahonnan felhívtam édesapámat. Ami azt illeti, nem volt dicsekednivalóm. A tudta nélkül mentem el, egy fillér nélkül, és összetörtem az autóját.

Hosszú szünet után így szólt: "Ilyen dolgok megesnek az emberrel. Ezért adtam neked a bankkártyát. Remélem, tanultál ebből a dologból." Hogy tanultam-e belőle? Hát persze! Megtanultam, hogy édesapám megbocsátása megelőzte a bukásomat. Még azelőtt, nekem adta a kártyát, hogy szükségem lett volna rá. Már akkor gondoskodott rólam, mielőtt elkövettem volna a baklövésemet.

Ugye, nem szükséges mondanom, hogy Isten ugyanezt tette? Ne érts félre, apám nem akarta, hogy összetörjem az autót, és nem azért adta a pénzt, hogy összetörjem az autót. De ismerte a fiát. És tudta, hogy egy napon szüksége lesz majd a kegyelemre.

Isten nem akarja, hogy vétkezzünk. Nem azért adja nekünk a kegyelmét, hogy vétkezzünk. De ismeri a gyerekeit. "Ő formálta mindnyájuk szívét, ismeri minden tettüket" (Zsoltárok 33:15). ,,Hiszen tudja, hogyan formált" (Zsoltárok 103:14). És tudta, hogy egy napon szükségünk lesz a kegyelmére.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Csak higgy
  2014-01-07 23:43:51, kedd
 
  Tulajdonképpen, mit akar Isten, hogy mit tegyünk? Mit vár tőlünk? Csak azt, hogy higgyünk. ,,Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött" (János 6:29).

Valaki, aki ezt olvassa, megkérdi: ,,Azt mondod, hogy jó cselekedet nélkül is be lehet kerülni a mennybe?" A válasz: nem. A jó cselekedetek szükségesek. Valaki más pedig ezt kérdezi: ,,Azt mondod lehetséges jó jellem nélkül a mennybe jutni?" A válaszom újra: nem. A jó jellem is szükséges. Ahhoz, hogy valaki a mennybe kerüljön, jó cselekedetekkel és jó jellemmel kell rendelkeznie.

Hát pont ez a bökkenő, ugyanis egyikkel sem rendelkezel.

Áh, értem, tettél néhány jó dolgot az életedben. Azonban, nem tettél elég jó dolgot ahhoz, hogy a mennybe juss, bármennyi áldozatot is hoztál. Bármilyen nemes cselekedeteket is hajtottál végre, mégsem elég ahhoz, hogy a mennybe kerülj.

Kérlek, ne vedd sértésnek, de a jellemed sem elég jó ahhoz, hogy üdvözülj. Valószínűleg egy nagyon rendes ember vagy. De a ,,rendesség" nem elég. Azok, akik meglátják Istent, nem rendesek, hanem szentek. ,,Aki nem szent, az sohasem fogja meglátni az Urat!" (Zsidók 12:14,EF)

Lehet, hogy nagyon rendes vagy. Befizeted az adót, és tiszta lelkiismerettel puszilod meg a gyerekeidet. Azonban Krisztuson kívül senki sem szent. Akkor hát, hogyan lehet a mennybe jutni?

Csak higgy.

Fogadd el Krisztus bevégzett munkáját a kereszten. Csak higgy. Fogadd el Jézus Krisztus jóságát. Hagyd abba az erőlködést, és fogadd el az Ő munkáját. Az Ő nevében állj Isten előtt, ne a magadéban. ,,Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik" (Márk 16:16).

Ilyen egyszerű? Ilyen egyszerű. Ilyen könnyű? Nem, egyáltalán nem volt könnyű. A kereszt nagyon nehéz volt, a vér valódi volt, az ár kimondhatatlanul magas volt. Mi csődbe mentünk volna tőle, ezért Ő kifizette helyettünk. Mondhatod, hogy egyszerű. Mondhatod, hogy ajándék. De azt nem mondhatod, hogy könnyű.Link
 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Kéréseink arra vonatkoznak, amit látunk: földi királyságra
  2013-12-22 21:47:17, vasárnap
 
 


Link

"Túl sok a könnyünk, túl szűkösek a távlataink. Nem a hitünk kevés, hanem a képzeletünk. Kéréseink arra vonatkoznak, amit látunk: egy földi királyságra. Az önsajnálat sarában dagonyázunk épp a kereszt árnyékában. Ha el tudnánk képzelni a mennyei testet, ami vár ránk, nem panaszkodnánk, ha nem gyógyítja meg a földi testünket. A remény nem az, amit várunk - reményünk az, amiről még álmodni sem tudnánk!"

Max Lucado: UpWords 2013.12.09.

"So tear-filled are our eyes and so limited is our perspective. It's not a lack of faith, but a lack of vision. Our petitions are limited to what we can imagine - an earthly kingdom. We roll in the mud of self-pity in the very shadow of the cross. If we would just remember the heavenly body that awaits us, we'd stop complaining that he hasn't healed this earthly one. Hope is not what you expect - it's what you would never dream!" Max Lucado, UpWords 09-12-2013
 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
Nincs messze tőlünk
  2013-10-08 20:43:34, kedd
 
  Soha nem mehetsz olyan helyre, ahol Isten ne lenne jelen. Most képzeld el az elkövetkező néhány órát - hol leszel? Iskolában? Isten ott van az osztályteremben. Úton leszel? Isten ott van a csúcsforgalomban. A műtőben leszel, a bíróságon, vagy netán az anyósodék nappalijában? Isten ott lesz.

Az Apostolok Cselekedeteiben ezt olvashatjuk: ,,nincs is messzire egyikünktől sem" (17:27). Egyikünktől sem. A nagyvárosok tömegétől kezdve az elszigetelt kicsiny falvakon át a dzsungel legmélyéig, bárhol is van az ember, élvezheti Isten jelenlétét. Mindenki.

Azonban, sokan nem teszik! Végigvonszolják magukat az életen, mintha nem lenne Isten. Mintha a saját erejükön kívül semmi másra nem számíthatnának. Mintha a megoldás csak rajtuk múlna. Istentelen életet élnek. A zsoltáros ezt írta: ,,Ha félek is, benned bízom" (56:4). Bízz Istenben.

Nyisd meg lényed minden porcikáját Isten jelenléte előtt. Ragadd meg az ígéretét, mint egy ejtőernyőt: ,,Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged" (Zsidók 13:5). Addig ismételd magadnak, amíg szertefoszlik a félelem. Az Úr veled van, és elég hatalmas ahhoz, hogy megmentsen.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.huLink
 
 
0 komment , kategória:  - Max Lucado  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 26 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 338
  • e Hét: 3348
  • e Hónap: 10622
  • e Év: 276643
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.