Belépés
sacimama.blog.xfree.hu
Fordulj el a rossztól és tégy jót, keresd a békét és azt kövesd!" Zsolt 33,15 Németh Jenőné Saci
1952.06.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A legjobb készül, amikor Ő jön
  2015-09-12 11:23:59, szombat
 
  Valaki ezt írta nekem: "Nem várom Jézus visszajövetelét meg félek is tőle. Ez természetes?"
Nem, Jézus visszajövetelétől nem kell félned. Ha szereted Őt, és ha az Övé az életed, akkor nincs mit félned Őtőle, mert Ő jóságos, áldó, szabadító Isten, Aki az életét adta már oda érted, és a javadat munkálja. Semmit nem kell félni Tőle.
Igen, hallottam, hogy pl. jegyespárok azt mondták, hogy "még nem várjuk vissza az Urat, hadd házasodjunk össze előbb" - s megértem, amit mondanak.

Az 1Kor 7 jut eszembe, ahol azt mondja az Ige, hogy "akiknek van is feleségük, mintha nem lenne" - más szóval, igen, jó a házasság, csodálatos, amit az Úr elkészített nekünk a kapcsolatban, áldás, és öröm, de, soha nem foglalja el annyira a szívünket, életünket, hogy előrébb kerülhetne, mint az Úr Jézus. Őt várjuk, Őhozzá tartozunk, és Ővele akarunk elmenni, bármilyen jó dolgok vannak is itt a földön.

Igen, tudom, ez hitharc, de ez benne volt, benne van a megtérésünkben. Amikor átadtuk az életünket az Úrnak, úgy adtuk át, hogy ha soha nem lenne sem házasság, sem anyagi jólét, sem elismertség, siker, vagy bármi hasonló jó dolog is az életünkben, AKKOR IS Őt fogjuk szolgálni, AKKOR IS Őhozzá tartozunk. De, persze, tudjuk, hogy Ő jót készített el, és jót munkál, és nem félünk, hogy bármiben is megrövidít bennünket, de mégis, a megtérés azt jelenti, hogy TELJESEN Őhozzá tartozunk.

Hát, persze, az is igaz, hogy az Ő eljövetelét megelőző idők izgalmasak lesznek. Mondhatnám azt is, hogy félelmetesek. Pontosan ezért mondja az Úr, hogy "amikor ezeket látod bekövetkezni, EMELD FEL A FEJEDET, és nézz Őreá, mert Ő JÖN, és ne félj, ne add meg magad annak a félelemnek, ami az egész világot elborítja".

Igen, az Ő eljövetele előtt lesznek jelek a napban, holdban és csillagokban, és a kétség miatt szorongás a pogányok között, mert a tenger és a hab zúgni fog. Igen, félelmetes jelekről van szó, de MINDEZEK arról beszélnek, hogy Ő JÖN, hogy megszabadítsa népét, és betöltse legmélyebb vágyakozását.

Jézus jön! És ez jó hír. Ne félj. Se a körülményektől, amik előtte, vagy ezzel egy időben lesznek. Ne félj, ha szereted Őt, és mindened az Övé, nem is kell félned. Ne félj, hanem szeresd az Urat, és tedd, amit rád bíz, most, ebben az időszakban, mert Ő azokat fogja megdicsérni, akiket MUNKÁBAN TALÁL. Tedd, amit rád bízott, de ne rettegve, nem kényszerből, nem stresszelve, hanem örömmel, hogy Ővele élhetsz, és Ővele munkálkodhatsz. Ő jó. És nem kárhoztató. Hidd el, hogy a legjobb készül, amikor Ő jön.


Dr-Kováts GyörgyLink
 
 
0 komment , kategória:  - Dr-Kováts György  
Áldás
  2014-07-23 23:38:57, szerda
 
 


[linkhttp://s7.images.www.tvn.hu/2014/07/23/23/54/www.tvn.hu_e7286a2c7d2936c193c8 19ac3dd5e445.jpg[/link]

Amikor nagy nehézségben vagy, az Ő orcája legyen vigasztalód.
Az Ő közelsége tartson meg téged, mindenkor a tisztaságban.
Őrizzen meg minden magánytól, kétségbeeséstől, reménytelenségtől.
Legyen közelsége megerősítés, hogy kitarts a szeretetben, a megbocsátásban, a harcban, hogy győzöl, és a reménységben, hogy Ő mindent jóra fog kihozni.
Őrizzen meg téged a Megváltó közelsége ezen a mai napon is az Ő megmentő, irgalmas, jóságos lelkületében.
Légy áldott.
Ámen.

Zsolt 102,2-3. ,,Uram, hallgasd meg az én imádságomat, és kiáltásom jusson Tehozzád! Ne rejtsd el a Te orcádat tőlem; mikor szorongatnak engem, hajtsd hozzám a Te füledet; mikor kiáltok, hamar hallgass meg engem!


 
 
0 komment , kategória:  - Dr-Kováts György  
Látásmód
  2014-07-23 23:36:26, szerda
 
 
Ma! A mai nap a tiéd. Ezt ragadd meg a jóra!
- Amit ma kimondhatsz: ma mondd ki.
Ami jót ma elvégezhetsz - ma végezd el. Nem tudod, holnap lehet-e még.
A mai napot ajándékba kaptad.
A jóra. Ugye?


 
 
0 komment , kategória:  - Dr-Kováts György  
Az Úr Jézus tanítványokat akar
  2014-01-16 23:34:30, csütörtök
 
  ,,Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy Néki szolgáljanak, hanem, hogy Ő szolgáljon, és adja az Ő életét, váltságul sokakért." (Mk 10,45.)
Ha Ő szolgált - tanítványai is szolgálnak. Ha Ő leteszi életét - tanítványai is leteszik életüket. Ha Ő odaadja életét - tanítványai is ezt teszik. Ilyeneket hívott el Magának az Úr. Ilyenekre építette országát. Ezek az emberek veszik Őt körül. És bennük gyönyörködik.
Nem tudom, gondoltál-e arra, hogy az Úr Jézus fel akart építeni egy bázist. Tömeg vette körül, de volt stratégiája. Bár szolgált a tömegek felé, de nem tömegmozgalomban gondolkodott. Mást tett. Mindig odaállította az emberek elé az árat, amibe az Ő követése kerül. Azok, akik körülvették, nem sokáig járhattak bizonytalanságban. Ő sohasem árult zsákbamacskát. Mindig világossá tette, mit jelent az Ő tanítványának lenni. (Mk 8,34-38.)

AZ ÚR JÉZUS TANÍTVÁNYOKAT AKAR - 4.
Minden tanítvány: hívő - de nem minden hívő tanítvány! (Sajnos.)
Tudod ki a tanítvány? Aki az EGÉSZ életét befekteti. Beleteszi. Ráadja. Odaadja Jézusnak.

Az Úr Jézus ezt mondta saját életével kapcsolatban: ,,Bizony, bizony, mondom néktek, ha a földbe esett gabonamag EL NEM HAL, csak egymaga marad. Ha pedig elhal, SOK gyümölcsöt terem." (Jn 12,24.)
Ő ezért jött. ,,Elhalni". Meghalni. És így is élte egész földi életét. Teljesen átadta Atyjának. ,,A Fiú semmit sem tehet magától, hanem, ha látja cselekedni az Atyát." Ez nem azt jelentette, hogy ,,el volt véve Tőle a szabad akarat", hogy ,,nem választhatott volna semmi mást" - nem. Az Isten Fia nem gép volt. Nem robot. Saját maga döntött úgy, hogy Ő NEM FOG mást tenni, CSAK, amit az Atyától lát. Amire az Atya vezeti. Amit az Atya bíz Rá. Ez egy tudatos döntés volt. Tőle is, ahogy tőled is az, ha odaadod Neki az életedet. És érzed, tudod, belülről, hogy NEM TEHETSZ mást, nem akarsz mást tenni, nem szereted, ha mást teszel, mint amit Ő jónak lát. Ez nem azt jelenti, hogy nincs ,,szabad akaratod". Nem. Sokkal inkább azt jelenti, hogy ALÁRENDELTED akaratodat a Mindenható Istennek, és arra használtad azt, amit kaptál, akaratod ,,szabadságát", hogy odaadd Neki mindenedet. Odaadod magadat, úgy ahogy vagy. Jelenedet, jövődet, kapcsolataidat, képességeidet, idődet, erődet, pénzedet, és minden lehetőségedet - amiket valójában Tőle kaptál - odaadod Neki, hogy az legyen veled, és általad, amit Ő akar, amit Ő szeretne. Az Úr Jézus is ezt mondta Önmagáról. Ezt jelenti a tanítvány élete.

,,Aki szereti a maga életét (pszichéjét - vagyis: lelkét, önmagát), elveszti azt. Aki pedig gyűlöli a maga életét (pszichéjét - vagyis: lelkét, önmagát) e világon, örök életre tartja meg azt."
Hát, ez megint kemény dió azoknak, akik nem ismerik a Megváltót. Az Isten országában érthetővé válik ez az egész. Jézus Krisztus sohasem hívott emberek gyűlöletére. De azt világossá tette, hogy ki az első. Ha úgy szereted Őt, az Ő országát és az Ő igazságát, ahogy ezt Isten Szent Szelleme munkálja benned, akkor minden más ehhez képest, teljesen háttérbe szorul. Lehet, hogy azt fogják neked mondani: ,,miért gyűlölsz minket?" - más szóval: miért nem szeretsz úgy, ahogy ,,Istent szereted"? És erre nem fogsz tudni mondani semmit. Szereted őket, szolgálsz feléjük, talán sokkal többet megteszel értük, mint mások, vagy mint amit korábban - megtérésed előtt - te magad tettél értük. Többet teszel, de azt nem adhatod oda nekik, ami a te Uradnak jár. Őt imádod. Őt helyezted az első helyre az életedben. Csak az Övé minden hódolatod, imádatod, istentiszteleted. Ezt nem tudod megosztani másokkal. Ez Őt illeti. S amikor az emberek ezt érzik, gyakran úgy fogalmaznak, hogy ,,eddig szeretted őket - de most meggyűlölted". Ez nem gyűlölet, ami benned van, szereted őket, és megadod nekik mindazt, amit csak meg lehet - de az Urat szereted azzal a szeretettel, ami csak Őt illeti meg. S ezt nehezményezik sokan. De ilyenkor, amikor ezt teszed, önmagadat is háttérbe szorítod. A magad ,,kívánságairól" is lemondasz, a magad ,,érdekeinek is ellene mondasz" - legalábbis az emberek szemében (hiszen a legjelentősebb érdeked pontosan az, hogy az Úr Jézusnak engedj, Őt szolgáld, és Ő legyen az első az életedben). Ezzel mintegy ,,meggyűlölöd a magad életét", nem ,,szolgálod azt", háttérbe szorítod azt az Isten akarata mellett. Ha nem ezt tennéd, vesztessé lennél. Emberileg lehet, hogy nyernél, ideig-óráig. Nyernél elismerést, vállveregetést - de így, ha az emberek elismeréséről le is maradsz (mondjuk, nem hízelegsz, vagy nem hazudsz az ő elvárásaiknak megfelelően), de az Isten dicséretéről nem maradsz le. Így nyered meg az ,,életedet", azt, amire lelkednek (pszichédnek) igazából szüksége van. De ez a nyereség az emberek szemében veszteség. ,,Elveszted a magad életét (lelkét)" - gondolják, miközben az Úrért másként cselekszel, mint az emberek között az szokásos lenne.

Az Úr Jézus nem ezt tette? Nem mondott le az emberek tiszteletéről, megbecsüléséről sokszor, azért, mert az Atya akaratának megfelelően gondolkodott és szólt? ,,Elvesztette a saját életét", és így ,,megnyerte" azt.
,,Megüresítette önmagát" (Fil 2,5-11.) - nagy árat fizetett azért, amit tett. (Nem követte a maga érdekeit. Nem akart király lenni. Mindig különvonult, imádkozni. Egész életét vetette bele Isten országába.)

,,Aki nékem szolgál, engem kövessen." - Ugyanazt mondja neked, hogy tedd, amit Ő tett. Ez a tanítványok élete. Az Úr Jézus ilyen tanítványokat hívott el magának. Olyanokat, akik készek ÚGY JÁRNI, ahogy Ő járt.
Nem lesz sötétség az életükben - mert az Úr ott nem érzi jól magát. Nem hajlandók megadni magukat az ördög kínálatának: nem fognak aggódni (ha teszik, elvetik maguktól, és tudatosan elhagyják azt). Nem fogják magukat sajnálni (ha az önsajnálat támadja őket - bűnként vallják meg, és hagyják el). Nem süppednek depresszióba (ha megkísérti őket, elfogadják a testvéri segítséget, megragadják Isten Igéjét, azt mondják ki saját életükre nézve, és ahhoz kötik magukat, s kiemelkednek). Nem fordulnak vissza (tudják: az eke szarvára vetették kezüket, és nem tekintenek hátra). Nem kedveznek maguknak (hiszen az Uruk is szolgált - ők is szeretettel szolgálnak egymásnak). Nem futnak azok után a kincsek után, amik népszerűekké teszik az embereket. Lehet, hogy az ördög felkínálja csemegéit - de az Úr tanítványai nem adják oda magukat ezekre. Ha mégis bevették a csalit, kiköpik, ahogy az Úr felhívja rá figyelmüket, Neki fognak engedni, hiszen Ő az Uruk, és megalázzák magukat, s bűnbánatot tartanak minden rossz döntésük felett. Így rabolják ki az ördög országát. ,,Aki nékem szolgál - engem kövessen." Ha Uruk kirabolta az erős ember házát, ők is ,,gyűjtenek" - hiszen, aki Ővele nem gyűjt: tékozol. És az Úr tanítványai nem akarnak tékozolni. Perceikről, lehetőségeikről az Úrnak adnak számot. És ez nem ,,kényszer" a számukra, hanem TERMÉSZETES. És örülnek ennek a fajta életvitelnek. Ilyenek. Ilyenekké lettek - belülről. Akármilyenek a körülmények, Urukhoz kötik magukat, és az Ő Igéjéhez. Szeretik Őt, és az Ő beszédét, és kincsnek, értéknek tartják, ha Vele lehetnek.

,,Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy Néki szolgáljanak, hanem, hogy Ő szolgáljon, és adja az Ő életét, váltságul sokakért." (Mk 10,45.)
Ha Ő szolgált - tanítványai is szolgálnak. Ha Ő leteszi életét - tanítványai is leteszik életüket. Ha Ő odaadja életét - tanítványai is ezt teszik. Ilyeneket hívott el Magának az Úr. Ilyenekre építette országát. Ezek az emberek veszik Őt körül. És bennük gyönyörködik.

,,Aki nékem szolgál, engem kövessen, és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is. És aki nekem szolgál, megbecsüli azt az Atya." (Jn 12,26.)

Húú! Ez aztán valami. 1./ Ott leszek, ahol Ő lesz. Innentől nem érdekel semmi más. Én Vele akarok lenni. Ha itt, ha ott, akár a mennyben is - de Vele. És ezt ígéri. Én ezért tettem le az életemet Neki - mert szeretem Őt, és akarom Vele a közösséget. Akarok ott lenni, ahol Ő van. Ezen a földön és odaát, az egész örökkévalóságban. 2./ A másik sem akármi: ,,megbecsüli azt az Atya". Az Úr Jézus bemutat. Olyannak mutat be, aki Hozzá tartozik. Aki Őt szolgálja. Tehát Ő ezt igenis SZÁMONTARTJA. Ilyennek tekint, ha ezt teszem, betudja, feljegyzi, nem felejti el. Sőt, elmondja, bemutatja, ilyenként mutat be. És az Atya szereti ezt. Megbecsüli. Pontosabban: megbecsüli a tanítványokat, értékeli, tisztességgel veszi körül őket. Innentől már mindegy, hogy ez mit jelent, hogy fog majd kinézni - a lényeg ugyanaz. Jézushoz tartozom, és ez az egész menny előtt is világos lesz. Én azt akarom, hogy Ő ott is megdicsőüljön. És itt is. Mindenhol. Mindenki előtt. Ámen.

,,Aki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is: és aki nekem szolgál, megbecsüli azt az Atya." (Jn 12,26.)

Emlékszel, hogy Dániel is végig az Urat szolgálja? Pedig az oroszlánok vermével fenyegetik meg. Csak annyit kellett volna tennie, hogy abbahagyja egy kis időre a nyilvános imádságot. Csak annyit, hogy nem nyitja ki az ablakot, amikor imádkozik. Csak annyit, hogy ,,kicsit alkalmazkodik" az emberekhez. De nem engedett abból, ami az életében a legfontosabb volt. Nem engedett abból, hogy ő az Úrhoz tartozik. Az Úr volt az első az életében. És az élete az Úré volt. Az oroszlánvermen kívül - s az oroszlánvermen belül is. Ami pedig döntéseiből következményként fordult vissza rá, azt EGYÜTT élte át Urával, Akit végtelenül tisztelt és szeretett. ,,Inkább a halál Istennel, mint élni Isten nélkül." (S mi lett ennek eredménye? Az egész világ megismerte hitét - és Istenét.)
 
 
0 komment , kategória:  - Dr-Kováts György  
Az Evangélium Istennek hatalma - 6
  2013-10-29 01:13:05, kedd
 
  AZ EVANGÉLIUM ISTENNEK HATALMA-6. (üdvösség - megmenekülés...)
Róma 1,16-17.
16 Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek.
17 Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképpen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.

Isten hatalma az, minden ember üdvösségére (megmenekülésére, megmentésére).
1./ Üdvösség - megmenekülés. Szabadulás. Helyreállítás. Visszaemelés. Kiszabadítás. Életveszélyes helyzetből megmentés. Felemelés. Meggyógyítás. Lehetetlen helyzetekben a megoldás. Örök élet. Elvehetetlen. Odatartozol a mennyhez. Örökre. Isten gyermekévé leszel. Ezeket mind, mind jelenti ez a kifejezés: üdvösség. Szótéria - a görögben - szódzó: megmenteni.

2./ Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó - ez volt az első keresztények hitvallása. Ezt rajzolták fel egy hal formájában. A hal, görögül: ihtüsz. Az ,,ihtüsz" egyes betűi az előző mondat szavainak kezdőbetűiből állnak össze: Iesus Chiristos Theosz Hüiosz Szótér. Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó. A Megváltó - Szótér - azt jelenti, hogy Ő megszabadít. Megment a bűn és a halál törvényétől. Felveszi és elhordozza helyettünk a bűn büntetését, az átkot, a halált. Kiemel bennünket abból a kiszolgáltatott helyzetünkből, amibe a bűn miatt kerültünk. Nem vagyunk többé az ördög elnyomása, uralma alatt. A sötétség hatalmából kiszabadít és átkerülünk a ,,szerelmes Fiú országába".

3./ Ez a szabadítás hatalommal, harcban megy végbe. Fogolyszabadítás. Olyan munka, amit CSAK az Isten Fia végezhetett el, és CSAK a golgotai kereszten. Csak úgy, ahogy megtette, Izráel népéből, Izráel népe között, abban a konkrét történelmi helyzetben, ott, pontosan azon a földrajzi helyen, abban a történelmi időpontban. Ő az Üdvözítő, akit vártak, Ő az, aki most is üdvösséget ad, ,,szótér", Szabadító.

4./ Istennek MA IS hatalma az evangélium, minden ember megmentésére. Ma is felszabadító erő. Ma is kiszabadít a gonosz ereje alól. Ma is kijössz az evangélium ereje által a sötétség hatalma alól, ma is áthelyezi az embereket a ,,szerelmes Fiú országába". Ma is végbemegy a kiszabadítás. Ma is örök életet nyer mindenki, aki befogadja az evangéliumot - a szabadítás tényét, örömüzenetét, és magát a Szabadítót, Jézus Krisztust - az életébe. Ma is végbemegy Isten szabadítása. Ez az örömhír hatalmas ereje. Istennek hatalma, minden ember üdvösségére. Megmenekülésére. Ezért van. Ezért adatott. Ma is ezt akarja az Úr. Megmenteni, kiszabadítani.

5./ Mire vonatkozik ez? Múltra, jelenre, jövőre? Milyen területeire az életednek? Lelkedre, szellemedre, testedre? Kapcsolataidra, élethelyzetedre? ,,Csak mennyei" üdvösséged van - örök életed ,,lesz", vagy itt, ezen a földön is kihat az életedre az, amit Isten az evangélium által elvégez? A szabadítás - megmentés - megváltás?
Múlt: amit korábban tettél, eltörölve.
Jelen: most tiszta szívvel, szabadon közeledhetsz Istenhez. Megbocsátott bűnökkel. Ha elkövettél valamit - bocsánatot kérhetsz, és szíved megtisztul. Most. A jelenben.
Jövő: örök életed kiteljesedése a mennyben. Jézussal. Meglátod Őt színről színre. Amit most éltél Vele, azt viszed magaddal. Amit most megtettetek együtt, Vele, az nem volt hiábavaló. A jövőd Vele lesz. Nála.
Életed, személyiséged területei:
Szellemed - új embered: el van rejtve Vele együtt az Istenben. Megváltva. Újjá teremtve. Örökre.
Lelked - pszichikai lelked, érzelmeid, gondolkodásod, jellemed, emlékeid, személyiséged, aki voltál, ameddig nem ismerted meg az Urat, és aki vagy most: formálódik. Az Úr átformálja. Megtisztítja. Csiszolja, szépíti, gazdagítja. Ami bántó benne, az csiszolódik. Ami jó, az erősödik. Minden nap. Van értelme a napjaidnak. Formálódással, és amit már megtett az Úr, annak jó felhasználásával, teszel, építesz, erősítesz, vigasztalsz. Napról-napra. Erőről erőre jutsz, míg megjelensz Isten előtt a Sionon. Dicsőségről-dicsőségre, ahogy egyre inkább megismered Jézust, a Megváltót.
Tested - a hit által, minden, ami hozzád tartozik: az Úr hatalma alá került. Van, aminek változását átéled most - gyógyulás, felszabadulás. Van, amit majd akkor, amikor új testedet megkapod, a feltámadásban, vagy az elragadtatáskor. Egy nap csodálkozni fogunk, MENNYI MINDEN el volt készítve számunkra - testünk számára is - amiket a HIT ÁLTAL vehettünk át ezen a földön. Egy nap látni fogjuk, amiket elnyertünk, és látjuk azokat is, amiket nem vettünk át hit által - ,,kicsinyhitű, miért kételkedtél"... De most még itt az idő. Most még nem késő. Ami elmúlt, elmúlt - de a mostani időben a jövőd előtt állsz, percről-percre a jövőd készíttetik, a jövőd alapozódik meg, a jövődet munkálod, azzal, amit az Igéből átveszel (evangélium: Istennek ereje), amit megértesz (hit által), amit kimondasz és megcselekszel. Jó jövő vár rád. Testedre is, kapcsolataidra is, életed egészére - mert a Megváltás mindenestül a tiéd. Igen, vannak dolgok, amiket majd ,,odaát" kapsz meg, vagy az elragadtatáskor, vagy a feltámadáskor - de amik mostanra készítettek el, azok gazdagságát CSAK MOST tudod átvenni. És az Úr akarja, hogy ezekkel élj. Kapcsolataidban is? Igen. Élethelyzetedben? Igen. Ha engeded, hogy átjárjon az evangélium ereje, (Istennek hatalma), és a hit feltámadjon benned, kiszélesedik ez a világ, kiszélesedik mindaz, amit az Úr elvégzett érted, és amit elvégezhet benned, és általad, körülötted is. És ez az életed meggazdagodásához vezet. Olyan gazdagsággal, amit senki, soha nem vehet el majd tőled. Ámen.

Forrás: Dr -Kováts György
 
 
1 komment , kategória:  - Dr-Kováts György  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 3945 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 18
  • e Hét: 1499
  • e Hónap: 3794
  • e Év: 8260
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.