Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
Ó, Istenem, Pio atya, kapucinus papnak,
  2021-03-09 22:24:36, kedd
 
  ......


Ó, Istenem, Pio atya, kapucinus papnak, megadtad azt a kitüntetés kiváltságot, hogy csodálatra méltó módon részt vegyen fiad szenvedésében, adj nekem közbenjárásával kegyelmet ... amire lelkesen vágyok; és mindenekelőtt ad nekem, hogy megfeleljek Jézus halálának, hogy aztán elérjem a feltámadás dicsőségét.

- Soha nem fogom elhagyni azt az elkötelezettséget, amelyet Isten és a lelkiismeretem előtt vállaltam, hogy vigyázok a lelketekre." Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Nevek ajándéka
  2021-03-09 22:16:02, kedd
 
  .. Négy amerikai tiszt, protestáns vallású Foggiából érkezik tolmács kíséretében.
Padre Pio atya elhalad mellettük, megáll beszélni.
Mint mindig, a nápolyi dialektusban, vagyis Beneventóban kifejezik, olyan kérdéseket tesznek fel, amelyeket a katonák a saját nyelvükön válaszolnak.
A beszélgetés végén a katonaság tisztelettel meghajol és kezet csókol. Amikor az Atya elfordul, tolmácsukhoz fordulnak, mondván:
′′ Mennyire folyékony az amerikai nyelvben, Pio Padre ".
Az ottani tolmács pedig ámulatba ejt, mert csak dialektális kifejezéseket hallott az Atyától...
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya imája a Szent Szűzhöz
  2021-02-05 15:16:46, péntek
 
  ...... ...........


Könyörülj rajtam! Egyetlen részvéttel teli pillantásod új életet támaszt bennem, megtisztít, és felemel Istenhez; felemel ennek a világnak a szennyéből, hogy Hozzá mehessek, aki teremtett, aki újjáteremtett a szent keresztségben, visszaadva az ártatlanság fehér stóláját, amelyet beszennyezett az eredendő bűn. Drága Édesanyánk, add, hogy szeressem Őt!"

Forrás: Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Újabb szép gondolatok
  2021-02-05 14:51:27, péntek
 
  Pio atya nem járta be a világot, mert számára a világ a gyóntatószéket jelentette, és azért is, mert a világ forgott és forog ma is körülötte, alig ötven évvel halála után, hogy megízlelje az Istennel való lelki megbékélés megfizethetetlen örömét. A pápa egy nagyon szép kifejezéssel élve, amely teljes összhangban áll a szentévvel, megállapította: Pio atya ,,Isten simogatása" volt

Éjszaka többször is, St. Pio atyát az Őrangyala ébresztette fel imádkozásra.
Amikor Pio fiatal pap volt, levelet írt a gyóntatójának:
- ′′ Amikor becsukom a szemem, és eljön az éjszaka, látom a mennyországot, amely megjelenik előttem. Nagyon örülök ennek a látomásnak, mert édes mosollyal az ajkamon és csendes arccal alhatok, várom gyermekkorom barátját(az őrangyalt) aki felébreszt, és elkezdünk együtt énekelni dicséreteket szívünk nagy szeretetével."

Jó őrangyalod mindig vigyáz rád, legyen ő a vezetőd, és vezessen végig az élet zord útján; mindig Jézus kegyelmében tartson, kezével támogasson, hogy lábad ne botladozón valami kőbe; védd meg magad a szárnyai alatt a világ árulásától "

Tudod mi a vallás?
Egy olyan iskola, ahol minden lelket képezni kell, hogy jól simított és csiszolt legyen a Szentlélek által, aki úgy viselkedik, mint egy orvos, hogy a lelkük, jól simított és csiszolt legyen, hogy egyesülve csatlakozhasson az Isten akaratához....
A vallás egy betegszoba a lelki betegek részére, akik szeretnének meggyógyulni, ezért nekimennek a fájdalmas műtétnek. Pio atya

Forrás: Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Évközi 26. vasárnap 2018-09-30
  2021-02-01 17:23:17, hétfő
 
  A misét celebrálta: Szpisják Péter Pál OFM kapucinus szerzetes.
...... ..........


Szent Pio atya szeptember 20-án stigmák megjelenésének 100 . évfordulója, melyet 50 évig viselt a kezén és halálának szeptember 23-án az 50. évfordulója

* Stigma = testi jegy vagy fájdalom, amely olyan testtájakon jelenik meg, ami Jézus keresztre feszítését idézi. A stigmák előidéző okai vitatottak. Vannak, akik szerint legalább bizonyos esetekben természetfeletti, csodás eredetűek. A stigmák általában a katolikus valláshoz, illetve hívőihez kötődnek*.

Videó Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya gondolatai – Bölcsességek az év minden napjár
  2021-01-31 10:56:03, vasárnap
 
  ,,A világ megmaradhat a Nap nélkül, de szentmise nélkül nem." (Pio atya)
Az élete nagy részében az olaszországi San Giovanni Rotondo kapucinus kolostorában élt és meghalt Szent Pio atya (1887-1968) neve immár fogalommá vált a katolikus hívők számára; története a XX. század misztikájának önálló fejezete. A Lazi Könyvkiadó által megjelentetett kötetben az egyháztörténelem egyetlen stigmatizált papjának bölcsességeit olvashatjuk az év minden napjára.
A jelenlegi egyházfő emlékeztet rá: Pio atya ,,megtapasztalta a szeretetből felajánlott fájdalom nagy titkát. Így egyetlen cseppből az irgalom széles folyamává vált, amely a kiszáradt lelkeket öntözte, és az élet oázisát alakította ki mindenhol a világon." A lengyel pápa pedig leszögezte: ,,Pio atya élete és küldetése azt tanúsítja, hogy a szeretettel elfogadott nehézség és fájdalom az életszentségre vezető úttá válik, amely megnyílik a nagyobb jó irányába, amit egyedül a mi Urunk tart számon."


Magyar kurír oldalonLink
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szép gondolatok Pio atyától
  2021-01-03 00:39:11, vasárnap
 
  - A gonoszt nem a gonosz győzi le, hanem a jó, amely önmagában természetfeletti erővel rendelkezik."
(Pio atya)

- Ebben a 2021 évben a Szűzanya nyitja meg útjainkat, és Pio atya kísér bennünket
...... .........



- Legyünk óvatosak a magunknak tett szemrehányásokkal és a lelkiismeret furdalással, mert ezeket gyakran az ellenség okozza, azért ,hogy megzavarja az Istennel való békés kapcsolatunkat. Ha a szemrehányások és a lelkiismeret furdalások alázatra nevelnek, jótettekre sarkallnak minket, és nem inog meg az Istenben vetett bizalmunk, biztosak lehetünk benne, hogy Istentől származnak.
Ha azonban csak összezavarnak, félelemmel és gyanakvással töltenek el, valamint lusták és restek leszünk a jótettekben, tudhatjuk, hogy a Sátántól erednek, ezért ezeket űzzük ki magunkból, és az Istenbe vetett hitben keressünk menedéket,, Pio atya

- PIO ATYA SZÍVÉBEN LÉVŐ KÖNNY AZ ANYJA HALÁLA MIATT
1929. január 3-án volt.
Pio atya volt az, aki mindenki érzelmére az utolsó szentségeket adta át Édesanyjának. Amikor meglátta, hogy anyja éppen az utolsó lélegzetét veszi, nem bírta tovább: megcsókolta a homlokát, erős zokogást adott és elájult. Két orvos elvitte és lefektette az ágyra.
1929. január 3-án 6:15 volt. Padre Pio a szomszédos szobában egy ágyon fekve könnyei tengerben eresztette meg fájdalmát. Sok zsebkendőt áztatott, és még a jelenlévőket is sírásra késztette fájdalmas siránkozásával: ,,Mamma mia! Gyönyörű anyám! .
Valaki, aki megvigasztalta, azt mondta neki: De kedves Padre Pio, maga tanította nekünk, hogy a fájdalom nem lehet más, mint a szeretet kifejezése, és fel kell ajánlanunk Istennek. Padre Pio így válaszolt: "De ez pontosan így van: a szeretet könnyei, semmi más, csak a szeretet". Peppa anya temetését másnap tartották, és nagyon lenyűgözőek voltak. A San Giovanni Rotondo temetőben temették el, a kapucinus testvérek kápolnájában. Ezeket a szavakat vésték a sírjába: Hogyan lehet legyőzni az éjszaka sötétségét - a nap felkel - a hajnal méhéből - az anya méhéből - a fény fia csillagának a pap fia születik - és a bűn sötétségén - a sötétségnek minden emberi fájdalom - hozza Isten fényét

- Imádom és meg csókolom a kezét annak, aki lesújt rám , hisz tudom, hogy ő az, aki fájdalmat okoz, de ő is nyújt vigasztalást,, Pio atya

- Sokszor csókold meg Jézust szeretettel; így kárpótolod Júdás, a hűtlen apostol szentségtörő csókjáért." Pio atya

- Add át minden gondodat egyedül Istennek, mert Ő annyira törődik veled. Pio atya
*
- Isten hímzése
Az évek során sokszor felnéztem az égre és azt mondtam: "Atyám, mit csinálsz?" És azt válaszolja: "hímzem az életedet". Aztán válaszolok: "De annyira zavarodottnak tűnik, rendetlenség. A szálak olyan sötétnek tűnnek, miért nem fényesebbek?" És úgy tűnik, Isten azt mondja nekem: "Fiam, vigyázz a munkádra ... és én megteszem az enyémet.
Egy napon elviszlek a mennybe, és az ölembe helyezlek, és meglátod a helyzetem rajzát ... És akkor te meg fogod érteni ...! ". Azokon a napokon, amikor úgy tűnik, hogy még Isten sem emlékszik rád, ahelyett, hogy zavarna, bizonyossággal ismételd meg: "Uram, bízom benned. És ne feledd, hogy alacsony zsámolyon ülsz". Pio atya gondolatai

- Az atya legnagyobb öröme, hogy gyermekei szeretik egymást, egy szívet és egy lelket alkotnak.

- PIO ATYA10 NAPIG AZ ÁGYAM MELLETT MARADT
A férfi felépült, és visszament a földre dolgozni
Padre Pio nem ment el a kolostorból, mégis másutt látták.
A Lecce közelében fekvő Maglie kolostor egyik kapucinus barátjának apja gerincbetegség miatt végleg ágyba zárt. Egy nap a fráter levelet írt Padre Pio-nak, amelyben kérte, hogy lépjen közbe a lassan haldokló apja érdekében.
- válaszolta Padre Pio imádságait. Telt-múlt az idő, és a betegség gyorsan rosszabbra fordult.
Egyik délután a beteg ember egy szakállas frátert látott az ágya mellett, aki így szólt hozzá: ,,Szenvedsz! Szenvedj türelemmel! " Ugyanez történt a következő kilenc napban, és a beteg rosszabból lett, ahelyett, hogy jobb lett volna . A tizedik napon úgy döntöttek, hogy a betegeknek feladják a betegek szentségét.
Megjelent az atya, és ezúttal azt mondta: ,,Most elég! Eleget szenvedtél! "
Ettől a pillanattól kezdve a beteg javulni kezdett, amíg teljesen fel nem gyógyult. Néhány hét múlva folytatta munkáját a földeken. A fráter köszönőlevelet írt Padre Pio-nak.

- Egészségünk ellensége túlságosan is jól tudja, hogy az isteni segítség biztos jele a szív békéje, és így semmi sem veszíthet el minket. Ezért mindig figyeljünk erre a pontra, Jézus megsegít minket ′′
Pio atya


Forrás: Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya megfontolandó gondolatai
  2020-12-27 21:00:56, vasárnap
 
  ........


Az édes Gyermek Jézus hozza meg nektek az összes kegyelmet, minden áldást, minden mosolyt, amely végtelen jóságának tetszik. Pio atya

- A kísértések olyanok, mint a megtisztító tűz. Kalapácsos és vésett ütések, amelyekkel az Isteni Mester előkészíti a köveket, vagyis a kiválasztott lelkeket, akiknek az örök otthon részét kell képezniük."
Pio atya

- Atyám, mikor ér véget ez a vérengzés?
Úgy látszik, a lelkemből kiragadtad a kegyelem minden szépségét; és e nélkül nélkülözhetetlen dísz nélkül, csak saját kapacitással, a nyers szintjével határos ". Pio atya

- Helyzetedtől függetlenül, jó vagy rossz. Mindig hajolj meg Jézus kegyelméért könyörögve.

- Ezeket a szavakat adta Padre Pio az abortuszról
Mit gondolt Padre Pio az abortuszról? A papbaráttal folytatott beszélgetés során a stigmák szentje megmutatta, hogy ezt a gyakorlatot nemcsak ártatlan ember meggyilkolásának, hanem az emberiség "igazi öngyilkosságának" tekinti.
A híres történet Padre Pio és a ferences fráter, Pellegrino Funicelli beszélgetése közepette játszódott le, aki 1991-ben leírta "Jack of All Trades of Padre Pio" című könyvében.
A beszélgetés során Fr. Funicelli azt mondta a szentnek: ,,Ma megtagadtad egy nő felszámolását, mert az önként vállalta az abortuszt. Miért voltál ilyen szigorú ezzel a szegény szerencsétlennel? " (Padre Pio néha nem volt hajlandó feloldást adni egy bűnbánónak, ha nem mutatott eléggé bánatot; gyakran visszatérnek, és csak akkor adnak feloldozást, ha őszinték.)
Padre Pio így reagált: ,,Az a nap, amikor az emberek elveszítik az abortusz rémét, az emberiség számára a legszörnyűbb nap lesz. Az abortusz nem csak emberölés, hanem öngyilkosság is . Nem kellene-e bátorságunk kifejezni hitünket azoknak, akik két cselekményt követnek el egy cselekedet során?
- Öngyilkosság? - kérdezte Pellegrino atya.
"Az emberi faj öngyilkosságát azok fogják megérteni, akik meglátják az idősek lakta és gyermekekkel elnéptelenedett földet: Égnek, mint a sivatag" - válaszolta Pio atya.
*
- Egy argentin pap annyit hallott Pio atya tanácsairól, hogy úgy döntött, hogy hazájából Olaszországba utazik, hogy az atya bármilyen hasznos ajánlást ad neki spirituális életéhez.
Megérkezett Olaszországba, meg gyónt az atyának, és vissza kellett térnie anélkül, hogy az atya tanácsot adott volna neki.
Az atya feloldozást adott neki, megáldotta őt, és ennyi volt.
Annyira csalódottan jött Argentínába, hogy mindenkinek elmesélte a részt.
′Nem értem, miért nem mondott nekem semmit az atya ", mondta ", és én Argentínából utaztam csak azért!"
Pio atya öntudatot olvas, és tudta, hogy elmentem, remélve, hogy ad nekem valami ajánlást "...
Ezért újra és újra panaszkodott, amíg hűségesei meg nem kérdezték tőle:
Atyám, biztos vagy benne, hogy Pio atya nem mondott neked semmit?
Nem tett semmi gesztust, semmi szokatlant?
Aztán a pap gondolkodni kezdett, és végül eszébe jutott, hogy Pio atya valami furcsát tett.
′A kereszt jelét rendkívül lassúvá, olyan lassúvá tette a végső áldást, hogy azt gondoltam: soha nem lesz vége?, mondta hűségeseinek.
Íme a tanács!", mondták . Olyan gyorsan csinálod, amikor megáldasz minket, hogy több, mint kereszt úgy néz ki, mint egy firkász ".
A lelkész el volt ragadtatva ettől az eredeti mondattól, hogy Pio atya tanácsát adja.

- És mégis, miután eljött az utolsó óránk, és a szívünk már nem dobog, minden befejeződik számunkra, és itt az ideje az érdemeknek, valamint az elbocsátás. Bemutatjuk magunkat a Bíró Krisztus előtt, amikor a halál ránk talál. Könyörgéses kiáltásaink, könnyeink, bűnbánati sóhajaink, amelyek még a földön elnyerték volna Isten szívét, a szentségek, a bűnösökből származó szentek segítségével a mai napon értéktelenek; az irgalom ideje letelt, most kezdődik az igazságosság ideje.
Szent Pio atya

*
- Pio atya csak olasz nyelvet bírta, soha nem tanult más nyelveket.
A Padre Pio-ban a xenoglossy (xenos = idegen; gloss = nyelv) ajándékát bizonyító különféle tanúvallomások között felsorolhatjuk a legjelentősebbeket. Agostino da San Marco atlamiszi atya, a San Pio atya egyik szellemi igazgatója megerősíti, hogy Pio atya "sem görögül, sem franciául nem tud". Az őrangyal mindent elmagyarázott neki, az apa pedig természetben válaszolt nekem. " (Napló, 268.). A jó Ágoston atya, miután franciául írt mondatokkal ellátott leveleket kapott, 1912. február 3-án megkérdezte közvetlen tanítványától: ,, Ki tanított franciául? "(Episzt. I, 259.). És a válasz a következő volt: "A franciával kapcsolatos kérdésére válaszolok Jeremiával: A, a, a, ... nescio loqui " (Jaj, nem tudom, hogyan kell beszélni) (Jer 1,6) (I. episztán, 277.)
Padre Pio a következő szeptember 20-án Agostino atyának bízott: ,,Az égi szereplők soha nem szűnnek meg felkeresni engem, és hagyják, hogy előre jelezzem az áldottak mámorát. És ha őrangyalunk küldetése nagy, küldetésem minden bizonnyal nagyobb, mivel más nyelvek magyarázatában is tanárnak kell lennem " (episzt. I, 304. o.)
A fent említett Naplóban , rendkívüli szellemi fiáról, Agostino atyáról, 1945. január 21-én ezt írta: ,, Ma a következő tényről számolnak be nekem: 1940-ben vagy 41-ben egy svájci pap érkezett Pio-atyához. Az atyával olaszúl beszélt. Mielőtt elhagyta és abbahagyta Padre Pio-t, az a pap elmondta, hogy egy beteg nőt ajánl. Az atya németül válaszolt: "ich werde sie an die gottliche Barmherzigkeit" ( az Isteni Irgalmasságnak ajánlotta). A pap nagyon meglepődött a tényen, és elmondta a vele tartózkodó személynek.
Még 1911-ben - folytatja a Napló szerzője - az apa írt egy választ az egyik enyémhez, egy képeslapot helyes francia nyelven, helyesírási hibák nélkül. Costantino Capobianco atya, a Padre Pio beszámolói és anekdotái című könyvben: Angela Serritelli bátyja, aki Amerikában lakik, San Giovanni Rotondóba vitte lányát, hogy megkapja elsőáldozását Padre Pio kezéböl. A lány nem tudott olaszul, ezért Maria Pyle-ra, az "amerikaira" bízta, aki a Garganóba költözött, hogy a tisztelt kapucinus mellett maradjon. A kijelölt nap előestéjén Pyle elvitte a gyereket Padre Pio-hoz, és így szólt:
_ ,,Atyám, elkísértem Angelina unokáját, hogy meg gyónjon. - Rendben - válaszolta. "Atyám, azért vagyok itt, hogy segítsek neked, mert a lány egyáltalán nem ért olaszul". "Maria, mehetsz, mert ez köztem s kislány közé tartozik." A vallomás után Maria, aki már várta a kis bűnbánót, természetesen angolul megkérdezte a lányt: - Megértett téged Padre Pio? ,,Igen" ,,És megértetted" ,,Igen" ,,És hogyan beszélt? "Angolul", és Maria tudomására hozta az apja által neki adott ajánlásokat.

*
- PIO ATYA LEGNAGYOBB FÉLELME: A BŰN
"VÉGTELEN HALÁLT SZENVEDNÉK"
Padre Pio félt Jézus megsértésétől. Már 1910-ben, az ördög különféle és keserű figyelmeztetése alapján, Jézustól azt kívánta, hogy "szabaduljon meg a kegyelem attól a félelmemtől, amely miatt megsértem" ( Episzt. I, 206.). Elhatározta, hogy soha nem bántja meg Urát, készen áll bármilyen büntetésre, ahelyett, hogy egyetlen bűnt követne el. Íme néhány megfogalmazása: " Szeretném a halált ezerszer, nem pedig elhatározni, hogy megbántok egy ilyen jó Istent" (Episzt. I, 817). "Mindenre kész vagyok, mindent feláldozni, mindaddig, amíg ez nem sérti Istent " (Episzt. I, 839). "Végtelen halált szenvednék, mielőtt nyitott szemmel sérteném meg az Urat " (Episzt. I, 817)
Padre Pio számára minden apró hiba fájdalomkard volt, amely átfúrta a szívét. De nemcsak a személyes hibák ijesztették meg és sújtották. Elborzasztotta mások hibái is. A bűntől rettegve nem is akart jelen lenni, amikor mások végül megbántották az Urat. A bűnösök nagy vértanúságot okoztak Padre Pio számára, és áldozatúl kínálta magát az Úrnak.
A szellemi igazgatóinak megnyugtatása ellenére, akik világosan elmondták neki, hogy nincsenek bűnök, és szorongásai egyszerű keresztet jelentenek, Padre Pio bűnösnek, sőt a bűnösök példaképének tartotta magát .
PÉLDA A BŰNÖSÖKRE
Jézus a kegyelem példájává akart tenni engem, és példaként ajánlott minden bűnösnek, hogy ne vetik meg egészségüket " (Ep. I., 512.) 6
Padre Pio nem aludt nyugodtan, eszébe jutott az az időszak, amikor úgy gondolta, hogy megsértette az Urat. Így remegett, világi életére gondolt, és nagy fájdalmat érzett. Azt írta: ,,Világi életemet az a kísértés érinti, hogy minél jobban megérintik a szívemet, elhomályosítják az elmémet, hidegen izzadok, tetőtől talpig remegek. Ilyen pillanatokban csak a szemem marad sírni ". (Episzt. I, 215. o.)
Padre Pio nagy félelme a bűn volt. Ennek elkerülése érdekében kész volt nemcsak vértanúságot elszenvedni, hanem halált is, "ezerszer halált" is.

- Az élet rövid, de az életünk során véghez vitt jó cselekedetekért örök jutalom vár ránk, ezért tegyük a jót, kövessük Isten akaratát.! Legyen az Ő akarata a csillag, amelyre a tekintetünket szegezzük, és amely irányt mutat így mindenképp eljutunk a jó kikötőbe,, Pio atya

- Hajlandó vagyok örökre megfosztani attól az édességtől, amelyet Jézus éreztet. Hajlandó vagyok elszenvedni szép szemeinek rejtegetését is, mindaddig, amíg nem rejti el előttem szeretetét, mert így meghalnék. Pio atya

- Az évek múlásával és az örökkévalóság közeledtével megkétszerezheted bátorságodat és emeljed lelkedet Istenhez, a legnagyobb szorgalommal szolgálva őt minden keresztény kötelességében."
Pio atya

- Ne feled, hogy egy anya megtanítja gyermekét járni a korai szakaszban, támogatva őt, de később egyedül kell járnia; tehát a fejeddel kell gondolkodnod

*
- Marcellino Iasensaniro atya története
Marcellino Iasensaniro atya, a pietrelcinai Padre Pio kapucinus testvére Az Atya című könyvében elmesélte jeles testvérének különösen jelentős epizódját. A San Giovanni Rotondo rendtársai tudták, hogy Padre Pio rekreációs körülmények között, többször , jobb keze mutatóujját mutogatva, tréfásan megerősítette, hogy minden ereje benne van ebben az ujjában. Természetesen az arcra tett dolog megmosolyogta a környező embereket; De a kapucinus szent azt mondta - nem tudjuk, milyen alkalomra -, hogy mindig egy ujjal döntött le egy embert a kertben a falról.
Marcellino atya elmondja nekünk, hogy egy napon ezen a beszélgetésen az ujja erejével jelen volt: ,,Padre Pio felém fordult és azt mondta: Piccirì (kicsi), tesztelni akarod? . Vigyáztam, hogy ne fogadjam el az ártatlan kihívást, de ez megijesztett . A megbélyegzett személy többször elmondta, hogy az ujja erejét felhasználva megtanította egy srácnak a leckét: felment vele a kolostor első emeletére vezető lépcsőn, és egy nagyváros bírájaként mutatkozott be . A kettő már elérte a második járat végét, a földön, amikor a vendég bizalmas hangon azt mondta Apa, mi bírók néha megvesszük az iratokat.Padre Pio felháborodottan nézett rá, és arcát a lépcső felé fordítva felkiáltott: És most vásárold meg magadnak ezt az ügyet is, gazember! Ha bátran mersz bíróság elé állítani azért, amit veled tettem! Vannak tanúi . És erőteljesen végighúzta ujjával a háta mögött, és ledöntötte a lépcsőn. Szerencsére a szerencsétlen két testvér, akik a refektóriumból a szobájukba mentek fel, megragadták, amikor be akart ütközni az alatta lévő fal falába.

Forrás: Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya és a Kisjézus váratlan találkozása
  2020-12-25 19:30:53, péntek
 
  Pio atya nagyon szerette a karácsonyt, és már kisgyerekkorában különösen tisztelte a gyermek jézust.
Joseph mary elder kapucinus szerzetes azt írta, pietrelcinai otthonában Pio atya maga készítette a jászolt; gyakran már októberben elkezdett dolgozni rajta. miközben a család birkáit legeltette barátaival, agyagot is keresett, amiből elkészíthette a pásztorok, állatok és a háromkirályok alakját. különös gonddal készítette a kis Jézust, újra és újra nekilátott, amíg azt nem érezte, hogy tökéletes lett.
a gyermek Jézus iránti tisztelet egész életében elkísérte. egy lelki gyermekéhez írott levelében azt fogalmazta meg: ,,amikor a szent kilenced elkezdődik a kis Jézus tiszteletére, úgy érzem, mintha a lelkem újjászületne. úgy érzem, mintha túl kicsi lenne a szívem hozzá, hogy befogadja mindezt a mennyei áldást."
az éjféli mise mindig örömteli ünnepet jelentett pio atya számára, soha ki nem hagyta volna. lelkét az égbe, istenhez emelte a hatalmas öröm.
többen is tanúskodtak arról, hogy látták a kisded Jézust Pio atya karjaiban.
renzo allegri így írja le az esetet: ,,rózsafüzért imádkoztunk a misére várva. Pio atya is velünk imádkozott. egyszer csak valami dicsfényt láttam, és a kis Jézus jelent meg Pio atya karjaiban. pio atya egészen átszellemült, tekintete a karjaiban fekvő gyermeken nyugodott, arcát beragyogta a meglepett mosoly. amikor a látomás eltűnt, abból, ahogy néztem rá, nyilvánvaló volt számára, hogy mindent láttam. odahajolt, és arra kért, ne beszéljek erről senkinek."
hasonló történetet mesélt el raffaele da sant'elia, aki évekig Pio atya szomszédja volt.
,,1924 karácsonyán, amikor elindultam a templomba az éjféli misére, a hatalmas és sötét folyosót csak egy kis olajmécses világította meg. a sok árny között ki tudtam venni Pio atya alakját, aki szintén a templomba igyekezett. a szobájából jött, és lassan ballagott a folyosón. észrevettem, hogy fénysugár burkolja be őt. jobban megnéztem, és láttam, a gyermek Jézust tartja a karjaiban. a földhöz szegezve megálltam a szobám ajtajában, és térdre hullottam. Pio atya továbbment, ragyogástól övezve. észre sem vette, hogy ott vagyok."
ezek a természetfölötti események is azt mutatják meg, milyen mélységes volt pio atya szeretete isten iránt; milyen egyszerűség és alázat élt benne, és milyen nyitott szívvel fogadott minden mennyei áldást, amit isten tervezett számára.
mi is nyissuk meg szívünket a gyermek Jézus előtt karácsonykor, és engedjük, hogy isten szeretete elárasszon minket örömmel!

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Andrea Bocelli - Tu Scendi Dalle Stelle
  2020-12-25 19:25:07, péntek
 
  Közismert a Padre Pio szeretete a csecsemő Jézus iránt és a karácsonyi ünnepet. És az érzelem is ismert, amelyet érzet, amikor meghallgatta a Sant'Alfonso által komponált karácsonyi dalt....Tu scendi delle stelle,,.....Te lejössz a csillagokról..... Szívesen csatlakozott a társaihoz és a hívekhez, hogy énekeljen, nyitott szívvel
Videó Link

Te jössz le a csillagoktól.......gép fordítás
Ó, a menny királya
És jössz egy barlangba
Hidegben és fagyban
Ó, isteni gyermekem
Itt látlak hogy remegsz
Ó, áldott Isten
Ah, mennyibe kerül
A Szeretett!
Ah, mennyibe kerül
A Szeretett!
Neked, aki a világon vagy
A Teremtő
Hiányos ruhák és tűz
O Uram!
Hiányos ruhák és tűz
Uram!
Kedves megválasztott kisgyerek
Mennyire szegény vagy
Annál inkább beled szeretek !
Mert Te vagy a szeretett
Ó, isteni gyermekem
Én látlak hogy remegsz
Ó, áldott Isten
Ah, mennyibe került neked
A Szeretett!
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.