Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Erdei gyümölcsös túrógombóc torta - paleo
  2018-05-31 11:01:42, csütörtök
 
  Hozzávalók:

Túrógombóchoz:
2 tojássárgája,
200 gr totu/nem paleó: zsírszegény túró
4 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. eritrit

Piskótához:
2 tojás,
2 tojásfehérje,
2 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. kakaó,
4 ek. eritrit,
1 késhegynyi szódabikarbóna

Csokiöntethez:
100 ml kókusztejszín/ nem paleó: tejszín,
70 gr cukormentes étcsokoládé,
3 ek. eritrit,
1 tk. kókuszzsír
1 marék erdei gyümölcs mix

Elkészítés:

Túrógombóc: A hozzávalókat jól összekeverjük, és amíg a piskótát elklészítjük, hűtőben pihentetjük.

Piskóta: A hozzávalókat a fehérje nélkül kikeverjük, majd a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, és beleforgatjuk a tésztába.

Csokiszósz: A legvégén sütés követően készítjük el. A tejszínt az eritrittel felmelegítjük, majd beletördeljük a csokit, és a zsírt is hozzáadjuk, és addig keverjük amíg el nem olvad benne a csoki és a zsír.

Összeállítás: Egy kb. 20 cm-es tortaformát kizsírozunk, és megszórunk kókuszliszttel, majd kb diónyi gombócokat formálunk a túrós masszából és kirakjuk a forma alját, ahogy tetszik. A piskóta masszáját a gombócokra öntjük, úgy, hogy mindenhová jusson. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A csokiszószt a kész tortára öntjük, a tetejét kirakjuk az erdei gyümölcsökkel, majd mehet a hűtőbe a csoki dermedéséig.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Mákos-almás-kókuszos paleo süti
  2017-11-29 14:51:33, szerda
 
  Hozzávalók:

20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
3 ek kókuszolaj
2 db alma
12 tk xilit
2 tk fahéj
1 dl víz
2 tk sütőpor

A tojásokat szétválasztom, fehérjét xilittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit fahéjjal és xilittel ízesítem és hosszákeverem a mákos masszához. Ha kell vízzel hígítom az állagát. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatom. Csatos tortaformában 180 fokon 40-45 percig sütöm, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alul-felül míg a teteje aranybarnára nem sül.

Link[kep]http://csaladireceptkonyv.hu/storage/images/recipes/29446.jpg/kep]
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Omlós pulykasült zöldségekkel, karfiolpürével
  2017-03-06 13:28:48, hétfő
 
  Hozzávalók a húshoz:

1,5 kg pulykacomb filé
5-6 fej salátahagyma (fehér) vagy vöröshagyma
2-4 kápia paprika
1 cukkini
2-3 érett, nagy paradicsom
1 nagy marék húsos bacon felkockázva
1 fakanálnyi mangalica- vagy libazsír
1-1,5 dl olaj (olíva vagy szőlőmagolaj a legjobb)
1,5 tasak flekken fűszer
1 tk só
1 mk őrölt bors
3 gerezd fokhagyma (zúzva)
2-3 ek mustár
kakukkfű, pici rozmaring

Két-három nappal sütés előtt a húst megmossuk és levagdossuk róla a zsírosabb, inasabb darabkákat. Felvágjuk félökölnyi vagy kicsit kisebb darabokra. Egy tálkában alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól beleforgatjuk a húsdarabokat. Folpackkal lefedve betesszük a hűtőbe, és hagyjuk összeérni a sütés napjáig. A sütés napján a hagymát félkarikára, a kápiát csíkokra, a cukkinit és a paradicsomot karikára vágjuk. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, majd a bacon felét, és egy-két marék zöldséget szórunk az aljára.

Ezen szépen eloszlatjuk a húsdarabokat, és a többi zöldséggel és baconnel befedjük. Kicsit kézzel össze lehet "kavarni", hogy a zöldség a húsok közé is kerüljön, és sülés közben átvegyék egymás ízeit.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben fólia alatt 1,5 órát, majd anélkül pirulásig (kb. fél óra) sütjük. A pirítás alatt egyszer-kétszer rákanalazhatunk a saját levéből tetejére! Frissen tálaljuk, de kihűlés után is isteni belőle csipegetni, tunkolni.

Hozzávalók a körethez:

2 nagyobb fej karfiol
2 tk. só
fél tk. bors
1 csapott ek. kókusz- vagy állati zsír

A karfiolt rózsákra szedjük, és langyos vízzel lemossuk. Annyi sós vízben, hogy kétujjnyira elfedje, kb. fél óra alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk lecsepegni 10 percet. Botmixerrel pürésítjük a zsírral és a sóval-borssal együtt.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Gluténmentes banános palacsinta
  2017-02-07 09:13:35, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Banános palacsinta receptek (paleo is)
  2017-02-07 09:11:02, kedd
 
  Banános palacsinta I:
1 érett banán
2 tojás
Alaposan összeturmixoljuk, felhevített olajon sütjük.

Banános palacsinta II:
1 db banán (meghámozva)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
A tálaláshoz
1 teáskanál akácméz
A banánt egy kisebb edénybe helyezzük.
Villával összetörjük.
Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük az előzőleg összetört banánnal.
Hozzáadjuk a fahájat is, és ezzel is átkeverjük a banános tojást.
Egy serpenyőt kissé felmelegítünk, és kb. egy fagylaltoskanálnyi (50ml) masszát öntünk a tepsibe, mint ha amerikai palacsintát készítenénk. Ha a serpenyőd öregebb, és kicsit letapad a tészta, akkor keverj hozzá az alaptésztához egy kis étolajat is.
Pár percig sütjük az egyik oldalát, majd egy hőálló lapáttal alányúlunk, és megfordítjuk. A másik oldalát is sütjük pár percig kisebb lángon.
Egymásra halmozzuk a palacsintákat, és mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva forrón tálaljuk.

Banánpalacsinta
Egy személy részére készített adat esetében 1 db, lehetőleg minél érettebb, karikára vágott banánhoz 2 db tojást hozzáütve, habverővel simára keverünk és a képen látható módon mindkét oldalát kisütjük. Gyümölcssziruppal, gyümölccsel, lekvárral ízesíthető. Laktató, egészséges, finom reggeli, lisztérzékenyeknek főleg kiváló.
Amennyiben a banán nem lenne elég érett, forró sütőbe téve néhány perc alatt megbarnul a héja, és zamatossá, krémessé válik. Jó étvágyat!
Link



Hozzávalók (1 személyes adag)

1 db banán
2 db tojás
1 mokkáskanál sütőpor/szódabikarbóna
egy kis olaj a sütéshez
opcionális: fahéj, méz, kakaópor, bogyós gyümölcsök

Elkészítés

Meghámozzuk a banánt és egy lapostányéron egy villával szétnyomkodjuk, addig, amíg pépes állaga nem lesz. (Teljesen folyós nem lesz, de nem is szabad annak lennie!!!!)
Egy mélyebb tányérba átöntjük a banánpépet, ráütjük a két tojást és beleszórjuk a sütőport, majd a villával addig keverjük, amíg össze nem áll. (Itt a tésztához lehet adni egy kevés fahéjat, ha szeretnénk, mást nem ajánlok, mert odaég.)
Egy serpenyőt forróra melegítünk, megkenjük egy kis olajjal (talán ez a “legegészségtelenebb" része, de ennyitől nem lesz bajunk) és két-három evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyő közepére.
És itt jön a fontos rész: NE folyassuk körbe az egész serpenyőn. Nem lehet majd megfordítani és jön a rántotta-effektus. A középre halmozott kis adag szét fog folyni, ameddig ő jónak látja, illetve ha nagyon sűrű, a kanállal óvatosan meglapogathatjuk a tetejét, de hagyjuk meg picinek. Ez egy pici reggeli/desszert.
A tészta gyorsan sül. Egy lapos spatulával, vagy bármivel, amivel alá tudunk nyúlni, óvatosan alánézhetünk és amikor már elkezdett barnulni, egy határozott mozdulattal fordítsuk meg. Ne pánikoljunk, ha szétesik, vagy ilyesmi, ez a tészta nagyon könnyen formázható, ha összetoljuk a darabkákat a tepsiben, nagy valószínűséggel egybe fognak sülni.
A kész palacsintáinkat egymásra halmozzuk és kész is.
Link



Paleo Banános palacsinta

3 érett banán
1/4 csésze mandula vaj
3 tojás
1/2 teáskanál vanília
csipet tengeri só

Elkészítés:
Helyezzük az összes összetevők egy turmixgépbe, alaposan, krém állagúvá keverjük össze.A tésztát olvasztott vajon palacsintasütőben, mindkét szép aranysárga színűre sütjük.

Link



A recept:

1 banán
2 tojás

Elkészítés:
A banánt karikákra vágjuk, villával átpréseljük, pépesítjük. A két tojást felverjük, hozzákeverjük az összetört banánt. Felhevített serpenyőben kókuszzsírt, vagy kókuszolajat melegítünk. Kisütjük a palacsintákat.
Link



Hozzávalók (4 db tenyérnyi palcsihoz):
1 banán
2 tojás
kókuszolaj a sütéshez

A banánt és a tojásokat összeturmixoljuk. Serpenyőben, kókuszolajon tenyérnyi palacsintákat sütünk. Pufi, amerikai-palacsinta jellegű lesz.

Link



Banános amerikai palacsinta

Hozzávalók
1 nagy, érett banán
2 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál cukor
4 evőkanál olvasztott margarin
30 dkg liszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 dl tej
1 kiskanál margarin olvasztva a serpenyőbe

Elkészítés

A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük.
A tojást keverjük hozzá a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal.
Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd forgassuk át és keverjük a tojásos masszába.
A tejet fokozatosan adagolva kavarjuk csomómentes, sűrű masszává.
Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és olvasszuk meg benne a margarint, majd merjünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére.
Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan fordítsuk meg.
Mindkét oldalát kb. 1,5 percig süssük.
24 db lett belőle.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Zabpelyhes banános palacsinta
  2017-02-07 08:59:43, kedd
 
  Zabpelyhes banános palacsinta:
Hozzávalók 6 darab mini banános palacsintához:
1 nagyobb banán (130 g kb.)
1 db M-es tojás (57 g kb.)
20 g apró szemű zabpehely
20 g vaj a sütéshez
A banánt kis darabokra törjük, és a tojással együtt habosra turmixoljuk, majd keverjük bele a zabpelyhet.
A turmixolás során a masszába tudunk levegőt vinni, így kissé meg i tud emelkedni a palacsinta, körülbelül úgy, mint az amerikai pan cake-ek (vastagabb tésztájú palacsinta.
Egy serpenyőben közepes hőfokra hevítjük a vajat, és egyszerre kb. három, 7-8 cm átmérőjű tésztamasszát öntünk.
Addig sütjük, amíg a széle elkezd pirulni, ekkor egy széles fejű lapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.
Önmagában is finom, de egy kis mézzel, porcukorral megszórva desszertnek is kitűnő lehet. Zabpehely nélkül is süthető.Link

Zabpehelylisztes banánpalacsinta

Hozzávalók kb. 8 darab kis palacsintához
2 tojás
2 banán
2 evőkanál zabpehelyliszt (elhagyható)
1 csipet só
vaj a sütéshez
ízesítés: mézzel vagy házi lekvárral

A két banánt felszeleteljük
Burgonyanyomóval átpasszírozzuk.
Hozzáadjuk a csipet sót, a két tojást és elkeverjük a masszában, végül...hozzákeverjük a zabpehelylisztet. Sűrű masszát kapunk (ha a lisztet elhagyjuk, akkor is összeáll a palacsinta).
A masszát kis merőkanállal adagoljuk a felhevített palacsintasütőbe, ugyanúgy süssük, mint a palacsintát. A hagyományos palacsintához képest kisebb, 8-10 centi átmérőjű palacsintákat készítsük, kevés vajon süssük - így nem esik szét a tészta, és lapos fakanállal könnyen meg tudjuk fordítani.Ízesítsük tetszés szerint: mézzel, lekvárral. Mi tavalyi készítésű házi cseresznyedzsemmel ízesítettük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
A paleo-ketogén étrend szabályai
  2016-03-20 21:02:24, vasárnap
 
  "...
Mit ne együnk / Kerülendő élelmi anyagok:

1. gabonafélék és álgabonák
2. tejtermékek
3. finomított és mesterséges cukrok
4. hüvelyes termésűek
5. burgonyafélék (burgonya, paradicsom, paprika, padlizsán)
6. növényi olajak

Fő szabályok az étrend alkalmazása során:

1. Az állati zsírt és fehérjét tartalmazó ételek (vagyis a zsír, hús és tojás) tegyék ki a táplálkozásunk 70%-át (térfogatban). Ezen belül a zsír részaránya legalább kétszer annyi legyen, mint a fehérje (grammban kifejezve).
2. A többi 30%-ba kerüljön minden, ami paleolit tápláléknak tekinthető, vagyis a zöldségek, gyümölcsök és a méz.
3. Zöldségek közül elsősorban a gyökérzöldségeket fogyasszuk.
4. Egy almányinál több gyümölcsöt naponta ne együnk (lekvárt, szörpöt, gyümölcsleveket egyáltalán ne együnk).
5. Csak állati zsiradékot használjunk.
6. Akkor együnk, ha éhesek vagyunk
7. Akkor igyunk, ha szomjasak vagyunk.
8. Édesítésre kizárólag mézet használjunk.
9. A paleo-ketogén étrend helyes alkalmazása mellett nincs szükség étrend-kiegészítőkre és vitaminokra, kivéve a D-vitamint bizonyos esetekben.
10. Folyadékpótlásként kizárólag vizet igyunk.
11. Kerüljük a készételek (felvágottak, konzervek) fogyasztását.
..."
Link
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Paleo étrend szabályok
  2016-03-20 20:58:25, vasárnap
 
  "...
Soha ne egyél gabonaféléket és tejtermékeket még nagyon kicsi mennyiségben sem. A zab is gabonaféle, a kemény sajt is tartalmazhat hormonokat és természetesen tejfehérjét. A ghee szintén.
Tartózkodj továbbá a finomított cukroktól, burgonyaféléktől (burgonya, paradicsom, padlizsán, paprika) és a hüvelyes termésű növényektől.
Olyan ételeket egyél, amelyek csak állati fehérjét (hús, tojás), állati zsírokat, zöldségeket és gyümölcsöket valamint kis mennyiségben magvakat és magliszteket tartalmaznak.
A paleolit étrended nagyjából 65-70% állati fehérjét és zsírt tartalmazzon. Összességében a fehérje ne haladja meg a táplálék 30% át, a zsír legalább annyi legyen mint a fehérje!A maradék 30-35 % legyen az összes többi paleónak számító étel.
A gyümölcsfogyasztás ne legyen 1 almánál több napi rendszerességgel. Ettől csak ritkán térj el, és döntően akkor, amikor érik az adott gyümölcs. Minden héjas gyümölcsöt pucolj meg, mert ártalmas méreganyagok lehetnek a külső felületén
Csak akkor egyél, ha éhes vagy.
Akkor igyál, ha szomjas vagy. A tea és kávé lehet kivétel.
A mesterséges édesítő szerek, mint például a xilit, eritrit okozhatnak panaszt. Egyes vélekedések és vizsgálatok azt mutatják akár káros hatásuk is lehet a szervezetünkre. Ilyen megfontolások alapján a mézet ajánlom édesít szerként.
Vitaminpótlás szükséges, ez tartalmazza a D vitamint 4.000-10.000 NE mértékben, illetve az omega 3 zsírsavat 1-3 g mértékben. Alaposan nézd, meg mielőtt vásárolsz, hogy olyan étrend kiegészítőt és vitamint válassz, amelyek lehetőleg nem tartalmaznak vivőanyagokat. tehát tiszták. Ellenkező esetekben kellemetlen tüneteket is tapasztalhatsz. ( zsibbadás, reflux, nyelvégés stb.)
A paleolit étrend sok gyógyszert szükségtelenné tesz. Sőt esetenként korlátozza annak betegségekre való gyógyító hatását is. Ha gyógyszereket szedsz, kérj segítséget paleolit szemléletű orvostól, miként tudod őket elhagyni, melyekre van egyáltalán szükséged?

Amitől ne félj:

a felnőtt emberi szervezetnek minimális kb. 30-50 g szénhidrátra van szüksége naponta (húsból előállított glukóz valamint a zöldségek, gyümölcsök bőven fedezik)
fehérjékből és zsírokból is tudunk glükózt előállítani így nem muszáj élelmiszerekkel bevinnünk (megennünk vagy meginnunk) a szénhidrátot
a vörös húsok fogyastása nem okoz húgysavszint emelkedés, nem okoz köszvényt, minőségileg több mikroelemet és vitamint tartalmaznak
az állati fehérjefogyasztás ( hús, tojás), amennyiben az táplálék 30% át nem haladja meg, nem okoz vese-, ill. szív-érrendszeri megbetegedéseket. ( így mindig fontos a zsír!)
az ún. "alacsony szénhidrát tartalmú" diéták veszélytelenek és hosszan fenntarthatóak, ha eszünk zsírokat
a paleolit táplálkozás nem diéta, semmilyen hiánybetegséghez nem vezet
a paleolit étrend semmilyen betegséget nem tud okozni
..."

Link
 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Rakott zöldség csirkemellel
  2015-02-20 09:16:23, péntek
 
  1/2 közepes kanadai sütőtök
1 cukkini
1 szál póréhagyma
2 zellergumó
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
25 dkg barna csiperke gomba
1kg csirkemell filé
6 tojás
2 dl mandulatejszín
1 dl sűrű kókusztej
10 dkg parmezán jellegű sajt
2 evőkanál libazsír
kurkuma, provance-i fűszerkeverék, só, bors

1. Meghámoztuk a zöldségeket, és vékony szeletekre vágtuk a sütőtököt, a cukkinit, a póréhagymát és a gombát. Felaprítottuk a petrezselymet, daraboltuk a húst és a zellert.

2. A zellert félpuhává főztük, és ezután vágtuk vékony szeletekre, a póréhagymát pedig megfuttattuk egy kis libazsíron.

3. Kizsírozott tepsibe raktuk le a finomságokat: legalulra tököt, aztán cukkinit, erre következett a póré, majd a hús, gomba, s végül a zeller (és még a maradék sütőtök).

4. A mandulatejszínt és a kókusztejet a tojásokkal, kurkumával, sóval, borssal, provance-i fűszerkeverékkel és petrezselyemmel jól elkevertük, és a rakottra öntöttük. Közvetlenül ezelőtt elszórva rákerült a libazsír, legvégül pedig a reszelt sajt is.

5. Egy óra alatt isteni finomra sült (180 fokon).

Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Rakott sütőtök receptek
  2015-02-20 08:56:49, péntek
 
  Sajtos
Hozzávalók és elkészítés 2-3 személyre:
0,5 kg hámozott sütőtök karikákat, kockákat - főzz meg, majd öntsd le róla a vizet
Egy kisebb tepsit bélelj ki alufóliával vagy sütőpapírral
A főtt sütőtököt egyengesd el az edény alján
50-75 dkg (nekem ennyi volt itthon) darált sertés húst keverj el apróra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, őrölt borssal, őrölt köménymaggal, paprikaporral, és halmozd mindezt a sütőtökös alapra (lehet beleütni 2 db tojást, de a sajt összetartja, így el is hagyható!)
Vegetáriánus megoldásként magtejfölt keverj össze 2 tojás sárgájával, öntsd a sütőtök tetejére
Reszelj a rakottas tetejére valamilyen kemény sajtot, és süsd az egészet ropogósra

Link



Csirkemelles-spenótos
Link

Rakott sütőtökös tészta

Hozzávalók (családi adag):

350 gramm sült sütőtök (ha valahol már nem jelent gondot ez a zöldség, lehet ez az adag 500 gramm is)
500 gramm csirkemell
1 pohár durum tészta (kb. 3 dl-es)
petrezselyem, kevés bazsalikom és só, esetleg borsikfű/fehér bors
1 kis fej lilahagyma (a méretétől függ, a diéta elején még vigyázzunk a hagymákkal)
2 dl növényi tejszín
laktózmentes sajt az étel tetejére (ez akár el is hagyható, de ha valaki már itt tart a diétában, csak nyugodtan szórja meg a tetejét)

A sütőtök héját mossuk meg alaposan, töröljük le, majd vágjuk ketté. A magokat kanállal kaparjuk ki, majd helyezzük a csónakokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Jól (bőven) szórjuk meg vízzel és egy kicsit meghinthetjük fahéjjal. Így megsütve omlós lesz és puha, édes lesz az íze, és bár fahéjjal készül, mindenhez illik: sóshoz-édeshez egyaránt.

A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra, és egy kis vízen/olajon/vajon pirítsuk üvegesre, majd rádobhatjuk az előzőleg megmosott és apróra kockázott húsit is, és fűszerezhetjük kicsit (sóval, borsikafűvel/borssal). Fedő alatt lassú tűzön pároljuk meg a húst, közben a tésztát a zacskón található leírás szerint főzzük ki forró vízben.

Ha kész a sütőtök akkor egy kis sóval, petrezselyemmel, bazsalikommal ízesíthetjük, adjuk hozzá a növényi tejszínt, és turmixoljuk össze.

A sütőtökpürét, a húst és a tésztát egy fazékban kicsit forgassuk össze még alacsonyabb fokozaton, aztán mehet is a kivajazott jénaiba, és a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ha valaki már ott tart a diétában, akkor nyugodtan szórja meg egy kis laktózmentes sajttal, kellemes ízt ad neki. Kb. fél óra alatt készre sül, de vigyázzunk vele, ha már pirul a teteje, lehet kivenni.

Link



Csirkés-barnarizses
Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 448 db bejegyzés
Összes: 2855 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 1432
  • e Hónap: 9422
  • e Év: 113831
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.